|
دولت جانسون زیر فشار انتقادها
روزنامه «ساندیتایمز» بر اساس تحقیقاتی که انجام داده، دولت جانسون را به دلیل تعلل در روزهای نخست شیوع کرونا در این کشور مورد انتقاد قرار داد. بر اساس تحقیقاتی که این روزنامه انجام داده، هشدارهای شدید دانشمندان از سوی دولت انگلیس نادیده گرفته شد و این کشور ۵ هفته حیاتی برای مبارزه علیه شیوع کرونا را با توجه به آمادگی کم دولت برای مواجهه با آن از دست داد.
ارسال به دوستان
افشای چند سفر محرمانه فرماندار ایلینوی به چین برای تأمین مایحتاج ایالت خود در آمریکا از ترس دزدی دولت ترامپ خبرساز شد
ناامیدی ایالتها از ترامپ؛ فروپاشی فدرالیسم؟
گاردین: کرونا فدرالیسم آمریکا را به چالش کشیده است
گروه بینالملل: آمار مبتلایان به کرونا در آمریکا دیروز 700 هزار نفر را هم پشت سر گذاشت و به 742,459 نفر رسید. تلفات در این کشور هم با نزدیکی به مرز 40 هزار نفر، به 39,651 نفر رسید.
نکته اینکه آنچه اعلام میشود آمار رسمی دولت آمریکاست و آمار واقعی بر اساس آنچه رسانههای آمریکایی در هفتههای اخیر به آن پرداختهاند، بالاتر از این عددهاست. در این شرایط بحران مدیریت کرونا در این کشور هر روز ابعاد تازهای به خود میگیرد. فارغ از دعوت ترامپ از هوادارانش در چند ایالت برای نافرمانی مدنی و وادار کردن فرمانداران به لغو قرنطینه یا ادامه دعوای وی با فرمانداران، آنچه در ایام کرونا بر باد رفت، اعتماد نصف و نیمه ایالتها به دولت مرکزی آمریکا بود. شواهد فراوانی در یک ماه و نیم گذشته برای این موضوع در رسانهها منتشر شده است که جدیدترین آن اعلام پروازهای محرمانه فرماندار یکی از ایالتهای آمریکا به چین برای خرید تجهیزات پزشکی مورد نیاز کادر درمان ایالتش بوده است.
اقدام این فرماندار از چشم دولتمردان آمریکایی شاید کاری زشت تلقی شود اما با توجه به اوضاع و احوال مدیریت کرونا در این کشور، وی در چشم مردمش احتمالا به مثابه یک قهرمان خواهد بود.
به نوشته رسانههای آمریکایی، «جیبی پریتزکر» فرماندار ایالت ایلینوی برای خرید میلیونها عدد ماسک و دستکش، به انجام یک سلسله پروازهای محرمانه به مقصد چین دست زده و از پکن این اقلام را خریداری کرده است. به نوشته بیزینس اینسایدر، فرماندار ایلینوی به دلیل نگرانی از تصاحب ماسکها و دستکشها توسط دولت دونالد ترامپ، یک سلسله پروازهای محرمانه با هواپیماهای چارتر به مقصد چین را انجام داده است.
این روزنامه محلی در شیکاگو همچنین از رویت 2 صورتحساب فرمانداری ایلینوی به ارزش 888.275 دلار برای خرید هواپیمای چارتر به مقصد شانگهای چین تحت عنوان «پاسخگویی به بحران کرونا» خبر داد. گفته میشود این ایالت ۱۷۴ میلیون دلار صرف خرید دستگاههای تنفس مصنوعی، تجهیزات حفاظت شخصی و دیگر اقلام مرتبط با اقدامات لازم برای مقابله با کرونا کرده است.
یک منبع مطلع درباره این خریدها گفته است: ما گزارشهایی درباره تلاش ترامپ برای تصاحب تجهیزات حفاظت شخصی بعد از ورودشان به ایالات متحده دریافت کرده بودیم.
