|
در آستانه خروج اشغالگران آمریکایی
شادی وسرورعراق را فراگرفت
عراقیها به مناسبت عقب نشینی نیروهای آمریكایی از این كشور جشن ملی برگزار کردند. این جشنها به مناسبت روز«حاكمیت ملی» و عقب نشینی نیروهای آمریكایی از شهرها و روستاهای عراق از عصر دیروز (دوشنبه) با حضور نوری مالكی، نخست وزیر عراق آغاز شد.در همین حال عباس بیاتی، عضو كمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق تاكید كرد: روز 30 ژوئن (امروز، 9 تیر) برای عراقیها روز «حاكمیت ملی» و یا «عید استقلال ملی» محسوب میشود. وی افزود: در این روز همه عراقیها صرفنظر از گرایشهای مختلفشان به اجماع بر اهمیت این روز بزرگ در زندگی ملت عراق و احزاب ملی و دولت آن تاكید خواهند كرد. در همین حال وزیر دفاع عراق بر آمادگی نیروهای عراقی جهت تامین امنیت این كشور پس از عقب نشینی نیروهای آمریكایی تاكید كرد. عبدالقادر عبیدی، از طرحهای تكمیلی دولت عراق جهت حفظ امنیت در این كشور تا پایان سال جاری و با هدف زمینه سازی برای تكمیل توانمندیهای نیروهای مسلح این كشور تا ماه اوت سال آینده خبر داد. وی درحاشیه نشست كمیته امنیت و دفاع پارلمان تاكید كرد: وزارت دفاع طرحهای تكمیلیای را برای مرحله پس از عقب نشینی نیروهای آمریكایی از شهرهای عراق در اختیار دارد كه تا پایان سال جاری ادامه خواهد یافت.وزیر دفاع عراق همچنین از طرحهای كامل جهت نحوه تامین امنیت به هنگام برگزاری انتخابات پارلمانی و دیگر کارهای دموكراتیك این كشور در آینده خبر داد.
وی افزود: نیروهای زمینی ما به پیشرفتهای زیادی دست یافتهاند و این مساله همسو با پیشرفتهای تجهیزاتی و توانمندیهای نیروهای دریایی و هوایی صورت گرفته است و ما تا اوت سال 2010 بر اساس طرحهای استراتژیك دفاعیمان، با تحولی بزرگ روبهرو خواهیم بود. عبیدی وعده داد، روز عقب نشینی نیروهای آمریكایی از عراق، یك رویداد مهم ملی برای تمام اقشار عراقی باشد. از سوی دیگر مایكل مولن، رئیس ستاد مشترك ارتش آمریكا در گفتوگو با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اینكه آیا وی مطمئن است نیروهای عراقی میتوانند به وظایفی كه به آنها محول میشود، عمل كنند، گفت بله! مطمئن هستم. این اطمینان نه تنها براساس ارزیابی خودم بلكه از گزارشهایی كه از سوی مقامهای نظامی آمریكا در عراق بویژه ژنرال اودیرنو، مقام ارشد آمریكا در عراق دریافت میكنم، حاصل شده است. وی افزود: در این راستا نیروهای عراقی به حمایت افراد توانا نیاز دارند. رهبری ارتش آمریكا در عراق مطمئن است كه نیروهای عراقی از پس وظایف جدیدشان برخواهند آمد. به گزارش صدای آمریكا، آمریكا و دیگر نیروهای بینالمللی به حمایتهای هوایی از نیروهای عراقی و كمكهایشان در امور لجستیكی، شناسایی و دیگر اقدامات برای كمك به نیروهای ارتش و پلیس عراق ادامه میدهند. القاعده و دیگر گروههای شبه نظامی، پیشتر افزایش حملاتشان را در دستور كار قرار دادهاند. مولن نسبت به این مساله ابراز نگرانی كرد اما گفت، فرمانده ارشد آمریكا در عراق به وی اطلاع داده كه نیروهای