|
ادامه میانجیگریهای عمرانخان میان تهران و ریاض
عمرانخان، نخستوزیر پاکستان، روز گذشته در سفری یکروزه به منظور میانجیگری میان ایران و عربستان عازم ریاض شد. روزنامه «پاکستانتودی» با اشاره به سفرهای مقامهای پاکستانی به عربستان سعودی و ایران، احتمال داده این سفرها بخشی از گشایشهای حاصلشده در نتیجه اقدامات دیپلماتیک اسلامآباد باشد. نخستوزیر پاکستان ۲۱ مهرماه نیز به تهران سفر کرده بود.
ارسال به دوستان
«جیمز متیس» وزیر سابق دفاع آمریکا: باید در واکنش به اقدام ایران در سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک اقدام تلافیجویانه انجام میدادیم
بختک پهپاد
گروه سیاسی: 6 ماه پس از انهدام پهپاد متجاوز آمریکایی توسط سپاه پاسداران، سرشکستگی مقامات این کشور از این حادثه ادامه دارد؛ در تازهترین این واکنشها وزیر سابق دفاع آمریکا گفته است کشورش باید در قبال سرنگون کردن پهپاد آمریکایی، اقدام ایران را تلافی میکرد.
به گزارش «وطن امروز»، «جیمز متیس» وزیر سابق دفاع آمریکا روز جمعه در بازدید از روزنامه واشنگتنپست آمریکا به بهانه انتشار کتاب جدیدش، گفته است: «لازم بود تا در زمان ساقط کردن پهپاد آمریکایی توسط ایران این اقدام تلافی میشد». او به جزئیات بیشتری از نحوه این اقدام اشارهای نکرده است.
متیس گفته است: تصمیم به اقدام تلافیجویانه، تصمیم سادهای نبوده است و وقتی وارد فاز تلافیجویانه میشویم، این شرایط میتواند به وضعیت غیرقابل پیشبینی و جنگ منجر شود یا اینگونه نباشد. متیس همچنین در کتاب جدیدش تحت عنوان «call sign chaos» به پیشنهاد خود اشاره کرده که در آن زمان از سوی کاخ سفید رد شده است: «من پیشنهاد کردم که پهپاد دیگری را به همراه تعدادی اف ۱۸ به آسمان بفرستیم و این بار در صورت حمله، ما نیز هواپیمای ایرانی را سرنگون کنیم اما کاخ سفید مجوز چنین اقدامی را نداد».
نخستین ساعات بامداد روز 30 خرداد امسال یک فروند پهپاد جاسوسی «گلوبال هاوک» آمریکا بعد از تجاوز به حریم سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در منطقه روبهروی کوه مبارک استان هرمزگان، هدف آتش پدافند نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و سرنگون شد. بر اساس فیلم منتشرشده از مسیر پروازی پهپاد جاسوسی RQ4 آمریکایی که توسط نیروی هوافضای سپاه ساقط شد، مبدأ پروازی این پهپاد پایگاه هوایی الظفره امارات بوده است. طبق آنچه در بیانیه روابط عمومی کل سپاه پاسداران اعلام شد، پهپاد جاسوسی گلوبال هاوک در ساعت 14 دقیقه بامداد روز (پنجشنبه) 30 خرداد از یکی از پایگاههای نیروهای آمریکایی در جنوب خلیجفارس با مختصات معلوم به هوا برخاسته و برخلاف قوانین هوانوردی، کلیه تجهیزات مربوط به معرفی خود را خاموش کرده و در نهایت پنهانکاری، از تنگه هرمز به سمت چابهار ادامه مسیر میدهد. این اطلاعیه افزوده: این هواپیمای بدون سرنشین در زمان بازگشت به سمت غرب منطقه در محدوده تنگه هرمز با تجاوز به فضای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران، مشغول جمعآوری اطلاعات و جاسوسی میشود. در ادامه اطلاعیه روابط عمومی کل سپاه تصریح شده است: در ساعت 4:05 دقیقه بامداد 30 خرداد در حالی که هواپیمای متجاوز وارد فضای سرزمینی کشورمان شده بود، توسط پدافند نیروی هوافضای سپاه مورد هدف قرار گرفت و سرنگون گردید.
