|
FATF روابط خارجی مختصر ما در دوران تحریم را هم به مسلخ میبرد
محمدحسین صفارهرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بررسی لوایح FATF در مجمع گفت: رئیسجمهور به عنوان یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت در این 5 سال در 5 جلسه از مجمع هم شرکت نکرده است. وی افزود: FATF به معنای تعطیل کردن مختصر کارهایی است که در دوران تحریم داریم در روابط خارجی انجام میدهیم.
ارسال به دوستان
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن خطرناک توصیف کردن لوایح مرتبط با FATF برای امنیت ملی:
CFT بدتر از برجام است
گروه سیاسی: همزمان با بالاگرفتن بحث و بررسیها پیرامون لوایح مرتبط با کارگروه اقدام ویژه مالی FATF، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه CFT برای امنیت ملی بسیار خطرناک است، گفت: این کنوانسیون بدتر از برجام است.به گزارش «وطن امروز»، آیتالله آملیلاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام روز سهشنبه پس از پایان درس خارج فقه خود و در جمع برخی اعضای شورای هماهنگی گروههای فرهنگی حوزه علمیه قم و برخی شاگردانش در پاسخ به سوالاتی درباره «بررسی لوایح الحاق ایران به کنوانسیونهای پالرمو و CFT» تاکید کرد: اگر از من شخصا نظرم را بپرسید، میگویم پالرمو و CFT بشدت برای امنیت ملی خطرناک هستند، بویژه CFT که بسیار خطرناکتر است.
وی افزود: ما هر چه جلوتر رفتیم شکمان به آمریکاییها و اذنابشان و کشورهایی که اعضای FATF هستند بیشتر شد. این روشن است. میخواهم بگویم واقعا آدمهای خطرناکی هستند. آدمهای فاسدی هستند، البته از قبل آدمهای فاسد و خطرناکی بودند. برجامشان نشان داد چقدر آدمهای ناقابلیاند و CFT بدتر از برجام است. آیتالله آملیلاریجانی تصریح کرد: بدانید من به وظیفهام عمل میکنم. من فکر خودم این است که این مصوبات مجلس قطعی نباشد، معلوم نیست که مصلحت باشد چنین چیزی؛ ولو فوایدی هم دارد [اما] مفاسدی هم دارد. روی ترازو باید گذاشت. به نظر من خطر امنیتیاش بسیار شدیدتر است. وی افزود: البته به نظر بنده هم پالرمو و هم CFT خطر امنیتی بالایی دارد، البته خطر CFT برای امنیت بیشتر هم هست. اینکه FATF هی هر دفعه میگوید این آخرین مهلت است، شما فکر میکنید به این تهدیدات و امثال آن گوش میکنم؟
اظهارات رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در شرایطی است که در هفتههای اخیر و با نزدیک شدن به موعد اعلام نظر جدید کارگروه اقدام ویژه مالی، دور جدیدی از فضاسازیهای حامیان دولت برای تحمیل تصویب 2 لایحه CFT و پالرمو آغاز شده است. بهرغم این موضوع اما اکثریت اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنان با تصویب این لوایح مخالفند. تاثیرپذیری امنیت ملی از الحاق به این کنوانسیونها و شفافسازی تراکنشهای مالی کشور و روزنههای دور زدن تحریمها برای آمریکا از جمله دلایل مخالفت اعضا اعلام شده است.
از سوی دیگر، حامیان تصویب این لوایح نیز تاکنون دلیل روشنی برای چرایی تصویب آنها عنوان نکردهاند. ترساندن از ورود ایران به لیست سیاه FATF و قطع همکاری کشورهای دوست نظیر چین و روسیه با ایران در صورت عدم تصویب لوایح یادشده از جمله ادعاهای اصلاحطلبان و حامیان دولت در این موضوع بوده است. اینها البته در حالی است که طبق آمار، حجم مراودات مالی ایران در دوره حضور در لیست یادشده با قبل آن تفاوت محسوسی نداشته است. در همین راستا بررسی دادههای تجاری کشور نشان میدهد ایران طی 10 سال گذشته هر دو حالت «قرار گرفتن در لیست سیاه» و «تعلیق از لیست سیاه» FATF را تجربه کرده اما حجم تجارت خارجی هیچ تاثیری (نه منفی و نه مثبت) از هیچ یک از دو حالت یادشده نپذیرفته است.
