|
اخبار
بیش از 4.5 میلیون ایرانی دارای نام و القاب امام علی
نام مبارک امام علی(ع) زینتبخش ۴ میلیون و ۸۶۲ هزار و ۶۲۹ ایرانی است. به مناسبت فرارسیدن میلاد با سعادت مولای متقیان حضرت علی(ع) سازمان ثبت احوال اعلام کرد ترکیبات نام امام علی(ع) بیش از ۴ میلیون و ۸۶۲ هزار بار در پایگاه سازمان ثبت احوال کشور ثبت شده است که بیش از ۲ میلیون و ۵۰۱ هزار نفر با نام مبارک علی بوده است. بر اساس گزارش سازمان ثبت احوال، نامهای علیرضا، علیاکبر و علیاصغر در رتبههای بعدی انتخاب نام امام اول شیعیان در کشور قرار دارند.
***
پرداخت ۱۷ همت وام خوداشتغالی به مددجویان
قائممقام کمیته امداد کشور گفت: از ابتدای امسال تاکنون خدمات متعددی در حوزههای مسکن، اشغال، وامهای قرضالحسنه و کارگشایی به مددجویان تحت پوشش کمیته امداد در کشور ارائه شده است. جعفر صباغیان به ایسنا گفت: یکی از راهبردها و سیاستگذاری گفتوگو کمیته امداد امام خمینی(ره) توانمندسازی و خودکفایی مددجویان تحت پوشش است. وی اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون خدمات متعددی در حوزههای مسکن، اشغال، وامهای قرضالحسنه و کارگشایی به مددجویان تحت پوشش ارائه شده است. قائم مقام کمیته امداد کشور گفت: از ابتدای امسال تاکنون از سرجمع ۳۷ همت اعتباری که در حوزه اشتغال به صورت قرضالحسنه در نظر گرفته شده بود ۱۷ همت به مددجویان تحت پوشش کمیته امداد کشور پرداخت شده است. صباغیان ادامه داد: سال گذشته ۱۰۰ هزار خانوار از مددجویان تحت حمایت امداد از چرخه حمایتی خارج و خودکفا شدند که جشن آن با حضور رئیسجمهور شهید آیتالله رئیسی در تهران برگزار شد. وی بیان کرد: برنامه امسال خودکفایی ۱۱۰ هزار خانوار است که از طریق اشتغال و خودکفایی توانمند و از چرخه امداد خارج شوند. قائم مقام کمیته امداد کشور در ادامه با بیان اینکه سامانهای تحت عنوان https://ekram.emdad.ir راهاندازی شده که بدون دخالت کمیته امداد، حامیان به این پلتفرم وارد شده و فرد مورد نظر خود را بر اساس شرایطی که دارد انتخاب و کمک خود را مستقیما به حساب ایتام واریز میکنند، یادآور شد: میانگین کشوری کمک به ایتام یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است که ماهانه از سوی حامیان به حساب ایتام واریز میشود.
***
ضرورت ارتقای سلامت معنوی در مراکز درمانی و آموزشی
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با تاکید بر اینکه باید سلامت معنوی (ارزشهای انسانی و اسلامی) را به نیروی انسانی و کادر درمان در مراکز آموزشی، دانشگاهها و بیمارستانها آموزش دهیم، گفت: در مرحله بعد تلاش کنیم این صفات معنوی را به مراجعهکنندگان ارائه دهیم. سیدعلیرضا مرندی در نشست خبری افزود: سلامت معنوی را معادل سلامت مذهبی میدانیم تا فرد زندگی باکیفیت و سعادت اخروی داشته باشد و علاوه بر سلامت جسمی و اجتماعی از سلامت معنوی نیز برخوردار باشد. وی اظهار داشت: باید سلامت معنوی در مراکز آموزشی و درمانی آموزش داده شود تا در جامعه نهادینه شود، چرا که در نحوه برخورد و رفتار افراد بویژه در مواجهه با بیماران تاثیرگذار است. رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران با بیان اینکه سلامت معنوی چهارمین بُعد سلامت از نظر سازمان بهداشت جهانی است، گفت: ۴۱ سال قبل سلامت معنوی در سازمان جهانی بهداشت تصویب شد. مرندی افزود: موسیقی و یوگا از جمله دستورات سلامت معنوی غربیهاست اما رهبر معظم انقلاب همواره تاکید کردهاند این موضوع به روحانیت نیز ارتباط دارد و ما نیز از آنها کمک گرفتیم. وی گفت: تلاش داریم با حمایت روحانیت آموزشها به مردم در این حوزه اسلامی باشد و توصیههایی حتی از زمان ازدواج 2 فرد تا