عراقی آماده مقابله هستند. مولن افزود: در همه گفت وگوهایم با ژنرال اودیرنو و ژنرال پترائوس به این نتیجه رسیدم كه نیروهای امنیتی عراق آماده هستند. مولن همچنین برخی اظهارات تند اخیر از سوی نوری مالكی، نخست وزیر عراق را مبنی بر اینكه واگذاری مسؤولیت تامین امنیت به نیروهای عراقی یك پیروزی بر اشغالگران است، پذیرفت. رئیس ستاد مشترك ارتش آمریكا همچنین به این موضوع اشاره كرد كه در كل خشونتها در عراق در مقایسه با سالهای گذشته به طور چشمگیری كاهش یافته است، اما اذعان كرد، احتمال افزایش خشونتها وجود دارد. از سوی دیگر، عضو كمیسیون روابط خارجی مجلس نمایندگان عراق گفت: چهار كشور كه سه كشور آنها، از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند، با خروج عراق از فصل هفتم منشور سازمان ملل كه از سال ۱۹۹۱میلادی تاكنون بر این كشور اعمال شده، موافقند. فصل هفتم منشور سازمان ملل، به اعضای این سازمان اجازه میدهد، صلح و امنیت جهانی را حفظ كنند و در صورت به خطر افتادن صلح جهانی، با تایید شورای امنیت میتوانند برای بازگرداندن دوباره صلح و ثبات، به زور متوسل شوند.
ارسال به دوستان
کودتاگران دولت دموکراتیک هندوراس را ساقط کردند
تراژدي شيلي تكرار ميشود؟
نظامیان هندوراس، رئیسجمهور برگزیده این کشور را برکنار کردند و کنگره نیز یک جانشین برای وی معرفی کرد؛ اما رئیسجمهور این کشور از این کودتا انتقاد کرد و قول داد در قدرت باقی بماند. کودتای نظامی در هندوراس اولین کودتا از این نوع علیه دولت یکی از کشورهای آمریکای مرکزی در 16 سال اخیر است. مانوئل زلایا، رئیسجمهور هندوراس، صبح روز یکشنبه با تهدید اسلحه از خواب برخاست و در حالی که هنوز لباس خواب بر تن داشت، بازداشت شد. بازداشت وی چند ساعت پیش از رفراندوم اصلاح قانون اساسی رخ داد. زلایا قصد داشت با اصلاح قانون اساسی، محدودیت حضور یک دورهای ریاست جمهوری را حذف کند تا به این ترتیب بتواند یک بار دیگر به عنوان کاندیدا در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند. پس از دستگیری، رئیسجمهور هندوراس به وسیله هواپیمای نظامی به «کاستاریکا» تبعید شد. برخی گزارشها نیز از زخمی شدن وی در جریان دستگیری حکایت دارند. خودروهای نظامی مجهز به مسلسل در خیابانهای پایتخت هندوراس مستقر شده و سربازان، کاخ ملی را به تصرف درآوردهاند. زلایا در کاستاریکا گفت: من میخواهم به کشورم برگردم. من رئیسجمهور هندوراس هستم. کنگره هندوراس نیز به نامهای که اعلام کرد نامه استعفای زلایاست، رای موافق داد و حتی متحدان سابق زلایا نیز به وی پشت کردند.
روبرتو میچلتی، رئیس کنگره نیز سوگند یاد کرد، تا 27 ژانویه 2010 که مدت ریاستجمهوری زلایا به پایان میرسد، به عنوان رئیسجمهور، امور کشور را در دست گیرد. میچلتی در مراسمی در کنگره سوگند یاد کرد و اعضای کنگره نیز با شعار «هندوراس، هندوراس» از وی حمایت کردند. میچلتی همچنین درباره دخالت هوگو چاوز هشدار داد. چاوز اعلام کرده در صورت انتخاب میچلتی به عنوان رئیس جمهور، وی را از قدرت ساقط خواهد کرد.
