|
رئیسجمهوری خبر داد
بهرهبرداری ازمرحله نخست آزادراه تهران ـ شمال تا 3 سالآینده
گروه اقتصادی: رئیسجمهوری چشمانداز پروژه آزادراه تهران - شمال را روشن ارزیابی کرد و گفت: قطعه نخست این پروژه که مهمترین و پیچیدهترین مرحله پروژه آزادراه تهران - شمال است تا سه سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش ایرنا، دکتر محمود احمدینژاد پس از بازدید از مراحل ساخت پروژه آزادراه تهران - شمال که تا تونل تالون انجام شد، تکمیل این پروژه را آرزوی تاریخی مردم تهران و شمال عنوان کرد و افزود: این پروژه فراز و نشیبهای متعددي به لحاظ اصل تصمیم و منابع مالی داشته اما کارهای خوبی در این زمینه انجام شده است.
رئیسجمهوری با بیان اینکه به بسیاری از پرسشهای این پروژه پاسخ داده شده در عین حال این پروژه را به لحاظ اجرایی و فنی بزرگ و پیچیده ارزیابی کرد و گفت: مسیر پروژه در منطقهای با ارتفاعات بلند و زمین بسیار پیچیده و سخت قرار دارد. رئیسجمهوری، قطعه نخست آزادراه تهران - شمال را پیچیدهترین و مهمترین بخش این پروژه برشمرد و گفت: کار به سرعت پیش میرود و امیدواریم تکلیف قطعات بعدی به طور کامل روشن شود. رئیسجمهوری با بیان اینکه پروژه آزادراه تهران - شمال فقط در بعد ارتباطی نیست، جنبه اجتماعی آن را یادآور شد و گفت: آزادراه تهران - شمال فرصت مناسبی است تا مردم تهران از امکانات تفریحی و چشماندازهای طبیعی شمال بهره بگیرند. احمدینژاد اظهار داشت: شهر تهران به صورت مقطعی و موردی امکانات رفاهی دارد اما به لحاظ سرانه جمعیت از امکانات تفریحی لازم و کافی برخوردار نیست به گونهای که شاید حدود 8 میلیون نفر از جمعیت تهران از امکانات تفریحی و رفاهی مناسب برخوردار نباشند. احمدینژاد با اشاره به جنبههای اجتماعی پروژه آزادراه تهران - شمال از جمله چشماندازهای زیبای این مسیر، تاکید کرد که این مسیر میتواند خلأهای موجود در این زمینه را برطرف کند. وی ارتباط با شمال را یک فرصت برای شهروندان تهرانی دانست و خاطرنشان کرد: دولت مصمم است این پروژه را به سرعت تکمیل کند و مسؤولان وزارت راه و ترابری باید تمام تدابیر لازم را به کار گیرند. رئیسجمهوری گفت: دولت منابع مالی را تامین میکند و اگر مسائل حقوقی نیز وجود داشته باشد به سرعت برطرف میشود. احمدینژاد ابراز امیدواری کرد بازدید وی از پروژه آزادراه تهران - شمال کمک کند این پروژه به سرعت به نقطه منظور نزدیک و آرزوی تاریخی مردم محقق شود. رئیسجمهوری زمانبندی قطعه نخست این پروژه را سه سال اعلام کرد و گفت: در این بازدید مقرر شد از همه ظرفیتها در کوتاهترین مدت استفاده شود. رئیسجمهوری افزود: همکاران از ابتکاری خبر دادند تا یک باند آزادراه تهران - شمال زودتر مورد بهرهبرداری قرار گیرد و در ساعات اوج همراه با جاده چالوس به صورت یکطرفه عمل کنند. وی در عین حال این مسیر را سخت و دارای شیبهای تند عنوان کرد و گفت: پروژه سنگین و کار دشوار است اما پایه کار خوب گذاشته شده است. رئیسجمهوری افزود: در تمام نقاط دسترسی به جاده ممکن شده و جبهه کارهای متعددی باز شده که از دهها نقطه کار به سرعت ادامه دارد. احمدینژاد خاطرنشان کرد که خط چهارم آزادراه تهران - شمال تا پایان سال 1389 به بهرهبرداری میرسد. رئیسجمهوری این پروژه را یک بخش از یک پروژه بزرگ خواند و گفت: با افتتاح آزادراه تهران - شمال جمعیت زیادی به استان مازندران وارد میشود که این امر مستلزم وجود امکانات مناسب در این منطقه است. رئیسجمهوری در همین زمینه گفت: طرح آزادراه حاشیهای دریای خزر و ایجاد تاسیسات اقامتی و تفریحی و مراکز تفریحی در دستور کار دولت قرار گرفته و کارهای خوبی در این زمینه انجام شده است.
