|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
درباره «زیرنظر» مجید صالحی که امید گیشه زمستان به آن بود اما...
شبیه خانم یایا!
احسان سالمی: سال گذشته وقتی «خانم یایا» را در سینما دیدم، اولین سوالی که ذهنم را مشغول کرده بود و دوست داشتم از عبدالرضا کاهانی، کارگردان این فیلم بپرسم این بود که چطور ممکن است فیلمسازی «رضا عطاران»، «حمید فرخنژاد» و «امین حیایی» را در یک فیلم داشته باشد و خروجی نهایی آن چنین فاجعهای شود؟! یعنی حتی اگر این سه بازیگر مقابل یک دیوار ساده میایستادند و با هم درباره موضوعات روز حرف میزدند، نتیجه آن به مراتب جذابتر، قابل قبولتر و حتی بانمکتر از آن چیزی میشد که کاهانی به عنوان یک فیلم سینمایی به خورد مخاطب داده بود! البته من تنها کسی نبودم که نسبت به کیفیت پایین این فیلم معترض بودم و کار آنقدر بالا گرفت که بسیاری از مخاطبان با رجوع به صفحات شخصی بازیگران این فیلم به کیفیت پایین آن اعتراض کردند. «خانم یایا» در هفتههای نخستین ورودش به سینماها، بهواسطه ترکیب بازیگرانش و همچنین ذهنیت اولیه مخاطبان درباره محتوای کمدی اثر، از یک فروش اولیه قابل قبول برخوردار بود اما در نهایت نتوانست از ظرفیت گروه بازیگرانش آنچنان که انتظار میرفت استفاده کند؛ اتفاقی که به نظر میرسد برای «زیرنظر» تازهترین ساخته سیدمجید صالحی نیز قرار است تکرار شود.
* قصهای درباره سوراخ یا قصهای سوراخ؟!
«قصه «زیر نظر» درباره یک سوراخ است»؛ آنچه خواندید اصلا شوخی نیست، این یک توصیف دقیق درباره فیلمی است که بسیاری از کارشناسان آن را امید گیشه سینماها در فصل سرد زمستان میدانستند. «زیر نظر» ماجرای 2 رفیق است که از فرصت نبود همسرانشان سوءاستفاده کردهاند تا چند روزی دور هم خوش باشند و مواد بکشند اما سوراخ شدن مبل خانه یکی از آنها با آتش ناشی از مصرف مواد؛ ماجراهای جدیدی را برای آنها پدید میآورد، ایده اولیه قصه «زیر نظر» و قرار گرفتن این دو رفیق قدیمی در موقعیتی که مجبورند اشتباهشان را به نوعی رفع و رجوع کنند، میتوانست زمینهساز خلق یک کمدی موقعیت تمامعیار شود اما قصه فیلم در ادامه با ورود شخصیتهای فرعی بدون اثر و همچنین شاخ و برگ پیدا کردن بیهوده با داستانهایی فرعی همچون ماجرای میهمانی پرسروصدای همسایه طبقه بالا یا ماجرای قتل زن همسایه، به بیراهه کشیده میشود و آن موقعیت کمدی اولیه قصه از دست میرود؛ اتفاقی که باعث میشود «فیلمنامه» تبدیل به بزرگترین نقطه ضعف «زیر نظر» شود.