دفتر جیبی پریتزکر، فرماندار ایلینوی آمریکا ضمن امتناع از پاسخ به رسانهها درباره جزئیات پروازهای انجام شده برای خرید تجهیزات، اذعان کرده این ایالت برای به دست آوردن آنها چالشهایی داشته است. سخنگوی فرماندار ایلینوی گفت: زنجیره تامین (تجهیزات حفاظت شخصی) شبیه غرب وحشی شده است و وقتی تجهیزات را خریدید، از اینکه آنها به ایالت برسند هم یک اقدام شاهکار و خارقالعاده است.
یک مسؤول دیگر این ایالت هم به رسانهها گفته است: با انجام این پروازها میلیونها ماسک و دستکش در اختیار پرسنلی که به آنها نیاز دارند، قرار میگیرد و برنامهریزی شده این پروازها طی هفتههای جاری در ایلینوی به زمین بنشینند و فرمانداری دارد تلاش میکند از تامین این تجهیزات بسیار مورد نیاز اطمینان حاصل شود.
بیزینس اینسایدر در بخش دیگری از گزارش خود از تلاش دولت دونالد ترامپ برای تصاحب تجهیزات پزشکی ایالتهای آمریکا خبر داد. در گزارش آمده است: تعدادی از گزارشها اسناد مربوط به تلاشهای دولت فدرال برای تصاحب دستگاههای تنفس مصنوعی، ماسکها و دیگر تجهیزات حفاظت شخصی از ایالتها را منتشر کردند که در بین آنها مواردی از صدور فرمان تصاحب و انتقال آنها بدون هرگونه توضیحی دیده میشود.
فرماندار ایلینوی آمریکا در مصاحبه اخیر خود با شبکه «سیانان» ضمن انتقاد از عملکرد دولت فدرال این کشور گفته بود او به اجرای وعدههای دولت ترامپ درباره ارسال تجهیزات به این ایالت امیدی ندارد. خبرها درباره خریدهای محرمانه ایالت ایلینوی از چین از ترس تصاحب تجهیزات مورد نیاز این ایالت برای مقابله با کرونا توسط دولت آمریکا در حالی منتشر شده که پیش از این متحدان اروپایی آمریکا هم از روشهای مافیایی واشنگتن در ربایش تجهیزات پزشکی بشدت انتقاد کرده بودند.
* ادامه کشمکش بر سر قرنطینه
اینکه مسؤول اعلام پایان قرنطینه چه کسی است همچنان محل دعوای ترامپ با فرمانداران ایالتهاست. اگرچه پنجشنبه گذشته ترامپ به صورت صوری شأن قانونی فرمانداران ایالتها را به رسمیت شناخت اما چراغ سبز وی به لشکرکشی هوادارانش در خیابانهای ایالاتی که فرماندارانشان ساز مخالف با وی میزنند، نشان از تمایلش برای ادامه این تنش دارد. در تازهترین اتفاق در این ارتباط، کار به نامهنگاری حامیان وی با مقامات قضایی آمریکا رسیده است. بر همین اساس گروهی از سران محافظهکار آمریکایی از سراسر آمریکا با نام اختصاری «سیاِیپی» در نامهای به «ویلیام بار» دادستان کل آمریکا، از وی خواستند وزارت دادگستری این کشور علیه فرمانداران ایالتها به دلیل آنچه سوءاستفاده بیحدوحصر از اختیارات بر مبنای قانون اساسی خواندند، شکایت کند.
پایگاه خبری «هیل» نزدیک به کنگره آمریکا گزارش داد این گروه خطاب به بار نوشتند: ما از شما میخواهیم همه دستوراتی را که از سوی ایالتها و دولتهای محلی در سراسر کشور صادر شده است، سریعا بررسی کنید. اگرچه این دستورات با هدف کاهش سرعت شیوع کروناویروس صادر شده، ماهیت و نحوه اجرای آنها، نگرانیهایی جدی را درباره نقض حمایتها و حقوقی که قانون اساسی آمریکا آنها را تضمین میکند، ایجاد کرده است.
