|
انتظار 16ساله ساخت و راهاندازی خط ریلی شمال غرب کشور چه وقت به سر میرسد؟
خلف وعده در افتتاح راهآهن ارومیه ـ مراغه
اردیبهشت ۹۶ هر اندازه برای دولت یازدهم روزهای خوبی را به همراه داشت اما برای طرح ملی راهآهن ارومیه- مراغه تکرار تلخ ماجرای یک خلف وعده ۱۶ ساله بود. پروژه راهآهن مراغه- ارومیه که از سال ۸۰ آغاز شده به طول ۱۸۵ کیلومتر و در 5 قطعه در دست اجراست ولی با گذشت ۱۶ سال فراز و فرود هنوز به سرانجام نرسیده است. راهآهن مراغه- ارومیه از جمله طرحهای عمرانی آذربایجان غربی است که شهر ارومیه را به راهآهن سراسری وصل میکند. عملیات اجرایی این طرح از ۱۶ سال پیش آغاز شده و تاکنون قطعه اول آن از مراغه تا میاندوآب و قطعه دوم آن از میاندوآب به مهاباد به بهرهبرداری رسیده است. این طرح که باید در سال ۸۸ به اتمام میرسید، با وجود وعدههای متعدد مسؤولان همچنان درگیر مشکلات اعتباری است. بر اساس اعلام مسؤولان کشوری و استانی، با تزریق اعتبارات جدید قرار بود ایستگاه نقده دهه فجر سال ۹۵ و ایستگاه ارومیه نیز بهار سال ۹۶ افتتاح شود اما عدم تحقق وعده نوبخت، رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور مبنی بر افتتاح ایستگاه نقده موجب شد بار دیگر امیدهای مردم منطقه رنگ ببازد. اما ماجرا به این وعده ختم نشده و فروردینماه سال جاری در جریان سفر و بازدید معاون وزیر راهوشهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنایی حملونقل کشور از روند احداث ایستگاه راهآهن نقده اعلام شد که این ایستگاه اردیبهشتماه با حضور رئیسجمهوری افتتاح میشود. رئیسجمهوری کشورمان اردیبهشت به آذربایجان غربی سفر کرد اما این سفر رنگ و بوی تبلیغات انتخاباتی داشت و خبری از عمل به وعدهها بویژه افتتاح ایستگاه راهآهن نقده نبود، هرچند مردم این دیار به خلف وعدههای مسؤولان در سالهای اخیر عادت کردهاند. خلف وعدههای مربوط به اتمام این طرح ملی تنها مربوط به سال جاری نیست بلکه دولتهای نهم، دهم و یازدهم ماهی را سپری نکردهاند که وعدهای برای اتمام راهآهن ارومیه- مراغه نداده باشند؛ وعدههایی که هیچگاه رنگ واقعیت به خود نگرفت. حملونقل ارزان، ظرفیتهای گسترده انتقال بار و مسافر و راحتی و سهولت در امر ارتباطات و امنیت در مسافرتهای طولانی از بزرگترین مزایای خط آهن است ولی مردم آذربایجان غربی سالهاست از این نعمت محرومند. از آذربایجان غربی به دلیل هممرز بودن با 3 کشور ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان بهعنوان شاهراه ارتباطی ایران به اروپا یاد میشود اما ارومیه با وجود ضرورت و اهمیت توسعه زیرساختهای راه و حملونقل، محروم از شبکه ریلی است. موقعیت جغرافیایی ویژه آذربایجان غربی دسترسی آسان کشورمان به بازارهای جهانی را فراهم کرده است بهطوریکه جاده و ریلهای ارتباطی با اروپا بویژه مبادی اصلی ورود و خروج کالا و مسافر از کشور به اروپا و برعکس در محدوده آذربایجان غربی قرار دارد اما متأسفانه شاخصهای توسعهای حملونقل بویژه ضریب نفوذ شبکه ریلی در این استان پایین است. بیتوجهی برخی مسؤولان به ضرورت توسعه راههای استان بویژه راهآهن مراغه- ارومیه و نیز اتمام طرحهای نیمهتمام این حوزه از سالهای گذشته تاکنون نهتنها موجب عقبماندگی در اقتصاد استان شده بلکه سبب مشکلات فراوانی برای شهروندان ازجمله سلب آسایش، تصادفات و... نیز میشود.