مراحل دیگر داشته باشیم و آموزش دهیم. حسن ابوالقاسمی، رئیس نهمین همایش ملی سلامت معنوی نیز با اشاره به برگزاری این همایش طی سوم و چهارم بهمن ماه در قم اظهار داشت: برای داشتن زندگی باکیفیت علاوه بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی، سلامت معنوی نیز باید مورد توجه قرار گیرد. در بسیاری از کشورها مطالعه شده که کسانی که سلامت معنوی دارند، بهتر میتوانند سختی را تحمل کنند، اضطراب و افسردگی کمتری دارند و طول عمر بیشتری دارند و اکنون کتابها و مقالات زیادی در دنیا در این باره وجود دارد. وی ادامه داد: در حال حاضر از حوزههای علمیه در تهیه منابع سلامت معنوی کمک گرفتهایم تا به عنوان یک اصل و فرهنگ در جامعه نهادینه شود.
***
15 سالگی؛ اوج شروع بیماریهای روانی
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور بر لزوم توجه به سلامت روان تأکید کرد و گفت: بر اساس یک پژوهش جهانی، ۴۵ درصد بیماریهای روانی در ۱۰ تا ۲۴ سالگی رخ داده است. علی فتحیآشتیانی با بیان اینکه عدم سلامت روانی تهدید اولیه برای بهزیستی بویژه برای جوانان و نوجوانان است، افزود: بر اساس یک تحقیق جهانی، ۴۵ درصد بیماریهای روانی در سنین ۱۰ تا ۲۴ سالگی رخ میدهد اما تنها ۲ درصد بودجهها برای این امر در نظر گرفته میشود. وی گفت: در پژوهش فوقالذکر آمده است که اوج شروع بیماریهای روانی در ۱۵ سالگی است و ۷۵ درصد بیماریها در حوزه روان تا ۲۵ سالگی خود را نشان میدهد. میبینید که سن بروز مشکلات روانشناختی برخلاف بیماریهای جسمی است؛ به گونهای که بیماریهای روان تا ۲۵ سالگی بروز میکند اما بیماری جسمی در دوران کهنسالی نمود مییابد. وی با بیان اینکه سن شروع بیماریهای روانی کمتر از ۲۵ سالگی است، گفت: بیماریهای روانی عامل اصلی مرگ زودرس و علت اصلی از دست دادن پتانسیل و تواناییهاست و بر همین اساس باید توجه به سطح سواد سلامت روان افزایش یابد تا موجبات افزایش نشاط و شادی در جامعه فراهم شود که منجر به ارتقای سطح سلامت روانی جامعه شود.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از اثرات مطلوب مصوبه رایگانشدن تحصیل دانشآموزان کمبرخوردار در مدارس سمپاد گزارش میدهد
مکتب و عدالت
شهریه مدارس سمپاد برای 4 دهک کمتر برخوردار جامعه رایگان است؛ افزایش ۴۵ درصدی ورود دهکهای محروم به مدارس سمپاد
گروه اجتماعی: ۱۱ مردادماه سال گذشته رضامراد صحرایی، وزیر وقت آموزشوپرورش از تصویب رایگان شدن هزینه ثبتنام دانشآموزان ممتاز دهکهای یک تا 4 پذیرفته شده در مدارس سمپاد در هیات دولت خبر داد و اعلام کرد: با این مصوبه، شهریهای از این دانشآموزان اخذ نمیشود و دولت ۱۰۰ درصد آن را میپردازد. هر چند اعتبارات در این باره پیشبینی نشده بود اما این موضوع تحت عنوان «هدیه ویژه رئیسجمهور» در دستور کار قرار گرفت. اخیرا نیز «حسین صادقی» رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش طی گفتوگویی با «وطن امروز» گفت: «رایگان شدن تحصیل دانشآموزان 4 دهک نخست جامعه مصوبه هیات دولت گذشته بوده که اکنون با رایزنیهای وزیر آموزش و پرورش، بودجه آن تامین و به حساب مدارس واریز شد و منابع آن نیز در بودجه سال آینده دیده شده است. کمک مالی دولت به دانشآموزان بااستعداد ۴ دهک اول باعث خوشحالی خانوادههای این دسته از دانشآموزان شد.گام مهم دولت سیزدهم در حذف شهریه دهکهای یک تا 4 در مدارس سمپاد برای تحقق بیشتر عدالت آموزشی در حوزه استعدادهای درخشان در حالی بود که طبق گزارشهای موجود با اجرای این قانون، ورودی دهکهای یک تا 4 به مدارس سمپاد 45 درصد افزایش یافته است؛ اقدامی که گامی مهم در راستای تقویت بدنه آموزشی، همچنین ارتقای عدالت آموزشی کشور تلقی میشود.
