|
افزایش احتمال شیوع کرونا در دفاتر پیشخوان دولت
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با هشدار نسبت به افزایش احتمال شیوع کرونا در دفاتر پیشخوان دولت، خواستار بهکارگیری تمهیدات لازم از سوی وزیر بهداشت شد. به گزارش فارس، علیرضا زالی در نامهای به سعید نمکی، وزیر بهداشت با اشاره به ازدحام در دفاتر پیشخوان دولت خواستار بهکارگیری تمهیدات لازم برای جلوگیری از شیوع کرونا از طریق این دفاتر شد.
ارسال به دوستان
برخلاف دیدگاههای نزدیکان دولت، کارشناسان محیطزیست با استناد به میزان بارشهای سالهای اخیر و با توجه به تغییرات اقلیمی با اطمینان خاطر از ورود ایران به دوران ترسالی میگویند
ترسالی و شرمساری!
اصرار عجیب معاون فراری رئیس سازمان محیطزیست بر انکار ورود ایران به دوران ترسالی، ناشی از ضعف بنیه علمی بود یا شائبههای امنیتی درباره او را تقویت میکند؟
گروه اجتماعی: خبرهای سیل و خسارتهای سیلاب دیگر شگفتی ندارد و جزو اخبار عادی در ایران محسوب میشود، چون مدتی است ایران از خشکسالی عبور کرده و در مرحله مدیریت منابع آب ناشی از نزولات بیسابقه قرار دارد؛ این در حالی است که کارشناسان محیطزیست مورد حمایت دولت هنوز باور ندارند ایران وارد دوران ترسالی شده است.
به گزارش «وطن امروز»، تقریبا هفتهای نیست خبر سیل و سیلاب در ایران منتشر نشود و چند سال است خسارتهای سیل وارد مرحله بحران شده اما برخی کارشناسان کالجرفته که در دولت دوازدهم دارای جایگاه بالایی در سازمان محیطزیست هم بوده و هستند، نتوانستند این دوران را پیشبینی کنند و حتی با دیدن سیلهای بیسابقه در کشور و بحران سیلاب باز هم از مواضع خود کوتاه نمیآیند و عبور از خشکسالی را باور ندارند.
کاوه مدنی یکی از این کارشناسان است که در سال 1396 به عنوان معاون بینالملل، نوآوری و مشارکت فرهنگی- اجتماعی سازمان حفاظت محیطزیست انتخاب شد. او در چند سال اخیر اصرار داشته که ایران همچنان در دوران خشکسالی قرار دارد و هنوز وارد دوران ترسالی نشده است. وی که در دانشگاههای اروپا و آمریکا تحصیل کرده، نه تنها قدرت پیشبینی اقلیم و آبوهوا را ندارد، بلکه حتی با دیدن شاخصهای بارش و افزایش منابع آبی و در نهایت سیلابهای بیسابقه در کشور، باز هم این موضوع را کتمان میکند.
کاوه مدنی همراه چند نفر دیگر مقالهای علمی در سال 1395 نوشت و به موضوع مدیریت آب در ایران پرداخت. این مقاله شهریور 1396 در فصلنامه صنوبر ایران ترجمه و چاپ شد که میتوان گفت همان چیزی است که وی همیشه بر آن تاکید داشته است: ملت ورشکسته. در این مقاله با عنوان چالشهای یک ملت ورشکسته آبی نوشته شده است: «ایران هماکنون در حال تجربه مشکلات جدی آب است. خشکسالیهای مکرر توأم با برداشت بیش از حد آبهای سطحی و زیرزمینی از طریق شبکه بزرگی از زیرساختهای هیدرولیکی و چاههای عمیق، وضعیت آب کشور را به سطح بحرانی رسانده است. از نشانههای این وضعیت خشک شدن دریاچهها، رودخانهها و تالابها، کاهش سطح آبهای زیرزمینی، فرونشست زمین، تخریب کیفیت آب، فرسایش خاک، بیابانزایی و توفانهای گرد و غبار بیشتر است. این مطلب نگاهی به عوامل اصلی مشکلات آب در ایران دارد. اگرچه تغییرات آبوهوایی و تحریمهای اقتصادی بر مشکلات آب ایران اثرگذارند اما ایران به طور جدی از خشکسالی اقتصادی و اجتماعی رنج میبرد. به عبارت دیگر به دلیل فزونی تقاضای آب بر عرضه طبیعی آب، کشور دچار ورشکستگی آبی است».