این در حالی است که زلایا استعفا را انکار و تاکید کرد، وی دوران ریاستجمهوری خود را ادامه میدهد، حتی پس از آنکه دادگاه عالی از کودتای نظامی به عنوان دفاع از دموکراسی(!) حمایت کرد. زلایا از سربازان هندوراس خواست، از وی پشتیبانی کنند و از شهروندان خواست برای اعتراض صلحآمیز به خیابانها بیایند که صدها تن در پایتخت هندوراس به خیابانها آمدند. این کودتا محکومیت گسترده کشورهای آمریکای لاتین را به همراه داشت. از طرفی، هوگو چاوز رئیسجمهوری ونزوئلا، قول داد رهبر جدید هندوراس را از قدرت ساقط کند. چاوز اظهار داشت: ونزوئلا در «وضعیت جنگ» است و ارتش خود را به حالت آمادهباش درآورده است. برونو رودریگوئز، وزیر خارجه کوبا، قول داد که با متحدان زلایا همکاری کند تا وی به قدرت بازگردد. چاوز اظهار داشت: سربازان هندوراس، سفیران کوبا و ونزوئلا را به طور موقت بازداشت کرده و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادهاند. بانکیمون، دبیر کل سازمان ملل متحد نیز کودتا در هندوراس را محکوم کرد و خواستار ابقای نماینده منتخب مردم در سمت ریاستجمهوری هندوراس شد. باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا نیز اظهار داشت، وی عمیقا نگران است. ابراز نگرانی رئیسجمهور ایالات متحده در حالی است که کاخ سفید همواره آمریکای لاتین و آمریکای مرکزی را حیاط خلوت خود قلمداد کرده و سازمان سیا بارها در این مناطق دست به کودتا زده است. با توجه به اینکه زلایا، رئیسجمهور هندوراس، چپگرا محسوب میشود و از متحدان نزدیک کوبا و ونزوئلا در منطقه است، برخی تحلیلگران بر این باورند که ممکن است ایالات متحده و سازمان سیا در برنامهریزی این کودتا نقش داشته باشند. 36 سال پیش در کودتایی مشابه، ایالات متحده سالوادور آلنده، رئیسجمهور دموکرات شیلی را در جریان یک کودتای نظامی از قدرت به زیر کشید و ژنرال پینوشه را سر کار آورد؛ کسی که فجایع بسیاری را در این کشور خلق کرد. مراحل این کودتا در هندوراس شباهت بسیاری به کودتای نافرجامی که در ونزوئلا علیه چاوز طراحی شده بود، دارد. تاکنون ایالات متحده بیش از 40 کودتا را علیه هوگو چاوز طراحی کرده است که همه آنها با شکست مواجه شدهاند.
ارسال به دوستان
رژیمصهیونیستی:
باکمیته حقیقتیاب سازمان ملل همکاری نمیکنیم
گروه بينالملل : مشاور حقوقی ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد کمیسیون تحقیق سازمان ملل در جنگ غزه به دنبال تایید نتایجی از پیش تعیین شده است، به همین علت اسرائیل با آن همکاری نمیکند.
دانییل ریسنر، مشاور حقوقی ارتش اسرائیل گفت، کمیسیون تحقیق سازمان ملل برای بررسی جنایات جنگی در غزه به ریاست قاضی ریچارگلدستون تشکیل شده است اما رئیس این کمیسیون پیش از انتخاب برای این پست، از جمله افرادی بوده که خواهان انجام تحقیق درباره وقوع جنایات جنگی در منطقه غزه بود بنابراین اسرائیل معتقد است، چنین کمیسیونی تنها قصد دارد نتایجی را که پیش از انجام تحقیق مدنظر قرار داده تایید کند، به همین علت اسرائیل با این کمیسیون همکاری نمیکند. از سوی دیگر، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی از چراغ سبز وزارت جنگ این رژیم جهت ساخت
50 واحد مسکونی جدید در شهرک «آدم» در کرانه باختری خبر داد. وزارت جنگ رژیم صهیونیستی طرح احداث 50 واحد مسکونی در قالب پروژهای بزرگتر که ساخت 1450 واحد مسکونی جدید در شمال شهرک آدم در کرانه باختری است را تصویب کرد.