همچنین ادعای عدم همکاری مالی چین و روسیه با ایران در صورت عدم تصویب پالرمو و CFT نیز نهتنها تکذیب شد، بلکه اعلام شد تردید احتمالی این دو کشور در برخی موارد ناشی از رویکرد برجامی شدید دولت روحانی در سالهای پس از امضای برجام و بیتوجهی به قدرتهای شرق بوده است.
* هشدارهای قبلی رئیس مجمع
اظهارنظر اخیر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام علیه 2 لایحه مرتبط با FATF در حالی است که آیتالله آملی لاریجانی بهمنماه سال گذشته نیز موضع مشابهی در اینباره اتخاذ کرده بود. 27 بهمن 97 در ابتدای جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام که بدون حضور حسن روحانی و علی لاریجانی برگزار شد، آیتالله آملیلاریجانی با اشاره به لایحه پالرمو گفته بود: نکتهای که وجود دارد این است که ما در عین حال که باید مصالح کشور را رعایت کنیم، باید به نکاتی که از هر 2 طرف مطرح میشود توجه بکنیم. باید به موضوع عزت مردم و عزت کشور هم توجه داشته باشیم. انسان احساس میکند اروپاییها با وجود این تعویق و تعلیقی که در انجام کارهایشان تا الان داشتهاند در جریان INSTEX نشان دادند چیزی که طلب میکنند فراتر از این حرفهاست. ما باید به این مطلب توجه داشته باشیم که در تایید و تصویب پالرمو اگر نظری بدهیم آیا واقعا آن چیزی است که اروپاییها از ما خواستهاند یا امر فراتری همچون FATF را از ما توقع دارند؟ و جمهوری اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت، مجلس و نهادهای دیگر آیا واقعا مصلحت است که با این طلبهای قلدرمآبانه کشورهای غربی همراهی کنند؟ راهپیمایی عظیم مردم نشان داد مردم برای عزت خودشان بسیار ارزش قائل هستند. ما نباید ارزشهای انقلاب را فراموش کنیم.
* دست گذاشتن FATF روی ۲ مورد خاص، مشکوک است
دیروز علاوه بر رئیس مجمع، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به انتقاد از رویکرد کارگروه اقدام ویژه مالی در قبال ایران پرداخت. محسن رضایی با بیان اینکه اقدام اخیر شورای FATF در دست گذاشتن روی ۲ مورد خاص مشکوک است، گفت: آیا این دخالت یک گروه خارجی در مسائل داخلی ایران نیست؟
رضایی در آیین رونمایی از دستاوردهای پژوهشی پژوهشکده راهبردی مجمع تشخیص گفت: اینکه عدهای مجمع تشخیص مصلحت نظام را رقیب خود یا تکرار برخی نهادهای دیگر بدانند، ظلم به این نهاد و نظام است. وی با بیان اینکه مجمع رقیب هیچ نهادی نیست و تکرار هیچ نهادی هم محسوب نمیشود، گفت: مجمع تشخیص مصلحت، عنصر و نهاد مکمل در حکمرانی است. سایر نهادها کار خودشان را میکنند و مجمع هم در نقشه راهبردی نظام، جای خودش را دارد و مکمل سایر نهادهاست.
