|
رشد ۲۳ هزار واحدی شاخص بورس
شاخص کل در بازار بورس دیروز ۲۳ هزار و ۲۱۹ واحد رشد داشت و در نهایت به رقم ۶۶۸ هزار و ۹۸۱ واحد رسید. همچنین بیش از 5 میلیارد و ۷۷۵ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۶۱ هزار و ۵۵۸ میلیارد ریال دادوستد شد. همچنین شاخص کل (هم وزن) با 7 هزار و 969 واحد افزایش به ۲۳۳ هزار و 528 واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با 5 هزار و ۳۰۲ واحد رشد به ۱۵۵ هزار و ۳۱۰ واحد رسید.
ارسال به دوستان
میلیونها جوجه یکروزه صرفا برای سود بیشتر تولیدکنندگان این صنف به شکل بدی قربانی شدند
جوجهها قربانیان اقتصاد آزاد
سخنگوی کانون انجمن صنفی مرغداران: تقصیر ستاد تنظیم بازار است
اواخر هفته گذشته بود که فیلمهای متعددی از معدومسازی میلیونها قطعه جوجه یک روزه در فضای مجازی منتشر شد. انتشار این فیلمها با واکنش منفی گستردهای همراه شد. ساعاتی بعد نامه انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه به واحدهای صنفی منتشر شد که در آن آمده بود: روزهای شنبه و یکشنبه به هیچ عنوان نباید تولید جوجهای صورت بگیرد و این امر با اجماع و همکاری همهجانبه تمام اعضا، اعم از بزرگان صنعت، زنجیرهها و در نهایت از خودگذشتگی واحدهای تکسنی انجام میشود. از طرفی با مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار درباره ۱۱۵ میلیون تولید اضافه در فروردین، تولید شنبه و یکشنبه اضافه بوده و باید حذف شود.
در ادامه این نامه آمده است: بنابراین برونرفت از شرایط فعلی که مرگ تدریجی صنعت بویژه بخش تولید جوجه یک روزه است، فقط با همکاری صد درصدی تمام اعضا امکانپذیر است و هر واحد باید نقش ناظر برای انجام صحیح این حرکت را به عهده بگیرد.
همچنین در پایان این نامه، معدومسازی جوجههای یک روزه لازمالاجرا عنوان و بیان شده واحدهایی که از اجرای آن تخطی کنند با جریمه مواجه میشوند.
پس از انتشار این نامه، هر یک از طرفین این موضوع، سعی در مبرا نشان دادن خود و مقصر نشان دادن دیگری داشتند.
* تقصیر ستاد تنظیم بازار است
سخنگوی کانون انجمن صنفی مرغداران گفت: به جای معدوم کردن جوجهها باید با پیشبینی شرایط بازار، به جای حذف جوجه تولید شده، تخم مرغهای موجود در جوجهکشیها را معدوم یا روانه بازار میکردند.
حبیب اسداللهنژاد در گفتوگو با مهر، درباره معدوم کردن جوجههای یک روزه که فیلمهایی از آن طی روزهای گذشته در شبکههای اجتماعی بازنشر شده، گفت: این جوجهها مازاد بر نیاز بازار هستند و چون بازار داخلی به دلیل شیوع کرونا با کاهش تقاضا و افت کشش مواجه شده و بازار صادرات هم وجود ندارد، انجمن جوجه یک روزه اقدام به صدور بخشنامه به واحدهای تولیدی کرد و اعلام کرد با توجه به شرایط بازار باید ۱۵ میلیون قطعه جوجه یک روزه معدوم شود.
وی تصریح کرد: تمام این مسائل ناشی از تصمیم غیرکارشناسی و غلط ستاد تنظیم بازار برای افزایش حجم تولید جوجه و عدم تخصیص بموقع ارز برای واردات نهادههای دامی است که موجب استمرار زیان مرغداران بهواسطه عدم تعادل بین عرضه و تقاضا، بالا رفتن قیمت نهادهها و زیانهای سنگین و ترس از جوجهریزی مجدد شده است؛ در واقع عدم تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی و برنامهریزی غیرکارشناسی ستاد تنظیم بازار بدون توجه به نیاز بازار این بحران را رقم زده است.