این در حالی است که قرار است 139 هزار دونم از املاک عمومی فلسطینیان در منطقه بحرالمیت نیز برای توسعه شهرک معاله ادومیم مصادره شود. پیش از این روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارونوت نوشته بود،
ایهود باراک، وزیر جنگ اسرائیل قصد دارد طرح جدیدی را مبنی بر تعلیق کلی شهرکسازیها به مدت سه ماه به رهبران آمریکایی ابلاغ کند. در تحولی دیگر، سازمان اداره بندر اسکندریه مصر از حرکت کاروانی پزشکی برای یاری مردم فلسطین در غزه که شامل 3 دستگاه آمبولانس بود، جلوگیری کرد.
این کاروان حامل دارو و برخی تجهیزات و امکانات پزشکی نیز بود که مسؤولان دولت مصر به بهانه هماهنگ نبودن ارگانهای امنیتی، از حرکت آن به سوی غزه جلوگیری کردند. این در حالی است که مسؤولان این کاروان مجوزهای امنیتی لازم را پیش از این گرفته بودند اما مسؤولان بندر اسکندریه هرگونه هماهنگی امنیتی در این زمینه را انکار کردند. در این میان دکتر منصور حسن، دبیرکل کمیته امدادرسانی در اسکندریه، نوع برخورد دستگاه امنیتی مصر با اعضای این کاروان امدادرسانی مصری را محکوم کرد. وی خاطرنشان کرد، راهاندازی این کاروان پس از هماهنگی با مراجع امنیتی ذیربط صورت گرفته است. دکتر حسن تاکید کرد جلوگیری از حرکت این کاروان، اقدامی غیرقابل قبول و غیرموجه در قبال یاری به مردم فلسطین در غزه است.
ارسال به دوستان
لبنان و چالشهای پیشرو
حسین رویوران*
سعدحریری چند روز پیش رسما نخستوزیر لبنان شد، هر چند که از 4 سال پیش عملا میتوانست این سمت را در اختیار داشته باشد، چون جریان المستقبل اکثریت سنیهای لبنان را به دست آورده بود اما خود حریری به دلیل آنکه به صورت دفعی و پس از ترور پدرش وارد عرصه سیاسی شده بود نمیتوانست مستقیما به عنوان نخستوزیر انجام وظیفه کند، پس
فواد سنیوره به صورت نیابتی از طرف او نخستوزیر شد. حال که حریری خودش سمت پدر را به دست گرفته است به نظر میرسد مسائل در لبنان کمی شفافتر و مستقیمتر میشود و دیگر از نقشهای نیابتی خبری نخواهد بود. بحث دوم اینکه حریری از همان ابتدا اعلام کرده که میخواهد دولت آشتی و وحدت ملی تشکیل دهد؛ دولتی که با مقاومت تضادی ندارد و این شرایط بسیار نسبت به وضعیت زمان سنیوره متفاوت است. گرچه تا امروز درباره درصدهای تقسیم کابینه اختلاف نظر وجود داشته اما شاهد هستیم که از ابتدای کار، دولت آشتی ملی در چارچوبی مناسب قرار گرفته است. حریری قبل از آنکه کاندیدا شود با سیدحسن نصرالله دیدار داشت و سعی کرد به نوعی تمام کدورتهای قبلی را کنار بگذارد تا یک صفحه جدید برای همزیستی و همکاری احزاب در داخل لبنان باز کند. تمام این مسائل نشان میدهد که شرایط کنونی نسبت به گذشته برتریهایی دارد؛ اگرچه در عمل باید دید که این برتریها چگونه منعکس خواهد شد. قبل از اجلاس دوحه فضای تنش موجود در لبنان نتوانست اوضاع را به ثبات