|
اخبار
برگزاری جشن خودکفایی ۱۱۰ هزار مددجوی کمیته امداد
رئیس کمیته امداد با اشاره به برگزاری جشن خودکفایی ۱۱۰ هزار مددجو تا پایان سال جاری، گفت: بانوان سرپرست خانوار در اولویت دریافت وام اشتغال قرار دارند. سیدمرتضی بختیاری در نشست قائممقام کمیته امداد استانهای سراسر کشور که به میزبانی استان البرز برگزار شد، با اشاره به ضرورت جذب حداکثری تسهیلات اشتغال مددجویان، گفت: باید در زمینه جذب تسهیلات اشتغال از همه ظرفیتها استفاده شود. وی افزود: برای جذب تسهیلات اشتغال به طور جدی تلاش میکنیم و بانوان سرپرست خانوار برای دریافت وام در اولویت هستند. رئیس کمیته امداد به راهاندازی بازارچههای محصولات مددجویان اشاره کرد و افزود: راهاندازی این بازارچهها، بهترین معرف خدمات اشتغال است و باید در استانها برپایی بازارچهها به عنوان بازار فروش محصولات مدجویان در دستور کار قرار گیرد. بختیاری تاکید کرد: در همین زمینه سال گذشته نمایشگاه اشتغال مددجویان در چند استان برپا شد و همچنین ۱۰۰ هزار مددجو به خودکفایی رسیدند. بر اساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد، بختیاری با بیان اینکه امسال جشن خودکفایی ۱۱۰ هزار مددجو برگزار میشود، ادامه داد: 3 شاخص مهم برای خودکفایی مددجویان در نظر گرفته شده که باید به آن بسیار توجه شود. رئیس کمیته امداد خاطرنشان کرد: در بحث اشتغال باید از همه ظرفیتها استفاده کنیم تا با ارتقای مهارتآموزی، زمینه اشتغال مددجویان فراهم شود.
***
هشدار کاهش ذخایر خونی
مدیرکل انتقال خون استان تهران نسبت به استمرار کاهش مراجعه برای اهدای خون در استان تهران در پی فصل سرما هشدار داد. سیدمنتظر شبر در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه آغاز فصل سرد سال با کاهش مراجعه برای اهدای خون همراه است، اظهار کرد: کاهش مدتزمان روز و بارش نزولات آسمانی به همراه شیوع بیماریهای تنفسی سبب کاهش مراجعه برای اهدای خون میشود. به دلیل بارشهای هفته گذشته، شاهد کاهش مراجعه برای اهدای خون بودیم و با توجه به اینکه میزان مراجعه برای اهدای خون در هفتههای گذشته کاهش یافته از شهروندان تهران و شهرهای اقماری پایتخت میخواهم برای اهدای خون مراجعه کنند. مدیرکل انتقال خون استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر توزیع خون در مراکز درمانی نسبت به اهدای خون بیشتر است، افزود: روزانه به طور میانگین ۱۱۰۰ واحد خون در پایگاههای اهدای خون استان گرفته میشود؛ این در حالی است که به طور میانگین ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ واحد خون در مراکز درمانی توزیع میکنیم. میزان اهدای خون نسبت به هفتههای گذشته کاهش یافته، به نحوی که به طور متوسط حدود ۱۲۰۰ واحد خون در هفتههای گذشته در پایگاههای اهدای خون استان تهران گرفته میشد. وی گفت: خون برای عملهای جراحی ضروری است و هیچ جایگزینی ندارد. با توجه به وضعیت مراجعه برای اهدای خون، از مردم میخواهم برای اهدای خون به پایگاههای انتقال خون مراجعه کنند.
