02/اسفند/1403
|
00:08
۱۰:۰۷
۱۴۰۳/۱۱/۲۸

خبر خوش درباره احیای کامل "پارک جنگلی چیتگر"

شهردار منطقه ۲۲ شهر تهران با بیان اینکه مشکل اصلی "پارک جنگلی چیتگر" عدم وجود آب کافی برای آبیاری و درگیر شدن درختان چیتگر با "آفت سوسک پوستخوار مدیترانه‌ای" بوده است، یک خبر خوش درباره حل این ۲ چالش بزرگ این پارک جنگلی تهران داد.
کد خبر: ۴۰۱۳۶۷
خبر خوش درباره احیای کامل
به گزارش وطن امروز، منطقه 22 شهر تهران با حدود 6000 هکتار وسعت، بزرگترین منطقه شهری در تهران است که بسیاری از افراد آن را با نام "دریاچه و پارک جنگلی چیتگر" و ساختمان‌های بلندمرتبه‌اش می‌شناسند اما اماکن مهم دیگری مانند مجموعه فرهنگی ورزشی آزادی، مجموعه تفریحی آبشار تهران و بوستان جوانمردان نیز اماکن شاخص دیگری هستند که در دل این منطقه مهم هران جای گرفته‌اند.  

این منطقه به دلیل ویژگی‌های خاص طبیعی و موقعیت جغرافیایی خود، به عنوان منطقه مستعد "قطب گردشگری" شناخته شده اما مانند هر منطقه دیگری از شهر با مشکلاتی مواجه است که درباره برخی از مسائل کلان این منطقه با محمدجواد خسروی؛ شهردار منطقه 22 شهر تهران که پیش از این در مناطق 9 و 18 شهر تهران به عنوان شهردار فعالیت داشت، گفت وگو کردیم.

خسروی در این گفت وگو با بیان اینکه در کشور ما بعد از انقلاب، بنای شهری نداریم که بتوانیم بگوییم این بنا از نظر معماری و سبک "ایرانی ـ اسلامی" به‌عنوان شاخص معرفی شود و  این یک ضعف بزرگ است، به تسنیم گفت:  این در حالیست که منطقه 22 می‌توانست این نقش را ایفا کند زیرا هم ساختمان‌های مدرن و هم ساختمان‌های سنتی دارد.

وی ادامه داد: البته هنوز هم دیر نشده و می‌توانیم این فضا را پیش ببریم اما مشکل جدی منطقه 22، کمبود انواع سرانه‌هاست به جز سرانه فضای سبز که آن هم به واسطه پارک جنگلی چیتگر است البته این سرانه سبز هم قابل دفاع نیست زیرا در سطح گسترده و به صورت متوازن توزیع نشده و تنها در یک نقطه از منطقه قرار دارد.

شهردار منطقه 22 شهر تهران تصریح کرد: هیچ‌کدام از سرانه‌ها در منطقه 22 تهران وضعیت مناسبی ندارد، در حالیکه این منطقه جمعیت‌پذیری بالایی دارد بنابراین، با توجه به کمبود‌هایی که در سرانه‌های آموزشی، ورزشی، حمل و نقل عمومی و غیره وجود دارد، استفاده از زمین‌های آزاد که به سرانه‌ها می‌شود را آغاز کردیم و در این راستا قصد داریم با جذب سرمایه‌گذار، سرانه‌ها در این منطقه را تأمین کنیم.

وی افزود: سرانه ورزشی در منطقه 22 به شدت ضعف دارد و از همه این‌ها مهم‌تر، سرانه آموزشی است؛ این واقعاً مشکل بزرگی است که برای بزرگترین منطقه شهر تهران، اداره آموزش و پرورش نداریم و اکثر مدارس این منطقه، غیرانتفاعی هستند! در این خصوص در گام نخست، برای انبوه‌سازانی که نسبت به تأمین سرانه آموزشی اقدام نکرده‌اند، این الزام را تعیین کردیم که هنگام ساخت، سرانه آموزشی و فرهنگی باید توسط آنها حتماً تأمین شود.