رضایی با بیان اینکه انتظار همکاری از سایر نهادها را داریم، گفت: یکی دیگر از مشکلات این است که مباحث مجمع تشخیص مصلحت نظام را سیاسی بدانیم. وی در همین زمینه، بررسی لوایح مرتبط با FATF را مورد اشاره قرار داد و گفت: اینکه عدهای بخواهند بررسی FATF در مجمع را سیاسی جلوه دهند و برخی هم در خارج مرز ببینند اختلافی در کشور ایجاد شده و پا را روی پدال گاز بگذارند و فشار وارد کنند و توصیههای بیشتری را اعمال کنند، درست نیست. رضایی با بیان اینکه اقدام اخیر شورای FATF مشکوک است که از ۳۰ اقدامی که انجام نشده، روی ۲ مورد دست گذاشته، گفت: آیا این دخالت یک گروه خارجی در مسائل داخلی ایران نیست؟ آیا اینکه شورای FATF وارد میشود و پشت یک طرف بحث درباره FATF میایستد، این دخالت نیست؟ وی ادامه داد: چرا شورای FATF روی ۳۰ کاری که دولت باید انجام دهد دست نمیگذارد؟ در ضمن مجمع تشخیص مصلحت کار خودش را انجام میدهد و چرا یک گروه بینالمللی در کار آن دخالت میکند؟ اینکه یک گروه بینالمللی پررو شود و در مسائل داخلی ما دخالت کند و طرف یک بخش کارشناسی را بگیرد، این بیانگر ضعف داخلی ما نیست؟ رضایی ادامه داد: نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام نباید باعث عصبانیت دولت شود. نباید یک دولتمرد علیه بخشی دیگر از نظام موضعگیری کند و بگوید چرا مجمع نظارت میکند. نظارت باعث شفافیت، کاهش هزینهها و جلوگیری از خسارتها میشود. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه میگویند مجمع جلوی 4 لایحه مرتبط با FATF را گرفته است، گفت: 2 لایحه از این 4 لایحه را مجمع تصویب کرد، منتها خود FATF جلوی آن را گرفته و میگوید برخی بندهایی که در این لوایح آمده را قبول ندارم. اکنون دولتیها به مجلس اصلاحیه دادهاند و در حال حل و فصل آن هستند. وی با بیان اینکه حل مسائل در چنین شرایطی نیاز به تدبیر دارد، گفت: کار بدون تدبیر، ممکن است خوشحالی اولیه را بهدنبال داشته باشد اما بعداً متوجه میشویم که ایرادات جدی در کار وجود دارد. نمونه آن هم برجام است که یک کار ملّی درباره آن انجام شد؛ از تلاشهای دولت گرفته تا حمایتهای رهبری و نقد منتقدان دلسوز. رضایی ادامه داد: به دلیل ندیدن برخی زوایای مهم و راهبردی، امروز کار به این بزرگی در باتلاق گیر کرده و نه راه پس وجود دارد نه پیش.
