|
کاهش ۳۰ درصدی مراجعان به مراکز درمانی در پی گرانیها
معاون بیمه و خدمات سلامت بیمه سلامت گفت: آمار مراجعان به نظام خدمات درمانی کشور نسبت به سال گذشته قریب به ۳۰ درصد کاهش یافته است. کورش فرزین در گفتوگو با ایلنا، گفت: نرخ خدمات به گونهای شده است که هزینه درمان نسبت به درآمد خانوارها چشمگیر است. مردم برای مشکلات عادی به پزشک مراجعه نمیکنند، نه به این خاطر که پوشش بیمهای وجود ندارد، زیرا همه چیز گرانتر شده است.
ارسال به دوستان
جامعه
12 هزار تن موادمخدر در 4 دهه گذشته کشف شده است
دبیر ستاد مبارزه با موادمخدر کشور گفت: در 4 دهه گذشته بیش از 12 هزار تن انواع موادمخدر کشف و ضبط شده است. به گزارش فارس، اسکندر مومنی در سومین نشست تخصصی معاونان، مدیران کل و دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با موادمخدر اظهار داشت: در طول 4 دهه گذشته 50 هزار باند و گروه توزیع موادمخدر نابود شده است. همچنین یکصد هزار خودرو توقیف شده و 12 هزار تن موادمخدر کشف و ضبط شده است. وی گفت: با همه اقدامات انجام شده در 4 دهه گذشته ولی روند شیوع اعتیاد رو به افزایش بوده است. فقط در دهه 60 کاهش شیوع اعتیاد در کشور را داشتهایم و مابقی دههها شاهد افزایش مصرف موادمخدر بودهایم. دبیر ستاد مبارزه با موادمخدر کشور افزود: یکی از رویکردهای اصلی ما در گام دوم انقلاب و دوران پیش رو هماهنگ کردن بسترهای لازم برای ورود نخبگان و جوانان در کاهش عرضه موادمخدر است.
***
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری خبر داد
تولید داروی جدید ترک اعتیاد
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تا سال آینده داروی جدیدی برای ترک اعتیاد تولید میشود. به گزارش فارس، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری بیان کرد: در حوزه مبارزه با موادمخدر نیز شرکتهای ما میتوانند اقدامات گستردهای انجام دهند و شاید دیگر احتیاجی به ایجاد دیوار فیزیکی در مرزها نیست و میشود هر کسی را که از این خطوط عبور میکند شناسایی کرد. وی خاطرنشان کرد: در حوزه دارویی ترک اعتیاد نیز در 12 سال گذشته توسط شرکتهای دانشبنیان اتفاقهای خوبی رخ داده است که تا سال آینده داروی جدیدی را برای ترک اعتیاد که توسط یکی از شرکتهای دانشبنیان ساخته شده است رونمایی و تولید خواهیم کرد.
***
مبلغ «یارانه حمایت معیشتی» فقط به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود
ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی اطلاعیه اعلام کرد: مبلغ «یارانه حمایت معیشتی» فقط به حساب بانکی سرپرستان خانوار واریز میشود.
به گزارش تسنیم، ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیهای درباره واریز مبلغ بسته معیشتی به حساب سرپرستان خانوار توضیحاتی ارائه کرد.
بر همین اساس این ستاد در اطلاعیه شماره دهم خود تاکید کرد: به دنبال انتشار اخباری در برخی رسانهها مبنی بر عدم دریافت بسته حمایت معیشتی از سوی سازمانها و نهادهای حمایتی، به اطلاع میرساند همانگونه که پیش از این نیز اطلاعرسانی شده، مبلغ بسته حمایت معیشتی به حساب بانکی سرپرست خانوارها واریز میشود و قرار نیست هیچ سازمان، موسسه و نهاد واسطهای این مبلغ را دریافت و سپس در اختیار مشمولان قرار دهد.
در اطلاعیهها و اخبار منتشره از سوی ستاد شناسایی مشمولان بسته حمایت معیشتی مستقر در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به طور شفاف این موضوع اطلاع رسانی شده است، بنابراین با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع، انتظار میرود رسانهها در درج اخباری از این دست نهایت دقت و توجه لازم را به عمل آورند.
