|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
تقویم امروز
حمله رژیم بعث عراق به جمهوری اسلامی ایران و آغاز جنگ تحمیلی 8 ساله- 1359 ش
ایراد نطق تاریخی آیتالله «خامنهای» رئیس وقت جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل - 1366 ش
تولد فقیه مجاهد «سیدمحمد طباطبایی» از رهبران اصلی نهضت مشروطه- 1258 ق
تولد «کریستف کلمب» دریانورد و مکتشف معروف ایتالیایی - 1451م
امضای قرارداد صلح بلگراد میان اتریش و امپراتوری عثمانی - 1739م
ارسال به دوستان
اخبار
یکشنبه آینده؛ قرائت گزارش فیشهای نجومی در کمیسیون اصل 90
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس از قرائت گزارش حقوقهای نجومی در جلسه هفته آتی این کمیسیون خبر داد. بهرام پارسایی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به تهیه گزارش کمیسیون متبوع خود درباره فیشهای نجومی گفت: این گزارش در حال نهایی شدن است. وی با بیان اینکه این گزارش تا آخر شهریور نهایی میشود، ادامه داد: گزارش فیشهای نجومی برخی مدیران در جلسه روز یکشنبه 4 مهر کمیسیون اصل 90 قرائت میشود. سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس اظهار کرد: پس از قرائت در کمیسیون، گزارش به هیات رئیسه مجلس ارائه میشود تا در صحن علنی مجلس نیز قرائت شود.
ستاد تنظیم بازار از شوک قیمتی در ماه محرم جلوگیری کند
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه ستاد تنظیم بازار با نظارت بر نرخ کالا مانع از ایجاد شوک قیمتی در ماه محرم شود، گفت: حضور سازمان تعزیرات برای کنترل نرخ کالا باید پررنگتر شود. سیدراضی نوری در گفتوگو با خانه ملت، درباره وضعیت نرخ کالاهای خوراکی در ماه مبارک رمضان و ماه محرم گفت: بدیهی است در این ماهها با توجه به افزایش مصرف برخی کالاهای خوراکی نیازمند برنامهریزی جامعی هستیم، بنابراین برای اینکه بتوانیم در این مناسبتها در زمینه ارائه کالا با نرخ مناسب با مشکلی روبهرو نباشیم، باید قبل از آغاز مناسبتها طبق عرضه و تقاضا در این ایام تدابیر بهینهای را اتخاذ کنیم. نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید برای این نوع مناسبتها ذخیرهسازی مناسبی داشته باشیم که بتوانیم نیاز مصرفی بازار را تامین کنیم، تصریح کرد: ستاد تنظیم بازار در مناسبتها بویژه ماه مبارک رمضان و محرم باید تدابیری اتخاذ کند که قیمت کالا در تعادل قرار گیرد. نوری با بیان اینکه عرضه باید بر مبنای نیاز مصرفی بازار در مناسبتهایی همچون ماه محرم باشد، ادامه داد: در نهایت باید بازار در این مواقع اشباع شود تا مردم با نرخ بهینه این کالاها را خریداری کنند. وی با بیان اینکه حضور سازمان تعزیرات برای کنترل نرخ کالا باید پررنگتر شود، یادآور شد: در ماه محرم باید کالاهای خوراکی در راستای عرضه و تقاضا در شرایط تعادل مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد.