* فرصت از دست رفته
رضا عطاران، امیر جعفری، مهران احمدی، سروش جمشیدی و آزاده صمدی بازیگران اصلی «زیر نظر» هستند؛ یک ترکیب خوب و ایدهآل برای اینکه تازهترین ساخته مجید صالحی بتواند در گیشه سینماها غوغا به پا کند؛ ترکیبی از بازیگرانی که یک پای اغلب فیلمهای پرفروش کمدی چند سال اخیر سینمای ایران بودهاند. رضا عطاران از معدود سوپراستارهای سینمای ایران است که حضورش در هر فیلمی میتواند تضمینی برای فروش بالای آن باشد، در کنار او امیر جعفری است که در این سالها در فیلمهای کمدی پرفروشی همچون «چهارانگشت»، «اکسیدان» و «قانون مورفی» حضور داشته و همینطور مهران احمدی که در این مدت «هزارپا» و «مصادره» را در سینماها داشته و از فروش بالایی نیز برخوردار بوده است؛ این بازیگران حضورشان قطعا میتواند در بالا رفتن فروش یک اثر کمدی موثر باشد. سروش جمشیدی نیز بعد از حضور در برنامه تلویزیونی «دورهمی» حالا تبدیل به یکی از چهرههای محبوب کمدی در ایران شده است. اما همه اینها باعث نشده خروجی کار مجید صالحی چیزی بهتر از آن کاری شود که عبدالرضا کاهانی با ترکیب بازیگرانش در «خانم یایا» کرد. مسأله قصه و ضعف مفرط آن باعث شده فرصت حضور این ترکیب بازیگران از دست برود؛ فرصتی که اگر درست استفاده میشد میتوانست «زیر نظر» را تبدیل به یکی از کمدیهای درخشان چند سال اخیر کند.
* طنزی که نمیخنداند!
«زیر نظر» نمیخنداند و این احتمالا اصلیترین مشکلی است که مخاطب با این فیلم خواهد داشت؛ ترکیب بازیگران و حضور مجید صالحی به عنوان کارگردان هر مخاطبی را به این فکر میاندازد که قرار است با یک کمدی ششدانگ روبهرو شود اما در نهایت فیلم جز چند موقعیت خندهدار، اساسا در خلق موقعیتهای کمدی ضعیف است. «زیر نظر» بیش از هر چیز از ذهنیت مخاطبان نسبت به بازیگران و سازنده اثر ضربه میخورد. بدتر آنکه حضور رامبد جوان به عنوان یکی از دو تهیهکننده «زیرنظر» نیز باعث نشده وضعیت خلق کمدی در این فیلم تغییری پیدا کند، این در حالی است که این ترکیب (بازیگران شاخص کمدی+ کارگردان شناخته شده در عرصه کمدی+ تهیهکنندهای که خود یک کمدین است) طبعا باید منجر به یک اثر کمدی قابل قبول میشد؛ اتفاقی که در «زیر نظر» محقق نمیشود.
احتمالا اگر فرصتی برای گفتوگو با عوامل سازنده و بازیگران «زیر نظر» حاصل میشد، گذشته از اینکه از آنها درباره دلیل اصرار بر روایت قصههای فرعی همچون ماجرای قتل زن همسایه یا حضور بیدلیل «بهار» همسر «امید» در بخشی از قصه سوال میپرسیدم، حتما درباره اصرار فیلمسازان ایرانی برای استفاده از آزاده صمدی در نقش کلیشهای زنان اغواگر نیز میپرسیدم!
* امید گیشه ناامیدمان میکند؟
«زیر نظر» از آن دسته فیلمها بود که هنوز نیامده بسیاری پیشبینی میکردند «هزارپا»ی جدید سینمای ایران خواهد شد و انصافا همه شرایط پرفروش شدن را هم داشت؛ آنچنان که پیش از این اشاره کردیم از بازیگر تا کارگردان و تهیهکننده همه کمدینهایی هستند که حضورشان در یک فیلم میتوانست نیروی محرکهای جدی برای افزایش فروش یک اثر کمدی باشد اما قرار گرفتن این اسمهای بزرگ در کنار هم در نهایت منجر به یک خروجی قابل قبول نشده است. جالب اینکه بسیاری از رسانهها پیش از آغاز اکران عمومی «زیر نظر» از این نوشتند که بازگشت رضا عطاران به گیشه یک سال بعد از رکوردشکنی «هزارپا» با فیلمی که سینماداران از تابستان امسال منتظر اکرانش بودند، میتواند زمینهساز فروش بالای این اثر در گیشه باشد. البته «زیر نظر» که اکرانش را از چهارشنبه هفته پیش آغاز کرده، طی 2 روز به فروش 800 میلیون تومانی دست پیدا کرده است ولی به نظر میرسد این فروش اولیه بیشتر تحت تاثیر همان عواملی است که پیشتر دربارهاش گفتیم؛ یعنی ترکیب بازیگران، نام مجید صالحی به عنوان کارگردان و حضور رامبد جوان به عنوان یکی از تهیهکنندگان اثر. با این اوصاف آنچه ما بر پرده سینماها دیدیم بعید است چیزی بیشتر از 10 میلیارد تومان فروش کند. این میزان فروش البته شاید در ظاهر کم نباشد اما نه آن رکوردشکنی پیشبینیشده توسط رسانهها با این عدد محقق میشود و نه احتمالا برآورد اولیه سازندگان آن از ساخت این اثر حاصل میشود و این یعنی شکست برای «زیر نظر».