راهآهن ارومیه- مراغه هفته دولت امسال آماده بهرهبرداری میشود!
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی درباره دلایل تأخیر بهرهبرداری از راهآهن ارومیه- مراغه و به بهرهبرداری نرسیدن ایستگاه نقده در اردیبهشتماه امسال با وجود وعدههای متعدد مسؤولان کشوری گفت: در حال حاضر ایستگاه نقده به اتمام رسیده و آماده بهرهبرداری است.
هادی بهادری در گفتوگو با مهر با بیان اینکه این طرح هماکنون از ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است، افزود: بر اساس اعلام مسؤولان وزارت راهوشهرسازی ایستگاه نقده باید اردیبهشتماه با حضور رئیسجمهوری کشورمان به بهرهبرداری میرسید اما به دلیل پیشرفت فیزیکی بالای ایستگاه ارومیه مقرر شد هر دو قسمت راهآهن بهصورت همزمان افتتاح شود. وی با بیان اینکه ایستگاههای راهآهن نقده و ارومیه همزمان با هفته دولت به بهرهبرداری میرسد، عنوان کرد: با بهرهبرداری از این دو ایستگاه، راهآهن ارومیه- مراغه بهطور کامل افتتاحشده و مردم میتوانند از خدمات آن استفاده کنند. نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه در سالهای اخیر به دلیل کمبود اعتبارات شاهد کندی روند اجرای این طرح و محقق نشدن وعدهها در این باره بودیم که با تسریع در روند اجرا بزودی شاهد اتمام این طرح خواهیم بود. بهادری با بیان اینکه اتمام این طرح یکی از خواستههای اصلی مردم و مسؤولان منطقه است، اظهار داشت: تأمین اعتبارات این طرح نیازمند پیگیری جدی مسؤولان و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و نیز مدیران ذیربط استانی است که در سال جاری این پیگیریها باید با قوت بیشتری ادامه داشته باشد. اظهارات نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در حالی صورت میگیرد که مدیرکل راهوشهرسازی آذربایجان غربی میگوید همزمانی وعده بهرهبرداری از ایستگاه نقده با انتخابات ریاستجمهوری مانع تحقق آن شده است. داریوش نصر با بیان اینکه ایستگاه نقده بهصورت کامل ساخته شده و به اتمام رسیده است، افزود: به دلیل همزمانی با انتخابات ریاستجمهوری مقرر شد بهرهبرداری از این طرح به تعویق افتاده و همزمان با ایستگاه ارومیه انجام شود. وی با خودداری از ارائه آمار و ارقام درباره آخرین وضعیت ایستگاه ارومیه عنوان کرد: راهآهن ارومیه- مراغه بزودی با حضور مقامات کشوری به بهرهبرداری میرسد. مدیرکل راهوشهرسازی آذربایجان غربی روند اجرای طرح راهآهن ارومیه- مراغه را مناسب ارزیابی کرد و گفت: این طرح ملی جزو 5 طرح اساسی کشور است که در قالب اقتصاد مقاومتی بهسرعت در حال اجراست و بر اساس وعدهها قرار است تا پایان فعالیت دولت یازدهم به اتمام برسد. نصر اضافه کرد: ایستگاه نقده بهصورت کامل به اتمام رسیده ولی چون طرح ملی است باید با حضور مقامات کشوری به بهرهبرداری برسد. در این راستا با توجه به اینکه ایستگاه ارومیه در مراحل پایانی است، مقررشده این دو طرح بهصورت همزمان به بهرهبرداری برسد. اظهارات مدیرکل راهوشهرسازی آذربایجان غربی درباره همزمانی افتتاح پروژه با انتخابات و وعدههای مقامات کشور، این سوال را در ذهن ایجاد میکند که وقتی معاون وزیر راهوشهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنایی حملونقل کشور فروردینماه امسال خبر از بهرهبرداری ایستگاه نقده را میداد نمیدانست اردیبهشتماه انتخابات ریاستجمهوری در پیش است؟ روزهای پایانی دولت یازدهم در پیش است، مردم این منطقه متأسفانه در طول ۱۶ سال روند اجرای طرح ملی راهآهن ارومیه- مراغه شاهد وعدههای متعددی مبنی بر اتمام هر چه سریعتر این پروژه بودند اما دولت یازدهم هم نتوانست به وعده خود عمل کرده و قطار را به ارومیه بیاورد؛ حال باید منتظر ماند و دید مردم ارومیه بالاخره صدای سوت قطار را در دولت دوازدهم خواهند شنید.