***
دبیر انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران:
سرطان سالانه جان 35 هزار نفر را در کشور میگیرد
دبیر انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران، سهم شیمیدرمانی در بهبود سرطانها را حدود ۱۰ الی ۲۰ درصد عنوان کرد و گفت: دوسوم سرطانها در کشور درمان قطعی میشود. این در حالی است که هر سال حدود 35 هزار نفر بر اثر سرطان جان خود را از دست میدهند. به گزارش «وطن امروز»، حسین فودازی در نشست خبری چهارمین کنگره بینالمللی کلینیکال انکولوژی و چهاردهمین کنگره سالانه انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران با عنوان این مطلب که ۴۰ درصد سرطانها با جراحی بهبود مییابد، گفت: شیمیدرمانی میتواند ۱۰ الی ۲۰ درصد سرطانها را بهبود ببخشد. دوسوم سرطانها در کشور، درمان قطعی میشود و یکسوم بیماران مبتلا به سرطان فوت میکنند. فودازی با عنوان این مطلب که هر سال ۱۱۰ هزار مورد جدید سرطان در کشور تشخیص داده میشود، افزود: سالانه بین ۳۰ تا ۳۵ هزار مبتلا به سرطان در کشور فوت میکنند.
رئیس انجمن رادیوتراپرانکولوژی ایران نیز در ادامه به مهمترین محورهای کنگره امسال اشاره کرد و افزود: بهینهسازی وضعیت بیماران مرهون پیشرفت علم و دانش پزشکی در سالهای اخیر است. محمدرضا قوامنصیری به موضوع بررسی وضعیت ژنتیکی بیماران مبتلا به سرطان اشاره کرد و گفت: در بعضی از سرطانهای شایع مثل سرطان سینه، پروستات، روده بزرگ و...، با استفاده از بررسیهای ژنتیکی، میتوان جواب بهتری گرفت. وی ادامه داد: با استفاده از بررسیهای ژنتیکی، میتوان پیشبینی کرد افراد به ظاهر سالم، در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند یا خیر. چهارمین کنگره بینالمللی کلینیکال انکولوژی 27 تا 29 آذر در هتل المپیک برگزار میشود. در این کنگره اساتید مجرب از کشورهای اروپا، آمریکا و استرلیا حضور دارند. همچنین در این کنگره 150 مقاله برگزیده شده است.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از جزئیات اعزام اولین کاروانهای زیارتی ایرانی به دمشق بعد از شکست داعش گزارش میدهد
آغاز سفرهای زیارتی به سوریه
مدیر اجرایی یکی از آژانسهای مسافرتی در گفتوگو با «وطن امروز»: سفر به سوریه مانند سایر سفرهای خارجی در فضایی امن در حال انجام است
اسدالله خسروی*: اولین کاروان زائران حرم حضرت زینب و حضرت رقیه سلاماللهعلیهما پس از پیروزی مدافعان حرم بر داعش و مقاومت تاریخی مردم سوریه به دمشق رسیدند تا پیامی روشن را منتشر کنند؛ سوریه به امنیت رسیده است.
به گزارش «وطنامروز»، دیروز تصاویر حضور اولین کاروان زیارتی ایرانیها در دمشق در شبکههای اجتماعی منتشر شد و شگفتی خیلیها را در پی داشت اما این خبر حقیقت دارد: براحتی میتوانید برای زیارت حرم حضرت زینب با ثبتنام در آژانسهای مسافرتی به دمشق بروید.
این روزها اولین کاروان زیارتی رسمی از سوی سازمان حج و زیارت به سوریه اعزام و به نوعی درهای حرم حضرت زینب(س) بار دیگر به روی زائران ایرانی باز شده است؛ سفری که عاشقان اهل بیت(ع) سالها منتظر بودند تا بتوانند با نابودی داعش به حرم بانوی دشت کربلا و دختر 3 ساله اباعبدالله(ع) مشرف شوند.
در این راه پر فراز و نشیب هزاران مدافع حرم به شوق زیارت در راه دفاع از حرم حضرت زینب(س) به شهادت رسیدند و با خون خود راه زیارت عمه سادات را باز کردند.
اولین کاروان زیارتی سوریه پنجشنبه گذشته از فرودگاه امام خمینی(ره) تهران با بدرقه مسؤولان حج و زیارت کشورمان به سمت فرودگاه دمشق حرکت و در آنجا نیز نماینده ولیفقیه در سوریه از آنها استقبال کرد.
