|
اخبار
انتشار دوباره یک خبر
تحصیل رایگان دانشآموزان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد
روز گذشته رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش از تحصیل رایگان دانشآموزان 4دهک اول در مدارس سمپاد خبر داد. حسین صادقی در صفحه شخصی خود در ایکس از تحصیل رایگان دانشآموزان 4 دهک اول در مدارس سمپاد خبر داد و نوشت: این مصوبه در هیات وزیران تصویب و بودجه آن تأمین و به حساب مدارس واریز شد. وی در ادامه آورده است: دانشآموزان مشمول این مصوبه شهریه پرداختی خود را از مدرسه دریافت کنند. این در حالی است که در جلسه ۱۱ مرداد سال گذشته هیات دولت تصویب شد تا هزینههای ثبتنام دانشآموزان دهکهای یک تا 4 که در مدارس سمپاد پذیرفته شوند، از سوی دولت پرداخت شود. انتشار این خبر در حالی است که رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش دیروز پس از انتشار این خبر در گفتوگویی با «وطن امروز» تایید کرد این مصوبه در دولت گذشته (دولت شهید رئیسی) تصویب شده و رایزنیهای دولت جدید هم اکنون باعث شده اعتبار آن تامین شود. وی افزود: اعتبار تحصیل دانشآموزان 4 دهک اول خانوار در مدارس سمپاد برای سال آینده نیز در بودجه دیده شده است و 12 هزار و 330 نفر از این امتیاز بهرهمند میشوند. صادقی ادامه داد: رسانهای شدن این خبر به منظور آن است که برخی دانشآموزان پایه دوازدهم به دلیل عدم آگاهی از این مصوبه برای عودت پولشان به مراکز آموزشی مراجعه کنند.
***
بازدید نیمبها از برج میلاد به مناسبت ولادت امام علی(ع)
تخفیف ۵۰ درصدی برج میلاد به مناسبت ولادت امام علی(ع)، تا ۲۷ دیماه ادامه دارد. روابط عمومی و امور بینالملل برج میلاد اعلام کرد: همزمان با ولادت حضرت علی(ع) و روز پدر، بلیت بازدید از برج میلاد با تخفیف ویژه تا ۲۷ دیماه ادامه دارد. بر این اساس تخفیف ۵۰ درصدی بلیتهای بازدید از طبقات برج میلاد از ۲۴ تا ۲۷ دیماه به مناسبت ولادت امیرالمومنین علی علیهالسلام و روز پدر به همه شهروندان ارائه میشود. شهروندان و علاقهمندان میتوانند از ۲۴ تا ۲۷ دیماه از ساعت ۹ تا ۲۳ با این تخفیفات ویژه از طبقات مختلف برج میلاد بازدید داشته باشند.
***
کشف ۵۰۰ کیلو موادمخدر از قاچاقچیان در جنوب شرق کشور
فرمانده مرزبانی فراجا از کشف بیش از ۵۰۰ کیلوگرم مواد افیونی در درگیری با قاچاقچیان مسلح موادمخدر در مرزهای جنوب شرق کشور خبر داد. سردار احمدعلی گودرزی در تشریح موفقیت مرزبانان استان سیستانوبلوچستان، گفت: در راستای کنترل و مراقبت از مرزها و برخورد قاطع با هرگونه قاچاق موادمخدر، مرزداران استان سیستانوبلوچستان طی عملیاتی با اشراف اطلاعاتی و رصد تحرکات در مناطق مرزی به سرنخهایی از قصد قاچاقچیان برای وارد کردن محموله سنگین موادمخدر به داخل کشور دست یافتند. وی افزود: مرزبانان با انجام اقدامات گسترده اطلاعاتی مسیرهای احتمالی تردد قاچاقچیان و همچنین زمان برنامهریزی شده جهت انتقال محموله مواد مخدر به عمق کشور را شناسایی کردند و در قالب چندین تیم پوششی و عملیاتی با اجرای کمین هدفمند منطقه مورد نظر را در کنترل خود قرار دادند. سردار گودرزی در ادامه تصریح کرد: مرزبانان طی این عملیات موفق شدند مقدار 504 کیلوگرم انواع مواد افیونی شامل؛ 489 کیلوگرم شیشه، 11 کیلوگرم تریاک، 4 کیلوگرم حشیش، 20 قبضه سلاح جنگی از نوع کلت و 2 قبضه نارنجک جنگی را کشف کنند.