به عبارت بهتر کاوه مدنی از همان ابتدا بر خشکسالی اقتصادی و اجتماعی تاکید داشته و احتمالا با استفاده از واژه خشکسالی اقلیمی میخواسته موضوع خشکسالی سیاسی را مطرح کند. خیلیها کاوه مدنی را کارشناس و نابغه محیطزیست و آبوهوا میدانند و حتی قصد داشتند وی را به عنوان وزیر نیرو به کابینه روحانی قالب کنند اما همین موضوع خشکسالی و ترسالی نشان داده حتی شاخصههای علمی کاوه مدنی دارای شبهه است.
مدنی در همان مقاله علمی درباره خشکسالی در ایران مینویسد: «گزارشهای ضدونقیضی از خشکسالی در ایران وجود دارد. مشاهدات ماهواره از بارش بر اراضی ایران هیچ تغییر قابل توجهی از خشکسالی در بسیاری از نواحی را نشان نمیدهد. دادههای کل کشور یک روند آماری معنیدار را نشان نمیدهد. با این حال، برخی محققان نشان دادهاند در حالی که روند آماری معنیداری در 3 دهه گذشته در متوسط بارندگی سالانه ایران مشاهده نشده است، روند خشک شدن قابل ملاحظهای در شمال و شمال غربی کشور مشاهده شده است. به همین ترتیب، گزارشهایی از افزایش شدت خشکسالی در بخشهایی از ایران وجود دارد».
کاوه مدنی با آن مدلهای علمی اما نتوانست بارشها و خروج ایران از خشکسالی را پیشبینی کند و حتی بر شدت خشکسالی تاکید داشت. در ادامه بارشهای شدید در سال 1397 و 1398 و سیلابهایی که خسارات فراوانی برای ایران ایجاد کرد و حتی با دیدن این بارشها باز هم کاوه مدنی بر ادامه خشکسالی و عدم ورود به ترسالی تاکید داشت. وی در اوج سیلهای ابتدای سال 1398 در گفتوگو با یورونیوز در این باره گفت: «ما از نظر علمی توان چنین پیشبینی (برای ورود به دوران ترسالی) را نداریم. برخی خیلی سریع نتیجهگیری کردهاند که ما وارد دوره ترسالی شدهایم که درست نیست. ما حتی نمیدانیم سال آینده تر خواهد بود یا خشک و نرمال. مهمتر اینکه باید برخی نکات تخصصی به زبان ساده برای مردم توضیح داده شود و آنها را به اشتباه نیندازیم. وقتی اینها تنها در تیتر مطبوعات میآید، میتواند مردم را گمراه کند. معمولا منظور از خشکسالی یا سال خشک این است که در یک سال خاص نسبت به متوسط درازمدت میزان موجودی آبی که طبیعت به ما داده کمتر از یک دوره بلندمدت است که دستکم این دوره بلندمدت ۳۰ سال است. اگر در یک سال خاص میزان آبی که داریم نزدیک میانگین بلندمدت باشد، آن سال نرمال است. اگر این میزان از میانگین بلندمدت بیشتر باشد، ما آن را ترسالی مینامیم».
با ادامه بارشها کاوه مدنی سرانجام قبول کرد وارد ترسالی شدهایم اما وارد دوران ترسالی نشدهایم و نیاز به بررسی بیشتر دارد! وی سال گذشته در صفحه شخصی خود نوشته بود: «امسال ترسالی داریم ولی اینکه وارد دوران ترسالی شدهایم حرف اشتباهی است». این فعال محیط زیست در توضیح سخن خود افزود: «برای فهمیدن این موضوع که آیا وارد دوران ترسالی شدهایم یا نه، نیاز به بررسیهایی دقیقتر در دورهای طولانی وجود دارد».
