|
تهدید اردوغان به تعطیلی اینجرلیک
رئیسجمهور ترکیه در مصاحبه با تلویزیون این کشور گفته است: لازم باشد میتوانیم پایگاه هوایی اینجرلیک و ایستگاه راداری کورسیک را تعطیل کنیم. از آمریکاییها دعوت میکنم مانند یک متحد رفتار کنند. انتظار ما از دولت آمریکا این است گامی برندارد که به روابط ما آسیب وارد کند. تحریم و فشار بر تصمیمات ما تأثیری نخواهد گذاشت.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از افزایش پیچیدگیها و ادامه انسداد سیاسی برای تعیین نخستوزیر
ادامه دولت بیسر در عراق
گروه بینالملل: تلاش برای انتخاب نخستوزیر جدید عراق هر روز با پیچیدگیهای جدیدی مواجه میشود. برهم صالح، رئیسجمهوری عراق خود رأسا وارد ماجرا شده و میکوشد هرچه سریعتر سرنوشت جایگزین عادل عبدالمهدی را مشخص کند. این در شرایطی است که انتخاب «محمد شیاع السودانی» به عنوان نخستوزیر هم با کارشکنیهای برخی گروههای سیاسی در هالهای از ابهام قرار گرفته است.
به گزارش «وطن امروز»، دیروز نام برهم صالح بیش از همه بازیگران درگیر در انتخاب نخستوزیر عراق بر سر زبانها افتاد. رئیسجمهوری عراق در اقدامی که برخی آن را دور زدن خواستههای معترضان میدانند، از پارلمان خواست فراکسیون اکثریت پارلمانی را که حق معرفی نامزد برای تصدی پست نخستوزیر را دارد، تعیین کند.
درخواست رئیسجمهوری عراق برای تعیین فراکسیونی که اکثریت پارلمانی را داشته باشد، بعد از پایان مهلت تعیین شده در قانون اساسی برای مکلف کردن نخستوزیر به تشکیل دولت انجام شد. صالح در نامهای از رئیس پارلمان عراق خواست فراکسیونی را که اکثریت کرسیها را داراست در اولین جلسه خود مشخص کند.
این اقدام با ماده هفتادوششم قانون اساسی عراق مطابقت دارد که نامزد فراکسیونی که بیشترین کرسیهای پارلمان را دارد باید ظرف 15 روز دولت را تشکیل دهد. صالح بر لزوم نامزد شدن شخصیتی که متناسب با خواستههای معترضان و به دور از سهمیهبندی حزبی باشد و همچنین بر لزوم احترام به مهلتهای تعیین شده در قانون اساسی تأکید کرد.
تحلیلگران معتقدند این اقدام در واقع دور زدن خواستههای معترضانی است که میخواهند نخستوزیر کاملا مطابق شروط آنها باشد. احتمالا تعیین فراکسیون اکثریت پارلمانی مدت زمانی به طول بینجامد به طوری که رایزنیها حول این موضوع خواهد بود که آیا ائتلاف سائرون با طفره رفتن از معرفی کاندیدای نخستوزیری، حق کوتاه آمدن از حق خود درباره نخستوزیری به نفع معترضان را دارد و اینکه آیا با این صرفنظر از حق معرفی نامزد این حق به ائتلاف الفتح (به ریاست هادی العامری) میرسد که دومین فراکسیون پارلمانی است که بیشترین کرسیها را در پارلمان داراست؟
* سرنوشت مبهم کاندیداتوری محمد شیاع
«محمد شیاع السودانی» اگرچه همچنان محتملترین گزینه نخستوزیری عراق است اما از سویی با کارشکنیهای جریانات مخالف، معلوم نیست بتواند فاز نهایی راهیابی به کاخ نخستوزیری عراق را از سر بگذراند. به نظر میرسد بر خلاف ائتلاف دولت قانون، در ائتلاف فتح روی انتخاب وی اتفاق نظری وجود ندارد. با این حال طیف سائرون که مقتدا صدر رهبر معنوی آنهاست، همچنان جدیترین مخالف سودانی هستند.