رئیسجمهور آمریکا پس از این اقدام در سخنانی اعلام کرد این اقدام اشتباهی بزرگ از سوی ایران بوده و در ساعات آینده جهان شاهد واکنش کشورش خواهد بود اما یک روز پس از این اظهارنظر، ترامپ اعلام کرد دستور اقدام تلافیجویانه نظامی علیه ایران را به خاطر تلفات احتمالی و نامتناسب بودن لغو کرده است. او حتی بعدا از سرنگون نکردن یک فروند هواپیمای نظامی کشورش از سوی ایران قدردانی کرد!
اقدام مقتدرانه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در انهدام پهپاد متجاوز آمریکایی و انفعال دولت آمریکا در واکنش به ایران، موجی از سرخوردگی را در میان مقامات و نظامیان آمریکایی به دنبال داشت. چنانکه «ویلیام کوهن» وزیر اسبق دفاع آمریکا در این باره گفت: «این کار ترامپ باعث میشود دشمنان ما در آینده تهدیدات ما در زمینه برخورد نظامی را جدی نگیرند». همچنین دریادار «جیم استراودیس» از فرماندهان سابق نیروی دریایی آمریکا در مصاحبه با «رادیو ملی آمریکا»، گفته بود: «لغو یک حمله هوایی در دقایق آخر کمسابقه است. این اقدام ممکن است این پیام را به جامعه جهانی بفرستد که آمریکا در چنین مواردی دو دل و مردد است».
برخی چهرههای تندرو و جنگطلب جمهوریخواه نیز به صورت تلویحی از ادعای ترامپ مبنی بر منصرف شدن از حمله به ایران در دقایق آخر سرخورده و ناراحت شدهاند. آنها تاکید کردهاند که این باید به گفته خودشان «آخرین اغماض» دولت ایالات متحده آمریکا در برابر اقدامات ایران در منطقه باشد!
تبعات و نتایج اقدام بموقع نیروهای نظامی کشورمان در انهدام پهپاد متجاوز آمریکایی البته به مقامات و نظامیان آمریکایی محدود نماند. این حادثه کمنظیر عملا مناسبات در منطقه و بویژه حاشیه خلیجفارس را تحتالشعاع خود قرار داد. طبق این گزارش، پس از روی کار آمدن دولت ترامپ در آمریکا و شروع سناریوی فشار حداکثری به ایران، شاهد تحریمهای متعدد این کشور علیه ایران از سویی و نزدیکی بیش از پیش برخی کشورهای منطقه به آمریکا از سوی دیگر بودهایم. این موضوع در کنار رویکرد دولت برای ادامه برجام با اروپا و انفعال نسبت به واکنش بازدارنده به اقدامات آمریکاییها موجب تشویق و تحریک طرف آمریکایی به فشار مضاعف به کشورمان شده بود. با این حال، انهدام پهپاد آمریکایی که یک ماه پس از شروع رویکرد جدید شورای عالی امنیت ملی در کاهش تعهدات هستهای صورت گرفت و در ادامه با توقیف نفتکش متجاوز انگلیسی نیز همراه شد، جمهوری اسلامی را بهعنوان دست برتر در منطقه معرفی کرد و آمریکا و متحدانش را در گوشه رینگ قرار داد.
بر همین اساس نیز شاهد فاصله گرفتن برخی کشورهای متحد آمریکا در منطقه از فشار حداکثری به ایران در چند ماه گذشته بودهایم. چنانکه امارات تنها یک ماه پس از این حادثه، یک هیأت نظامی خود را آن هم پس از 5 سال به ایران فرستاد و همزمان با آن نیز اخباری مبنی بر فاصله گرفتن این کشور با عربستان در قضیه یمن به گوش رسید. حتی عربستان نیز که از زمان روی کار آمدن پادشاه جدید رویکرد تند و خصمانهای را علیه ایران در پیش گرفته و حرف از کشاندن جنگ به داخل ایران میزد، بارها با فرستادن واسطههایی چون نخستوزیر پاکستان در صدد کاهش تنش با جمهوری اسلامی برآمد.