رایگان شدن هزینه تحصیل دانشآموزان 4 دهک نخست جامعه در مدارس سمپاد از جمله این تصمیمات بود که در دولت شهید رئیسی بر آن تاکید شد و توسط هیات دولت به تصویب رسید؛ رویکردی که کمک کرده است بدنه آموزشی کشور خود را ملزم به حمایت از کسانی بداند که دارای استعداد درخشان هستند. بر اساس گزارش سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، ۷۰ درصد رتبههای زیر 1000 کنکور، دانشآموزانی هستند که در مدارس استعدادهای درخشان -سمپاد - آموزش دیدهاند. این گزاره نشاندهنده موفقیت مدارس سمپاد در سیستم آموزشی موجود است. الهام یاوری، رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان آبان سال گذشته اعلام کرده بود تصمیم دولت برای رایگان شدن هزینه تحصیلی 4 دهک اول در مدارس سمپاد، «منجر به افزایش ۴۵ درصدی ورود دهکهای محروم به مدارس سمپاد طی امسال شده است». این آمار که حامل نتایج بسیار قابل تاملی است، نشان میدهد تعداد زیادی دانشآموز مستعد در دهکهای یک تا 4 جامعه در حال تحصیل هستند که تا قبل از مصوبه هیات دولت توان و انگیزه لازم را برای راهیابی به مدارس سمپاد نداشتند. به هر حال پس از تصمیم دولت شهید رئیسی در رایگان کردن هزینه تحصیل دهکهای اول تا چهارم در مدارس سمپاد، ورودی دهکهای یک تا 4 به این مدارس 45 درصد افزایش یافت. این نشاندهنده وضعیت پراکندگی دانشآموزان مستعد و توانمند در کشور است که تاکنون به دلایل مختلف چون «اضطرابهای ناشی از درآمد پایین خانواده، عدم تایید سرپرست خانواده برای ثبتنام در آزمون مدارس سمپاد، ناامیدی از توانایی ادامه تحصیل در مدارس سمپاد بعد از قبولی به دلیل شرایط مالی و بیانگیزه بودن دانشآموزان دهکهای پایین برای راهیابی به مدارس سمپاد به دلیل هزینه این مدارس» امکان راهیابی به این مدارس را برای خود فراهم نمیدیدند اما اکنون این فرصت برای آنها مهیا شده است. بنابراین این تصمیم هم به صورت حمایتی با رویکرد محرومیتزدایی، شرایط حضور دانشآموزان را فراهم کرده و هم در کل کشور انگیزهای شده است تا کل دانشآموزان میل به تحصیل رقابتپذیر داشته باشند. این تصمیم که نوعی حمایت یارانهای از خانوادههای محروم دارای فرزند بااستعداد به حساب میآید، موجب میشود خانوادههای کمبرخوردار بتوانند نظم زندگی خود را تا حدود زیادی حفظ کنند و به آینده فرزندشان امیدوار باشند.