وی با تاکید بر لزوم ساماندهی دریا اظهار داشت: امکانات تفریحی لازم است اما اگر امکانات ایمن نباشد، آسیبهایی را در پی دارد. پروژه آزادراه تهران - شمال به طول 121 کیلومتر با اعتبار 5/2 میلیارد دلار در حال ساخت است و مسیر فعلی را 60 تا 70 کیلومتر نزدیک میکند. پروژه آزادراه تهران - شمال از سال 1375 آغاز شده و طراحی اولیه آن سه سال به طول انجامید و مجموعه پیمانکاران داخلی و خارجی در این پروژه شرکت دارند. این پروژه در چهار فاز اجرا میشود که فاز اول آن به طول 32 کیلومتر و با اعتبار 400 میلیون دلار به صورت فاینانس توسط پیمانکار چینی در دست انجام است.
فاز نخست این پروژه سال 1391 و فاز 4 آن اواخر سال آینده به بهرهبرداری میرسد، همچنین فازهای 2 و 3 آزادراه تهران - شمال نیز به مناقصه گذاشته شده که پیشبینی میشود در 5/4 تا 5 سال آینده آماده بهرهبرداری شود. مطالعات مربوط به طرح ساخت آزادراه تهران - شمال نخستینبار در سال 1356 به تصویب رسید. در آن هنگام یک شرکت فرانسوی داوطلب ساخت آن با سرمایه خود در پنج سال بود و تنها شرط آن وصول عوارض از وسایل نقلیه عبوری در مدت 10 سال پس از بهرهبرداری از آزادراه مذکور بود. با احتساب بهره و سود سرمایه هزینه ساخت آزادراه در آن هنگام به 750 میلیارد ریال میرسید.به هر حال، کلنگ آغاز اجراى این پروژه در سال 76 به زمین زده شده است. عقد قرارداد مشارکت با بنیاد مستضعفان با برآورد 2 هزار و 500 میلیارد ریال و سهمالشرکه وزارت راه و ترابری به مبلغ 150 میلیارد ریال به صورت مقطوع جهت تملک اراضی و واگذاری 5/62 میلیون مترمربع زمین به وسیله دولت و بقیه تعهدات و هزینهها برای تکمیل و بهرهبرداری از آزادراه توسط بنیاد تعهد شد.در سال 1380 به علت محدودیتهای مبتلا به واگذاری زمینهای تعهد شده مذاکرات برای تغییر قرارداد شروع و در نهایت در سال 83 متمم قرارداد منعقد شد و عملیات اجرایی آن با هزینه کرد 75 میلیارد ریال و تأمین اعتبار بابت برگزاری جلسات، رفع مشکلات و انتخاب بانک عامل و انجام کارهای بانکی اقدام و عملیات اجرایی با شرایط جدید شروع شد.
ارسال به دوستان
بانک جهانی گزارش داد
هدفمند کردن یارانهها و تقویت بخش خصوصی اولویتهای دولت دهم
گروه اقتصادی: بانک جهانی در تازهترین گزارش خود از ایران، افزایش کارآیی نظام تامین اجتماعی، هدفمندکردن یارانهها، تسریع در اجرای اصل 44 و تقویت بخشخصوصی، کاهش نرخ بیکاری با تغییرات ساختاری در جانب تقاضا و کاهش نرخ تورم را پنج اولویت کاری دولت آینده عنوان کرد.
