|
اعلام رسمی AFC؛ ایران – عراق در اردن
پس از اینکه فیفا اعلام کرد کشور عراق نمیتواند میزبان تیمهای ایران و بحرین در چارچوب انتخابی جامجهانی ۲۰۲۲ باشد به صورت غیررسمی از کشور اردن بهعنوان میزبان عراق مقابل ایران و بحرین نام برده شد. دیروز جمعه AFC به صورت رسمی به فدراسیونهای ایران و بحرین اعلام کرد عراق در کشور اردن میزبانی آنها را برعهده خواهد داشت. بدین ترتیب تیمهای ملی عراق و ایران ۲۳ آبان ساعت ۱۶ در اردن به مصاف هم میروند.
ارسال به دوستان
سرمربی ایتالیایی استقلال چگونه آبی های تهران را به یک تیم ترسناک تبدیل کرد؟
«استرا» تقدیم می کند ...
زهره فلاحزاده: استقلال که این فصل هم همان مسیر اشتباه چند فصل اخیر خود را در پیش گرفته بود، باز هم تعداد زیادی از ستارههای خود را از دست داد تا مربی جدید دستش در پوست گردو بماند، به شکلی که با خرید بازیکنانی که در جا افتادنشان تردید بسیاری بود، لیگ را متزلزل در نتیجهگیری شروع کرد. استراماچونی که تنها 2 بازیکن خارجی یعنی دیاباته و میلیچ را به ایران آورد، با پذیرفتن بازیکنان لیگ برتری تمریناتش را آغاز کرد. تیم ناهماهنگ در ابتدای فصل توان بردن حریفان را نداشت تا جایی که ۵ هفته ابتدایی لیگ رنگ برد را ندید؛ دیدارهایی که آبیها نمیتوانستند از دروازه خود محافظت کنند و در هر بازی گل دریافت میکردند.
هواداران این تیم که نگران تکرار اتفاقات تلخ فصول گذشته بودند با این نمایش
تیمشان که تا رده پانزدهم هم نزول داشت، حتی کسب سهمیه آسیایی را هم تصور نمیکردند.
اما درست زمانی که استقلال نیاز به برد داشت تا خود را از مخمصهای که در آن گرفتار شده نجات دهد، پیروزی به دست آمد؛ جام حذفی و حریف کم تجربهای مثل گل ریحان که میتوانست اولین قربانی تیم استراماچونی شود. البته آبیها خیلی زود از این تیم لیگ یکی گل دریافت کردند اما زود هم پاسخ این گل را دادند. استقلالیها در وقتهای اضافه توانستند به 2 گل برسند و هر چند به سختی از سد این تیم کرجی گذشتند اما این اولین برد تیم استراماچونی، شروع لحظات خوب برای آنها بود.
همین برد زمینهساز پیروزیهای بعدی این تیم شد. استقلال پس از این دیدار به ترتیب تیمهای گلگهر، فجر شهید سپاسی (جام حذفی)، سایپا، پارسجنوبی، تراکتور و صنعتنفت را شکست داد. نکته قابل تأمل اینکه آبیها تا پیش از هفته ششم مقابل تیم گلگهر سیرجان، در ۵ هفته گذشتهشان ۶ گل خورده و ۴ گل زده داشتند اما از اولین برد مقابل تیم سیرجانی در لیگ برتر تا پایان هفته دهم ۱۷ گل زده و ۳ گل خورده در کارنامهشان ثبت کردند. این یعنی مرد ایتالیایی خیلی خوب توانسته روی تیمش کار کند. تیمی که نمیتوانست در بازیهای لیگ خلق موقعیت کند، تیمی که فقر یک بازیساز و حتی جای خالی یک مهاجم تراز اول (با غیبت دیاباته) در ترکیبش خیلی به چشم میآمد، حالا توانسته بخوبی این ضعفها را پوشش دهد تا جایی که دیگر جای خالی ستاره فصل گذشته این تیم یعنی آیاندا پاتوسی به چشم نمیآید و هواداران او را به فراموشی سپردهاند. البته استراماچونی از گزند نقد پیشکسوتان تیم در امان نماند و بسیاری از آنها او را در جدال با تیمهای مدعی بازنده میدانستند اما استقلال مقابل تراکتور آن هم در تبریز پس از ۸ سال به برتری رسید؛ بردی که پرگل هم از آب درآمد و تیمی که با یک گل از حریف عقب افتاده بود در نهایت با نتیجه ۴ بر ۲ به پیروزی رسید تا تیم تبریزی برای اولینبار در تاریخ لیگ برتر ۴ گل در خانه دریافت کند و ببازد. همین برد مقابل تیم رده دومی تراکتور کافی بود تا صدای پیشکسوتان همیشه معترض و سهمخواه استقلال خاموش شود.
