دیدار نتانیاهو با ترامپ و خطر احیای هیتلریسم بین الملل
سید حسن علوی، کارشناس مسائل بینالملل در یادداشتی با عنوان "دیدار نتانیاهو با ترامپ و خطر احیای هیتلریسم بین الملل" با اشاره به دیدار آتی نخست وزیر رژیم صهیونیستی با رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد: برخی مقامات در دولت ترامپ درصددند که چاقوی تیزتری در اختیار قصاب فلسطین قرارداده و هواپیماهای بی 2 را در خدمت دولت اشغالگر قرار دهند درحالیکه قطعاً اجرای چنین تصمیمی در راستای منافع مردم آمریکا و منطقه نخواهد بود و ممکن است که روزی برای ضربه زدن به منافع خود آمریکا بکار گرفته شود.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
شاید در هیچ دورهای از تاریخ روابط آمریکا با منطقه خاورمیانه به اندازه کنونی وجهه و منافع جهانی و سیاست خارجی آمریکا اسیر مطامع و توجیهات فریبنده، تحریک کننده و تخریب کننده یک نخست وزیر اسرائیلی نشده و شانس یک رئیس جمهور آمریکایی مخصوصا ترامپ را برای استقبال جهانی از او به عنوان یک رئیس جمهور صلح ساز و مثبت نگر را ضعیف نکرده باشد.
به همین دلیل حتی وجهه آقای ترامپ وحزب جمهوریخواه در داخل آمریکا ضربه شدید خورده و ممکن است با ظهور بازیگران و احزاب جدید در آمریکا، این حزب شانس خود را در رقابتهای سیاسی آینده برای انتخابات بعدی از دست بدهد.
نتانیاهو بدلیل جنون قدرت و خشونت طلبی و اقدامات فراقانونی موجب بی ثباتی داخلی و منطقهای و جهانی شده و تلاش دارد که به هرقیمتی که شده است آمریکا را درگیر بحرانهای کش دار منطقهای نموده و از اتخاذ رویکردهای سازنده در روابط خارجی از جمله با ایران دور کند. حتی بدنبال تحریم اخیر محصولات شرکتهای اسرائیلی توسط برخی شرکتهای اروپایی از جمله در انگلیس، ایتالیا، نروژ و دانمارک و... احتمال میرود که این دومینو به محصولات آمریکایی نیز کشیده شود.
نتانیاهو درحالی که سخن از صلح برمبنای قدرت به میان آورده قرار است دوشنبه این هفته با ترامپ دیدار کند. این سخن نتانیاهو که با حرفهای میلیتاریستی و ضدایرانی وزیردفاع اسرائیل همزمان شده است، ریشه در دیدگاههای هیتلریسم و سلطه بر دیگران و جهان ازطریق تهدیدات امنیتی و کشت و کشتار و اشغال سرزمینهای دیگرات مشابه آنچه که در 7 دهه اخیر در خاورمیانه گذشته است دارد.
دیدگاه نتانیاهو نه تنها امنیت مردم اسرائیل را تامین نکرده بلکه امنیت سایرکشورهای منطقه خاورمیانه و امنیت جهانی و حتی امنیت آمریکا را در معرض خطر ویرانی قرار میدهد. از همه مهمتر آنکه حقوق بین الملل را که حاصل دههها تلاش صلح طلبان عالم هست، در معرض نابودی قرار میدهد.
درحالیکه دیدگاه صحیحی که در مقابل دیدگاه نتانیاهو وجود دارد همان صلح عادلانه میباشد. تاریخ یکصد ساله اخیر نشان داده است که تجاوز و اشغال سرزمین دیگران و همسایگان هیچگاه منجر به آرامش و ثبات برای اشغال کنندگان نشده است.
در جهان کنونی اسرائیل تحت هدایت نتانیاهو که با رای دادگاه بین المللی به عنوان یکجنایتکار جنگی شناخته شده است، تنها موجودیتی است که بطور همزمان اقدام به نسل کشی از یکسو و اشغال سرزمینهای دو کشور عربی دیگر و حتی افزایش دامنه اشغال در دوسال اخیر نموده است. نمیتوان 60 هزار انسان بیگناه و زن و کودک را سلاخی کرد و ندای صلح مبتنی برقدرت سر داد.
