|
سخنگوی قوهقضائیه دستگیری عضو بانکی تیم مذاکرهکننده هستهای به اتهام جاسوسی را تأیید کرد
حفره!
گروه سیاسی: سخنگوی قوهقضائیه خبر دستگیری یک عامل نفوذی در تیم مذاکرهکننده هستهای را تایید کرد. حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای در یکصدویکمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه، در پاسخ به این سوال که «یکی از نمایندگان، از بازداشت یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده به اتهام«جاسوسی» خبر داده و اخیرا نیز دادستان تهران از بازداشت یک متهم دوتابعیتی خبر داده است؛ آیا صحت دارد؟»، اظهار داشت: اصل دستگیری درست است و تحت تعقیب قرار داشت و بعد از چند روز با قرار وثیقه آزاد شد. وی در عین حال افزود: فرق است بین اینکه فردی تحت تعقیب قرار گیرد با اثبات اتهام و این دو از هم متفاوت است. به گزارش «وطن امروز» هر چند سخنگوی دستگاه قضا از بیان اطلاعات بیشتردرباره این فرد و مسؤولیتش در تیم مذاکرهکننده هستهای خودداری کرد ولی براساس آنچه رسانهها منتشر کردهاند، این فرد یکی از اعضای کارگروه مالی و بانکی تیم مذاکرهکننده هستهای بوده که وظیفه بررسی تعهدات بانکی طرف مقابل در برجام را برعهده داشته است. یعنی همان موضوعی که اکنون یعنی 7 ماه پس از آغاز اجرای برجام توسط 1+5، توسط آمریکاییها زیر پا گذاشته شده است. کارشناسان دلیل سنگاندازیهای آمریکا در مسیر از سرگیری تجارت بانکهای بزرگ دنیا با ایران را، ضعف برجام و نگرفتن تضمینهای محکم در اینباره میدانند. این فرد که دارای تابعیت دوگانه است، در مراسم تجلیل از «افتخارآفرینان برجام» مدال درجه 3 خدمت از حسن روحانی دریافت کرده است. یکی دیگر از موضوعاتی که سخنگوی قوهقضائیه روز گذشته درباره آن اطلاعاتی ارائه کرد؛ ماجرای جنجالی فیشهای نجومی است.
حجت الاسلام اژهای در نشست خبری، با دولت اتمام حجت کرد در صورت برخورد با مدیران متخلف، از قوه گله نکند. اژهای درباره آخرین وضعیت بررسی فیشهای حقوقی گفت: براساس آنچه نقل شده، دولت اظهار داشته تا الان مجموعاً 15 نفر را عزل یا جابهجا کرده یا از آنها خواسته استعفا کنند. وی افزود: همچنین یکی دیگر از کارهای دولت این بود که مصوبهای را برای تعدادی از مسؤولان و مدیران بخشنامه کرد که حق ندارند بیشتر از یک سقف مجاز دریافتی داشته باشند. به گزارش فارس، محسنیاژهای با بیان اینکه دولت گفته بود سعی میکنیم کسانی که متخلف هستند و جرمی مرتکب شدهاند را به دستگاه قضا معرفی کنیم، گفت: تا این لحظه یک مورد هم از سوی دولت به دستگاه قضا معرفی نشده و گزارشی هم نیامده کسی پولی را که بهناحق دریافت کرده بازگردانده باشد. سخنگوی قوهقضائیه تصریح کرد: حداقل برای من این سوال مطرح است واقعاً 15 نفر بودند که حقوق غیرشرعی و غیرقانونی دریافت کرده بودند؟ من نمیگویم 15 نفر بیشتر است یا کمتر، سوال من این است ملاک انتخاب برای این 15 نفر چیست؟ اگر ملاک فقط مبلغ بالا بوده که ما خبر داریم تعداد این افراد بیشتر است، اگر ملاک دریافت حقالجلسه یا وامهای سنگین با بهره یک درصد بوده که باز هم تعداد بیشتر از 15 نفر است. اژهای گفت: اگر هیچکدام از اینها ملاک نبوده بیان کنند تا من که امروز مسؤول جزئی در این کشور هستم برایم شفافسازی شود چرا که تا الان چیزی برای من روشن نشده. اژهای در ادامه اظهار داشت: به نظر من قوهقضائیه هم در این موضوع شتابی را که باید داشته باشد نداشته و کار ویژهای که باید انجام میشده صورت نگرفته است. وی گفت: قوهقضائیه اقدامی کرد و نامهای به دستگاههای مختلف نوشت که لیست افرادی که دریافتهای بالا داشتند را ارائه کنند، برخی دستگاهها گزارشهایی دادند اما دیدیم مثلاً فلان فرد فیش حقوقی یک جا را داده در حالی که از 3 جای دیگر حقوق میگیرد. وی ادامه داد: به همین جهت سازمان بازرسی کل کشور وارد شد تا هم در مقام راستیآزمایی خوداظهاریها برآید و هم اسناد و مدارک جدیدی به دست آورد. محسنیاژهای تاکید کرد: گاهی دریافتهای حقوقی به دلیل یکسری اقدامات متقلبانه صورت میگیرد البته من بر اساس فرضیات میگویم مثلاً شرکت یا بانکی سودده نیست و مدیران آن با یک فعل و انفعالاتی تراز آن بانک یا شرکت را مثبت نشان میدهند تا بتوانند پاداش بگیرند که اگر این باشد جرم و خلاف قانون است. وی کار دیگر قوهقضائیه را بررسی آییننامههای تنظیمشده عنوان کرد و گفت: باید مشخص میشد آییننامههایی که برای ارائه حقوقها تنظیم شده قانونی بوده یا خیر. زمانی که سقف و کف برای پرداخت حقوق مشخص میشود یعنی اگر کسی کار فوقالعادهای انجام داد باید به او سقف را پرداخت کنند به همین دلیل قوهقضائیه بررسی میکند چرا همه باید سقف حقوق را دریافت کنند. سخنگوی قوهقضائیه تاکید کرد: به نظرم میرسد فرصت کافی بوده و ما هم نامه نوشتیم اگر کسانی فکر میکنند پول ناحق دریافت کردهاند آن را بازگردانند، بنابراین اگر دستگاه قضا وارد شد، عدهای را احضار کرد و گفت باید مجازات شوند گلهای نشود و نگویند میخواستند با دولت یا یک جناح برخورد کنند. اژهای خاطرنشان کرد: به نظرم یک اتمام حجت کافی در بحث فیشهای حقوقی صورت گرفته است.
2 عضو کابینه لیست داراییهای خود را نمیدهند
در نشست خبری دیروز سخنگوی قوهقضائیه، خبرنگاری پرسید: «در راستای معرفی اموال توسط مسؤولان برخی مسؤولان دولت یازدهم اموال خود را اعلام نکردند، آیا این موضوع صحت دارد؟» که اژهای در پاسخ به او گفت: در این دولت 2 نفر از وزرا لیست کامل اموال خود را ارائه ندادهاند و متأسفانه با گذشت 3 سال هنوز این لیست کامل نشده است. وی افزود: امیدواریم قبل از اینکه دورهشان به پایان برسد لیست را کامل کنند، چرا که باید یک لیستی هم در زمان پایان دوره بدهند.
میخواهند مهدی هاشمی را از زندان بیرون بیاورند
در ادامه نشست خبری، اژهای در پاسخ به سوالی درباره تحرکات خانواده مهدی هاشمی در راستای توقف اجرای حکم و درخواست اعاده دادرسی و همچنین استناد به 2 گزارش از سازمان بهینهسازی مصرف سوخت و دیوان محاسبات در اینباره گفت: به طور طبیعی کسانی که زندانی دارند، تلاش میکنند زندانی خود را از زندان بیرون بیاورند. سخنگوی قوهقضائیه گفت: درباره این پرونده اینکه مدارکی ارائه شده یا نه اطلاع ندارم اما همان موقع بحث سازمان بهینهسازی سوخت مطرح بوده و هرآنچه میتوانستند را گفتهاند. درباره دیوان محاسبات اطلاع ندارم و نمیدانم مدارکی که استفاده شده چه چیزی است یا به چه بندی استناد کردهاند. وی تأکید کرد: اگر مدرک تکراری باشد قابل قبول نیست اما در صورتی که مدرکی را ارائه دهند که تاکنون وجود نداشته آن مدرک مورد قبول است.
ارسال به دوستان
ولایت
رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان قرارگاه پدافند خاتمالانبیا:
دشمن برای ملت ایران حق دفاع هم قائل نیست!
