|
در دیدار اسد و ظریف چه گذشت؟
فتحینظام*: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، یک سال پس از آخرین سفر خود به سوریه بار دیگر وارد دمشق شد.
نهاد ریاستجمهوری سوریه تاکید کرد در دیدار بشار اسد و محمدجواد ظریف، آخرین تحولات روند سیاسی سوریه از جمله کمیته بازنگری قانون اساسی و مذاکرات آستانه و تحولات شمال سوریه در سایه تجاوز مستمر ترکیه به سرزمین و حاکمیت ملی سوریه مورد بررسی قرار گرفت. بحث و بررسی درباره بیماری کرونا بخش دیگری از این دیدار را به خود اختصاص داد و رئیسجمهوری عربی سوریه جان باختن شماری از مردم ایران را بر اثر این بیماری به ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران تسلیت گفت و بهرهبرداری سیاسی برخی کشورهای غربی و در رأس آنها آمریکا از این ویروس همزمان با تداوم و تشدید تحریم برخی کشورها بهرغم شرایط انسانی و بهداشتی دشواری که با آن روبهرو هستند را محکوم کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار، تلاش غربیها برای بهرهبرداری از موضوع دروغین بهکارگیری «سلاح شیمیایی» در سوریه را محکوم کرد و توسل به این بهانه را در شرایط کنونی جهان یک اقدام زشت خواند.
مجموعه تحولات اخیر در سوریه باعث شد ایران بار دیگر بر عزم خود در ایستادگی در کنار سوریه به عنوان کشوری که با آن سرنوشت و اهداف مشترک دارد، تاکید کند.
1- نقض آتشبس و تجاوزهای مکرر ترکیه در شمال سوریه
بهرغم آتشبس اعلامی میان ارتش سوریه و گروههای مسلح مورد حمایت ترکیه، ولی این گروهها بارها این آتشبس را نقض کردند و ترکیه نیز به عنوان حامی آنها یک مرکز نظارت جدید را در نزدیکی روستای «جنهالفوره» در حاشیه جاده حلب به لاذقیه موسوم به جاده M4 ایجاد کرد. پیش از این نیز در هفته گذشته، ترکیه 3 مرکز مشابه را در شهرکهای الزینیه، البقصریه و الفریکه در جنوب غرب ادلب ایجاد کرده بود.
این تجاوزها بخش مهمی از رایزنیهای بشار اسد و ظریف را به خود اختصاص داد، بویژه اینکه ظریف به نشست قریبالوقوع وزرای خارجه کشورهای ضامن روند آستانه (روسیه، ایران و ترکیه) اشاره کرد.
2- فعالیتهای جدید گروه تروریستی داعش در بادیه سوریه و تهدید مرزهای مشترک سوریه با عراق و تاکید بر ایستادگی ایران در کنار سوریه برای پایان دادن به این تهدیدها
بادیه سوریه در روزهای گذشته شاهد فعالیت پررنگ باقیماندههای گروه تروریستی داعش در طول مناطق السخنه تا دیرالزور و ریف جنوبی شهر المیادین بود که یک تهدید جدی امنیتی برای مناطق مرزی سوریه با عراق به شمار میرود، بویژه پس از نفوذ چندباره عناصر داعش به مناطق تحت کنترل دولت سوریه در شرق فرات و مناطق مرزی غرب عراق.
این تهدید امنیتی برای دولت سوریه و همپیمانان آن قابل قبول نیست بویژه اینکه سوریه و ایران برای پاکسازی این منطقه از وجود داعش خونهای گرانبهایی را تقدیم کردهاند و ارتش سوریه نیز از حدود 10 روز پیش عملیات گستردهای را برای پاکسازی منطقه بادیه و نابود کردن آخرین باقیماندههای گروه تروریستی داعش آغاز کرده است.
3- تاکید ایران بر رد ادعاهای آمریکا که سوریه و همپیمانهای آن را به بکارگیری سلاح شیمیایی ضد غیرنظامیان متهم میکند
آمریکا در چند روز گذشته در گزارشهای مختلفی دولت سوریه و نیروهای همپیمان را به بکارگیری سلاح شیمیایی علیه غیرنظامیان متهم کرد و این امر با واکنش و محکومیت شدید دوستان و همپیمانان سوریه روبهرو شد. ایران و روسیه، اتهامهای مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا مبنی بر تلاش تهران و مسکو برای انحراف افکار عمومی و سرپوش گذاشتن بر استفاده سوریه از سلاح شیمیایی را محکوم کردند. وزارت خارجه سوریه نیز به این ادعاهای آمریکاییها واکنش نشان داد و اعلام کرد گزارش سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی «حاوی اطلاعات و نتیجهگیریهای دروغین و دستکاری شده است».