ارسال به دوستان
نگاهی به آخرین نظرسنجی مخاطبان صدا و سیما
برنامهسازی در صدر
بر اساس نظرسنجی آذرماه مرکز تحقیقات رسانه ملی درباره پرمخاطبترین برنامههای شبکههای مختلف سیما، از میان ۱۰ برنامه اول سیما به لحاظ فراوانی مخاطب، شبکه 3 با 4 برنامه در صدر ایستاد و شبکههای یک و نسیم هرکدام با 2 برنامه و شبکههای 5 و مستند هم هرکدام با یک برنامه در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتند. به گزارش «وطن امروز»، بر اساس این نظرسنجی ۹/۸۱ درصد مردم سراسر کشور بیننده برنامههای سیمای جمهوری اسلامی ایران اعم از سریال، فیلم سینمایی، مسابقه، سخنرانی، گفتوگومحور، ورزشی و اخبار بودهاند و ۷/۶۴ درصد مردم نیز بیننده حداقل یکی از برنامههای در حال پخش از شبکههای مختلف سیما بودهاند. نظرسنجی آذرماه ۹۸ مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما همچنین نشان میدهد شبکه 3 با 6 برنامه بالای ۱۰ درصد، شبکههای یک و نسیم هرکدام با 5 برنامه بالای ۱۰ درصد و شبکه ورزش هم با 3 برنامه بالای ۱۰ درصد بیشترین برنامههای پرمخاطب را در خود جای دادهاند. مسابقه دستپخت با ۴/۲۰ درصد مخاطب، سیمای خانواده با ۶/۱۶، آفتاب شرقی با ۶/۱۶، فرمول یک با ۲/۱۱ و صبح بخیر ایران با ۵/۱۰ درصد مخاطب، در جدول پرمخاطبترین برنامههای شبکه یک قرار گرفتند. هزار راه نرفته با ۴/۱۲ درصد مخاطب و رضایت ۳/۸۵ درصد زندهباد زندگی با ۲/۱۰ درصد مخاطب و رضایت ۳/۹۰ درصد 2 برنامه پرمخاطب شبکه 2 هستند. شبکه 2 هیچ برنامهای در میان 10 برنامه پرمخاطب سیما ندارد. شبکه 3 که 4 برنامه در میان 10 برنامه اول پرمخاطب سیما دارد، با اعجوبهها با ۷/۲۹ درصد مخاطب، سمت خدا با ۲/۲۶، فوتبال برتر با ۱/۲۰، مسابقه میدون با ۸ /۱۷، سلام صبح بخیر با ۵/۱۰ و طبیب با ۲/۱۰ درصد مخاطب از پربینندهترین شبکههای تلویزیون است. در شبکه 5، به خانه برمیگردیم با ۵/۲۵ درصد و در شبکه مستند برنامه حیاتوحش با ۳/۲۳ درصد مخاطب از برنامههای پرمخاطب هستند. در شبکه نسیم نیز ویتامین خ با ۲/۱۷ درصد مخاطب، چهل تیکه با ۷/۱۶، دست فرمون با ۹/۱۵ ، نسیم آوا با ۶/۱۲، مسابقه بیکرایه با ۴/۱۰ درصد مخاطب و رضایت ۲/۹۲ درصد جزو برنامههای پرمخاطب هستند.