برساند. به عبارتی جریان المستقبل یک تشکیلات شبهنظامی ایجاد و سعی کرد با جریان مقاومت تقابل به وجود آورد ولی در نهایت این اردوکشی منجر به یکسرهسازی نیروها از سوی مقاومت شد. با این یکسرهسازی عملا اتفاق جدیدی در لبنان افتاد و اپوزیسیون به این نتیجه رسید که راهکار درگیری به نتیجه نمیرسد. حزبالله به رغم اینکه در این یکسرهسازی در موضع برتر قرار داشت اما به سرعت به تفاهم دوحه تن داد و از طریق حل سیاسی بحران پیشرفت و استفاده از قدرت سخت در صحنه را راهکار خود قرار نداد. این امر نشان داد که حزبالله یک حزب کاملا منطقی است و براساس منطق میتوان با آن گفتوگو و رفتار کرد. به همین دلیل پس از توافق میان گروههای معارض، سعد حریری تا حدود زیادی رفتار خود را نسبت به حزبالله تغییر داده و میل به تفاهم با حزبالله افزایش پیدا کرده و خودش به عنوان یک متصدی جدید که عملکرد متفاوتی نسبت به سنیوره دارد، ظاهر شد. ساختار دموکراسی در لبنان توافقی است و دموکراسی عددی در آن جایی ندارد. پس اکثریت و اقلیت در این کشور معنای نسبی دارد، به همین دلیل دولت باید طبق عرفهای قبلی متشکل از مجموعه طوایف اصلی لبنان باشد. پستهای کابینه معمولا بین نمایندگان 3 طایفه اصلی تقسیم میشود. در ابتدا حدود نیمی از کابینه به آنها میرسد یعنی 5 وزیر شیعه، 5 وزیر سنی و 5 وزیر مسیحی مارونی. از آنجا که اساسا در پارلمان نمایندگان اصلی شیعیان، حزبالله و امل هستند و در نمایندگان جامعه مارونی بزرگترین فراکسیون، فراکسیون جریان ملی آزاد به سرکردگی میشل عون است (که آنها در معارضه هستند و در جریان اکثریت پیروز انتخابات قرار ندارند) لذا کابینه جدید اجبارا باید تشکلی از اکثریت و اقلیت باشد. آنچه که الان مورد بحث قرار دارد نسبت آنهاست؛ نسبتی که حریری مطرح کرده
16 نفر از اکثریت، 4 نفر از طرفداران رئیسجمهور و 10 نفر از طرفداران معارض است. نسبتی که میشل عون مطرح میکند نسبتی نزدیک به نسبت پارلمان است یعنی به اندازه 71 رای که اکثریت کسب کرده، اعضا، صاحب 16 وزارتخانه میشوند و 57 رأیی که اقلیت آورده 14 وزارتخانه را نصیب آنها میکند. طرحی که رئیسجمهور پیشنهاد داده این است که اکثریت صاحب 15 کرسی شود، 5 پست به طرفداران رئیسجمهور و 10 پست به اقلیت برسد و مبنای طرح رئیسجمهور هم این است که نباید اکثریت پارلمانی، اکثریت در کابینه را داشته باشد. یعنی 15 باشد نه 16 و اقلیت هم نباید ثلثی ضامن داشته باشد که بتواند مصوبات کابینه را وتو کند چرا که فرآیند تصمیمگیری در کابینه، دو سوم آرا است. لذا رئیسجمهور با اختصاص دادن این فراکسیون به خودش سعی دارد نوعی اعتدال در کابینه به وجود آورد.
5 وزیر وسط میتوانند هم اکثریت را اکثریت قوی کنند و هم اقلیت را تبدیل به ثلث ضامن کنند به همین دلیل به نظر میرسد این اختلافنظرها میتواند مبنای ایجاد تشکل جدید کابینه قرار بگیرد.
