|
اروپا به ایران برای برخورداری از مزایای برجام اطمینان دهد
جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی بر لزوم عملگرایی تاکید کرده و با اشاره به ایران آورده است: دیپلماسی نمیتواند موفقیتآمیز باشد، مگر اینکه با عمل پشتیبانی شود. بورل در ادامه نوشته است: اگر ما میخواهیم توافق هستهای ایران پابرجا بماند، باید اطمینان حاصل کنیم اگر ایران به پایبندی کامل به تعهداتش بازگردد، [از منافعی] بهرهمند میشود.
ارسال به دوستان
تأکید رهبر انقلاب بر لزوم قوی شدن کشور در همه جهات بویژه در زمینه دفاعی در دیدار جمعی از فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و نیروی پدافند هوایی ارتش
جنگ نمیشود اگر قوی باشیم
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای فرمانده کلقوا صبح دیروز [شنبه] در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و نیروی پدافند هوایی ارتش، واقعه ۱۹ بهمن سال ۱۳۵۷ را نتیجه اطمینان امام خمینی(ره) و مبارزان به وعده الهی دانستند و گفتند: اگر تفکر تخلفناپذیر بودن وعده الهی در جامعه حاکم شود و مسؤولان هوشیارانه عمل کنند، تهدیدها به فرصت تبدیل خواهد شد و تحریم میتواند عامل نجات کشور از وابستگی به نفت و حل بسیاری از مشکلات شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار که در چهلویکمین سالروز بیعت تاریخی همافران نیروی هوایی با امام خمینی(ره) در ۱۹ بهمن ۵۷ برگزار شد، این واقعه را یک حادثه فراموشنشدنی و اعجاببرانگیز و دارای درسها و عبرتهایی خواندند و افزودند: در دوران رژیم گذشته، نیروی هوایی ارتش یکی از نزدیکترین نیروها به مرکز قدرت و آمریکا بود اما رژیم طاغوت، ضربه را از همین نیرو خورد که هیچگاه تصور آن را نمیکرد.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: بر اساس آیات قرآنی، خداوند از جایی به دشمن ضربه می زند که هیچگاه انتظار آن را ندارد و مؤمنین نیز از ناحیهای تقویت و حمایت میشوند که انتظار آن را نداشتهاند که در فرهنگ دینی، «رزق لا یُحتَسَب» یا همان رزقی که در محاسبات مادی جایی نداشته است، نامیده میشود.
رهبر حکیم انقلاب اسلامی با اشاره به آیات قرآنی که صراحتا و مؤکدا از نصرت یاریکنندگان دین خدا یاد شده است، افزودند: باید به این وعدههای الهی اطمینان داشت و با امید به آینده به حرکت رو به جلو با قدرت ادامه داد.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: اگر چنین تفکر و روحیهای در هر مجموعه و جامعه ایمانی حاکم شود، افراد آن مجموعه با عزم راسخ، تهدیدها را به فرصت تبدیل خواهند کرد. همانگونه که نیروی هوایی بهرغم تحریمهای آمریکا، اکنون علاوه بر تعمیر و بازسازی جنگندهها و هواپیماها، طراحی و ساخت جنگنده را نیز انجام داده است.
ایشان رمز موفقیت و پیشرفت نیروی هوایی را تبدیل تهدید به فرصت، قطع امید از بیگانگان و تکیه بر تواناییها و ظرفیتهای داخلی برشمردند و افزودند: این موضوع قابل تعمیم به کل کشور است و میتوان بهرغم تحریمها که یک حرکت جنایتکارانه است، برای کشور فرصتهای زیادی را به وجود آورد.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اگر مسؤولان هوشیارانه عمل کنند میتوان با استفاده از شرایط تحریم، اقتصاد کشور را از وابستگی به نفت که عامل مهم بسیاری از مشکلات است، نجات داد.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: البته برخی افراد با هوش در داخل هیأت حاکمه آمریکا متوجه این موضوع هستند و گفتهاند نباید بگذاریم ایران اقتصاد بدون نفت را تجربه کند و به همین دلیل باید مسیری را باز بگذاریم تا اقتصاد ایران بهکلی از پول نفت جدا نشود که مسؤولان بویژه مسؤولان اقتصادی باید در این خصوص هوشیار باشند.
