|
شهرستان
ساماندهی 70 هزار کودک بازمانده از تحصیل در سیستانوبلوچستان ارسال به دوستان
استفاده غیرمجاز از ماده سمی بلانکیت در پخت نان
هشدار درباره استفاده از نان سمی در کرمانشاه
افزایش مصرف ماده سمی بلانکیت در خبازیهای کرمانشاه سلامت افراد جامعه را به طور جدی تهدید میکند. امروزه با تغییر ذائقه مردم، الگوی تولید و مصرف غذاهای ارگانیک و سالم، جای خود را به غذاهای خوش رنگ اما خالی از ارزشهای غذایی داده و به دنبال این تهدید، موج بیماریها یکی پس از دیگری سلامت جوامع را به خطر انداخته است. براساس اعلام دستگاههای ذیربط، هر ایرانی سالانه ۱۶۰ کیلوگرم نان مصرف میکند و به عبارتی، نان غذای اصلی و قوت غالب ایرانیان به شمار میآید که نقشی بسیار اساسی در سلامت افراد دارد. در دهههای نهچندان دور، پخت نان یکی از کارهای روزانه بانوان بویژه در روستاها و حواشی شهرها و جامعه عشایر بود اما امروزه پخت نان حتی در میان روستاییان و بعضا عشایر نیز رونق و صفای خود را از دست داده و مصرف نانهای سفید جای خود را به این برکت پرارزش الهی داده است. حالا اما «بلانکیت» این ماده سمی خطرناک وارد چرخه غذایی انسان شده و متأسفانه در ایران مصرف قابلتوجهی در تهیه نان و تولید قند دارد غافل از آنکه وجود این ماده سمی خطرناک در غذای شهروندان، عاقبتی جز تسلیم شدن برابر سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی ندارد. دکتر معصومعلی معصومی، جراح و متخصص قلب و عروق در استان کرمانشاه، میزان مصرف سرانه نان در ایران را ۹ برابر دنیا عنوان کرده و میگوید: پایش سلامت بیماران وظیفه خطیر علمی، اخلاقی و دینی ما است. وی با اشاره به روند فزاینده مرگهای ناگهانی و ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها و دیابت در ایران، گفت: ۳۰ سال دنیا نمیدانست روغن نباتی جامد مضر است، وقتی هم که این مسأله مطرح شد به ملت گفتند محرمانه بحث کنید که در جامعه ترس و نگرانی ایجاد نشود اما امروز همه میدانند روغن نباتی بسیار سمی است. معصومی افزود: از جوهر قند نخستینبار برای سفید کردن قند استفاده میشد و از آنجا به ترکیبات نان راه پیدا کرد و این قوت غالب ملت ایران با این پدیده سمی آلوده شده است. وی درباره ماده سمی بلانکیت گفت: بلانکیت یا جوهر قند، ماده سمی شیمیایی رنگبَر است و ابتدا به منظور سفید کردن در صنایع شیمیایی، بازیافت کاغذ باطله، پارچهبافی، صنعت رنگرزی و... استفاده میشد و در هیچ جای دنیا جایگاهی در تغذیه ندارد. این متخصص قلب و عروق افزود: قبلا مقدار اندکی از بلانکیت در قند مورد استفاده قرار میگرفت که کنترل شده و در حد مجاز بود و بدن میتوانست آن را دفع کند اما اکنون متأسفانه شاهد هستیم به وفور در نانواییها به منظور سفید کردن، کشدار کردن و ورز آمدن نان از بلانکیت استفاده میشود. معصومی بیان کرد: در گذشته تکهای از تهمانده خمیر را به عنوان خمیرترش نگهداری میکردند و نانواها اول صبح خمیرگیری انجام میدادند، ابتدا خمیرترش را با آب مخلوط کرده و یکی دو ساعت صبر میکردند تا خمیر ورز بیاید، بدین صورت خمیر کشدار میشد و فطیر نبود و دل درد هم ایجاد نمیکرد اما رفتهرفته تنبلی باعث شد به جای خمیر ترش از جوششیرین استفاده شود، جوششیرین نیز خطرناک است اما به اندازه بلانکیت سمی نیست. البته جوششیرین هم سبب ایجاد مشکلات معده، روده و گوارش میشود. وی افزود: برای جوششیرین فشارهای زیادی وارد شد و نظارت نیز صورت گرفت، استفاده از جوششیرین در خمیر نیز جمع شد اما نانواها از در دیگری وارد شدند و شاید براساس سادگی یا علمی نبودن کار از بلانکیت استفاده کردند اما مشکل این است که استفاده از بلانکیت نیز در حد پیپیام استاندارد نیست، قیمت هر کیلوگرم بلانکیت ۱۲ هزار تومان است و نگران این هستیم که نانواها مشتمشت از آن در خمیر استفاده کنند. معصومی درباره عوارض ناشی از مصرف بلانکیت گفت: بلانکیت وقتی داخل نان ریخته میشود در حین پخت و پز بیشتر از همه تبدیل به بخار و گاز SO2 میشود؛ شاطر هم بیشتر از مصرفکننده در معرض خطر گاز سمی قرار دارد. مصرف بلانکیت سیستم گوارش را که سیستم دفاعی بسیار قوی برابر میکروب و عوامل سرطانزا است خلع سلاح میکند. وی گفت: بلانکیت آنتیاکسیدان را مهار و امکان سرطانزایی و زمینه بروز دیابت را افزایش میدهد. قبلا ۴ درصد مردم دیابت داشتند اما الان سالانه ۴ درصد به پیشدیابتیها اضافه میشود و افزایش چشمگیر و خطرناکی دارد. این جراح و متخصص قلب و عروق برگزاری همایشهای آموزشی برای ارتقای دانش و آگاهی نانواها را گامی در جهت ریشهکن کردن استفاده از بلانکیت در خمیر دانست و گفت: آموزش چهره به چهره، سخنرانی در نماز جمعه از سوی ائمه جمعه و مسؤولان و در جریان گذاشتن مسؤولان قضایی در اینباره لازم است. ارسال به دوستان
وضعیت متعادل بازار گوشت قرمز و مرغ در آذربایجانشرقی
ارسال به دوستان
انتصاب دستیار جوان مدیرعامل پست
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|