ارسال به دوستان
اخبار
نوسازی خط 2 ریلی بندر شهید رجایی پس از 30 سال
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان از نوسازی خط ۲ ریلی بندر شهید رجایی پس از ۳۰ سال و بهرهبرداری از این خط به منظور تسهیل جابهجایی کالا در بزرگترین بندر تجاری ایران خبر داد. اللهمراد عفیفیپور در آیین بهرهبرداری از پروژه نوسازی خط ۲ ریلی بندر شهید رجایی اظهار داشت: سالانه در بندر شهید رجایی بیش از ۸۰ میلیون تن کالا جابهجا میشود که حمل بخشی از این کالاها از طریق خطوط ریلی انجام میشود. بر همین اساس و با توجه به تغییر استانداردهای حمل ریلی، فرسودگی ریلها و گذشت بیش از 3 دهه از عمر آنها، نوسازی خطوط ضرورت داشت. وی افزود: پروژه خط ریلی شماره ۲ به طول ۲هزار و ۶۳۴ متر و شامل 2 سوزن است که با استفاده از آنها امکان تخلیه و بارگیری کالا از واگن به انبار و از کشتی به واگن وجود دارد.
ایجاد ۲۷۰۰شغل برای مددجویان کمیته امداد گلستان
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان گلستان از ایجاد 2 هزار و ۷۰۰ شغل و 3 برابر شدن اعتبارات اشتغال در سال جاری خبر داد. امانالله حسینپور اظهار کرد: سال گذشته ۱۳۰ درصد اعتبار اشتغال کمیته امداد امام خمینی (ره) استان جذب شد و گلستان جزو استانهای برتر کشور در این حوزه بوده و امسال افزایش 3 برابری اعتبار این بخش پیشبینیشده است. مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان گلستان افزود: سال گذشته درمجموع ۳۶ میلیارد تومان از محل منابع بانکی و امدادی در حوزه اشتغال گلستان تأمین و 2 هزار و ۷۰۰ شغل ایجاد شد. وی ادامه داد: سال گذشته از لحاظ اعتباری سال خوبی برای کمیته امداد امام خمینی (ره) استان گلستان بود و ۱۰۰ درصد اعتبار ۱۵۶ میلیارد تومانی آن جذب شد. مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان گلستان با بیان اینکه سال گذشته در بعضی از سرفصلهای اعتباری بیش از ۱۰۰ درصد جذب شد، اضافه کرد: سال ۹۵ مردم گلستان ۳۸ میلیارد تومان به کمیته امداد امام خمینی(ره) استان کمک کردند.