ایشان با اشاره به پیچیدهتر شدن ابزارها و شیوههای دشمنان خاطرنشان کردند: در مقابل، شیوهها و روشهای جمهوری اسلامی نیز پیچیدهتر از گذشته شده است بهگونهای که اکنون در بخشهای گوناگون کشور، روشها و کارهای کاملا منطقی، پیچیده و پیشروندهای در جریان است که تأمینکننده عمق راهبردی کشور است و دشمن را زمینگیر کرده است.
ایشان با تأکید بر لزوم قوی شدن کشور در همه جهات بویژه در زمینه دفاعی گفتند: ما بهدنبال تهدید هیچ کشور و ملتی نیستیم بلکه به دنبال حفظ امنیت کشور و جلوگیری از تهدید هستیم.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه ضعیف بودن، دشمن را تشویق به اقدام خواهد کرد، افزودند: برای آنکه جنگ نشود و برای آنکه تهدید تمام شود، باید قوی شد.
حضرت آیتالله خامنهای نیروهای مسلح بویژه نیروی هوایی ارتش، نیروی هوافضای سپاه و سازمان صنایع دفاع را به تلاش برای تقویت بنیه دفاعی در ابعاد مختلف، دقت در پیش بردن کارهای مهم و حداکثر استفاده از ظرفیتها و استعدادها توصیه کردند و گفتند: اگر رؤسای قبلی آمریکا مسیر شیطانی این رژیم را در زیر پوششهایی دنبال میکردند، امروز انحراف، جنگافروزی، فتنهسازی و طمع آمریکاییها به داشتههای دیگران، علنی و بدون پوشش است و این مسیر باطل دشمنان ملت ایران قطعا محکوم به شکست است.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، امیر سرتیپ نصیرزاده، فرمانده نیروی هوایی ارتش با بیان گزارشی از پیشرفت برنامههای این نیرو در ابعاد «ارتقای توان رزم»، «پشتیبانی، فنی و قطعهسازی» و «پویایی سازمان و ارتقای کیفیت نیروی انسانی» گفت: طراحی و ساخت پهپاد، مهمات هوشمند و هواپیمای با سرنشین، تعمیرات موتور و قطعات هواپیما، کمک به مناطق سیلزده از طریق پرواز هواپیماهای ترابری و راهاندازی آمبولانس هوایی کشور با تجهیز یک هواپیما به امکانات پیشرفته پزشکی از جمله فعالیتهای نیروی هوایی بوده است.
ارسال به دوستان
مرکز پژوهشهای استراتژیک آمریکا: تلفات حمله موشکی ایران به آمریکاییها به مرور زمان افزایش یافت و ممکن است باز هم افزایش یابد
کابوس عینالاسد ادامه دارد
گروه سیاسی: با وجود گذشت بیش از یک ماه از حمله موشکی بیسابقه سپاه پاسداران به پایگاه نظامیان آمریکایی در عینالاسد عراق که در پاسخ به ترور شهید سپهبد حاجقاسمسلیمانی انجام شد، واکنشها به این حمله و تبعات آن برای آمریکا و دولت ترامپ ادامه دارد.
به گزارش «وطن امروز»، در شرایطی که اعلام تلفات نظامیان آمریکا در جریان حمله موشکی ایران به عینالاسد به یک چالش به ظاهر پایانناپذیر برای دولت آمریکا تبدیل شده و انتشار آمار متناقض از کشتهها و زخمیهای این حادثه ادامه دارد، مرکز پژوهشهای استراتژیک و بینالمللی آمریکا گزارش جدیدی از حمله ایران به پایگاه آمریکایی عینالاسد در پاسخ به ترور شهید سپهبد سلیمانی منتشر کرد. در بخشی از این گزارش آمده است: بر اساس اظهارات مسؤولان آمریکایی، حمله ایران به پایگاه عینالاسد در پاسخ به ترور ژنرال سلیمانی پیامدهای بسیاری به دنبال داشت. پیامدهای این حمله بیشتر از حملهای است که هدف از آن آسیب رساندن نباشد. این حمله نشاندهنده قدرت موشکهای ایران در مختل کردن عملیات نظامی آمریکا و همپیمانان آن در خاورمیانه است.