ارسال به دوستان
گرانیها حتی با تورم زیر 10 درصد ادامه دارد
2 برابر شدن قیمت کالاهای اساسی در دولت یازدهم
گروه اقتصادی: با وجودی که رکود در اقتصاد کشور حکمفرماست و اصولا در چنین شرایطی قیمت کالا و محصولات نباید افزایش یابد اما متاسفانه نرخها طی دو، سه سال اخیر همچنان روندی صعودی به خود گرفته است تا جایی که تهیه و تامین سبد مصرفی خانوارها اکنون با توجه به گرانیها و کاهش قدرت خرید برای مردم بویژه قشر کمدرآمد جامعه سخت شده است. انتشار گزارش بانک مرکزی از تغییرات قیمتی در بازار نیز حکایت از افزایش نرخها بویژه کالاهای اساسی دارد. در گزارشی که بانک مرکزی اعلام کرده است، بهای لبنیات 6/3 درصد، تخممرغ 4/23 درصد و برنج 9/46 درصد، حبوب 7/27 درصد، میوههای تازه 4/27 درصد در یکسال اخیر گران شده است. نتایج بررسی بانک مرکزی از تغییرات قیمت ۱۱ گروه کالایی در هفته منتهی به ۱۹ شهریورماه ۹۵ نشان میدهد طی یکسال گذشته، بهای لبنیات 6/3 درصد، تخم مرغ 4/23 درصد، برنج 9/46 درصد، حبوب 7/27 درصد، میوههای تازه 4/27 درصد، گوشت قرمز ۷ درصد، گوشت مرغ ۱۷ درصد، قند و شکر 9/48 درصد، چای 1/15 درصد و روغن نباتی نیز ۴ درصد افزایش و تنها قیمت سبزیهای تازه 5/1 درصد کاهش یافته است. این بررسی نشان میدهد که از ۱۱ گروه کالایی در هفته منتهی به ۱۹ شهریورماه سال جاری، قیمت ۹ گروه کالایی نسبت به هفته قبل از آن افزایش، یک گروه کاهش و یک گروه دیگر نیز ثابت مانده است. بر همین اساس نرخ تخممرغ 9/0درصد، برنج 6/0 درصد، حبوب 3/0 درصد، میوههای تازه 9/1 درصد، گوشت قرمز 2/3درصد، قند و شکر 4/0 درصد، گوشت مرغ 2/3 درصد، چای 1/0 درصد و روغننباتی 1/0 درصد رشد داشته است. در دوره مذکور نرخ سبزیهای تازه 9/0 درصد کاهش و لبنیات بدون تغییر ماند. در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات بهای پنیر غیرپاستوریزه معادل3/0 درصد افزایش یافت و قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. بهای تخممرغ معادل 9/0 درصد افزایش داشت و شانهای ۹۵۰۰۰ الی ۱۱۲۰۰۰ ریال فروش میرفت. در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج وارداتی غیرتایلندی معادل 3/5 درصد و برنج داخله درجه یک 1/0 درصد افزایش یافت و بهای برنج داخله درجه 2 ثابت بود. در گروه حبوب، قیمت عدس و لوبیاچیتی بدون تغییر بود و بهای سایر اقلام این گروه بین 1/0 تا 2/2 درصد افزایش داشت. در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری، انار و طالبی عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهفروشیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد. میوهفروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه، قیمت هلو معادل 1/2 درصد، انگور 4/9 درصد، طالبی 3/7 درصد و موز 3/6 درصد افزایش؛ ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 6/0 تا 3/6 درصد کاهش یافت. در گروه سبزیهای تازه، قیمت سبزیهای برگی ثابت بود. بهای خیار معادل 8/10 درصد و پیاز 5/1 درصد افزایش؛ ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 1/2 تا ۱۰ درصد کاهش داشت. بر پایه این گزارش، بهای گوشت گوسفند معادل9/0درصد و گوشت مرغ 2/3درصد افزایش؛ ولی قیمت گوشت تازه گاو و گوساله معادل 2/0 درصد کاهش یافت. در این هفته بهای روغن نباتی جامد معادل3/0درصد کاهش ولی قیمت قند معادل 4/0 درصد، شکر 3/0 درصد، چای خارجی 1/0 درصد و روغن نباتی مایع 3/0 درصد افزایش داشت.