حضرت آیتالله العظمیخامنهای فرمانده کل قوا ظهر دیروز [یکشنبه] در دیدار فرماندهان و مسؤولان قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا صلیالله علیه و آله ارتش جمهوری اسلامی ایران، با تأکید بر اهمیت پدافند بهعنوان «خط مقدم مقابله با هر گونه تهاجم»، جبهه مقابل جمهوری اسلامی را جبههای «خبیث، خدعهگر و مخالف استقلال ملت» خواندند و خاطرنشان کردند: در مقابل این دشمن که بهدنبال تضعیف توان دفاعی کشور است، باید آمادگیهای نیروهای مسلح آنچنان افزایش یابد که دشمن حتی به خود اجازه فکر کردن درباره تجاوز را ندهد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای «عزم، اراده و توانایی نیروی انسانی» را عاملی مهم در برطرف کردن موانع و ضعفها برشمردند و افزودند: قرارگاه پدافند جزو خطوط مقدم و اصلی است و باید با قدر دانستن این موقعیت مهم و با نشان دادن عزم، اراده و قاطعیت، عزم دشمن را در تهاجم تضعیف کنید. رهبر انقلاب اسلامی مساله دشمنی با ملت ایران و نظام اسلامی را فراتر از برخی دشمنیهای رایج در دنیا دانستند و خاطرنشان کردند: جبهه مقابل ما که از آن با تعابیری همچون «نظام سلطه» یا «صهیونیسم جهانی» یاد میکنیم، جبههای خبیث و خدعهگر و با اندیشههای ظالمانه است که با اصل اعتقادات دینی، استقلال و زیر بار حرف زور نرفتن ملت ایران، دشمنی دارد. ایشان با اشاره به بروز دشمنی این جبهه مستکبر در چهرههای گوناگون، افزودند: این دشمنی یک روز در چهره رژیم ایالات متحده آمریکا و روز دیگر در چهره رژیم ظالمی همچون صدام بروز میکند اما مهم آن است که ما با استفاده از امکانات و ظرفیتهای فراوان کشور و با شناخت موقعیت و برنامه دشمن، موضع و تصمیم درست را اتخاذ و به آن عمل کنیم. حضرت آیتالله خامنهای مخالفت و جنجال گسترده درباره سامانه موشکی اس300 یا تأسیسات حفاظتشده فردو را نمونههایی از خباثت دشمن ملت ایران خواندند و افزودند: سامانه اس300 ابزاری دفاعی است نه تهاجمی اما آمریکاییها تمام تلاش خود را کردند که جمهوری اسلامی از این امکان برخوردار نشود. ایشان افزودند: ما با چنین دشمنی مواجه هستیم که حق دفاع را نیز برای ملت ما قائل نیست و در واقع میگوید بدون دفاع بمانید تا هر زمان که خواستیم بتوانیم کشورتان را مورد تهاجم قرار دهیم. فرمانده کل قوا بر هوشیاری، اقدام بهنگام و بهکارگیری روشهای متنوع و ابزارهای پیشرفته در پدافند هوایی تأکید و خاطرنشان کردند: دشمن باید بفهمد که اگر تهاجم کند، ضربه محکمی خواهد خورد و دفاع ما شامل پاسخگویی نیز خواهد بود. پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) با گرامیداشت هشتمین سالروز تشکیل این قرارگاه گزارشی از مهمترین اقدامات قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) بیان کرد.
خانوادههای شهدا مظهر انقلاب اسلامی هستند
خانواده جانباز شهید حاج رجب محمدزاده پیش از ظهر دیروز [یکشنبه] با حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی دیدار کردند و مورد تفقد ایشان قرار گرفتند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار با تجلیل از مقام رفیع و رشکبرانگیز شهید محمدزاده خاطرنشان کردند: در طول این سالها هر لحظه و ساعتی که این شهید عزیز درد و رنج ناشی از جانبازی را تحمل کرد، نزد خداوند متعال محفوظ و برخوردار از اجر و حسنه است و در نهایت نیز با فوز شهادت، تفضلات بیحد و حصر الهی شامل حال آن شهید بزرگوار شد. حضرت آیتالله خامنهای همچنین با تجلیل از روحیه بالا و فداکاری و صبر خانواده شهید محمدزاده بویژه همسر شهید، افزودند: شما خانوادههای شهدا مظهر انقلاب اسلامی هستید و ما با دیدن شما عزیزان، روحیه مضاعف میگیریم. ایشان همچنین بر لزوم بیان و ترویج شرح حال و زندگی دشوار اما مقاوم مردان بزرگی همچون جانباز شهید محمدزاده تأکید کردند. حاج رجب محمدزاده از جانبازان سرافراز (۷۰ درصد) دفاعمقدس بود که سال 66 در منطقه هور عراق بر اثر اصابت خمپاره از ناحیه سر و صورت به درجه جانبازی نائل شد و فروردین سال ۹۴ در جریان تشرف رهبر انقلاب اسلامی به حرم مطهر رضوی(ع) با حضرت آیتالله خامنهای دیدار کرده و مورد تفقد ایشان قرار گرفته بود.