کارشناسان معتقدند یک کارکرد مهم انهدام پهپاد متجاوز آمریکایی توسط ایران، بسته شدن پرونده برخورد نظامی موهوم با ایران بود. آمریکاییها بویژه از زمان روی کار آمدن دولت ترامپ ادعا داشتند با هر اشتباهی ممکن است جنگی در منطقه رخ دهد، این اتفاق نشان داد که اولا با وجود رخ دادن حتی اتفاقی غیراشتباه و ثانیا با وجود اینکه ترامپ این اتفاق را اقدامی اشتباه توصیف کرده است، امکان وقوع جنگی وجود ندارد. با این اقدام واکنش آمریکاییها محک خورد که امکان پاسخ نظامی ندارند و اگر دست به اقدامی بزنند باید منتظر پیشامدهای غیرمنتظره بدتری باشند.
ناتوانی آمریکا و متحدانش در عرصه تقابل نظامی با ایران البته به ماجرای انهدام پهپاد متجاوز آمریکایی محدود نشده و در ماههای اخیر در چند مقطع ظهور و بروز یافته است. توقیف نفتکش متجاوز انگلیسی توسط نیروی دریایی سپاه در خلیجفارس از جمله همین موارد بود. این اقدام که در واکنش به اقدام غیرقانونی نیروی دریایی انگلیس در توقیف نفتکش ایرانی در منطقه جبلالطارق انجام شد، ثابت کرد همچون ماجرای پهپاد آمریکایی، دوران بزن و در رو تمام شده و قدرتهای جهانی باید در مناسبات نظامی خود در منطقه و در قبال ایران تجدیدنظر کنند. در همان ساعات ابتدایی پس از توقیف نفتکش انگلیسی، وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای از توقیف یک کشتی حامل سوخت قاچاق ابراز ناخرسندی کرده و از ایران خواست این کشتی و خدمه آن را «فورا» آزاد کند. وزارت خارجه آمریکا در این بیانیه مدعی شد ایران در حال آزار کشتیهایی است که از تنگه هرمز عبور میکنند. به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «انبیسی»، در بخشی از این بیانیه آمده بود: «آمریکا ادامه آزار کشتیها و ایجاد اخلال در عبور امن از داخل و اطراف تنگه هرمز توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را قویا محکوم میکند». این بیانیه میافزاید: «ایران باید این فعالیتهای غیرقانونی را متوقف کرده و فورا کشتی و خدمه آن را که بر اساس گزارشها توقیف شده، آزاد کند. ما به همکاری نزدیک با متحدان و شرکای خود برای اطمینان از اینکه تاکتیکهای باجخواهی و فعالیتهای شرارتبار ایران دیگر امنیت دریانوردی و تجارت جهانی را مختل نکند، ادامه میدهیم»! اقدامات مداخلهجویانه آمریکا در این موضوع البته به صدور بیانیه محدود نماند و یک ماه بعد یک دادگاه آمریکا در واشنگتن، حکم توقیف نفتکش ایرانی را صادر کرد! در نهایت البته نهتنها این فشارها به جایی نرسید، بلکه نفتکش حامل نفت ایران نیز آزاد شد.
به این موارد البته باید رسوایی آمریکا و متحدانش در ماجرای حمله پهپادی یمنیها به تاسیسات نفتی آرامکوی عربستان را هم افزود. چنانکه 3 ماه پس از حملات پهپادی به تاسیسات نفتی آرامکو و فضاسازیهای گسترده سعودیها و غربیها مبنی بر دست داشتن ایران در این حملات، بازرسان سازمان ملل در سفر به عربستان برای بررسی نقش احتمالی ایران در حملات هوایی به تاسیسات نفتی عربستان، در گزارشی اعلام کردند آنها نمیتوانند ادعای آمریکا و سعودی را تأیید کنند که ایران در این حملات نقش داشته است. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در گزارش نیمساله ایران به شورای امنیت با استناد به گزارش بازرسان آن نهاد اعلام کرد: سازمان ملل متحد قادر به تأیید این موضوع که موشکهای کروز و پهپادهای بدون سرنشین مورد استفاده در این حملات منشأ ایرانی داشتهاند، نیست.