بنابر این گزارش، 15 سال پیش، دولت برنامه جامعی را برای توسعه ظرفیتهای منابع انسانی طراحی و آغاز کرد. این برنامه موجب شد تا نرخ سوادآموزی در ایران بشدت افزایش یابد و نرخ باسوادی بین جوانان نیز از 86 درصد به بیش از 94 درصد برسد. همچنین در سطح بهداشت ایران در طول 20 سال گذشته ارتقای قابل توجهی داشته و اکنون استانداردهای بهداشتی در ایران بالاتر از میانگینهای منطقه است.ایران نظام تامین اجتماعی وسیعی با 28 میلیون بیمه شده شامل تامین اجتماعی و خدمات درمانی دارد که به بخش وسیعی از جمعیت کشور خدمات ارائه میکند. بانک جهانی در این گزارش تصریح کرد: بهرغم پیشرفتهای قابل توجه در شاخصها و معیارهای اجتماعی، اقتصاد ایران همچنان با چالشهایی روبهرو است. شرکتهای بزرگ دولتی، اقتصاد ایران را در تسلط خود درآوردهاند. شرکتهای شبه دولتی نیز حضور فراگیر و گستردهای در صنعت و فعالیتهای تجاری و بازرگانی دارند. بیش از 60 درصد تولیدات صنعتی ایران توسط شرکتهای دولتی عرضه میشود. بخش مالی نیز تحت سیطره و نفوذ بانکهای دولتی است، گرچه چهار بانک خصوصی از اوایل دهه 2000 میلادی پا به عرصه فعالیت در نظام بانکی ایران گذاشتند. دولت برای جذب بخش خصوصی به سرمایهگذاری و ارتقای فضای سرمایهگذاری بخش خصوصی، در سال 2008 اصلاحات زیادی را در فضای سرمایهگذاری بخش خصوصی اجرا کرده است. برای مقابله با مشکل بیکاری که هر سال با رشد 4 درصدی عرضه نیروی کار روبهرو است، نیاز به دستیابی به رشد باثبات و پایدار اقتصادی با توجه ویژه به بخش خصوصی بویژه در زمینههای غیر نفتی و صادرات است.یکی از مهمترین چالشهای اقتصاد ایران در سالهای اخیر یارانههای غیرهدفمند انرژی است که 10 درصد تولید ناخالص داخلی ایران را تشکیل میدهد، هزینهای که میتواند صرف گسترش سرمایهگذاری بخش خصوصی و ایجاد اشتغال شود، به صورت غیرهدفمند در اختیار گروههای مختلف اجتماعی قرار میگیرد. چالش دیگر فراروی رشد اقتصادی ایران، عدم دستیابی و دسترسی به علم و تکنولوژی فناوری اطلاعات و زیرساختهای مربوط به آن است. علاوه بر این شفافیت، ارتقای نظارت موثر دولت و حسابرسی و بازرسی دقیق نیز لازم و ضروری است. در نهایت، برای دسترسی به این اهداف نیازمند شبکه امنیت اجتماعی و برنامههایی برای برقراری ثبات اقتصادی و جلوگیری از مواجه شدن گروهها و اقشار آسیبپذیر با فقر اقتصادی است. پرداختهای انتقالی دولتی به فقرا اگر به صورت هدفمند باشد موجب کاهش فقر خواهد شد. نیمی از جمعیت فقرای ایران که 5/4 میلیون نفر معادل 5/1 میلیون خانوار است، تحت پوشش شبکههای اجتماعی دولت، موسسات خیریه و سایر سازمانهای غیرانتفاعی هستند. تا زمانی که پرداختهای انتقالی هدفمند نباشد، چیزی را جز هزینه و بار مالی برای دولت دربر نخواهد داشت. گسترده بودن یارانهها از جمله یارانه انرژی و یارانههای اعتبارات بیشتر به نفع طبقات مرفه و ثروتمند جامعه است. یارانه نان و دارو بشدت غیرهدفمند است و همچنین طبقه مرفه و ثروتمند 12 برابر بیشتر از طبقه فقیر و آسیبپذیر، یارانه بنزین دریافت میکند.
ارسال به دوستان
وزارت کار و امور اجتماعی اعلام کرد
آمادهسازی 350 پروژه مسکن کارگری
گروه اقتصادی: وزارت کار و امور اجتماعی اعلام کرد: از آغاز اجرای طرح مسکن کارگران فاقد مسکن تاکنون بیش از 515 هزار و 241 کارگر فاقد مسکن در کشور شناسایی و 400 هزار و 24 نفر از آنان به وزارت تعاون و مسکن و شهرسازی معرفی شدهاند که از این تعداد 2 هزار و 329 هکتار زمین نیز برای ساخت 229 هزار و 596 واحد مسکونی اختصاص داده شده است.