* اجرای عدالت و توزیع عادلانه امکانات
دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطن امروز» رایگان شدن هزینه تحصیل دانشآموزان 4 دهک نخست جامعه در مدارس سمپاد را یادگار دولت شهید رئیسی در راستای اجرای عدالت و توزیع عادلانه امکانات آموزشی، همچنین کمک به خانوارهای کمبرخوردار جامعه عنوان کرد و افزود: شهید رئیسی همواره دغدغه محرومان جامعه را داشت و با توجه به اینکه برخی دانشآموزان دارای استعداد درخشان بودند ولی از امکانات لازم آموزشی بهرهمند نبودند، شرایط لازم برای این افراد با تصویب رایگان شدن هزینه تحصیل آنها در مدارس سمپاد فراهم شد.
محمدرضا احمدیسنگری با بیان اینکه با فراهم شدن شرایط لازم برای ورود دانشآموزان مستعد به مدارس سمپاد، عدالت آموزشی در کشور برقرار میشود، افزود: در حال حاضر خیلی از دانشآموزان مستعد در مدارس سمپاد تحصیل میکنند که دولت هزینه تحصیل آنها را به این مدارس پرداخت میکند؛ پروژه خوبی که در دولت گذشته پایهریزی شد و در دولت جدید نیز با رایزنیها تامین اعتبار لازم تکمیل شد تا دانشآموزان کمبرخوردار و آسیبپذیر جامعه بتوانند از عدالت آموزشی برخوردار شوند.
دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اکنون برای کشف استعداد دانشآموزان و شناسایی آنها اقدامات لازم در حال انجام است و زمینه ورود آنها به مدارسی که از امکانات خوب آموزشی برخوردارند فراهم شده است تا آنها بتوانند از این موقعیت مناسب بهره ببرند. احمدی اظهار داشت: بودجه مدارس سمپاد برای سال آینده نیز در بودجه دیده شده و این اقدام بیانگر آن است که امکان تحصیل دانشآموزان مستعد در مدارس سمپاد بخوبی فراهم شده است. همچنین زهرا علیاکبری، کارشناس آموزشی طی گفتوگویی با «وطن امروز» گفت: در سالهای اخیر این موضوع همیشه وجود داشته که دانشآموزان مناطق کمبرخوردار در آزمون ورودی سمپاد شرکت میکردند اما به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه، از تحصیل در این مدارس باز میماندند ولی حالا با تصمیم دولت سیزدهم و رایگانشدن تحصیلشان شاهد شکوفایی استعدادهای بیشماری در این مناطق خواهیم بود. وی با بیان اینکه این مصوبه دولت گذشته یکی از پایههای اصلی عدالت آموزشی را نشانه گرفته است که اکنون با رایزنی وزیر آموزش و پرورش اعتبار هزینه تحصیل دانشآموزان کمبرخوردار در مدارس سمپاد تامین شده است، افزود: مدارس سمپاد، مدارسی هستند که دانشآموزانی با استعدادهای درخشان در آن تحصیل میکنند.
خیلی از این دانشآموزان را اکنون کسانی تشکیل میدهند که جزو 4 دهک پایین درآمدی جامعه قرار دارند و این فرصت مناسبی است تا آنها بتوانند استعدادهایشان را شکوفا کنند.
علیاکبری افزود: انگیزه اولیه رایگان شدن هزینه دانشآموزان کمبرخوردار از دولت گذشته شکل گرفت و اکنون 12 هزار و 330 دانشآموز مشمول این مصوبه قرار گرفتهاند که اغلب در مناطق مرزی و استانهای کمبرخوردار هستند. وی اضافه کرد: دولت برای حمایت از این قشر، هزینه تحصیل آنها را در مدارس سمپاد میپردازد.
* ارائه «تخفیف» شهریه به دانشآموزان سمپادی دارای مشکلات مالی
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با یادآوری «رایگان» شدن شهریه مدارس سمپاد برای ۴ دهک اول اعلام کرد: این در حالی است که «تخفیف»هایی نیز برای دانشآموزانی که جزو ۴ دهک نیستند اما مشکلات مالی برای پرداخت شهریه دارند، در نظر گرفته شده است. الهام یاوری با بیان اینکه شهریه مدارس سمپاد برای 4 دهک کمتر برخوردار جامعه رایگان است، گفت: هزینه تحصیل این دانشآموزان را دولت پرداخت میکند.
وی با بیان اینکه برای سایر دانشآموزان شهریه بر اساس مصوبه موجود کم و بیش کمتر از نصف شهریه مدارس غیرانتفاعی است، افزود: تخفیفهایی برای شرایط خاص و دانشآموزانی که به دلایل خاصی جزو ۴ دهک نیستند اما همچنان مشکلاتی برای پرداخت شهریه دارند، در نظر میگیریم.