وی در واکنش به مباحث مطرح شده مبنی بر غیرانسانی بودن عمل معدومسازی جوجهها گفت: تولیدکنندگان با توجه به اینکه جوجههای تولیدی مازاد بر نیاز هستند، چارهای جز این کار ندارند و مقصر آن نیز ستاد تنظیم بازار است که بدون نیازسنجی و به صورت دستوری، واحدهای تولیدی را مکلف به افزایش تولید جوجه یک روزه کرد، در حالی که حجم جوجهریزی باید در فروردین حداکثر روی ۱۰۵ میلیون قطعه بسته میشد.
اسداللهنژاد با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی موافق این حجم از جوجهریزی نبود، گفت: اگر صادرات و بازار صادراتی پایدار داشتیم، نه تنها این سرمایه ملی معدوم و پایمال نمیشد، بلکه میتوانست با حفظ منافع تولیدکننده، برای کشور ارزآوری هم ایجاد کند اما نبود برنامهریزی و سیاست پایدار برای صادرات و وجود تصمیمات خلقالساعه و غیرکارشناسی به صورت دستوری، مزیت تولید را به چالش تبدیل کرده است.
* تکذیب وزارت کشاورزی؛ قرار بر معدومسازی تخم مرغ بود نه جوجه
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی گفت: طبق نظر ستاد تنظیم بازار قرار شد به جای تولید ۱۲۵ میلیون قطعه جوجه یک روزه در ماه این میزان به ۱۱۵ میلیون قطعه کاهش یابد و بر همین اساس مرغداران موظف شدند تولید جوجه را کاهش دهند.
مرتضی رضایی تصریح کرد: قرار بود طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار برای کاهش تولید، حجم تخممرغ نطفهدار و تخممرغ نطفهداری که در دستگاه جوجهکشی قرار میگیرد کاهشی شود، یعنی قبل از اینکه به جوجه تبدیل شوند، کاهش تولید پیدا کنیم.
وی اضافه کرد: اما متاسفانه به دلیل افت قیمت جوجههایی که در جوجهکشی باقی میمانند و پس از ۲۴ ساعت از عمرشان دیگر به فروش نمیروند، مرغداران و پرورشدهندگان جوجه مجبور به معدومسازی جوجههای مازاد شدهاند، زیرا نگهداری از آنها نیز باعث انتشار آلودگی در محیط مرغداری میشود.
* «امحا»؛ روش رایج لیبرالیسم برای حفظ سود
موضوع امحای بخشی از تولیدات یک بنگاه اقتصادی، اولین بار نیست که اتفاق میافتد. آخرین نمونه معروف این روش در سال 94 رخ داد. زمانی که خبر دفن 1700 تن سیبزمینی منتشر شد. این اقدام هم دقیقا مانند امحای جوجهها برای حفظ قیمت و طبق منطق اقتصاد آزاد انجام شد. آن زمان اما این اقدام با واکنش خاصی مواجه نشد، چرا که سیبزمینی مانند جوجه جاندار نیست. اکنون اما احساسات عمومی جریحهدار شده است. نفرت عمومی از این اقدام نشان داد افکار عمومی در ایران قرابتی با تفکرات اقتصاد لیبرالی ندارد.
* امحا «عادی» است ولی توزیع بین مردم «پوپولیسم»
نحوه مواجهه با مازاد تولید، یکی از صحنههایی است که تفاوت تفکرات مسؤولان مرتبط با این موضوعات را نشان میدهد. در حالی طی سالهای گذشته اقدام به امحای تولید مازاد به روش رایج بخشهای مختلف کشور تبدیل شده که همین وضعیت در حد فاصل سالهای 84 تا 92 به گونه دیگری مدیریت میشد. در آن سالها مازاد تولیدات کشاورزی و... با حداقل قیمت میان قشر کمبرخوردار جامعه توزیع میشد اما این اقدام در سال منتهی به انتخابات دهمین دوره ریاستجمهوری از سوی طیف حامی اقتصاد آزاد نکوهش و با کلیدواژه «پوپولیسم» شماتت شد. همان طیف اکنون پس از 7 سال در دست داشتن مدیریت اجرایی کشور، امحای مازاد تولید را به توزیع همان اقلام میان مردم کمبرخوردار ترجیح میدهند.