* حتی یک لحظه هم پرچم گنبد حضرت زینب(س) نیمهافراشته نشد
نماینده ولیفقیه در سوریه ضمن خیر مقدم به زائران، بازگشایی مسیر زیارت و امنیت موجود در سوریه را مدیون خون شهدای مدافع حرم دانست و گفت: 8 سال پیش داعشیان در کوچههای اطراف حرم حضرت زینب(س) بودند و از ساختمانهای اطراف حرم، زائران را به شهادت میرساندند اما اکنون ما باید صدها کیلومتر آن طرفتر برویم تا بوی نحس آنها را حس کنیم.
آیتالله طباطبایی ادامه داد: یادمان هست وقتی 8 سال پیش در ایران گفتند حرم حضرت زینب(س) و حرم حضرت رقیه(س) در خطر است، چقدر از جوانان و هیأتیها آمدند و به مسؤولان میگفتند اجازه بدهید ما به سوریه برویم و از این حرمها دفاع کنیم. آنها آمدند تا کسی نتواند به حرم حضرت زینب(س) جسارتی کند. من به عنوان شاهد میگویم که طی این سالها حتی یک لحظه هم پرچم گنبد حضرت زینب(س) نیمهافراشته نشد و این از برکت خون شهداست.
*چگونه به سوریه برویم؟
اولین گروه از زائران در قالب کاروانهای ۳ شب و ۴ روز به سوریه اعزام شدند که بر اساس تفاهمنامههای امضا شده، تمام زائران در هتلهای ۴ و ۵ ستاره دمشق اسکان داده میشوند.
یکی از نکات قابل توجه در اعزامهای سوریه، نداشتن تبلیغات و اطلاعرسانی این سفر معنوی از سوی سازمان حج و زیارت به عنوان متولی اعزامهاست تا جایی که حتی نحوه ثبتنام برای اعزام به سوریه نیز از سوی این سازمان اعلام نشده است. مسؤولان سازمان حج و زیارت حاضر نشدند پاسخ سؤالات «وطنامروز» را در اینباره بدهند اما یکی از مجریان سفر زیارتی به سوریه به خبرنگار ما گفت: این سفر با مجوز سازمان حج و زیارت انجام میشود. هزینه سفر به سوریه در قالب 5 روز و ۴ شب برای زائران بزرگسال ۳ میلیون و ۷۹۵ هزار تومان، ۲ تا ۱۲ سال ۳ میلیون و ۱۰ هزار تومان و زیر 2 سال ۲۱۶ هزار تومان و همچنین در اعزامهای 4 روز و ۳ شب برای زائران بزرگسال ۳ میلیون و ۳۸۸ هزار و ۵۰۰ تومان، ۲ تا ۱۲ سال ۲ میلیون و ۸۰۵ هزار تومان و زیر 2 سال ۲۱۶ هزار تومان است. همچنین زیارت حرم حضرت زینب(س) و حرم حضرت رقیه(س) و بازدید از قبرستانهای بابالسلام و بابالصغیر نیز از برنامههای کاروانهای زیارتی سوریه به شمار میرود.
با انتشار اولین تصاویر حضور ایرانیها در سوریه خیلیها از خود میپرسند چگونه و با چه قیمتی میتوان به این سفر زیارتی رفت. در جدولی که برای کاروان زیارتی منتشر شده برای 3 روز 3 میلیون و 300 هزار تومان و برای 5 روز 3 میلیون و 790 هزار تومان در نظر گرفته شده است. البته برای کودکان زیر 12 سال تخفیف ویژهای وجود دارد. مدیر داخلی تور زیارتی پرواز گیتی سفر در این باره به خبرنگار «وطنامروز»، گفت: سری دوم زوار ثبتنامی برای سفر به سوریه، یکم و پنجم دیماه به این کشور اعزام میشوند.
