|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
تقویم امروز
آغاز مذاکرات سهجانبه صلح ایران و عراق در نیویورک- 1367 ش ارسال به دوستان
اخبار
تأمین اعتبار ۲۰ هزار میلیارد ریالی برای کشاورزان خسارتدیده ارسال به دوستان
پشت صحنه گرانی گوشت از زبان مدیرعامل اسبق اتحادیه دامداران
50 هزار تومان سود دلالی برای هر کیلو گوشت !
گروه اقتصادی: وضعیت بازار گوشت، قرمز است و چنانچه مدیریت صحیح و نظارت دقیقی بر این بازار حاکم نشود، نه تنها شاهد ادامه روند غیرطبیعی افزایش قیمت این کالا خواهیم بود، بلکه دست دلالان سودجو نیز از این بازار کوتاه نخواهد شد. در همین ارتباط مدیرعامل اسبق اتحادیه سراسری دامداران ایران در این باره با بیان اینکه افزایش قیمت گوشت طبیعی است ولی نه تا ۱۲۰هزار تومان، گفت: سود ۵۰ هزار تومانی در هر کیلو گوشت به جیب دلال و واسطه میرود، نه دامدار. سعید سلطانی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به افزایش قیمت گوشت به دنبال بالا رفتن نرخ دلار اظهار کرد: بعد از بالا رفتن قیمت دلار، تأثیرات منفی آن در بسیاری از کالاها مشاهده شد ولی برای بعضی کالاها که به اصطلاح مواد خوراکی استراتژیک هستند، این افزایش قیمت نمود بیشتری داشت. وی با اشاره به تقاضای گوشت ایران در بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس و بهصرفه شدن قاچاق دام گفت: گوشت دام سبک ما بهدلیل کیفیت بالای آن بشدت مورد علاقه کشورهای حاشیه خلیجفارس است و با توجه به افزایش چشمگیر قیمت دلار، برخی سودجویان دامهای کشورمان حتی دامهای نارس را به این کشورها و حتی افغانستان قاچاق میکنند. مدیرعامل اسبق اتحادیه سراسری دامداران ایران افزود: این تقاضای زیاد برای خرید دام ایران از سوی کشورهای همسایه به اندازهای است که دام ما حتی بدون قرنطینه و گواهی سلامت به این کشورها قاچاق میشود و با توجه به اینکه 10 درصد نیاز گوشت ما در داخل باید از خارج کشور تأمین شود، قاچاق دام داخلی و کم شدن تولید گوشت در داخل میتواند در گران شدن گوشت اثرگذار باشد. وی ادمه داد: ای کاش واردکنندگانی که با ارز دولتی 4200 تومانی گوشت را به کشور وارد میکنند، آن را با سود معقول به بازار عرضه میکردند تا قیمت گوشت در بازار تعدیل شود ولی متأسفانه شاهدیم که گاهی این افراد، گوشتی را که با ارز 4200 تومانی وارد کردهاند، با قیمتهای بالاتر کنار گوشتهای داخلی به فروش میرسانند، آن هم در حالی که نظارت لازم و کافی در این بخش وجود ندارد. از طرف دیگر واردکننده گوشت باید پاسخگوی کیفیت گوشت وارداتی هم باشد؛ اگر امروز گوشت بیکیفیت وارد بازار شود، چه کسی از 50-40 شرکت واردکننده پاسخگو است؟ وی در تشریح علل گرانی گوشت و نقش سایر عوامل غیر از قاچاق دام گفت: عوامل متعددی در گران شدن گوشت نقش داشته و هر کدام درصدی بر قیمت گوشت تأثیر دارد. به عنوان مثال حدود 10 میلیون تن مواد کنسانتره و کنجاله سویا، تخم پنبه، ذرت، جو و... از خارج کشور وارد میشود، دولت هم ارز 4200 تومانی را در اختیار واردکنندگان قرار میدهد ولی متأسفانه قیمت همین نهادههای دامی به نسبت سال گذشته، افزایش چشمگیر داشته است؛ کنجاله سویا که سال گذشته 1600 تا 1700 تومان بود، امروز حداقل 2600 تا 2700 تومان شده است. یا قیمت جو که پارسال 700 تا 800 تومان بود، امروز 