***
کلاهبرداری به نام یک فوتبالیست در اینستاگرام
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت از شناسایی و دستگیری فردی که با جعل هویت یک فوتبالیست مطرح کشور اقدام به راهاندازی یک صفحه اینستاگرامی کرده بود و از کاربران فضای مجازی کلاهبرداری میکرد خبر داد. سردار داود معظمیگودرزی در این باره اظهار داشت: یکی از فوتبالیستهای مطرح در کشور به پلیس فتا مراجعه و عنوان کرد یک صفحه جعلی با نام و تصاویر وی در شبکههای اجتماعی ساخته شده و اقدام به دریافت وجه و کلاهبرداری از شهروندان میکند. معظمیگودرزی افزود: کارشناسان پلیس فتا در تهران بزرگ تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کردند و در بررسیهای انجامشده مشخص شد یک صفحه اینستاگرامی با بیش از ۱۳۰ هزار نفر دنبالکننده با سوءاستفاده از جایگاه و شهرت شاکی با جعل هویت وی با استفاده از تصاویر آرشیوی و ترفند کمک به افراد بیبضاعت از کاربران کلاهبرداری میکند. وی افزود: کارآگاهان سایبری پلیس فتای پایتخت با بهرهگیری از روشهای علمی مجرم را در فضای مجازی شناسایی و با به دست آمدن اطلاعات هویتی وی، پس از تشریفات قضایی متهم در یکی از مناطق جنوب تهران بزرگ دستگیر و به پلیس فتا منتقل شد. معظمیگودرزی خاطرنشان کرد: مجرم در تحقیقات به عمل آمده به ساخت صفحه جعلی با نام و مشخصات شاکی در شبکه اجتماعی اینستاگرام و دریافت وجه از بیش از ۳۰ نفر از شهروندان اعتراف و ابراز پشیمانی کرد، وی همچنین انگیزه خود را کسب مال نامشروع و مطرح شدن در فضای مجازی عنوان کرد.
ارسال به دوستان
آنتیبیوتیکها در درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا بیتأثیرند
سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو گفت: آنتیبیوتیکها در درمان عفونتهای ویروسی مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا بیتاثیرند. آزیتا نبیزاده نسبت به مصرف بیرویه و خودسرانه آنتیبیوتیکها هشدار داد و آن را یکی از مهمترین دلایل مقاومت میکروبی عنوان و اظهار کرد: استفاده بیش از حد و نادرست از آنتیبیوتیکها، مهمترین دلیل این مشکل است.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با رئیس پلیس راهور فراجا درباره تأثیر خاموشیهای اخیر بر وضعیت ترافیک شهری
ایست به خاموشی چراغهای راهنمایی
گروه اجتماعی: قطع شدن چراغهای راهنمایی و رانندگی در پی خاموشیهای اخیر، شهروندان را با بروز مشکل ترافیکهای سنگین مواجه کرده است؛ پدیدهای که نهتنها باعث کلافگی مردم پشت چراغهای خاموش در تقاطع شهری شده، بلکه زحمات زیادی را بر پلیس راهور تحمیل کرده است، چرا که آنها در چنین شرایطی مجبورند ترافیک را به صورت دستی مدیریت کنند. اجرای سراسری طرح قطع برق در حالی است که چراغهای راهنمایی و رانندگی اغلب تقاطعهای سطح شهرها بویژه کلانشهرها مجهز به پنلهای خورشیدی و سیستم سولار نیستند، با قطع برق، خاموش میشوند. مسالهای که منجر به اختلال در تردد خودروها و کند شدن حرکت آنها و اتلاف وقت شهروندان خواهد شد. بهطوری که هم اکنون با قطع شدن برق و خاموش شدن برخی چراغهای راهنمایی و رانندگی، خیابانهای پایتخت در پی ترافیک سنگین قفل میشوند. اختلال در ترددها