اما مرد ایتالیایی برای تداوم این بردها و رفتن به تعطیلات نیاز داشت از سد تیم چغر صنعت نفتآبادان هم بگذرد؛ تیمی که در ۹ هفته پیش از آن تنها ۴ گل دریافت کرده بود و حتی مقابل تراکتور هم به پیروزی رسیده بود؛ دیداری که با نگاه اول سخت به نظر میآمد اما استقلالیها که این روزها خوب گل میزنند در
۳0 دقیقه ابتدایی بازی ۴ گل به ثمر رساندند تا در همان نیمه اول کار تیم آبادانی را یکسره کنند. این دیدار در پایان ۹۰ دقیقه با نتیجه ۵ بر صفر به سود استقلال به پایان رسید. حالا آبیپوشان تنها
۴ امتیاز با صدر فاصله دارند و تیم استراماچونی از آن تیم ناامیدکننده تبدیل به تیمی مدعی شده که مورد ستایش همگان قرار گرفته و با بازیهای روان، زیبا، شناور، پرموقعیت و پرگل، هواداران خودی و رقبا را به وجد میآورد. هرچند استراماچونی پس از پایان بازی با صنعتنفت، در نشست خبری به دلیل مشکلات مالی تهدید به استعفا کرد اما به نظر میآید با حضور او باید استقلال را یکی از مدعیان قهرمانی این فصل دانست. در واقع استقلالی که نه مثل پرسپولیس اسکلت تیمش را حفظ کرده، نه مثل تراکتور ستاره و ملیپوش خریده و نه مثل سپاهان ستارههایش را با چنگ و دندان نگه داشته، از هر سه تیم فوتبال بهتری بازی کرده و مثل یک مدعی از همان دقایق ابتدایی بازی، کار را یکسره میکند. البته این نکته نباید فراموش شود که مرد ایتالیایی هم از نظر ذهنی روی بازیکنانش خوب کار کرده که پس از هر گل باز هم تشنه گلزنی هستند و هم از نظر نظم و انضباط تیمش متفاوتتر از سالهای گذشته شده است. تیمی که هر فصل به دلیل حواشی زیاد از قهرمانی دور میشد حالا با حضور استراماچونی کمترین اخبار حاشیهای از آن به گوش هوادارانش میرسد.
اگر استقلال با همین روحیه و تفکر به میدان رود، قهرمانی دور از دسترس آبیها نخواهد بود. شاید استراماچونی که کارنامه خوبی در تیمهای سابقش نداشته، حالا در اولین سال حضورش در استقلال حتی به قهرمانی هم برسد. باید دید این روند مثبت آبیها با مرد ایتالیایی ادامهدار خواهد بود یا ...!
فرمول طلایی مرد ایتالیایی
در فوتبالی که هنوز بعضی تیمها دنبال جادو و جنبل و طلسم کردن دروازه هستند، جادوی واقعی استراماچونی، ساختن تیمی است که در هر بازی، بسیار بیشتر از میانگین لیگ ایران موقعیت خلق میکند. اینجاست که همان جمله کلیشهای «موفقیت، اتفاقی نیست» به کار میآید. استقلال در هر بازی موقعیتهای زیادی میسازد و از دل این موقعیتها به رکورد 17 گل زده در 5 بازی میرسد، آن هم مقابل حریفانی مثل تراکتور و نفت آبادان که در میان تیمهایی با بهترین خط دفاعی لیگ قرار داشتند.
