02/اسفند/1403
|
13:17
۲۳:۳۳
۱۴۰۳/۱۱/۲۸

اخبار اقتصادی

کد خبر: ۴۰۱۴۰۵

۲۲۰ هزار تن برنج هندی اسفندماه  در بازار عرضه می‌شود

قیمت برنج ایرانی و پرمحصول در یک ماه اخیر افزایش چشمگیری داشته است. معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، این افزایش را ناشی از ناهمخوانی عرضه و تقاضا دانسته و از برنامه‌هایی برای کنترل قیمت، از جمله عرضه ذخایر احتکار شده و واردات برنج خبر داد.
طی یک ماه گذشته برنج کشت داخل از جمله طارم ۱۳۰ هزار تومان به فروش می‌رسید اما در حال حاضر قیمت آن به ۱۸۵ تا ۱۹۰ هزار تومان افزایش یافته است. برنج پرمحصول نیز ۱۰۲ هزار تومان بود که در حال حاضر ۱۲۷ هزار تومان به فروش می‌رسد. 
به گفته معاون امور برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی این قیمت‌ها به دلیل ناهمخوانی عرضه و تقاضاست. اکبر فتحی در گفت‌وگو با صداوسیما گفته است 2.5 میلیون تن میزان تولید داخل است و ما باید چیزی حدود یک میلیون را تنها برای مصرف داخلی بدون در نظر گرفتن ذخایر واردات داشته باشیم و اگر ذخایر را نیز در نظر داشته باشیم باید حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن واردات داشته باشیم که تا به حال ۹۰۰ هزار تن واردات انجام شده است.
وی افزود: به دستور وزیر جهاد کشاورزی اسفندماه حدود ۲۲۰ هزار تن برنج هندی در بازار عرضه می‌شود.
برخی مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی احتکار را عامل اصلی شرایط فعلی می‌دانند. به گفته وزیر جهاد کشاورزی، احتکار قابل توجهی انجام گرفته اما انبارها باز شده و در حال توزیع  است و قیمت‌ها کنترل می‌شود. 
علاوه بر توزیع برنج داخلی احتکار شده، مقرر شده از محل ذخایر، برنج وارداتی با نرخ مصوب به بازار عرضه شود. ثبت سفارش جدید نیز آغاز شده و به گفته معاون امور برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، بازار این محصول به ثبات خواهد رسید.

***

قیمت هر شانه ۲ کیلویی تخم‌مرغ  ۱۳۶ هزار تومان است

رئیس اتحادیه مرکزی مرغداران میهن از افزایش تولید تخم‌مرغ در کشور و ثبات قیمت آن در بازار برای بازه زمانی ماه رمضان و عید نوروز خبر داد و اعلام کرد: امسال رکورد صادرات تخم‌مرغ شکسته شده است.
حمیدرضا کاشانی اظهار کرد: تولید تخم‌مرغ در کشور در بازه زمانی ۱۰ ماهه به حدود ۱۱۸ هزار تن رسیده، در حالی که میزان مصرف بین ۱۰۳ تا ۱۰۵ هزار تن است. بنابراین تولید از مصرف فراتر رفته و حتی ۱۰ درصد بیش از نیاز کشور تخم‌مرغ تولید می‌شود. با این شرایط هیچ نگرانی‌ای بابت تأمین بازار در ایام پایانی سال، عید نوروز و ماه رمضان وجود ندارد. وی درباره حمایت از تولیدکنندگان گفت: برای خروج تولیدکنندگان از زیان، اتحادیه اقدامات حمایتی انجام داده که یکی از این اقدامات، خرید حمایتی است تا تداوم تولید با مشکل مواجه نشود و تاکنون حدود ۳۵۰۰ تن خرید حمایتی تخم‌مرغ انجام شده تا به ذخیره‌سازی و صادرات و بازار داخلی ضربه‌ای وارد نشود و متعادل بماند.
کاشانی درباره وضعیت قیمت‌ها تأکید کرد: هیچ افزایش قیمتی در بازار تخم‌مرغ نداشته‌ایم و قیمت‌ها ثابت مانده‌اند. ۵۸ هزار تومان قیمت درب مرغداری باید باشد که الان حدود ۵۳ هزار تومان است و با توجه به اینکه هر کیلو تخم‌مرغ با قیمت ۶۸ هزار تومان است، قیمت هر شانه ۲کیلویی تخم‌مرغ به صورت فله برای مصرف‌کننده حدود ۱۳۶ هزار تومان است و اگر قیمتی بیش از این رقم باشد، مصداق گران‌فروشی است. در این صورت، مردم می‌توانند موضوع را به سازمان حمایت و دستگاه‌های نظارتی گزارش دهند تا با متخلفان برخورد شود.
رئیس اتحادیه مرکزی مرغداران میهن همچنین با اشاره به رکوردشکنی در صادرات تخم‌مرغ عنوان کرد: سال گذشته میزان صادرات تخم‌مرغ ۱۳۵ هزار تن بود اما امسال تاکنون ۱۴۳ هزار تن صادرات انجام شده که نشان از افزایش صادرات این محصول دارد. عمده مقاصد صادراتی ما کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از جمله قطر، بحرین و همچنین کشورهای همسایه مانند افغانستان، عراق و پاکستان و شمال آفریقا هستند.
وی در پاسخ به برخی شایعات درباره برگشت خوردن کالاهای اساسی از مرز برخی کشورها گفت: تا این لحظه هیچ گزارشی مبنی بر برگشت تخم‌مرغ صادراتی نداشته‌ایم.
کاشانی در پایان با تأکید بر تأمین کافی بازار داخلی، حمایت از تولیدکنندگان، ثبات قیمت‌ها و توسعه بازارهای صادراتی، وضعیت فعلی تولید و تجارت تخم‌‌مرغ را مطلوب ارزیابی کرد.

***

انتقاد اتحادیه چای از کاهش ثبت سفارش واردات چای

اتحادیه چای کشور در نامه‌ای به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی نوشت: کاهش دستوری ثبت سفارشات چای طی ۳ فصل گذشته سال جاری منجر به کمبود چای و افزایش قیمت آن در سطح بازار شده است.
اتحادیه تولیدکنندگان، بازرگانان و صنایع بسته‌بندی چای کشور  با ارسال نامه‌ای به شهرزاد مشیری، سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی نوشت: پیرو نامه شماره 1362 - 403/ چ مورخ 12/10/1403 به استحضار می‌رساند با توجه به کاهش دستوری ثبت سفارشات چای در ۳ فصل گذشته سال جاری هم‌‌اکنون به‌شدت شاهد ناترازی موجودی در بازار چای کشور هستیم که این کمبود لاجرم و به صورت اجتناب‌ناپذیر باعث افزایش شدید قیمت در سطح بازار شده است و موجبات تضییع حقوق مصرف‌کنندگان، ترویج بی‌رویه قاچاق و بسیاری ناهنجاری‌های دیگر از جمله اخلال در روند تولید صنایع بسته‌بندی چای کشور را فراهم آورده است.
در بخش دیگری از این نامه ضمن اعلام نگرانی جدی از ادامه وضع موجود در بازار چای درخواست شده است: به منظور رفع کوتاه‌مدت این معضل و با امید واثق به تدوین برنامه‌ای کارشناسی و همه‌جانبه در ظل توجهات و مدیریت آن مقام در سال آینده، استدعا دارد با توجه به زمان اندک باقیمانده تا فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و سال نو، با صدور حداقل 16000 تن ثبت سفارش جهت سهمیه زمستان سال جاری موافقت و دستور اقدام آنی صادر فرمایید.

ارسال نظر
پربیننده