کاوه مدنی حتی با دیدن بارشهای بیسابقه، ورود به دوران ترسالی را کتمان میکند. این در حالی است که بسیاری از کارشناسان زمینشناسی و هواشناسی و حتی پژوهشگران سازمان جنگلها و مراتع کشور 6 ماه قبل از وقوع سیل در کشور این موضوع را پیشبینی کرده بودند. مثلا محمد درویش، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در سال 1397 و چند ماه قبل از سیلهای خسارتبار ایران، ورود به ترسالی را پیشبینی کرده بود. وی پاییز 1397 گفت: نسبت به میانگین درازمدت 50 ساله هم جز حوضه مرزی شرقی که هنوز نسبت به میانگین درازمدت ریزش آسمانیاش کمتر است، در بقیه حوضهها وضعیت بارندگی حتی از میانگینهای درازمدت هم بهتر بوده است. ما بهترین وضعیت را الان در حوضه خلیجفارس و دریای عمان داریم که 5/197 میلیمتر بارندگی داشته است و این میزان از متوسط 50 ساله کشور 6/63 درصد بیشتر است و از سال آبی گذشته هم ۳۵۵ درصد بیشتر است. اینها نشاندهنده این است که در این 4-3 ماه اوضاع خوب بوده و شواهد نشاندهنده این است که واقعا وارد ترسالی شدهایم.
بعد از بارشهای آخر سال 97 و ابتدای سال 98 موضوع ورود ایران به دوره ترسالی مورد تایید کارشناسان و اساتید دانشگاهها قرار گرفت. مثلا سیدرمضان موسوی، زمینشناس اردیبهشت 1398 اعلام کرد: ایران طی یک دوره ۳ تا ۴ دههای با خشکسالی روبهرو بوده و از سال گذشته این دوره با بارشهای بیشتر گویا به پایان رسیده و با توجه به شواهد، نظریه آغاز دوره ترسالی بعید به نظر نمیرسد.
پروفسور حسین اردکانیان، استاد هواشناسی کشور که از سال 1396 موضوع ترسالی را مطرح کرده بود، اخیرا نیز اعلام کرد ایران باید برای دوران ترسالی برنامهریزی کند.
وی در این باره گفت: بارندگیهای ایران در این سالها نرمال و بالاتر از نرمال بوده و همانطور که از 3 سال پیش گفتم، وارد دوران ترسالی شدهایم. بارندگیهای بهاره امسال تا اواسط خردادماه ادامه خواهد و با این حجم بارشها مخزن سدهای کشور وضعیت بسیار مناسبی دارند و باید به فکر جمعآوری روانابها برای سالهای آتی باشیم.
* بارشهای سیلآسا حاصل تغییر اقلیم آبوهوایی در ایران
وقوع بارشهای سیلآسا در کشور نشاندهنده تغییر اقلیمی و ورود ایران به دوران ترسالی است. مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور گفت: ایران مدت 2 سال است با پشت سر گذاشتن بحران خشکسالی وارد دوره ترسالی شده است و قطعا سال آینده نیز با پدیده ترسالی مواجهیم.
صادق ضیائیان در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه ایران بیش از 10 سال با بحران مستمرخشکسالی مواجه بود، افزود: بارشهای مداوم برف و باران در سطح کشور طی 3-2 سال اخیر بیانگیر آن است که خوشبختانه خشکسالی را پشت سر گذاشتهایم اما این بدان معنا نیست که کمبود منابع آبی در کشور با بارشهای دو، سه سال اخیر جبران شده، چرا که بیش از 10 سال کشورمان با بحران خشکسالی و کمآبی روبهرو بوده است.
وی در پاسخ به این سؤال «وطن امروز» که آیا تداوم بارشها که در طول 2 سال اخیر بعضا سیلآسا بوده است، در سالهای آینده نیز ادامهدار خواهد بود یا خیر؟ گفت: از آنجایی که تغییراتی در اقلیم کشور رخ داده است، بنابراین طبیعی است که بارشهای فراوان در سالهای آیند نیز در کشور اتفاق بیفتد.
ضیائیان اضافه کرد: اغلب دانشمندان اقلیمشناس دنیا بر این باورند که تغییرات اقلیمی همواره فراوانی پدیده نزولات جوی را به همراه دارد که وقوع بارشهای سیلآسا در کشور نشاندهنده تغییر اقلیمی در ایران است.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه ترسالی همیشه در مقابل خشکسالی معنا پیدا میکند، افزود: ایران طی 2 سال اخیر وارد دوره ترسالی شده است و با توجه به بارشهای قابل توجه در جایجای جغرافیای کشورمان بیتردید سال آینده نیز با پدیده ترسالی مواجهیم اما پیشبینی میشود در درازمدت (بین 50 تا 100 سال آینده) تعداد سالهای خشک بیشتر از سالهای تر در کشور اتفاق بیفتد.