ارسال به دوستان
نگاهی به چرخه معیوب توزیع شربت تریاک که به جای درمان معتادان بعضا منجر به درآمد برای آنها و برخی عرضهکنندگان میشود
شرّ یک شربت
گلایه از افزایش قیمت «بوپرهنورفین» و کاهش ۲۵ درصدی «شربت تریاک»
گروه اجتماعی: «شربت تریاک» به عنوان دارویی برای ترک اعتیاد از سوی وزارت بهداشت با قیمت ناچیزی به کلینیکهای ترک اعتیاد دارای مجوز عرضه میشود اما متاسفانه دیده میشود این داروی درمانگر اعتیاد با قیمتهای گزاف از بازار آزاد سر در میآورد یا اینکه تبدیل به «شیره» شده و سود سرشاری را نصیب فروشندگان میکند. هر شیشه شربت تریاک 250 سیسی 700 هزار تومان و شربت متادون 350 هزار تومان قیمت دارد و در صورتی که به ماده مخدری چون «شیره» تبدیل شود، هر گرم آن بین 100 تا 120 هزار تومان به فروش میرود. در چنین شرایطی، عدم نظارت و کنترل بر چرخه توزیع و عرضه شربت تریاک نهتنها موجب میشود بعضی از این طریق دکانی برای کاسبی سودآور خود باز کنند، بلکه روند ترک اعتیاد نیز از این طریق مختل و کماثر میشود. طبق گزارشهای موجود هر شیشه شربت تریاک ارزانقیمت سهمیهای هماکنون در بازار آزاد یک میلیون و ۱۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرود. طبق آخرین آمار منتشر شده از سوی ستاد مبارزه با موادمخدر، حدود ۳ میلیون معتاد در کشور وجود دارند و بیش از ۸ هزار مرکز درمان اعتیاد در کشور فعال هستند؛ مراکزی که در کنار ارائه مشاوره به رهاییجویان، خدماتی مانند توزیع داروهای ترک اعتیاد بر اساس پرونده و نظر پزشک ارائه میدهند که به گفته کارشناسان سطح نظارتها بر روند توزیع و مصرف این داروها باید افزایش یابد.
در این باره دکتر مجید ابهری، آسیبشناس اجتماعی در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: داروهای درمان اعتیاد اگر با نظارت دقیق توزیع نشود، انحراف یافته و به دست مصرفکننده واقعی نمیرسد. وی یکی از این اقلام را شربت «اپیم» یا به اصطلاح شربت «تریاک» عنوان کرد و گفت: اگر این دارو در مجاری علمی ارائه و مصرف شود میتواند درمانبخش اعتیاد باشد اما متاسفانه نبود نظارت اصولی و درست در توزیع باعث شده فرصتطلبان و سودجویان آن را در بازار آزاد عرضه کنند و با 100 برابر قیمت اصلی به فروش برسانند. وی با بیان اینکه در بسیاری از اوقات نیز معتادان با تبدیل این شربت به ماده مخدر «شیره» آن را با قیمت گزافی به فروش میرسانند و ترجیح میدهند با فروش آن و کسب سود بالا به مصرف مواد دیگر رو آورند، افزود: متاسفانه با چنین پدیدهای نتایج مطلوب از تولید و توزیع شربت تریاک به دست نمیآید. وقتی هر بطری شربت تریاک با قیمت ناچیز توزیع میشود و با قیمت بالا به فروش میرسد درمان اعتیاد به تجارت تبدیل میشود. در واقع علت عدم موفقیت این حرکت، غیراصولی بودن برنامه درمانی است.
ابهری افزود: وقتی قیمت تریاک افزایش مییابد، فروشندگان آن با افزودن مواد دیگر به تریاک سعی میکنند سود بیشتری کسب کنند و در این میان مصرفکنندگان از ترس بیماریهای خطرناک سعی میکنند به مصرف داروهایی چون ایبوپروفن و امثال آن رو آورند و به سمت تریاک نروند. این در حالی است که شربت تریاک چون از مبادی وزارت بهداشت عرضه میشود کیفیت بالایی دارد.