* آخرین اخبار از مجمع
در جلسه دیروز عصر کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام، لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم موسوم به CFT بررسی شد، با این حال و بهرغم فشارهای سیاسی، اعضا به جمعبندی نهایی نرسیده و ادامه بررسی این لایحه به نشست بعدی کمیسیون مزبور موکول شد. گفتنی است جلسه شنبه هفته گذشته کمیسیون مشترک مجمع با حضور نمایندگان دولت و مجلس برگزار شد که پس از آنکه نماینده دولت نظراتش را درباره ضرورت تصویب لایحه CFT ارائه کرد، از اعضای مجمع رأیگیری استمزاجی به عمل آمده که تنها 2 نفر برای تصویب این 2 لایحه رای مثبت دادند؛ مجید انصاری و محمد صدر که از حامیان شناختهشده دولت روحانی بوده و طی یک سال گذشته نیز برای تحقق این موضوع تلاش گستردهای داشتهاند. دیروز همچنین رئیس کمیسیون مشترک دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: FATF اگرچه ظاهر اقتصادی دارد اما ماهیت امنیتی دارد. به گزارش ایسنا، علی احمدی در نشست خبری با اهالی رسانه در پاسخ به سوالی درباره لوایح مرتبط با FATF گفت: FATF کشورها را بر اساس میزان پایبندی آنها به معیارهای خود دستهبندی میکند؛ یک دسته کشورهای پرخطری هستند که تحت نظارت هستند و دسته دیگر، کشورهای پرخطری هستند که باید با آنها مقابله کرد. وی تأکید کرد: بنابراین لیست سیاه و سفید خیلی در معیارهای FATF جایی ندارد. کشورها باید معیارهای مدنظر FATF را طوری در قوانین داخلی خود لحاظ کنند که مطابق با معیارها باشند. رئیس کمیسیون مشترک دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه تصریح کرد: هیچ نهاد بینالمللی نمیتواند کشوری را ملزم به الحاق به یک کنوانسیون بینالمللی کند. احمدی با بیان اینکه مبارزه با پولشویی، مبارزه با منابع مالی تروریستها، مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی و اثربخشی بر تحریمهای شورای امنیت 4 کارکرد FATF است، تاکید کرد: درباره مورد چهارم در جامعه ما کمتر بحث شده است. البته FATF اگرچه ظاهر اقتصادی دارد اما ماهیت امنیتی دارد.
***
#پروژه_انتخاباتی_FATF
ترند نخست توئیتر فارسی شد
به گزارش «وطن امروز»، فعالان فضای مجازی در توئیتر و اینستاگرام از شامگاه سهشنبه بار دیگر در راستای رمزگشایی از عملیات رسانهای و فشار غربگرایان داخلی و خارجی برای تصویب لوایح ضدامنیت ملی FATF، ضمن انتقاد شدید از این موضوع، بر انتخاباتی بودن این سناریو تاکید کردند. انتقاد از اظهارات اخیر معاون حقوقی روحانی و عدم تضمین دولتیها درباره بهتر شدن اوضاع با تصویب این لوایح، از جمله محورهای مطرح است. کاربران همچنین با بازخوانی سرنوشت تلخ برجام، نسبت به تکرار این تجربه درباره لوایح FATF هشدار دادند. گفتنی است تاکنون بیش از ٢٧٣٠٠ توئیت و ریتوئیت ذیل این کلیدواژه منتشر شده است. بهگونهای که هشتگ «پروژه انتخاباتی FATF» ترند نخست توئیتر فارسی شده است. همزمان، کاربران از هشتگهای دیگری چون «#خود_تحریمی» و «#سخت_تر_کردن_معیشت» نیز استفاده کردهاند. در اینستاگرام نیز بیش از ٣٢٠٠ پست ذیل «#پروژه_انتخاباتی_FATF» منتشر شده است.
ارسال به دوستان
کاخ سفید همچنان ایران را مسؤول تجمع مردم عراق در مقابل سفارت آمریکا میداند
شانتاژ و حقارت!