وی موقعیت ایران از حیث چگونگی نزولات جوی در طول دو، سه سال اخیر را بسیار مطلوب عنوان کرد و افزود: با توجه به تغییر اقلیم آب و هوایی در کشور دیگر شاهد خشکسالیهای خشن در سالهای آینده نخواهیم بود.
* چرا تشکیک؟
کاوه مدنی کارشناسی ارشد منابع آب خود را از دانشگاه لوند سوئد گرفت و در سال 1388 مدرک دکترای خود را در رشته مهندسی عمران محیط زیست از دانشگاه کالیفرنیا- دیویس دریافت کرد. وی پس از آن دوره پسادکترای خود را در رشته اقتصاد و سیاست محیطزیست در دانشگاه کالیفرنیا- ریورساید گذراند. کاوه مدنی استاد تحلیل سامانهها و سیاست در مرکز سیاست محیطزیست کالج سلطنتی لندن بود. گویا نام دانشگاههای خارجی برای مدیران داخلی بسیار مهم بوده و هست که کاوه مدنی جایگاه بالایی در رسانههای حامی دولت و حتی پاستورنشینان باز کرد. مدیرانی که اعتقاد دارند باید از خارج مدیر آورد حالا میتوانند گفتههای کاوه مدنی را که از کالج سلطنتی لندن به ایران آمد درباره خشکسالی و ترسالی بررسی علمی کنند.
چرا کاوه مدنی اصرار داشت خشکسالی ادامه دارد؟ چرا او ورود به دوران ترسالی را کتمان کرد و حتی با دیدن بارشها و بحران سیلاب، ورود به دوره ترسالی را کتمان کرد؟ حتی اگر خیلی سادهانگارانه بپذیریم دیدگاههای سیاسی کاوه مدنی بر فعالیت علمیاش تاثیرگذار نبوده، نمیتوان از این موضوع بسادگی گذشت که بار علمی وی چندان سنگین نیست که در رسانههای دولتی و حامیان دولت نشان داده میشود. کاوه مدنی که در همان سال 1396 فراری داده شد، حتی با دیدن دلیل و برهان هم توانایی ارائه یک اظهارنظر کامل علمی ندارد و دائم درباره بررسی بیشتر سخن میگوید. این موضوع میتواند قابل توجه کسانی باشد که همچنان موافق ورود کاوههای پوشالی هستند؛ کاوههایی که قصد دارند خشکسالی اجتماعی و سیاسی را القا کنند و برای این کار یک ملت را ورشکسته مینامند و حتی از میان سیل و سیلابها، خشکسالی را فریاد میزنند.
***
[کهرم: ایران 2 سال است وارد دوران ترسالی شده است]
«ایران از دوران خشکسالی خارج و 2 سال است وارد ترسالی شده است». مشاور رئیس سابق سازمان محیطزیست با بیان اینکه ایران پس از سالها از دوران خشکسالی خارج شده است، گفت: سازمان هواشناسی بریتانیا که یکی از شاخصترین سازمانهای آبوهوایی دنیاست سال گذشته به من گفت چنانچه بارشها در ایران ادامهدار شود و تا نوروز سال بعد یعنی امسال تداوم داشته باشد، نشاندهنده این است که ایران از سیستم آبوهوایی خلیجفارس که معمولا آبوهوایی گرم و خشک و کمباران دارد خارج شده و در آغوش سیستم آبوهوایی اقیانوس اطلس که همیشه پرباران است قرار گرفته است.