همچنین در راستای تلاشهای انجام شده برای خانهدار شدن کارگران فاقد مسکن، 350 پروژه مسکن کارگری در حال حاضر در مرحله آمادهسازی قرار دارد و 49 پروژه دیگر نیز در دست ساخت است.این گزارش اضافه میکند: تاکنون در تهران، کرج، خوزستان، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، گیلان و گلستان هر یک بیش از یکصد هکتار زمین به مسکن کارگری اختصاص دادهاند که در برخی از استانها بیش از 300 هکتار است. به استان مازندران هم زمین نیمهکتاری و کمتر از 10 هکتاری به استانهای بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و یزد اختصاص پیدا کرده است.درباره تعداد واحدهای مسکونی مورد نظر برای اختصاص به کارگران، تهران و کرج با بیش از 66 هزار واحد، اصفهان با حدود 16 هزار واحد و خوزستان با 26 هزار واحد مسکونی کارگری پیشتاز هستند و از طرفی استانهایی مانند کهگیلویه و بویراحمد با 225 نفر، لرستان با 683 نفر و مازندران نیز با 112 نفر دارای کمترین تعداد هستند.اما استانهای خراسان رضوی، گلستان، لرستان و مازندران هیچ پروژهای را در مرحله آمادهسازی ندارند و استانهای آذربایجانشرقی، اردبیل، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، قزوین، قم، کردستان، کرمانشاه، کرمان، گیلان، گلستان، لرستان، مرکزی، مازندران و یزد نیز پروژهای را در مرحله ساخت ندارند.از 30 استان کشور تاکنون برای 16 استان هیچ پروانه ساختی برای ایجاد واحدهای مسکونی کارگران صادر نشده و در بقیه موارد نیز استان خراسان شمالی با 8 پروانه ساخت، سیستان و بلوچستان با 7 پروانه ساخت و هرمزگان نیز با 14 پروانه ساخت پیشتاز محسوب میشوند.
ارسال به دوستان
رشد 3/3 درصدی زيرساختهاي كشور
گروه اقتصادی: موسسه بيزينس مانيتور اينترنشنال در گزارش تازهاي به پيشبيني وضعيت زيرساختهاي جمهوري اسلامي ايران تا سال 2013 پرداخته است. به گزارش این موسسه، بخش عمران و ساخت و ساز ايران با وجود اثرات بحران اقتصادي جهان كماكان به مسير توسعهاي خود ادامه خواهد داد. در سال 2009، بخش زيرساختهاي ايران از رشدي معادل 3/3 درصد برخوردار خواهد بود اين در حالي است كه اين بخش در سال 2008، حدود 11 درصد گسترش يافته بود. موسسه بيزينس مانيتور همچنين پيشبيني ميكند كه ميانگين نرخ رشد سالانه ايران در اين بخش، بين سالهاي 2013-2009 به 6/4 درصد و ارزش مبادلات بازار اين بخش در سال 2013 به 09/1 ميليارد دلار برسد. طبق گزارش جديد اين موسسه، پيشبيني شده است شاخص قيمت مصرفكننده در اين بخش، بين سالهاي 2013-2008 به طور متوسط به 6/13 درصد برسد. محمود احمدينژاد، رياستجمهوري اسلامي ايران، در دوره اول رياست جمهوري خود بودجه پروژههاي عمراني و زيربنايي را 62 درصد افزايش داد. بر اساس گزارش منتشره از سوي این موسسه، با آنكه رشد اقتصادي ايران در اثر كاهش قيمتها و افت قيمت نفت كند شده است، با اين حال اقتصاد اين كشور برخلاف بسياري از كشورهاي جهان دچار ركود نخواهد شد. رشد توليد ناخالص داخلي ايران در سال 2010-2009 حدود 4/2 درصد خواهد بود. بيزينس مانيتور همچنين معتقد است در سال 2011-2010 و همزمان با رونق مجدد قيمت نفت، رشد اقتصادي جمهوري اسلامي ايران به 7/3 درصد برسد.
ارسال به دوستان
13راهکار برای مدیریت خشکسالی
گروه اقتصادی:مدیرکل دفتر شبکهها و روشهای آبیاری وزارت جهادکشاورزی 13 راهکار پیشنهادی برای مدیریت خشکسالی و همزیستی با این پدیده را اعلام کرد.