* تصویر واقعی قساوت
طرفداران اقتصاد آزاد نحوه قیمتگذاری کالای را بر اساس عرضه و تقاضا میدانند. این یعنی بر این باورند به دلیل رقابتی بودن بازار در اقتصاد آزاد، عرضه و تقاضا قیمت را تایید میکند. طرفداران این تفکر هیچگاه نمیپذیرند شاید تمام عرضهکنندگان یا بخش قابل توجهی از آنها قید عرضه و رقابت را بزنند و با کاهش عرضه، تقاضا را افزایش دهند. کسب سود بیشتر، غایت این تفکر است و طرفدارانش حاضرند برای رسیدن به آن، تمام اصول را زیر پا بگذارند.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ بیتدبیری در اعلام بموقع ضوابط دریافت تسهیلات حمایتی برای تبعات اقتصادی کرونا،تعدادی از سرپرستان خانوار را راهی دفاتر پیشخوان کرد
ثبتنام سیمکارت؛ مشکل جدید متقاضیان تسهیلات یک میلیون تومانی
بازماندگان ثبتنام تسهیلات یک میلیونتومانی برای تبعات اقتصادی کرونا، تا 7 اردیبهشت ماه برای ثبتنام فرصت دارند
گروه اقتصادی: در حالی تسهیلات حمایت یک میلیون تومانی دولت، مردم را راهی دفترهای پیشخوان کرده که اصلیترین راه مقابله با ویروس کرونا فاصلهگذاری اجتماعی است(!) نداشتن برنامه مناسب توسط دولت اصلیترین دلیل این اتفاق است.
به گزارش «وطن امروز»، طبق اعلام دولت وام یک میلیون تومانی فقط به خانوارهایی تعلق میگیرد که پیامک درخواست وام را با شماره همراه متعلق به سرپرست خانوار به وزارت رفاه اعلام کنند و همین امر شلوغی دفاتر پیشخوان دولت و ازدحام سرپرستانی را به دنبال داشت که برای ثبت شماره همراه راهی این دفاتر شدند. مشاهدات میدانی و تصاویر ارسالی از شهرهای مختلف بیانگر ازدحام جمعیت مقابل دفاتر پیشخوان دولت برای خرید سیمکارت و ثبتنام وام یک میلیونی یارانهبگیران است.
شرط دولت برای ارسال پیامک درخواست وام یک میلیونی از شمارهای که به نام سرپرست خانوار است موجب شده جمعیت زیادی از سرپرستان خانوار به دفاتر پیشخوان محل زندگی خود مراجعه و نسبت به خرید سیمکارت و ثبتنام وام یک میلیونی اقدام کنند.
این در حالی است که دولت برای کنترل ویروس کرونا و جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری مدام بر رعایت فاصلهگذاری اجتماعی تأکید میکند ولی مردمی که در این تنگنای اقتصادی متقاضی وام حمایتی دولت هستند ناچار به حضور در چنین ازدحامی شدهاند.
پرداخت وام یک میلیونی به خانوارهای یارانهبگیر یکی از برنامههای حمایتی دولت در شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور است که متقاضیان دریافت این وام باید درخواست خود را از طریق پیامک به وزارت رفاه اعلام کنند.
وزارت رفاه از ساعت 22 روز چهارشنبه 27 فروردین پیامکی با مضمون «سرپرست محترم خانوار؛ در صورتی که متقاضی استفاده از بسته حمایتی دوران کرونا بر اساس شرایط اعلامی دولت هستید، لطفا تنها از خط تلفن همراه اصلی خود که مالک آن هستید، فقط کد ملی خود را به سرشماره 6369 ارسال فرمایید» به شماره همراه سرپرستان خانوار ارسال کرده است. پس از ارسال پیامکها، سرپرستان خانوار تا روز یکشنبه فرصت دارند فقط کد ملی خود را با شماره تلفن همراه اصلی خود به وزارت رفاه (6369) پیامک کنند. سرپرستان بعد از ارسال کد ملی به سرشماره 6369 پیامکی با عنوان «عملیات با موفقیت انجام شد» را دریافت میکنند.