در این نامه تعدادی از اقداماتی که درباره قانونی بودن آنها ابراز تردید شده مانند ممنوعیت خرید سلاح گرم فهرست شده و همچنین مقررات مربوط به خانهنشینی برای ممانعت از شیوع کرونا غیرضروری و اعتراض به آن جزو حقوق شهروندان خوانده شده است.
* روایت گاردین از آینده تاریک فدرالیسم در آمریکا
آنچه بین فرمانداران و دولت آمریکا میگذرد از نگاه رسانههای غربی پنهان نمانده است و بسیاری این روزها از ناکارآمدی فدرالیسم میگویند و مینویسند. روزنامه انگلیسی گاردین دیروز در یادداشتی نوشت: کرونا فدرالیسم آمریکا را به چالش کشیده است.
این روزنامه افزود: شیوع ویروس کرونا در آمریکا منازعه میان دولت فدرال و ایالتها را افزایش داده و فدرالیسم را در این کشور به چالش کشیده است. در این یادداشت آمده است، مطابق اصول فدرالیسم در آمریکا، مقامات هر ایالت مسؤول حفظ جان شهروندان خود در برابر ویروس کرونا هستند و دولت فدرال تنها وظیفه هماهنگی و رهبری پاسخ ملی در برابر این بیماری را دارد. ارسال منابع مورد نیاز به مناطق مختلف و اقداماتی نظیر اعمال قرنطینه باید بر اساس برنامه ملی انجام شود و همانطور که «اندرو کومو»، فرماندار نیویورک در اینباره میگوید مرزهای ایالتی برای این ویروس معنایی ندارند. این یادداشت میافزاید: ترامپ به قدری بیپرده بر پایههای جمهوریخواهی چنگ زده است که فرمانداران ایالتهای دارای اکثریت جمهوریخواه به ناچار حفظ روابط خود با رئیسجمهوری را بر دیگر اولویتها ترجیح دادهاند. سیاستگذاریهای محلی به قدری رنگ و بوی ملی گرفته است که فرمانداران جمهوریخواه درباره مسائل داخلی خود نیز باید جلب رضایت ترامپ را در اولویت قرار دهند.
این یادداشت در پایان مینویسد: پیام بسیار شفاف است؛ فرمانداران دموکرات باید خودشان فکری به حال ایالتشان کنند و فرمانداران جمهوریخواه نیز باید خود را به رئیسجمهور بچسبانند که بیشتر خود را یک ولینعمت فئودال میداند تا رهبر یک ملت. در حال حاضر اوضاع آمریکا دقیقا برعکس چیزی است که بنیانگذاران آن انتظار داشتند. روی هم رفته این تحولات حاکی از این است که فدرالیسم نیز یکی از تلفات بیتوجهی این ریاستجمهوری بیسابقه نسبت به تمام چیزهایی است که آمریکا بر آن تکیه دارد.
* ترامپ: تلفات کرونا در اروپا و چین از آمریکا بیشتر است
ترامپ که این روزها بشدت تحت فشار انتقاد رسانههای کشورش در ارتباط با مدیریت کروناست و با رهبری کرونایی وی آمریکا طی 50 روز تبدیل به پرتلفاتترین کشور دنیا شد، در اظهاراتی تلفات اروپا و چین را بیشتر از تلفات آمریکا دانست. