|
اون و یک سلاح راهبردی جدید
رهبر کرهشمالی در واپسین روز ضربالاجل پیونگیانگ به واشنگتن برای نرمش در مذاکرات دوجانبه، با هدف القای یک شوک تازه به دونالد ترامپ همتای آمریکاییاش و افکار عمومی، خبر یک سلاح غیرمتعارف را تحت عنوان هدیه کریسمس از آستین بیرون آورد. گفتهمیشود سلاح راهبردی کره شمالی یک موشک قاره پیما است.
ارسال به دوستان
روایت رسانهها و تحلیلگران غربی از حمله آمریکا به مواضع حشدالشعبی و پیامدهای سیاسی و اجتماعی آن در عراق
گاردین: کار ترامپ احمقانه بود!
گروه بینالملل: شبیخون آمریکاییها به پایگاههای حشدالشعبی در عراق که به شهادت 27 نفر از نیروهای حشدالشعبی و زخمی شدن دهها نفر دیگر منجر شد، علاوه بر آنکه در داخل عراق با خشم عمومی و حمله به سفارت آمریکا در این کشور مواجه شد، در میان تحلیلگران غربی هم به صورت گسترده مورد بحث قرار گرفته است.
اگرچه حجم تحلیلها در این زمینه به واسطه تعطیلات سال نوی میلادی و فعالیت نیمهتعطیل رسانههای غربی چندان زیاد نیست اما از لابهلای همین سطور رسانههای غربی هم میتوان ابعاد دیگری از آنچه را این چند روز در عراق روی داد فهمید. بر اساس این تحلیلها، آنچه از حمله به مواضع حشدالشعبی و بعد واکنش مردم عراق به آن میتوان فهمید، تحقیر گسترده آمریکا بوده است.
مهمترین تحلیلها در این زمینه از سوی «کنت والتز» استاد روابط بینالملل و روزنامه گاردین بود.
روزنامه گاردین در گزارشی نوشت پس از هزینه ۲ تریلیون دلاری آمریکا در عراق، وقایع اخیر در بغداد نشاندهنده ضعف واشنگتن و گزینههای اندک این کشور برای پیشبرد اهداف خود است. به گزارش این روزنامه انگلیسی، تجمع مقابل سفارت آمریکا در بغداد نشانگر زوال آمریکا و اتفاقات حواشی آن، پایانی بر حضور این کشور در عراق است.
نویسنده مقاله روزنامه گاردین اشاره کرد حوادث روز سهشنبه بغداد همانند تخلیه سفارت آمریکا در سایگون ویتنام توسط هلیکوپتر در سال ۱۹۷۵ یا تسخیر سفارت آمریکا در تهران 4 سال پس از آن نبود.
بر اساس این گزارش، نیروهای عراقی سرانجام برای حفاظت از سفارتخانه آمدند و مشخص شد سفیر آمریکا برای تعطیلات سفارت را ترک کرده است، در نتیجه برای فرار از پشت بام ساختمان از طریق بالگرد مورد تمسخر قرار نمیگیرد. پس از هزینه ۲ تریلیون دلاری آمریکا در عراق، تجمعات دیروز مقابل سفارت نشانگر ضعف این کشور است.
گاردین با اشاره به ورود معترضان به سفارت آمریکا ادامه داد آنها از ایست بازرسی عراقیها عبور کردند و اعضای پارلمان عراق نیز در میان آنها دیده میشدند.
علاوه بر گاردین، کنت والتز، تحلیلگر و نظریهپرداز ارشد آمریکایی هم در واکنش به اعتراضات ضدآمریکایی در عراق به انتقاد از راهبرد ترامپ پرداخت و گفت: ترامپ مانند یک شطرنجباز است که فکر میکند رقیبش هرگز فرصت حرکت دادن یک مهره را پیدا نمیکند. والتز مواضع ترامپ را احمقانه توصیف کرده است.
اسکات اندرسون، دیپلمات سابق سفارت آمریکا در عراق نیز در اینباره اظهار داشت: حمله به حشدالشعبی اشتباهی بود که دولت ترامپ بدون محاسبه عواقب آن مرتکب شد. این اقدام موضع واشنگتن در برابر ایران در عراق را تضعیف میکند.