در پی تجمعات اخیر معترضان عراقی در برابر سفارت آمریکا در عراق، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در گفتوگو با شبکه «فاکسنیوز» ادعاهایی را علیه ایران مطرح و تلاش کرد اقدام خودجوش مردم عراق در حمله به سفارت این کشور را که در واکنش به نقض حاکمیت ارضی این کشور و بمباران برخی مواضع حشدالشعبی بوده است به ایران منتسب کند. وی در گفتوگو با شبکه «فاکسنیوز» در پاسخ به این سوال که ارزیابی او از این رخداد چیست؟ با طرح ادعاهایی گفت: چیزی که شما دیدید، تروریستهای تحت حمایت ایران بودند که بسیاری از آنها افرادی هستند که از سوی آمریکا و دیگران به عنوان تروریست شناخته شدهاند و به داخل سفارت آمده، برای دیپلماتهای آمریکایی و کارکنان داخل آن ایجاد خطر کردند. پمپئو افزود: شما شاهد واکنش سریع، قاطعانه و محتاطانه رئیسجمهور ترامپ بودید که اطمینان حاصل کرد ما تمام منابع لازم را برای تامین امنیت مردممان و همچنین محوطه [سفارت] داشته باشیم. وزیر خارجه آمریکا در ادامه مدعی شد: موضوع 40 سال مشارکت جمهوری اسلامی در کارزارهای جهانی ترور، رویای داشتن تسلیحات هستهای و توان غنیسازی هستهای است که امروز نیز وجود دارد. ما زمانی روی کار آمدیم که دولت قبلی پول زیادی را برای آن برنامه هستهای، ترور در سراسر جهان و توسعه برنامه موشکیشان که مورد استفاده قرار گرفت [برای ایران] فراهم کرد. پمپئو افزود: دولت ترامپ دیدگاه بسیار متفاوتی اتخاذ کرده است. ما بر ایران فشاری واقعی اعمال کردهایم و به این کار ادامه خواهیم داد؛ همانطور که امروز شاهد [واکنش] رئیسجمهور [ترامپ] بودید. ما هرگاه متوجه عملکرد بدخواهانه جمهوری اسلامی ایران شویم، آنها را مسؤول دانسته و اطمینان حاصل خواهیم کرد که منابعی برای این کار داریم.
پمپئو در ادامه این گفتوگو در پاسخ به این سوال که چه واکنشی به توئیت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا مبنی بر اینکه «ایران، کاملا، در برابر جانباختنها و آسیبهای وارد شده در هر یک از اماکن ما مسؤول خواهد بود. آنها «هزینه گزافی» را خواهند پرداخت! این یک هشدار نیست، یک تهدید است» گفت: ما در تمام مدت این 3 سال که روی کار آمدهایم، در حال قانع کردن جمهوری اسلامی ایران بودهایم که مانند کشوری عادی رفتار کند. ما یک توافق هستهای وحشتناک و وضعیتی را [از دولت قبلی آمریکا] تحویل گرفتیم که حکومت [ایران] مبالغ زیادی پول برای برانگیختن چیزهای بد در دنیا در اختیار داشت. ما از توافق هستهای خارج شدیم. ما یک رنج اقتصادی باور نکردنی بر این حکومت اعمال کردیم.
* عقبنشینی دوباره ترامپ
رئیسجمهور آمریکا نیز ایران را مسؤول حمله به سفارت ایران خواند. دونالد ترامپ ساعتی بعد از آغاز تحصن و اعتراض مردم عراق در مقابل سفارت آمریکا در توئیتی نوشت: «آنها (ایران) بهای سنگینی خواهند پرداخت». او افزود: «این یک هشدار نیست، یک تهدید است. سال نو مبارک». وی البته ساعتی بعد از تهدید خود علیه ایران عقبنشینی کرد و در استراحتگاه تفریحی خود در فلوریدا به خبرنگاران گفت که فکر نمیکند بین آمریکا و ایران جنگ در بگیرد: «من فکر نمیکنم که این یک ایده خوب برای ایران باشد... من صلح دوست دارم». رئیسجمهوری آمریکا افزود: «من این طور نمیبینیم که آن (جنگ) اتفاق بیفتد». با این حال ترامپ در توئیت دیگری از مردم عراق خواست علیه نقش ایران در عراق اعتراض کنند. وی در اینباره نوشت: «خطاب به میلیونها نفری که در عراق به دنبال آزادی بوده و نمیخواهند تحت سلطه و کنترل ایران باشند، اکنون وقت شماست!» البته موضعگیریهای ترامپ در توئیتر علیه ایران با واکنش رهبر حکیم انقلاب مواجه شد. حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای روز گذشته در دیدار پرستاران درباره اتهام مقامات آمریکایی علیه ایران فرمودند: «میبینید سراسر عراق هیجان ضدآمریکایی چقدر است؟ باز آن جناب توئیت کرده که ما این را از چشم ایران میبینیم. شما غلط میکنید! ایران اگر بخواهد با کشوری مبارزه کند، صریح این کار را میکند. ما به منافع و عزت ملتمان پایبندیم و هرکس آن را تهدید کند بدون هیچ ملاحظهای با او روبهرو میشویم و ضربه میزنیم. اگر منطقی باشید که نیستید، خواهید دید که اقدامات جنایتکارانه شما در عراق و افغانستان، باعث نفرت ملتها از شما شده است».
