بدون اینترنت نسل ۵ تحول دیجیتال محقق نمیشود
علی حکیم جوادی رئیس نظام صنفی رایانهای در رویداد نقش تنظیمگری اینترنت نسل 5 در توسعه اقتصاد دیجیتال با بیان اینکه 5G یکی از دو محور اساسی در حوزه تحول دیجیتال است، گفت: بنابراین بدون این شاخصه بخش عمده تحول دیجیتالی که از آن صحبت میکنیم محقق نخواهد شد.
بخش خصوصی، کلید توسعه استانداردها و سرمایهگذاری در اکوسیستم دیجیتال ایران
وی در خصوص مسئله تنظیم گری در این حوزه گفت: معمولا در این موارد کشورهای موفق را بررسی میکنیم. شاخص آزادسازی کسب و کار را در دنیا داریم که در آن نیوزیلند و سنگاپور اول و دوم هستند که ایران در رتبه 127 است. در این دو کشور شاهد هستیم که پزشکی از راه دور که در بستر 5G انجام میشود سنگاپور به یک تراز تبدیل شده است. در دانمارک و در حوزه کشاورزی و انرژیهای تجدید پذیر همکاری شاخصی بین بخش خصوصی و دولتی وجود دارد.
در ایران یک بحث ساختاری، تنظیم استانداردها است. بخش دولتی هیچگاه به تنهایی موفق نبوده است و این بخش خصوصی است که توانمندی و دانش این استانداردها را دارند. باید از بخش خصوصی برای استانداردسازی کمک گرفته شود. امروز در کمیسیون تخصصی خودمان این آمادگی را داریم تا حداقل استانداردهای اصلی این حوزه را شناسایی و به بخش دولتی معرفی کنیم.
رئیس نظام صنفی رایانهای ادامه داد: بخش سرمایهگذاری و نوآوری حوزه دیگری است که باید بخش خصوصی وارد شود و عمده آن را پوشش دهد. در این زمینه شرکتهای خوبی داریم که امکان سرمایهگذاری در این حوزه را دارند. عموما شاهد هستیم که در کشور توجه جدی به بخش خصوصی صورت نمیگیرد. در موردی ما با بانک مرکزی در حوزه ارزهای دیجیتال مسائلی را جلو بردیم اما در نهایت این مسئله نیمه تمام باقی ماند. امروز بخش نوآوری و فین تک ها با مشکلات متعددی روبهرو هستند که یک نمونه آن مواجه شدن آنها با متولیان پر تعداد است.
ضرورت تعیین فرکانس مشخص برای کاربریهای صنعتی
وی اظهار کرد: ما برای کاربریهای صنعتی نیازمند یک فرکانس مشخص بودیم. برای این منظور فرکانس 3600 در نظر گرفته شده بود با این وجود همچنان قطعیت این مسئله در ابهام است. فرض کنید وزارت بهداشت با همراه اول کاری را انجام میدهد و همراه اول به عنوان میاندار بین بخش خصوصی و دولتی کار میکند. امروز میتوانیم بگوییم که بخش خصوصی خود به تنهایی امکان کار را دارد.
انتهای پیام/