و ایجاد ترافیک سنگین در پی قطع برق این روزها داد پلیس را نیز درآورده است، به طوری که رئیس پلیس فراجا دیروز در گفتوگو با «وطنامروز» درباره تاثیر خاموشیها بر وضعیت ترافیک شهری، همچنین بروز تصادفات احتمالی ناشی از این مساله اظهار داشت: سالهاست موضوع تامین تغذیه جداگانه برق چراغهای راهنمایی و رانندگی در کنار برق شهری را به مسؤولان شهری تاکید کردیم و اعلام شده برای جلوگیری از ایجاد گرههای ترافیکی در تقاطع شهری ضروری است که چراغهای راهنمایی و رانندگی به برق اضطراری مجهز شوند ولی هم اکنون شاهد خاموشی برخی از چراغها در تقاطع هستیم. سردار سیدتیمور حسینی تاکید کرد: ما به شهرداری درباره جلوگیری از خاموشی چراغهای راهنمایی و رانندگی با هدف عدم ایجاد ترافیک سنگین پیشنهاد دادیم برای چراغهای سطح شهر بخصوص آنهایی که در معابر اصلی نصب هستند یک منبع تغذیه جداگانه تعریف شود تا در صورت قطع برق به شکل اتوماتیک روشنایی چراغها از این منبع ذخیره برق استفاده شود اما اقدام سراسری خاصی از سوی این نهاد مبنی بر روشن ماندن همه چراغهای راهنمایی و رانندگی در زمان خاموشیها به چشم نمیخورد. سردار حسینی افزود: قطع برق چراغهای راهنمایی و رانندگی مشکلات فراوان و زحمات زیادی را برای شهروندان و پلیس ایجاد میکند که طی چند روز اخیر که خاموشیها اتفاق میافتد پلیس و شهروندان را کلافه کرده است، به طور نمونه در منطقه سعادت آباد تهران در پی بارش شدید باران در کنار خاموشیها، ترافیک بسیار سنگینی ایجاد شد. اظهارات رئیس پلیس راهور فراجا درباره ایجاد مشکلات ترافیکی همراه با قطع برق در حالی مطرح میشود که رئیس پلیس راهور تهران بزرگ نیز میگوید: پلیس با خاموشی معابر و تقاطعها در طول روز و خاموشی بزرگراهها در شب و ساعات پایانی روز مخالف است. سردار سیدابوالفضل موسویپور، رئیس راهور تهران بزرگ درباره قطعی برق در معابر تهران گفت: با قطعی برق در تقاطعها و خاموشی بزرگراهها در ساعات پایانی روز و شبها مخالف هستیم چرا که این مساله میتواند در بر هم زدن نظم شهر و حوادث بزرگراهی موثر باشد. به گفته وی، خاموشی چراغهای راهنمایی و رانندگی در تقاطعها جدا از اینکه نظم و انضباط شهری را به هم میزند، میتواند عامل موثری در تصادفات باشد و بر نظم تردد و ترافیک شهر نیز تاثیر منفی بگذارد. بارها به این نکته اشاره کردیم که تاریکی بزرگراهها یکی از عوامل تصادفات در این معابر است.
مرکز اطلاعرسانی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ نیز با اشاره به خاموشیهای اخیر در برخی مناطق تهران و قطع چراغهای راهنمایی و رانندگی اعلام کرد در روزهای اخیر شاهد قطع برق در برخی مناطق تهران خصوصا در ساعات بعدازظهر بودهایم. این مساله باعث خاموشی چراغهای راهنمایی و رانندگی میشود و در صورتی که حق تقدم در این زمانها رعایت نشود امکان بروز حادثه وجود دارد. در این رابطه به رانندگان و عابرین توصیه میشود که حتماً به فرامین عوامل پلیس راهنمایی و رانندگی توجه لازم را داشته و همکاری لازم را به عمل آورند. گفتنی است زیر ساختهای چراغهای راهنمایی و رانندگی تحت کنترل سازمان حملونقل ترافیک شهرداری تهران است و ارتباطی به پلیس ندارد.