در حال حاضر تلاش اکثریت بر این است که از پیمان دوحه عبور کند و در همین راستا اقلیت بشدت عصبانی بوده و این مساله را رد میکند ولی تاکنون رسما اعلام نشده که پیمان دوحه کانلمیکن است. نتیجه تشکیل کابینه نشان خواهد داد که آیا پیمان دوحه پابرجا خواهد ماند یا خیر. در حال حاضر شرایط متفاوتی در لبنان به وجود آمده و برخی از نمایندگان به عنوان فراکسیون رئیسجمهور حاضر هستند. پیشتر پارلمان کاملا دو قطبی بود و تنها شامل یک اکثریت و یک اقلیت میشد اما الان فراکسیون رئیسجمهور هم به آن اضافه شده است. لذا این فراکسیون اگر با اقلیت بماند پیمان دوحه پابرجا میماند و اگر اقلیت را همراهی نکند، پایان کار پیمان دوحه فرا میرسد. همه این امور فعلا در چارچوب گفتوگو است.باید دید که زمان برای لبنان چه سرنوشتی را رقم خواهد زد.
*کارشناس مسائل خاورمیانه
ارسال به دوستان
در رسانه ها
ناکامی کریشنرها در انتخابات آرژانتین
الجزیره: حزب ائتلاف چپگرای حاکم بر آرژانتین روز گذشته نتوانست در انتخابات میاندورهای کنگره این کشور رای لازم را کسب کند و عملا کنترل خود بر کنگره را از دست داد. این امر شکست بزرگی برای کریستینا کریشنر، رئیسجمهور این کشور محسوب میشود. از سوی دیگر شوهر وی نیز که پیشتر رئیسجمهور بود نتوانست در استان بوينوسآیرس که در آن کاندیدا شده بود، رای کسب کند. رای نیاوردن زوج کریشنر میتواند تاییدی بر این فرضیه باشد که آرژانتین دیگر ریاست کریشنرها بر خود را نمیخواهد.
هشدار اسلامگرایان سومالی به آمریکا
بیبیسی: سخنگوی شورشیان اسلامگرای سومالی روز گذشته اعلام کرد که گروهش تمام ذخایر تسلیحاتی را که آمریکا برای مبارزه با اسلامگرایان در اختیار دولت قرار داده ربوده و به تصرف خود درخواهد آورد.
انتقاد کره از فروش اسلحه به هاوایی
واشنگتن پست: کره شمالی روز گذشته از اقدام آمریکا برای فروش موشکهای دفاعی به کشورهای اطراف هاوایی انتقاد کرد. پیونگیانگ این معاملات را قسمتی از طرح توطئه برای حمله به خود ارزیابی و اعلام کرد در تلافی این عمل، تجهیزات و سلاحهای هستهای خود را تقویت خواهد کرد.رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده بود که به هاوایی و جزایر اطراف آن موشکهای زمین به زمین، سیستم ردیابی موشک و سیستم رادار خواهد فروخت.
حماس20 عضو فتح را آزاد میکند
مرکز اطلاعرسانی فلسطین: وزارت کشور دولت منتخب فلسطین به منظور تاثیرگذاری در پیشبرد مذاکرات با جریان فتح در قاهره، 20 عنصر وابسته به فتح را آزاد میکند.
پادشاه عربستان به دمشق میرود
فارس: منابع آگاه سوری از سفر قریبالوقوع پادشاه عربستان سعودی به دمشق خبر دادند. بنا بر این گزارش، یک هیات بلندپایه سعودی بتازگی برای فراهم کردن مقدمات سفر ملک عبدالله به دمشق سفر کرده است. سفر عبدالله به دمشق در حالی صورت میگیرد که وی دیروز در ریاض پایتخت عربستان میزبان حسنیمبارک، رئیسجمهور مصر بود.
حزب دموکرات، پیروز انتخابات آلبانی
دراشتاندارد: حزب دموکرات که حامی نخستوزیر سابق آلبانی در انتخابات پارلمانی این کشور است، اکثریت آرا را کسب کرد. به این ترتیب حزب حامی سالی بریشا در این انتخابات پیروز شد.
