05/مرداد/1404
|
13:32
۰۹:۱۴
۱۴۰۴/۰۵/۰۵

حماس: اجازه تحمیل نقشه‌های صهیونیست‌ها را در مذاکرات ندادیم

غازی حمد، از اعضای هیئت مذاکره کننده حماس با اشاره به اینکه دشمن می‌خواهد آنچه را در میدان جنگ به دست نیاورد، در مذاکرات کسب کند، گفت اجازه تحمیل نقشه‌های صهیونیست‌ها را ندادیم و توافقی که حاصل می‌شود باید حقوق مردم غزه را کاملا تضمین کند.

حماس: اجازه تحمیل نقشه‌های صهیونیست‌ها را در مذاکرات ندادیم

در پی تداوم مانع‌تراشی‌ها و فریبکاری‌های رژیم صهیونیستی تحت حمایت آمریکا در مذاکرات آتش بس غزه در دوحه، «غازی حمد» از رهبران ارشد جنبش حماس شب گذشته طی سخنانی اعلام کرد که این جنبش گام‌های جدی برای رسیدن به توافق آتش بس در نوار غزه برداشته است.

اجازه تحمیل نقشه‌های صهیونیست‌ها را ندادیم

غازی حمد که عضو هیئت مذاکره کننده حماس نیز هست، اظهار داشت: موضع آمریکا در خروج از مذاکرات دوحه تعجب‌آور بوده و این کشور هیچ توضیحی ارائه نکرده است. این در حالی است که حماس دیدگاهی منطقی و واقع بینانه ارائه داده که ما را به دستیابی به توافق نزدیک‌تر می‌کند. حماس در طول مذاکرات نبردی شدید و پرخطر را پشت سر گذاشته و خطر و اهمیت این نبرد کمتر از نبرد میدانی نیست.

وی افزود: اشغالگران می‌خواهند آنچه را که در میدان جنگ به دست نیاوردند، از طریق مذاکرات کسب کنند اما در طول مذاکرات ما موفق شدیم مانع از تحویل نقشه‌های اشغالگران شویم. ما با دو گزینه روبرو بودیم؛ یا یک توافق سریع که کنترل همه چیز را به طرف صهیونیستی بدهد یا یک توافق خوب. حماس هرگز مانعی برای رسیدن به توافق آتش بس نبوده و هر بار که به توافق نزدیک می‌شویم، مانع تراشی‌ها و تشدید حملات نظامی به غزه توسط دشمن صهیونیستی آغاز می‌شود.

این مسئول حماس تاکید کرد: حماس در طول مذاکرات اخیر در بهبود بسیاری از شرایطی که صهیونیست‌ها سعی در تحمیل آن در مذاکرات داشتند، موفق عمل کرده است. هدف اصلی ما در مذاکرات پایان دادن به جنگ علیه مردم فلسطین و همچنین آزادی بیشترین تعداد اسرای فلسطینی در هر توافقی با صهیونیست‌هاست. حماس در مورد همه مسائل ارائه شده با انعطاف پذیری و نگرش مثبت برخورد کرده تا حقوق ملت فلسطین را تضمین کنند.

نمی‌گذاریم مذاکرات از هم بپاشد

غازی حمد گفت: ما در حال کار روی توافقی هستیم که منجر به توقف جنگ و عقب نشینی اشغالگران از غزه بعد از 60 روز شود. ما همچنین خواستار اقدام جدی از سوی کشورهای عربی و جامعه بین‌المللی برای اعمال فشار بر صهیونیست‌ها جهت توقف جنایات آنها در غزه هستیم. همکاری و ارتباط ما با میانجی‌ها برای از سرگیری مذاکرات ادامه دارد و نمی‌خواهیم اجازه دهیم که مذاکرات از هم بپاشد.

وی تصریح کرد: هیچکس نمی‌خواهد که مذاکرات شکست بخورد و ما به صبر و مشورت متعهد بوده‌ایم تا به توافق خوبی که آرمان‌های مردممان را برآورده کند برسیم و در چند موضوع به موفقیت‌هایی دست یافته‌ایم. همچنین حماس به طور مداوم با سایر گروه‌های فلسطینی هماهنگی و مشورت دارد تا یک موضع ملی واحد که حقوق مردم غزه را تضمین کند، تدوین نماییم.