***
[استقبال از مذاکره به سبک مقامات آمریکایی]
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران مدعی شد واشنگتن بهرغم تحریمها، همچنان از ایده گفتوگو با ایران استقبال میکند. به گزارش مهر، برایان هوک در اظهاراتی که در حاشیه نشست دوحه داشت، مدعی شد حتی با وجود تحریمها علیه ایران، آمریکا همچنان از ایده گفتوگو با این کشور استقبال میکند. وی در ادامه ادعاهای خود افزود: ایران همچنان تهدیدی علیه صلح و ثبات جهانی است. اینکه ایران پشت حمله ماه سپتامبر به تاسیسات نفتی عربستان سعودی است، موضوعی شناخته شده است و دولت سعودی شواهدی از مشارکت ایران در این مسأله را به شورای امنیت ارائه خواهد داد. هوک در بخشی از اظهاراتش که از سوی سیانبیسی نقل شد، مدعی شد: به دلیل توافق هستهای ایران، خطر درگیری منطقهای افزایش یافته و آنچه ایران در ماه سپتامبر انجام داد، یک اقدام جنگی بود. وی حتی در پاسخ به این سوال که آمریکا در مواجهه با اقدام نسبت داده شده به ایران، منفعل بوده است نیز مدعی نقش سازمان ملل و توسل به دیپلماسی(!) شد. هوک در اینباره افزود: ما این کار را انجام دادیم اما در نتیجه آن، ایران به لحاظ دیپلماتیک منزویتر شده است. هنوز هم به نقش شورای امنیت سازمان ملل واقفیم و حال که عربستان سعودی تحقیقات خود را تکمیل کرده است، امیدواریم در شورای امنیت مؤثر باشد.
ارسال به دوستان
همزمان با افزایش انتقادات به عملکرد دولت، اصلاحطلبان ضمن مسؤولیتگریزی، پروژه استعفای رئیس جمهور را مطرح کردند
با روحانی تا قبل از 1400 !
«با روحانی تا 1400» را شاید بتوان رایجترین شعار انتخاباتی حامیان رئیسجمهور در اردیبهشت سال 96 دانست، شعاری که مکمل «در نیمه راهیم، به عقب برنمیگردیم» بود و نوعی دلالت بر پیوستگی یک مسیر جدید را به ذهن مخاطبان خود متبادر میکرد. این پیوستگی تا جایی ادامه پیدا کرد که در تجمع حامیان روحانی دستنوشته «با روحانی تا 1400- با جهانگیری تا 1408» نیز به چشم میآمد.
با همه این اوصاف اما بدبینترین حامیان دولت هم در جشن پیروزی منتخبشان تصور نمیکردند روزی مهمترین فعالان سیاسی حامی او فاز «استعفا»ی روحانی را کلید بزنند و کنارهگیریاش تا قبل از 1400 را بهعنوان بخشی از راهکارهای برونرفت از وضعیت موجود برشمرند.
ایده استعفای دولت به شکل جدی نخستینبار در مصاحبه چندی پیش سعید حجاریان با ارگان مکتوب دولت کلید خورد تا این تحلیلگر اصلاحطلب از سلاح استعفا همانند سال 82 برای تحمیل نظرات خود به نظام سیاسی استفاده کند. حجاریان در بخشی از گفتوگوی خود با «ایران ماه» گفته بود: «چنانکه میدانیم همه اعضای کابینه مسؤولیت مشترک دارند و باید قوه مجریه را به پیش برانند. اگر عقل جمعی کابینه و نظرهای کارشناسی، مذاکره را توصیه کند و مذاکره را مثلا به استعفا گره بزند و حتی رضایت جمعی از نمایندگان مجلس را هم جلب کند، همان عمل نادرست، موجه میشود. زیرا پس از مذاکره احتمالی روحانی- حتی بدون استجازه- که ممکن است هر عاقبتی را در پی داشته باشد، هزینهها سرشکن شده است».