با این حال ائتلاف دولت قانون که محمد شیاع السودانی به نوعی کاندیدای آنهاست، دفاع تمام عیاری را از وی انجام میدهد. به گزارش فارس، «انتصار الغرباوی» نماینده ائتلاف دولت قانون عراق با اعلام اینکه ائتلاف متبوعش از نامزدی سودانی، وزیر کار پیشین برای نخستوزیری حمایت میکند، گفت او شخصیتی ملی، پاک و دور از شبهههای فساد است و هرکس مدرکی در رد این ویژگیها دارد، ارائه کند. به نوشته پایگاه خبری «بغدادالیوم»، وی گفت: طرفهایی که علیه سودانی اتهاماتی را وارد میکنند، ادله خود را ارائه کنند، زیرا کارنامه وی طی فعالیت در 5 وزارتخانه کاملا شفاف و پاک است و هیچ مدرکی دال بر فساد او وجود ندارد و کسانی که اتهام فساد به او میزنند، به دنبال حذف گزینه قوی نخستوزیری هستند. به همه اطمینان میدهیم محمد شیاع السودانی مردی پاکدست و ملیگراست و دارای سوابق خوبی در ارائه خدمات و ارتباط با شهروندان است. از سوی دیگر، «نسیم عبدالله» عضو ائتلاف الفتح طی یک مصاحبه تلویزیونی گفت نخستوزیر آتی عراق، شخصیتی مستقل خواهد بود و نام او طی 2 روز آتی اعلام خواهد شد و دیگر سودانی نامزد نخواهد شد.
در پی انتشار اخباری درباره نامزدهای احتمالی نخستوزیری عراق و گمانهزنیهای رسانهای، سودانی که به نوری مالکی، رئیس ائتلاف دولت قانون نزدیک است، از مهمترین گزینههای مطرح بود. پست او در توئیتر که نوشته بود نامزد هیچ حزبی نیست و نیز استعفایش از حزب الدعوه، فرضیه نامزدی او را تقویت کرد، هر چند در کنار او، نام «ابراهیم بحرالعلوم» وزیر نفت پیشین عراق نیز مطرح است.
با ادامه تنشهای فعلی بین گروههای سیاسی عراق بر سر انتخاب نخستوزیر آینده، برخی نمایندگان پارلمان پیشبینی کردند رئیسجمهوری عراق خودش پست نخستوزیری را در کنار وظیفه اصلیاش برعهده بگیرد. به گزارش روزنامه الصباح چاپ عراق، «عباس السید سروط» عضو پارلمان عراق در سخنانی گفت: در حال حاضر هیچ نامزدی برای تصدی پست نخستوزیری بعد از استعفای عادل عبدالمهدی از این پست وجود ندارد. تنها چیزی که وجود دارد گزارشهای رسانههاست. این عضو پارلمان عراق افزود: هر شخصیتی که در حال حاضر نامزد شود با اعتراضاتی چه از سوی فراکسیونهای سیاسی و چه از سوی معترضان روبهرو خواهد شد و همین مساله باعث میشود از نامزدی دست بردارد. وی پیشبینی کرد خود رئیسجمهوری بعد از پایان مهلت تعیین شده (پنجشنبه جاری) در قانون اساسی، پست نخستوزیری را برعهده بگیرد.
در همین راستا، «ولیم ورده» سخنگوی دفتر اطلاعرسانی نخستوزیر اعلام کرد مهلت تعیین شده در قانون اساسی برای دولت موقت پنجشنبه به پایان میرسد. ورده گفت: در صورتی که توافقی با نامزد پست نخستوزیری شکل نگیرد، دولت مجبور است قانونا مأموریتهای کابینه را به رئیسجمهوری محول کند.