در سالهای گذشته تیمهای دیگری بودهاند که در مقاطعی از فصل حریفانشان را یکی بعد از دیگری شکست دادهاند، مثل سپاهان در دورهای با امیر قلعهنویی یا پرسپولیس با برانکو اما تفاوت مهم استقلال در لیگ نوزدهم آن است که از وسط چاه بحران بیرون آمده و حالا با 5 برد پیاپی به جمع تیمهای مدعی بالای جدول رسیده است.
استقلال فصل را در شرایطی شروع کرد که تعداد مهرههایش نسبت به سال قبل کمتر شده بود. تیمی که در فصل نقلوانتقالات به جای اینکه تقویت شود لطمه دید، حالا 2 مصدوم (داریوش شجاعیان و محسن کریمی) در بخش تهاجمی هم دارد که ادامه فصل را از دست دادهاند. استراماچونی در این هفتهها تقریباً از یک گروه ثابت متشکل از 13 بازیکن استفاده کرده که همانها را در ترکیب اصلی قرار میدهد. یعنی 11 نفری که مقابل تراکتور و نفت به زمین رفتند به اضافه روزبه چشمی و آرش رضاوند.
استراماچونی بهتر از هرکس دیگری میداند با این بضاعت فعلی نمیتوان برای مدتی طولانی در اوج ماند. این تیم طبعاً در نیمفصل نیاز به تقویت خط هافبک و حمله دارد اما استراماچونی در این چند ماه نشان داده میتواند روی کیفیت یک بازیکن تأثیر مثبت بگذارد، مثل همان کاری که با عارف غلامی یا محمد دانشگر کرده است. در میان بازیکنان فعلی استقلال، نفراتی مثل علی دشتی، رضا آذری و سجاد آقایی معمولاً روی نیمکت هستند که آنها هم میتوانند در ادامه فصل به مهرههای کارآمدتری برای آبیها تبدیل شوند. استقلال هنوز تا پایان نیمفصل دو - سه بازی دشوار دیگر پیشرو دارد. اگر استراماچونی بتواند تیمش را در همین موقعیت فعلی حفظ کند، آبیها بعد از 6 سال ناکامی در لیگ برتر میتوانند امسال یکی از کاندیداهای قهرمانی باشند.
ارسال به دوستان
چگونه تحریمها بلای جان تیمملی ایران شده است؟
معمای پرداخت حقوق ویلموتس
در شرایطی که نفرات منتخب در اردوی بعدی ایران همچنان اعلام نشدهاند، نگرانیهایی بابت زمان ورود مارک ویلموتس به ایران وجود دارد. سرمربی بلژیکی تیمملی که به خاطر پرداخت نشدن مطالباتش در ایران قصد فسخ قرارداد با فدراسیون فوتبال را داشته است، همچنان بازنگشته و بهزودی او را در مرکز ملی فوتبال خواهیم دید. در حال حاضر مشکل بزرگ نحوه پرداخت پول به این مربی با وجود تحریمهای شدید آمریکا علیه ایران است. این موضوع را مهدی تاج روز پنجشنبه در جلسه هیات رئیسه فدراسیون در مشهد نیز دوباره تکرار کرد. مساله مهم این است که این مسائل حقوقی را همسر ویلموتس انجام میدهد و فدراسیون فوتبال ایران به دنبال راهی برای جلب نظر این زوج بلژیکی است. آخرین پیشنهاد ارائهشده به ویلموتس و همسرش حضور در