* آغاز انتقادات داخلی از ترامپ
بیتدبیری ترامپ در حمله شبانه به عراق و کشتار نیروهای رسمی نظامی عراق، نه فقط در سطح رسانهها، بلکه حتی در سنای آمریکا هم صدای سناتورها را درآورده است. اگرچه تعطیلات سال نوی میلادی مانع از فعال بودن جدی رسانهها و سیاسیون غربی است، با این حال برخی به این حوادث واکنشی انتقادی نشان دادهاند.
در همین ارتباط یک سناتور دموکرات ارشد در کمیته روابط خارجی سنا از دولت واشنگتن خواست توضیحاتی را به کنگره درباره ناکامی امنیتی در جریان حمله معترضان به سفارت آمریکا در بغداد ارائه دهد. منندز از دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا خواست توضیحاتی درباره وضعیت امنیتی کنونی در سفارت آمریکا در بغداد و دیگر نقاط این منطقه، برنامهها برای تخلیه بالقوه سفارت و دیگر پرسنل، برنامهها برای تضمین امنیت کارمندان محلی، شاخصهای تهدیدآمیز پیش از این حمله و هر گونه تغییرات برای تضمین امنیت را که در پاسخ به این تهدیدها اتخاذ شده است ارائه دهد.
* دفاع عبدالمهدی از رابطه با همسایگان عراق
عادل عبدالمهدی، نخستوزیر پیشبرد امور عراق هم در گفتوگو با رئیسجمهوری آمریکا گفت عراق به دنبال حفظ روابط با کشورهای همسایه و غربی است. به گزارش شبکه تلویزیونی العراقیه، عبدالمهدی گفت: عراق برای حفظ روابط مثبت با کشورهای همسایه از جمله ایران و کشورهای غربی و همچنین آمریکا تلاش میکند. همچنین دونالد ترامپ در این گفتوگوی تلفنی به اوضاع منطقه اطراف سفارت آمریکا در بغداد اشاره کرد که عبدالمهدی در پاسخ گفت: نیروهای امنیتی به وظایف خود در دفاع از سفارت آمریکا و دیگر نمایندگیهای دیپلماتیک ادامه میدهند. عبدالمهدی با اشاره به اوضاع و شرایط منطقه، بر تلاش دولت عراق برای حفظ روابط مثبت با کشورهای همسایه از جمله ایران و کشورهای غربی و همچنین آمریکا تاکید کرد و افزود: عراق تلاش میکند کشورِ آرامش و مذاکره باشد. ترامپ نیز بر اهمیت نقش عراق و رهبری آن و اقداماتی که میتواند در این زمینه انجام دهد، تاکید کرد.
* پایان تحصن مقابل سفارت آمریکا
اعتصابکنندگان در برابر سفارت آمریکا در بغداد در پی درخواست حشدالشعبی، خروج از این مکان را آغاز کردند. به گزارش شبکه السومریهنیوز، در بیانیه هیأت حشدالشعبی از قشرهای مختلف مردمی حاضر در نزدیکی سفارت آمریکا خواسته شده است در احترام به تصمیم دولت عراق برای خروج و حفظ اقتدار دولت، این مکان را ترک کنند. صدها شهروند معترض عراقی پس از تشییع شهدای حملات هوایی آمریکا به پایگاههای گردانهای حزبالله در غرب عراق، در برابر سفارت آمریکا در بغداد دست به تظاهرات گسترده زده و چادرهای تحصن را در محل بر پا کردند. معترضان عراقی شعارهایی ضد آمریکاییها و لزوم اخراج آنها سر دادند. در پلاکاردی در همین ارتباط نوشته شده بود: «عراق دیگر برای آمریکا و مزدورانش امن نیست». آنها دیروز برای دومین روز پیاپی هم دست به تحصن زدند که در نهایت با درخواست حشدالشعبی و در راستای نشان دادن پایبندی خود به تصمیمات دولت عراق و حفظ اقتدار آن، محل مقابل سفارت آمریکا را ترک کردند.