* گربهرقصانی آمریکاییها در کف خیابانهای بغداد
آمریکاییها هم با وجود سکوت خبری، بشدت به دنبال تاثیرگذاری در روند تحولات عراق هستند. دیروز خبر رسید چند کامیون تجهیزات نظامی وارد سفارت آمریکا در بغداد شده است. در بعد سیاسی هم از اولین روز اعتراضات اخیر عراق، ردپای آنها به وفور در اعتراضات قابل مشاهده بود. دیروز خبرگزاری براثای عراق هم به نقل از منابع خود از افزایش تحرکات آمریکاییها برای روی کار آوردن نخستوزیر باب میل خود خبر داد. به گزارش خبرگزاری براثا، یک منبع مطلع اعلام کرد آمریکا از حوادث جاری در عراق پیشی گرفته و تلاش دارد به هر قیمتی نخستوزیر مطبوع خود را حتی اگر او شخصیت فاسدی باشد، برای عبور از تنگنایی که خود را در آن گرفتار کرده، روی کار آورد. این منبع افزود: آمریکا با ارسال شماری از مزدورانش با تابعیت عراق به صفوف تظاهراتکنندگان عراقی و نفوذ به این اعتراضها و سمپاشی علیه نیروهای امنیتی و دولت عراق به طور کلی، خود را وارد یک باتلاق کرد و اکنون تمام تلاش خود را وقف خروج از این تنگنا، از طریق انتخاب نخستوزیر مطبوعش کرده است. بر اساس این گزارش، آمریکاییها تلاشهای زیادی مبذول داشتهاند و پول زیادی برای موجسواری بر تظاهراتهای عراق و هدایت آن برای اعمال فشار بر دولت عبدالمهدی صرف کردهاند. عبدالمهدی نیز در نتیجه فشارها و نیز چالشهای بزرگی که با آن مواجه بود، استعفا کرد.
به گفته این منبع، آمریکا که تمام حساب و کتابهایش در ایجاد آشوب در عراق به هم ریخته، اکنون با تکیه بر قدرت رسانهای و تبلیغاتی که عقل جمعی تظاهراتهای عراق را هدایت میکند، به تغییر سیاسی دلخواه در این کشور دل بسته است. در نتیجه هر نامزدی که مورد نظرش باشد، با حمایت کمپینهای رسانهای همراه خواهد شد و به طور بیسابقهای در میدانهای اعتراض و خیابانهای عراق در حمایت از او شعار داده خواهد شد و هر مخالفتی با آن، صدای ناهنجار تلقی خواهد شد.
***
[هشدار عبدالمهدی به آمریکاییها]
نخستوزیر دولت پیشبرد امور عراق از واشنگتن خواست برای جلوگیری از هرج و مرج در کشورش تلاش کند. به گزارش اسپوتنیک، عادل عبدالمهدی دیروز در گفتوگوی تلفنی با وزیر دفاع آمریکا درباره اوضاع عراق بحث و تبادل نظر کرد. وی در این گفتوگو از «مارک اسپر» خواست تمام تلاش خود را برای جلوگیری از هرج و مرج در عراق به کار گیرد. عبدالمهدی در عین حال واشنگتن را از اتخاذ تصمیمات یکجانبه برحذر داشت، چرا که این امر واکنشهای منفی در پی خواهد داشت و امنیت، حاکمیت و استقلال عراق را تهدید خواهد کرد. دفتر نخستوزیر مستعفی عراق همچنین اعلام کرد در صورت عدم توافق بر سر کاندیدای نخستوزیری، پنجشنبه آینده دولت را تحویل رئیسجمهور این کشور خواهد داد.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از آخرین تحولات مربوط به انتخاب نخستوزیر لبنان گزارش میدهد
برخورد سرد میشل عون با حریری
جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب نخستوزیر جدید باز هم به تعویق افتاد. این دومین بار در هفته جاری است که جلسه رایزنی پارلمان برای انتخاب نخستوزیر به تعویق میافتد. سعد حریری صبح دیروز و ساعاتی قبل از تشکیل جلسه پارلمان، از میشل عون خواست این جلسه با 3 روز تاخیر در روز پنجشنبه برگزار شود. برخی رسانهها مدعی شدند این درخواست پس از آن مطرح شد که حریری نتوانست عون را مجاب کند که اعضای حزبش در پارلمان به حریری رای دهند. رسانههای لبنانی این دیدار را سرد توصیف کردهاند.
در این دیدار حریری تلاش کرد عون را قانع کند با مداخله نزد فراکسیون «لبنان القوی» به ریاست جبران باسیل، آرای این فراکسیون را کسب کند اما عون مطمئن بود این فراکسیون به حریری رأی نخواهد داد. رئیسجمهور لبنان همچنین پاسخ واضحی درباره مشارکت در دولت با یک یا چند وزیر نداد.