سخنگوی ستاد تسهیلات کرونایی دیروز گفت: تاکنون 31 میلیون پیامک از سوی مردم برای تقاضای وام یک میلیون تومانی کرونا دریافت کردهایم و مهلت ارسال پیامک تا پایان وقت فردا (امروز) خواهد بود. حسین میرزایی در ادامه اعلام کرد: برای تسهیلات یک میلیون تومانی با کارمزد 4 درصد به سرپرستان خانوارهای یارانهبگیر تاکنون 88 میلیون پیامک از سوی وزارت ارتباطات برای سرپرستان خانوارهای یارانهبگیر ایرانی ارسال شده است، زیرا برخی سرپرستان خانوار چندین سیمکارت به نامشان ثبت شده و برای همه این سیمکارتها پیامک وام یک میلیونی ارسال شده است.
به گفته وی، تاکنون 31 میلیون پیامک تقاضای وام با ارسال کد ملی از سوی سرپرستان خانوار به وزارت رفاه واصل شده است که البته بخشی از این پیامکها تکراری است، چون تعدادی از افراد سرپرست خانوار چندین سیمکارت به نام خود دارند که بعضا با همه سیمکارتها پیامک تقاضا را ارسال کردهاند و برخی از افرادی که شماره ملی خود را پیامک کردهاند سرپرست خانوار نیستند.
میرزایی همچنین گفت: برخی از افراد نیز که در لیست یارانهبگیران قرار ندارند، کد ملی خود را برای دریافت وام یک میلیونی ارسال کردهاند، در حالی که شرط دولت برای پرداخت این تسهیلات این است که سرپرست خانوار یارانهبگیر باشد.
وی تأکید کرد: بزودی تعداد متقاضیان نهایی به اطلاع مردم میرسد و در مجموع بنا به اعلام سازمان هدفمندی یارانهها، حدود 25 میلیون خانوار ایرانی یارانهبگیر وجود دارند. میرزایی همچنین درباره اینکه برخی از مردم اعلام کردهاند پس از دریافت پیامک وزارت رفاه، شماره ملی خانوار را به شماره 6369 ارسال کردهایم اما پاسخی دریافت نکردهایم، گفت: به دلیل شلوغی خط پاسخ پیامکها با تاخیر ارسال میشود، بنابراین باید مردم صبر کنند و همین که پیامک کد ملی آنها به سرشماره 6369 ارسال شد، کافی است و ضمن نبود نگرانی، از ارسال مجدد شماره ملی خود خودداری کنند.
میرزایی همچنین درباره اینکه کسانی که سیمکارت به نام سرپرست خانوار ندارند، باید چه کنند، گفت: باید یک سیمکارت به نام سرپرست خانوار تهیه شود و تنها راه احراز هویت سرپرست خانوار و اینکه فرد در قید حیات بوده و احراز هویت به صورت سیستمی صورت پذیرد و همچنین خودش متقاضی دریافت تسهیلات یک میلیون تومانی حمایتی کرونا است، داشتن یک سیمکارت به نام متقاضی است. سرپرستان خانوار باید در فرصت باقیمانده یک سیمکارت به نام خود تهیه و تا ساعت 24 روز یکشنبه کد ملی خود را به سرشماره 6369 ارسال کنند.
* مهلت ثبتنام وام یک میلیونی برای جاماندگان سیمکارت تا ۷ اردیبهشت تمدید شد
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در اطلاعیهای شرایط و ضوابط بهرهمندی از تسهیلات بانکی حمایتی کرونا ویژه یارانهبگیران را اعلام کرد. در این اطلاعیه آمده است: آن دسته از سرپرستان خانواری که تاکنون نتوانستهاند سیمکارت تهیه و به شماره 6369 پیامک ارسال کنند، تا یکشنبه هفته آینده مورخ 7/2/99 فرصت دارند در این زمینه اقدام کنند. درخواست میشود برای تهیه سیمکارت از تجمع غیرضروری در مراکز مربوط خودداری شود. زمان واریز افرادی که در بازه زمانی 2 الی 7 اردیبهشت پیامک ارسال میکنند، متعاقبا اعلام میشود.
