هشدار میلیاردر معروف درباره تکرار فجایع مالی در آمریکا
رِی دالیو، مدیر بزرگترین صندوق پوشش ریسک جهان، طی اظهاراتی هشدار داد که آمریکا با یک بحران اقتصادی روبهروست که بسیار فراتر از یک رکود معمولی است.
این سرمایهگذار میلیاردر و بنیانگذار شرکت «بریجواتر» روز یکشنبه در گفتوگو با شبکه انبیسی گفت که جنگ تعرفهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و بدهی روزافزون دولت فدرال این کشور میتواند به فروپاشی نظام مالی جهانی بینجامد.
وی تأکید کرد که جهان در برهه حساسی قرار دارد که با دگرگونیهای عمیق سیاسی، اقتصادی و ژئوپلیتیکی همراه است؛ دگرگونیهایی که در گذشته، منجر به بحرانهای شدیدی شدهاند.
دالیو گفت: فکر میکنم اکنون در نقطهای برای تصمیمگیری هستیم و بسیار به رکود نزدیک شدهایم. اگر این وضعیت بهدرستی مدیریت نشود، نگران چیزی بدتر از رکود هستم.
این میلیاردر توضیح داد که اقتصاد آمریکا با چند چالش همزمان مواجه است: افزایش بدهی، اختلافات سیاسی داخلی، تنشهای فزایندهی ژئوپلیتیکی و تغییرات در توازن قدرت جهانی.
وی هشدار داد: این مقطع زمانی بسیار شبیه دهه 1930 است. اگر به تعرفهها، بدهی و قدرت در حال ظهور که ساختار قدرت موجود را به چالش میکشد نگاه کنید، این تغییرات در نظم و نظامها، بسیار، بسیار مخرباند.
وقتی از وی درباره بدترین سناریوی ممکن پرسیده شد، دالیو از احتمال فروپاشی نقش دلار بهعنوان ارز ذخیره جهانی سخن گفت؛ وی همچنین نسبت به درگیریهای داخلی فراتر از چارچوب سیاست دموکراتیک و تشدید تنشهای بینالمللی، حتی درگیری نظامی، هشدار داد.
او گفت: این وضعیت میتواند شبیه فروپاشی نظام پولی در سال 1971 یا بحران سال 2008 باشد. (بحران) بسیار شدید خواهد بود. و اگر این مسائل همزمان روی دهند، فکر میکنم حتی میتواند شدیدتر از آنها باشد.
دالیو با اذعان به اینکه تعرفهها میتوانند ابزاری مفید برای بازگرداندن تولید به داخل و کسب درآمد باشند، تأکید کرد که نحوه اجرای آنها بسیار اهمیت دارد.
وی گفت: اینکه این اقدام چگونه انجام میشود با رویکردی عملی و باثبات، همراه با مذاکره باکیفیت، یا بهشیوهای آشفته و مخرب که باعث درگیری شدید میشود، تمام تفاوت را رقم میزند.
دالیو اقدامات اخیر تعرفهای ترامپ را «بسیار مخرب» توصیف کرد و گفت که آزمون واقعی پس از پایان دوره 90 روزه مذاکره آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه «اقداماتی که انجام شد مانند پرتاب سنگ در دل نظام تولید بود»، نسبت به تأثیرات شدید آن بر کارایی و هزینههای جهانی هشدار داد.
هفته گذشته بانک گلدمن ساکس احتمال وقوع رکود اقتصادی در آمریکا در 12 ماه آینده را به 45 درصد افزایش داد.
این اتفاق پس از آن رخ داد که ترامپ در دوم آوریل اعلام کرد حداقل 10 درصد تعرفه گمرکی روی تمام کالاهای وارداتی به آمریکا وضع میکند.
روز چهارشنبه، 9 آوریل، ترامپ اجرای تعرفههای متقابل بیشتر، در محدودهی 11 تا 50 درصد برای دهها کشور را به مدت سه ماه به تعویق انداخت.
با این حال، چین همچنان با تعرفه واردات 145 درصدی مواجه شد و در پاسخ، تعرفهای 125 درصدی را برای کالاهای آمریکایی وضع کرد.
انتهای پیام/