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بامداد دیروز در ادامه لافزنیهای خود درباره عملکرد خوب دولتش در مقابله با شیوع ویروس کرونا، مدعی شد نقطه اوج این بیماری در ایالاتمتحده به پایان رسیده است. ترامپ در نشست خبری کارگروه کرونای کاخ سفید با ادعای اینکه تاکنون در آمریکا ۴ میلیون تست ابتلا به ویروس کرونا انجام شده، گفت: «تعداد مرگومیر بر اثر کرونا در آمریکا از کشورهای اروپایی پایینتر است». به نوشته رسانههای آمریکایی، ترامپ گفت: پیک کرونا در آمریکا تمام شده است. وی ضمن متهم کردن دولت چین به مخفیکاری در اعلام آمار جانباختگان ویروس کرونا، ادعا کرد: چین نباید عدم انتشار ارقام واقعی قربانیان ویروس کرونا را توجیه کند. آنها از نظر تعداد تلفات بسیار جلوتر از ما هستند. این بیماری را میشد در چین متوقف کرد اما جهان اکنون به دلیل ناتوانی آنها در این کار، زجر میکشد. ترامپ با ادعای اینکه نشانههای مثبتی از بهتر بودن وضعیت آمریکا در مقایسه با کشورهای اروپایی وجود دارد، افزود: ایالتهای مختلف که توسط دموکراتها و جمهوریخواهان اداره میشود، اقدامات برای رفع محدودیتهای تردد را آغاز کردهاند. دکتر «دبرا برکس» هماهنگکننده کارگروه کرونای کاخ سفید هم در این نشست خبری با نمایش دادن نمودارهایی از آمار شیوع ویروس کرونا در آمریکا، تلویحا مدعی شد کشورهایی مانند چین در ارائه آمار فریبکاری میکنند اما فقط اروپا و آمریکا در این باره حقیقت را میگویند. این در حالی است که وی پیشتر گفته بود حتی اگر دستورالعملهای کنونی فاصلهگذاری اجتماعی هم رعایت شود، ویروس کرونا میتواند ۱۰۰ تا ۲۴۰ هزار قربانی روی دست دولت آمریکا بگذارد.
* مقام ارشد آمریکایی: کرونا در آزمایشگاه چین ساخته نشده است
یکی از چالشهای خندهدار ترامپ در ایام کرونا تفاوت ساختارهای سخنان وی با آنتونی فاوچی، متخصص سرشناس آمریکایی در زمینه بیماریهای عفونی و یکی از مشاوران اوست. هر چه ترامپ در یک ماه گذشته تلاش کرده کرونا را ساخته و پرداخته چینیها معرفی کند اما حالا مشاور وی میگوید کرونا ساخته آزمایشگاههای چین نیست. فاوچی مدیر انستیتوی ملی آلرژی و بیماریهای عفونی در آمریکا و یکی از مشاوران دونالد ترامپ است اما موضعگیریهای کارشناسی او و سخنانش که باب میل ترامپ نیست، او را تا مرز اخراج از کاخ سفید پیش برده است. ترامپ چند روز پیش در توئیتر پیشنهاد فردی را که خواستار اخراج فاوچی شده بود بازنشر کرد. یک خبرنگار در کنفرانس خبری از این پزشک پرسید: آیا میتوانید درباره حرفها یا نگرانیهایی مبنی بر اینکه این ویروس به نوعی ساخته بشر است و احتمالا از آزمایشگاهی در چین به بیرون درز کرده توضیح بدهید؟ فاوچی در پاسخ گفت: اخیرا پژوهشی انجام شده که میتوانیم آن را در اختیار شما قرار دهیم. در آن مقاله گروهی از ویروسشناسان تکاملی به بررسی توالی ژنی این ویروس و تکامل آن در خفاشها پرداختهاند. جهشهای ژنی این ویروس تا نقطهای که الان به آن رسیده کاملا با انتقال ویروس از حیوان به انسان مطابقت دارد. وی در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد که ژنوم ویروس نشان میدهد این ویروس در شرایط آزمایشگاهی ساخته یا تقویت نشده است.
***
[کارزار انتخاباتی ترامپ به پسران او پول میدهد!]