ارسال به دوستان
پاسخ ابوالفضل ظهرهوند به اظهارات اخیر علی یونسی
چرخ فیشهای نجومی و سانتریفیوژهای خالی میچرخد
صادق امامی: اظهارات عجیب علی یونسی، دستیار ویژه حسن روحانی که گفته بود «در پسابرجام هم چرخ سانتریفیوژها و هم چرخ زندگی مردم میچرخد»، با واکنشهای فراوانی مواجه شد. درباره این اظهارات علی یونسی با «ابوالفضل ظهرهوند»، سفیر اسبق ایران در رم که در کارنامه خود معاونت دبیر شورایعالی امنیت ملی را نیز دارد، گفتوگو کردیم.
***
7 ماه از اجرای تعهدات طرف غربی در برجام گذشته است. دیدگاه شما درباره وضعیت هستهای کشور و برجام چیست؟
به هر حال اکنون 7 ماه از برجام گذشته و شاهد این هستیم که اهدافی که در سایه آن مذاکرات و توافقی تحت عنوان برجام شکل گرفت، محقق نشده است. در این مذاکرات 2 موضوع مورد نظر بود؛ یک در سایه این توافق و واگذاری بخشی از ظرفیت هستهای کشور، گشایشی در اقتصاد ایجاد شود و تهران بتواند به منابع مالیاش دسترسی پیدا کند و موانع [تحریمها] برداشته شود که این اتفاق تا امروز رخ نداده است! موضوع دوم که در سایه این مذاکرات و واگذاری این ظرفیتها مدنظر بود، اعتمادسازی با طرفهای غربی بود تا از این طریق با طرفهای غربی وارد تعامل شویم که این اتفاق هم نیفتاد و مقامات آمریکایی در اظهارنظرها و مواضع خود کماکان ایران را به عنوان یکی از چند تهدید جدی علیه امنیت ملی آمریکا معرفی میکنند. ما از این زاویه که به مساله نگاه کنیم، به همان نقطهای که رهبر حکیم انقلاب درباره خسارت محض بودن برجام فرمودند، خواهیم رسید. البته توجیهات دیگری که برخی در این زمینه میآورند زیاد قابل اعتنا نیست.
پس به اعتقاد شما گشایشی که قرار بود در پی توافق هستهای ایجاد شود، رخ نداده است!
میخواهم به این سوال از زاویه دیگری پاسخ دهم که کمتر به آن اشاره میشود. واقعیت این است که در کشور ما معضل، صورت مساله یا مشکلی تحت عنوان تعامل با محیط بیرونی و از جمله غرب وجود دارد. دوستانی که الان در حاکمیت هستند تصورشان این بود که باید این مساله را حل کنند. شروع این معادله چند مجهولی با مساله هستهای کلید خورد اما دوستان به این توجه نکردند و نمیکنند که یک مساله پیچیده چندوجهی و غیرخطی را در چه دستگاه معادلهای باید حل کرد. توجه به این دستگاه معادلهای بسیار مهم است. آیا ما میخواهیم در دستگاه، پارادایم و تفکر انقلاب اسلامی مسائل را حل و کشور را اداره کنیم؟ این با تفکری که خودمان را بخشی از پارادایم حاکم بر روابط بینالملل بدانیم و مسائل را حل کنیم، متفاوت است و راهحل متفاوتی دارد. این راه همانی است که آقایان رفتند. در مذاکرات هستهای، آنچه اتفاق نیفتاده و پنهان نگه داشته شده، مشخص کردن دستگاهی است که میخواستند مساله را از طریق آن حل کنند، یعنی حل مساله با رعایت الزامات انقلاب اسلامی یا عبور و بیاعتنایی به آن. چنانچه دوستان در آن دستگاه بخواهند موضوع را حل کنند، در آن صورتمسالهای به نام قانون اساسی و امام و امت و انقلاب و هنجارهای آن وجود نخواهد داشت و ندارد و باید از آنها عبور شود اما اگر قرار باشد در دستگاه تفکر انقلاب اسلامی مساله حل شود، راهحل متفاوت است.