* گلایه از کاهش ۲۵ درصدی «شربت تریاک»
رئیس انجمن صنفی درمانگران اعتیاد از کاهش ۲۵ درصدی تعرفه درمان با شربت تنتور تریاک در درمان اعتیاد در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۲ گلایه کرد و گفت: در حالی که «بوپرهنورفین» نسبت به سایر داروهای درمان اعتیاد کمخطرتر است، در اقدامی عجیب در حوزه درمان اعتیاد، تعرفه این دارو افزایش یافته و در عوض تعرفه «شربت تریاک» که باید در موارد خاص مورد استفاده قرار گیرد، کاهش یافته که این اقدام موجب شده معتادان به سمت مصرف شربت تریاک حرکت کنند.
علی غلامی اخیرا در گفتوگویی با ایسنا اظهار کرد: تیر ۱۴۰۳ پس از گذشت ۳ ماه از سال، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعرفه درمان اعتیاد را بعد از چندینبار مکاتبه ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد، این در حالی است که حسب قانون، تعرفههای هر سال باید قبل از شروع سال ابلاغ شود. نکته عجیب اینجاست که تعرفه درمان با شربت تنتور تریاک را نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد کاهش دادهاند.
وی ادامه داد: به دنبال این موضوع، کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اکثریت آرا و با صدور مصوبهای اعلام کرد کاهش ۲۵ درصدی تعرفه درمان اعتیاد با تنتور تریاک منجر به از دست رفتن کاهش آسیب خواهد شد، زیرا با کاهش ۲۵ درصدی تعرفه درمان اعتیاد با شربت تریاک و افزایش ۳۵ درصدی تعرفه با قرص بیخطری مثل بوپرهنورفین و اعلام قیمت واحد برای هر دو درمان، بیماران به سمت مصرف شربت تریاک رو خواهند آورد، لذا زحمتی که سالها در حوزه کاهش آسیب انجام شده و حدود یک میلیون و ۵۰۰ بیمار در مصرف مواد کمخطر تثبیت شدهاند، از بین خواهد رفت.
وی افزود: حسب قانون، ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد بالادستی این حوزه است، از همین رو ستاد در شهریورماه با استناد به مصوبه هیات وزیران و حسب مصوبه کمیته درمان به شورای عالی بیمه دستور داد تعرفه درمان با تنتور تریاک را ۳۵ درصد افزایش دهد اما با این وجود، وزارت بهداشت طی مرقومهای به تمام دانشگاهها، تعرفه درمان اعتیاد با شربت تریاک را ۲۵ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش داده است.
رئیس انجمن صنفی درمانگران اعتیاد با بیان اینکه عدم تمکین وزارت بهداشت از مصوبات ستاد مبارزه با مواد مخدر منجر به ضررهای بسیاری به درمانگران اعتیاد و مراکز میشود، تصریح کرد: در حالی که بوپرهنورفین نسبت به سایر داروهای درمان اعتیاد کمخطرتر است، در اقدامی عجیب در حوزه درمان اعتیاد، تعرفه این دارو افزایش یافته و تعرفه شربت تریاک که باید در موارد خاص مورد استفاده قرار گیرد کاهش یافته؛ اقدامی که موجب شده معتادان به سمت مصرف شربت تریاک حرکت کنند.
وی گفت: با توجه به مسائل گفته شده، اگر ۲ درمان مثل بوپرهنورفین و شربت تنتور تریاک با توجه به حالت سرخوشی که شربت ایجاد میکند، به یک قیمت عرضه شوند، نه تنها باعث ورود تعداد بیشمار بیمار برای مصرف شربت تریاک میشود، بلکه بیمارانی که از قبل روی درمان نگهدارنده بوپرهنورفین بودند، وسوسه میشوند به سمت مصرف شربت تریاک بروند، لذا شایسته بود طبق مصوبه کمیته درمان، تعرفه بوپرهنورفین کاهش و تعرفه تنتور اپیوم افزایش یابد اما اتفاقی که در تعرفه امسال رخ داد، عکس این موضوع بود.