1600 تومان است. یا ذرتی که 700 تا 750 تومان بود، امروز 1600 تومان است. وی گفت: طبیعی است وقتی 70 درصد قیمت تمامشده گوشت به نهادههای دامی و خوراک آن ربط دارد و 30 درصد دیگر هم هزینه کارگر، دارو و دامپزشک است که همگی افزایش یافته، قیمت گوشت هم بالا میرود ولی البته نه به این میزان که قیمت از 50 هزار تومان به 120 هزار تومان برسد. وی افزود: واسطههای بین مصرفکننده و تولیدکننده 4 تا 5 برابر تولیدکننده دام سود میبرند. وی گفت: بهنظر من با توجه به منحل شدن خدماترسانهای دولتی، نیازمند ساماندهی و برنامهریزی برای استفاده از ظرفیتهای موجود هستیم؛ مثلاً به اتحادیه دامداران، مسؤولیت تولید، صادرات و واردات گوشت را بدهیم و در مقابل بگوییم شما باید در قبال این مسؤولیت، پاسخگو باشید و در تمام سال باید گوشت را مطابق نیاز بازار عرضه کنید؛ در این بین اگر سودی از واردات یا صادرات گوشت هم حاصل شد، بیاید در خدمت تولید قرار گیرد. وی گفت: دولت برای کنترل این وضعیت تلاش خودش را کرده؛ یعنی صادرات دام را ممنوع کرد و در عین حال بیش از کل واردات گوشت در سال گذشته، گوشت به کشور وارد کرد، البته در این بین باید به این نکته هم توجه داشت که آیا گوشت بدرستی در بازار عرضه شده؟ ارسال به دوستان
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس عنوان کرد
اصلاح ساختار اقتصاد با تکیه بر توان داخلی
عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اقتصاد دولتی گفت: ساختار بودجه و اقتصاد کشور به اصلاح نیاز دارد، تصدیگری دولت در اقتصاد مشکلات بسیاری ایجاد کرده و باعث شده حوزه اقتصادی فلج شود. امیر خجسته در گفتوگو با خانه ملت با اشاره به بخشی از فرمایشات مقام معظم رهبری در «بیانیه گام دوم انقلاب» در باب مهمترین عیوب اقتصاد و راهکارهای نجات آن، گفت: مقام معظم رهبری طبیبی دوار هستند و دردهای کشور را میشناسند؛ انتخاب شعار سال به نام «حمایت از تولید داخلی» نیز نشاندهنده توانایی بالای ایشان در درک موقعیتها و نیازهای کشور است. نماینده مردم همدان و فامنین افزود: در صورتی که مسؤولان به جای تکیه بر سایر کشورها از متخصصان و ظرفیتهای داخلی استفاده کنند و درونگرا شوند میتوان تمام موانع مسیر رشد و توسعه را هموار کرد و روز به روز دستاوردهای بهتر به دست آورد؛ حل مشکلات کشور در گرو مدیریت علمی و درست است. وی با بیان اینکه کشور ما از نعمتهای بسیاری برخوردار است، خاطرنشان کرد: در صورتی که استفاده از توان و ظرفیتهای داخلی مدنظر قرار گیرد میتوان بسیاری از مسائل و مشکلات موجود را حل کرد. در حال حاضر نه تنها نباید به سایر کشورها وابسته شویم بلکه باید برای تامین نیازهای داخلی تنها به تولید ملی و حمایت از کالای ایرانی توجه کنیم، این در حالی است که در حال حاضر بهرغم تولید بسیاری از کالاها در کشور، این محصولات از خارج وارد میشود. وی با انتقاد از اقتصاد دولتی، تاکید کرد: ساختار بودجه و اقتصاد به اصلاح نیاز دارد. تصدیگری دولت در اقتصاد مشکلات بسیاری ایجاد کرده و باعث شده حوزه اقتصادی فلج شود؛ برای بهبود شرایط باید امور اقتصادی به بخش خصوصی واگذار شود. وی ادامه داد: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری، کشور زمانی آینده روشنی دارد که ساختار اقتصادی اصلاح و از تولید داخلی حمایت