درخواست تعویق جلسه انتخاب نخستوزیر از سوی حریری در حالی مطرح شده است که وضعیت معیشتی مردم لبنان و نظم و امنیت در شهرهای این کشور بغرنج است. طی 2 شب گذشته خیابانهای بیروت، بویژه میدان النجمه این شهر (نزدیکترین میدان به ساختمان پارلمان لبنان) صحنه درگیریهای شدیدی بین معترضان و پلیس لبنان بود. بر اساس گزارشهای غیررسمی حدود 130 نفر از 2 طرف در این درگیریها زخمی شدند. صلیب سرخ نیز در گزارشی تعداد زخمیها را بیش از 100 نفر اعلام کرد.
نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان روز گذشته ضمن هشدار نسبت به بروز خطر گرسنگی در این کشور گفت: تشکیل کابینه اولین گام در راه نجات لبنان است. اگر کابینه تشکیل نشود، لغزشگاههای خطرناکی پیش روی ما خواهد بود که احتمالا با توجه به شرایط مالی و اقتصادی خطرناک لبنان، امکان مقابله با آنها وجود ندارد.
اظهارنظر بری در حالی است که او صبح دوشنبه انتخاب حریری به نخستوزیری را از سوی پارلمان قطعی دانسته بود و او را مسؤول تشکیل کابینه میدانست.
لبنان از 2 ماه پیش پس از استعفای حریری از سمت نخستوزیری در پی اعتراضات مردم به فساد و مشکلات معیشتی، در وضعیت بیدولتی به سر میبرد و حریری در حال حاضر رئیس دولت پیشبرد امور با اختیارات محدود است. در پی این تحولات، کمکهای خارجی به لبنان متوقف و اقتصاد این کشور با وضعیت ناگواری مواجه شده است. ضمن اینکه بستن محورهای مواصلاتی شهرها از سوی معترضان نیز تاثیر بسزایی در مسائل معیشتی مردم داشته است.
این در حالی است که اکثر گروهها و احزاب در لبنان از جمله حزبالله مخالف استعفای حریری بودند، دلیل این مخالفت هم آگاهی جریان 8 مارس از جمله حزبالله از تبعات بیدولتی در لبنان و فرار حریری از مسؤولیت عملکردش بود. علاوه بر این برای همه روشن بود که حریری قصد دارد با این استعفا پارلمان را تحت فشار بگذارد و رویه غیرقانونی را در عرصه سیاسی لبنان باز کند. مطابق قانون، نخستوزیر با رای اکثریت پارلمان انتخاب خواهد شد و احزاب در ترکیب کابینه بر اساس میزان آرا و کرسیهای پارلمانی نقش دارند. بر این اساس دولتی تشکیل خواهد شد که از همه جناحها در آن نمایندهای حضور خواهد داشت اما حریری قصد دارد با گروگان گرفتن مسائل معیشتی مردم، پارلمان و احزاب را تحت فشار قرار دهد تا از این طریق کابینهای در جهت منافع جریان سیاسی خود (14 مارس) تشکیل دهد.
از این رو بود که در 2 ماه گذشته بارها تاکید کرده بود هرگز نخستوزیر نخواهد شد اما از انتخاب نخستوزیر جدید هم جلوگیری میکرد. در این مدت محمد صفدی و سمیر خطیب در توافق با حریری به عنوان کاندیدای پست نخستوزیری معرفی شدند اما جریانهای حامی حریری از جمله دارالفتوای لبنان صراحتا بر حمایت از حریری و رد هر گزینه دیگری تاکید داشتند. همین موضوع نیز سبب شد هر دوی این کاندیداها پیش از جلسه رای اعتماد پارلمان از قبول این پست کنارهگیری کنند. از این جهت بود که این فشارها منجر به معرفی مجدد حریری به عنوان کاندیدای اصلی برای احراز نخستوزیری شد.