ارسال به دوستان
درمانی برای ویروس HMPV وجود ندارد
این روزها در حالی مراجعه بیماران با علائم مشابه به مراکز درمانی افزایش چشمگیری یافته است که به گفته کارشناسان بهداشت بیشتر این مراجعان مبتلا به آنفلوآنزا هستند و اگر چه هنوز ویروس HMPV به ایران نیامده است اما باید آمادگی لازم را برای ورود آن به کشور داشت، چرا که به گفته یک متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری هیچ درمان و واکسن اختصاصی برای درمان بیماری متاپنومو ویروس انسانی وجود ندارد و مراقبتهای درمانی بیشتر جنبه حمایتی دارد. دکتر ندا موصلی گفت: ویروس HMPV ویروس جدیدی نیست و از سال ۲۰۰۱ کشف شده که عاملی برای بروز بیماریهای تنفسی از فردبهفرد یا از طریق سطوح به افراد است. وی با اشاره به نشانههای شایع در این بیماری اظهار کرد: تب و لرز، سرفه، گلودرد، گرفتگی بینی و تنگی نفس، ضعف و بیحالی جزو نشانههای این ویروس است که در کودکان اسهال و استفراغ نیز به این عوامل اضافه میشود. وی در ادامه افزود: گاهی اوقات این ویروس میتواند منجر به عوارض جدی شود که حتی نیاز به بستری فرد بیمار در بیمارستان شود. این متخصص افزود: این عوارض جدی شامل بیماری برونشیولیت، برونشیت، پنومونی یا ذاتالریه، عفونت گوش میانی، حملات آسم یا تشدید بیماری مزمن انسدادی ریوی است. موصلی درباره دوره نهفته (کمون) بیماری گفت: دوره نهفته این بیماری از 5 تا 9 روز است و در این مدت فرد مبتلا هیچگونه علائمی ندارد و بعد از این دوره علائم بالینی بیماری ظاهر میشود. وی گفت: این ویروس معمولاً همه سنین را درگیر میکند ولی اغلب در کودکان زیر 5 سال و افراد بالای ۶۵ سال علامتدار شده و نیاز به مراقبت پیدا میکنند. موصلی عوامل پیشگیری این بیماری را برشمارد و به ایسنا گفت: مردم میتوانند با رعایت مواردی از جمله شستوشوی دستها به طور منظم با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه، اجتناب از تماس دستهای آلوده به چشم، بینی و دهان، پرهیز از تماس نزدیک با افراد بیمار، پوشاندن دهان و بینی هنگام عطسه و سرفه، ایجاد تهویه مناسب، تمیز کردن سطوح بویژه دستگیره درها، استفاده از ماسک ساده و رعایت فاصله اجتماعی از انتشار و مبتلا شدن به این بیماری جلوگیری کنند. وی خاطرنشان کرد: تزریق واکسن آنفلوانزا در خفیف کردن علائم میتواند مؤثر باشد ولی بهترین درمان استراحت و ماندن در منزل و استفاده از مایعات است.
* آخرین وضعیت شیوع آنفلوآنزا
بنا بر اعلام وزارت بهداشت، هر سال به طور معمول 2 پیک آنفلوآنزا را در کشور تجربه میکنیم؛ پیک اول در ماههای آذر و دی و پیک دوم هم در روزهای منتهی به فروردین؛ اکنون نیز به اذعان مسوولان ۳۰درصد عفونتهای تنفسی کشور مربوط به آنفلوآنزاست و در عین حال هم گفته میشود تقریبا سیر نزولی موج اول آن آغاز شده است. در این مقطع زمانی در پیک آنفلوآنزای فصلی H1N1 قرار داریم و هرچند به اذعان معاون بهداشت وزارت بهداشت «سیر نزولی بیماری تقریبا شروع شده» اما همچنان خطر آن برای تمام گروههای سنی وجود دارد؛ هشدار متخصصان نیز بیشتر متوجه سالمندان، کودکان و بیماران زمینهای است و بر ضرورت رعایت موارد بهداشتی تاکید دارند. در مجموع آنفلوآنزا همچنان در صدر عفونتهای تنفسی در گردش در کشور است، البته به اذعان مسؤولان وزارت بهداشت، شدت این بیماری در شهرهای مختلف کشور متفاوت است. پس از آنفلوآنزا نیز RSVها (ویروس سینسیشیال تنفسی) در جایگاه دوم و بعد از آن هم سرماخوردگی و کرونا در جایگاههای بعدی قرار دارند و گفته میشود سهم کرونا از این عفونتهای تنفسی حدود ۲ تا ۳ درصد است. در مجموع به اذعان دکتر قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، علاوه بر افزایش مراجعات سرپایی به دلیل آنفلوآنزا از آذرماه تاکنون، تقریبا ۴۰ درصد افرادی که در مراکز درمانی به دلیل عفونتهای تنفسی بستری شدهاند نیز به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا بوده است.
