|
کوربین مسؤولیت شکست را پذیرفت
«جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر انگلیس گفت مسؤولیت خود را در شکست حزبش در انتخابات روز پنجشنبه میپذیرد. کوربین که قصد دارد بهار سال آینده از سمت خود کنارهگیری کند، در یادداشتی در روزنامه «گاردین» نوشت: «ما در بحثها برنده شدیم اما نتوانستیم آن را به [جلب] اکثریتی برای ایجاد تغییر مبدل کنیم».
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از افزایش تحرکات داعش در مرزهای ایران و واکنش حشدالشعبی
سپر حشدالشعبی
گروه بینالملل: جنازه «هیثم علی اسماعیل» نوجوان 17 ساله عراقی که از چراغ راهنمایی و رانندگی میدان الوثبه بغداد آویزان شد، برای عراقیها یادآور ماجرای تسلط داعش بر 50 درصد عراق بود.
تحولات عراق و بیثباتی سیاسی این چند ماهه که آغاز آن اعتراضات بر حق مردم این کشور به گسترش فساد و میانهاش استعفای عادل عبدالمهدی از نخستوزیری عراق بود و پایانش نامشخص است، به جریانهای افراطی و در رأس آنها داعش فرصت دوبارهای برای تجدید قوا داده است.
سربرآوردن داعش از میان خاکسترهای میدان التحریر نه پدیدهای عجیب و غریب، بلکه اتفاقی قابل پیشبینی بود. پروسه وادار کردن عادل عبدالمهدی به کنارهگیری از قدرت، ابتدای جان گرفتن دوباره داعش بود. استعفای «سر دولت» به معنای سست شدن ساختارهای سیاسی، امنیتی و نظامی بود.
حالا چند روزی است در عراق و البته در چند کیلومتری مرزهای ایران، داعش عرض اندام میکند. در این میان نیروهای حشدالشعبی که در چند هفته اخیر فشار زیادی را از سوی طیف متمایل به غرب جبهه سیاسی عراق متحمل شده بودند، همانند سالهای گذشته پیشمرگ و ناجی مردم عراق شدند و در بههمریختگی نیروهای رسمی امنیتی و نظامی عراق، راهی جنگ با داعش شدند.
دیروز منابع عراقی از استقرار گسترده نیروهای حشدالشعبی عراق در مناطق شمال شرقی استان دیاله در شرق عراق و مرز با ایران با هدف مقابله با گروهک تروریستی داعش خبر دادند.
استان دیاله یا دیالی از استانهای شرقی کشور عراق است. این استان در مرز این کشور با ایران قرار گرفته و با استانهای کرمانشاه و ایلام هممرز است.
در واقع حشدالشعبی اگرچه نیروهای داعش در عراق را سرکوب کرده و مانع از رویش مجدد آنها میشود اما این عملیات از آن جهت که میتواند موجب تولد و برخاستن دوباره داعش در عراق باشد؛ برای امنیت عراق و کل منطقه از اهمیت زیادی برخوردار است.
یک مقام محلی در استان دیالی عراق دیروز از استقرار گسترده حشدالشعبی در یک منطقه نفتخیز مهم در شرق این استان در مرزهای عراق و ایران خبر داد و گفت این اقدام به دنبال حمله داعش به این منطقه انجام شد که با شهید و زخمی شدن شماری از نیروهای حشد از جمله یک فرمانده آن همراه شد.