پوریا علیمردانی، مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک شهر تهران نیز در گفتوگو با «وطن امروز» درباره اینکه پلیس راهور معتقد است چنانچه تمام چراغهای راهنمایی و رانندگی در سطح شهر به برق اضطراری مجهز شوند در زمان خاموشیها ترافیک در تقاطع رخ نمیدهد، افزود: اکثر چراغهای راهنمایی و رانندگی در تقاطع شهری به «یوپیاس» وصل هستند، یعنی باتری ذخیره برق دارند اما برخی چراغها از شبکه اصلی شهری دور بوده که آنها را نیز مجهز به برق اضطراری میکنیم. وی با بیان اینکه شهرداری تهران حدود 90 درصد چراغهای راهنمایی و رانندگی تقاطعهای شهری را به این دستگاهها مجهز کرده است، گفت: هماکنون در حال نصب 800 باتری برای چراغهای که برق اضطراری ندارند هستیم. البته برخی چراغهای راهنمایی و رانندگی که با قطع شدن برق خاموش میشوند، معمولا از شبکه شهری ۲ هستند که تلاش میکنیم در اسرع وقت آنها را نیز به یوپیاس مجهز کنیم.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با حاج مرتضی طاهری درباره لزوم آگاهی هیئات از تحولات فرهنگی و اجتماعی
هیأتهای مذهبی باید با زمانه خود همگام شوند
در عصری که تغییرات فرهنگی، اجتماعی و تکنولوژیک با شتابی بیسابقه جامعه را دگرگون میکند، هیئات مذهبی هم باید خود را بهروز کنند تا همچنان بتوانند تأثیری عمیق بر دل و جان مخاطبان خود بگذارند. این مراکز مذهبی و فرهنگی نه تنها باید پایگاه انتقال آموزههای اهل بیت(ع) باشند، بلکه نیاز است به مسائل روز جامعه نیز توجه داشته باشند تا پاسخگوی نیازهای معنوی و اجتماعی نسلهای جوان باشند.
در ادامه، بخشی از گفتوگوی صمیمانه «وطن امروز» با حاج مرتضی طاهری، مداح اهلبیت(ع) را میخوانید. او از اهمیت همگام شدن هیئات با جامعه، نیاز به شناخت مسائل روز و وظیفهای که بر دوش ارکان هیاتها قرار دارد، میگوید.
* لزوم توجه هیئات مذهبی به مسائل روز
مرتضی طاهری در آغاز صحبتهایش، بر لزوم شناخت تغییرات پیرامونی و توجه به مسائل روز جامعه توسط هیئات مذهبی تأکید میکند. او میگوید: «اگر هیات به معنای واقعی خودش باشد و بخواهد در خدمت فرهنگ اهلبیت(ع) قرار بگیرد، نمیتواند نسبت به شرایط روز بیتفاوت باشد. همانطور که رهبر انقلاب فرمودند، ما هیات سکولار نداریم؛ هیات باید پویا و بیدار باشد و نسبت به اوضاع پیرامون خود حساسیت نشان دهد».
طاهری معتقد است تمام ارکان هیات، از مدیر گرفته تا مبلغ و مداح، باید از مسائل روز جامعه آگاه باشند و این آگاهی را به مخاطبان خود نیز منتقل کنند. او میگوید: «در هیات، نه تنها باید ارزشها و آموزههای اهل بیت(ع) به درستی بیان شود، بلکه باید به نیازهای روز مخاطبان توجه شود. شرکتکنندگان در این مجالس، از هیاتها خط میگیرند و بسیاری از آنها به دنبال پاسخهایی برای مسائل روزشان هستند. اینجاست که وظیفه مبلغ، مداح و مدیر هیات سنگینتر میشود». او همچنین بر نقش هیئات مذهبی در تقویت بصیرت اجتماعی تأکید دارد: «در هیات باید مسائل اجتماعی و فرهنگی که جامعه با آنها درگیر است، به شکلی هوشمندانه مطرح شود. اگر ما این توجه را نداشته باشیم، ارتباط هیات با مخاطبانش کمرنگ میشود و آن اثرگذاری مورد انتظار دیگر وجود نخواهد داشت».
طاهری به این نکته اشاره میکند که توجه به مسائل روز و همگام شدن با زمانه، به هیچوجه به معنای کنار گذاشتن سنتها و اصالتهای مذهبی نیست، بلکه به معنای سازگار کردن پیام اهل بیت(ع) با نیازهای روزمره مردم است: «ما میتوانیم همان پیام و ارزشهای اصیل را با شیوهای که جوانان امروزی آن را بهتر درک میکنند، ارائه دهیم. این تطبیق نه تنها از اثرگذاری هیاتها نمیکاهد، بلکه آنها را زندهتر و به روزتر نگه میدارد».