در ادامه این گزارش آمده است: وزارت دفاع آمریکا ابتدا اعلام کرد این حمله تلفاتی به دنبال نداشت و تنها خسارتهای ناچیزی به پایگاه وارد شده است اما بعد از آن اعلام کرد 34 نظامی ارتش آمریکا دچار ضربات مغزی شدهاند.
نویسنده این گزارش آورده است: اما از همان ابتدا نیروهای آمریکایی آسیب دیده و 64 نفر از آنها از پایگاه عینالاسد به مراکز پزشکی انتقال داده شده بودند، زیرا ضربات مغزی به آنها وارد شده بود. این آمار به مرور زمان افزایش یافت و اکنون نیز ممکن است افزایش یابد، زیرا چنین آسیبهایی فورا مشخص نمیشوند. در بخش دیگری از گزارش اذعان شده است: دلیل آسیب نظامیان آمریکایی این بود که تمام نیروها در پناهگاههای زیر زمین جا نگرفته بودند، بلکه برخی از این نظامیان در مواضع مختلف و رو باز مستقر شده بودند تا بتوانند در صورت حمله از پایگاه دفاع کنند، برخی نیز برای فعال کردن پهپادها بیرون مانده بودند. پناهگاههای عینالاسد تنها میتوانند در برابر ضربات کوچک مانند موشکهای معمولی یا شلیکهای توپخانهای مقاوم باشند و ضربات موشکهای بالستیکی را که حامل صدها کیلوگرم مواد منفجره هستند، نمیتوانند تحمل کنند و 2 نفر از فرماندهان آمریکایی از جمله فرمانده نیروهای آمریکایی در عینالاسد اعلام کردند که حملات ایران منجر به شکسته شدن درهای پناهگاهها شد.
در این گزارش آمده است: دقت موشکهایی که پایگاه عینالاسد را هدف قرار دادند، در مقیاس معروف به «خطای دایرهای احتمالی» که برای اندازهگیری دقت موشکها در هدف قرار دادن مواضع نظامی از آن استفاده میشود، رتبه بالایی به دست آورده است و این مسأله نشان میدهد تهران توانایی آن را دارد که فعالیت پایگاههای آمریکا در منطقه را متوقف کند. 2 نفر از خلبانان آمریکایی که در عینالاسد بودند به خبرنگاران گفتهاند یکی از کلاهکهای جنگی ایرانی محل استراحت نظامیان را هدف قرار داد که این مکان در نزدیکی اتاق راهاندازی پهپادها قرار دارد و خلبانان آن لحظه مجبور شدند به اتاقهای زیرزمینی پناه ببرند.
* راز اطمینان سردار از تلفات عینالاسد
از جمله موضوعات قابل تامل در جریان اطلاعرسانی مقامات نظامی ایران درباره تلفات حمله به عینالاسد، اطمینانخاطر فرمانده نیروی هوافضای سپاه از تلفات حتمی آمریکاییها در این حمله بود که نشان میدهد سپاه پاسداران در کنار حمله موشکی بیسابقه به پایگاه آمریکاییها در عراق، اقدامات جانبی را برای مستندسازی میزان تلفات این حمله انجام داده است. در این میان نباید از نقش پهپادهای سپاه در تصویربرداری از این حمله غافل بود. چنانکه مهرماه 97 و در جریان حمله موشکی به مواضع تروریستهای داعش در سوریه، سپاه از پهپاد صاعقه جهت تصویربرداری و پرتاب بمبهای سدید 342 استفاده کرده بود. موضوع دیگر به انجام جنگ الکترونیک توسط سپاه همزمان با حمله به عینالاسد برمیگردد؛ چنانکه سردار حاجیزاده 2 روز پیش در این باره گفته بود: آمریکاییها در جریان حمله به عینالاسد یک سیلی کوچک در حوزه جنگ الکترونیک از ما خوردند. احتمال دارد تا مدتی دیگر در رسانهها بگویند چند تن از نظامیهای آمریکایی دچار مرگ مغزی خفیف شدهاند. گفتنی است سردار حاجیزاده یک ماه پیش (19 دیماه) نیز در نشست خبری تشریح جزئیات و ابعاد حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی عینالاسد گفته بود: «15 دقیقه بعد از عملیات موشکی یک عملیات جنگ الکترونیک بزرگ انجام شد و هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا برای لحظاتی از کنترل آنها خارج شدند و این اقدام ضربه روحی بزرگی به آنها زد که بسیار از آن سراسیمه شدند». به این موارد البته میتوان عواملی مانند انتقال اطلاعات دست اول از عینالاسد توسط عناصر نفوذی ایران در ارتش آمریکا را هم افزود.