خسروی گفت: در گذشته درخصوص تامین سرانه‌ها به‌ویژه سرانه آموزشی توسط انبوه‌سازان، مشکل "پایان کار" وجود داشت و بعد از سکونت در ملک، سازندگان دیگر به این مسأله رسیدگی نمی‌کردند اما در حال حاضر در منطقه 22 رویه سابق که باعث فرار انبوه‌سازان از تعهدات خود در تامین سرانه‌ها می‌شد را تغییر داده‌ایم و با الزام تعیین شده، مشکل کاهش خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از چالش‌های منطقه 22، شبکه فاضلاب است؛ اکثر مجتمع‌های مسکونی در این منطقه تصفیه‌خانه ندارند و پساب آن‌ها به صورت غیراصولی رها می‌شود چراکه به شبکه فاضلاب متصل نیستند و این امر باعث بروز مشکلات زیادی شده است؛ برای حل این مشکل نیز وارد عمل شده‌ایم و در کنار اینکه سازندگان را ملزم به پیگیری موضوع فاضلاب کرده‌ایم، شکایت از برخی بلوک‌های مسکونی را نیز در دستور کار قرار داده‌ایم.

شهردار منطقه 22 ادامه داد: علاوه بر این، یکی از اقداماتی که در منطقه 22 آغاز کردیم، استفاده از پساب فاضلاب برای آبیاری فضای سبز است که از آن برای آبیاری پارک جنگلی چیتگر استفاده خواهیم کرد زیرا یکی از دلایل وضعیت بد درختان پارک چیتگر، مشکل آبیاری است.

وی افزود: در ابتدا حدود 100 اصله درخت پارک چیتگر آلوده به "آفت سوسک پوستخوار مدیترانه‌ای" بودند و به دلیل عدم آبیاری و رسیدگی، حدود 5000 درخت آسیب دیدند اما اکنون، آبیاری درختان را با لوله‌گذاری حدود 7. 5 تا 8 کیلومتر در دستور کار قرار داده‌ایم.

خسروی تصریح کرد: برای راه‌اندازی تصفیه‌خانه، سرمایه‌گذارانی نیز وجود دارند و از کمک آن‌ها استفاده خواهیم کرد؛ بنابراین با حل مشکل آبیاری از طریق پساب و راه‌اندازی تصفیه‌خانه، مشکل آبیاری درختان چیتگر تا پایان سال برطرف خواهد شد.

وی یادآور شد: علاوه بر این، آفت سوسک پوستخوار مدیترانه‌ای فقط کاج‌های تهران را درگیر کرده و قرار است تا پایان سال، حدود 20 هزار درخت از گونه‌های مختلف (به ازای هر درخت آسیب‌دیده، 5 درخت جدید کاشته می‌شود) جایگزین درختان آفت‌زده شوند؛  از جمله گونه‌های جدید می‌توان به داغ داغان، زیتون تلخ، زبان گنجشک، عرعر و سرو اشاره کرد.  

پارک چیتگر ماه آینده احیا می‌شود

شهردار منطقه 22 شهر تهران با بیان اینکه گونه‌های مذکور مورد آزمایش قرار گرفته و به این نتیجه رسیده‌ایم که آن‌ها از نظر زیست محیطی با این بوستان سازگار هستند، گفت:  کاشت درختان در پارک جنگلی چیتگر از مناطقی آغاز شده که مشکل آبیاری آن‌ها حل شده است؛ در چیتگر به طور تقریبی 250 لیتر بر ثانیه آب نیاز داریم تا بتوانیم تمام پارک را آبیاری کنیم.

وی گفت: با استفاده از 7 حلقه چاه و دریافت آب و با کمک شرکت تأمین و تصفیه آب و همچنین تصفیه‌خانه شهرک شهید باقری، تقریباً به میزان آب مورد نیاز برای تأمین آب چیتگر می‌رسیم.

انتهای پیام/
 
ارسال نظر
پربیننده