استانبول ترکیه و دریافت پول از حسابی در یکی از بانکهای این کشور بود تا بعد از پرداخت، سرمربی تیمملی به ایران بازگشته و اردو را آغاز کند. مسأله مهم اینکه تحریمها در حال حاضر بزرگترین مانع برای همکاری مطلوب و نرمال با مربیان و بازیکنان خارجی شاغل در ایران محسوب میشود. از آنجا که پرداخت پول به صورت نقد و در داخل خاک ایران به خارجیها چندان مرسوم نیست، آنها انتظار دارند دستمزد خود را بدون دردسر و ترس مسائل بعد از تحریم دریافت کنند که این اتفاق به دشواری و با راههای دیگر انجام می شود،
چرا که هر لحظه این احتمال وجود دارد حساب مربوط از سوی آمریکا بلوکه شود. در این شرایط فعلا استفاده از یک حساب ثانویه برای انتقال پول مد نظر ایران است که باید منتظر ماند و دید با سفر مدیر مالی فدراسیون فوتبال به استانبول آیا موضوع مالی بین ایران و سرمربی بلژیکی ختم به خیر میشود یا همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند. تیمملی بازی بسیار حساسی در آخرین روز دور رفت مقدماتی جامجهانی 2022 قطر در امان پایتخت اردن با عراق پیش رو دارد و مسائلی از این دست علیه تمرکز تیمملی است. به نظر میرسد اسامی نفرات برگزیده برای این بازی بزودی اعلام و مارک ویلموتس نیز امروز در تهران حاضر شود، البته اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود.
دیدار در استانبول
یک رسانه آلمانی مدعی شد سرمربی تیمملی فوتبال ایران پیش از تصمیمگیری درباره آیندهاش، قصد دارد با مسؤولان فدراسیون فوتبال کشورمان ملاقاتی داشته باشد. سایت آلمانی «فوتبال اروپا» در خبری مدعی شد روزهای حضور مارک ویلموتس در تیمملی ایران به پایان خود نزدیک شده اما او قصد دارد به فدراسیون فوتبال ایران فرصت دهد تا توضیحات خود را برای رفع مشکلات موجود ارائه کند. این سایت مینویسد: «مارک ویلموتس با اینکه تنها از ماه «مه» کار خود را در تیمملی ایران آغاز کرده، به پایان همکاریاش با این تیم نزدیک میشود و این اتفاق در صورتی که مسؤولان فدراسیون قدمی برای رفع مشکلات موجود برندارند، قطعی میشود. سرمربی سابق تیمملی بلژیک در حال حاضر از کارفرمایان خود ناراضی است. او به دلیل مشکلاتی که برای پرداخت حقوقش وجود داشته، قصد دارد کارش را به عنوان سرمربی تیمملی ایران رها کند. با این حال این مربی 50 ساله خواسته جلسهای با حضور رئیس فدراسیون برای شفافسازی درباره وضعیت و راههای رفع مشکلات موجود برای پرداخت حقوقش داشته باشد، جلسهای که قرار است در ترکیه برگزار شود. این در حالی است که فدراسیون فوتبال ایران مدعی شده حقوق ویلموتس را پرداخت کرده است.