علی بهنودشت با بیان اینکه اولین سری اعزام زوار به سوریه 17 و 21 آذرماه به این کشور انجام شد، گفت: تور گیتی سفر مجوز رسمی سازمان حج و زیارت را دارد. ثبتنامکنندگان برای سفر به سوریه میتوانند از سایت سازمان حج و زیارت نامنویسی کنند. بهنودشت به تضمین امنیت کامل مسافران و زوار اشاره کرد و گفت: از آنجایی که اعزام زوار به سوریه با هماهنگی و مجوز سازمان حج و زیارت انجام میشود، بنابراین جای هیچگونه نگرانی نیست و کاروانهایی که به این کشور اعزام شدهاند هیچ مشکلی نداشتهاند. این سفر آنقدر امن است که هیچگونه محدودیت سنی برای سفر به سوریه وجود ندارد و مانند سایر سفرهای زیارتی این سفر معنوی هم انجام میشود.
هزینه سفر زیارتی سوریه به ازای هر نفر
خبرنگار*
ارسال به دوستان
هشدار رئیس قوهقضائیه به مدیران محیطزیست:
مسؤولان در قبال آلودگی هوا پاسخگو باشند
گروه اجتماعی: رئیس قوهقضائیه خواهان پاسخگویی مسؤولان در قبال آلودگی هوا و تبعات زیستمحیطی آن شد.
به گزارش «وطن امروز»، آلودگی هوا در چند هفته گذشته زندگی عادی ساکنان کلانشهرها را مختل کرده و مشکلات زیستمحیطی فراوانی را به وجود آورده است. مسؤولان شهری و دولتی همواره وعده حل معضل آلودگی هوا را دادهاند اما فقط وقتی باد و باران میآید آسمان کلانشهرها آبی میشود و عملا طرحهای مسؤولان نتوانسته گرهی از این مشکل باز کند. با توجه به اینکه برای کاهش آلودگی هوا بودجه قابلتوجهی در نظر گرفته شده، باید مسؤولانی که مستقیما وظیفه حل این مشکل را دارند پاسخگوی عملکرد خود باشند. موضوعی که رئیس قوهقضائیه دیروز در جلسه مسؤولان عالی قضایی به آن اشاره کرد.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوهقضائیه دیروز گفت: یکی از حقوق مهم برای مردم حق زیستن در یک محیط سالم با هوای سالم است. مسأله هوای ناسالم که در چند روز اخیر پیش آمده، پیگیری جدی مسؤولان مربوطه را میطلبد. سخن از مچگیری نیست، بلکه سخن از ضرورت پاسخگویی است.
رئیس قوهقضائیه تصریح کرد: هر کس در هر بخشی مسؤولیت دارد باید نسبت به وضعیت هوای ناسالم پاسخگو باشد. فقط هم موضوع هوا نیست؛ محیطزیست و شهرداری باید پاسخگو باشند و دستگاههای نظارتی و دادستانها باید کار را پیگیری کنند.
رئیسی به موضوع فاضلاب و مشکل زیستمحیطی بهوجود آمده در شهر «کوت عبدالله» در نزدیکی اهواز هم اشاره کرد. این شهر بعد از بارشهای اخیر دچار آبگرفتگی شد و سرریز شدن فاضلاب مشکلات بسیاری برای اهالی آن به وجود آورد. رئیس قوهقضائیه در اینباره گفت: وضعیت بد زیستمحیطی برای مردم منطقه کوت عبدالله در خوزستان به وجود آمده که حتما باید پیگیری شود. حقوق عامه، مسألهای مهم و محوری است. هم مسؤولان باید نسبت به حقوق مردم همت داشته باشند و هم دستگاههای مسؤول مانند دادستانی کل و سازمان بازرسی باید پیگیری کنند و باز هم تاکید میکنم که مسأله، ضرورت پاسخگویی در این میدان است.
* ادامه آلودگیها
شاخص کیفیت هوا دیروز روی عدد 144 قرار گرفت تا همچنان هوای پایتخت آلوده گزارش شود. تهران از ابتدای سال 25 روز هوای پاک، 192 روز هوای سالم، 51 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و 2 روز هوای ناسالم برای همه افراد داشته است. این در حالی است که در مدت مشابه سال پیش تهران 15 روز هوای پاک، 216 روز هوای سالم و 39 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس داشته است.
* برای تعطیلی ادارات در روزهای آلوده مقاومتهایی وجود دارد
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران گفت: زمانی که وضعیت هوا در شرایط اضطرار و بحرانی است باید برای رسیدن به شرایط متعادل، ادارات هم تعطیل شود، در حالی که برای تعطیلی ادارات مقاومتهایی وجود دارد.