دکتر اسماعیل کهرم که یکی از دوستان کاوه مدنی هم محسوب میشود در گفتوگو با «وطن امروز» به بارشهای سیلآسای 2 سال اخیر در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: معمولا با تغییر اقلیم، جریانهای باد که به صورت مستمر و با شدت بالا در 40 کیلومتری جو از سمت غرب به سوی شرق شروع به وزیدن میکند ابرها را از سمت غرب به سوی شرق میکشاند و از آنجایی که ایران در مسیر این بادهای تند توفانی قرار دارد، بارشها در منطقه اتفاق میافتد. این ابرها حاصل بخار آب اقیانوس اطلس است که پس از وزش باد در پی تغییر اقلیمی بر جغرافیای ایرانزمین به صورت برف و باران شروع به باریدن میکند و بعضا موجب وقوع سیل میشود. بومشناس و فعال محیطزیست با بیان اینکه بارشها در کشور اکنون طوری است که ظرف 4 روز شاهد بارش به اندازه نصف میزان سالانه هستیم، تصریح کرد: طی یکی، دو سال اخیر در برخی روزها شاهد بارش 120 میلیمتری باران بودیم، این در حالی است که معدل بارش در سال 240 میلیمتر است. در چنین شرایطی است که میتوان به طور قطع گفت ایران وارد دوران ترسالی شده است، چرا که میزان بارندگیها از 280 میلیمتر در سال در کشور بالاتر رفته است. کهرم افزود: وقوع بارشهای سیلآسا معمولا به دلیل نبود زیرساختها و از بین رفتن مراتع در سطح کشور خساراتی را برای مردم و محیطزیست به بار آورده است. ایران پس از سالها خشکسالی همچنان تشنه باران است. در چنین شرایطی برای حفاظت از این آبهای روان به جای اینکه به صورت سیل ویرانگر به هدر رود و از طرفی طبیعت و خانمان مردم را از بین ببرد، نیازمند ساخت سدهای کوچک در جایجای این مرز و بوم هستیم، زیرا ایران در شرایط آبوهواییای قرار گرفته است که باید به تداوم این بارشها در سالهای آینده نیز امیدوار باشیم. وی به تبعات جبرانناپذیر وقوع سیل در کشور اشاره کرد و افزود: آگاهی نداشتن یا بیتوجهی به حفاظت از محیطزیست، باعث شده است که مراتع کشور در پی چرای بیش از حد دام از بین برود و با وقوع بارانهای تند، سیل راه بیفتد و خسارات سنگینی به طبیعت و زندگی مردم وارد کند. کهرم با تاکید بر اینکه باید تغییر اقلیم در کشور را پذیرفت، گفت: ناسا خیلی تلاش کرد نسبت به پدیده تغییر اقلیم سرپوش بگذارد اما فایدهای نداشت. به طور مثال، امسال شاهد شدت بارشها و نزولات جوی به صورت برف در 2 استان مازندران و گیلان بودیم که در دهههای گذشته بینظیر بوده است. وی افزود: از طرفی بارشهای فراوان باران چه قبل از سال جدید و چه پس از آن در شرق کشور بویژه منطقه سیستانوبلوچستان، کرمان و مناطق خشک کشور نیز نشاندهنده آن است که این نزولات با این مقدار بسیار بالا تصادفی نیست، چرا که بارشها به گونهای بود که طی 60 سال اخیر چنین اتفاقی نیفتاده است. کهرم افزایش میزان بارندگیها در 2 سال اخیر را امیدوارکننده دانست و گفت: از آنجا که وارد سیستم آبوهوایی اقیانوس اطلس شدهایم، بنابراین کشور پس از سالها از وضعیت خشکسالی عبور کرده و مدت 2 سال است وارد دوره ترسالی شده است. در چنین شرایطی باید منتظر بارشهای بسیار زیاد در سالهای آینده نیز بود و مسؤولان در چنین شرایطی باید خود را آماده کنند تا با برنامهریزیهای دقیق و کارشناسانه نسبت به مهار آبها و استفاده درست از آن اقدامات لازم را به کار گیرند.
ارسال به دوستان
تعداد مبتلایان «کووید - 19» در کشور به 82211 و شمار قربانیان به 5118 نفر رسید
نوسانات کرونایی فروردین
اماکن مذهبی حداقل تا 15 اردیبهشت بسته است
آخرین آمار کرونا در کشور نشان میدهد روند کاهشی ابتلا ادامه یافت اما تعداد مرگ و میر ناشی از «کووید-19» نسبت به روز شنبه افزایش پیدا کرد.
به گزارش «وطن امروز»، بررسی آمارها در اولین ماه سال نشان میدهد روند ابتلا و مرگومیر تا میانه فروردین افزایشی بوده اما در نیمه دوم ماه این روند بشدت کاهشی شد. همچنین روند بهبودی بیماران کرونایی در این ماه صعودی بوده است.
دکتر کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا اظهار کرد: از ظهر شنبه تا ظهر یکشنبه بر اساس نتایج آزمایشگاهی، 1343 نفر بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند و کل مبتلایان به این بیماری در کل کشور به 82 هزار و 211 نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: متأسفانه در طول 24 ساعت، 87 نفر از مبتلایان جدید «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به 5118 مورد رسید. همچنین بین بیمارانی که بستری هستند 3456 نفر از بیماران حال نامساعدتر و ابتلای شدیدتری به بیماری دارند.