هرچند سخنان حجاریان در فضای سیاسی و رسانهای بازتاب زیادی پیدا کرد اما یادداشت اخیر «عباس عبدی» در روزنامه اعتماد و متعاقب آن مصاحبهاش با تریبون حزب اتحاد ملت ایران پرده از ایده فراگیر استعفای دولت در میان اصلاحطلبان برداشت. عبدی که خود از جدیترین حامیان انتخاباتی روحانی در سالهای 92 و 96 بوده است، در بخشی از گفتوگوی خود با ماهنامه «صدا» حتی ایده تعطیلی و ناتمامی دولت را بهعنوان راهکار بخشی از کابینه نیز دانسته و میگوید: «این را هم اضافه کنم که این مطلب، موضوعی نیست که فقط من آن را مطرح کنم. برای نخستینبار در سطح برخی از وزرا، چنین ایدهای مطرح شده و دارند درباره آن فکر میکنند؛ برای اینکه ببینند چه باید کرد. برخی از وزرا هم به این نتیجه رسیدهاند که با ادامه این حد از تنش، دیگر کاری نمیشود کرد. شنیدهام که معاون اول رئیسجمهور هم، کموبیش به چنین فکری رسیده است. اینکه جزئیات امر چه باشد، بحث دیگری است. اینکه این حملات موضوع جدیدی نیست، درست است و در همه دولتها بوده اما ماهیت آن متفاوت و در مرحله تبدیل کمیت به کیفیت است. مرحلهای میرسد که دیگر نمیتوانیم مطابق گذشته، داوری و تحلیل کنیم».
وی همچنین در بخشی دیگر از این گفتوگو با تجویز استراتژی دفع مسؤولیت بهعنوان راهکار موجود اصلاحطلبان در مواجهه با دولت گفت: «اصلاحطلبان که اصولا فکر نمیکنم در این قضیه دارای اثر باشند. تنها کاری که اصلاحطلبان میتوانند بکنند، این است که بگویند ما اصلا حامی روحانی نیستیم، کاری به او نداریم و او هم، هر کاری میخواهد بکند. البته اگر چند تن از وزرا و به طور مشخص، آقای جهانگیری این ایده را جدی بدانند و دنبال کنند، به طور قطع، این اتفاق به شکلی خواهد افتاد. اما اینکه طرف مقابل تا چه حد مساله را جدی بگیرد، نمیدانم. یکی از بدبختیهای جامعه ایران این است که در برابر خیلی از رخدادها و واقعیتها، واکنش نشان نمیدهد».
* ما با هم نیستیم
استراتژی «دگریسازی» و فرار از همسرنوشتی با دولت را میتوان ثابتترین رویکرد این روزهای اصلاحطلبان در مواجهه با نارضایتی عمومی نسبت به حسن روحانی و دولتش توصیف کرد؛ رویکردی که به نسبت میزان رادیکال شدن نارضایتیها از دولت بیش از پیش نمود رادیکالی به خود میگیرد. ایده استعفای دولت که عبدی ادعای وجود آن را در بدنه دولت نیز مطرح میکند پیش از هر چیز نشان از اجماعی کامل در شکست پروژه اجرایی دولت در سطوح مختلف دارد. اذعان عبدی به آنکه «فقط من ماندهام که چرا آقای روحانی این کار(استعفا) را نمیکند؟ شاید یک دلیل آن، این باشد که هنوز امیدوار است طرح مکرون یا مشابه آن را به جایی برساند و تا حدی از زیر فشار بیرون بیاید» نیز موید همین نکته است که باور نسبت به عدم توانایی در حل معضلات به نزدیکترین و وفادارترین حامیان دولت نیز رسیده است و آنها بیشترین تلاش خود را مصروف آن کردهاند که با بهوجود آوردن چنین گزارههایی جدایی سیاسی خود از دولت و عدم پذیرش نتایج عملکرد آن را پیش ببرند. فقدان نگاه ملی و تاکید حداکثری بر وجهه اجتماعی جناح سیاسی خود از مهمترین مسائل مشهود در طرح ناتمام گذاشتن دولت در فضای نامطلوب فعلی است که بیش از هر چیز خود را در نیت طرحکنندگان این ایده نشان میدهد. سابقه پیشنهاد «خروج از حاکمیت» توسط عباس عبدی در دوره حکمرانی دولت اصلاحات و پیشنهاد «استعفای دولت» در دوره حکمرانی دیگر دولت مورد حمایت وی آن هم در 2 برههای که فارغ از سقوط اجتماعی این دولتها کشور در شرایط حساسی قرار داشت، نشان از فرار برای عدم پاسخگویی و مسؤولیتناپذیری به قیمت ضربه خوردن مصالح ملی است.