چند روز پیش در رسانهها خبرهایی از هزینه دهها میلیون دلاری تامین امنیت سفرهای غیرضروری خانواده ترامپ منتشر شده بود. حالا روزنامه هافینگتونپست نوشته: کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا به صورت مخفیانه به «کیمبرلی گویلفویل» نامزد پسر نخست ترامپ و لارا ترامپ همسر اریک ترامپ دیگر پسر رئیسجمهور آمریکا ماهانه ۱۵ هزار دلار پرداخت میکرده است. چند مشاور کاخ سفید که از این پرداخت مطلع هستند به هافینگتونپست گفتند در واقع هر کدام از پسران ترامپ سالانه ۱۸۰ هزار دلار دریافت میکنند. 2 منبع وابسته به حزب جمهوریخواه نیز دریافت این مبلغ توسط 2 پسر ترامپ به بهانه مشارکت در کارزار انتخابات مجدد ترامپ برای سال ۲۰۲۰ را تایید کردهاند. این پرداختیها از طریق شرکتهای تحت مالکیت برد پارسکیل، مدیر کارزار انتخاباتی ترامپ پرداخته شده است که این کار نیز با هدف دور زدن کمیسیون انتخاباتی فدرال است که کارزارهای سیاسی باید گزارش جزئیات هزینههای خود را اعلام کنند. پارسکیل در پاسخ به سوال روزنامه هافینگتونپست درباره این پرداختیها گفت: من میتوانم به آنها پرداخت کنم؛ من میخواهم به آنها پرداخت کنم.
ارسال به دوستان
در روزهای منتهی به معرفی کابینه، تلاش گروههای سیاسی برای تأثیر بر نخستوزیر مکلف عراق بیشتر شده است
آزمون الکاظمی در برابر سهمخواهی
تکاپوی گروههای سیاسی در روزهای منتهی به تشکیل جلسه رای اعتماد به کابینه نخستوزیر مکلف مصطفی الکاظمی نشان میدهد برخی جریانهای سیاسی به دنبال سهمخواهی و کارشکنی در روند تشکیل دولت در عراق هستند، حال آنکه الکاظمی همچنان نسبت به روند گفتوگوها ابراز امیدواری میکند و احتمالا تا روز چهارشنبه کابینه خود را به مجلس معرفی خواهد کرد. به گزارش «وطن امروز»، یک عضو پارلمان عراق تاریخ رایگیری برای کابینه مصطفی الکاظمی را اعلام کرد. «فاضل الفتلاوی» یکی از نمایندگان ائتلاف فتح در اینباره گفت: مشورتهای الکاظمی با جریانهای سیاسی به پایان رسیده و او کابینه وزارتی خود را تکمیل کرده و از رئیس پارلمان خواهد خواست روز چهارشنبه جلسهای را برای رای اعتماد به کابینه وی برگزار کند.
در همین حال، یکی از اعضای فراکسیون الحکمه در پارلمان عراق از اصرار برخی فراکسیونها برای انتخاب وزرا براساس روش سهمیهبندی خبر داد. حسن فدعم، نماینده فراکسیون الحکمه در پارلمان عراق گفت: مذاکرات میان تیم مصطفی الکاظمی، نخستوزیر مامور به تشکیل دولت عراق و فراکسیونهای سیاسی برای تشکیل دولت ادامه دارد. وی افزود: برخی فراکسیونها همچنان بر موضع قبلی خود برای تشکیل دولت براساس روش سهمیهبندی اصرار دارند به طوری که علنا خواهان سهمیه خود از کابینه هستند. وی به صورت ضمنی، به کنار کشیدن جریان الحکمه از دولت جدید در صورت پافشاری فراکسیونها بر سهمیهبندی اشاره کرد. فدعم تأکید کرد: فراکسیونهای سیاسی باید روش سهمیهبندی سیاسی را کنار بگذارند تا دولت جدید فرصت لازم را داشته باشد و برای انتخابات زودهنگام آماده شود. کمیساریای انتخابات عراق روز یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد برای برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام مطابق با استانداردهای بینالمللی آماده میشود و منتظر تصویب قانون جدید انتخابات و اختصاص بودجه لازم است. در این بیانیه آمده است: برگزاری انتخابات مراحل مختلف زیادی دارد که عبور از هر یک از آنها نیازمند تلاش، وقت و اختصاص بودجه انتخابات است. کمیساریای انتخابات عراق همچنین تأکید کرد درصدد برگزاری یک انتخابات پاک و شفاف است تا به خواستههای ملت عراق جامه عمل بپوشاند.