* این شکست آمریکاست!
با این حال «مکس بوت» روزنامهنگار واشنگتنپست پیرامون حمله معترضان عراقی به سفارت آمریکا نوشت: این صحنه یادآور درگیری طولانی میان آمریکا و ایران بود و آمریکاییها بار دیگر احساس حقارت و ضعف در برابر یک دشمن کوچکتر اما سرسختتر را تجربه کردند. نویسنده واشنگتنپست خاطرنشان کرد: در طول 41 سال جنگ غیرنظامی میان آمریکا و ایران، ایالات متحده در حیرت مانده که چگونه پاسخ آن را بدهد. این روزنامهنگار آمریکایی اشاره کرد: تنها پاسخ آمریکا به ایران از زمان جنگ نفتکشها در دوره رونالد ریگان، رئیسجمهور وقت آمریکا، تصمیم باراک اوباما، رئیسجمهور سابق ایالات متحده برای توافق هستهای با ایران در 2015 بود؛ با این حال آمریکا هیچکاری برای محدود کردن نفوذ منطقهای ایران نتوانست انجام دهد و چه بسا با افزایش تحریمهای اقتصادی، به این نفوذ تهران دامن زده است. واشنگتنپست در حالی که سعی میکرد همان ادعاهای موهوم آمریکا را مبنی بر اینکه اعتراضات مردم عراق در مقابل سفارت ایالات متحده در محکوم کردن تجاوز اخیر آمریکا به مواضع حشدالشعبی در منطقه مرزی «القائم»، با سازماندهی ایران انجام شده تکرار کند، به قدرت منطقهای ایران و شکست دوباره آمریکا در برابر آن اعتراف کرد. همچنین «بن رودز» معاون سابق مشاور امنیت ملی کاخ سفید درباره تحولات اخیر در منطقه غرب آسیا در حساب توئیتر خود نوشت: «این اغراق نیست که شکست سیاست ترامپ در قبال ایران فراتر از حد تصور است. برنامه هستهای ایران دوباره آغاز و رفتارهای تهدیدآمیز افزایش یافته است. آمریکا منزوی شده است». وی در توئیت دیگری در واکنش به فراخوان ترامپ از مردم عراق برای خروج از آنچه وی کنترل ایران بر مردم عراق خوانده است نیز گفت: «افرادی که تصور میکنند این سیاستها کارساز خواهد بود، همانهایی هستند که آمریکا را به جنگ عراق (در سال ۲۰۰۳) بردند».
***
[احضار کاردار سوییس در اعتراض به مواضع آمریکا]
کاردار سوییس به عنوان حافظ منافع آمریکا درباره مواضع مقامات آمریکا درباره تحولات عراق به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به اظهارات جنگطلبانه و ناقض منشور ملل متحد مقامات آمریکایی به حافظ منافع آن کشور ابلاغ شد. محسن بهاروند، دستیار وزیر امور خارجه در نشست احضار کاردار سوییس، از حافظ منافع آمریکا خواست علاوه بر اعلام اعتراض ایران به آمریکا، این پیام را به آنها برساند که کشور عراق یک کشور مستقل است و مردم عراق نیز مردمی آزادیخواه، استقلالطلب و شرافتمندند. ارتش آمریکا بدون ارائه کوچکترین شواهدی درباره مقصر بودن آنها حداقل 27 نفر از جوانان ملت عراق را به شهادت رسانده و تعداد بیشماری را مجروح کرده است. طبیعتا مردم عراق به کشوری که سرزمین آنها را اشغال کرده است و جوانان آنها را میکشد، واکنش نشان میدهند. آمریکاییها حتی 2 نقطه را همزمان در سوریه بمباران کردهاند که نشان میدهد به دنبال اهداف دیگری هستند و بهانهجویی میکنند. مقامات آمریکایی بهتر است دست از فرافکنی بردارند و بیدلیل به کشور ما اتهام نزنند. به وی گوشزد شد ایران کشوری جنگطلب نیست ولی در مقابل هیچ تهدید و اقدام نابخردانهای هم دست بسته نیست و با تمام قدرت از خود دفاع میکند. دولت آمریکا بهجای اتهامزنی بیمورد به دیگران باید یاد بگیرد چگونه با ملتهای دیگر حرف بزند و دست از اشغالگری بردارد.