ارسال به دوستان
اخبار
سرمایهگذاری بخش خصوصی در محیط پیرامونی سد شهید رجایی
مدیرعامل آب منطقهای مازندران با اشاره به برنامههای آب منطقهای مازندران در استفاده مضاعف از تأسیسات آبی گفت: بخش خصوص در محیط پیرامونی سد شهید رجایی جهت رونق پروژه تفریحی، توریستی و گردشگری، 440 میلیارد ریال سرمایهگذاری میکند. محمدابراهیم یخکشی با بیان اهمیت و نقش گردشگری آبی (هیدروتوریسم) و ظرفیت بالای تأسیسات آبی استان از جمله سد شهید رجایی گفت: سالانه میلیونها گردشگر داخلی و خارجی به این تأسیسات مراجعه میکنند که با ایجاد بستر مناسب در این بخش ضمن استفاده مضاعف از این تأسیسات، زمینه اشتغال صدها نفر فراهم خواهد شد. وی افزود: این سرمایهگذاریها بر اساس مطالعاتی که برای هر یک از این پروژهها در بخش گردشگری آبی انجام دادیم صورت میگیرد و سرمایهگذار ملزم به رعایت همه اصول فنی این تأسیسات است. وی از بهرهبرداری فاز اول این پروژه در یک ماه آینده خبر داد و گفت: با توافقی که با سرمایهگذار این پروژه انجام دادیم مقرر شد در مدت 3 سال کل پروژه را تکمیل کرده و به بهرهبرداری برساند.
آغازپروژه ساماندهی تابلوهای ساری
شهردار منطقه 2 ساری با تأکید بر ضرورت ساماندهی تابلوها گفت: این پروژه در منطقه 2 شهرداری ساری آغاز شده است. امید ذاکری در مصاحبهای ساماندهی تابلوها را یکی از برنامههای این منطقه عنوان کرد و گفت: شهری که میخواهد به قطب گردشگری تبدیل شود باید از آلودگیهای تصویری جلوگیری کرده و سیمای خود را آراسته کند بنابراین با برنامهریزیهای انجامشده ساماندهی تابلوها را به عنوان گام نخست مقابله با آلودگیهای تصویری در دستور کار قرار داده و عملیاتی میکنیم. وی ضمن بیان این مطلب که در فاز نخست بخشی از کمربندی شمالی را ساماندهی خواهیم کرد، افزود: مرحله اول جمعآوری همه تابلوهایی است که از میدان فرحآباد تا میدان سربازان گمنام به صورت عرضی مقابل فروشگاهها و مراکز اداری و تجاری نصب شدهاست.
ارسال به دوستان
دوباره ایران! دوباره تحریم!
زهرا طباخی:دوباره تحریم شدیم! شرایط همانطور که در دولت باراک اوبامای دموکرات برنامهریزی شده بود در دولت دونالد ترامپ جمهوریخواه ادامه پیدا کرد و پسابرجام برکت نزایید! هیچ امتیاز قابل عرضی دشت نکردیم و در مقابل برنامه اعمال فشار دشمن نیز قدرت و سرعت بیشتری یافت. فیالواقع هم باید استقلال و پیشرفت و اقتصاد ملی را بایگانی کنیم و هم به برنامه برجام بهعلاوه تحریمهای جدید متعهد بمانیم!
تحریمهای نو در نقش اهرمهای فشار جدیدی که تحقیقات آن در اندیشکدههای وابسته به وزارت دفاع آمریکا همچون «رند» و «نایاک» و «امریکن اینترپرایز» در فاصله سالهای 2014 تا 2016 صورت گرفت اکنون در مجلس سنای آمریکا در «پسابرجام موعود» به تصویب رسیده است. برجام مکرر در مکرر نقض میشود و هیچ تحریم جدیای نیز به شکل ملموس ملغی نشده است اما دیپلماتهای ما کماکان متوسل به مسیرهای سرکاری تعبیه شده توسط دستگاه سیاست خارجی آمریکا برای «مقابله» با بدعهدیهای آمریکا هستند. مقابله که چه عرض کنیم...
تعامل با تحریم!