به گزارش مهر، رحیم سجادی گفت: استفاده از تجربیات موفق جهانی و جمعآوری و ثبت تجربههای سازمانها و موسسات و مستندسازی و ساماندهی آنها و همچنین ترجمه مقالات و کتابهای بینالمللی در ارتباط با کاهش اثرات ناشی از خشکسالی از جمله راهکارهای پیشنهادی برای مدیریت خشکسالی در کشور است. سجادی انجام مطالعات مدیریت بازرگانی و ارائه راهکارهای اجرایی برای استفاده حداکثر از باران را از دیگر راهکارها اعلام کرد و افزود: انجام اقدامات فنی و مدیریتی در آبیاری شامل مدیریت آب کشاورزی، آبیاری تکمیلی در اراضی دیم، آبیاری با استفاده از سیلابهای دورهای و روش کم آبیاری در بخش کشاورزی به منظور مدیریت خشکسالی برنامهریزی شده است.
او تصریح کرد: برنامه توسعه شبکههای جمعآوری فاضلابهای شهری و روستایی، بهبود تصفیه فاضلاب از طریق احداث ایستگاههای مدرن همچون راکتورها و استفاده مطلوب از این منبع غنی پیشنهاد
شده است.
ارسال به دوستان
اخبار کوتاه
سهام سرمایهگذاری پتروشیمی
فروش نرفت
ایرنا: مدیر بازار شرکت بورس و اوراق بهادار گفت: با وجودی که 33 درصد از سهام سرمایهگذاری پتروشیمی در بورس عرضه شد اما این سهام به دلیل نبود خریدار معامله نشد. علی صحرایی اظهار داشت: بر این اساس سازمان خصوصیسازی عرضه 602 میلیون و 171 هزار سهم (09/33 درصد) از سهام شرکت سرمایهگذاری پتروشیمی را به صورت یکجا آغاز کرد. به گفته صحرایی، قیمت تابلو بورس در روز عرضه (معادل قیمت بسته شدن روز قبل از عرضه) به شرط آنکه کمتر از 666 ریال نباشد به عنوان قیمت پایه هر سهم این شرکت محسوب شد.
راهاندازی خط وسایل نقلیه سواری کرایه بین ایران و افغانستان
وطنامروز: خط وسایل نقلیه سواری کرایه بین شهرهای مشهد و هرات به منظور ایجاد سهولت در تردد مسافران از اواخر خردادماه امسال راهاندازی شد.به گزارش روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، رضا كاظمزاده، رئیس گروه ترانزیت و نظارت بر تشکلهای حمل و نقل بینالمللی دفتر ترانزیت و پایانههای مرزی با اعلام این مطلب گفت: در پی تصویب قانون پروتکل اصلاحی موافقتنامه حمل و نقل بینالمللی کالا و مسافر میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری افغانستان در مجلس شورای اسلامی و ابلاغ آن توسط رئیس جمهور به وزارت راه و ترابری، خط مذکور بین این دو کشور راهاندازی شده است.
ذخیره 3 هزار مگاواتی برق درشبکه
مهر: مدیرعامل توانیر از ذخیره 2 تا 3 هزار مگاواتی شبکه برق کشور خبر داد و تاکید کرد با توجه به پیش بینیهای هواشناسی مبنی بر گرم شدن هوا مردم در مصرف برق صرفه جویی کنند. محمد بهزاد گفت: پیشبینیهای سازمان هواشناسی گرم شدن تدریجی هوا را برای کشور رقم زده است که در این راستا درخواست وزارت نیرو از مردم این است که ارزش منابع انرژی را بدانند و با الگو قرار دادن فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با اصلاح الگوی مصرف، بهینه مصرف کنند.
113 فروند فعال در ناوگان هوایی
مهر: سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری تعداد ناوگان حمل و نقل هوایی کشور را 181 فروند اعلام کرد که از این تعداد، هماکنون 113 فروند فعال است. رضا جعفرزاده با اشاره به اظهارات اخیر سعید حسامی مدیرعامل هواپیمایی هما گفت: تعداد ناوگان هوایی کشور 181 فروند است که 113 فروند آن در حال حاضر فعال بوده و تعداد ناوگان هوایی ایران ایر نیز
53 فروند است که 35 فروند آن فعال است.