جهانپور تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون 57 هزار و 23 نفر از بیماران قطعی بهبود یافته و ترخیص شدهاند و تاکنون 341 هزار و 662 آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است.
* تداوم تعطیلی اماکن مذهبی و مساجد حداقل تا نیمه اردیبهشتماه
حداقل تا 2 هفته دیگر اماکن مذهبی و مساجد به علت شیوع کرونا تعطیل خواهد بود.
حسن روحانی با اعلام این مطلب در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برای ماه رمضان بسیار اندیشیدیم که چه کنیم و چطور آن را مدیریت کنیم. در ماه رمضان اماکن مذهبی و مساجد جذابیت بیشتری پیدا میکند اما باید از مردم بخواهیم همچنان شرایط ویژه را تا نیمه اردیبهشت حداقل ادامه دهند و پس از آن مقطع نیز باز جلساتی برگزار میکنیم تا ببینیم میتوان تصمیم تازهای اتخاذ کرد یا نه.
روحانی با بیان اینکه ماه رمضان مراسم تجمعی و افطاری جمعی نخواهیم داشت، گفت: از مردم میخواهیم تا جایی که در توانشان است به اقشار آسیبپذیر جامعه کمک کنند. دولت و نهادهای عمومی غیردولتی و بخش خصوصی و مردم خیر در این زمینه بار سنگینی به دوش دارند که اگر همه کنار هم باشیم میتوانیم از این شرایط سخت عبور کنیم.
رئیسجمهور با تقدیر از تلاش واحدهای تولیدی و صنعتی در طول ماههای اخیر و تداوم فعالیت اقتصادی و تولیدی در کشور اظهار کرد: ما باید کاری کنیم که طرحهای جدیدی آماده شود و اقتصاد ما به سمتی برود که شرایط برای کار کردن بخش خصوصی و سرمایهگذاران فراهم شود که با توجه به مقررات بهداشتی بتوانند در این شرایط هم کار خود را ادامه دهند، چرا که همین تداوم فعالیت باعث ایجاد اشتغال و کارآفرینی میشود.
وی با اشاره به مصوبات جلسه دیروز ستاد ملی مقابله با کرونا درباره استفاده از امکان مقدسه تاکید کرد: امیدواریم از نیمه اردیبهشت به بعد کاری کنیم که مردم بتوانند از اماکن مقدسه استفاده کنند، هر چند که قرار بود تا پایان اردیبهشت شرایط ویژه برای حضور در اماکن مقدسه رعایت شود اما آقای اعرافی که از حوزه علمیه در این جلسات حضور دارند، درخواست کردند این زمان تا نیمه اردیبهشت عقب بیاید و در نیمه اردیبهشت مجدداً شرایط را برای حضور مردم در این امکان مقدسه بررسی کنیم.
ارسال به دوستان
بهداشت
عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیر:
داروی کرونا تا ۳ ماه آینده به بازار میآید
عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: داروی «رمدسیویر» (Remdesivir) که در گذشته برای درمان ابولا تولید شده بود، مراحل نهایی کارآزمایی بالینی را برای درمان کرونا طی میکند و احتمالا تا 3 ماه آینده به عنوان داروی درمان «کووید-۱۹» به بازار دنیا معرفی میشود. مینو محرز در گفتوگو با ایرنا، افزود: داروی «رمدسیویر» یک داروی ضدویروس و تولید یک شرکت آمریکایی است و در زمان شیوع بیماری «کووید-۱۹» در چین هم در درمان بیماران موثر بود. این دارو اکنون در اروپا و آمریکا تحت یک کارآزمایی وسیع برای درمان این بیماری است و نتیجه آن فوقالعاده خوب بوده است. اکنون در مرحله سوم کارآزمایی بالینی برای درمان «کووید-۱۹» است و فقط یک مرحله دیگر باقیمانده است. وی افزود: نتیجه مراحل قبلی کارآزمایی بالینی این دارو با موفقیت طی شده است و احتمالا تا 2 یا 3 ماه آینده با گذراندن مرحله آخر کارآزمایی بالینی این دارو به عنوان داروی اختصاصی درمان «کووید-۱۹» به بازار دنیا عرضه میشود. محرز گفت: چین هم این دارو را در اختیار دارد و اگر تایید شود میتوانیم این دارو را از چین تهیه کنیم. البته اکنون مقدار کمی از این دارو در کشور وجود دارد و در برخی مراکز درمانی ایران در بهبود بیماران کرونا موثر بوده است.