شود؛ در صورت تحقق این امور ایران به یکی از قدرتمندترین کشورهای دنیا تبدیل میشود. وی یادآور شد: اگر چه در حال حاضر ایران یکی از قدرتمندترین کشورها در حوزه نظامی است اما در حوزه اقتصادی به تلاش بیشتری نیاز دارد. در حال حاضر از قاچاق و واردات بیرویه کالا جلوگیری نمیشود به همین دلیل زمینه استفاده صددرصدی از ظرفیتهای داخلی تاکنون فراهم نشده است. وی تاکید کرد: مسؤولان باید فرمایشات مقام معظم رهبری را نقشه راه خود قرار دهند؛ اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، کاهش تصدیگری دولت، تکیه بر توان داخلی و اصلاح ساختار اقتصادی راهکارهای نجات اقتصاد است. ارسال به دوستان
نخستین محموله وارداتی مرغ در راه ایران
مرغ ۱۱۵۰۰تومانی در بازار وجود ندارد
در حالی که دبیر ستاد تنظیم بازار و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفته بود «هیچ خردهفروشی حق ندارد مرغ گرم را بالاتر از ۱۱۵۰۰ تومان عرضه کند»، مرغ گرم در تهران همچنان بیتوجه به این قیمت مصوب، راه خودش را میرود. به گزارش تسنیم، ماجرای گرانی گوشت و مرغ در هفتههای گذشته به گلولهای برفی تبدیل شده که هر روز بزرگتر میشود و بهنظر میرسد نه سیاست دولتیها و نه حتی گفتاردرمانیهایشان، نتوانسته در مقابل آن چندان کارساز باشد و هر روز رکورد جدیدی در قیمتها ثبت میشود. هفته گذشته بود که رسانههای کشور بهنقل از عباس قبادی، دبیر ستاد تنظیم بازار کشور و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کردند: «با توجه به قیمت مصوب، هیچ خردهفروشی حق ندارد مرغ گرم را بالاتر از 11 هزار و 500 تومان عرضه کند و در صورت مشاهده با متخلف برخورد قانونی میشود»؛ اظهاراتی که با چاشنی تهدید «برخورد با متخلفان» این امید را زنده کرد که مسؤولان دولتی قصد دارند بعد از مدتها، سر و سامانی به این بازار بدهند. اما گزارشها از سطح بازار نشان میدهد قیمتها در مرغفروشیها و در سطح خردهفروشی بدون توجه به اظهارات دبیر ستاد تنظیم بازار کشور و معاون وزیر صمت، همچنان مسیر قبلی خود را طی میکند و هر کیلوگرم مرغ گرم در خردهفروشیها بین 13 هزار و 900 تا 15 هزار و 200 تومان به دست مصرفکننده میرسد. به گزارش تسنیم، این بیتوجهی به خط و نشانهای دولتیها سابقهدار است و پیش از این هم درحالی که ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم را 9800 تومان و قیمت مرغ منجمد را 8900 تومان تعیین کرده بود، قیمت مرغ در بازار خردهفروشی در کانال 13 هزار تا 14 هزار تومان در نوسان بود. این بیتوجهی بازار به مصوبات و دستورالعملهای دولتی در حالی است که مهدی یوسفخانی، رئیس اتحادیه پرنده و ماهی در واکنش به قیمت بالاتر از مصوبه دولتی در بازار گفته بود: «ما از ابتدا هم با قیمتگذاری 9800 تومانی مخالف بودیم». حالا باید دید با در پیش بودن روزهای پایانی سال و نزدیک شدن به ایام شب عید، دولتیها چه راهکاری برای کنترل بازار بهکار خواهند بست. این در حالی است که یک عضو ستاد تنظیم بازار از وارد شدن نخستین محموله ۳۰ هزار تنی گوشت مرغ منجمد در هفته آینده خبر داد و به ایسنا گفت: این واردات با مصوبه ستاد تنظیم بازار صورت گرفته و مقرر شده از هفته آینده با هدف تنظیم بازار شب عید با نرخ مصوب عرضه شود. ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|