ناتوانی در خرید برنج کیلویی 13 هزار تومانی
برنج یکی از اقلام اساسی در سفره ایرانیها محسوب میشود که واردات انواع مختلفی از این محصول به علت پایین بودن قیمت آن جای عطر برنج داخلی را گرفته است. به گزارش میزان، با توجه به اینکه قیمت برنج در سالهای گذشته روند صعودی به خود گرفته و تا 13 هزار تومان نیز افزایش یافته است، در کنار تولید داخل سالانه شاهد واردات انواع برنج به کشور با قیمت ارزانتری نسبت به تولید داخلی هستیم که این محصول اغلب از کشورهای پاکستان و هند وارد کشور میشود. با وجود اینکه قیمت برنج داخلی بالا است، تمام افراد توانایی خرید برنج داخلی را ندارند به همین دلیل به نظر میرسد برای تعادل بازار واردات برنج در حد کفایت راهکار مناسبی باشد. این در حالی است که حجتی وزیر جهاد کشاورزی در روزهای گذشته اعلام کرد نیازی به واردات برنج به کشور نداریم و تولیدات داخل تامینکننده نیاز مردم است و در مقابل، شاهد صحبتهای رکنی، معاون وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر نیاز کشور برای واردات برنج هستیم. در این رابطه محمد آقاطاهر، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران گفت: براساس قانون، هر ساله 5 ماه واردات برنج به کشور به دلیل حمایت از تولید داخل ممنوع میشود ولی با توجه به اینکه واردکنندگان از سالهای گذشته برنج را در انبار دپو کردهاند کمبودی در بازار احساس نمیشود و موجودی انبار به حد کفایت است. وی در این باره ادامه داد: با اتمام فصل برداشت برنج در کشور واردات مجددا از کشورهای هند و پاکستان آغاز میشود. رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران با اشاره به اینکه تولید داخل کفایت مصرف داخلی را نمیدهد، گفت: در مجموع برای تامین نیاز برنج کشور باید واردات صورت گیرد. زیرا تمام افراد جامعه توانایی خرید برنج ایرانی با قیمت هر کیلو 10 تا 13 هزار تومان را ندارند و قیمت برنجهای وارداتی مناسبتر از تولید داخلی بوده و افراد راحتتر و با قیمت کمتری نیاز خود را تامین میکنند. در ادامه محمد نیکنژاد کارشناس کشاورزی نیز در این باره یادآور شد: واردات برنج در زمان برداشت در کشور به معنی ضرر به تولیدکنندگان داخلی است و بهترین زمان برای واردات این محصول به کشور، همزمان با اتمام فصل برداشت خواهد بود. وی در ادامه اظهار کرد: با توجه به بالا بودن قیمت برنج داخلی، برنجهای وارداتی ارزانترین گزینه برای مصرف مردم است. یکی از توجیهها برای واردات برنج به کشور بالا بودن قیمت تولید داخلی است که با کنترل قیمت این کالا و کاهش قیمت با توجه به کفایت در تولید داخلی دیگر نیازی به واردات از پاکستان و هند نخواهد بود ولی تا زمانی که این روند ادامه پیدا کند مردم مجبورند از برنج وارداتی استفاده کنند.
ارسال به دوستان
صندوقی که با رفتن صفدر حسینی هم به ثبات نرسید
صندوق توسعه ملی همچنان در محاق
بعد از گزارش عملکرد سال 93 صندوق توسعه ملی که در همان سال منتشر شد، تاکنون جزئیاتی از عملکرد آن در سال گذشته و ماههای ابتدایی امسال منتشر نشده است. به گزارش نسیمآنلاین، بیش از 2 ماه از ماجرای پرحاشیه برکناری اعضای هیات عامل صندوق توسعه ملی و انتخاب اعضای جدید گذشته اما صندوق همچنان در سکوت بوده و هیچ اطلاعرسانی در رابطه با شرایط و برنامههای تازه آن، عملکرد گذشته و آنچه قرار است تیم جدید اجرایی کنند، نشده است. البته این اتفاق تازهای برای مسؤول ذخیرهسازی میلیاردها دلار منابع نفتی ایران نیست و اغلب به اعلام گزارشی نسبتا مختصر از عملکرد سالانه آن اکتفا شده است. بعد از حواشی پیش آمده درباره فیشهای حقوقی در چندماه اخیر پای این ماجرا به صندوق توسعه ملی نیز باز شد و با مطرح شدن بحث حقوقهای چند ده میلیونی اعضای هیات عامل صندوق، در نهایت تصمیم بر آن شد اعضا کنارهگیری کرده و از صندوق بروند، هرچند مشخص نشد فیشهای نجومی که درباره صفدر حسینی و اعضای هیات عاملش مطرح شد یا بیانیهای که بعد از ماجرا از