تاثیرگذاری غربیها بر انتخابات سودان
الریاض: رئیسجمهور سودان اعلام کرد، نیروهای بیگانه تلاش میکنند در انتخابات ماه فوریه آینده، حزب کنگره ملی حاکم را از قدرت خارج کنند.عمرالبشیر، رئیسجمهور سودان این احتمال را که دخالت نیروهای خارجی از طریق پرداختهای مالی بر نتایج انتخابات تاثیرگذار باشد، رد نکرد.
درگیری قرقیزستان با تروریستها
رویترز: سرویسهای امنیتی قرقیزستان روز گذشته اعلام کردند: نیروهایشان در نبردهای پایان هفته 3 نفر از اعضای یک گروه تروریستی را کشتهاند. درگیریهای روز شنبه در منطقه جنوبی «اوش» به عقیده کارشناسان ثابت میکند که این تروریستها به گروههای پاکستانی و افغانی وابستهاند، زیرا پس از انجام عملیات امنیتی علیه آنها به این کشور گریختهاند.
میانمار درخواست اپوزیسیون را رد کرد
خبرگزاری فرانسه: دادگاه اعلای میانمار روز گذشته درخواست وکلای آنگ سان سوکی، رهبر مخالفان دولت را برای ارائه 2 شاهد اصلی پرونده وی رد کرد. این بدان معناست که سوکی برای محاکمههایی که پیش رو دارد تنها میتواند از 2 شاهد دیگر استفاده کند. وکلای وی معتقدند: 2 شاهد پذیرفته نشده نقش کلیدی در تغییر روند پرونده او میگذاشتند. در صورت مجرم شناخته شدن سوکی به جرم جاسوسی، وی حداقل به 5 سال زندان محکوم خواهد شد.
ارسال به دوستان
اخبار کوتاه
مذاکرات فتح و حماس در قاهره
گروه بينالملل:جنبشهای فتح و حماس مذاکرات خود را در راستای دستیابی به توافق آشتی ملی از سرگرفتند. هیات حماس به ریاست موسی ابومرزوق و هیات فتح به ریاست احمد قریع، با یکدیگر دیدار کردند. این ششمین دور مذاکرات میان دو طرف با هدف بررسی مسائل پیچیده و در راس آن پرونده زندانیان سیاسی است. خبرنگار رادیو سوا نیز اعلام کرد: دو جنبش فتح و حماس بار دیگر در جریان این نشست اتهامات علیه یکدیگر را در زمینه دستگیری دهها تن از طرفداران دو طرف بنا به دلایل سیاسی رد و بدل کردند. فتح و حماس در آستانه برگزاری این دور از مذاکرات، نسبت به دستیابی به توافق آشتی ملی تا پیش از هفتم ماه ژوئیه ابراز تردید کرده و هر یک اعلام میکردند که دیگری مانع توافق بر سر مسائل پیچیده است. مصر پیشتر ابراز امیدواری کرده بود که توافق آشتی ملی روز هفتم ژوئیه میان فتح و حماس امضا شود. حماس اصرار دارد که باید پرونده دستگیریهای سیاسی قبل از امضای هرگونه توافقنامه صلح
حل و فصل شود. فتح معتقد است که دستیابی به توافق نهایی تضمین کننده پایان دادن به پرونده دستگیریها در کرانه باختری و پرونده کسانی است که حماس در نوار غزه دستگیر کرده است.