* تنوع در برنامههای هیأت، راهی برای جذب همه اقشار
مرتضی طاهری با تأکید بر ضرورت تنوع در برنامههای هیئات میگوید: «برای اینکه هیات بتواند مخاطبان بیشتری از همه اقشار را جذب کند، باید به سلایق مختلف توجه داشته باشد. این کار، حتی با تنظیمات جزئی در برنامههای هیات هم امکانپذیر است؛ مثلا یک پیشمنبری خوب میتواند خود به تنهایی عدهای از مخاطبان را به هیات جذب کند. وقتی یک پیشکسوت یا سخنران خوشذوق در برنامه شرکت کند، افرادی که ممکن است به سبک و محتوای او علاقه داشته باشند، به هیات میآیند و این باعث میشود طیف وسیعتری از مخاطبان در جلسات حضور پیدا کنند».
او ادامه میدهد: «بعد از آن، حضور یک واعظ مناسب و دانا میتواند محتوایی باکیفیت و جامع ارائه دهد، میتواند به جذب بیشتر کمک کند. اگر این واعظ، مخاطبشناس و دارای سلیقه باشد و موضوعات اجتماعی و فرهنگی روز را هم مدنظر قرار دهد، طبیعی است که مخاطبان بیشتری با او ارتباط برقرار و احساس نزدیکی میکنند. واعظ باید بتواند دغدغهها و چالشهای مردم را بشناسد و به آنها بپردازد».
طاهری همچنین به نقش مداحی و تنوع در اجرای مداحان اشاره دارد. او معتقد است مداحی هم میتواند به تنوع سلیقهها پاسخ دهد: «یک مداح جوان، بعد از منبر روضهخوانی و نوحهخوانی میکند و شورخوانی هم دارد. این تنوع در سبک مداحی باعث میشود هر فردی با بخشی از برنامه ارتباط بگیرد و علاقهمند شود. به این ترتیب، میتوانیم اطمینان حاصل کنیم که همه سلایق به نوعی در برنامه مورد توجه قرار گرفتهاند».
او اضافه میکند: هیئات باید همواره بهروز باشند و توجه به مسائل و دغدغههای روز جامعه را در دستور کار خود قرار دهند. او میگوید: «اینکه تنها بر ارزشهای سنتی تمرکز کنیم و نسبت به موضوعات روز بیتفاوت باشیم، باعث میشود از نسل جدید فاصله بگیریم. وقتی جوانها به هیات میآیند، دوست دارند در کنار مسائل دینی، با موضوعاتی که دغدغه روزمره آنهاست نیز مواجه شوند. این یعنی هیات، باید به جایی تبدیل شود که در آن هم معرفت اهلبیت مطرح شود و هم پرسشهای اجتماعی و فرهنگی افراد پاسخ داده شود».