مذاکرات هستهای ایران و 1+5 در کدام پارادایم و دستگاه انجام شده است؟
آنچه در برجام اتفاق افتاد پیدا کردن راهحل در چارچوب پارادایم تفکر غرب بود، یعنی دولت خواست با الزامات آن سیستم و ساختار مشکل را حل کند. منتها مشکل اینجاست که دولت بخشی از حاکمیت است و حاکمیت ابزار نظام سیاسی است. ما زمانی میتوانیم مسائل را به این روش حل کنیم که نظام سیاسی یعنی امام و امت تصمیم بگیرد. الان این اتفاق نیفتاده و بخشی از حاکمیت که دولت است تصمیم گرفته مساله را حل و فصل کند ولی به بنبست خورده است. به همین دلیل است که شما عدم شفافیت را در حل و فصل مساله میبینید. این در حالی است که در تفکر انقلاب اسلامی، موضوعات ملی باید مشارکت و پشتیبانی ملی را به همراه داشته باشد. یعنی امام و امت باید پشتیبانی کنند و پشتیبانی نیازمند شفافیت و اطلاع کامل است اما شاهد هستیم چه در برجام، چه IPC و... اطلاعرسانی نمیشود. حتی وزیر امور خارجه عنوان میکند اگر مجلس مرا استیضاح هم کند نخواهم گفت در مذاکرات چه گذشته است، یعنی حتی حاضر به پاسخگویی و شفافیت برای مجلس نیستند. شما اگر میخواهید مسالهای را حل کنید، باید الزامات کار را رعایت کنید. ببینید! در سوییس به دلیل اینکه نظم خاص سیاسی حاکم است، در مسائل ملی به افکار عمومی رجوع میشود. در هر موضوعی که منافع و تهدیدات متوجه منافع ملی میشود و مردم باید پشتیبانی کنند یا مشکلات را تحمل کنند، دولت شفافسازی میکند و مساله را به رفراندوم میگذارد و در نهایت این مردم هستند که تصمیم میگیرند اما در ایران اینطور نیست و هیچکس نمیداند مساله چیست. در حال حاضر ما با عدم شفافیت مواجه هستیم. پیامد این عدم شفافیت، عدم پاسخگویی است. الان چه کسی باید درباره هزینههایی که متحمل شدیم و کلی از ظرفیتها را از دست دادیم، پاسخگو باشد؟ نمیشود که توپ را به زمین دشمن بیندازیم و بگوییم اینها بدعهدند و تقصیر کدخداست. مگر ما از آمریکا انتظار عهد و وفا داشتیم؟ ماهیت آمریکا که تغییر نکرده است. همواره در این 2 سال مذاکرات آنها مواضعی روشن و یکسان داشتند. بر همین اساس است که میگویم اگر دوستان میخواهند مسائل را حل و فصل کنند، باید بگویند در چه دستگاهی میخواهند آن را حل کنند؟ با رعایت الزامات انقلاب اسلامی یا بدون رعایت الزامات آن. یعنی میخواهند از انقلاب و امام عبور کنند؟ این را باید روشن کنند. چرا که بازی در زمین غرب یک الزاماتی دارد و بازی در زمین انقلاب اسلامی قواعد و قوانین دیگری دارد. ما باید به این سوال پاسخ دهیم که میخواهیم کشتی بگیریم یا بسکتبال بازی کنیم؟ اینکه ما در زمین بسکتبال با گارد و رفتار یک کشتیگیر بازی کنیم، قطعا بازنده خواهیم شد. اینها قواعد پذیرفته شده بینالمللی است. اگر ما خودمان را جزئی از پارادایم روابط و مناسبات قدرت میبینیم، پس دیگر حرف از استقلال، شهدا، امام و ایستادگی هم نباید بزنیم. دوستان اگر به این مسائل اعتقاد ندارند، صریح اعلام کنند. اما اگر میخواهیم مسیر امام را جلو ببریم و هنوز به آرمانها و منویات رهبری پایبندیم، باید منویات ایشان را عملیاتی کنیم. نمیشود در شعار از رهبری تبعیت کنیم، در عمل در زمین آن طرف بازی کنیم. مشکل اصلی در این موضع است و الا اینکه بالاخره برجام و موضوعات دیگر چگونه میخواهد حل شود، گام بعدی است. ما باید مشخص کنیم با چه رویکردی وارد مذاکرات میشویم. این به نظر من اولی بر بحثهای دیگر است. اگر این را مشخص نکنیم تا 20 سال دیگر یکی میگوید برجام آفتاب روشن است و مردم هم میگویند اینطور نیست. یا میگویند گشایش شده است اما مردم به جیبشان نگاه میکنند و میبینند اتفاقی نیفتاده است. این مساله به ضرر ماست و ما فرصتهای ملی را از دست میدهیم. به هر حال با برجام یک خسارتی اتفاق افتاده ولی این خسارت قابل جبران است مشروط بر اینکه واقعبین باشیم و با مساله درست برخورد کنیم و بپذیریم که کجا اشتباه کردیم و انحراف از معیار آیا اتفاق افتاده یا نیفتاده یا اینکه اساسا معیارها را قبول نداریم. اگر معیارها را قبول نداریم، شجاعانه اعلام کنیم. نمیشود هم در حاکمیت باشیم، هم رفتار خلاف پارادایم انجام دهیم.
شما معتقدید در حال حاضر با عدم شفافیت مواجه هستیم که منجر به عدم پاسخگویی شده است. در این وضعیت هزینهها و خسارتهایی نیز متوجه کشور شده است اما در 2 سال گذشته دولت هیچگاه حاضر به پذیرش این خسارتها نشده و برعکس اصرار بر موفقیت بزرگ برجام دارد. به عنوان مثال آقای یونسی بتازگی گفته برجام هم چرخ اقتصاد را چرخانده و هم سانتریفیوژها را؛ این نگاه از کجا سرچشمه میگیرد؟
این اظهارات آقای یونسی تفکر و نظر شخصی خودش است. البته شاید گشایش برای بخشهایی از جامعه یا صاحبان قدرت اتفاق افتاده و چرخ اقتصاد برخی هم گشته است. فیشهای نجومی ناظر بر این بوده که هم سانتریفیوژ میچرخد و هم حقوق آنها! ما 20 هزار سانتریفیوژ را به 5 هزار سانتریفیوژ رساندیم که از این تعداد بخشی خالی میچرخد ولی میچرخد! یکسری از مدیران دولتی نیز با دریافت حقوقهای نجومی زندگیشان در حال چرخش است. ما باید ببینیم منظور کدام اقتصاد و کدام سانتریفیوژ است. آیا این گشایش طبق آن تعریفی که ما از منافع، امنیت یا تهدید و فرصت ملی داریم اتفاق افتاده یا محدود به جناح و محفلی خاص است؟ اینجا دیگر پاسخ متفاوت میشود. باید در ابتدا ادبیات و چارچوب بحث را روشن کنیم، زیرا اگر غیر از این باشد دائما یکی میگوید چرخ اقتصاد و سانتریفیوژها میچرخد و دیگری میگوید نمیچرخد. نتیجهاش این میشود که مردم در حیرت باقی میمانند.