***
[دیپلماتهای اروپایی: ایران تسلیم خواستههای واشنگتن نمیشود]
دیپلماتهای اروپایی در گفتوگو با المانیتور تأکید کردند با ارزیابی دولت آمریکا مبنی بر اینکه نظام حاکم ایران بر اثر فشارها سرنگون میشود یا اینکه تهران تسلیم خواستههای واشنگتن خواهد شد، موافق نیستند. به گزارش فارس، پایگاه المانیتور در گزارشی نوشته دیپلماتهای اروپایی که در تلاشند از سیاست دولت آمریکا موسوم به «فشار حداکثری» به عنوان اهرم فشاری جهت باز کردن باب مذاکرات جدید با ایران استفاده کنند، این نگرانی را مطرح کردهاند که ظاهراً مقامهای دولت ترامپ در ماههای گذشته به خودشان قبولاندهاند حکومت ایران در آستانه سقوط است و به همین دلیل علاقهای برای بازگشت به میز مذاکره ندارند. مقامهای اروپایی بهرغم اذعان به اینکه ایران به دلیل تحریمهای آمریکا تحت فشار قرار گرفته، با دیدگاه دولت ترامپ مبنی بر اینکه حکومت ایران در آستانه سقوط است یا اینکه تهران ممکن است مجبور به پذیرش فهرست خواستههای واشنگتن شود همنظر نیستند. یک منبع اروپایی که خواست نامش فاش نشود، به المانیتور گفته است: «ما فکر میکنیم ایران قادر است بسیار بیشتر از شرایط فعلی فشار و محدودیتها را تحمل کند».
ارسال به دوستان
شرط اثرگذاری بینالمللی؛ «تنشزدایی» یا «تهدیدزدایی»؟
یونس مولایی: لزوم قوی شدن بهعنوان تنها راهکار دفع تهدیدهای موجود و برداشتن گام به سوی یک پیشرفت همهجانبه را میتوان از پرتکرارترین و برجستهترین گزارههای مورد تاکید رهبر انقلاب در ماههای اخیر دانست؛ گزارهای که روز گذشته و در جریان سخنرانی ایشان در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و نیروی پدافند هوایی ارتش نیز مجددا مورد تاکید قرار گرفت. حضرت آیتالله خامنهای در بخشی از سخنانشان با تأکید بر لزوم قوی شدن کشور در همه جهات بویژه در زمینه دفاعی و وجود نسبت میان تهدیدات خارجی و قدرت کشورمان فرمودند: «برای آنکه جنگ نشود و برای آنکه تهدید تمام شود، باید قوی شد». البته این سخنان ایشان در ماههای گذشته نیز بارها تکرار شده بود و در مشهورترین مورد آن در خطبههای نماز جمعه 27 دیماه تاکید کردند: «ملت باطن خود یعنی استقامت در مقابل شیاطین را در این حضور نشان داد و تنها راه ادامه این مسیر عزتآفرین، قویتر شدن ایران در همه زمینههاست». مضاف بر خطبه مورد نظر در سخنرانی 21 مهرماه سال جاری، ایشان در مراسم دانشآموختگی دانشجویان دانشگاه امامحسین(ع) هم با استناد به آیه ۶۰ سوره انفال فرمودند: «یک درس دائمی جلوی چشم سپاه وجود دارد و آن عبارت است از آیه کریمه: وَ اَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّهٍ وَ مِن رِباطِ الخَیلِ تُرهِبونَ بِه عَدُوَّ اللهِ وَ عَدُوَّکُم» و در ادامه با تفسیر این آیه به این نکته اشاره داشتند که «همه حرکتِ موفق مجموعههای گوناگون بشری ابتدائاً در سایه علم انجام گرفته؛ در سایه علم است که به قدرت، به ثروت، به اقتدار بینالمللی، به عزت دست پیدا میکنند؛ این همه هم که در اسلام روی علم تکیه شده، به خاطر این است. پس یک بخش مهم از «قُوَّه» عبارت است از علم». در چنین فضایی کلیدواژه «قوی شدن» را میتوان یکی از مهمترین