***
[آغاز مذاکرات برای انتخاب نخست وزیر عراق]
تحولات یک هفته گذشته عراق سبب شد تا پروسه انتخاب نخستوزیر آینده این کشور با چالش جدی مواجه شود. قهر و آشتی برهم صالح و بلافاصله بعد از آن حمله آمریکا به خاک عراق و شهادت 27 نظامی عراقی همه اذهان را به خود مشغول کرده است. برهم صالح پنجشنبه هفته پیش پس از اعلام آمادگی برای استعفا، بغداد را به مقصد سلیمانیه ترک کرد و از معرفی اسعد العیدانی، نامزد پیشنهادی فراکسیون البناء به عنوان فراکسیون اکثریت پارلمان برای تصدی پست نخستوزیری خودداری کرد اما در پی نامه هشدار رئیس پارلمان عراق، وی شنبه به بغداد بازگشت و رایزنیها برای انتخاب نخستوزیر جدید عراق از سر گرفته شد. در عین حال این حمله این تحلیل را در ذهن بسیاری از تحلیلگران عراقی بویژه سیاسیون این کشور تقویت کرد که ادامه بلاتکلیفی این کشور در حوزه انتخاب نخستوزیر آینده چالش بزرگی برای امنیت عراق است.
همین هم سبب شد از دیروز دور جدید رایزنیها برای انتخاب نخستوزیر آینده عراق آغاز شود. اگرچه ناگفته نماند این رایزنیها هم به واسطه حمله اخیر آمریکا و هم به واسطه تکراری بودن این اخبار برای عراقیها از جذابیت خاصی برخوردار نیست. با این حال دیروز یک هیأت از فراکسیون البناء در پارلمان عراق در اولین روز سال ۲۰۲۰، به دیدار رئیسجمهور عراق رفت تا درباره حل بحران انتخاب نخستوزیر جدید این کشور با او گفتوگو کند.
عبدالامیر التعیبان، نماینده ائتلاف الفتح در همین ارتباط در گفتوگو با خبرگزاری رسمی عراق (واع)، تصریح کرد: یک تحرک سیاسی مستمر برای تسریع روند انتخاب نامزد جدید نخستوزیری پس از انصراف رسمی اسعد العیدانی از نامزدی در جریان است. وی گفت: یک هیأت از ائتلاف البناء به دیدار برهم صالح رفت تا درباره نامزد مورد قبول ملت عراق رایزنی کند. ائتلاف البناء میخواهد نامزدی را انتخاب کند که ویژگیهای مطلوب مردم عراق را داشته باشد؛ نامزدی مستقل و دارای تجربه مدیریتی کافی که دوتابعیتی نیز نباشد. نماینده ائتلاف الفتح توضیح داد فراکسیون البناء به عنوان فراکسیون اکثریت پارلمان، گزینههای جایگزینی دارد اما تا به این لحظه نام هیچیک از آنها را نهایی نکرده است.
ارسال به دوستان
توافق معنادار روسیه و اوکراین برای 2020
تماس گازی پوتین و زلنسکی
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در شب سال نو میلادی طی تماس با رئیسجمهور اوکراین «ولادیمیر زلنسکی» درباره توافقات حاصله بین 2 کشور در زمینه ترانزیت گاز روسیه از طریق خاک اوکراین به اروپا صحبت کرد. آنچه از منابع رسمی در رابطه با این مذاکره تلفنی منتشر شده این است که روسای جمهور 2 کشور بر اهمیت اجرای این توافق متفقالقول بودند. از این جهت ادامه انتقال گاز روسیه به اروپا از خاک اوکراین از تاریخ اول ژانویه سال 2020 را میتوان تضمین شده دانست. تحلیلگران مسائل اروپا معتقدند اتفاق نظر 2 رئیسجمهور در رابطه با لزوم اجرای این توافق به منزله رسیدن آنها به الگویی برای حل و فصل سایر مشکلات دوجانبه است.