به نظر میرسد حتی در صورت اینکه حریری بتواند رای پارلمان برای انتخاب شدن به عنوان نخستوزیر را جلب کند، باز هم در تشکیل کابینه به مشکل خواهد خورد، مگر اینکه بخواهد از طریق سازوکاری متفاوت و وزنکشی خیابانی ساختار قانون اساسی و پارلمان را زیر سوال ببرد که در این صورت آینده سیاسی خود را به خطر انداخته است.
با توجه به این موضوعات، پیشبینی میشود در صورت انتخاب حریری، چنانچه توافق سریع برای تشکیل دولت در چند هفته آینده شکل نگیرد، روند تشکیل کابینه تا چند ماه به طول خواهد انجامید و لبنان شاهد دولت بدون کابینه خواهد بود.
***
[آمریکا درصدد فراریدادن جاسوس دانهدرشت رژیم صهیونیستی از لبنان]
به نوشته روزنامه «الاخبار» سفارت آمریکا در بیروت بشدت و به شکلی محرمانه تلاش میکند «عامر الفاخوری» معروف به قصاب الخیام، جاسوس دانهدرشت رژیم صهیونیستی را از لبنان فراری دهد. آمریکاییها الفاخوری را به بهانه اینکه به سرطان مبتلا شده به بیمارستان «اوتیل دیو» منتقل کردند و میگویند او باید برای ادامه درمان به خارج منتقل شود. به گفته منابع الاخبار و بر اساس دادههای پزشکی، الفاخوری اصلا به سرطان مبتلا نیست و بستریشدن او در بیمارستان به منظور مقدمهچینی برای فراریدادن قریبالوقوع او از لبنان با سوءاستفاده از شرایط ناآرام کنونی در این کشور است.
***
[حریری در خط آمریکا]
در میانه تحولات سیاسی و رایزنیها درباره انتخاب نخستوزیر لبنان، رئیس پارلمان این کشور درباره اهداف دیوید هیل، دیپلمات آمریکایی از سفر به بیروت گفت: هیل در تلاش برای ایجاد و تثبیت دولتی تحت عنوان تکنوکرات در لبنان است. نبیه بری همچنین اشاره کرد که این نماینده آمریکایی به موضوع ترسیم مرزها میان لبنان و رژیم صهیونیستی و نیز بلوک شماره 9 هم اشاره کرده است. موضع حریری در قبال دولت آینده لبنان نیز تشکیل یک دولت تکنوکرات است. وی پس از دیدار روز گذشته خود با میشل عون، بر لزوم تشکیل این دولت تأکید کرد. حریری در این باره به رسانهها گفت: دولت تکنوکرات بهترین فرصت برای ایجاد یک تغییر چشمگیر در عملکرد دولت و پیامی برای جامعه جهانی است مبنی بر اینکه لبنان در انجام اصلاحات جدی است. این در حالی است که عون و احزاب شیعه لبنان بر تشکیل دولت تکنوسیاسی اصرار دارند. به زعم این جریانها اصرار حریری بر تشکیل دولت تکنوکرات با این هدف است که وی قصد دارد به بهانه تخصص، افراد مستقل و قوی را از دولت دور کند.
ارسال به دوستان
برنامه اسد برای جذب سرمایهگذاری خارجی در سوریه
بشار اسد، رئیسجمهور سوریه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی فینیکس تیوی چین موضوعاتی را پیرامون آینده این کشور، تحرکات همسایگان و نفوذ کشورهای بیگانه در سوریه مطرح کرد. مهمترین محورهای صحبتهای اسد به شرح زیر است:
- آمریکا اکنون مشغول سرقت نفت سوریه است. چشماندازی برای ماندن آمریکا در سوریه وجود نخواهد داشت و آمریکا از سوریه خارج خواهد شد.
- کشورهای همسایه مستقیما بر ما تأثیر میگذارند، خاورمیانه منطقه واحدی محسوب میشود، زیرا بافت اجتماعی یکسانی دارد.
- اعتراضات مردمی به منظور رفع مشکلات شهروندان رخ میدهد اما کشورهای خارجی برای ایجاد هرجومرج و دخالت در امور داخلی این کشورها از این اعتراضات سوءاستفاده میکنند.
- این امر بدیهی است که آمریکا در هرجومرجهای منطقه نقش ایفا میکند. در تمام جهان این مسأله معروف شده است.