ارسال به دوستان
ثبات و امنیت، شروع راه طولانی ملت عراق
امیر استکی:
اصل کمیابی منابع در بررسی جوامع همواره این واقعیت را به انسان گوشزد میکند که امکان تغییرات فوری در سطح رفاه جامعه تقریبا وجود ندارد. این اصل از طرف دیگر این مسأله مهم را یادآور میشود که بر سر منابع محدود، رقابتی همیشگی بین گروههای اجتماعی وجود دارد و تعریف سیاست از این منظر، نحوه مدیریت و سامان دادن به این رقابتها خواهد بود. آگاهی جامعه و گروههای آن نسبت به کمیابی منابع یکی از ویژگیهای مهم یک جامعه باثبات است؛ اینکه مردم بدانند به صرف تصوراتی که از اعداد دارند، نمیتوان انتظار داشت تغییرات گستردهای به سرعت شکل بگیرد، چرا که افراد یک جامعه همواره از این منابع در دسترس، بسیار بیشتر خواهند بود. هنر سیاستمداران راستین به نظر نگارنده، ایجاد نوعی شفافیت درباره «هست»های یک کشور و انتقال این پیام به جامعه است. پیامی که به هر حال با تصورات عامه مردم در تضاد است، لذا به هیچوجه محبوبیتزا نخواهد بود اما از سوی دیگر واقعیتی است که اداره جامعه به آن گره خورده است و در صورت اصلاح نشدن تصورات مردم در رابطه با میزان ثروتی که در اختیار دولت قرار دارد، میتواند به شکل ادواری به اعتراضات گسترده، تنش و درگیریهای اجتماعی ختم شود. این وضعیت میتواند در کشورهایی که یک منبع درآمد رانتی مثل نفت دارند بسیار بغرنج باشد. کشورهایی که با مالیات اداره میشوند بهتر میتوانند تاثیر انتظارات رفاهی جامعه بر میزان مالیاتی را که همان جامعه باید بپردازد توضیح دهند اما درآمدهای غیرشفاف نفتی راه را برای کشورهای دارنده آنها سختتر کرده است.
چگونه میشود این تصورات را اصلاح کرد؟
چند روز پیش که برای حضور در مراسم ختم یکی از آشنایان به یکی از روستاهای تنکابن سفر کرده بودم، در ورودی مسجد جامع روستا یک بنر کوچک حاوی اطلاعات مالی مسجد در سال جاری به چشم میخورد. میزان کمک اهالی، مقدار هزینهای که در سال جاری تاکنون شده بود و پول باقیمانده، عمده اطلاعاتی بود که با ادبیاتی ساده تراز مالی مسجد را در برابر دید همه اهالی روستا قرار میداد. حرکتی ساده و در راستای شفافیت که به احتمال زیاد جزئیات درآمد و هزینه را نیز میشد از معتمدان محل جویا شد و دقیقا در جریان اتفاقات مالی مسجد قرار گرفت. این شفافیت ساده راه را بر سوءتفاهمات بسیاری خواهد بست و حرف و حدیثهای رایج را بشدت فرو خواهد کاست. اگرچه شفافیت در مقیاس حکومتها به این سادگی نیست اما کارکرد مشترکی با این مثال خواهد داشت؛ اقناع جامعه و باز کردن راه پرسش. سیاستمدارانی که از شفافیت گریزانند عامل اصلی تعمیق نارضایتی در مردمانشان هستند.
جوامعی که ساختار سیاسی آنها بر مبنای اینکه حاکمان اصولا حقی برای مردم قائل نیستند عمل میکنند، راه پرسش را خواهند بست و سوالاتی که پرسیده نشوند هیچوقت پاسخ درخوری نخواهند یافت و صاحبان پرسشها سادهترین پاسخهایی را که به ذهنشان میرسد برمیگزینند و به مرور زمان این پاسخها تبدیل به حقایقی خدشهناپذیر خواهند شد که رفتار سیاسی آن مردم را در بزنگاههایی که ارادهای مییابند شکل خواهد داد.
مردم عراق نیز سالهای سال حقی برای برقراری نسبت فعال با حکومت کشورشان نداشتهاند. در زمان حکومت دیکتاتور خونخوار بعثی برای حاکمان وجود مردم مانند وجود اشیا یا درختان کوچه و خیابان بود که بودند بدون اینکه توضیحی برای بودنشان وجود داشته باشد. حقی وجود نداشت و در چنین جامعهای این بیحقی مطلق میتواند به شکلگیری فرهنگ سیاسی خاصی منجر شود که در آن حاکم خود را در برابر جامعه بدون مسؤولیت ببیند و مهم برای او دوام حکمرانی بدون توجه به وضعیت جامعه باشد و جامعه نیز حاکم یا حاکمان را به دید شخص یا گروهی بنگرد که فقط آمدهاند تا منافع خود را تامین کنند. اما چیزی که اکنون در عراق شاهد آن هستیم، شبیه چیست؟
جامعه خواهان چیزهایی است که در فرهنگ سیاسی این کشور تاکنون اهمیتی نداشته و حکومت سرگردان است که این حقی را که تاکنون نبوده است چگونه به رسمیت بشناسد. گویا راه بیتنشی برای پرسیدن وجود ندارد و این مشکلی است که عراقیها باید برای آن چارهای بیندیشند. مساله اکنون در عراق اینچنین است: جامعه باید نسبت به منابع و مصارف آن آگاه باشد و تصورات درست و غلطش از این دو به یک جمعبندی صحیح برسد و حاکمان نیز این را بپذیرند که صدام و حزب بعث نیستند و در بستری به قدرت رسیدهاند که همانگونه که در ادامه خواهیم گفت بشدت بیثبات است.