دفتر ریاستجمهوری اوکراین هم اعلام کرد پوتین و زلنسکی آزادی متقابل زندانیان بین طرفین مناقشه «دونباس» در روزهای پایانی سال را اقدامی انسانی و درست در راستای حلوفصل مشکلات ارزیابی کرده و همچنین از انعقاد قرارداد جامعی در زمینه انتقال گاز روسیه از طریق خاک اوکراین استقبال کردند. شرکت «گازپروم» روسیه و شرکت «نفتوگاز» اوکراین 30 دسامبر (9 دیماه)، بعد از چندین روز مذاکرات مداوم در وین، بالاخره بسته توافقات و قراردادهای مربوط به انتقال گاز روسیه از خاک اوکراین به اروپا برای مدت 5 سال را امضا کردند که توازن منافع هر 2 طرف را فراهم کرده است. این توافق در شرایطی انجام شده است که ایالات متحده نسبت به صادرات گاز روسیه به اروپا حساسیت زیادی دارد و در بودجه دفاعی سال 2020 نیز طرح توسعه خطوط گازی روسیه در اروپا موسوم به «روس استریم» را تحریم کرده.
بر اساس طرح امضا شده توسط دونالد ترامپ، تحریمهایی علیه شرکتهایی که در پروژه نورد استریم ۲ همکاری میکنند، اعمال میشود. آمریکاییها تحریمهای جدید برای ممانعت از ساخت این خط لوله را به نفع اروپا دانستهاند، حال آنکه هدف نورد استریم ۲ افزایش دو برابری ظرفیت گازرسانی خط لوله نورداستریم یک به آلمان بوده است. این طرح با سرمایهگذاری مشترک بین شرکت «گازپروم» روسیه و شرکتهای فرانسوی، اتریشی، هلندی، انگلیسی و آلمانی در دست اجراست و قرار است با عبور از دریای بالتیک گاز روسیه را به اروپا منتقل کند.
روسها اعلام کردند که تکمیل این پروژه را پس از تحریمها دنبال خواهند کرد، چرا که این پروژه برای امنیت انتقال گاز به اروپا مهم است و از این رو با همکاری شرکتهای عضو پروژه عملیات توسعه خط لوله نورد استریم 2 ادامه خواهد یافت.
در حالی که آمریکاییها اعلام کردند تحریم این خط لوله از سوی کشورهای اروپایی مورد تایید قرار گرفته است اما آلمان به عنوان یکی از مهمترین کشورهای مصرفکننده گاز در اروپا از این تحریم استقبال نکرد و از این جهت از سوی آمریکا محکوم به نکوهش شد. آلمان قصد دارد با تکمیل این پروژه از وابستگی خود به زغال سنگ و انرژی هستهای بکاهد. دولت ترامپ برای توجیه فشارها درباره این پروژه تلاش کرده بود به این ماجرا ابعاد ژئوپلیتیک دهد. ترامپ استدلال کرده بود که آلمان و دیگر کشورهای اروپایی ممکن است به گاز روسیه وابسته شوند. تقابل آمریکا و روسیه در حوزه تامین انرژی اروپا موضوعی است که در سالهای آینده محل اختلاف روسیه و آمریکا خواهد بود و در این بین نقش اوکراین نیز قابل توجه است.
***
گاز؛ محور تقابل روسیه و آمریکا در 2020
شعیب بهمن*: انتقال گاز روسیه از اوکراین از زمان شوروی برقرار بوده و اگرچه در زمان فروپاشی شوروی و تغییرات ناشی از آن فراز و نشیبی در انتقال گاز رخ داد اما در دهههای اخیر این انتقال روند باثباتی داشته است. اما تهیه بسته توافقی بین 2 کشور برای انتقال گاز طی 5 سال آینده را باید از 3 جنبه مورد بررسی قرار داد. دلیل اول اینکه روسیه در چارچوب سیاست خارجی جدید خود دنبال این است که ارتباط با اوکراین را تقویت کند. این رویکرد هم به دلیل مسائل امنیتی و هم به خاطر جنبههای اقتصادی است. به هرحال 2 کشور از تداوم انتقال گاز روسیه به اروپا از طریق این خط لوله منفعت اقتصادی کسب خواهند کرد.
نکته دوم اینکه اروپا دنبال این است با متنوعسازی کانالهای تامین انرژی خود وابستگی به گاز روسیه را کم کند، از این جهت روسیه تلاش دارد با اقدامات اینچنینی خود را بر حفظ سهمش از تامین گاز اروپا مصمم نشان دهد.