این حیرت به ضرر امنیت ملی است، زیرا امنیت نظام سیاسی ما درونزا و بر پایه حمایت و پشتیبانی امام و امت از ساختار سیاسی است. اگر مردم در حیرت و ابهام باقی بمانند ضعف ایجاد کرده و پشتیبانی را با خدشه مواجه میکند. اکنون بخشی از حاکمیت میگوید اقتصاد خوب است ولی مردم کف بازار میبینند که وضعشان بدتر شده است. این نشان میدهد در شاخصها، متر و اندازه هم مشکل داریم. متاسفانه شاخصهای بررسی هم مندرآوردی و براساس تحلیلهای درونگروهی و منفعتی تبیین شده است. این روش درست نیست. اقتصاد یک بخش ملموس و قابل اندازهگیری است. پس اگر میگوییم اقتصاد خوب شده، این خوب شدن باید قابل لمس باشد. نمیشود یک ماه قبل بگویید در رکود هستیم، یک ماه بعد بگویید رشد 4/4 درصدی داشتیم. هیچ جای دنیا چنین اتفاقی نمیافتد. توسعه و رکود تعریف دارد. متاسفانه این تعاریف را هم سیاستزده کردیم و براساس منافع سیاسی از آنها استفاده میکنیم. این جفا در حق ملت است. یکبار سال پایه را 85 و یکبار 75 میگذارند. خب! خروجی تغییر میکند. نمیشود سال پایه را هر جا به نفعت بود تعریف کنی و جایی که به نفعت نبود سال پایه را تغییر دهی ولی این اتفاقات میافتد و نتیجهاش بیاعتمادی مردم است. بر همین اساس است که رهبر انقلاب در دیدار هیات دولت عنوان کردند اعتماد مردم خدشهدار شده است. امروز برای حفظ امنیت ملی دولت نیازمند ترمیم این اعتماد است. با یکسری تعاریف آقای یونسی که این خدشه جبران نمیشود. اینها اتفاقات خطرناکی است که امنیت ملی را تهدید میکند و ما باید با آن دقیق برخورد کنیم و خودمان را فرای ملاحظات انتخاباتی و جناحی نسبت به آن متعهد بدانیم.
در چند ماه گذشته رئیسجمهور و برخی معاونانش مدعی شدند برجام سایه جنگ را از سر کشور برداشت. اتفاقا آقای یونسی در اظهارات اخیرش، این ادعا را نیز مطرح کرده است؛ چقدر برجام در افزایش امنیت ملی ایران موثر بوده است؟
اینکه عنوان میشود برجام از جنگ جلوگیری کرد، زمانی درست است که موضوعی به نام دشمنی وجود نداشته باشد اما شما میبینید که مواضع آمریکا نسبت به قبل از برجام تندتر است و کماکان ما را در دستور کار دارند. بنابراین میتوان گفت در گذشته چیزی به عنوان جنگ و تهدید وجود نداشته است. البته در این بین یک اتفاقی افتاده آن هم اینکه ایران به مراتب از قبل ضعیفتر شده است. ما 10 تن اورانیوم که در گذشته داشتیم را نداریم، 200 کیلو اورانیوم غنیشده 20 درصد را نداریم. علاوه بر این 13 هزار سانتریفیوژ گذشته را نداریم. اینها در معادلات قدرت و روابط بینالملل خیلی تعیینکننده است. شما وقتی 10 موشک دارید، یک موضع و قدرت دارید و زمانی که یکصد موشک انبار دارید، موضع و قدرتی متفاوت دارید. کنش طرف مقابل نیز در برابر شما متفاوت میشود، بنابراین این موضوع صحت ندارد و اتفاقا سوابق مستمر رفتار آمریکا نشان میداد طرف مقابل بیش از هر زمان دیگری نیازمند مذاکره بود. امروز در صحنه انتخاباتی آمریکا میبینید که دموکراتها با کارت توافقنامه برجام مانور میدهند و با وقاحت اعلام میکنند بدون کمترین هزینه و فشنگی توانستهایم ایران را به عقب برگردانیم و این را به عنوان دستاورد در صحنه انتخاباتی مطرح میکنند. این نشان میدهد چقدر آنها به این مذاکرات نیازمند بودند ولی ما از نیازسنجی طرف مقابل در انجام تعهداتشان غفلت کردیم.
ارسال به دوستان
اخبار
یکی از مشاوران هاشمیرفسنجانی بازداشت شد
یکی از مشاوران هاشمیرفسنجانی با حکم قضایی بازداشت شد. به گزارش تسنیم، یک منبع آگاه قضایی اظهار داشت: «ف.ص» مشاور رسانهای هاشمیرفسنجانی دیروز با حکم مرجع قضایی بازداشت شد. علت این بازداشت هنوز اعلام نشده است. وی که سابقه بازداشت در فتنه 88 را نیز در سوابق خود دارد، مدیر یکی از سایتهای فعال در راستای انتشار مواضع فتنهگران در سال 88 بود. این سایت در مسالهای همچون ترور شهید علیمحمدی توسط صهیونیستها، تلاش کرده بود با انتشار نامهای که نام شهید علیمحمدی پیش از انتخابات در ذیل آن بهعنوان حمایت از یکی از کاندیداهای انتخابات 88 درج شده بود، این ترور را نیز به جمهوری اسلامی نسبت دهد!