هر چه هست در وضعیت پرسیدن با خشونتی که اکنون در جریان است، هیچ پاسخی وجود نخواهد داشت. طبیعتا راهی که باید طی شود نیاز به ثبات و امنیت دارد و این وظیفه حاکمان است که این غائله را به مسیر صحیح وارد کنند. اما این به نظر بسیار سخت خواهد بود؛ چرا؟ زیرا ساختار سیاسی عراق پس از صدام بر مبنای پارلمانتاریسم قومیتی و مذهبی بنا شده است. رئیسجمهور از آن کردها، رئیس مجلس از آن اهل سنت و نخستوزیر از آن شیعیان است. سیستم پارلمانی در جوامعی که بیش از 2 حزب قدرتمند دارند همواره بیثبات است و درگیر تغییرات بیپایان در ساختار قدرت اجرایی خواهد بود. تغییراتی که سرعت عمل در حکومتداری را بسیار کمتر از نظامهای ریاستی میکند. حال در عراق این ویژگی منفی نظامهای پارلمانی با تعارضات قومیتی نیز ادغام شده و راه را بر اتفاق نظر بر سر مسائل کلان مسدود کرده است. لبنان نیز به همین درد مبتلاست و نظام پارلمانی آن اگرچه راهحلی برای خاموش کردن آتش نزاعهای کلان است اما بیش از آن بیثبات خواهد بود که بتواند کشوری را در مسیر اهداف خاصی به پیش برد. این سیستم فقط امور جاری را میگذراند و مشکلات را از قامت چالش به دردهای مزمن حل نشدنی فرو خواهد کاست. این نظامهای سیاسی شهروندانی با فرهنگ سیاسی بسیار پیشرو نیاز دارند که نه در لبنان و نه بویژه در عراق به چشم نمیخورند. در عراق و لبنان همه گروههای سیاسی به واسطه تمایلشان به داشتن سهمی بیشتر در قدرت اجرایی از تضعیف گروه اکثریت در پارلمان سود میبرند. این در کنار شکنندگی ائتلافهای پارلمانی به وضعیت امروز آنها منتهی شده است. این سیستمها به کندی و سختی چالشهای بزرگشان را حل میکنند. در عراق وضعیت پیچیدگی بیشتری نیز دارد. منابع به واسطه فروش 3 میلیون و 800 هزار بشکهای نفت در روز به اندازهای بزرگ است که انتظارات مردم را به شکل فزاینده افزایش دهد و تمایل گروههای سیاسی برای سهمخواهی بیشتر را نیز زنده نگه دارد. عراقیها بدرستی متوجه شدهاند که حکومت کشورشان هر رویکردی که داشته باشد آنقدر داراست که ناگزیر از تغییرات کلان حداقل در زیرساختها باشد! اما اینکه چنین اتفاقی نیفتاده است یا به کندی در جریان است، بدبینی عمومی به پاکدستی کل نظام سیاسی را تشدید کرده است. حکومتی که همواره متزلزل خواهد بود در کنار مردمی که پس از دههها سرکوب شدید اکنون آزادی پرسش و مطالبهگری را دارند و برآوردهای سرانگشتیشان نیز حاکی از وجود امکان تغییرات مثبت حداقل در زیرساختهای کشور است و از سوی دیگر تمایل گروههای سیاسی برای تضعیف دولت مرکزی- که از آن سخن گفتیم- رادیکالیزم و خشونت را تسریع خواهد کرد. این ویژگیها به نظر در کوتاهمدت به چیزی بهتر از آنچه مشاهده میکنیم ختم نشود. ملت عراق