- آمریکا و متحدانش برای تحقق منافع خود دست به هرجومرج در دیگر کشورها میزنند؛ در حالی که روسیه و چین و اغلب کشورهای جهان فکر میکنند ثبات و قوانین بینالمللی موجب تحقق منافع جهان میشود.
- ابتکار «کمربند و راه» چین (موسوم به «یک کمربند- یک راه») تحولی راهبردی در سطح روابط بینالملل است، چرا که این طرح بهجای تلاش برای سلطهگرایی که غرب به دنبال آن است، مبتنی بر شراکت و منافع مشترک است.
- فرآیند بازسازی در سوریه آغاز شده اما نیازمند سرمایهگذاریهای بیشتر در داخل و خارج است تا این فرآیند بهصورت گسترده خود به اجرا در آید.
- از شرکتهای چینی انتظار داریم که جستوجوها را برای یافتن فرصتهای سرمایهگذاری در بازار سوریه که به سرعت در حال بهبود است، آغاز کنند.
- ما منتظر پایان جنگ یا عبور از مرحله خاصی از آن نمیمانیم تا بعد از آن بازسازی را آغاز کنیم. در عمل کار بازسازی بهصورت مستقیم پس از آزادسازی هر منطقه حال چه این منطقه کوچک باشد یا بزرگ، شهر باشد یا روستا، آغاز میشود.
- مهمترین مرحله بازسازی که در واقع بزرگترین چالش برای ما در این موضوع به شمار میرود، باز ترمیم راه و روش زندگی مردم بویژه در بخش اقتصادی است.
- اکنون به فرمولهای مشخصی برای ورود ایمن به بازار سوریه و در نتیجه شراکت در فرآیند بازسازی کشور دست یافتهایم که طبعا در حال حاضر اعلام نمیشود.
- وقتی از بازسازی سخن میگوییم به معنای شراکت و سهیم شدن در ثبات سوریه است.
- تغییر و تحول در قانون سرمایهگذاری در سوریه انجام شده تا مشابه قوانین سرمایهگذاری در دیگر کشورهای جهان باشد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
افشای رسوایی غربیها در سوریه
روزنامه انگلیسی دیلیمیل نوشت: سازمان منع سلاحهای شیمیایی بدون توجه به نظر بازرسان خود و با دست بردن به گزارش اصلی، حمله شیمیایی ساختگی در شهر «دوما»ی سوریه را تأیید کرده است.
***
سفر مقامات ارشد پاکستان به منطقه
عمرانخان، نخستوزیر پاکستان به محض بازگشت از عربستان راهی بحرین شد. فرمانده ارتش پاکستان نیز راهی امارات عربی متحده شده است. همزمان با سفر عمرانخان نخستوزیر پاکستان به بحرین، ژنرال «قمر جاوید باجواه» فرمانده ارتش این کشور نیز در امارات عربی متحده به سر میبرد.
***
پکن: آشوب در هنگکنگ باید پایان یابد
نخستوزیر چین در دیدار فرماندار هنگکنگ با اشاره به ناآرامیهای چندین ماهه در این منطقه گفت هنگکنگ هنوز از مخمصه ناشی از آشوب و درگیریها خارج نشده است. لی کگیانگ گفت: هنگکنگ باید به تلاشهای خود ادامه و طبق قانون، به خشونت و آشوب پایان داده و نظم را احیا کند.
***
خروج مزدوران یمنی از ائتلاف سعودی
۱۶۲ نفر از مزدورانی که در صفوف ائتلاف سعودی در جبهههای مرزی یمن حضور داشتند با اعتراف به اینکه فریب متجاوزان را خورده بودند، به آغوش دولت صنعا بازگشتند.
***
اخراج سفیرآمریکا از زامبیا
بهدنبال حمایت سفیر آمریکا در زامبیا از رواج روابط غیراخلاقی در این کشور، «ادگار لونگو» رئیسجمهوری زامبیا خواهان خروج «دانیل فوی» از لوساکا شد.