یک مقام دیالی در گفتوگو با بغدادالیوم گفته است: منطقه میدان نفتی «نفتخانه» که شامل چاههای نفت مشهوری بوده و در نزدیکی مرزهای عراق و ایران و در حوزه استحفاظی شهر «خانقین» در ۱۱۰ کیلومتری شمال شرق بعقوبه واقع است، از چند هفته پیش شاهد استقرار گسترده تشکیلات حشدالشعبی است، بویژه در جاده اصلی که توسط یکی از واحدهای حشد کنترل میشود. این گستردهترین استقرار نیروهای حشدالشعبی از سال 2013 در این منطقه است که برای دفع خطر داعش انجام شده است. منبع مذکور که به گفته بغدادالیوم خواست نامش فاش نشود، افزود: داعش در مقطع اخیر 2 حمله بزرگ علیه واحدهای حشدالشعبی در نفتخانه انجام داد که به شهید و زخمی شدن شماری از نیروهای حشد در پی یک نبرد چند ساعته منجر شد.
این منبع گفت: واحدهای حشد منطقه را در حال حاضر با قدرت تحت کنترل دارند و راهبرد عملیات باز را برای پیگرد هستههای تروریستی فعال در این منطقه بهکار گرفتهاند.
در همین ارتباط هم صادق حسینی، رئیس کمیته امنیتی شورای استان دیاله عراق شنبه شب گفت: نیروهای بسیج مردمی عراق با انجام عملیاتی، پادگان «عایشه» متعلق به تروریستهای داعشی واقع در استان دیاله را هفته گذشته منهدم کردند.
به گزارش تارنمای حشدالشعبی، حسینی افزود: داعش از این پادگان برای آموزش تروریستها در استانهای دیاله، کرکوک و صلاحالدین استفاده میکرد. به گفته وی، نیروهای حشدالشعبی و امنیتی از آغاز سال ۲۰۱۹ تاکنون ۲۰ نفر از سرکردههای گروهک تروریستی داعش را به هلاکت رساندهاند.
بر اساس این گزارش، این سرکردگان داعشی در رشته عملیات ضربتی، حملات هوایی و کمین نیروهای بسیج مردمی و امنیتی عراق به هلاکت رسیدهاند. وی گفت: بسیاری از سرکردههای کشته شده داعشی، امرای برخی شهرستانها و کسانی بودند که اقدامات تروریستی بسیاری علیه مردم و نیروهای امنیتی انجام دادهاند.
مرحله هفتم عملیات «اراده پیروزی» با مشارکت نیروهای نظامی عراقی، هفته گذشته در 4 محور در استانهای دیاله و صلاحالدین آغاز شد. دیروز همچنین منابع عراقی اعلام کردند نیروهای ارتش این کشور، یورش داعش به ناحیهای در جنوب موصل را دفع کردهاند. به گزارش النهرین، یک منبع وابسته به پلیس نینوا اعلام کرد: نیروهای عراقی موفق به دفع یورش داعش به ناحیه القیاره در جنوب موصل در استان نینوا شدند که بر اثر آن یک داعشی کشته و یک تکفیری دیگر بازداشت شد. این منبع از استقرار نیروهای ارتش عراق در این ناحیه به شکل گسترده برای رصد و ممانعت از تحرک داعش در محورهای جنوب موصل خبر داد. گفتنی است اخیرا تکفیریها با سوءاستفاده از شرایط و بحران در عراق به تحرکاتی در برخی مناطق بویژه مناطقی که قبلا در اشغال آنها بوده، دست زدهاند.
* منابع درآمد داعش
بر اسـاس تحــقیق سال ۲۰۱۵ سازمان
«Financial Action Task Force» منابع مالی داعش به شرح زیر است: کنترل بانکها، ذخایر نفت و گاز، مالیات، اخاذی و سرقت از منابع سرمایهای،گروگانگیری برای دریافت پول، اعانههایی که از طریق سازمانهای غیرانتفاعی دریافت میشود و حمایتهای مالی و تجهیزاتی که جنگجویان خارجی فراهم میکنند.