رهبر مذکور حماس افزود: ما کاملا از میزان رنج، درد و ویرانی که مردممان در غزه تجربه می‌کنند آگاهیم و در حال کار روی توافقی هستیم که منجر به پایان جنگ و عقب نشینی صهیونیست‌ها بعد از آتش بس 60 روزه شود. اشغالگران به دنبال حذف غزه از نقشه سیاسی و از بین بردن گروه‌های فلسطینی هستند، اما این کاملا غیر قابل قبول است و ما هرگز اجازه نمی‌دهیم که هیچ گروه فلسطینی از معادلات حذف شود.

به دنبال توافقی هستیم که حقوق مردم فلسطین را تضمین کند

غازی حمد در ادامه خطاب به مردم غزه گفت: ما در حماس با سایر گروه‌های فلسطینی در تماس مداوم هستیم و همکاری و مشورت می‌کنیم تا به یک فرمول ملی که همه حقوق شما را در این جنگ دردناک تضمین کند برسیم. ما درد، رنج، ظلم و ویرانی که مردم‌مان در غزه متحمل می‌شوند را کاملاً درک می‌کنیم و می‌دانیم که برای امضای سریع توافق تحت فشار زیادی هستیم، اما کاملا سخت و با پشتکار تلاش کرده‌ایم به توافقی برسیم که به مردم غزه و حقوق آنها احترام بگذارد و خواسته‌های آنها را در آتش بس، ورود کمک‌ها و یک زندگی شرافتمندانه برآورده کند.

غازی حمد گفت که حماس توانسته به طور قابل توجهی شرایط را بهبود ببخشد و دیدگاهی واقع بینانه و معقول ارائه دهد تا به توافقی برسیم که حقوق مردممان تضمین شود. کاملاً روشن است که حماس هرگز مانعی برای رسیدن به توافق نبوده و برای جلوگیری از فروپاشی مذاکرات تلاش می‌کند.

به گزارش تسنیم، تا عصر پنجشنبه گذشته، ارزیابی‌های آمریکایی‌ها نشان می‌داد که پاسخ حماس مانع واقعی در برابر رسیدن به توافق آتش بس نیست؛ بلکه این پاسخ حاوی عناصری است که می‌توان جهت پیشبرد مذاکرات به آنها تکیه کرد. بر همین اساس استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا با میانجی مصری و قطری تماس‌هایی را جهت آماده‌سازی دور جدیدی از مذاکرات برنامه‌ریزی شده دوحه برقرار کرد.

اما با این حال، بعد از تماس‌های سه‌جانبه میان دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه این کشور و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر و به دنبال آن خروج ناگهانی هیئت‌های آمریکایی و اسرائیلی از مذاکرات دوحه، تغییر چشمگیری در فضای این مذاکرات اتفاق افتاد و به عنوان یک پیام فشار تلقی شد که برخی معتقدند به معنای شکست مذاکرات است، اما برخی تاکید دارند که هدف از این فشار، تغییر موازنه مذاکرات به نفع اسرائیل است.

از طرف دیگر، وب سایت قطری العربی الجدید به نقل از منابع مصری و برخی از رهبران حماس که در مذاکرات آتش بس شرکت داشتند گزارش داد که مذاکرات آتش بس روز دوشنبه ازسر گرفته خواهد شد و میانجی‌های مصری و قطری به رهبری حماس در دوحه و هیئت مذاکره کننده این جنبش اطلاع دادند که مذاکرات بعد از خروج هیئت‌های اسرائیلی و آمریکایی و اظهارات منفی استیو ویتکاف، هنوز متوقف نشده است.

یک منبع مصری در این زمینه گفت که میانجی‌ها به رهبری حماس و هیئت مذاکره کننده آن اطلاع داده‌اند که مذاکرات متوقف نشده و طرف‌های اسرائیلی و آمریکایی به میانجی‌های مصری و قطری گفتند، هیئت‌های مذاکره کننده روز دوشنبه آینده برای از سرگیری مذاکرات به دوحه باز خواهند گشت.

یکی از رهبران حماس که با فضای مذاکرات آشناست گفت: آنچه که اتفاق افتاده، نیتِ از پیش برنامه‌ریزی شده اسرائیل و آمریکا جهت تضعیف روند مذاکرات و مسئول دانستن حماس در صورت عدم رسیدن به توافق است و این امر تنها در خدمت اهداف تل‌آویو قرار دارد.

انتهای پیام/

 
ارسال نظر
تازه ها