16/ارديبهشت/1404
|
18:44
۱۲:۳۹
۱۴۰۴/۰۲/۱۶

تلاش چین و اروپا برای رفع موانع روابط دوجانبه

در حالی که جنگ تعرفه‌ای میان چین و آمریکا به بن‌بست رسیده، وزارت خارجه چین روز سه‌شنبه اعلام کرد که چین و پارلمان اروپا تصمیم گرفته‌اند به‌طور هم‌زمان و کامل، محدودیت‌های مربوط به ارتباطات متقابل را لغو کنند.

تلاش چین و اروپا برای رفع موانع روابط دوجانبه

لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، روز سه‌شنبه در نشست خبری این وزارت‌خانه در پاسخ به پرسشی درباره رفع موانع ارتباطات میان چین و اتحادیه اروپا گفت: در سال‌های گذشته، به دلایل شناخته‌شده‌ای، ارتباط میان نهادهای قانون‌گذاری چین و اروپا دچار اختلال شد. اما اکنون هر دو طرف بر اهمیت تقویت گفت‌وگو و همکاری تأکید دارند.

وی افزود: بر اساس توافق دو طرف، چین و پارلمان اروپا تصمیم گرفته‌اند به‌طور هم‌زمان کلیه محدودیت‌های ارتباطی را لغو کنند. ما اطمینان و انتظار داریم که با ازسرگیری کامل ارتباطات میان نهادهای قانون‌گذار چین و اروپا، درک و تبادل میان دو طرف عمیق‌تر خواهد شد و این روند، نیروی محرکه‌ای تازه برای توسعه سالم، پایدار و باثبات روابط چین و اروپا فراهم خواهد کرد.

لین جیان همچنین اعلام کرد که چین از سفر آنتونیو کوستا، رئیس شورای اروپا، و اورزولا فون‌درلاینف، رئیس کمیسیون اروپا،در زمان مناسب به چین استقبال می‌کند تا دور جدیدی از نشست رهبران چین و اروپا برگزار شود.

پیش از این نیز گوآ جیا‌کون، سخنگوی وزارت‌خارجه چین نیز در نشست خبری این وزارت‌خانه درباره تلاش برای حل و فصل اختلافات سیاسی میان پکن و بروکسل شده بود.

وی در این‌باره گفته بود: در شرایط کنونی، چین و اروپا به‌عنوان اقتصادهای بزرگ جهانی باید در حفظ نظام تجارت چندجانبه و ارتقاء آزادی و تسهیل تجارت همکاری کنند تا ثبات و اطمینان بیشتری به اقتصاد جهانی تزریق شود.

گوآ جیاکون همچنین اظهار داشت: تعامل میان نهادهای قانون‌گذاری بخش مهمی از روابط چین و اروپاست. ما از هر دو طرف می‌خواهیم که به سمت یکدیگر گام برداشته و تعاملات را تقویت کنند و همزمان از نمایندگان پارلمان اروپا دعوت می‌کنیم بیشتر به چین سفر کنند و از نزدیک با این کشور آشنا شوند.

در سال 2021، چین در واکنش به تحریم‌های اتحادیه اروپا به‌دلیل مسائل حقوق بشری در شین جیانگ (سین‌کیانگ)، پنج نماینده پارلمان اروپا شامل رینهارد بوتیکوفر، میشائل گلر، رافائل گلوکسمان، میریان لکسمن و ایلها نکیوچوک را تحریم کرد. پارلمان اروپا نیز در همان زمان تأکید کرده بود بدون لغو این تحریم‌ها، هیچ‌گونه تعامل دیپلماتیک با چین انجام نخواهد شد.

انتهای پیام/

 
ارسال نظر