ارسال به دوستان
اخبار
امروز، مراسم تشییع پیکر شهید حسینی
مراسم تشییع پیکر مطهر شهید سیدمحمدجعفر حسینی امروز پنجشنبه ۱۲ دیماه، ساعت ۱۰ صبح از مسجد ارگ به سمت ستاد معراج شهدای تهران انجام میشود. به گزارش «وطن امروز»، شهید حسینی، متولد سال ۱۳۶۳ از نیروهای قدیمی فاطمیون بود که نخستینبار پیش از تشکیل لشکر فاطمیون برای دفاع از حرم اهلبیت(ع) به همراه نیروهای ایرانی به سوریه رفت، بعد از تشکیل لشکر فاطمیون به همت ابوحامد، عضو این لشکر شد و از همرزمان شهید مصطفی صدرزاده، ابوحامد، حجت و دیگر فرماندهان شهید این لشکر بود. او از فعالان عرصه جهادی و فرهنگی در حوزه مهاجران بود که با تشکیل ستاد ویژه خادمان در حماسه اربعین حسینی خدمت میکرد و با تشکیل هیأت شهدای گمنام افغانستانی و دورههای آموزشی ویژه مهاجران قدمهای اثرگذاری را در جهت توانمندسازی دانشجویان و جوانان افغانستانی در ایران برداشت. روز گذشته همچنین 284 فعال بینالمللی از کشورهای مختلف در بیانیهای از مردم برای شرکت در تشییع شهید جعفر حسینی دعوت کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است: او اسوهای نستوه بود که هر چه بر او غربت میتاخت، استوارتر و سرافرازتر و راستقامتتر میشد. تلاش عالمانه و دلسوزانه او در آموزش زبان به مبلغان هستههای مقاومت، همتش در یافتن سرشاخههای تبلیغی، تواضع و دردمندیاش برای دغدغههای تبلیغی نهضت امام خامنهای و... درسآموز همه دوستان و همسنگران در جبهه تبلیغ بود.
***
حقوق بشر تهدیدزا نیست فرصتآفرین است
علی باقری در آیین معارفه خود به عنوان رئیس امور بینالملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوهقضائیه گفت: حقوق بشر مولفه قدرت نرم و رکن مهم امنیت ما است. حقوق بشر ابزار و بازیچه و تعطیلبردار نیست. ما حقوق بشر را کالای لوکس نمیدانیم که هنگام تبلیغات انتخاباتی از آن استفاده کنیم، ما نگاهمان به حقوق بشر بر اساس تعالیم الگوی حکومت دینی در طول تاریخ است. باقری با بیان اینکه نگاه ما به حقوق بشر با آمریکاییها تفاوت دارد، خاطرنشان کرد: آمریکاییها سیاستشان بر مبنای حقوق بشر است در حالی که حقوق بشر ما شکلدهنده سیاستمان است. دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه حقوق بشر یک مسأله دووجهی است و هم جنبه تهدیدزایی و هم فرصتزایی دارد، گفت: اگر از بیرون به مسأله حقوق بشر نگاه کنیم جنبه تهدیدی آن بروز میکند؛ از بیرون دشمنان جمهوری اسلامی ایران به بهانههای مختلف ایرادهایی به حقوق بشر ما وارد میکنند، ما باید یا به آنها بیتفاوت باشیم که این امر ممکن نیست یا باید وارد نوعی تعامل با آنها شویم.