***
پیشنهاد افزایش تعطیلات «عید فطر» در صورت مهار کرونا
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: موضوع افزایش تعطیلات برای رونقبخشی صنعت گردشگری را دنبال میکنیم تا در صورت مهار کرونا در زمان عید فطر، تعطیلات این عید افزایش یابد و از این طریق فرصتی برای سفر هموطنان در این ایام فراهم شود. به گزارش فارس، علیاصغر مونسان ادامه داد: قطعاً بعد از کرونا جهش بیسابقهای در سفر خواهیم داشت و بخش زیادی از خسارتهایی که وارد شده از طریق رونق جهشوار سفر برطرف خواهد شد؛ از اینرو همه استانها باید آماده جهش سفر و میزبانی شایسته از گردشگران برای دوران پساکرونا باشند.
***
آغاز تولید ۲۰۰ گان در هر شبانهروز توسط بانوان جهادی
تولید و استریل روزانه ۲۰۰ عدد گان بیمارستانی با مشارکت «فرهنگسرای ابنسینا» و «قرارگاه امامرضاییها» در محل «کتابخانه علامه طرشتی» به صورت شبانهروزی توسط بانوان جهادگر آغاز شد. به گزارش «وطن امروز»، در پی فرمایشات حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای، رهبر حکیم انقلاب اسلامی مبنی بر لزوم برگزاری رزمایش همدلی؛ تولید و استریل روزانه ۲۰۰ عدد گان بیمارستانی با مشارکت «فرهنگسرای ابنسینا» و «قرارگاه امامرضاییها» در محل «کتابخانه علامه طرشتی» به صورت شبانهروزی آغاز شد. گانهای تولیدی هر روز برای کادر درمانی بیمارستانهای درگیر با بیماری کرونا ارسال میشود.
***
طرح ترافیک اجرایی شود، سفرهای مترو به 2 میلیون در روز میرسد
رئیس شورای شهر تهران گفت: در صورتی که طرح ترافیک اجرایی یا همه فعالیتها در سطح شهر آغاز شود، میزان ترددها با مترو به 2 میلیون سفر در روز خواهد رسید. به گزارش فارس، محسن هاشمی در دویستونهمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران، درباره وضعیت مترو در پایتخت اظهار داشت: آمار مسافران روزبهروز در حال افزایش است و بتدریج که اصناف کمخطر و با خطر متوسط وارد فعالیت شده میزان مسافران مترو نیز از 100 هزار مورد به 400 هزار نفر رسیده است. وی افزود: در صورتی که فعالیتهای بیشتری انجام شود میزان ترددها به 600 هزار سفر نیز خواهد رسید و همچنین در صورتی که طرح ترافیک اجرایی و همه فعالیتها آغاز شود، 2 میلیون سفر را در طول روز از طریق مترو خواهیم داشت. در حال حاضر با همین میزان مسافران مترو که روز گذشته حدود 400 هزار مورد بود، فاصلهگذاری اجتماعی بسیار مشکل است.
***
بخشش اجارهبهای اردیبهشتماه املاک بنیاد
رئیس بنیاد مستضعفان به بیان گزارشی از اقدامات انجامشده این بنیاد برای مقابله با بیماری کرونا پرداخت. پرویز فتاح در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: از زمان شروع بحث کرونا از ابتدای اسفندماه در بنیاد آماده همکاری با دولت شدیم. سیدپرویز فتاح افزود: تا پایان کرونا و حتی بعد از آن برای جبران تبعات، در کنار سایر دستگاههای اجرایی خواهیم بود. وی با بیان اینکه بخشش اجاره املاک بنیاد برای 2 ماه فروردین و اسفند سال گذشته اولین اقدام ما بود، گفت: اکنون هم بررسی کردهایم و اعلام میکنیم اردیبهشت ماه هم همه اجارهبهای املاک تجاری بنیاد بخشیده میشود. فتاح با اشاره به فراهم شدن امکان پرداخت تسهیلات۲۰۰ میلیارد تومانی از طریق بانک سینا و۱۰۰ میلیارد تومانی از طریق صندوق امداد ولایت و بخشی از طریق بانک رسالت گفت: این تسهیلات قرضالحسنه است و به اقشار آسیبدیده داده میشود و سقف آن ۵ میلیون تومان است. در مواردی میتوان تا ۱۰ میلیون هم پرداخت کرد. سود وام نیز 4 درصد است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|