***
[ماجرای تولد یک هیولا]
داعش یادگار تاریخی آمریکاییها و چک سفیدامضای تضمین بقای «دولت بیسر» در عراق و سوریه بود. هیلاری کلینتون، وزیر اسبق خارجه ایالات متحده صراحتا از تشکیل داعش توسط آمریکا سخن گفت و در زمان انتخابات ریاستجمهوری این کشور هم، ترامپ که گمان نمیکرد عنان داعش خیلی زود به دست خودش میافتد، بارها از این موضوع به عنوان ابزار تحقیر رقیب دموکرات خود استفاده کرد. داعش از ژوئیه ۲۰۱۴ ادعای خلافت جهانی کرد و بر خود نام حکومت اسلامی گذاشت. اولین بروز رهبران این جریان هم خطبه نماز جمعه معروف ابوبکر البغدادی رهبر این گروه بود. آنها خیلی زود با حمایت لجستیکی عربستان و حمایت اطلاعاتی آمریکاییها توانستند 11 میلیون نفر از مردم عراق و سوریه را تحت حکومت خودخوانده خود درآورند. وجه بارز داعش، ایجاد رعب و وحشت از طریق کشتار بیرحمانه افراد با روشهای عجیب و غریب همچون آتش زدن در قفس، سر بریدن، هدف قرار دادن افراد با آرپیجی و... بود.
داعش با همین سبک راه پیشرفت خود را هموار کرد. جنگ داخلی سوریه که شروع شد، داعشیها خیلی زود خود را به این کشور رساندند و به سرعت بخشهایی از شمال شرقی سوریه را تصرف و شهر رقه را به عنوان پایتخت خود انتخاب کردند. سپس همزمان با اقدام نظامی در سوریه به عراق حمله کردند و موفق شدند رمادی و فلوجه مهمترین شهرهای استان انبار در عراق را به قلمرو خود اضافه کنند. ژوئن ۲۰۱۴ مهمترین موفقیت داعش با تصرف موصل- دومین شهر بزرگ عراق- بهدست آمد. موصل البته با خیانت سران شهر از استاندار گرفته تا بقیه تسلیم شد. پیشرفت داعش طوری بود که تا خردادماه 1394 شمال غربی عراق و نیمی از سوریه را در سیطره خود داشت. با تشکیل نیروهای حشدالشعبی و آغاز جنگ تمام عیار عراقیها با نیروهای داعش، مناطق تحت تصرف داعش آرام آرام از کنترل آنها خارج شد. ژوئیه سال 2017 میلادی یعنی 2 سال پیش موصل هم از چنگ داعش درآمد و دسامبر همان سال بغداد پیروزی بر داعش را اعلام کرد.
***
[ماجرای تولد یک منجی]
ناکارآمدی و از هم پاشیدگی نیروهای کلاسیک نظامی عراق در جنگ با داعش مهمترین دلیل به وجود آمدن حشدالشعبی در عراق بود. این نیروی مردمی در سال ۲۰۱۴ و پس از سقوط موصل در واکنش به فتوای مراجع عراق بویژه فتوای جهاد آیتاللهالعظمی سیستانی تشکیل شد. ورود حشدالشعبی به جنگ با داعش آغاز سلسله شکستهای داعش بود. اگرچه این روزها به واسطه عملیات روانی نیروهای حامی غرب در ساختار سیاسی عراق، سخنان عجیب و غریبی درباره عملکرد حشدالشعبی گفته میشود اما درباره جایگاه قانونی این نیروی مردمی عراق باید دانست سپتامبر ۲۰۱۵ حیدر العبادی، نخستوزیر وقت عراق اعلام کرد گروههای حشدالشعبی بخشی از نیروهای حکومتی هستند. پارلمان عراق نیز آذرماه ۱۳۹۵ قانون حمایت از نیروهای حشدالشعبی را تصویب کرد. با تصویب این قانون، حشدالشعبی رسماً به یک نهاد قانونی تبدیل شد و حالا جزئی از ساختار ارتش عراق به شمار میرود و میتواند زیر نظر شورای عالی امنیت ملی عراق، قانونی فعالیت کند. در ماده