* کابینه جدید با 22 وزیر
شبکه المیادین روز گذشته به نقل از یک منبع آگاه در رابطه با سهمیهبندی کابینه نوشت: دولت جدید از 22 وزیر تشکیل میشود. به گفته این منبع، سهم شیعیان 11 وزیر، سنیها 6 وزیر و کردها 3 وزیر است و یک یا 2 وزیر هم به اقلیتهای مسیحی و ترکمن اختصاص خواهد داشت. از سوی دیگر «ایسر الجادری» از نمایندگان پارلمان عراق گفت: رهبران سیاسی شیعه به مصطفی الکاظمی برای انتخاب وزرای خود اختیار کامل دادهاند. وی شرایط مامور شدن الکاظمی به نخستوزیری را متفاوت با شرایط گذشته دانست و افزود: تشکلهای سیاسی هنوز بر سر انتخاب افراد کابینه الکاظمی به توافق نرسیدهاند. الجادری با تاکید بر اینکه «رهبران شیعه هیچ چیزی را بر الکاظمی تحمیل نکردند» تاکید کرد که الکاظمی از همه میخواهد در دولت او مشارکت داشته و مسؤولیتپذیر باشند. وی با بیان اینکه واقعیتهای سیاسی موجود در عراق باعث انتخاب کاظمی برای تصدی پست نخستوزیری شده است، تصریح کرد: گفتوگوهای عمیقی بین نیروهای سیاسی درباره برنامه دولت الکاظمی وجود دارد.
گمانهزنیها پیرامون ترکیب دولت جدید در حالی مطرح میشود که «مصطفی الکاظمی» مأمور تشکیل دولت عراق روز شنبه گفت مشورتهایش با گروههای سیاسی در فضایی دوستانه ادامه دارد. وی افزود: ما تلاش میکنیم در چارچوب گفتوگوی سازنده موانع را پشت سر بگذاریم. مأمور تشکیل دولت عراق گفت: ما تیم دولتی پاک و متخصصی میخواهیم که بتواند با بحرانها مقابله کرده و کشور را به سوی موفقیت سوق دهد و خواستههای مردم را برآورده کند.
* عزم کردها برای امتیازگیری
یک منبع آگاه سیاسی از ورود هیأت مذاکرهکننده منطقه کردستان به بغداد خبر داد. وی در گفتوگو با «بغداد الیوم» تصریح کرد: «شیخ جناب» وزیر دارایی دولت منطقه کردستان در رأس این هیأت، روز یکشنبه وارد بغداد شد تا با مقامات سیاسی این کشور درباره پروندههای تشکیل دولت جدید، بودجه، صادرات نفت و... رایزنی کند. بر اساس این گزارش، «داره رشید» وزیر برنامهریزی، «خالد شوانی» وزیر امور منطقه کردستان و «امید صباح» رئیس دفتر هیأت دولت از دیگر اعضای هیأت مذاکرهکننده کرد هستند. شبکه المیادین لبنان نیز اعلام کرد هیأت منطقه کردستان در این دور از مذاکرات با بغداد همچنان بر شروط خود که طی مذاکره در زمان تشکیل دولت «عادل عبدالمهدی» طرح کرده بود، باقی خواهد ماند و با دولت درباره استحقاقات مالی خود و مسأله کاهش تولید نفت گفتوگو خواهد کرد. وی افزود: تعداد کرسیهای وزارتی که به کردها خواهد رسید، اهمیت ندارد، بلکه شرط اساسی ما این است که انتخاب این وزرا با موافقت و رضایت منطقه کردستان صورت گیرد.