رویکرد شبکه 3 سیما در استفاده از ظرفیت برنامهسازی در سالهای اخیر باعث شده این شبکه که پیشتر به خاطر پخش فوتبال دیده میشد، برای مخاطبان علاقهمند به برنامههای ترکیبی نیز جذابتر به نظر برسد. از طرفی سریالهایی که در این شبکه به نمایش درمیآید از کیفیت بیشتری نسبت به سریالهای دیگر شبکهها برخوردار است. مثلا سریالهای ستایش و گاندو که در سال جاری از شبکه 3 پخش شدند، از پرسروصداترین آثار نمایشی پخش شده در تلویزیون بودهاند. نکته قابل تامل در نظرسنجی اخیر، توجه مخاطبان به برنامههای باسابقه تلویزیون مانند سمت خدا، به خانه برمیگردیم، سیمای خانواده و آفتاب شرقی است.
* ۱۰ برنامه پرمخاطب شبکههای مختلف سیما
ارسال به دوستان
«پایتختیها» به ورزشگاه آزادی رسیدند
دروازهبانی بهتاش برای نساجی
بخشهایی از مجموعه تلویزیونی «پایتخت» در حین برگزاری مسابقه فوتبال میان 2 تیم پرسپولیس و نساجی قائمشهر تصویربرداری شد. به گزارش «وطنامروز»، فیلمبرداری فصل ششم مجموعه تلویزیونی پایتخت از شنبه 9 آذرماه آغاز شده و تاکنون ۱۵ درصد سریال فیلمبرداری شده است. گروه سازنده سریال پایتخت روز گذشته (جمعه) با حضور در ورزشگاه آزادی و همزمان با دیدار نساجی قائمشهر و پرسپولیس بخشهایی از سریال را تصویربرداری کردند و بهرام افشاری در نقش دروازهبان ذخیره تیم نساجی جلوی دوربین رفت. عوامل «پایتخت» که پیش از این بازی در هتل محل اقامت نساجی حضور داشتند، برای ساخت سری جدید سریال خود در ورزشگاه حاضر شدند. بهرام افشاری که در نقش بهتاش فریبا در پایتخت بازی میکند، قبل از شروع بازی همراه با علیرضا حقیقی، دروازهبان نساجی گرم کرد تا سکانسی از سریال، فیلمبرداری شود. پیش از این سیروس مقدم، کارگردان درباره نقش بهرام افشاری در فصل جدید گفت: نقش افشاری در فصل جدید پررنگتر میشود و در واقع یکی از نقشهای کلیدی سریال را برعهده دارد. تنابنده به خاطر فیزیک و قد و قامتش یک کار جدید برای او خلق کرده که با کلاه پیترچکی در تست گریم حاضر شد و این روایت کار را بسیار دیدنی میکند. فصل ششم مجموعه تلویزیونی پایتخت در 15 قسمت برای پخش در نوروز ۹۹ از شبکه یک سیما ساخته میشود.
ارسال به دوستان
تازهترین خبرها درباره سیوهشتمین جشن سینمای انقلاب
فیلمهای فجر در 15 سینما به نمایش درمیآید
مدیر سینماهای جشنواره فیلم فجر خبر داد که امسال ۱۵ سینمای تهران میزبان مخاطبان سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر خواهند بود. به گزارش روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، به گفته محمدرضا فرجی، مدیر سینماهای جشنواره فیلم فجر، پردیس سینمایی آزادی، سینما استقلال، پردیس سینمایی ایرانمال، پردیس سینمایی باغ کتاب، پردیس سینمایی تماشا، سینما جوان، پردیس سینمایی راگا، پردیس سینمایی زندگی، پردیس سینمایی فرهنگ، سینما فجر اسلامشهر (سالن اصلی)، پردیس سینمایی کورش، پردیس سینمایی کیان، سینما ماندانا، پردیس سینمایی مگامال و موزه سینما در مناطق مختلف شهر تهران، میزبان مخاطبان سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر خواهند بود. بر اساس این خبر، سالن اصلی سینما فجر اسلامشهر امسال برای دومینبار پیاپی میزبان جشنواره فیلم فجر خواهد بود. همچنین مقرر شده تا پردیسهایی که در تهران، در حال آمادهشدن نهایی و افتتاح تا پایان دیماه هستند، در صورت تأیید نهایی به این لیست اضافه شوند. از دیگر اخبار مربوط به جشنواره فیلم فجر باید به ساخت تندیسها در داخل کشور که برای نخستینبار اتفاق میافتد، اشاره کرد. معاون اجرایی سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر گفت: برای نخستینبار ساخت تندیس سیمرغهای بلورین جشنواره فیلم فجر با همت صنعتگران داخلی و با بهترین کیفیت تولید و شاهد رونمایی و پرواز آنها در سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر در بهمنماه ۱۳۹۸ خواهیم بود.