زهرا صدراعظمنوری با اشاره به نقش دستگاهها در آلودگی هوا با بیان اینکه هر سازمانی دارای وظایف و تکالیفی است که باید آن را انجام دهد، گفت: اگر این وظایف بخوبی انجام نمیشود، دستگاه ناظر باید موضوع را مورد بررسی قرار دهد. مفهوم این نظارت و بررسی این نیست که وظیفه یک دستگاه به دستگاه دیگر تحویل داده شود. به گفته وی دولت در راستای کاهش آلودگی هوای پایتخت و کلانشهرهای دیگر کمیته اضطرار آلودگی هوا را تشکیل داده است که دستگاههای مختلف در این کمیته عضو هستند. زمانی که شاخص آلودگی هوا از ناسالم رد میشود، کمیته شرایط را بررسی میکند و اگر میزان آلایندگی شهر از حد مجاز بیشتر باشد، مدارس و دانشگاهها و در صورت خطرناک بودن وضعیت شهر را تعطیل میکنند. عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه یک کمیته دیگر تحت عنوان کمیته ملی کاهش آلودگی هوا نیز وجود دارد که ریاست آن برعهده سازمان حفاظت محیطزیست است، افزود: همیشه ملاحظاتی وجود دارد که این ملاحظات مانع اجرای اقدامات پیشگیرانه در زمان مناسب میشود. رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه زمانی که آلودگی هوا به حد ناسالم میرسد، باید دستگاهها با هم هماهنگ عمل کنند، تصریح کرد: زمانی که وضعیت اضطرار و بحرانی است باید برای رسیدن به شرایط متعادلکننده، ادارات هم تعطیل شوند. برای تعطیلی ادارات مقاومتهایی وجود دارد که این افراد دلیل عدم تعطیلی را خسارات مالی بیان میکنند اما حفظ سلامت و جان مردم باید در اولویت باشد.
* ناوگان فرسوده باید اسقاط شود
اسقاط ناوگان فرسوده علاوهبر تأثیر کاهش 31 درصدی در آلودگی هوا، نهتنها ضرر اقتصادی به همراه ندارد، بلکه سود اقتصادی در محل هزینههای سلامت عمومی جامعه به همراه خواهد داشت. این روزها که آلودگی هوا گریبان مردم کلانشهرهای کشور را گرفته است، مسؤولان تنها به اجرای طرحهایی مثل تعطیلی مدارس و دعا برای باد و باران روی آوردهاند! این در حالی است که باید بدانیم آلودگی هوا درمان ندارد، بلکه باید پیشگیری کرد. در این راستا هر چند راهکارهایی مطرح شده است اما باز هم مشاهده میشود مسؤولان بهرغم واقف بودن به راهکارهای مؤثر کاهش آلودگی هوا مانند اسقاط ناوگان فرسوده، سراغ راهکارهایی میروند که اثبات شده است تأثیر چندانی در کاهش این معضل ندارند. فارس گزارش داده که مسؤولان هرچند طرح کاهش (معاینه فنی) و طرح بیدود را بهعنوان طرحهای اصلی خود مطرح کردند اما ارزیابیها نشان میدهد طرح کاهش در نهایت میتواند منجر به کاهش 5/2 درصدی آلودگی هوا شود و طرح بیدود که فاتحه آن چند روز پیش خوانده شد، تقریباً هیچ تأثیری ندارد. همچنین عدهای در تلاش برای نصب فیلتر دوده روی خودروهای دیزلی هستند که با توجه به کیفیت سوخت کشور و نحوه تولید و عملکرد این فیلترها، باید انتظار هزینه زیاد و فایده کم را برای این راهکار داشت. نصب هر فیلتر دوده حدود 100 میلیون تومان هزینه دارد و در عوض با توجه به نصب روی دیزلیهای غیرفرسوده، تنها تأثیر 7 درصدی روی کاهش آلودگی هوا خواهد داشت. حال جای سؤال است که چرا مسؤولان سراغ راهکارهایی با هزینه کمتر و فایده بیشتر نمیروند؟! ارزیابی هزینه- فایده راهکارهای کاهش آلودگی هوا نشان میدهد اسقاط ناوگان فرسوده علاوهبر تأثیر کاهش 31 درصدی در آلودگی هوا، نهتنها ضرر اقتصادی به همراه ندارد، بلکه سود اقتصادی در محل هزینههای سلامت عمومی جامعه بههمراه خواهد داشت. مسؤولان نیز به این مسأله واقفند اما باید پرسید آیا با اجرای طرحهای کمتأثیر بهدنبال خودنمایی هستند یا اتفاقاتی در پشت پرده است که قادر به پاسخگویی نیستند؟