راهبردهای رهبرانقلاب در مواجهه با فشارهای خارجی دانست که گستره عام همه عرصههای حکمرانی و مدیریتی کشور را شامل میشود. گزاره «قوی شدن» بهعنوان رویکردی بازدارنده در برابر مجموعه فشارهای خارجی و تبدیل این فشارها به فرصتی برای در پیش گرفتن مسیری سازنده را میتوان از قابل بحثترین چالشهای بینشی در فضای مجادلات سیاسی کشور دانست، به گونهای که وجود باوری مبتنی بر تقویت قدرت داخلی برای مهار فشار خارجی دقیقا در نقطه مقابل راهکاری قرار میگیرد که گام اول خود را بر کوتاه آمدن مقابل تهدیدهای خارجی با نیت حفظ اقتدار داخلی تعریف میکند. کلیدواژه «تنشزدایی» بهعنوان راهکاری شناختهشده و دارای پیشینه در فضای روابط خارجی کشورمان را میتوان بهعنوان شاهد مثالی در این زمینه تعریف کرد. در این راهکار توجه اصلی کارگزار سیاسی به جای آنکه به چالش کشیدن تهدیدات یا تبدیل آنها به فرصتی برای تقویت قوای داخلی باشد از قدرت داخلی بهعنوان سدراهی برای مبادله خارجی و به دست آوردن بستری برای موفقیت یاد میشود، در این راهکار ابزارهای چانهزنی خود تغییر ماهیت داده و از وسیله در خدمت هدف مبدل به هدفی غایی میشود که تمام اهرمهای قدرت کشور را بهعنوان وسیلههای خود مورد استفاده قرار میدهد. رویکرد سیاست خارجی دولت حسن روحانی و گفتمان سیاسی جریان لیبرال را میتوان نمودی کامل از این راهکار سیاسی دانست، سخنرانی مشهور هاشمیرفسنجانی در ماههای آخر حیاتش و تفسیر قوای نظامی کشور به تهدیدی در برابر رشد(قیاس پیشرفت ژاپن و آلمان پس از پایان جنگ دوم جهانی) از مشهورترین مصادیق پایبندی به این گزاره گفتمانی است. مضاف بر این میتوان به مجموعه راهبردهای سیاسی دولت یازدهم و دوازدهم در مواجهه با فشارهای خارجی نگاه کرد که در تمام آنها کلیدواژه «تنشزدایی» اسم رمز عملیاتی برای کاهش اهرمهای قدرت داخلی با نیت همراهسازی بازیگران خارجی بوده است. اختصارا سرنوشت نافرجام برجام بهعنوان مهمترین دستاورد این بینش سیاسی و افزایش حجم و گستره تهدیدهای خارجی بعد از گامهای متعدد کارگزاران سیاسی را میتوان نتیجه در پیش گرفتن این رویکرد در مواجهه با فشار خارجی دانست، به گونهای که با هر گام از تنشزدایی، طرف خارجی موضوع تنش را به سطحی راهبردیتر هدایت کرد. در نقطه مقابل راهبردی که از «تنشزدایی» بهعنوان راهکاری برای دفع تهدید با تضعیف اهرمهای قدرت یاد شد، میتوان به رویکرد «تهدیدزدایی» با تقویت اهرمهای قدرت برای پرهزینه کردن تهدیدهای خارجی یاد کرد، به گونهای که در جریان یک «تهدیدزدایی» هوشمند حتی جدیترین تهدیدها را میتوان با دادن پاسخی محکم و برداشتن گامهای حداکثری مهار کرده و از دل آنها فرصتی برای پیشرفت مضاعف ساخت. تجربه فشارهای خارجی برای به رسمیت نشناختن «حق هرگونه غنیسازی» و گام برداشتن ایران به سوی غنیسازی 20 درصدی که باعث عقبنشینی طرف مقابل در به رسمیت شناختن سطوح پایینتر غنیسازی شد یا جواب قاطع موشکی کشورمان در حمله به پایگاه آمریکایی عینالاسد برای نشان دادن بالا بودن هزینه ورود به فاز نظامی در درگیری با جمهوری اسلامی که باعث عقبنشینی آشکار دولت آمریکا شد را میتوان از مهمترین مصادیق موجود «تهدیدزدایی» دانست.