هشدار نتانیاهو درباره حضور حزبالله در کابینه لبنان
گروه بينالملل: بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد، در صورتی که حزبالله وارد دولت جدید لبنان شود و جزئی از حکومت آینده لبنان باشد مسؤولیت هرگونه تیراندازی و تبادل آتش بر عهده دولت لبنان است. نتانیاهو بار دیگر در سخنان مداخلهجویانه خود و اسرائیل در امور سیاسی لبنان و پس از آغاز مشاورهها برای تشکیل کابینه جدید این کشور به تهدید لبنان پرداخت. نتانیاهو گفت: «اگر حزبالله حقیقتا و به صورت عملی به دولت جدید لبنان بپیوندد، اسرائیل این دولت جدید را مسؤول هر نوع عملیات تبادل آتش یا تیراندازی از ناحیه حزبالله میداند». از سوی دیگر پس از آنکه درگیری مسلحانه در منطقه «عائشه بکار» بیروت باعث کشته شدن یک نفر و زخمی شدن 5 تن دیگر شد، ارتش لبنان وارد معرکه شد و توانست اوضاع این منطقه را به حالت عادی بازگرداند. این حادثه پس از آن روی داد که یکی از هواداران جریان المستقبل پس از اعلام این مطلب که رئیس جمهور، سعد الدین حریری را مامور تشکیل کابینه کرده، از خوشحالی شروع به تیراندازی به سمت خانههای مردم کرد.
260 ميليون دلار كمك آمريكا به مبارک برای تشديد محاصره غزه
گروه بينالملل: مجلس سنا و كنگره آمريكا اختصاص مبلغ 260 ميليون دلار كمك آمريكا به مصر را به تشديد محاصره نوار غزه مشروط كردند. مجلس سنا و كنگره آمريكا تخصيص مبلغ 260 ميليون دلار كمك مالي به مصر را به مصرف اين مبلغ براي تأمين امنيت مرزهاي سينا و آنچه كه توقف عمليات قاچاق به نوار غزه از مرز رفح ناميدند، مشروط كردند. «باراك اوباما» رئيسجمهور آمريكا قانون بودجه تكميلي سال 2009 را امضا كرد كه بر اساس قانون بودجه تكميلي شماره «2346» كه به تصويب كنگره و مجلس سنا رسيده است، این مبلغ براي كمك به مصر اختصاص داده شده است. در متن اين قانون آمده است: مبلغ تخصيصي براي مصر به منظور تأمين امنيت مرزهاي سينا در نظر گرفته شده است و تا 30 اكتبر 2009 به بانك «ذخيره فدرال» در نيويورك تحويل داده خواهد شد. طرح اين قانون در ماه مه توسط «ديويد اوبي» رئيس دموكرات كميته تخصيص بودجه كنگره ارائه شد كه توسط مجلس سنا و كنگره به تصويب رسيد اما اوباما هفته گذشته آن را امضا كرد.
تظاهرات ضد آمریکایی هزاران پاکستانی
گروه بينالملل: هزاران پاکستانی دیروز در شهر کراچی این کشور با شرکت در تظاهرات ضد آمریکایی، دخالت آمریکا در امور داخلی پاکستان را محکوم کردند. حدود 10 هزار تظاهرکننده پاکستانی در شهر بندری کراچی در جنوب این کشور با سردادن شعارهای ضد آمریکایی و حمل دستنوشته و پلاکارد خواستار واکنش و اقدام مناسب دولت پاکستان در قبال دخالتهای آمریکا در امور داخلی پاکستان شدند. تظاهرکنندگان، سیاستهای دولت آمریکا در قبال کشور پاکستان را محکوم و آن را مداخله در امور داخلی خود دانستند. تظاهرکنندگان همچنین در طول راهپیمایی پرچم آمریکا را به آتش کشیدند. در تحولی دیگر، درگیریها و حملات هوایی ارتش پاکستان به مخفیگاههای شورشیان طالبان در جنوب وزیرستان شمالی حداقل 32 کشته
بر جای گذاشت که 27 نفر از این کشته شدگان شبهنظامی و 5 نفر دیگر غیرنظامی بودهاند.مقامات امنیتی پاکستان روز گذشته در گفتوگو با خبرنگاران اعلام کردند، در درگیری نیروهای دولتی پاکستان با نیروهای شبهنظامی در مناطق قبیلهای این کشور که دولت مرکزی کنترل چندانی بر آنها ندارد حداقل سه تن از شهروندان غیرنظامی منطقه کشته و هفت تن از آنها نیز مجروح شدند که حال برخی از آنها وخیم گزارش شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|