سوی وی منتشر و اعلام شد که دریافتی ماهانه او تا ۱۸ میلیون تومان بیشتر نبوده تا چه اندازه صحت داشته است ولی بعد از حدود یک ماه اما و اگر درباره تعیین اعضای جدید، سرانجام احمد دوستحسینی به عنوان رئیس هیات عامل صندوق تعیین و در ادامه 3 نفر از اعضا انتخاب شدند. در این بین حمید تهرانفر به عنوان عضو دیگر انتخابی انصراف داد و هنوز هم جایگزین او در هیات عامل مشخص نشده است. در شرایطی حدود 5 سال از تاسیس صندوق توسعه ملی گذشته که با وجود اهمیت و موقعیت ویژه آن در رابطه با ذخیرهسازی میلیاردها دلار منابع ارزی، کمتر زمانی بوده که اعضای هیات عامل و در واقع مجموعه صندوق برای اطلاعرسانی عمومی درباره آن مقابل افکار عمومی حاضر شده باشند. روالی که بعید نیست اعضای جدید نیز از آن تبعیت کرده و همان را در پیش گیرند. آن هم در شرایطی که ضروری است درباره سازمانی که سالانه ۲۰ درصد منابع نفتی به آن وارد میشود و قرار است با انجام سرمایهگذاری در بخشهای خصوصی محلی به منظور ذخیره ارز برای نسلهای بعد و مصرف هدفمند درآمدهای کلان نفتی باشد، شفافسازی لازم انجام و مشخص شود منابعی که تخمین زده میشود اکنون به بیش از ۸۰ میلیارد دلار رسیده، چگونه سرمایهگذاری میشود، به کدام بخشها اختصاص پیدا میکند و بازده خرج آن چگونه است؟ براساس آمارهای قبلی، منابع صندوق تا پایان سال ۱۳۹۳ حدود ۶۸ میلیارد دلار بوده و طبق آنچه به طور محدود از عملکرد سال قبل اعلام شده، منابع صندوق به حدود ۸۰ میلیارد دلار میرسد. ارسال به دوستان
بیتفاوتی آخوندی در قبال نارضایتی متقاضیان
دولت روحانی قصد اتمام پروژه مسکن مهر را ندارد
جدول آنالیز افزایش قیمت مسکنمهر از سوی شرکت عمران شهر پردیس برای فاز ۸ در سکوت کامل آخوندی نهایی و آماده شد. به گزارش فارس، جدول آنالیز (تجزیه و تحلیل) افزایش قیمت مسکنمهر در شهر پردیس که بیشترین افزایش را در طول اجرای پروژه مسکنمهر تجربه میکند، در حالی در هفته جاری نهایی شد که گزارشها حاکی از افزایش تا 40 میلیون تومان است. اگرچه این افزایش قیمت هم باعث نشد آخوندی وزیر راه و شهرسازی- که همواره پروژه مسکنمهر را پروژهای مزخرف میداند- مهر سکوت را بشکند و اتفاقاً به معاون خود اعلام کرده هیچ دخالتی در این باره نخواهد داشت. در این جدول آنالیز قیمت که قرار است به وزارت راه و شهرسازی نیز ارائه شود، به ریز هزینه انشعاب آب، برق، گاز و حتی صدور پروانه ساختمانی و سایر مصالح ساختمانی اشاره شده است. براساس این گزارش، در این آنالیز قیمت اعلام شده است در پروژههای مسکنمهر اقدامات مازاد صورت گرفته است و به همین دلیل قیمت ساخت هر مترمربع مسکنمهر را به متری یکمیلیون تومان رسانده است. نکتهای که باید مسؤولان ارشد وزارت راه و شهرسازی به آن توجه کنند این است که با این افزایش قیمت که متقاضیان را بشدت ناراضی کرده باعث خواهد شد با عدم پرداخت آورده از سوی متقاضیان اتمام پرونده مسکنمهر در شهر پردیس به سال 97 کشیده شود. برخی متقاضیان مسکنمهر اعلام میکنند به هیچ وجه قادر به پرداخت 20 تا 40 میلیون تومان نیستند، چراکه با یک حساب سرانگشتی میتوان متوجه شد ساخت یک مترمربع مسکنمهر در شهر پردیس زیر یکمیلیون تومان و در حدود 500 هزار تومان است. برای واحدهای فاز 8 مسکنمهر پردیس که از 110 متر تا 180 متر هستند قیمتهای 65 تا 81 میلیون تعیین شده است. اگر چه مسؤولان شرکت عمران شهر پردیس قیمت نهایی 65 تا 81 میلیون تومان بنا به متراژ واحدها را تایید میکنند اما اعلام کردند این افزایش قیمت یک حُسن دارد و آن اینکه تاریخ دقیق تحویل واحدها با این قیمتها مشخص خواهد شد. به گفته مدیر عامل شهر پردیس، قیمت نهایی واحدهای مسکنمهر فازهای 5 و 9 نیز مشخص شده است. بر این اساس قیمت نهایی فاز 5 حدود 46 میلیون تومان است و متقاضیان واحدهای فاز 9 جدید (برجهای 15طبقه) نیز مانند فاز 5 باید 46 میلیون تومان آورده خود را پرداخت کنند. ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|