* قوی شدن؛ نقشه راهی ملی
سخنان قابل تامل رهبر حکیم انقلاب و تاکید چندباره ایشان بر وجود راهکار انحصاری قوی شدن در برابر فشارهای خارجی از جهات متعددی میتواند بهعنوان شاهکلیدی در جریان منازعات گفتمانی داخلی مورد استفاده قرار گیرد، بهگونهای که در مقابل اندیشههایی که از قدرت داخلی بهعنوان مانعی در برابر پیشرفت یاد میکردند با نگاهی انتقادی نسبت به تهدیدهای خارجی، آن را بهعنوان ابزاری در جهت تقویت قدرت داخلی به کار میگیرند. نکته دیگری که در این زمینه میتوان به آن اشاره داشت ماهیت اجتماعی گزاره «قوی شدن» بهعنوان نقشه راهی جمعی در جهت تعریف هویت ایرانیان در زمانه خصم خارجی است، به گونهای که با افزایش فشارها و تهدیدهای خارجی، باور عمومی در جهت تقویت قوای داخلی تبدیل به مانعی بر موفقیت فشارها شود.
ارسال به دوستان
اخبار
تشریح آیینهای اربعین شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی
سخنگو و مسؤول روابط عمومی کل سپاه، آیینهای گرامیداشت اربعین سردار سرافراز شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و شهدای مقاومت را تشریح کرد و گفت: مراسم چهلم شهادت سردار سلیمانی در تهران ۲۴ بهمنماه، کرمان ۲۷ بهمنماه و سایر استانهای کشور بین ۲۴ تا ۲۷ بهمنماه برگزار خواهد شد. به گزارش سپاهنیوز، سردار شریف تلاقی ۲۲ بهمن با ایام چهلم شهید حاج قاسم سلیمانی را معنادار و الهامبخش و بنا به فرمایش مقام معظم رهبری زمینهساز انگیزه مضاعف مردم برای حضور عظیم در راهپیمایی دشمنشکن ۲۲ بهمن و جشن پیروزی انقلاب اسلامی توصیف کرد و اظهار داشت: ملت شریف و قدرشناس ایران اسلامی علاوه بر تکریم و تجلیل از شخصیت و نقشآفرینیهای ماندگار، امنیتآفرین و درسآموز سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در راهپیمایی حماسی و بزرگ ۲۲ بهمنماه ۹۸ در آیینهای ویژه چهلمین روز شهادت آن سردار آسمانی و پرافتخار در تهران و سایر شهرهای کشور شرکت و یاد، خاطره و آرمانهای بلند ایشان را گرامی خواهند داشت. وی افزود: بر اساس برنامهریزیها و هماهنگیهای به عمل آمده مراسم چهلم شهید سردار سلیمانی و همراهان شهیدش در تهران روز پنجشنبه ۲۴ بهمنماه پس از نماز مغرب و عشا با حضور اقشار و آحاد مختلف مردم در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد. سردار شریف همچنین درباره برگزاری مراسم مشابه در کرمان و دیگر شهرهای کشور گفت: مراسم ویژه چهلم شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و همراهان ایشان در کرمان روز ۲۷ بهمنماه و در سایر مراکز استانها و شهرهای کشور نیز بین ۲۴ تا ۲۷ بهمنماه متناسب با شرایط و برنامهریزیهای استانی برگزار خواهد شد.