***
تعطیلی دفاتر حزبالله و حماس در سودان
یک منبع قابل اتکا نزدیک به عبدالله حمدوک، نخستوزیر سودان به «میدل ایستآی» گفته است حکومت سودان تعطیلی دفاتر گروههای خارجی که به ادعای آمریکا به عنوان «گروه تروریستی» شناخته میشوند، از جمله حماس و حزبالله را در دستور کار قرار داده است.
***
قول جانسون به تسریع فرآیند برگزیت
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس متعهد شد به وعدههای انتخاباتی خود برای خروج هرچه سریعتر بریتانیا از اتحادیه اروپایی و افزایش بودجه خدمات درمانی دولتی عمل کند. جانسون بعد از کسب اکثریت قاطع کرسیهای پارلمان در انتخابات سراسری روز جمعه ۱۳ دسامبر (۲۲ آذرماه)، به دنبال تسریع کسب تأییدیه پارلمان درباره موضوع توافقنامه وی با اتحادیه اروپایی برای برگزیت است.
***
خبر روسها درباره آزمایش موشکی آمریکا
سرگئی کاراکایف، فرمانده نیروی موشکی استراتژیک روسیه، در گفتوگویی با روزنامه «کراسنایا زوزدا» گفت: آمریکا در نظر دارد پیش از پایان سال ۲۰۱۹ دو موشک میانبرد تازه را که شامل یک موشک کروز با برد بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر و موشک دیگری با برد بیش از ۳۰۰۰ کیلومتر است، آزمایش کند. علاوه بر آن، پهپادهای جنگنده نیز میتوانند به عنوان تسلیحات کوتاه و میانبرد طبقهبندی شوند. امروز هیچکس نمیتواند تضمین کند که این تجهیزات با تسلیحات هستهای تجهیز نشدهاند. پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد (آیاناف) که سال ۱۹۸۷ میان آمریکا و شوروی سابق امضا شد، دوم آگوست ۲۰۱۹ با خروج آمریکا از این پیمان پایان یافت.
***
مذاکره ژاپن و کرهجنوبی
مقامات ارشد ژاپن و کرهجنوبی دیروز بعد از اینکه توکیو سختگیریها بر قطعات نیمههادی ساخت کرهجنوبی را در اوایل سال جاری میلادی بیشتر کرد، برای اولین بار درباره صادرات فناوریهای پیشرفته با هم مذاکره کردند. ژاپن در ماه ژوئیه با اشاره به نگرانیهای امنیت ملی، کنترلهای تجاری خود را بر محصولات ساخت کرهجنوبی که در تلفنهای هوشمند، صفحههای نمایش تلویزیون و دیگر محصولات فناوری پیشرفته استفاده میشود، شدیدتر کرد و همچنین یک ماه پس از آن کرهجنوبی را از فهرست «شرکای تجاری قابل اعتماد» اش حذف کرد.
***
چاووشاوغلو: سیاستمداران نباید تاریخ را قضاوت کنند!
وزیر خارجه ترکیه از تصویب طرحی در سنای آمریکا که به اتفاق آرا نسلکشی ارامنه را به رسمیت میشناسد، انتقاد کرد. مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه در گفتوگو با خبرنگار شبکه «اماسانبیسی» در حاشیه نشست دوحه اظهار کرد که همچنان تاکید دارد افرادی که به این طرح رای دادهاند، «بزدل» هستند. دولت ترکیه شدیدا با به رسمیت شناختن «نسلکشی» ارامنه از سوی امپراتوری عثمانی مخالفت کرده است.
***
قطر: صحبت درباره پیشرفت روابط با عربستان زود است
محمد بن عبدالرحمان آلثانی، وزیر خارجه قطر در گفتوگو با شبکه الجزیره درباره روابط دوحه و ریاض گفت: هنوز زود است که درباره پیشرفت واقعی در روند گفتوگو با عربستان سخن بگوییم و آنچه تاکنون اتفاق افتاده باز شدن کانالهایی بین دوحه و ریاض است. این مقام قطری تصریح کرد: بحران در شورای همکاری خلیج (فارس) بر فعالیت این شورا تاثیر گذاشته است و ما امیدواریم بسیاری از چالشها را در سال آینده میلادی پشت سر بگذاریم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|