شاید باور نکنید اما در دوره پسابرجام حقیقتا برنامهای مشخص و مصوب به نام «سیاست خارجی» دستکم در دولت حسن روحانی وجود ندارد. یک زیرسازه تحلیلی هست که بنا بر آن «هرچه از دوست رسد نیکوست» و تعبیر به خیر میشود! یک زمان میگفتند ما با برجام میان «آمریکا و اسرائیل»، «جمهوریخواهان و دموکراتها» و «آمریکا و اعراب» اختلاف شدید انداختهایم و شکاف ایجادشده غیرقابل جبران است. امروز در انتقاد از ادامه رویه قدیمی آمریکا در تحکیم اتحاد با متحدان سابق، وزیر امور خارجه ایران در شبکه اجتماعی «توئیتر»، تکهپراکنی 140 کلمهای خطاب به دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا منتشر میکند. احتمالا هنوز «ابتکار عمل» اعمال فشار ایمیلی بر تیم سابق دموکراتها هم باقی است، چرا که «جان کری» اخیرا تذکر داده وضع تحریمهای جدید «ممکن است» به نقض برجام منجر شود.
از طرف دیگر محمدجواد ظریف در روزنامه آمریکایی وابسته به حزب بازنده دموکرات، یادداشتی منتشر کرده و کوشیده است با «دیپلماسی عمومی» مردم ایالات متحده را نسبت به سیاست خارجی ترامپ بدبین کند. این در حالی است که اکثریت جامعه آمریکایی از انعقاد قرارداد 500 میلیارد دلاری ترامپ با سعودیها راضی هستند و این رویه را منطبق بر قول «سیاست خارجی دلاری» وی در دوران رقابتهای انتخاباتی و مبتکرانه برمیشمارند. در فضای حقیقی، جز برخی سیاستمداران نئولیبرال شبهدموکرات، شهروندی نیست که از سیاست دوشیدن سعودیها چندان احساس نارضایتی کند اما ظریف و همکاران کماکان اصرار دارند در کنار همین اقلیت شکستخورده آمریکا بایستند و مرام بگذارند!
کدام سیاست خارجی؟!
اینها نشانههایی قابل تامل از فقدان استراتژی دیپلماتیک در سی و نهمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران است. تعهدی بینالمللی را بدون پشتوانه حقوقی لازم پذیرفتهایم و امروز که «برژینسکی» پدرخوانده سیاست خارجی دموکراتها مرده است و کسی هم قولهای یواشکی پیش از انعقاد برجام را ضمانت نمیکند، بهجای در دست گرفتن ابتکار عمل در عرصه روابط بینالملل، پول میدهیم تا در روزنامه دموکراتهای بازنده «ترامپستیزی» کنیم! ترامپ رئیسجمهور آمریکاست و این اپوزیسیوننمایی نمایشی حزبی به هیچ عنوان تامینکننده منافع مردم ایران نیست. کما اینکه حتی اعضای دموکرات سنا نیز حاضر نشدند رای به عدم تصویب تحریمها بدهند و دلشان برای مشکلات اقتصادی دامنگیر دولت رفقای غربگرای خود در ایران نسوخت!
نام این بیمنطقی عملیاتی شاید همدردی و بقای یکطرفه بر رفاقت با دیپلماتهای قدیمی آمریکا باشد اما قطعا «سیاست خارجی» نیست! اگر سیاست را به معنای تدبیر امور مردم در عرصههای مختلف درنظر بگیریم «عزت و حکمت و مصلحت» کجای این ژانر طنز و غیرملی قرار میگیرد؟
گیرم توئیتهای ضد ترامپ جناب ظریف هزار بار هم میان ایرانیان به اشتراک گذاشته شد، چه تهدیدی متوجه سیاست خارجی ظالمانه آمریکاییها شده است؟ چه تدبیری برای حل مشکلات اقتصادی مردم در دوره ابقای تحریمهای قدیمی و تصویب تحریمهای جدید اجرایی شده است؟ ما به تعهد دولت اعتماد کردیم و اوباما را درک کردیم، نتیجه چه شد؟ آیا دموکراتها به برجام عمل کردند؟
رضایت اروپا
تا وقتی «نفت مفت» بفروشیم و هیچ مانیفست حقوقی در دفاع از حق مردم ایران در عرصه بینالملل نداشته باشیم اروپاییها هرگز در دفاع از ایران و برجام موضع نخواهند گرفت، چرا که قولهای اوباما برای جلب حمایت آنها از برجام صادقانه بوده و عملی شده است. امروز سران اروپایی و آسیایی به دلایل زیر از آمریکا و برجام راضی هستند:
1- نفت ارزان و بدون دغدغه به کشورشان میرسد و چرخ اقتصاد آنها را نسبتا از رکود 10 ساله خارج کرده است.