***
[نوشدارو پس از مرگ سهراب]
با وجود ازدحام مردم برای گرفتن سیمکارت در روز گذشته، وزیر ارتباطات اعلام کرد احتیاجی به حضور مردم برای خرید سیمکارت نیست. محمدجواد آذریجهرمی در توئیتی خطاب به اپراتورهای همراه نوشت: «مردم نباید برای تهیه سیمکارت رایگان در این شرایط کرونا در دفاتر ارتباطی صف بکشند. همین الان باید این فرآیند متوقف شود. از مردم آنلاین ثبتنام کنید و با پست سیمکارت را به منازل آنها برسانید. خدمترسانی به مردم باید با دستورالعملهای وزارت بهداشت باشد».
ارسال به دوستان
اخبار
تهدید کرونا بهترین فرصت برای اصلاح نظام مالیاتی کشور است
مهدی موحدی بکنظر، کارشناس اقتصاد درباره فروش اوراق گفت: در حال حاضر چون ما هیچ بازار اوراقی نداریم که بشود از آن استفاده کرد و در قالب OMO از آن بهره گرفت، فروش اوراق هم به معنای به تعویق انداختن بازگشت منابع صندوق توسعه است. میتوان به صورت موقت از آن استفاده کرد اما فروش اوراق هم همان اثرات تورمی را در بلندمدت خواهد داشت. فروش اوراق فشار بودجهای نیز برای دولت خواهد داشت و عملا راهکار درمانکنندهای نیست و به تعویق انداختن مشکلات امروز است. وی ادامه داد: من یک استعارهای دارم و آن این است که ویروس «کووید-۱۹» همانطورکه سلامت ما را تهدید میکند به موازات آن بیماریهایی در اقتصاد ایجاد کرده و این دو تشابه بسیار زیادی با یکدیگر دارند، از این جهت که شما زمانی که باید پیشگیری و مراقب کنید و برای خودتان برنامه داشته باشید تا بدنتان در برابر این ویروس مقاوم شود، اگر این کار را انجام دادید که بدنتان مقاوم میشود و ویروس توانایی ورود به آن را ندارد اما اگر انجام ندادید دیگر مبتلا شدهاید. در برابر «کووید-۱۹» اقتصادی هم شما باید برنامهریزیها را از قبل انجام دهید تا مبتلا نشوید. ما از زمانی که به درآمدهای نفتی معتاد شدیم عملا ریه اقتصادمان درگیر شده و الان نمیتوانیم کاری کنیم. مهدی موحدی با اشاره به لزوم تبدیل تهدید کرونا به فرصت، گفت: الان بهترین فرصت برای استفاده از این زمان است، چرا که به نظر من همه درها بسته است و شما گوشه رینگ هستید. چندین سال است که گفته میشود نظام مالیاتی ما باید اصلاح شود، این مالیاتی که الان دولت میگیرد تولید ما را ضعیف میکند و از طرفی منابع مورد نیاز دولت را هم تامین نمیکند. وی ادامه داد: میشود این تهدید را تبدیل به فرصت کرد. الان ما متوجه شدهایم که دیگر اساسا نمیشود به نفت متکی بود، هم به دلیل قیمت و هم به دلیل عرضه کاهش آن، بنابراین باید سراغ درآمدهای پایدار برویم. از طرفی بحث نقدینگی وجود دارد و باید برویم سراغ نظام بانکی که موتور خلق پول است و امالمصائب مشکلات اقتصادی شده است و با اقداماتی مانند اصلاحاتی از نوع ثبت ترازنامهها، نظارت بر بنگاهداری آنها و... بتوانیم این مشکل را مدیریت کنیم. تا زمانی که این اقدامات را انجام ندهیم با مشکل مواجه خواهیم بود.