«فیان صبری» رئیس فراکسیون پارلمانی حزب دموکرات کردستان عراق نیز پیشتر درباره مهمترین پروندههایی که هیأت منطقه کردستان در بغداد پیگیری خواهد کرد، گفته بود: احزاب کردستان آماده حل مشکلات نفتی با دولت مرکزی هستند و منطقه کردستان به هر توافق نفتی امضا شده از سوی دولت فدرال، پایبند است و هیأت منطقه کردستان در سفر به بغداد بر مضمون توافق با سازمان اوپک متمرکز خواهد شد. صبری افزود: همه بر ضرورت حل اختلافات میان اربیل و بغداد بر اساس قانون اساسی توافق دارند و تفاهمهایی درباره 2 پرونده نفت و بودجه میان 2 طرف حاصل شده است. بغداد و اربیل مدتهاست بر سر پرونده نفت با یکدیگر اختلاف دارند و منطقه کردستان از سال ۲۰۱۳ با وجود مخالفت بغداد، اقدام به صادرات نفت خام از طریق ترکیه کرد که با واکنش دولت مرکزی و قطع حقوق کارمندان این منطقه و کاهش سهم اربیل در بودجه دولت مرکزی همراه شد. سرانجام پس از مذاکرات متعدد و پراکنده میان 2 طرف در قانون بودجه ۲۰۱۹ دولت مرکزی عراق متعهد شد در قبال دریافت روزانه ۲۵۰ هزار بشکه نفت منطقه کردستان، حقوق کارمندان را پرداخت کند اما «عادل عبدالمهدی» به صراحت اعلام کرد کردستان حتی یک قطره نفت هم به دولت مرکزی تحویل نداده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
کمک صندوق بینالمللی پول به پاکستان
صندوق بینالمللی پول یک میلیارد و 380 میلیون دلار برای مبارزه با کرونا به پاکستان پرداخت کرد. بعد از اینکه پاکستان مانند برخی کشورهای در حال توسعه برای مبارزه با کرونا با بحران اقتصادی مواجه شد، صندوق بینالمللی پول با پرداخت وام به اسلامآباد موافقت کرد. پیش از این صندوق بینالمللی پول پیشنهاد پاکستان برای تاخیر در پرداخت بدهیهای خارجی را پذیرفته بود و به این کشور اجازه داد بازپرداخت وامهای دریافت کرده را یک سال به تاخیر بیندازد.
***
فتح و حماس در مسیر وحدت ملی
یک مقام مسؤول در جنبش فتح فلسطین گفت «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان آماده اعزام یک هیأت به غزه برای مذاکرات آشتی با حماس و سایر گروهها سیاسی است. در پی اظهارات «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس که خطاب به تشکیلات خودگردان تصریح کرد، زمان آن رسیده به اختلافات داخلی پایان داده شود و آمریکا هرگز چیزی به فلسطین نخواهد داد، «روحی فتوح» عضو کمیته مرکزی جنبش فتح طی بیانیهای به این اظهارات واکنش نشان داد. وی اعلام کرد: اکنون با اطمینان اعلام میکنم با وجود [محدودیتها و] وضعیت هشدار در سایه شیوع ویروس کرونا، رئیس تشکیلات خودگردان آماده اعزام یک هیأت از جنبش فتح به غزه است. در صورتی که برای این امر، من مامور شوم، شخصا اعلام میکنم آماده اجرای این دستورم و وحدت ملی فراتر از هر امری است. جنبشهای فتح و حماس از سال ۲۰۰۷ توافقنامههایی را با هدف تحقق آشتی ملی امضا کردهاند؛ توافقنامههایی که تحت نظارت کشورهای عربی امضا شده و به دلیل برخی موانع اجرایی نشده است.
***
ترکیه در شمال سوریه پایگاه میسازد
ارتش ترکیه در راستای تقویت حضور خود در شمال سوریه، مرحله نخست احداث یک پایگاه بزرگ نظامی در ریف الرقه واقع در شمال شرقی سوریه را به پایان رساند. مرحله نخست ساخت این پایگاه شامل خاکبرداری، ایجاد حصار بزرگ و ارسال ماشینآلات سنگین نظامی و مهندسی ویژه خاکبرداری به این مکان بود. این پایگاه در جاده مواصلاتی بین 2 شهر الرقه و تل أبیض در مجاورت استان الرقه شمالی واقع شده است. نیروهای ترکیه 2 روز پیش بخشهایی از دیوار مرزی با سوریه در نزدیکی شهر تل أبیض را برچیده و ماشینآلات نظامی و مهندسی بزرگ را وارد این منطقه کردند و همچنین صدها نیروی ارتش ملی سوریه نیز وارد این منطقه شدند.