یا راهی برای کنار آمدن با این ویژگیهای شکننده نظام سیاسی و به سامان کردن آن پیدا خواهد کرد یا باید در آینده نزدیک شاهد چرخیدن در بر پاشنه چندین دهه قبل باشد. این گرفتاریهای داخلی در کنار عواملی مانند برنامههای آمریکا در عراق و نقش مورد پسند آنها برای این کشور در عرصه تامین نفت خام میتواند این وضعیت را پیچیدهتر کند. وقتی کشورهایی وجود داشته باشند که بیثباتی در عراق برای منافع آنها حیاتی باشد بدون شک از فرصتهایی که خود عراقیها در اختیارشان قرار میدهند نخواهند گذشت. سعودیها نیز که از قدرت گرفتن یک کشور شیعه دیگر هراس دارند، این روزها به هر دری میزنند که اوضاع عراق نابسامان بماند تا شاید از درون تغییراتی که رخ خواهد داد، حکومتی با محوریت شیعیان سکولار که آماده ائتلاف با 2 اقلیت قومی و مذهبی دیگر است، سر کار بیاید و کار برای ایران که لنگر تامین ارزی خود در دوران تحریمهای شدید آمریکا را در عراق قرار داده است از آنچه هست سختتر شود. در این شرایط خیرخواهانهترین پیشنهاد به ملت عراق همانی است که رهبر حکیم انقلاب عرضه کردند؛ دعوت به حفظ امنیت برای ممکن شدن گفتوگو و یافتن راههایی باثبات برای حل مسائل. این مهم بیش از هر چیز همت نخبگان عراقی را میطلبد که تشخیص دهند تغییرات آهسته و در بستری امن و باثبات بسیار بهتر از باز شدن فضا برای جولان پوپولیستهای مردمفریبی است که کاسبیشان در ناآرامی و عدم ثبات خواهد بود.
ارسال به دوستان
اخبار
ملیپوش اسنوکر حاضر به رویارویی با حریفی از رژیم صهیونیستی نشد
امیر سرخوش، اسنوکرباز ایرانی که یکی از مدعیان اصلی رقابتهای اسنوکر قهرمانی جهان بود در این مسابقات حاضر به رقابت با حریفی از رژیم صهیونیستی نشد و از دور رقابتها کنار رفت. به گزارش ایسنا، رقابتهای اسنوکر قهرمانی جهان هفتم تا هجدهم آبانماه به میزبانی کشور ترکیه در حال برگزاری است. در این مسابقات امیر سرخوش یکی از نمایندگان ایران که شانس کسب عنوان داشت، مقابل حریفی از رژیم صهیونیستی حاضر به رقابت نشد و از این رقابتها کنار رفت. ملیپوش اسنوکر در مرحله مقدماتی این مسابقات درخشش بسیاری داشت و فدراسیون جهانی بیلیارد و اسنوکر (IBSF) در سایت اصلی خود از عملکرد خوب اسنوکرباز ایرانی خبر داده و بازی او را تحسین کرده بود. همچنین او یکی از مدعیان اصلی و شانس کسب مدال در این رقابتها بود. تیمملی اسنوکر ایران در بخش بانوان با ترکیب ارمغان حسنی، مریم ابراهیمی، سارا و پری بهاروندی، در بخش آقایان با ترکیبی متشکل از امیر سرخوش، علی روشنیکیا، سیاوش مزینی و میلاد کاشانی و در بخش پیشکسوتان با ترکیب مجتبی سرافرازی، وحید شیرازی، محمدعلی علیپور و محمود محمدیآقاجری در این رقابتها شرکت کرده است.