***
عارف: باید مسؤولیت حمایت از دولت را بپذیریم
در میان مواضع این روزهای اصلاحطلبان و تلاششان برای مطرح کردن و پیگیری طرح «دولت ناتمام» که در قالب پیشنهاد استعفای روحانی بیش از پیش خود را نمایان کرده است، محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید و شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان اما موضعی متفاوت اتخاذ کرد و با قبول مسؤولیت اصلاحطلبان در حمایت از دولت روحانی، بار دیگر ترجیح داد به حمایت از عملکرد دولت بپردازد. عارف در بخشی از مصاحبه اخیر خود با ایسنا گفت: آقای روحانی هیچگاه نگفته اصلاحطلب است. اصلاحطلبان در دولت حضور دارند منتها اینکه حضورشان تاثیرگذار بوده و توانستهاند از منش و روش اصلاحطلبانه خود در پیگیری امور استفاده کنند، موضوعی است که باید در محافل نخبگان و دانشگاهها مورد بحث قرار گیرد. صرف اینکه وزیری وابسته به جریانی سیاسی است نمیتوان گفت که آن وزیر منویات آن جریان را دنبال میکند. رئیس فراکسیون امید افزود: شرایط در سالهای ۹۲ و ۹۶ به گونهای پیش رفت که اصلاحطلبها پشت آقای روحانی آمدند، این حمایت به آن معنا نیست که دولت فعلی اصلاحطلب است، البته ما هم باید مسؤولیت حمایت از دولت را بپذیریم. در عین حال فکر میکنم درباره این دولت مقداری سیاهنمایی میشود، چون کارهای خوبی در توسعه زیربناها، بهبود وضعیت مناطق محروم و بهداشت و درمان انجام داده است. وی با بیان اینکه دولت باید به طور شفاف عملکردش را برای مردم توضیح دهد، افزود: با وجودی که دولت کمترین تعامل را با فراکسیون امید داشته اما تلاش کردیم نقد مشفقانه کنیم. بزرگترین مشکل این دولت این است که با مردم حرف نمیزند؛ باید توضیح دهد درآمد نفت در سال ۱۳۹۱حدودا ۱۱۰ میلیارد دلار بوده که یکمرتبه به ۱۲ میلیارد دلار میرسد. امیدواریم در یک سال و نیم باقیمانده دولت این رویه را اصلاح کند.
ارسال به دوستان
اخبار
پدر شهیدان عربسرخی دار فانی را وداع گفت
حسین عربسرخی پدر شهیدان محسن، مجتبی و محمدرضا عربسرخی دار فانی را وداع گفت و به دیدار فرزندان شهیدش رفت.
گفتنی است مراسم تشییع پیکر آن مرحوم صبح امروز یکشنبه 24/9/98 ساعت ۹ از مقابل مسجد فائق واقع در میدان شهدا، خیابان هفدهمشهریور، خیابان شهید فیاضبخش برگزار خواهد شد.
ضمنا مراسم سوم روز سهشنبه 26/9/98 و مراسم هفتم روز جمعه 29/9/98 در مسجد علی ابنموسیالرضا واقع در میدان شهدا، خیابان عظیمزادگان از ساعت 14:30 تا ۱۶ منعقد میشود.
***
ادعای تکراری پمپئو علیه ایران
وزیر خارجه آمریکا بار دیگر ادعاهایی را درباره هدف قرار دادن پایگاههای آمریکا در عراق توسط ایران مطرح کرد. به گزارش ایسنا، مایک پمپئو در پیامی توئیتری با طرح ادعاهایی علیه ایران، آنچه آن را حمله شبهنظامیان ایران که در این هفته منجر به زخمی شدن 5 سرباز عراقی در فرودگاه بغداد شد، میخواند را محکوم کرد و خطاب به مقامات ایران گفت که آمریکا در صورت آسیبرساندن ایران یا شبهنظامیانش به کارکنان آمریکایی یا به شرکای عراقیمان، قاطعانه پاسخ خواهد داد.
این ادعای پمپئو علیه ایران در حالی مطرح میشود که مقامات کشورمان بارها تاکید کردهاند هیچ کشوری حق دخالت در امور داخلی کشوری مستقل را ندارد.