سومین موردی که باید درباره این توافق مدنظر قرار گیرد، مقابله روسیه با سیاستهای انرژی آمریکا در دولت دونالد ترامپ است. ترامپ صراحتاً از لزوم حضور آمریکا در بازار انرژی اروپا صحبت کرده و دنبال این است تا با استفاده از کشتیهای غول پیکر، گاز مورد نیاز اروپا را از آمریکا تامین کند. اگرچه ترامپ در راستای تحقق این هدف جدیت زیادی دارد و حتی مسأله تامین انرژی را با این حربه که اروپا نباید وابسته به روسیه باشد به پارامترهای امنیتی گره میزند، اما واقعیت امر این است که نه آمریکا و نه اروپا در شرایط کنونی توان ایجاد نظم جدید درباره نظام تامین انرژی (گاز) را ندارند؛ در حال حاضر نه ایالات متحده امکان تامین تعداد مورد نیاز کشتی مناسب برای انتقال امن گاز به اروپا را دارد و نه اروپا بندرهای کافی مجهز به تکنولوژی انتقال گاز از کشتی را در اختیار دارد. از این جهت به نظر میرسد توافق روسای جمهور روسیه و اوکراین بر لزوم اجرای موافقتنامه گازی بهمنزله تداوم برتری روسیه در بازار انرژی اتحادیه اروپایی است.
کارشناس مسائل روسیه*
ارسال به دوستان
آرزوی لبنانیها در شب سال نو
گمانهزنیها درباره اعضای کابینه دیاب
جوانان لبنانی در شرایطی به استقبال سال 2020 رفتند که در شب سال نو با حضور در میادین اصلی بیروت آرزویی جز نوینسازی سنت سیاسی لبنان و رهایی آن از فساد سیستماتیک نداشتند. پس از نزدیک به 4 ماه اعتراض به مشکلات معیشتی و فرار حریری از مسؤولیت سیاستهای غلط خود با استعفا از سمت نخستوزیری، سرانجام حسان دیاب توانست نظر نمایندگان پارلمان را برای تصدی پست نخستوزیری جلب کند و از سوی رئیسجمهور این کشور مکلف به تشکیل کابینه شود.
بهرغم همه کارشکنیهای شکل گرفته از سوی جریانهای مخالف دیاب از جمله شخص حریری و جریانالمستقبل که حتی در آخرین روز از سال 2019 نیز طرفدارانشان را به خیابانها کشاندند اما دیاب با تمرکز بر ماموریت خود به دنبال تشکیل کابینهای با موافقت حداکثری ممکن از سوی نمایندگان پارلمان بوده و به نظر میرسد در نیل به این هدف موفق عمل کرده است و هفته آینده لبنان اولین کابینه پس از استعفای حریری را خواهد شناخت.
در همین رابطه پایگاه الکترونیکی روزنامه «المدن» بیروت دیروز با اشاره به اینکه ترکیب کابینه تقریبا مشخص شده است، نوشت: از ۹ وزیر سهم مسیحیان؛ ۴ وزیر هوادار «میشل عون» رئیسجمهوری، ۴ وزیر هوادار «جبران باسیل» رهبر جریان آزاد ملی و یک وزیر هوادار «سلیمان فرنجیه» رهبر جریانالمرده هستند.
این روزنامه اضافه کرد: از ۹ وزیر سهم مسلمانان؛ ۴ وزیر هوادار جنبشهای شیعی امل و حزبالله به رهبری نبیه بری و سیدحسن نصرالله، ۴ وزیر هوادار فراکسیون «گردهمایی برای مشورت» وابسته به جریان سنی شمال به رهبری «عبدالرحیم مراد» و یک وزیر هوادار فراکسیون «گردهمایی دموکراتیک» وابسته به حزب دروزی «سوسیالیست ترقیخواه» به رهبری «ولید جنبلاط» هستند.
در ادامه این گزارش آمده است: رئیسجمهوری و حزبالله شتاب دارند با توجه به حوادث تازه عراق و سوریه، دولت لبنان خیلی زود تشکیل و معرفی شود، زیرا خواهان حفظ ثبات و امنیت این کشور هستند. از این رو برخی مقامها و جریانها مانند جبران باسیل و جریان آزاد ملی را مجاب کردهاند با حسان دیاب همکاری کنند.
