03/اسفند/1403
|
13:47
۲۲:۴۹
۱۴۰۳/۱۱/۲۸

اخبار فرهنگی

کد خبر: ۴۰۱۳۹۱

انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «آخرین فرصت»

تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «آخرین فرصت»، خاطرات رفعت قافلان‌کوهی، همسر شهید علی کسایی به‌زودی منتشر می‌شود.
تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «آخرین فرصت»، نوشته سمیرا اکبری، به‌زودی منتشر خواهد شد. این اثر روایتی است از زندگی شهید علی کسایی از زبان همسرش، خانم رفعت قافلان‌کوهی.
کتاب که از سوی به‌‌نشر به چاپ رسیده و تاکنون 20 بار بازنشر شده، روایتی ساده دارد از زندگی یک زوج‌ در دهه 60 در فراز و فرودهای وقایع سیاسی - اجتماعی آن ایام. 
شهید علی کسایی عید غدیر سال 1334 در شیراز به دنیا آمد. سال 1350 در رشته کارشناسی زبان و ادبیات عرب در دانشگاه فردوسی مشهد پذیرفته شد. همزمان تحصیلات حوزوی خود را در حوزه علمیه مشهد آغاز و از محضر علمایی مانند میرزا جواد تهرانی، آیت‌الله خامنه‌ای و آیت‌الله فلسفی کسب فیض کرد.
پس از پایان تحصیلات دانشگاهی دوره سربازی خود را در مرکز پیاده شیراز گذراند. همزمان با اوج‌گیری انقلاب، فعالیت‌های انقلابی زیادی علیه رژیم شاه داشت و بسیاری از مواقع با همان لباس سربازی، اعلامیه‌ها و نوارهای امام خمینی(ره)  را مخفیانه به پادگان می‌برد و سربازان را با نهضت امام آشنا می‌کرد. همچنین در تظاهرات خیابانی دوران انقلاب شرکت می‌کرد.
با پیروزی انقلاب اسلامی، به توصیه شهید محراب، آیت‌الله دستغیب شهید کسایی در ارتش ماند و در عقیدتی - سیاسی این نهاد مشغول خدمت شد.
این شهید بزرگوار زندگی‌اش را وقف آموزش، تفسیر قرآن و نهج‌البلاغه کرده بود و در مساجد شیراز کلاس‌های درس تفسیر نهج‌البلاغه برگزار می‌کرد. در رادیو و تلویزیون و پادگان‌های شهرهای مختلف نیز درباره نهج‌البلاغه سخنرانی داشت. 
حتی با حضور در زندان عادل‌آباد شیراز، برای زندانیان سیاسی بویژه گروه منافقین، با محور نهج‌البلاغه سخنرانی و روشنگری می‌کرد. افرادی از همین منافقین هم با صحبت‌های وی متحول شدند.
شهید کسایی در 25 سالگی با خانم «رفعت قافلان‌‌کوهی» که از شاگردانش در کلاس نهج‌‌البلاغه بود ازدواج کرد و خطبه عقد این ۲ بزگوار، توسط امام خمینی(ره) جاری شد که ثمره ازدواج آنها 4 فرزند بود.
حضور ‌علی کسایی به ‌عنوان یک ارتشی مکتبی، خاری در چشم منافقین بود. آنها در شهریور 1360 قصد ترور وی را داشتند که بر اثر این حمله به ‌سختی مجروح شد ولی به لطف خداوند، پس از مدتی سلامتی خود را بازیافت.
با شروع جنگ تحمیلی وی راهی جبهه‌های نبرد شد و پس از چند نوبت حضور در عملیات‌های مختلف، مردادماه سال66 در منطقه عملیاتی سومار و ارتفاعات 402 به شهادت رسید.

***

شاپور عظیمی منتقد سینما درگذشت

شاپور عظیمی، منتقد سینما به دلیل عارضه قلبی در ۶۱ سالگی درگذشت.
شاپور عظیمی، منتقد سینما، نویسنده کتاب‌های سینمایی و مدرس، صبح دیروز ۲۸ بهمن به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان درگذشت.
جعفر گودرزی، رئیس انجمن منتقدان و نویسندگان سینما این خبر را در گفت‌وگو با مهر تایید کرد و گفت: آقای شاپور عظیمی، عضو خوب انجمن ما بود و امیدوارم روح‌شان شاد باشد. به احتمال زیاد مراسم تشییع وی فردا ۲۹ بهمن برگزار می‌شود.
شاپور عظیمی به دلیل گرفتگی رگ‌های قلب هفته گذشته در بیمارستان بستری شده بود و دیروز قرار بود از بیمارستان مرخص شود.
عظیمی متولد ۱۳۴۲ در تهران بود. وی تا مقطع کارشناسی ارشد، سینما خوانده و مترجم بیش از ۳۰ عنوان کتاب در زمینه‌های سینما، ادبیات و روانشناسی است و بیش از ۳۰ سال سابقه نگارش مقالات سینمایی در نشریه‌های مختلف را سینمایی دارد. از جمله کتاب‌های ترجمه‌شده‌ وی می‌توان به «اصول اساسی کارگردانی سینما»، «فیلمنامه‌نویسی در قرن ۲۱»، «روانشناسی و زیبایی‌شناسی سینما» و... 
اشاره کرد.

ارسال نظر
پربیننده