ارسال به دوستان
تداوم مازوتسوزی در برخی نیروگاهها
در حالی که هوای آلوده نفس کشیدن را برای ساکنان تهران و اغلب کلانشهرها سخت کرده و سالانه بیش از 30 هزار نفر بر اثر آلودگی هوا در کشور جان خود را از دست میدهند، با وجود مصوبه کارگروه کاهش آلودگی هوا در زمینه قطع مازوتسوزی در ۳ نیروگاه اما این کار ادامه دارد. معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست روز دوشنبه در نشست خبری گفت: در بحث قانون هوای پاک برخی دستگاهها به مسؤولیتهای قانونی خود عمل نکردهاند و گزارش عملکرد آنها باید به مسؤولان ارسال شود تا بررسی شود چرا این دستگاهها نتوانستهاند عملکرد مطلوبی داشته باشند. صدیقه ترابی همچنین خاطرنشان کرد: قانون هوای پاک به اندازه کافی پیادهسازی نشده و این در حالی است که این مجموعه باید گزارشات لازم را تهیه کند. وی در ادامه، به نقش سازمان حفاظت محیط زیست و وظایف نظارتی آن اشاره کرد و گفت: این سازمان بیشتر به عنوان یک دستگاه نظارتی عمل میکند و مکاتبات مختلفی برای پیگیری امور انجام میدهد. با این حال، ترابی تاکید کرد این سازمان تنها نظارت نمیکند و اقدامات آن در چارچوبهای مختلف انجام میشود. همچنین معاون سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد: این سازمان باید اقدامات خود را در راستای قوانین و مقررات انجام دهد و نگران نباشد. ترابی همچنین از اقدامات این سازمان برای مقابله با آلودگی هوا سخن گفت و توضیح داد: از سال ۹۶ اقداماتی در این زمینه آغاز شده است. وی تاکید کرد: این سازمان با شناسایی شهرهایی که وضعیت آلودگی هوا در آنها بحرانیتر است، بر آنها تمرکز کرده و بر اساس اولویتها، برنامهریزیهایی را برای کاهش آلودگی انجام داده است. همچنین موضوع آلودگی هوا و پسماند به عنوان موضوعات پیوستهای مطرح شد که نیاز به توجه بیشتری دارند. ترابی با اشاره به تأثیر تحریمها بر فناوری و تکنولوژی اظهار داشت: کشورهای مختلف ادعا میکنند حامی مردم ایران هستند اما در عمل، اجازه استفاده از فناوریهای علمی را نمیدهند که این با اصول حقوق بشر در تضاد است. وی با بیان اینکه آلودگی هوا تنها مشکل پایتخت نیست، گفت: مسیر توسعه پایدار این نیست که تمام جمعیت را به تهران بیاوریم. باید امکانات در سراسر کشور توزیع شود و به همین دلیل تمرکز بر سواحل جنوبی و دسترسی به آبهای آزاد با کمک آبشیرینکنها در دستور کار قرار دارد. ترابی افزود: تهران در سال جاری با کاهش تعداد روزهای پاک مواجه بود اما این کاهش تنها به آلودگی هوا مربوط نمیشود و بخشی از آن به دلیل مدیریت ذخایر سوخت بوده است. با این حال، شیراز در میان ۸ کلانشهر کشور وضعیت بهتری داشته و تعداد روزهای پاک آن به طور چشمگیری افزایش یافته است. معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با وجود مصوبه کارگروه کاهش آلودگی هوا در زمینه قطع مازوتسوزی در ۳ نیروگاه اما این کار ادامه دارد، البته قرار شد مصرف این سوخت را به حداقل برسانند. معاون محیط زیست انسانی ادامه