***
ممانعت از خرید سهام شرکتهای دولتی توسط بخش غیرخصوصی
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اگر بار دیگر پای سازمانهای شبهدولتی در زمان فروش شرکتهای دولتی به میان آید، تنها دولت سرمایه خود را از یک دست به دست دیگرش انتقال داده و مشکلی هم حل نمیشود، بنابراین باید امکان خرید از بخش خصوصی غیرواقعی گرفته شود. محمدرضا پورابراهیمی در گفتوگو با خانه ملت، درباره اقدام وزیر امور اقتصادی و دارایی برای واگذاری شرکتهای دولتی در اردیبهشتماه با تخفیف 25 درصدی و ممانعت از تکرار تجربههای گذشته در بحث ایجاد خصولتیها گفت: پیشنهاد ما این است که در زمان عرضه و واگذاری شرکتهای دولتی از امکان خرید توسط سازمانهای شبهدولتی و سازمانهایی که خصوصی خالص نیستند، ممانعت به عمل آید. پورابراهیمی تصریح کرد: در صورت جلوگیری از ورود سازمانهای شبهدولتی برای خرید سهام شرکتهای دولتی میتوان به خصوصی شدن واقعی آنها در بحث اقتصادی امیدوار بود. وی اظهار داشت: اگر بار دیگر پای شرکتها و سازمانهای شبهدولتی در زمان فروش شرکتهای دولتی به میان آید، در حقیقت تنها دولت سرمایه خود را از یک دست به دست دیگرش انتقال داده و مشکلی هم حل نخواهد شد، بنابراین باید امکان خرید از بخش خصوصی غیرواقعی گرفته شود. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه فروش شرکتها و اموال مازاد دولتی میتواند در جبران کمبود بودجه دولت موثر باشد، گفت: فروش اموال مازاد دولتی به بخش خصوصی در لایحه بودجه سالانه قرار داده میشد اما هیچگاه به صورت کامل محقق نشده است، البته این موضوع میتواند با اراده دولت و پیشگیری از ورود شبهدولتیها بدرستی اجرا شود.
***
اعتراض رئیس هیات عامل صندوق توسعه به برداشت 1800 میلیاردی دولت
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی اخذ مالیات 1800 میلیارد تومانی از صندوق را خلاف قانون دانست و به رئیس هیات نظارت صندوق و دیوان محاسبات شکایت کرد. به گزارش فارس، مرتضی شهیدزاده در نامهای به عادل آذر، رئیس هیأت نظارت صندوق توسعه ملی و ریاست دیوان محاسبات کشور ضمن اعتراض به برداشت 1800 میلیارد تومان از منابع این صندوق بابت مالیات، این اقدام را غیرقانونی دانسته که مانع از انجام ماموریتهای صندوق در بخشهای مختلف میشود. همچنین صندوق مدعی است دولت بابت برداشتهای سالهای گذشته بیش از 10 هزار میلیارد ریال بدهی دارد.
***
دستورالعملهای ستاد کرونا فعالان اقتصادی را سرگردان کرد
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران با ارسال نامهای به رئیسجمهور اعلام کرد دستورالعملهای ستاد ملی کرونا برای بازگشایی کسبوکارها و آغاز فعالیتهای اقتصادی، تولیدکنندگان را با سرگردانی مواجه کرد. در بخشی از این نامه آمده است: تدوین دستورالعملها برای فعالان و بنگاههای اقتصادی بدون استفاده از نظرات تشکلهای بخشخصوصی مشکلات جدیدی ایجاد و در بعضی موارد اجرای آنها را با مشکل روبهرو کرده به طوری که در حال حاضر، صاحبان بعضی مشاغل و بنگاههای اقتصادی را با سرگردانی مواجه کرده است. با عنایت به مطالب فوق، خواهشمند است دستور فرمایید حضور نمایندگان اتاق ایران و شهرستانها در ستاد ملی و ستادهای استانی و استفاده از نظرات تخصصی ایشان در بخش مربوط به محیطهای کسبوکار مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم علاوه بر تعادل و همسانسازی نظرات بهداشتی با محیطهای کسبوکار، اجرای اهداف تعیین شده را به نحو مطلوبتری فراهم کنیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|