2- بازاری جدید و پرسود در خاورمیانه در اختیار آنها قرار گرفته که هر روز افق توسعه اقتصاد خارجیشان را روشنتر میکند.
3- مطابق چارچوب متعالی برجام، بابت خرید نفت از ایران نیازی به هزینهکرد ارزی ندارند و تسویهحساب با روش «کالا در برابر نفت» انجام میشود.
4- با حفظ تحریمهای بانکی امکان خروج داراییهای مسدود شده ایران از بانکهای اروپایی و آسیایی کنترل شده و سرمایه ما در اختیار اقتصاد غربیها و شرقیها- مثل دوران تحریم- باقی مانده است.
5- پروپاگاندای وحشتافزایی اعراب از ایران کماکان پابرجاست و بر بستر آن معاملات کلان خرید سلاح و ایجاد پایگاههای فراسرزمینی در خاک مسلمین شکل گرفته و انواع مناسبات مبتنی بر دوشیدن کشورهای اسلامی، با قدرت ادامه دارد.
ادعای نو، امتیاز نو
در چنین شرایطی سوال اینجاست که چرا اروپاییها یا حتی ژاپن و روسیه باید در دفاع از ایران به رویه فعلی اجرای برجام معترض باشند؟ کاملا طبیعی است که برای ادامه این مسیر برنامهریزی دقیقتری نیز صورت گیرد تا با تغییر کامل ایران، مثلا دیگر کسی به شکل معاملات غیرصیانتی وزارت نفت با شرکتهای چندملیتی یا قرارداد غیرسودآور با پژوی فرانسه ایراد نگیرد؛ شکل جدید قراردادهای نفتی بدون بلند شدن صدای اعتراض دانشجویان وطنپرست ایرانی به مرحله اجرا برسد و دیپلماسی اقتصادی برجام به صورت کامل ثمر دهد.
برای تحقق این مهم تمرکز بر موضوعات جدید اختلافی ضروری است. کما اینکه تریتا پارسی، مدیر نایاک و از نویسندگان متون برجام، پیشتر گفته بود بهترین موقعیت برای امتیازگیری از ایران فاصله میان اعمال تحریمهای قدیمی و ترس از وضع تحریمهای جدید است. «برنامه موشکی ایران»، «سرفصلهای اجتماعی حقوقبشر»، «تغییر مفاد آموزش عمومی» و در یک کلام «اعمال حاکمیت» به جای نظام ایران در زندگی خصوصی و مدنی ایرانیان مفاد مهمی هستند که بناست با اعمال فشار بر مبنای آنها زمینه برای تسلط بر ایران فراهم شود.
طبیعتا آنچه اکنون در حوزه دولتی مقابل روی غربیهاست از یک دهم درصد قدرت بازدارندگی نیز برخوردار نیست. دیپلماتهایی مسلط به توئیتر با قابلیت اعمال فشار ایمیلی، رئیس دولتی که حتی پس از انتخابات نیز به دنبال طرح سخنان اختلافافکن میان مردم است، وزرایی شبهسرمایهدار که بعضا خود از واردات سود میبرند... هیچ سیاستمداری در دنیا از حسن روحانی و تیمش نمیهراسد، چرا که چنین جا افتاده که سیاست غربگرایان منتظر شدن برای وضع تحریمها و محدودیتهای جدید علیه مردم و حاضر شدن بر سر میز مذاکره برای اعطای امتیازات بیشتر است. البته که بیگانه و دشمن بر چنین سازمانی که خود منابع قدرت نرم ملی را با دمیدن در اختلافات و کمک به عمیقتر شدن شکاف اجتماعی و سیاسی در جامعه تخریب میکند، بیش از پیش اعمال قدرت میکنند تا امتیازات بیشتر بستانند.