* اهمیت هنر سخنرانی در انتقال مفاهیم دینی
مرتضی طاهری با اشاره به تجربه خود از هیاتهای انقلابی قبل از انقلاب اسلامی میگوید: «بسیاری از هیاتها در همان دوران خفقان نیز توانستند با زمانه خود همگام شوند و به دغدغههای مردم پاسخ دهند. در آن سالها، محدودیتی برای بیان مطالب مفید در برخی هیاتها وجود نداشت؛ یعنی مدیران هیاتها فضای بازتری برای مطرح کردن مسائل اجتماعی و دینی روز ایجاد میکردند و این عامل مهمی در پویایی و اثرگذاری این جلسات بود». او توضیح میدهد اگر مدیران هیاتها، به جای محدود کردن سخنرانان، به آنها امکان بیشتری برای بیان مسائل بدهند، هیات تبدیل به بستری زنده و موثر میشود. طاهری میگوید: «پیش از انقلاب، ما یا برخی دوستان، حتی اگر یک اشاره کوتاه به امام خمینی(ره) میکردیم یا درباره مسائل مهم و فسادهای رژیم صحبت میکردیم، مدیران هیات به جای ایجاد محدودیت، ما را حمایت میکردند. این فضای آزاد باعث میشد مردم برای شنیدن حرفهای مهم و ارزشمند به هیات بیایند و این جلسات پویا بماند». او همچنین به ویژگی مهم دیگری اشاره میکند که یک هیات زنده و پویا باید داشته باشد؛ یعنی دعوت از سخنرانان و مداحانی که توانایی انتقال پیام به شکل هنرمندانه و اثرگذار را داشته باشند. او با اشاره به استاد شهید کافی، یکی از چهرههای برجسته آن زمان میگوید: «شهید کافی در سالهایی که اوج خفقان بود، با هنرمندی و مهارت خاصی به مسائل اجتماعی و مفاسد رژیم اشاره میکرد، به طوری که برای مخاطبان الهامبخش و بیدارکننده بود. او بدون اینکه مستقیم وارد چالش شود، پیام خود را به گوش مردم میرساند. این همان هنر ارائه است که باید در سخنرانان و مداحان باشد».
طاهری معتقد است هنر در انتقال پیام، به معنای شناخت مخاطب، شرایط اجتماعی و داشتن توانایی برای ارائه مسائل به شکلی است که تاثیرگذاری مثبت داشته باشد. او میافزاید: «جهاد تبیین که امروز از آن سخن میگوییم، به همین مهارت نیاز دارد. بسیاری از دوستان ما در منبر یا مداحی میخواهند این وظیفه خطیر را انجام دهند اما اگر هنر ارائه را نداشته باشند، ممکن است تأثیر معکوسی بر مخاطب بگذارند».
* مهروارهها؛ گامی به سوی نوآوری و ارتقای کیفیت در هیئات مذهبی
در سالهای اخیر، برنامههای فرهنگی جدیدی نظیر مهروارهها و همایشهای سالانه با هدف حمایت و ارتقای هیئات مذهبی در کشور برگزار میشود. این برنامهها نه تنها فرصت شناسایی و تقدیر از هیئات برجسته را فراهم کردهاند، بلکه به عنوان راهی برای تشویق و هدایت دیگر هیئات به سمت نوآوری و بهبود محتوای معنوی و فرهنگی شناخته میشوند. طاهری با تاکید بر اهمیت تشویق و تقدیر از هیئات برتر بیان میکند: «مهروارههایی همچون مهرواره هوای نو نه تنها به عنوان یک مشوق برای نوآوری عمل میکنند، بلکه با ارائه الگوهای موفق به دیگران، آنها را به سمت مسیرهای درست هدایت میکنند. این نوع برنامهها به هیئات نشان میدهد نوآوری و خلاقیت در قالبهای مذهبی نه تنها ممکن، بلکه ضروری است».
طاهری تاکید میکند این تقدیرها، با ایجاد انگیزه در مدیران و فعالان هیئات، موجب رشد و پیشرفت آنها میشود. او ادامه میدهد: «وقتی یک هیات مورد تقدیر قرار میگیرد، این موضوع به اعضای آن هیات اعتماد به نفس میدهد و باعث میشود تلاشهایشان را جدیتر دنبال کنند. این موفقیتها همچنین باعث میشود هیئات به این باور برسند که اگر مسیر درست و خلاقانه را انتخاب کنند، میتوانند به تاثیرگذاری بیشتری در جامعه دست یابند».
طاهری در بخشی دیگر به اهمیت ارائه محتوای مناسب و متنوع اشاره میکند و میگوید: «این نوع برنامهها به هیئات کمک میکنند تا محتوای مذهبی و معنوی خود را از حالت تکراری خارج کرده و با توجه به نیازهای روز جامعه، دست به خلاقیت بزنند. به طور مثال، بسیاری از هیئات که در این مهروارهها شرکت میکنند، با ایدههای جدید و نوآورانه در حوزههای فرهنگی و دینی به میدان میآیند که نه تنها بر غنای محتوای برنامهها میافزاید، بلکه مخاطبان جدیدی را نیز جذب میکند».