داد: سالهاست مازوتسوزی اتفاق میافتد و امسال نیز با توجه به شرایط ذخایر نیرو این اقدام انجام شد و وزارت نیرو در رأس این موضوع درباره آن تصمیم نگرفته است. باید در نظر داشت بعد از اینکه مازوتسوزی یا قطع برق در کارگروه دوم مصوب شد، اعتراضات زیادی از سوی مردم انجام شد. یعنی این حق مردم است که بتوانند انتخاب کنند. من فکر میکنم دفعه اول بود که آقای پزشکیان، رئیسجمهوری این مساله را مطرح کردند. به عقیده من کار شجاعانهای بود که اعلام کردند با ۲ ساعت قطع برق میشود سوختن مازوت را کاهش داد. ارسال به دوستان
ناتوانی آمریکا در مهار آتشسوزی
آتشسوزی گسترده در کالیفرنیای آمریکا که از هفته گذشته تیتر اخبار دنیا شده، تبعات وسیعی بر زندگی مردم این ایالت داشته است؛ آتشی که به جان هزاران هکتار افتاده، تعدادی را به کام مرگ کشانده و هزاران ساختمان را ویران کرده است. مردم آمریکا دولتمردان و مسؤولان محلی را در کنترل این واقعه مخرب مقصر میدانند و از آنها خواستهاند منابع بیشتری را برای مقابله با آتشسوزیها اختصاص دهند. برخی معتقدند خسارت ۱۵۰ میلیارد دلاری وارد شده به لسآنجلس در واقع جریمه و تاوان ۳۰ میلیارد دلاری است که آمریکا برای نسلکشی در غزه هزینه کرده بود اما مقامات و رسانههای آمریکایی ادعا میکنند شرایط آب و هوایی موجب این آتشسوزی خانمانسوز شده است. برخی گزارشها هم نشان میدهد عامل انسانی در این آتشسوزی دخیل بوده است. آمریکاییها میگویند بادهای قدرتمند و تند موسوم به «سانتا آنا» با سرعت 112 کیلومتر بر ساعت در گسترش آتشسوزی و ناتوانی دولت در مهار آتشسوزی مؤثر بوده است. به گفته مقامات آمریکایی، بخش زیادی از این منطقه با خشکسالی شدید روبهرو است و گیاهان خشک عامل شکلگیری آتشسوزی مهیب و پیشروی سریع آن هستند. در این ارتباط رئیسجمعیت هلالاحمر کشورمان گفت: آمریکا توان مهار بحران آتشسوزی را ندارد و نیاز است دیگر کشورهای دنیا به آمریکا کمک کنند. پیرحسین کولیوند درباره فعالیتهای امدادی این سازمان گفت: کمکرسانی در داخل و خارج از کشور برگرفته از آموزههای شهدا و ارزشهای دینی و اصول بینالمللی نهضت صلیب سرخ و هلالاحمر است. وی به اقدامات کمکرسانی در لبنان اشاره کرد و اظهار داشت: گروههای امدادی هلالاحمر ایران همچنان در حال ارائه خدمات اسکان اضطراری، تغذیه و سایر نیازهای آوارگان لبنانی و سوری هستند. همچنین بزودی کشتی حامل ۴ تا ۵ هزار تن اقلام زیستی، دارویی و غذایی برای آوارگان لبنانی ارسال خواهد شد. کولیوند درباره آتشسوزیهای اخیر در آمریکا گفت: ایران اعلام کرده است در صورت نیاز، نیروهای امدادی و تخصصی خود را برای کمک به آسیبدیدگان اعزام میکند. ما معتقدیم امدادرسانی فراتر از مرزهای جغرافیایی است و این آموزهها را از ارزشهای دینی خود گرفتهایم. وی افزود: آمریکا اعلام کرده به نیروهای امدادی نیازی ندارد و تنها خواستار کمک مالی است که این درخواست، ضعف و خفت آنها را نشان میدهد. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|