***
خاطره روحانی از ساختمانسازی چینیها
رئیسجمهور گفت: تلاش این نژاد زرد یعنی چین برای ما درسآموز است. وقتی در چین بودم روبهروی هتل ما یک ساختمان 100 طبقه در حال ساخت بود که هر روز یک طبقه آن ساخته میشد و بعضی شبها کنار آن میرفتم و برایم لذتبخش بود این همه کارگر و مهندس دارند تلاش میکنند. به گزارش فارس، روحانی که روز گذشته برای افتتاح چند پروژه به اردبیل سفر کرده بود در ادامه اظهار کرد: این به معنای تلاش یک ملت است، ما در ایران به جای اینکه رقابت کنیم برای تلاش و کوشش؛ در یک دعوا و نزاعهایی که بیثمر است افتادهایم که هیچ ثمری به حال مردم ندارد البته رقابتی که پایانش برای مردم مفید باشد خوب است اما گلهگذاری مداوم و تعبیرات این گروه نسبت به آن گروه، چه خاصیتی دارد؟ مردم وقتی از رایشان راضی میشوند که ببینند همه مسؤولان در تلاشند. وی ادامه داد: مردم واقعاً اینها را نمیخواهند، مردم به ما رای دادند و ما را در یک مسؤولیت نشاندند و از ما تلاش و کار و ثمره رایشان را میخواهند. مردم وقتی از این رایشان خوشحال و راضی میشوند که ببینند همه مسؤولان در تلاشند و خودشان هم به این رقابت و تلاش بیایند.
روحانی در حالی از دعوا و نزاعهای بیثمر سخن میگوید که اظهارات و اقدامات اخیر وی درباره برخورد با مفاسد، مذاکره، سهمیهبندی بنزین و... سبب بروز درگیریها و نزاع سیاسی و اجتماعی در جامعه شده است.
***
نشست اضطراری آمریکاییها برای اخلال در رزمایش ایران، روسیه و چین
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: هنگام برگزاری رزمایش دریایی مرکب ایران، روسیه و چین، آمریکاییها و همپیمانانشان یک نشست اضطراری برگزار کردند که هدف آن ایجاد خدشه در سیر رزمایش ما با دو کشور همپیمانمان بود اما با عملیات فریبی که انجام دادیم برنامههای آنها به هم ریخت. فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در برنامه بحث روز گروه سیاسی رادیو ایران با اعلام جزئیاتی از رزمایش اخیر نیروهای دریایی 3 کشور ایران، روسیه و چین گفت: در زمان برگزاری رزمایش گفته شد نیروهای فرامنطقهای بویژه آمریکاییها تنها کاری که میتوانستند انجام دهند دور شدن و رصد رزمایش به وسیله پرواز پرندههای جاسوسی بود. دریادار حسین خانزادی افزود: هنگام برگزاری رزمایش دریایی مرکب ایران، روسیه و چین، آمریکاییها و همپیمانانشان یک نشست اضطراری برگزار کردند که هدف آن ایجاد خدشه در سیر رزمایش ما با 2 کشور همپیمانمان بود اما با عملیات فریبی که انجام دادیم برنامههای آنها به هم ریخت. وی از ادامه از برگزاری رزمایشهای مرکب با 2 کشور چین و روسیه و همچنین کشورهای حاشیه اقیانوس هند و منطقه نیز سخن به میان آورد. وی در اینباره گفت: برای سال آینده رزمایشی را که امسال برگزار کردیم دوباره به اجرا خواهیم گذاشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|