ارسال به دوستان
روی خط خبر
افزایش 10 مسیر بینالمللی
به پروازهای هوایی کشور
ایرنا: مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ناوگان هوایی کشور بزرگترین پروازهای بینالمللی را دارد، از افزایش 10 مسیر بینالمللی در طول چهار سال گذشته به این ناوگان خبر داد. سعید حسامی با بیان اینکه تا چهار سال قبل 45 مسیر بینالمللی داشتیم، افزود: افزایش نقاط پروازی دیگری در برنامهها قرار دارد. حسامی درباره مسیرهای داخلی گفت: تا قبل از دولت نهم 42مسیر داخلی در کشور دایر بود که در چهار سال گذشته بهرغم تحریمهای آمریکا، 45 مسیر دیگر اضافه شده است.
200 هزار کالا ایرانکد گرفتند
وطنامروز: مدیرعامل مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران با بیان اینکه تاکنون 200 هزار قلم کالا کد ملی دریافت کردهاند، گفت: تا یک سال دیگر تعداد اعضا به 90 هزار عضو میرسد.احمد غلامزاده گفت: اخیراً مصوبه جدید حمایتی برای ایرانکد صادر شده است که بر اساس آن تمام دستگاههای دولتی مکلف شدهاند از اول سال جاری خریدهای متوسط و بزرگ خود را با قید ایرانکد انجام دهند.وي افزود: به واحدهای تدارکات، پشتیبانی و کارپردازان تمام دستگاههای اجرایی کل کشور تاکید شده است که این دستگاهها در انجام معاملات بزرگ و متوسط خود قید ایرانکد را مدنظر قرار دهند تا در تسویه حساب با عاملان و ذیحسابی با مشکلات مقرراتی مواجه نشوند.
سرمایهگذاری خارجیها در بخش تعاون
مهر: معاون دبیر کل اتاق تعاون مرکزی از تمایل خارجیها به سرمایهگذاری در بخش تعاون خبر داد و در این باره گفت: علاوه بر فراهم شدن شرایط قانونی حمایت از فعالیتهای تعاونی در اصل 44، مشوقهای سرمایهگذاری نیز در نظر گرفته شده است. ابراهیم تهرانی همچنین از تمایل سرمایهگذاران خارجی به فعالیت در اجرای پروژههای مسکن مهر خبر داد که در این زمینه حمایت از فارغالتحصیلان خارجی و تعاونیهای تولیدی در قالب سرمایهگذاریهای جدید دنبال میشود.
شناسايي 195تن ذخيره طلا
وطنامروز: مدير امور اکتشاف سازمان زمينشناسي کشور از شناسايي 195 تن ذخيره طلا در نقاط مختلف کشور خبر داد. بهروز برنا گفت: اين سازمان در زمينه اکتشاف ذخایر طلا در کشور اقدامات گستردهاي انجام داده و 35 کانسار طلا را در نقاط مختلف کشور شناسايي کرده است.
صادرات 6 ميليارد دلاري به عراق
وطنامروز: رئیس سازمان بازرگاني استان تهران از صادرات شش ميليارد دلاري ايران به عراق خبر داد. علي موسوي گفت: در سال 85 يك ميليارد و
718 ميليون دلار، در سال 86 يك ميليارد و 842 ميليون دلار و در سال 87 دو ميليارد و 566 ميليون دلار كالا از ايران به عراق صادر شده است. موسوی با اشاره به صادرات 900 ميليون دلاري خدمات فني مهندسي ايران به عراق افزود: 740 ميليون دلار نيز صادرات انرژي شامل برق، آب و موارد ديگر بوده و در مجموع در سال 87 حدود چهار ميليارد دلار كالا و خدمات فني مهندسي و انرژي به عراق صادر شده است.
استقبال آذربایجان از سرمایهگذاری
در حوزه انرژی
وطنامروز: عباسعلی حسناف، سفیر جمهوری آذربایجان در ایران در دیدار با رئیس موسسه فرهنگی اکو گفت: کشور آذربایجان به لحاظ دارا بودن ذخایر عظیم نفت و گاز از کشورهای ثرورتمند حوزه اکو محسوب میشود.حسناف یادآور شد: دولت جمهوری آذربایجان آمادگی دارد در صنایع نفت و گاز، برق و فرآوردههای کشاورزی ايران سرمايهگذاري كند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|