31/فروردين/1404
|
12:39
۰۸:۴۸
۱۴۰۴/۰۱/۳۱

غول فناوری آمریکا به انحصار تبلیغاتی محکوم شد

غول فناوری آمریکا یعنی شرکت گوگل به علت انحصار غیرقانونی بازار تبلیغات آنلاین و نقض قوانین ضدانحصار در این کشور در پرونده‌ای که ممکن است این شرکت را مجبور به فروش بخش‌هایی از کسب‌وکار تبلیغاتی‌اش کند، محکوم شد.

غول فناوری آمریکا به انحصار تبلیغاتی محکوم شد

غول فناوری آمریکا یعنی شرکت گوگل به علت انحصار غیرقانونی بازار تبلیغات آنلاین و نقض قوانین ضدانحصار در این کشور در پرونده‌ای که ممکن است این شرکت را مجبور به فروش بخش‌هایی از کسب‌وکار تبلیغاتی‌اش کند، محکوم شد.

این حکم که از سوی یک قاضی فدرال صادر شد، دومین شکست بزرگ گوگل در دادگاه طی کمتر از یک سال گذشته به شمار می‌رود.

لئونی برینکما، قاضی منطقه‌ای ایالات متحده، روز پنج‌شنبه در ویرجینیا این حکم را صادر کرد و در پرونده‌ای که روی بخش 31 میلیارد دلاری کسب‌وکار تبلیغاتی گوگل متمرکز است، جانب وزارت دادگستری آمریکا را گرفت. این بخش ناشران اینترنتی را به تبلیغ‌دهندگان متصل می‌کند.

برینکما در حکم 115 صفحه‌ای خود اعلام کرد که گوگل با پیوند زدن سرور تبلیغاتی خود به سامانه مبادلهٔ تبلیغات ناشران، «قدرت انحصاری خود را در این دو بازار تثبیت و حفظ کرده است» و این اقدام را برای بیش از یک دهه ادامه داده است.

وی در حکم خود تأکید کرد که رفتار این شرکت «رقبا را از امکان رقابت محروم کرده است.»

گوگل اعلام کرد که به این حکم اعتراض خواهد کرد. این شرکت استدلال کرد که دولت سعی دارد روش کسب‌وکار را به آن دیکته کند و نگاهش به بازار ساختگی و دور از واقعیت است. گوگل همچنین تصریح کرد که ابزارهایش به ناشران و تبلیغ‌دهندگان در کسب درآمد کمک می‌کند.

لی-آن مول‌هالند، معاون رئیس گوگل در امور نظارتی، در این باره گفت: ما نیمی از این پرونده را بردیم و نسبت به نیم دیگر آن درخواست تجدیدنظر خواهیم داد.

وی همچنین اشاره کرد که دادگاه تشخیص داده است که ابزارهای تبلیغاتی و خریدهای انجام‌شده از سوی گوگل، به رقابت آسیب نمی‌زنند.

این حکم در ادامهٔ شکست دیگری برای گوگل در سال گذشته صادر شد. در آن پرونده، یک قاضی دیگر اعلام کرد این شرکت به دنبال انحصار است. این مسئله هم‌زمان با فشارهای گسترده‌تر بر غول‌های فناوری در سیلیکون‌ولی اتفاق می‌افتد؛ فشارهایی که در دوران نخست ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ آغاز شد.

پیش از این در هفته جاری میلادی، شرکت متا نیز در دادگاهی حاضر شد که مدعی است این شرکت با خرید رقبا و اجرای راهبرد «بخر یا نابود کن» از قدرت بازار خود سوءاستفاده کرده است.

کارشناسان می‌گویند، ممکن است اکنون گوگل مجبور به فروش برخی دارایی‌ها یا بازسازی بخش‌هایی از کسب‌وکار خود شود. در پرونده‌ای جداگانه، یک قاضی در واشنگتن قرار است به درخواست وزارت دادگستری برای مجبور کردن گوگل به واگذاری مرورگر «کروم» و محدود کردن سلطه‌اش در جستجو رسیدگی کند.

الیزابت وارن، سناتور آمریکایی، روز پنج‌شنبه این حکم را «پیروزی بزرگی در نبرد برای شکستن سلطهٔ غول‌های فناوری» توصیف کرد و آن را «نتیجهٔ سال‌ها تلاش برای مهار سوءاستفاده‌های شرکت‌های فناوری» دانست.

انتهای پیام/

 
برچسب ها:
ارسال نظر