یک این قانون آمده است: هیأت حشدالشعبی که به موجب دستور شماره ۹۱ در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۳۹۴) تشکیل شده بود، بخشی از نیروهای مسلح عراق به شمار میرود و تحت فرماندهی فرمانده کل نیروهای مسلح قرار میگیرد. گروهها و تشکیلات حشدالشعبی به موجب این قانون، ساختاری قانونی به شمار میروند که از حقوق و پاداشی متناسب با نیروهای امنیتی عراق برخوردار میشوند. بهواسطه جمعیت 70 درصدی شیعیان، عمدتاً ساختار و بدنه نظامی حشدالشعبی را شیعیان عراق تشکیل میدهند اما بعدها برخی عشایر سنی عراق از استانهای صلاحالدین، نینوا و انبار و نیز افراد فیلی و مسیحیان عراقی نیز به آن ملحق شدند. در جنگ تمام عیار عراقیها با داعش، حشدالشعبی در آزادسازی این مناطق نقش اساسی داشته است: جرفالنصر، آمرلی، ضلوعیه، بلد، استان دیاله، الدور، علم، ناحیه بغدادی، تکریت و بخشهایی از استان انبار. استان دیاله در مرز ایران که داعش دوباره در آن عرض اندام میکند برای چندمین بار طی سالهای گذشته به محل تقابل حشدالشعبی با داعش تبدیل شده است. حشدالشعبی امروز مهمترین مانع برای فروپاشی کامل ساختار سیاسی عراق و تجزیه این کشور است. از همین رو در میان سخنان چهرههای سیاسی غربگرای این کشور در چند ماه اخیر بویژه در 2 هفته گذشته، اتهامات فراوانی علیه این مجموعه مردمی مطرح شده است.
***
تضعیف حشدالشعبی تقویت داعش است
سیدرضا صدرالحسینی*
افزایش اعتراضات در عراق طی 2 ماه گذشته اخیرا صحنههایی از اغتشاشهای بعضا خونین را در پی داشت و سبب شد جریانهای تکفیری تروریستی در استانهای غربی و شمال عراق تحرکاتی داشته باشند. از سویی تحرکات جدید داعش در استان دیالی سبب شده افکار عمومی نگرانیهایی درباره ظهور مجدد این سازمان تروریستی داشته باشند. برای درک بهتر این مسأله و اینکه جدیت ظهور داعش و خطر آن بر امنیت منطقه بویژه عراق و ایران تا چه اندازهای است باید برخی پارامترها را مدنظر قرار داد. نخست آنکه هسته اولیه داعش را افسران رده بالای امنیتی و اطلاعاتی حزب بعث تشکیل میدادند، از این رو سبک اقدامات و عملیاتهای آن در میدان جنگ نیز برگرفته از آموزهها و روشهای این حزب است. صحت این ادعا در مصاحبهها و اظهارات فرماندهان و نیروهای رزمنده حشدالشعبی که سابقه مبارزه با حزب بعث را دارند قابل اثبات است. این افراد بر اساس شواهد عینی و رصدهای میدانی در دوره مبارزه با داعش علاوه بر شناسایی برخی سرکردههای داعش که سابقه عضویت در حزب بعث را داشتند، اقدامات رزمی آنها را در انطباق با تکنیکها و تاکتیکهای نظامی بعث عراق ارزیابی کردهاند. ضمن اینکه ارتباط «عزت ابراهیم الدوری» با داعش بهطور کامل اثبات شده بود و در زمان حیات وی، نیروهای داعش در استان نینوا و شهر موصل بهطور آشکار تحت فرماندهی او عمل میکردند. ضمن اینکه احتمال اینکه فرمانده جدید داعش که ملیتی عراقی دارد از افسران امنیتی حزب بعث باشد، بسیار قوی است. از این رو است که تحرکات مجدد داعش در عراق را باید در ارتباط مستقیم با آزادی