***
جزئیات جدید از پرونده زم
سخنگوی قوهقضائیه در پاسخ به سؤالی درباره پرونده «روحالله زم» اظهار کرد: طی روزهای آینده دادگاه رسیدگی به این پرونده در چارچوب مقررات برگزار میشود. به گزارش تسنیم، غلامحسین اسماعیلی صبح دیروز در گفتوگو با رادیو تهران، افزود: در این پرونده غیر از متهم اصلی، 5 نفر دیگر بازداشت هستند و افرادی هم احضار شدند که پرونده آنها در دست بررسی است. از طیفهای مختلف در این پرونده اسامیای مطرح است و تا زمانی که رسیدگی نشود، نمیتوان درباره آن صحبت کرد. سخنگوی قوهقضائیه گفت: پرونده زم را تفکیک کردیم تا بهطور مجزا به آن رسیدگی شود و پرونده افراد دیگر نیز بهمرور زمان رسیدگی خواهد شد. اسماعیلی در پاسخ به سؤال دیگری درباره بازداشت 5 نفر در ارتباط با کلاهبرداری از نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی برای احراز صلاحیت آنها گفت: این افراد کلاهبردارند و هیچ ارتباطی با شورای نگهبان و بررسی صلاحیتها ندارند و متهمان این پرونده مانند بسیاری از کلاهبرداریها و ادعاهای دروغین دیگر موجب سلب اعتماد مردم شدهاند. طبق اظهارات افراد بازداشتی، آنها ارتباطی با شورای نگهبان ندارند و بزودی به پرونده رسیدگی میشود و متهمان معرفی میشوند.
***
جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی برگزار شد
جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی 3 قوه به ریاست رئیسجمهور برگزار شد. به گزارش تسنیم، جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی 3 قوه بهریاست حسن روحانی رئیسجمهور و با حضور علی لاریجانی رئیسمجلس و آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیس قوهقضائیه و دیگر اعضای این شورا برگزار شد. در ابتدای این جلسه اعضا ضمن تبریک دهه مبارک فجر به ملت ایران خواستار حضور آحاد ملت و ایرانیان در مراسم راهپیمایی روز ۲۲ بهمنماه به عنوان نماد وحدت و انسجام ملی و مشارکت عمومی در مقابله با جنگ تحمیلی اقتصادی از سوی دولت آمریکا شدند.
ارسال به دوستان
معامله قرن ناخواسته نام فلسطین را زندهتر میکند
دکتر عباس سلیمینمین*: یک- برنامه اجرای طرح «معامله قرن» به مدتها قبل برمیگردد. یعنی این نیست که امروز یا در اینبازه زمانی فیالبداهه صورت گرفته باشد. مسأله از بین بردن فلسطینیها در مناطق اشغالی براساس یک توافق کلان بین حکومتهایی که با اسرائیل همکاری کرده و اسرائیل را به رسمیت میشناسند در دستور کار قرار داشت. اما اینکه چرا الان این ماجرا اجرایی و دنبال میشود به این دلیل است که هم نخستوزیر اسرائیل دچار مشکل است و هم ترامپ دچار مشکلات متعددی است، از این رو نیاز به حل این مشکلات دارند. اگرچه اجرای این طرح الان قطعا به نفع منافع آمریکاییها و حتی رژیم صهیونیستی نیست اما این دو فرد بشدت نیاز دارند به اینکه مشکلات خود را از این طریق حل کنند.
برنامه به گونهای است که یک محدودیت جدی اعمال شود و فلسطینیان در مناطق اشغالی آنچنان تحت فشار قرار بگیرند که بتدریج خودشان فلسطین را ترک کرده و فلسطین کاملا در اختیار صهیونیستها قرار گیرد، به صورت محصور درآمده، ارتباطاتشان قطع شود، نوار غزه به چند بخش تقسیم شده و بخشهای مختلف فلسطین در شرایطی قرار گیرد که از نظر خلع سلاح و کنترل جمعیت کاملا در انزوا قرار داشته باشند تا اینکه مسأله فلسطین در یک بازه زمانی به زعم آنان کاملا محو شده و از معادلات سیاسی حذف شود.
دو- بین فشارهایی که در این بازه زمانی علیه فلسطین اعمال میشود و مبارزات فلسطینیان با دورههای قبل یک تفاوت عمده وجود دارد و آن اینکه بسیاری از دولتهای عرب خیانتشان را نسبت به فلسطینیان آشکار کردند. در گذشته وقتی صهیونیستها هجمهای علیه فلسطینیها وارد میکردند حتی عربستان هم به تشکیلات فتح یا سازمان آزادیبخش فلسطین کمک میکرد اما الان اینگونه نیست. یک پایه اساسی خیانتی که به فلسطین صورت میگیرد از سوی کشورهایی همچون عربستان، امارات و اردن است، در واقع اینها به صورت تنگاتنگ با صهیونیستها همکاری میکنند تا این طرح عملیاتی شود. وقاحتی که این کشورهای عربی به خرج میدهند و در این خیانت علیه امت اسلام همکاری میکنند، امروز آشکار شده است.