وقتی یک خارجی برای ورود بانوان به ورزشگاهها تصمیم میگیرد
رئیس فیفا باز هم در راه تهران
اکنون که رئیس فدراسیون بینالمللی فوتبال در حال عزیمت به ایران برای نظارت بر حضور بانوان در ورزشگاههاست، درباره ریشهها و چرایی این اتفاق باید عمیقتر نگاه کرد. در خبرها عنوان شده که جیانی اینفانتینو، رئیس فدراسیون بینالمللی فوتبال برای دومین بار در یک سال اخیر، قرار است وارد ایران شود. هر 2 بار هم یک موضوع واحد داشت؛ حضور بانوان در ورزشگاهها. در نوبت اول، رئیس اروپایی فیفا که مشهور به رویکردهای اقتصادی و بازاریابی در فوتبال است، در دیدار پرسپولیس - کاشیماآنتلرز ژاپن به تهران آمد تا نظارهگر نبرد نهایی لیگ قهرمانان آسیا باشد؛ جایی که او از جایگاه شیشهای ورزشگاه آزادی تهران پایین آمد و از نزدیک به سکوهای طراحی شده برای حضور بانوان رفت. یک نمایش دیدنی و جذاب برای او که خود را فاتح این موضوع میدانست؛ با ژستهای مختلف و جذابش برای عکاسان. اما این نقطه، آغاز ماجرایی بود که این روزها در حال آشکار شدن ابعاد و زوایای پنهان آن برای همگان است. آن دیدار، نقطه آغازینی برای اینفانتینو و آنهایی بود که در پس این ماجرا، در پی رسیدن به اهدافی خارج از مستطیل سبز بودند؛ اتفاقی که به سرعت رنگ و بوی فشار به فدراسیون فوتبال و دستگاههای اجرایی ورزش را به خود گرفت و تبدیل به مطالبهای جدی شد، البته در این بین، روایتهایی نیز از دیدار رئیسجمهور با رئیس فیفا به بیرون درز کرد که هرگز تایید یا تکذیب نشد؛ وعده حل موضوع! روایتی که اگر چه واکنشی رسمی در پی نداشت و مسکوت ماند اما پیگیری روند ماجرا در ماههای اخیر نشان میدهد در حال گرفتن شکل اجرایی به خود است. اتفاقات و نامهنگاریها در آستانه دیدار تیمملی فوتبال کشورمان برابر کامبوج در مرحله مقدماتی جامجهانی 2022 قطر، ناگهان از ضربالاجل و تهدید ضمنی به محرومیت میگفتند. نتیجه نیز مشخص است؛ حضور بانوان در ورزشگاه آزادی با فشار بیرونی. چند دقیقه از پایان بازی ایران و کامبوج نگذشته که بیانیه اینفانتینو در رسانهها منتشر میشود و او نام خود را پای این اتفاق میزند. این پیام مکتوب، سوالی بیجواب را ایجاد میکند؛ تفاهم یا توافق گام به گام اما پنهان؟
اما این دیدار نقطه پایانی حضور رئیس فیفا در تصمیمسازیهای فوتبال ایران نیست. او این بار پا را درازتر میکند و به یکباره از حضور بانوان در دیدارهای داخلی لیگ میگوید، البته با نظارت خودش! اتفاقی که نشان میدهد در چنین موضوعی که مشخصا دخالت در امور داخلی کشور است، خود را محق میداند و برای اجرایی شدن تصمیمش، نقش ناظر میدانی را میگیرد؛ اتفاقی که مانندی برای آن را یا نمیتوان یافت یا بسیار نادر است.
سعید فتاحی کنار گذاشته شد
حیدر بهاروند، رئیس سازمان لیگ فوتبال، سعید فتاحی را از مدیریت کمیته مسابقات این سازمان کنار گذاشت. حیدر بهاروند ضمن تشکر از زحمات سعید فتاحی، طی حکمی سهیل مهدی را با حفظ سمت به عنوان سرپرست مسابقات فوتبال ایران منصوب کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|