عمل نیروهای جنگی حزب بعث دانست. تا زمانی که عناصر حزب بعث و تفکرات این جریان در عراق وجود داشته باشد، این انتظار وجود دارد که در مقطع فعلی بروز اغتشاش و آشوب در عراق، این جریان نیز تحرکاتی داشته باشد. نکته بعدی حمایت آمریکا از این تحرکات است. بدون شک ایالات متحده آمریکا و عربستان در صدر کشورهایی هستند که از بیدولتی و هرج و مرج در عراق سود میبرند. این رویکرد هم در رسانههای وابسته به آنها و هم در عملکرد مقامات سیاسی این کشورها کاملا مشهود است. از نحوه آخرین سفر مایک پنس به عراق و عدم حضور در بغداد تا حمایتهای مالی کشف شده آلسعود از داعش، همگی این موضوع را تایید میکند. جدا از این طی یک ماه گذشته اخبار متعددی منتشر شده مبنی بر اینکه نیروهای آمریکایی در برابر اقدامات تروریستی در مرزهای غربی عراق اهمال و نیروهای مستقر در پایگاه عینالاسد از بمباران مقرهای شناسایی شده آنها پرهیز میکنند. ضمن اینکه «حمید الیاسری» فرمانده لشکر ۴۴ حشدالشعبی هفته گذشته از همکاری آمریکاییها با داعش خبر داد. بر اساس اظهارات او 150 نفر از تروریستهای داعش با حمایت ضمنی نیروهای موسوم به ائتلاف ضدتروریسم وارد عراق شده و به سمت سنجار حرکت کردهاند. اما اینکه اقدامات و تحرکات داعش در برهه زمانی فعلی بتواند اثر و شدتی مانند دوره اول آن داشته باشد، حداقل در مقطع کنونی چندان قابل تصور نیست، چرا که سازمان حشدالشعبی و ارتش عراق تجربه موفقی در مقابله با داعش و شکست این گروه داشتهاند و خود داعش نیز به لحاظ نظم سازمانی و تعداد نیرو پس از شکستهای متعدد در عراق و سوریه انسجام گذشته را ندارد. از این جهت اقدامات آن فعلا محدود است اما نباید این خطر را نادیده گرفت. به نظر میرسد داعش مانند گذشته سوار بر موج رسانهای شده و این بار ضعف خود را در لوای ارتش رسانهای پوشش داده است. از این جهت باید توجه داشت در عرصه رسانه نیز باید نسبت به اقدامات و عملکرد آن هشیارانه عمل کرد. چه اینکه در گذشته نیز ثابت شده بود این گروه بهطور هدفمند دست به اقداماتی میزند که در رسانهها مطرح شود. نکته پایانی اینکه، مجموع معترضان عراقی حاضر در میادین و خیابانهای عراق در 2 ماه گذشته کمتر از یک میلیون نفر برآورد میشود و از این تعداد جمع بسیار اندکی که البته با تکنیکهای رسانه آشنایی دارند، سعی کردهاند نارضایتیهای مردمی را پس از عبدالمهدی ناشی از وجود حشدالشعبی نشان دهند. نکته مهمی که در این عرصه باید مدنظر قرار داد این است که اکثریت قاطع مردم عراق و مقامات سیاسی این کشور به دور از وابستگی حزبی، به ارزشهای حشدالشعبی برای عراق واقفند. حشدالشعبی سازمانی مردمی و قانونی است که با فرمان مرجعیت تشکیل شد و فداکاریهای آن در جنگ با داعش و تاثیرش در شکست دادن این گروه تروریستی در عراق بر هیچ کس پوشیده نیست. از این رو اقداماتی که در جهت متهم کردن حشد و تضعیف آن میشود و رسانههای وابسته به آمریکا و عربستان بر موج آن سوار شدهاند نیز در راستای تقویت داعش و تداوم هرج و مرج در عراق قابل تحلیل است.