با وجود این خیانت بزرگ از جانب کشورهای عربی، از آنجایی که خیزشی در میان همه ملل اسلامی شکل گرفته است، چنین چیزی برای صهیونیستها رؤیایی بیش نیست و دولتهای عربی، هرگز قادر نخواهند بود برای سرنوشت کشورها تصمیمگیری کنند. زمانی این امر ممکن بود که کشورهای عربی دستنشانده که ماهیتشان تا این حد روشن نبود بتوانند اقدام یا تصمیمی برای ملتها بگیرند اما امروز ماهیت کشورهایی همچون عربستان و امارات آشکار شده است.
اینها قادر نیستند از طریق فریب، ملتها را در شرایطی قرار دهند که منافع صهیونیستها تامین شود. قطعا چنین طرحهایی قابلیت این را نخواهد داشت که مسأله فلسطینیها را در منطقه حل کند. هر روز که میگذرد شرایط صهیونیستها از نظر غیر قابل پذیرش بودنشان برای ملتهای منطقه بسیار سختتر میشود.
به طور قطع این ایام، ایامی نیست که بتوانند در غیاب ملتها برای ملتها تصمیم بگیرند، در دورانی که ارتباطات بسیار ضعیف بود و دولتهای عربی میتوانستند یک چهره آراستهای برای خود ترسیم کنند، شاید میتوانستند این کار را تا حدی پیش ببرند اما امروز هم سطح آگاهی ملتها ارتقا یافته و هم چنین مسائلی بازتاب گستردهای در بین ملتها دارد، ملتها را با هم متحد کرده و شرایط را ضد اشغال فلسطین سختتر خواهد کرد. یعنی بیش از هر زمانی شاهد خواهیم بود که وحدتی علیه اشغالگری فلسطین صورت خواهد گرفت و این برای صهیونیستها بنیانکن خواهد بود.
سه- عربستان موقعیت خود را به اسرائیل گره زده است.
وقتی به گذشته ایران برمیگردیم میبینیم محمدرضا پهلوی هم سرنوشت خود را به اسرائیل گره زد؛ تصور اینها این است که سرویس اطلاعاتی اسرائیل و تبحر اسرائیل در شکنجه بالاست و از طریق اتکا به سرویس اطلاعاتی اسرائیل قادر خواهند بود مقاومت را در کشورهای خود بشکنند، شاه نیز چنین تصور میکرد که اگر کارشناسان اسرائیلی به ایران آمده و ساواک را آموزش دهند قادر خواهند بود هستههای مقاومت را در نطفه خفه کنند.
ما این را در ایران تجربه کردیم و دیدیم صهیونیستها نتوانستند این مشکل را برای شاه حل کنند بلکه حضور صهیونیستها در ایران و باز بودن دستشان موجب آگاهی بیشتر ملت ایران شد. یکی از مسائلی که ملت ایران نمیتوانست بپذیرد این بود که کشور به وسیله صهیونیستها اداره شود. همین امر درباره عربستان، امارات و اردن که امروز به توان پوشالی اسرائیل متکی هستند صادق است، اینها تصور غلطی دارند که فکر میکنند امکانات اسرائیل نمیتواند آنها را از نگرانی ملتها و مقاومت رهایی بخشد. این باز گذاشتن دست اسرائیلیها موجب خیزش بیشتر ملتها خواهد شد و ملتها را به فلسطین نزدیکتر خواهد کرد. عراق تا پیش از این به گونهای به لحاظ تبلیغاتی هدایت شده بود که زمینه ضد فلسطینی در آن به وجود آمده بود اما امروز جنبههای حمایت از فلسطین در عراق نیز تقویت شده است. این اقدامات موجب وحدت و همصدایی ملتهای مسلمان و عربی علیه صهیونیستها خواهد شد و روند نابودی سلطه اسرائیل در منطقه را سریعتر خواهد کرد؛ انشاءالله.
* کارشناس سیاسی و بینالملل/ مورخ
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|