سالی که نکوست از بهارش پیداست! روحانی دوره جدید را هم با تحریمهای جدید دریافتی به جای تبریک سران کشورهای دیگر آغاز کرد تا به مردم اطمینان دهد تا 1400 چه روزهای سختی در پیش دارند. وضعیت خوب نیست و همه برای چاپیدن ایران دندان تیز کردهاند. در چنین شرایطی دقیقا مشخص نیست چقدر میتوان به تحقق وعدههای دولت همچون کاهش بیکاری، کنترل واردات بیرویه و قاچاق، رفع تحریمها و تعامل با جهان امیدوار بود.
ارسال به دوستان
در بیان مبانی اسلامی، آحاد ملت و مسؤولین صراحت داشته باشند
در نخستین روز از بهار قرآن، ماه مبارک رمضان، محفل نورانی انس با قرآن کریم به مدت سه ساعت در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای در این مراسم با ابراز خرسندی از شکفتن گلهای قرآنی در بوستان بزرگ ایران، گفتند: بذر مبارک قرآن در این سرزمین پاشیده شده است و امروز فضای عمومی کشور با قرآن آشناست و کودکان و نوجوانان در نقاط مختلف کشور با قرآن انس دارند، در حالیکه در دوران طاغوت، فضای عمومی کشور با قرآن بیگانه بود. ایشان، پیشرفتهای محسوس در حرکت قرآنی کشور را «هنرِ انقلاب و نظام اسلامی» خواندند و افزودند: با وجود این پیشرفتها، هنوز در اول راه هستیم و جلسات قرآنی باید مقدمهای برای انس با قرآن و قرآنیشدنِ ذهنیت عمومی مردم باشد.
رهبر انقلاب اسلامی، انس با قرآن را موجب یافتن پاسخهای درست برای سؤالات فراروی زندگی بشر دانستند و خاطرنشان کردند: در جامعهای که به سمت آرمانها حرکت میکند، هزاران سؤال درباره نوع ارتباطات و رفتار، نوع موضعگیریها و دوستیها و دشمنیها، و نوع برخورد با امور دنیوی پیش میآید که قرآن برای تمام این سؤالات، پاسخ دارد. حضرت آیتالله خامنهای، علت بدبختی و گمراهی بشر و دنیای امروز را پاسخهای غلط و انحرافی به این سؤالات خواندند و افزودند: خداوند انسانها را برای ارتباط، محبت و کمک به یکدیگر خلق کرده است اما امروز در همهجای دنیا جنگ، ناامنی، ترس و گمراهی وجود دارد. ایشان، نجات از این گرفتاریهای را در گرو هدایت قرآنی دانستند و گفتند: متأسفانه امروز جامعه اسلامی مانند سایر جوامع دچار مشکل است و افرادی نالایق سرنوشت برخی جوامع اسلامی را در دولتهایی همچون سعودی در دست گرفتهاند. رهبر انقلاب اسلامی علت ایجاد چنین وضعی را دوری از ایمان و حقایق قرآنی خواندند و خاطرنشان کردند: این افراد در ظاهر به قرآن معتقد هستند و حتی میلیونها نسخه از قرآن را منتشر میکنند اما در عمل بر خلاف دستور قرآن، با کفار مأنوس هستند و اموالی را که باید صرف بهبود زندگی مردم خود کنند، تقدیم کفار و دشمنان مردم میکنند. ایشان با اشاره به خیال واهی برخی کشورهای مرتجع که تصور میکنند میتوان با پول، صمیمیت دشمنان اسلام را جلب کرد، گفتند: واقعیت این است که صمیمیتی وجود ندارد و همانطور که خود آمریکاییها گفتند، آنها را میدوشند و در نهایت ذبحشان میکنند. حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به رفتارهای ضددینی در یمن و بحرین، وعده قرآن مبنی بر نابود شدن باطل را یادآور شدند و افزودند: کسانی که علیه مسلمانان چنین کارهایی را میکنند، باطل هستند و باطل قطعاً دچار زوال و سقوط خواهد شد. البته زمان نابودی آن وابسته به چگونه عمل کردن مؤمنان است و اگر جامعه مؤمن درست عمل کند، نابودی باطل زودتر اتفاق خواهد افتاد.