کارشناس مسائل عراق*
ارسال به دوستان
دور دنیا
تحرکات نظامی امارات در جنوب یمن
وبگاه «الخبرالیمنی» گزارش داد بیش از ۴۰ خودروی زرهی اماراتی بهعلاوه دهها تیپ نظامی و نفربر وارد اردوگاه «بلحاف» شدهاند؛ اردوگاهی که در شهر «الروضه» استان «شبوه» در جنوب یمن قرار دارد و نیروهای اماراتی در آن مستقر هستند. منابع محلی در همین زمینه اعلام کردند انتقال تجهیزات نظامی پیشتر از فرودگاه «الریان» در شهر «المکلا» مرکز استان «حضرالموت» به سمت شبوه آغاز شده بود. «عادل الحسنی» یکی از مقامات جنبش مقاومت جنوب یمن اعلام کرد استان «شبوه» این کشور که در کنترل نیروهای صنعا نیست، به دلیل ثروت هنگفت آن به میدان درگیری میان عربستان و امارات مبدل شده است.
***
پیشنهاد اتحادیه کارگری فرانسه برای توقف اعتصابها در کریسمس
اتحادیه «کنفدراسیون دموکراتیک کار» فرانسه (CFDT) با نزدیک شدن کریسمس، خواستار توقف اعتصابها شد اما در ادامه خواستار ادامه اعتصابها از ماه ژانویه 2020 (دیماه) در صورتی شد که دولت از طرح خود درباره تغییرات نظام بازنشستگی صرفنظر نکند.
بنا به گزارش شبکه «فرانس 24»، دولت فرانسه در طرح جدید خود برای تغییرات در قوانین بازنشستگی پیشنهاد داده است افراد برای آنکه بهطور کامل از مزایای بازنشستگی برخوردار شوند، در مقایسه با قوانین فعلی، 2 سال بیشتر کار کنند. مکرون همچنین در صدد است در قانون جدید حقوق ماهانه کارگران بازنشسته را کاهش دهد. مردم فرانسه در اعتراض به این تصمیم از هفته گذشته دست به اعتصاب زدند.
***
تداوم گفتوگوها بین کردها و دولت سوریه
گفتوگوها میان شبهنظامیان کرد در شمال سوریه موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) و دمشق بر سر ادغام این نیروها در ارتش کماکان ادامه دارد. به گزارش وبگاه خبری معارض «شام»، دیدارهایی میان نیروهای دموکراتیک و نظام سوریه در جریان است که هدف از آن، ادغام نیروهای «قسد» در ارتش سوریه و مذاکره بر سر مناطق تحت سیطره نیروهای دموکراتیک است.
***
عربستان در باب المندب پایگاه میسازد
یک منبع نظامی یمنی اعلام کرد عربستان سعودی دهها نظامی به جزیره «زقر» در دریای سرخ واقع در سواحل یمن و اریتره در نزدیکی «بابالمندب» اعزام و ساخت یک پایگاه نظامی را آغاز کرده است. این منبع که خواست نامش فاش نشود به روزنامه «عربی ۲۱» گفت زقر بزرگترین جزیره مجمعالجزایر «حنیش» در جنوب دریای سرخ است و ریاض حضور نظامی خود را در این جزیره تقویت کرده است. وی تأکید کرد بیش از 50 نظامی سعودی در حال حاضر در این جزیره راهبردی حضور دارند؛ جزیرهای که پیشتر نیروهای محلی که امارات آن را سازماندهی کرده بود، بر آن مسلط بودند.
***
آغاز برنامه آمریکا برای خروج 4000 نظامی از افغانستان در هفته آینده
یک رسانه آمریکایی از قصد دولت دونالد ترامپ برای اعلام خروج 4 هزار نظامی این کشور از افغانستان طی هفته آینده خبر داد. شبکه «انبیسی نیوز» در گزارشی به نقل از مقامهای آمریکایی گزارش داد دولت آمریکا با توجه به از سرگیری مذاکرات خود با گروه طالبان در نظر دارد طی هفته آینده ۴ هزار نظامی خود را از افغانستان خارج کند اما همچنان ۸ تا ۹ هزار نظامی را در این کشور نگه دارد. مقامهای آمریکایی به این رسانه خبر دادهاند قرار است خروج ۴۰۰۰ نظامی آمریکایی ظرف چند ماه آینده و به صورت مرحلهای انجام شود.