ارسال به دوستان
ادامه پروژه «حالا که میروی»
معتمدی به اردبیل رسید
تازهترین دور کنسرتهای سید محمد معتمدی، خواننده موسیقی ایرانی روز 13 دیماه با اجرای قطعات آلبوم «حالا که میروی» در تالار فدک شهر اردبیل برگزار میشود. به گزارش «وطن امروز»، محمد معتمدی چندی پیش کنسرت آلبوم «حالا که میروی» را به همت مرکز موسیقی «ماوا» وابسته به مرکز رسانهای اوج و با استقبال بالای مخاطبان موسیقی ایرانی در تالار بزرگ کشور روی صحنه برد، همانجا بود که این خواننده جوان وعده برپایی کنسرتهای این آلبوم را در شهرستانهای مختلف داد. محمد معتمدی بنا بر وعدههایش، تازهترین دور کنسرتهای خود را 13 دیماه با اجرای آلبوم «حالا که میروی» در تالار فدک شهر اردبیل برگزار میکند.
«حالا که میروی» از جمله مجموعههای تازه محمد معتمدی، خواننده شناختهشده موسیقی کشورمان است که شامل قطعات «باور نمیکنی»، «دلهای فروشی»، «حالا که میروی»، «نشانی»، «غم پنهان»، «آفرینش»، «کوچه انتظار» و «کجایی» است.
این آلبوم عاشقانه با آهنگسازی فرید سعادتمند و بر اساس اشعار محمدمهدی سیار از کتاب «رودخوانی» است؛ کتابی که در زمان انتشارش در نمایشگاه کتاب تهران با استقبال بالای مخاطبان مواجه شد و از پرفروشترین کتابهای شعر نمایشگاه بود.
پس از تولید و انتشار آلبوم محمد معتمدی بسیاری از اهالی موسیقی و کارشناسان، موفقیت بالای این اثر را مرهون ترانههای عاشقانه و بکر آلبوم دانستهاند؛ ترانههایی که همگی از کتاب «رودخوانی» محمدمهدی سیار گرفته شده، کتاب شعری که تلفیقی زیبا و عاشقانه از اشعار نیمایی و غزلیات سیار است.
میثم مروستی، علیرضا دریایی، آتنا اشتیاقی، پوررنگ پورشیرازی، رضا تاجبخش، مسعود آرامش، میلاد بیضا، پریسا دلفانی، میلاد سعدی، حمید دلنوازی، آرین قیطاسی، مهرداد عالمی، آرش ناصرالمعمار، بهزاد رواقی، امیر فرهنگاسکندری و فرشید سعادتمند، هومن نامداری، میلاد بیضا و علی مزیدی اعضای گروه اجرایی آلبوم «حالا که میروی» را تشکیل میدهند.
ارسال به دوستان
صدور مجوز برای ۳ فیلم سینمایی
شورای پروانه نمایش فیلمهای سینمایی برای 3 فیلم مجوز نمایش صادر کرد. به گزارش «وطن امروز»، شورای پروانه نمایش فیلمهای سینمایی سازمان سینمایی وزارت ارشاد در جلسه اخیر خود که با حضور اکثریت اعضا برگزار شد، مجوز نمایش 3 فیلم سینمایی را صادر کرد. مجوز نمایش «لامینور» به تهیهکنندگی رضا درمیشیان، کارگردانی داریوش مهرجویی و نویسندگی مشترک داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر، «تورنادو» به تهیهکنندگی، کارگردانی و نویسندگی سیدجواد هاشمی و «پروا» به تهیهکنندگی محمدرضا مصباح، کارگردانی و نویسندگی مهران مهدویان صادر شد.