***
انتقاد نخستوزیر مالزی از تحریمهای آمریکا علیه ایران
نخستوزیر مالزی با انتقاد از تحریمهای یکجانبه آمریکا تاکید کرد از تحریمهای این کشور علیه ایران حمایت نمیکند. به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، ماهاتیر محمد در سخنرانی خود در یک کنفرانس در دوحه قطر گفت که تحریمهای آمریکا علیه ایران منشور ملل متحد و حقوق بینالملل را نقض میکند. وی ادامه داد: مالزی از اعمال مجدد تحریمهای یکجانبهای که آمریکا علیه ایران وضع کرده است، حمایت نمیکند. مالزی و کشورهای متعدد دیگری به دلیل همین تحریمها بازار بزرگی را از دست دادهاند. ماهاتیر محمد خاطرنشان کرد: این تحریمها آشکارا منشور ملل متحد و حقوق بینالملل را نقض میکند.
***
ماجرای رفتوآمد نمایندگان احزاب به شورای نگهبان
سخنگوی شورای نگهبان ماجرای رفتوآمد نمایندگان احزاب به شورای نگهبان را تشریح کرد. عباسعلی کدخدایی طی گفتوگویی با خبرگزاری صداوسیما، درباره رفتوآمد برخی نمایندگان احزاب به شورای نگهبان تصریح کرد: ما در شورای نگهبان باید پاسخگو باشیم و افراد، نمایندگان احزاب و گروهها از گذشته به شورای نگهبان رفتوآمد دارند، سوالهایی دارند و ما باید به آنها توضیح دهیم و پاسخگو باشیم و از حضورشان استقبال میکنیم. سخنگوی شورای نگهبان افزود: در هر بخشی از کار حاضر هستیم توضیح لازم را هم به داوطلبان و هم نمایندگان احزاب و گروهها ارائه دهیم، البته نشستهایی نیز برگزار شده که متعارف است و در اخبار هم مطرح میشود و بیشتر برای توضیح عملکرد شورای نگهبان بوده است. پیش از این هادی طحاننظیف، عضو حقوقدان شورای نگهبان در یادداشت اینستاگرامی از دیدار محمدرضا عارف، مجید انصاری و صادق خرازی در روزهای اخیر با اعضای حقوقدان شورای نگهبان خبر داده بود.
***
اهداف سفر روحانی به ژاپن
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سفر روحانی به ژاپن در روزهای آتی گفت: سفر آینده روحانی به ژاپن جهت ثمربخشی است، ژاپن روابط دیرینهای با ما داشت و از مشتریان اصلی نفت ما بود که بر اثر فشارهای غیرقانونی آمریکا از خرید نفت دست کشید و این برای ما قابل قبول نیست.
به گزارش مهر، موسوی ابراز داشت: پیشنهادات دولت ژاپن برای کاهش تنش در منطقه از روی حسننیت است و جمهوری اسلامی ایران از این حسننیت استقبال میکند. سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در بخش دیگر اظهارات خود در نشست خبری روز گذشته با اشاره به اقدامات انجام شده توسط ایران در واکنش به تعرض به کنسولگری ایران در نجف گفت: اعتراض خود را از اقدامات اشرار در عراق علیه کنسولگری ایران در نجف اعلام کردیم؛ پیگیریهای حقوقی و سیاسی ما همچنان برای جبران این امر و مجازات مسببان ادامه دارد.
***
وعده و وعید آمریکاییها به دکتر سلیمانی
پروفسور مسعود سلیمانی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در همایش دانشجویان انقلابی اصفهان درباره بازداشت در آمریکا، اظهار کرد: تجربههای سخت و خوبی در این مدت کسب کردهام؛ خوبی این تجربه آن بود که آمریکاییها چهره واقعی خود را نشان دادند و حتی در زمان دستگیری در فرودگاه به من گفتند کاری میکنیم که تحقیق و تدریس از یادت برود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان بسیج دانشجویی این دانشمند ایرانی افزود: بارها به من گفتند تنها با یک امضا، بهترین امکانات را در اختیارم میگذارند و میتوانم در بهترین دانشگاههای آمریکا تدریس کنم؛ تنها به این شرط که دور ایران را خط بکشم اما من قبول نکردم و همواره گفتهام که میخواهم به مردم کشور خودم خدمت کنم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|