* مهروارهها؛ پل ارتباطی هیئات مذهبی با تحولات اجتماعی و فرهنگی
مرتضی طاهری در پاسخ به این سؤال که مهروارههایی مانند «هوای نو» چگونه میتوانند هیئات مذهبی را با تحولات فرهنگی و اجتماعی همراه کنند، میگوید: «مهروارهها میتوانند با برگزاری جلساتی پیرامون مسائل روز و آشنایی با چالشها و نیازهای جامعه، بستر مناسبی برای همفکری و تبادل نظر میان مدیران و فعالان هیاتها فراهم کنند. این جلسات میتواند به هیئات کمک کند درک بهتری از تحولات فرهنگی و اجتماعی پیدا کنند و راههای موثری برای همگام شدن با این تغییرات پیدا کنند».
او همچنین به اهمیت تولیدات مهروارهها اشاره میکند و ادامه میدهد: «تولیداتی که این مهروارهها میتوانند داشته باشند، شامل محتواهایی است که به موضوعات روز و نیازهای معنوی جامعه پاسخ میدهد. مثلا میتوانند به تولید کتاب، فیلمهای آموزشی یا محتوای دیجیتال بپردازند که به هیئات کمک کند در راستای مسائل روز فعالیت کنند و پیامهای خود را به طور موثرتر منتقل کنند». طاهری به انتخاب شعارهای هر ساله نیز اشاره میکند و میگوید: «شعار سالانه مهرواره میتواند به عنوان یک راهنمای کلیدی برای هیئات عمل کند. اگر این شعارها با دقت و با در نظر گرفتن مسائل روز جامعه انتخاب شود، به هیئات کمک میکند اهداف و برنامههای خود را بهتر تعیین و به سمت بهبود و نوآوری حرکت کنند».
ارسال به دوستان
نگاه
ظهور بحرانهای ترکیبی علیه نتانیاهو
نوید مؤمن: طی روزهای اخیر شاهد تبلور بحرانهای متعدد علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس و همراهانش در کابینه این رژیم تروریست، کودککش و جعلی هستیم. ماهیت ترکیبی این بحرانها و تبلور آنها در یک بستر زمانی واحد، ضریب آسیبپذیری نتانیاهو، بنگویر و اسموتریچ را تا حد زیادی افزایش داده است. پیشفرضها و گمانهزنیهای زیادی درباره چرایی تصاعد بحرانهای کنونی در کابینه نتانیاهو مطرح میشود که قدر متیقن همه آنها یک گزاره است: نتانیاهو در حال مواجهه با بحرانهای پیچیده و چندلایهای است که قدرت مدیریت همزمان یا حتی جداگانه آنها را از دست داده است.
پس از برکناری گالانت، شاهد ورود منازعه به آخرین و چهارمین لایه قدرت در اراضی اشغالی هستیم. در لایه نخست، شاهد شکلگیری دوگانه نتانیاهو - مخالفان سیاسی در داخل اراضی اشغالی بودیم. لایه دوم منازعه، معطوف به جدال
نتانیاهو - گانتس در کابینه جنگ رژیم بودیم که به خروج گانتس و فروپاشی کابینه جنگ منجر شد. لایه سوم منازعه مربوط به جدال مستمر و تمام عیاری بود که طی ماههای اخیر میان نتانیاهو و گالانت (وزیر جنگ کابینه رژیم صهیونیستی) شکل گرفت. گالانت معتقد بود مثلث نتانیاهو – بنگویر - اسموتریچ برداشت مستندی از میدان جنگ و فرامتن آن ندارد و کورکورانه اصرار بر بسط دامنه میدان جنگ در غزه و لبنان و امتیازگیری از حماس و حزبالله دارد. گالانت تنها راه پیش روی نتانیاهو را دادن امتیازات سخت (تن دادن به آتشبس اجباری) با هدف آزادی اسرای صهیونیست از غزه میدانست و معتقد بود راه دیگری در این باره پیش روی رژیم وجود ندارد. برکناری گالانت، مترادف با ورود نتانیاهو و رژیم اشغالگر قدس به چهارمین لایه منازعه بود: جدال میان احزاب ائتلافی!
