ترامپ تعرفه ۵۰ درصدی اروپا را به تعویق انداخت
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روز یکشنبه اعلام کرد که با تعویق اجرای تعرفه 50 درصدی برای واردات از اتحادیه اروپا تا تاریخ 9 ژوئیه موافقت کرده است.
این تصمیم تازهترین نمونه از اقدامات ترامپ در اعلام تعرفههای قریبالوقوع و ایجاد سردرگمی در بازارهاست که معمولاً پس از آن، تهدیدهای اولیه را پس میگیرد.
ترامپ گفت که با اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، تماس تلفنی «خیلی خوبی» داشته که به این تصمیم منجر شده است.
وی به خبرنگاران در فرودگاه موریستاون در نیوجرسی گفت: فن در لاین گفت که میخواهد وارد مذاکرهای جدی شود. وی خواست که تاریخ اجرای تعرفهها از اول ژوئن به 9 ژوئیه منتقل شود و من با این درخواست موافقت کردم.
ترامپ افزود: او گفت که بهزودی با هم ملاقات میکنیم و خواهیم دید که آیا میتوانیم به توافقی برسیم یا نه.
با این وجود، ترامپ تا روز جمعه گفته بود که بهدنبال توافق با اتحادیه اروپا نیست و تعرفه 50 درصدی از اول ژوئن اجرایی خواهد شد.
این نرخ قرار بود پس از تعرفه 20 درصدی متقابلی اعمال شود که ترامپ در ماه آوریل اعلام کرده بود، هرچند آن تعرفه نیز، مانند سایر تعرفههای بهاصطلاح متقابل، به تعویق افتاده بود.
دقایقی پس از گفتوگو با خبرنگاران، ترامپ در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: مذاکرات بهسرعت آغاز خواهد شد.
پیشتر در همان روز، فن در لاین نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود که گفتوگوی خوبی با ترامپ داشته است.
وی نوشت: اتحادیه اروپا و آمریکا دارای مهمترین و نزدیکترین روابط تجاری در جهان هستند. اروپا آماده است تا مذاکرات را بهسرعت و با قاطعیت پیش ببرد. برای رسیدن به توافقی خوب، به زمانی تا 9 ژوئیه نیاز داریم.
پس از انتشار خبر تعویق تعرفهها، بازارهای بورس آسیا روز دوشنبه شاهد افزایش ملایمی بودند. شاخص نیکی 225 ژاپن در آغاز معاملات تا 0٫8 درصد رشد کرد و شاخص کاسپی کرهجنوبی نیز 0٫9 درصد افزایش یافت. شاخص ترکیبی شانگهای چین 0٫3 درصد بالا رفت. شاخصهای بورس تایوان و استرالیا تقریباً بدون تغییر باقی ماندند، در حالی که شاخص هنگسنگ در بازار بورس هنگکنگ 0٫3 درصد کاهش یافت.
ترامپ بارها از «موانع تجاری غیرمالی» و همچنین کشورها یا بلوکهای تجاری دارای کسری تجاری با آمریکا انتقاد کرده است.
بر اساس دادههای وزارت بازرگانی آمریکا، این کشور سال گذشته با اتحادیه اروپا 236 میلیارد دلار کسری تجاری داشت.
ترامپ همچنین روز یکشنبه گفت که با اظهارات اخیر اسکات بسنت، وزیر خزانهداری، در مورد عدم نیاز به بازگرداندن تولید پارچه و پوشاک به آمریکا موافق است.
وی گفت: ما بهدنبال تولید کفش و تیشرت نیستیم… ما میخواهیم تجهیزات نظامی تولید کنیم. میخواهیم چیزهای بزرگ بسازیم. میخواهیم در حوزه هوش مصنوعی و رایانهها فعالیت کنیم.
انتهای پیام/