***
[خودروهای یورو 4 در سال 99 شمارهگذاری نمیشود]
دبیر کمیته فنی صدور گواهینامههای زیستمحیطی سازمان محیطزیست با بیان اینکه تعویق یکساله ارتقای استاندارد خودروهای بنزینی به استاندارد یورو 5 باعث ورود 400 تن آلاینده اضافی به هوا شده است، گفت: مجوز شمارهگذاری خودروهای یورو 4 را برای سال آینده صادر نمیکنیم. بهزاد اشجعی در گفتوگو با فارس، درباره نقض قانون هوای پاک از سوی ایرانخودرو با پیشفروش خودروها با آلایندگی یورو 4 برای آذرماه سال آینده، اظهار داشت: از ابتدای سال آینده پلاکگذاری برای خودروهایی با استاندارد یورو 4 غیرقانونی است. وی با یادآوری این نکته که خودروسازان باید در سال 96 استاندارد خودروهای تولیدی خود را به یورو 5 ارتقا میدادند و به بهانههای مختلف از زیر بار این مسؤولیت شانه خالی کردند، گفت: مطابق قانون هوای پاک از ابتدای سال 99 باید همه خودروهای تولید داخل کشور مطابق استاندارد یورو 5 به بازار ارائه شود. اشجعی افزود: خودروهای پیشفروش شده در سال آینده برای دریافت تاییدیه سازمان محیط زیست به منظور پلاکگذاری دچار مشکل میشود.
ارسال به دوستان
زبالهها دارای مواد خطرناکی است
کیفیت پسماند مهمتر از کمیت است
گروه اجتماعی: «بخش قابل توجهی از پسماندهای ما را مواد خطرناک نظیر باتری، لامپهای فلورسنت و لوازم آرایشی تشکیل میدهد». این اظهارات یکی از کارشناسان ژئوتکنیک زیستمحیطی است که در تلویزیون نسبت به کیفیت بد پسماند در ایران هشدار داد. به گزارش «وطن امروز»، سومین قسمت از برنامه تلویزیونی «نسیم حیات» با موضوع «مدیریت پسماند» از شبکه 5 سیما پخش شد. دکتر تقی عبادی، دکترای ژئوتکنیک زیستمحیطی و عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دکتر علیرضا شریفیفرد، معاون هماهنگی و برنامهریزی سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران میهمانان این قسمت از برنامه نسیم حیات بودند. اسماعیل باستانی، مجری برنامه ابتدا از عبادی درباره چرایی فاصله معنادار ایران از دیگر کشورها در حوزه مدیریت پسماند پرسید که وی پاسخ داد: قانون مدیریت پسماند کشور بسیار دقیق است اما اجرای آن نیاز به بودجه، مدیریت فنی و چابکی دارد که فقدان آنها سبب تأخیر و بعضا اجرا نشدن این قانون شده است. در ادامه شریفیفرد مدعی شد ما فاصله زیادی با دیگر کشورها نداریم و افزود: در بررسی وضعیت پسماند، سطح رفاه و مصرف کشورها باید در نظر گرفته شود. سرانه تولید پسماند ما روزانه 800 گرم-نفر است که طبق آمار بانک جهانی به اندازه مردم کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقاست. عبادی، متخصص ژئوتکنیک زیستمحیطی هم با طرح این نکته که کیفیت پسماند از کمیت آن مهمتر است، گفت: بخش قابل توجهی از پسماندهای ما را مواد خطرناک نظیر باتری، لامپهای فلورسنت و لوازم آرایشی تشکیل میدهد. وی افزود: در 80 درصد موارد مدیریت خاصی برای زبالههای بیمارستانی نداریم و هنوز حدود 70 درصد زبالههای ما دفن و سوزانده میشود که باعث آلودگی آبهای زیرزمینی و تولید گازهای خطرناک خواهد شد. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|