روزنامه فرامنطقهای «الشرق الاوسط» چاپ همزمان لندن و بیروت هم در گزارشی آورده است نام «باسم خالد» و «محمد فهمی» از افسران تازه بازنشسته و شخصیتهای اهلسنت در منطقه «عکار» در شمال لبنان برای وزارت کشور مطرح است. این روزنامه افزود: نخستوزیر منتخب، «غازی وزنی» شیعه را که هوادار جنبش امل است برای وزارت دارایی، «دمیانوس قطار» مسیحی را که هوادار جریان آزاد ملی است برای وزارت خارجه، «طارق المجذوب» و «عثمان سلطان» از سنیهای اهل بنادر صیدا در جنوب و طرابلس در شمال را به ترتیب برای وزارتخانههای تربیت و آموزش عالی و ارتباطات در نظر گرفته است. همچنین «شادی مسعد» و «ودیع العبسی» که مسیحیاند به عنوان معاون نخستوزیر و وزیر دفاع دولت آینده لبنان کار خود را آغاز خواهند کرد.
این روزنامه اضافه کرد: وزارت محیطزیست به دروزیها (به احتمال زیاد طلال ارسلان) میرسد اما رهبران مذهبی و سیاسی طایفه دروز اعلام کردهاند به حضور یک وزیر از این طایفه آن هم وزارتخانهای غیرکلیدی، راضی نخواهند شد. از این رو ممکن است شمار اعضای کابینه به ۲۰ نفر افزایش یابد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
سبیل دردسرساز سفیر
هری هریس که در جولای ۲۰۱۸ کارش را به عنوان سفیر آمریکا در کرهجنوبی آغاز کرد، از سوی کرهایهای مخالف با آمریکا متهم به بیاحترامی به کشورشان و در پیش گرفتن رویکرد اعمال فشار شده است. مناقشه بر سر رفتارهای این سفیر آمریکا بعد از آن بالا گرفت که کرهایها اعلام کردند، او برای آنکه چهره حاکمان استعمارگر سابق ژاپن را به یاد ما بیاورد سبیل گذاشته است. اوایل قرن بیستم کره برای حدود ۴۰ سال تحت حکومت 8 حاکم استعمارگر ژاپن مشهور به «فرماندار کل» قرار گرفت و تمام این 8 «فرماندار کل» ژاپنی سبیل داشتند.
***
صدور حکم اعدام برای منصورهادی
دادگاهی در صنعا طی حکمی عبدربه منصورهادی، رئیسجمهور مستعفی یمن، معین عبدالملک، نخستوزیر وی و خالد الیمانی، وزیر سابق خارجه دولت مستعفی را به اتهام «خیانت بزرگ» به اعدام تعزیری محکوم کرد. دادگاه همچنین حکم مصادره تمام اموال منقول این افراد در داخل و خارج یمن را صادر کرد.
***
انتقاد دولت وفاق ملی لیبی از اتحادیه عرب
«صالح الشماخی» نماینده دولت وفاق ملی لیبی از بیانیه اتحادیه عرب درباره تحولات لیبی انتقاد و سوءاستفاده از یادداشت تفاهم امضا شده بین ترکیه و لیبی درباره مناطق دریایی را محکوم کرد. الشماخی گفت: دولت وفاق ملی از قبل از اتحادیه عرب برای بررسی «تجاوزات خلیفه حفتر به طرابلس» درخواست رسیدگی کرده بود اما این اتحادیه پاسخی نداد. وی تصریح کرد: «اتحادیه عرب که امروز رفتار یک بام و دو هوا دارد، در آغاز تجاوز زمانی که از این اتحادیه برای برگزاری نشست فوقالعاده درخواست کردیم، اقدامی نکرد اما امروز با عجله دست به تحرک زده است».
