07/ارديبهشت/1404
|
23:04
۱۰:۵۲
۱۴۰۴/۰۲/۰۷

تلاش چین برای اجماع با کشور‌های آسیای مرکزی در برابر آمریکا

وزیر امور خارجه چین، در نشست وزرای خارجه چین و آسیای مرکزی، اعلام کرد که ایستادگی چین دربرابر اقدامات تعرفه‌ای آمریکا، نه تنها برای دفاع از حقوق مشروع خود، بلکه در جهت حفظ نظم و قواعد بین‌المللی و عدالت جهانی است.

تلاش چین برای اجماع با کشور‌های آسیای مرکزی در برابر آمریکا

نشست وزرای خارجه ابتکار چین-آسیای مرکزی، روز گذشته و با حضور وانگ‌یی، وزیر امورخارجه چین و همتای پنج کشور آسیای مرکزی در آلماتی قزاقستان برگزار شد.

اعضای فعلی ابتکار چین-آسیای مرکزی، شامل کشور‌های چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان هستند.

وانگ‌یی در این نشست، ضمن اشاره به چشم‌انداز روابط چین با شش کشور آسیای مرکزی، اظهار داشت که یکجانبه‌گرایی و حمایت‌گرایی تجاری به سرعت در حال رشد است و موج معکوس جهانی شدن، سیستم تجارت آزاد را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

وی آمریکا را به اقدامات یکجانبه متهم کرد و افزود: آمریکا به طور خودسرانه علیه بیش از 180 کشور تعرفه اعمال کرده، حقوق مشروع سایر کشورها را نقض کرده، مقررات سازمان تجارت جهانی را زیر پا گذاشته، به نظام چندجانبه تجارت که مبتنی بر قوانین است آسیب رسانده و ثبات اقتصاد جهانی را تضعیف کرده است.

وانگ یی تأکید کرد که واکنش چین به این اقدامات، برای حفاظت از حقوق مشروع خود و همچنین برای دفاع از نظم بین‌المللی و عدالت جهانی بوده است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: چین، به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان و یک کشور مسئولیت‌پذیر، صرف نظر از تغییرات در عرصه بین‌المللی، با قاطعیت مسیر گشایش سطح بالای اقتصادی به روی جهان را ادامه خواهد داد، برای توسعه با همسایگان خود همکاری خواهد کرد و فرصت‌های بیشتری را با جهان به اشتراک خواهد گذاشت. 

وزیر خارجه چین اعلام کرد که چین مایل است واردات محصولات کشاورزی سبز و باکیفیت از آسیای مرکزی را افزایش دهد، پروژه‌های باکیفیت همکاری را انتخاب و اجرا کند، همکاری در حوزه‌های نوظهور را گسترش دهد و ظرفیت‌های جدید تولید و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها را افزایش دهد. 

به گفته کارشناسان این نشست که با حضور وزرای خارجه شش کشور برگزار شد، ادامه برنامه پکن برای ایجاد یک اجماع جهانی در برابر جنگ تجاری آمریکا است. پیشتر از این نیز چین در نشست مشترک گروه بریکس، و در مکاتبات جداگانه با کشور‌هایی چون ژاپن و کره‌جنوبی نیز خواستار مقابله با زورگویی و یکجانبه‌گرایی در تجارت بین‌الملل شده‌بود.

نشست وزرای خارجه همچنین بیانیه‌ای منتشر کرد که در آن از راه‌اندازی کامل دبیرخانه مکانیزم چین-آسیای مرکزی و انتخاب سون ویدونگ به عنوان دبیرکل حمایت شد. این دبیرخانه نقش کلیدی در پیشبرد ابتکارات و مأموریت‌های مطرح شده توسط سران شش کشور خواهد داشت.

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه چین، چین در سال 2020 پیشنهاد تأسیس مکانیزم چین-آسیای مرکزی را مطرح کرد و در ماه ژوئیه همان سال اولین نشست وزرای خارجه این مکانیزم به صورت ویدئویی برگزار شد و مقرر گردید که نشست‌های منظم در این چارچوب ادامه یابد.

انتهای پیام/
 
ارسال نظر
پربیننده