***
پوتین: کرونا در روسیه تحت کنترل است
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در بیانیهای اعلام کرد وضعیت شیوع ویروس کرونا در این کشور تحت کنترل است. رئیسجمهور روسیه تلاشهای انجامشده جهت مقابله با ویروس کرونا در این کشور را تحسین کرد و گفت: با اینکه شمار ابتلای روزانه در حال افزایش است، ملت روسیه به طور فعالانه در حال مدیریت این تهدید هستند. نهادهای درمانی روسیه تاکنون 81/1 میلیون تست ابتلا به این بیماری در سراسر این کشور انجام دادهاند. مطابق آخرین آمار، شمار کل مبتلایان ویروس کرونا در روسیه به ۳۶۷۹۳ نفر و تعداد کل جانباختگان به ۳۱۳ تن رسیده است.
***
طالبان: آمریکا مجبور به مذاکره بود
مولوی «عبدالکبیر» عضو شورای رهبری و رئیس کمیسیون دعوت و ارشاد طالبان با اشاره به امضای توافقنامه قطر اظهار داشت: مردم مجاهد افغانستان با صبر و استقامت بسیار آمریکاییها را مجبور به مذاکره کردند. وی افزود آمریکا در افغانستان با یک ملت در جنگ بود و پس از مشاهده شکستش در این جنگ آگاه شد به غیر از گفتوگو و مذاکره چاره دیگری ندارد و در نتیجه در 18 ماه 11 بار مذاکره مستقیم انجام داد و پس از آن نیز به پایان «اشغال» و امضای توافقنامه تن داد. رئیس کمیسیون دعوت و ارشاد طالبان ادامه داد پس از امضای توافقنامه پایان اشغال، رهبر این گروه عفو عمومی اعلام کرد و از نیروهای امنیتی افغان و نیروهای دولتی خواست از آنچه وی «ارتکاب جنایت علیه ملت و کشور» خواند، خودداری کنند.
***
تجاوز مجدد صهیونیستها به جنوب لبنان
نظامیان صهیونیست ضمن عبور از حصار فنی در منطقه «الوزانی» در جنوب لبنان، یک بمب دودزا را در محل رها کردند. طی روزهای گذشته هواپیماهای جاسوسی رژیم صهیونیستی با نقض حریم هوایی لبنان بر فراز بیروت و بقاع به پرواز درآمدند. روز گذشته نیز یک فروند کشتی جنگی رژیم صهیونیستی حریم آبی لبنان را در ادامه بیاعتنایی به قوانین و قطعنامههای بینالمللی بویژه قطعنامه 1701 شورای امنیت نقض کرد. بر اساس قطعنامه 1701 که پایان تابستان 1385 و پس از جنگ 33 روزه رژیم اسرائیل علیه لبنان در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد، این رژیم ملزم شده بود به تجاوزات هوایی، دریایی و زمینی به تمامیت سرزمینی لبنان پایان دهد.
***
جریمه ۵۵۰۰ دلاری شایعهپردازی درباره کرونا در امارات
دولت امارات جریمه ۵۵۰۰ دلاری برای افرادی که درباره کرونا شایعه درست کنند، در نظر گرفت. دولت امارات اعلام کرد کسانی را که اطلاعات بهداشتی غلط منتشر میکنند، تا ۲۰ هزار درهم (۵۵۰۰ دلار) جریمه میکند. طبق مصوبه دولت امارات، هر فردی که اقدام به نشر و بازنشر اطلاعات یا دستورالعملهای بهداشتی دروغین، گمراهکننده، اشتباه یا غیررسمی از طریق رسانههای شنیداری، دیداری، نوشتاری یا شبکههای اجتماعی و... کند، جریمه نقدی خواهد شد. طبق آخرین آمار اعلام شده، تاکنون ۶۳۰۰ فرد در امارات به کرونا مبتلا شده و در این میان ۳۷ تن جانشان را از دست دادهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|