***
افتتاح مقر فرماندهی مشترک نیروهای ترکیه و قطر در دوحه
مقر فرماندهی مشترک نیروهای ارتش ترکیه و قطر در دوحه افتتاح شد.
شبکه ماهوارهای تیآرتی ترکیه اعلام کرد در مراسم افتتاح این مقر مشترک، مسؤولان ارشد 2 کشور از جمله «خلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه و «خالد بن محمد العطیه» همتای قطری او به همراه «یاشار گولر» رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه و «غانم بن شاهین القانع» همتای قطریاش حضور داشتند. پیش از افتتاح این مقر مشترک، وزیر دفاع قطر از هیات نظامی ترکیه استقبال کرده و مراسم استقبال نظامی در این پایگاه برگزار شد. پس از آن آکار، گولر و العطیه مقر فرماندهی مشترک را افتتاح کردند و آکار در سالن اجتماعات به همین مناسبت سخنرانی داشته و تاکید کرد: «ترکیه همواره ثابت کرده دوست زمان سختیهاست». همچنین در جریان دیدار وزرای دفاع ترکیه و قطر یک پروتکل همکاری در پایان مراسم به امضا رسید و 2 وزیر مذاکرات دوجانبهای را با حضور روسای ستادهای ارتش 2 کشور داشتند.
***
اعتراض ساردینها علیه سالوینی
دهها هزار نفر از مردم ایتالیا به تظاهراتی در مرکز شهر رم پیوستند که از سوی جنبش مردمنهادی به نام «ساردینها» سازماندهی شده بود. «ساردینها» تنها یک ماه پیش و زمانی شکل گرفت که «ماتیا سانتوری» شهروند ۳۲ ساله و 3 تن از دوستانش مردم را به اعتراض علیه حزب «لیگ» به رهبری «ماتئو سالوینی» معاون نخستوزیر ایتالیا دعوت کردند.
دانشجویان، بازنشستگان و خانوادهها به همراه فرزندانشان در رم به خیابانها آمدند و برخی از آنان تصاویری از ماهی ساردین را در دست داشتند و سرودی با مضمون مقاومت میخواندند.
ارسال به دوستان
پس از ماهها آشوب و اعتراض، امروز برگزار میشود
جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب نخستوزیر جدید
جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب نخستوزیر این کشور در حالی امروز برگزار خواهد شد که نظم و امنیت در بیروت و طرابلس به شکل چشمگیری کاهش پیدا کرده و در تازهترین مورد آن شاهد درگیریهایی در میادین منتهی به پارلمان این کشور در بیروت بودهایم. در پی این درگیریها، نیروهای امنیتی و ارتش از صبح دیروز حضورشان را در مرکز بیروت تشدید کرده و نیروهای دفاع مدنی نیز در منطقه حضور یافتهاند تا در صورت لزوم وارد عمل شوند. در مقابل معترضان در مرکز بیروت با تجمع در میادین و دعوت از فعالان در شبکههای اجتماعی سعی در گسترده کردن اعتراضات داشتند.
به گزارش المنار، صبح دیروز همچنین خبرگزاری ملی لبنان در خبری مدعی شد جنگندههای رژیم صهیونیستی حریم هوایی لبنان را نقض کردهاند. در کنار این، حملات مشکوکی از سوی گروههای ناشناس به دفاتر «حزب المستقبل» به رهبری سعدالحریری و «جریان آزاد ملی» به رهبریت جبران باسیل انجام شد. بر اساس اخبار رسیده، افراد ناشناس با حمله به دفتر حزب مسیحی «جریان آزاد ملی» به رهبری «جبران باسیل» وزیر خارجه لبنان در شهرک الجومه منطقه «عکار» در شمال این کشور در آن را شکستند و سپس این دفتر را آتش زدند.