ارسال به دوستان
تلویزیون
مرور آثار تدوینگر «مادر» و «بچههای آسمان» در شبکه نمایش
آثار حسن حسندوست، تدوینگر باسابقه کشورمان در شبکه نمایش مرور میشود. به گزارش «وطن امروز»، این هفته در بخش صحنهگران شبکه نمایش، به مرور آثار حسن حسندوست، تدوینگر باسابقه کشورمان پرداخته میشود که تا به حال با بیش از ۷۶ فیلم در سینمای ایران همکاری داشته است. وی در یک بازه زمانی به استخدام صداوسیما درآمد و به عنوان کارمند واحد تدوین شبکه اول سیما مشغول به کار شد. حسندوست سال ۱۳۶۴ در سمت دستیار کارگردان و تدوینگر با مجموعه «شهرموشها» فعالیت خود را آغاز کرد. از معروفترین کارهای او میتوان به آثاری مثل «هامون»، «مادر»، «بچههای آسمان»، «شهر موشها» و... اشاره کرد. فیلمهای «کیسه برنج»، «تولد یک پروانه»، «آواز گنجشکها»، «جیببرها به بهشت نمیروند»، «هامون»، «خدا نزدیک است» و «یه حبه قند» آثاری هستند که با تدوین این تدوینگر، به ترتیب از امروز ۷ دیماه تا جمعه ۱۳دی، ساعت ۲۱ از شبکه نمایش پخش و در ساعت ۳ و ۸ روز بعد نیز بازپخش میشوند.
***
سریال «آخر خط» در نوبت پخش تلویزیون
پخش مجموعه تلویزیونی «آخر خط» به کارگردانی علی مسعودی بزودی آغاز میشود. به گزارش «وطن امروز»، پخش سریال «آخر خط» به نویسندگی و کارگردانی علی مسعودی بزودی از شبکه 3 سیما آغاز خواهد شد. علی صبوری، شهین تسلیمی، کمند امیرسلیمانی، عباس جمشیدیفر، اشکان اشتیاق، داریوش سلیمی، علی صبوری، غزال وکیلی، مهسا باقری، مهران رجبی و امیر غفارمنش در این سریال بازی میکنند. برخلاف اینکه قرار بود بخشهایی از این سریال در خارج از ایران مقابل دوربین برود اما این اتفاق نیفتاد و تمام سریال در ایران تصویربرداری شد. عوامل این مجموعه قرار بود در بخشهای لبنان و سوریه بخشی از فعالیتهای داعش را در شهرکی اشغال شده یا جنگزده نشان دهند.
ارسال به دوستان
درآمد ۳۲ میلیوندلاری «جنگ ستارگان» در روز کریسمس
«جنگ ستارگان: خیزش اسکای واکر» به کارگردانی جیجیآبرامز، روز کریسمس، گیشه سینماها را در اختیار داشت و تنها در یک روز ۳۲ میلیون دلار فروخت. به گزارش «وطن امروز»، فروش ۳۲ میلیوندلاری فیلم جدید «جنگ ستارگان» در روز کریسمس، دومین فروش بزرگ روز کریسمس را پس از نمایش «نیرو برمیخیزد» از همین مجموعه در سال ۲۰۱۵ رقم زد. آن فیلم در روز کریسمس 3/49 میلیون دلار فروش کرده بود. انتظار میرود فیلم نهم از مجموعه «جنگ ستارگان» به کارگردانی جیجیآبرامز بتواند تا امروز ۱۵۰ تا ۱۵۵ میلیون دلار دیگر بفروشد. «خیزش اسکای واکر» تاکنون در بازار آمریکا 9/258 میلیون دلار فروخته و 8/516 میلیون دلار فروش کل آن در سطح جهان بوده است که به این معنی است که رقم فروشش را در 8 روز از نیممیلیارد دلار عبور داده است. برنده دیگر کریسمس فیلم «جومانجی: سطح بعدی» بود که 6/12 میلیون دلار در یک روز فروخت. «زنان کوچک» نیز با فروش 4/6 میلیون دلار در مکان سوم قرار گرفت. «الماسهای تراش نخورده» ساخته برادران سفدی نیز با فروش 9/5 میلیون دلار فیلم چهارم روز کریسمس شد. این فیلم با بازی آدام سندلر ساخته شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|