تیغ سانسور پایگاه دولت مراجع را نشانه گرفت
پایگاه اطلاعرسانی دولت در اقدامی قابل تامل انتقادات و گلایههای مراجع و علما از عملکرد دولت در دیدار رئیس دفتر رئیسجمهور را سانسور و اخبار مربوط را یکطرفه منتشر کرد. در واکنش به این اقدام، یک خبرگزاری بخشهایی از انتقادات مراجع و علما به دولت را منتشر کرد. به گزارش رسا، نهاوندیان رئیس دفتر رئیسجمهور طی روزهای جمعه و شنبه در قم و مشهد میهمان بیوت و دفاتر مراجع تقلید و علما بود؛ دیدارهایی که طبق رسم سابق و بنا به تاکید دفتر نهاوندیان هیچ خبرنگاری حق حضور در این دیدارها را نداشت. وی همچنین در دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حضور یافت و با اعضای برجستهترین نهاد حوزوی دیدار و گفتوگو کرد. همانگونه که انتظار میرفت اخباری که از سوی پایگاه اطلاعرسانی دولت مخابره و در اختیار خبرگزاریها و رسانهها قرار گرفت، با آنچه در این دیدارها گذشت متفاوت بود. پایگاه اطلاعرسانی دولت که ید طولایی در سانسور دیدارهای مقامات برجسته دولتی با مراجع تقلید و علما داشته، این بار نیز ترک عادت نکرد و اخبار و فرمایشات بزرگان را یکسویه به نفع خود مصادره کرد. در این دیدارها مراجع تقلید از وضعیت نامناسب اقتصادی، رکود، بیکاری و فشاری که مردم بویژه اقشار آسیبپذیر متحمل میشوند ابراز گلایه کرده و از دولتمردان خواسته بودند تلاش، برنامهریزی و همت مضاعف برای حل این معضلات داشته باشند. موضوعی که براحتی از سوی پایگاه اطلاعرسانی دولت مورد چشمپوشی قرار گرفت. مسائل فرهنگی و عملکرد نادرست دولت و مسؤولان در این زمینه از دیگر گلایههایی بود که مراجع تقلید و علما در دیدارهای خود به نهاوندیان یادآور شده بودند که متاسفانه این دغدغهها نیز به فرجام دیگر دغدغههای مراجع دچار شد و کمتر مجالی برای انتشار پیدا کرد. در جلسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز اعضای این نهاد حوزوی دغدغههای خود را به صراحت درباره مسائل فرهنگی، ولنگاری فرهنگی، مدیریت فضای مجازی، حجاب و عفاف، مشکلات اقتصادی، معیشتی و برجام خطاب به رئیس دفتر رئیسجمهور بیان کرده بودند که ظاهرا مسؤولان و دستاندرکاران پایگاه اطلاعرسانی دولت صلاح ندیدند این بخش از صحبتهای شخصیتهای برجسته حوزوی منتشر شود.
اگر «ذخیره نظام» بودند چرا عزل شدند؟
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر آن فردی که حقوق نجومی میگرفت، ذخیره نظام بود چرا عزلش کردید؟ به گزارش تسنیم، آیتالله سیداحمد خاتمی در همایش روز بسیج قشر کارمندی با بیان اینکه یک کارگزار دولت در نظام اسلامی باید مردم را ارباب خود بداند، گفت: گرهگشایی از کار مردم ثوابش از زیارت سیدالشهدا(ع) هم بالاتر است. وی تصریح کرد: کمترین فساد در نظام اداری قابل تحمل نیست زیرا کمترین فساد به بزرگترین هم تبدیل میشود. عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه عدالتمحوری و مبارزه با تبعیض یادگار شهیدان است و این ارزش باید حفظ شود، بیان کرد: بازنشستهای بگوید 30 سال حقوقم را بگیرم به اندازه یک ماه حقوق فلان مدیر نمیشود آن وقت مسؤول دیگری بگوید فلانی ذخیره نظام است، پس اگر ذخیره نظام بود چرا عزلش کردید. آیتالله خاتمی بیان کرد: انتظار ما این است که اقدامها قاطع و گزارش آن به مردم داده شود و بررسی شود که روی چه حسابی این حقوقها گرفته شده و متخلفان مجازات شوند. وی افزود: یک کارمند نظام اسلامی باید بهگونهای رفتار کند که مردم را به نظام اسلامی علاقهمند کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|