از سوی دیگر جنگ اخیر اسرائیل با ایران و ضربات متقابل آنها به یکدیگر و پیشرفت تکنولوژی و ابزار و روش های جدید جنگی و جنگهای نرم افزاری این واقعیت را به اثبات رساند که مرزها برای حمله از بین رفته و احساس امنیت مطلق کشورها یک احساس ناپایدار و میرا هست.
همچنین اثبات کرد که احساس امنیت و صلح یک نیاز مشترک و همگانی نوع بشر بوده و امنیت و توسعه خودی بدون توجه به امنیت و توسعه و حقوق دیگران بیمعنی خواهد بود. همچنین تحت هیچ عنوانی کشورهای باصطلاح قدرتمند نمیتوانند مانع توسعه تفکر و علم از جمله انرژی هستهای در سایر کشورها بشوند و قطعا روزی خواهد آمد که استفاده مسالمت آمیز از انرژی هسته در سطح جهان وبویژه در کشورهای خاورمیانه از جمله امارات و عربستان و مصر و ترکیه و عراق و ... از حالت انحصاری خارج شده و یک امر کاملا عادی خواهد بود.
نوع تسلیحات دفاعی هم به همین شیوه تغییر و توسعه پیدا خواهد کرد. الان پهپادها و ریزپرندهها درمقایسه با هواپیماهای جنگی تا حد زیادی بدلیل هزینه ساخت پایین و عدم تلفات سرنشین کاربردیتر و کارآمدتر و مقابله با آنها سختتر شده و ممکن است روزی برسد که برای یک حمله تروریستی علیه یک شخصیت سیاسی جهانی، به جای استفاده از تک تیرانداز او را صرفا با ریزپرندهای جدید و درحجم و شکل یک زنبور عسل آغشته به سم شیمیایی و کشنده و بیولوژیکی و.. درحالیکه برگونه او نشسته است، مورد حمله قرار داده و به قتل برسانند.
لهذا صلح بر مبنای قدرت و همان چیزی که نتانیاهو مدعی آن شده است، خالی از معنای مثبت بوده و احیاگر ایدههای هیتلریسم بوده و حتی ممکن است که خود ترامپ از چنین ایدهای استقبال نکرده و احساس شرم کند. بشر ناچار از صلح و پرهیز از خشونت هست و الان هر کشوری در حد خود دارای ابزار دفاع و پاسخ موثر به تجاوز دیگران هست. به عنوان مثال بارز و روز یمنیها و اوکراینیها در برابر دو ابرقدرت آمریکا و روسیه میایستند و مقاومت میکنند و ضربه متقابل می زنند.
آمریکا درحال حاضر نه تنها برای دفاع از اوکراین در برابر روسیه کار چشمگیری انجام نداده بلکه با ذهنیتی غلط و غیرراهبردی و از طریق حمله و تجاوز مشترک با اسراییل به خاک ایران میخواهد یک اوکراین ضعیف دیگر در جنوب روسیه و در برابر هرگونه تهدید آتی از ناحیه روسیه ایجاد کند.
درحالیکه آینده نه چندان دور به همه از جمله آقای ترامپ و سیاستگزاران آمریکا ثابت خواهد کرد که وجود یک ایران قدرتمند و پایبند به نرمهای بین المللی و روابط خارجی سالم سنتی و دارای ظرفیتهای چشمگیر اقتصادی، سیاسی، دمکراتیکی و سیاست خارجی مستقل یک ضرورت راهبردی برای حفظ صلح و آرامش و جلوگیری از تکرار تنشهای خانمان سوز است.