***
41 کشته در جنگ قبیلهای در سودان
درگیری بین دو قبیله «المسالیت» و «العرب» در ایالت دارفور غربی که پس از کشته شدن یک جوان در نزدیکی اردوگاه آوارگان «کریندینق» آغاز شد، طی 3 روز گذشته به کشته شدن ۴۱ نفر منجر شده است. «سعد بحرالدین» معاون رئیس قبیله المسالیت در این باره گفت که اجساد برخی کشتهها همچنان در میدان درگیری باقیمانده و هیچکس جرأت نزدیک شدن به آنها را ندارد. بنابر گزارش خبرگزاری آناتولی، بحرالدین افزود که تعداد کشتههای قبیله او دستکم ۳۰ نفر است و حدود ۱۴ نفر نیز زخمی شدهاند اما آمار نهایی هنوز مشخص نیست.
***
تمجید گزارشگر سازمان ملل از تحقیق درباره جنایات صهیونیستها
کارشناس حقوق بشر سازمان ملل درباره تصمیم «دیوان کیفری بینالمللی» گفت: یک تحقیق رسمی درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در فلسطین، گام مهم رو به جلویی در تحقیق برای پاسخگویی به این جنایات است. «مایکل لینک» گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور فلسطین در بیانیهای اعلام کرد: «این پاسخگویی، تاکنون و تا حد زیادی در تمام 72 سال اشغال فلسطین، نادیده گرفته شده است». وی افزود: در طول این سالها جامعه بینالمللی صدها قطعنامه را مبنی بر محکوم کردن جنبههای مختلف اشغال قلمروی فلسطینیها توسط رژیم صهیونیستی اتخاذ کرده اما این قطعنامهها بهندرت با پیامدهایی برای اسرائیل همراه بوده است.
***
افزایش آمار تلفات آتشسوزی در استرالیا
مسؤولان استرالیا آمار جدیدی از تلفات آتشسوزی گسترده در این کشور و ارزیابی خسارات وارد شده منتشر کردند که بر اساس آن تاکنون 9 نفر جان خود را از دست دادهاند و حداقل ۴ میلیون هکتار از اراضی این کشور سوخته است.
***
آزادی 6 اسیر سعودی توسط انصارالله
«عبدالقادر المرتضی» رئیس کمیته ملی امور اسرای یمن اعلام کرد، تعدادی از اسرای سعودی نزد ارتش و کمیتههای مردمی یمن آزاد شدند. بر اساس گزارش وبگاه «انصارالله»، المرتضی گفت 6 اسیر سعودی تحویل کمیته بینالمللی صلیبسرخ شدند و صنعا منتظر اقدام متقابل ائتلاف سعودی و آزادی اسرای یمنی است. کمیته یادشده در اکتبر سال گذشته (۲۰۱۹) ۳۵۰ اسیر ائتلاف متجاوز را در ابتکاری یکجانبه آزاد کرد که در میان آنها 3 اسیر سعودی حضور داشتند.
***
راهاندازی نیروگاه هستهای امارات در اوایل 2020
دولت امارات اعلام کرد نیروگاه هستهای «براکه» در 3 ماهه اول سال ۲۰۲۰ راهاندازی میشود. به نوشته روزنامه اماراتی «الاتحاد»، این نخستین نیروگاه از مجموع 4 نیروگاهی است که امارات قصد دارد به عنوان نخستین کشور عربی هستهای آن را افتتاح کند. پیش از این قطر هشدار داده بود نیروگاه هستهای براکه امارات که در دست احداث است، خطری برای امنیت و محیطزیست منطقه است.
***
جاسوسی هوایی آمریکا از کرهشمالی
به دنبال تهدیدهای «کیمجونگاون» رهبر کرهشمالی، هواپیماهای جاسوسی آمریکا روز چهارشنبه و با آغاز سال نوی میلادی بر فراز شبهجزیره کره پرواز کردند. به نوشته خبرگزاری «یونهاپ»، یک فروند هواپیمای ریوت جوینت «RC135W» نیروی هوایی آمریکا در ساعت 8:25 صبح (به وقت محلی) از پایگاه هوایی «کادنا»ی ژاپن برای انجام ماموریتی در دریای شرقی پرواز کرد؛ در حالی که هواپیمای « EP-3E » نیروی دریایی آمریکا نیز در ارتفاع 25 هزار پایی پیرامون آسمان کرهجنوبی پرواز کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|