اخبار اجتماعی
هشدار پلیس به پلتفرمهای ثبت آگهی در حوزه وام
رئیس پلیس فتای فراجا اعلام کرد: تمام پلتفرمهای ارائهدهنده خدمات درج آگهی محور واسط، به فوریت از انتشار هرگونه آگهی با عنوان وام، تسهیلات و موارد مشابه خودداری کنند. سردار وحید مجید در تشریح این خبر اظهار داشت: افراد سودجو با انتشار آگهیهای فریبنده، مدعی میشوند میتوانند با دریافت مبلغی به عنوان پیشپرداخت یا کارمزد، وامهای سنگین در اختیار متقاضیان قرار دهند یا امتیاز وامهای دولتی را به فروش برسانند. وی ضمن تاکید بر اینکه با توجه به قوانین و مقررات حوزه بانکی، هرگونه واسطهگری در امور مربوط به وام و تسهیلات بدون مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ممنوع است، خاطرنشان کرد: در این راستا پذیرش و انجام هرگونه تبلیغات در زمینه خرید و فروش تسهیلات بانکی نیز ممنوع است از این رو، انتشار آگهیهای مرتبط با این موضوع، حتی در صورت صحت ادعا، مغایر با قوانین جاری کشور بوده و محل اشکال است. سردار مجید بیان داشت: با توجه به اینکه مجرمان سایبری با سوءاستفاده از این موضوع، اقدام به انتشار آگهیهای جعلی درباره اعطای وام کردهاند که منجر به افزایش پروندههای قضایی، انتظامی و تضییع حقوق شهروندان شده است، لذا به تمام پلتفرمهای ارائهدهنده خدمات درج آگهی، از جمله دیوار و شیپور، اعلام میشود به فوریت از انتشار هرگونه آگهی تحت عنوان وام، تسهیلات و موارد مشابه خودداری کنند. وی به شهروندان توصیه کرد، مراقب باشند اینگونه آگهیها عمدتا کلاهبرداری هستند و متقاضیان وام باید از واریز وجه به حسابهای ناشناس خودداری کرده و اطلاعات مالی و هویتی خود را در اختیار افراد غیرمعتبر قرار ندهند.
***
جریمه ۲۵ هزار موتوسیکلت برای تردد غیرمجاز در خط ویژه
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ از جریمه ۲۵ هزار دستگاه موتوسیکلت برای تردد غیرمجاز در خط ویژه از اول تا ۲۵ بهمن خبر داد. سردار سید ابوالفضل موسویپور در توضیح بیشتر گفت: متأسفانه در برخی مواقع شاهد هستیم برخی رانندگان خودروها و راکبان موتوسیکلتها، هنگامی که در معابر با شلوغی و ترافیک مواجه میشوند، وارد خط ویژه میشوند تا با سرعت بیشتری رانندگی کرده و زودتر به مقصد برسند. وی افزود: این در حالی است که خط ویژه تعریف خاصی دارد و فقط برای عبور اتوبوسهای ناوگان شهری و خودروهای امدادی و انتظامی ایجاد شده است و تردد هر وسیله نقلیه دیگری از این مسیرها ممنوع و غیرمجاز است. رئیس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: عبور سایر وسایل نقلیه از خطوط ویژه علاوه بر اینکه برای عابرین پیاده بسیار خطرناک است، باعث میشود میزان تصادفات نیز افزایش پیدا کند. وی افزود: تنها در ۲۵ روز ابتدایی بهمنماه سال جاری، بیش از ۲۵ هزار دستگاه موتوسیکلت به دلیل ورود غیرمجاز به خطوط ویژه اعمال قانون شدند.
***
مشمولان اسفندماه فراخوانده شدند
سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیهای اعلام کرد: کلیه مشمولان دارای برگ آماده به خدمت به تاریخ اسفندماه سال ۱۴۰۳ باید در محل و مراکز مندرج در برگ معرفینامه مشمولان حضور یابند. این سازمان در اطلاعیهای اعلام کرد: کلیه مشمولانی که برگ آماده به خدمت به تاریخ اسفندماه سال ۱۴۰۳دریافت کردهاند، باید با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+۱۰)، برگ معرفینامه مشمولان به مراکز آموزش را دریافت و برابر اطلاعات مندرج در آن اقدام کنند. این دسته از مشمولان باید روز چهارشنبه یکم اسفندماه سال ۱۴۰۳ در ساعت، محل و مراکزی که در برگ معرفینامه مشمولان اعلام شده، حضور یابند و به خدمت دوره ضرورت اعزام شوند. مشمولان اعزامی میبایست برگه واکسن مننژیت و دوگانه را در روز اعزام به همراه داشته باشند. مشمولان باید اصل مدارک مورد نیاز اعم از برگه آماده به خدمت، برگه محل مراجعه، برگه واکسیناسیون، کارت ملی و شناسنامه و مدارک مربوط به شرایط خاص را به همراه خود داشته باشند. در این اطلاعیه آمده است که عدم حضور بهموقع در زمان و محلهای تعیینشده، غیبت محسوب میشود.
***
مستندنگاری ۸۸ درصد از اراضی کل کشور
معاون املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به اینکه قانون حدنگار یکی از قوانین مهم در حوزه املاک کشور است، گفت: تاکنون ۸۸ درصد از اراضی کل کشور مستندسازی شده است. صفدر کشاورز، دیروز در مراسم تودیع و معارفه مدیران کل ثبت اسناد و املاک فارس اظهار کرد: در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مقام معظم رهبری ۲ موضوع حدنگار و ضرورت اتمام این قانون و اعتبارزدایی از اسناد عادی را در هفته قوهقضائیه مطرح کردند. وی ادامه داد: قانون جامع حدنگار و قانون الزام ثبت رسمی معاملات به عنوان ۲ قانون مهم مرتبط با حوزه املاک در کشور است که تقریبا وضعیت املاک کشور را تعیین میکند. کشاورز تصریح کرد: در قانون حدنگار، تکلیف و وظیفه برای مستندسازی و صدور اسناد مالکیت کلیه اراضی و املاک کشور است. از مجموع ۱۶۴ میلیون هکتار اراضی سطح کشور تاکنون ۸۸ درصد مستندسازی شده که این عدد در استان فارس به ۹۲ درصد رسیده است. معاون املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به اینکه ۸۸ درصد اراضی مستند در همه پهنههای کشور یکسان نیست، گفت: اگر کشور را به ۴ پهنه اصلی اراضی ملی، اراضی کشاورزی، بافت و محدوده شهری و بافت مسکونی روستایی تقسیم کنیم، مستندسازی در این ۴ پهنه متفاوت است. کشاورز افزود: ثبت اراضی ملی در اکثر استانهای کشور به صورت ۱۰۰ درصد انجام شده است و از ۱۳۶ میلیون هکتار اراضی ملی تقریبا ۹۹ درصد آنها ثبت شده و یک درصد باقیمانده را پروندههایی تشکیل میدهد که یا در مراجع قضایی در حال بررسی است یا اختلافاتی با موقوفات دارد.