ما معتقدیم غرب آسیا که زادگاه و منشا نشر ادیان الهی و برکات خدادادی است، باید دوباره تبدیل به کانون و نمونه صلح و آشتی جهانی و توسعه مادی ومعنوی و اخلاقی جهانی بشود و آن را از خطر احیای هیتلریسم و ایدههای جنگ افروزانه مصون نگه داشت. ما معتقدیم که متفکرین و صلح دوستان عالم و ازجمله نمایندگان کنگره آمریکا و رهبران ادیان الهی هم اکنون باید به وظیفه اخلاقی و خطیر خود برای مهار و جلوگیری از تقویت ایدههای جنگ طلبانه و نئونازیسم توسط افرادی چون نتانیاهو و ترامپ که میتواند منابع انسانی و مادی زیادی از بشریت را به نابودی بکشاند، بدون هیچگونه محافظه کاری عمل کنند.
ما معتقدیم که رفاه، امنیت و توسعه اقتصادی مشابه بهداشت و سلامت انسانها یک امر و ضرورت مشترک جهانی بوده و جنبه انحصاری نخواهد داشت. ذات بشری بگونه ایست که نجات و حیات خود را صرفا در کار مشترک خواهد یافت. به عنوان مثال اگر تلاش مشترک دانشمندان کشورها از جمله دانشمندان ایرانی مقیم آمریکا نبود، شاید بشریت خیلی دیرتر و با تلفات میلیونی بیشتر به راههای برای درمان بیماریهایی چون کرونا میرسید.
ایرانیان در طول قرنها مدعی و مدافع و عامل به صلح برای همسایگان خود بوده و هیچگاه دست درازی حتی پیشدستانه به کسی نداشته و نخواهند داشت اما در عین دفاع از تمامیت ارضی و حقوق طبیعی خود که مبتنی بر تجربه چندصد ساله جنگهای تجاوزگرانه برخی کشورهای پیرامونی خود است، به وظایف آرمانی و حقوق بشری و هدایتگرانه خود در صحنه جهانی و براساس احترام به حقوق و ارزشهای پذیرفته شده دیگران عمل خواهند کرد.
سرنوشت محتوم تفکر میلیتاریستی و هیتلرگرایی نتانیاهو شکست و هدردادن و نابودی منابع بشری و مادی و اقتصادی و علمی و امنیت منطقهای و جهانی خواهد بود و شما کافی است که به این سوال ساده و به سبک دادگاههای حتی آمریکا یک پاسخ ساده آری یا خیر بدهید و آن این که آیا دو سال بمباران شبانه روزی مردم بیخانمان غزه و قتل عام شصت هزار انسان محروم و گرسنه و بیدفاع برای مردم اسرائیل امنیت و آرامش و آزادی گروگانها را بدست آورد یا وضعیت را بدتر و قابل انفجارتر در آینده کرد؟
امروزه حتی مردم خود اسرائیل نسبت به ادعاها و بهانههای شرورانه نتانیاهو علیه برنامه اتمی ایران تشکیک کرده و بصورت معنادار و با پوزخند نتانیاهو را دروغگو میدانند.
تحت چنین شرایطی برخی مقامات در دولت ترامپ درصددند که چاقوی تیزتری در اختیار قصاب فلسطین قرارداده و هواپیماهای بی 2 را در خدمت دولت اشغالگر قرار دهند درحالیکه قطعا اجرای چنین تصمیمی در راستای منافع مردم آمریکا و منطقه نخواهد بود و ممکن است که روزی برای ضربه زدن به منافع خود آمریکا بکار گرفته شود.
کسی نمیداند که نتانیاهو در کارتابل گفتگو با ترامپ چه دستورکار و اطلاعات فریبنده ای را قرارداده است، اما جامعه جهانی و نگاههای همه کشورهای منطقه و نخبگان مذهبی و سیاسی انتظار منطقی دارند که آقای ترامپ با دور کردن عقابها از لانه خود، یک چشم هم بر پتانسیلهای بزرگ توسعه اقتصادی و صلح و ثبات موجود در منطقه داشته باشد و راه آغاز شده توسط مجموعه کشورهای خلیج فارس و فرصتها برای شکوفایی اقتصادی منطقه را از بین نبرد.
انتهای پیام/