همچنین شماری از افراد ناشناس روز یکشنبه با بمبهای دستساز (کوکتل مولوتف) به دفتر حزب سنی «المستقبل» به رهبری «سعد حریری» نخستوزیر مستعفی لبنان در شهرک «خریبه الجندی» منطقه عکار حمله کردند و آن را نیز آتش زدند.
«ریا الحسن» وزیر کشور لبنان در واکنش به این درگیریها و حملات به فرماندهی نیروهای نظامی و امنیتی این کشور دستور داد تحقیق فوری برای شناسایی عوامل اصلی اغتشاشات بیروت را آغاز کند.
شیخ محمد یزبک، رئیس هیأت شرعی حزبالله لبنان نیز در سخنانی به مناسبت هفتمین روز شهادت «نزار المسمار» که در هرمل به شهادت رسید، گفت: مقاومت تمام تلاش خود را برای حل مشکلات و سختیها انجام میدهد و از همه گروهها میخواهیم دست به دست هم داده و کمیتههایی برای پشت سر گذاشتن بحران لبنان تشکیل دهیم.
وی افزود: وقت آن رسیده همه لبنان برای جلوگیری از توطئهها و تهدیدها و رد کردن وعدههای توخالی آمریکا دست به دست هم دهند، زیرا آمریکا ما را میان یک قرص نان و عقبنشینی از کرامت، اصول و مبانی و خون شهدای خود مخیر ساخته است. اتحادیه عرب هم از تمام طرفهای لبنانی خواسته است با پرهیز از خشونت، حفظ و برقراری ثبات و صلح داخلی لبنان و همچنین ممانعت از هر آنچه منافع ملی را تهدید کند، زمینه را برای اجرای روندهای قانونی فراهم کنند. این اتحادیه همچنین اعلام کرده سرعت بخشیدن به روند تشکیل دولت در کاهش میزان تنش در لبنان و آغاز اقداماتی که مسیر را به روی حل بحران اقتصادی این کشور باز میکند، سهم بسزایی دارد. جلسه پارلمان لبنان در شرایطی قرار است امروز برگزار شود که پس از استعفای حریری، سمیر خطیب و محمد الصفدی، 2 نفر از مقامات سیاسی سابق لبنان به عنوان کاندیدای نخستوزیری از سوی حریری معرفی شدند اما هر بار و در آستانه رأیگیری در پارلمان تحت فشار حامیان حریری از قبول این سمت انصراف دادند. جبران باسیل، وزیر خارجه و رهبر حزب «جریان آزاد ملی» لبنان که از منتقدان جدی حریری است، در مصاحبه با شبکه «الجزیره» درباره دولت آتی کشورش اظهار کرد: لبنان نیازمند حکومتی است که از افراد متخصص تشکیل شده باشد و بتواند اصلاحات اقتصادی را انجام دهد. وی افزود: مشکلی با اینکه در خارج دولت باقی بمانیم، نداریم و به عنوان اپوزیسیون سازنده به لبنان خدمت خواهیم کرد. جبران باسیل در ادامه موفقیت هر دولتی به نخستوزیری سعد حریری را به دلیل تداوم سیاستهای اقتصادی مبتنی بر دریافت وام (از نهادهای بینالمللی)، افزایش نرخ سود بانکی و بدهی عمومی بعید دانست. این مقام لبنانی ادامه داد: چنین سیاستی تنها به طبقه ثروتمند و بانکها سود رسانده اما اقتصاد لبنان را نابود کرده است و ما سالهاست با آن مخالف هستیم و به این مخالفت ادامه هم میدهیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|