ارسال به دوستان
ورود سازمان بازرسی به موضوع آلودگی هوا
مرگ سالانه بیش از 30 هزار نفر در کشور به دلیل آلودگی هوا و تداوم این معضل باعث شده مسؤولان و دستاندرکاران به تکاپو افتاده و اقدامات تازه و جدیای را در دستور کار قرار دهند، به طوری که قرار است سازمانها و دستگاههایی که نسبت به اجری قانون هوای پاک ترک فعل میکنند، مورد مواخذه قرار گیرند. در این باره مدیرکل محیط زیست تهران گفت: درباره آلودگی هوا، سازمان بازرسی به تخلفات دستگاههای مسؤول ورود کرده و حتی موارد ترک فعل را شناسایی کرده است. دیروز نشست هماندیشی سمنها و فعالان محیط زیست تهران با حضور ۲۰ نفر از نمایندگان و فعالان تشکلهای محیط زیستی، مدیر کل و معاونان محیط زیست طبیعی و انسانی حفاظت محیط زیست استان تهران و رئیس اداره محیط زیست شهر تهران با موضوع بررسی معضل آلودگی هوا و عملکرد محیط زیست استان در این حوزه برگزار شد. حسن عباسنژاد، رئیس اداره محیط زیست شهر تهران در این نشست به نقش سازمان بازرسی استان در این فرآیند اشاره کرد و افزود: جلسات سازندهای با سازمان بازرسی برگزار شده است و برای نخستینبار این سازمان به طور مستقیم وارد عمل شده تا در حوزه پسماند و آلودگی هوا کمک کند. وی به موضوع آلودگی هوا پرداخت و بیان کرد: درباره آلودگی هوا، سازمان بازرسی به تخلفات دستگاههای مسؤول ورود کرده و حتی موارد ترک فعل را شناسایی کرده است و استاندار نیز تأکید دارد دستگاههای کمکار به مراجع قضایی معرفی شوند و برای اثربخشی بیشتر، پیشنهاد دادهایم شهرستانها در این زمینه به طور مستقل اقدام کنند. این مقام مسؤول با انتقاد از وضعیت حملونقل عمومی تهران گفت: عدم کارکرد موثر و دقیق در سیستم حملونقل شهری، شهروندان را به استفاده از خودروهای شخصی سوق داده و ترافیک و آلودگی را تشدید کرده است، اگر زمانبندی و نظم در خدماتی مانند اتوبوسرانی ارتقا یابد، بسیاری از مشکلات در حوزه آلودگی هوا کاهش خواهد یافت.
* آلودگی هوا؛ دومین عامل مرگومیر انسانها در دنیا
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت درباره پیامدهای آلودگی هوا گفت: آلودگی هوا میتواند پیامدهای متعددی داشته باشد و تحت تاثیر قرار گرفتن حوزه سلامت از آثار پدیده آلودگی هوا محسوب میشود. بر اساس گزارشهای سازمان جهانی بهداشت، آلودگی هوا، دومین عامل مرگومیر انسانها در جهان است. عباس شاهسونی در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به سوالی درباره بیماریهای منتسب به آلودگی هوا توضیح داد: آلودگی هوا، یک ریسکفاکتور محسوب میشود و بر انسانها از دوران «جنینی» تا «سالمندی» از جهات مختلف اثر میگذارد. بررسیها بیانگر این است که 4 بیماری «سکته قلبی»، «سکته مغزی»، «سرطان ریه» و «بیماریهای مزمن انسداد ریوی» با آلودگی هوا ارتباط بیشتری دارند. سال ۲۰۱۶ سازمان جهانی بهداشت در گزارشی نوشت «آلودگی هوا» عامل اصلی سرطان ریه است و مواجهه طولانیمدت با آلودگی هوا میتواند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد. رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت در این باره ادامه داد: وزارت بهداشت، بیماریهای منتسب به آلودگی هوا را در ۵۷ شهر طی سال گذشته مورد بررسی قرار داده و نتایج این بررسی بیان میکند میزان مرگهای منتسب به آلودگی هوا ۳۰ هزار و ۶۹۲ نفر در سال ۱۴۰۲ است. سهم پایتخت از مرگهای منتسب به آلودگی هوا طی سال گذشته ۶ هزار و ۹۳۹ نفر است. همچنین سهم ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون از میزان مرگومیر کشور ۱۲.۶ درصد است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|