طی روزهای اخیر نتانیاهو با عصبانیتی که نشأتگرفته از وحشت وی از ورود به لایه چهارم منازعه است، مدعی شد هرگز قصد ندارد ایتمار بنگویر، وزیر امنیت رژیم اشغالگر قدس را بابت گزارشهای محرمانه و آشکاری که درباره سرپیچی آشکار وی از قوانین اداری و امنیتی منتشر شده برکنار کند. همچنین اختلافاتی آشکار میان نتانیاهو و آریه درعی بر سر احتمال ناتوانی نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس در لغو معافیت خدمت یهودیان حریدی به وجود آمده که نتانیاهو را در مرز میان بقای حداقلی و سقوط حداکثری از قدرت قرار داده است. لایه دیگر منازعه، میان نتانیاهو و سران احزاب ائتلافی در کابینهاش شکل گرفته و ادامه خواهد داشت.
سوال اصلی این است: چهارمین لایه منازعه در اراضی اشغالی در چه فرامتن و بستری تعریف شده است؟ در پاسخ به این سوال باید 2 مولفه مهم را مدنظر قرار داد: نخست وضعیت بحرانی صهیونیستها در میدان جنگ غزه و لبنان و دیگری، درگیری نتانیاهو با پرونده افشای هدفمند و عامدانه بخشی از اطلاعات محرمانه جنگ با هدف مهندسی ذهنی ساکنان اراضی اشغالی.
موفقیتهای چشمگیر حماس، جهاد اسلامی و حزبالله در ابعاد کلاسیک، مدرن و ترکیبی جنگ با رژیم اشغالگر قدس، منجر به افزایش تصاعدی تعداد نظامیان به هلاکت رسیده صهیونیست طی هفتههای اخیر شده است. اصل غافلگیری در تقابل با دشمن صهیونیست، بخوبی در عملیاتهای ترکیبی و میدانی حزبالله و حماس ظهور و بروز مییابد که یکی از مصادیق آنها، عملیات اخیر حزبالله علیه یکی از گردانهای تیپ گولانی بود. در کنار این موضوع، شاهد دست و پنجه نرم کردن نتانیاهو با پروندهای جنجالی تحت عنوان «افشای عامدانه اطلاعات محرمانه» هستیم. صورت مساله این است که نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس در جریان بازجوییهای انجام شده از اعضای دستگیرشده دفتر خود، متهم به افشای خودخواسته و عامدانه اخبار و اطلاعات فوق محرمانه و محرمانه در رسانهها شده است. نتانیاهو در طول مدت سپری شده از جنگ غزه، از طریق اعضای دفتر خود به رسانههای صهیونیست برخی اخبار محرمانه و بعضا دروغین را مخابره میکرده که هدف از آن، اثبات رویکرد اجرایی و راهبردی نتانیاهو در جنگ غزه بوده است. به عنوان مثال، بسیاری از اخباری که نتانیاهو از طریق دفتر خود درباره عدم آمادگی حماس برای مبادله اسرای صهیونیست در ازای آتشبس دائم در غزه مخابره کرده، از اساس دروغ بوده و صرفا در راستای اثبات خطمشی میدانی و عملیاتی کابینه رژیم اشغالگر قدس برای ساکنان اراضی اشغالی به گردش درآمده است.
جنس بحرانهای ترکیبی پیش روی نتانیاهو «میدانی- اطلاعاتی – سیاسی» است. اگرچه نتانیاهو از ابتدا با چنین بحرانهایی به صورت کلی مواجه بوده اما همانگونه که تشریح شد، دامنه و عمق بحرانهای مذکور به اندازهای افزایش یافته که سقوط از قدرت را به مثابه یک امر ملموس در مقابل دیدگان جلاد غزه و همراهانش قرار داده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|