ایشان آینده را از آنِ اسلام و قرآن و جوانان مؤمن دانستند و گفتند: خداوند وعده داده است که آینده از آنِ مؤمنان و مجاهدان در راه اوست اما حتی اگر این وعده الهی نیز وجود نداشت، با وجود تجربههای ملت ایران در چهار دهه گذشته، این پیشبینی درست و منطقی بود. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ارتباط بسیار نزدیک رژیم پهلوی با آمریکاییها، افزودند: در کشور ما حکومتی بر سر کار بود که آمریکاییها صراحتاً آن را ژاندارم خود در خلیج فارس میدانستند اما با وجود همه این پشتیبانیهای جهانی، ملت ایران با قدرت ایمان و با مجاهدت و فداکاری خود توانست آن رژیم را ساقط کند و نظام جمهوری اسلامی را بهجای آن مستقر کند که قدرتهای استکباری حتی طاقت دیدن آن را ندارند. حضرت آیت الله خامنهای این تجربه ارزشمند را نشانه مهمی از پیروزی جبهه حق دانستند و با اشاره به آیهای از قرآن کریم که «اگر ایمان داشته باشید، برتر هستید»، خاطرنشان کردند: در راه ایمان باید «قوی، صریح و ثابتقدم» باشید و من اصرار دارم که در بیان مبانی اسلامی، آحاد ملت و مسئولین کشور صراحت داشته باشند. ایشان با تأیید کامل لزوم برقراری ارتباطات جهانی، افزودند: پیشرفت ارتباطات بینالمللی هیچ منافاتی با صراحت در بیان مبانی و اصول ندارد و باید در میدان عمل وارد شد و بر خدا توکل کرد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تجربه ملت ایران و پیروزی در جنگ تحمیلی، گفتند: ملت ما با دست خالی در جنگ تحمیلی پیروز شد، ملت ما با وجود تازهکار بودن در مسائل سیاسی و بینالمللی بر توطئه دشمنان پیروز شد، ملت ما ۴۰ سال است که در مقابل یک جبهه قدرتمند مادی که از همه طرف بر او شمشیر کشیده، ایستاده است و این تجربهها نشان میدهد راه «پیشرفت قوی، عزتمندانه و موفق»، ارتباط با قرآن است.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر لزوم افزایش جلسات و آموزشهای قرآنی، به مسئله تلاوت قرآن همراه با توجه به معانی و مفاهیم قرآن اشاره کردند و افزودند: در تلاوت قرآن، اوج و فرود و لحن باید بهگونهای باشد که معانی و مفاهیم آن به شنونده منتقل شود، بنابراین باید هر چه بیشتر با قرآن مأنوس شد و زبان قرآن را فرا گرفت.
در این محفل نورانی، آقایان حامد علیزاده، احمدرضا لطفی، رضا محمدپور، سیدمحمد حسینیپور، وحید نظریان، حسن عبدی، حمزه عودهزاده، مهدی عادلی، حامد سلطانی، محمدجواد پناهی و محمدرضا ستودهنیا و گروههای مدیحهسرایی و همخوانی مشکات، سبیلالرشاد و محمد رسول الله، فضای حسینیه امامخمینی(ره) را به عطر دلانگیز قرآن و مناجات معطر کردند.
در پایان این دیدار، نماز مغرب و عشاء به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|