گفتنی است سفر وزیر امور خارجه ایران به سوریه یک روز پس از آن انجام شد که سرتیپ احمدرضا پوردستان، رئیس مرکز پژوهشهای راهبردی ارتش جمهوری اسلامی اعلام کرد حضور مستشاری ایران در سوریه به درخواست مسؤولان این کشور انجام شده است و تا زمانی که دولت سوریه بخواهد، این حضور ادامه خواهد یافت.
سفر ظریف به سوریه، محاسبات مخالفان و حامیان آنها را نیز بر هم زد و آنها را مجبور به داستانپردازیها و تحلیلهای مغرضانه کرد بهطوری که روزنامه عکاظ عربستان مدعی شد ظریف نگران کاهش نفوذ ایران در سوریه همزمان با گسترش نفوذ روسیه در شمال شرق این کشور است.
برخی نیز مدعی شدند این سفر با تماس اخیر ولیعهد ابوظبی با رئیسجمهوری سوریه در ارتباط است و برخی دیگر نیز ادعا کردند ایران با برقراری آتشبس در ادلب مخالف است.
* خبرنگار رسانههای سوریه
ارسال به دوستان
در نامه رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران به حسن روحانی مطرح شد
درخواست بازگشایی اماکن مذهبی با پروتکل بهداشتی
گروه اجتماعی: رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور در نامهای به حسن روحانی درخواست کرد در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان اماکن مذهبی و مساجد با رعایت پروتکلهای بهداشتی و محدودیتهای خاص بازگشایی شود.
به گزارش «وطن امروز»، دکتر علیرضا مرندی در نامه به حسن روحانی خواسته با توجه به اینکه انتقال بیماری کرونا با حضور در مساجد و حرمهای مطهر از سایر مصادیق کمتر است، دستور بازگشایی اماکن مذهبی را بدهد.
در نامه رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران آمده است:
نظر به اینکه ماه مبارک رمضان در پیش است و مردم عزیزمان هفتههاست از حضور در مساجد و حرمهای مطهر محروم بودهاند و از آنجا که احتمال انتقال بیماری کرونا از این طریق در قیاس با سایر مصادیق بسیار کمتر است، در صورتی که صلاح میدانید دستور فرمایید از همین روزها حداقل صحنهای حرمهای مطهر و مساجد را با رعایت شرایط بهداشتی و فاصلهگذاری، به روی مردم مومن باز کنند. باشد که دعای خیر همگان شامل حال حضرتعالی و همه دستاندرکاران محترم گردد و انشاءالله با استجابت دعای مردم عزیز، ریشه این ویروس منحوس کنده شود. ضمنا به استحضار میرساند فرهنگستان علوم پزشکی طی چند جلسه، شیوهنامههایی را آماده کرده است تا در صورت تایید حضرتعالی و ستاد محترم ملی مدیریت و مقابله با کرونا بتواند در زمان بازگشایی مراکز مزبور مورد استفاده قرار گیرد.
به پیوست، تصویر شیوهنامههای مزبور را که 2 روز قبل جهت استحضار دبیر محترم ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا ارسال شده است، خدمتتان تقدیم میدارم.
* جزئیات شیوهنامه
فرهنگستان علوم پزشکی ایران شیوهنامهای را جهت بازگشایی اماکن مذهبی در کنار رعایت پروتکل وزارت بهداشت تهیه کرده که طبق آن فقط صحنهای غیرمسقف حرمهای مطهر باید بازگشایی شود و در مساجد نیز نمازگزاران باید فاصله اجتماعی را رعایت کنند.
در بخشی از شیوهنامه فرهنگستان علوم پزشکی درباره بازگشایی حرمهای مطهر آمده است:
- منحصراً صحنهای غیرمسقف (سر باز) بازگشایی و فاصله حداقل یک متری در همه جهات، به شرط استفاده از ماسک، بین زائران رعایت شود.
- با کنترل درهای ورود و خروج از ازدحام و تراکم جمعیت در صحنها جلوگیری شود.
- در این مرحله و تا اطلاع بعدی، از بازگشایی فضاهای مسقف، محوطه ضریحهای مطهر، زائرسراها، واحدهای موزه، سالنهای اجتماعات و امثال آنها خودداری شود.
- سخنرانیها، جلسات تلاوت قرآن، دعا، مناجات و پاسخگویی به مسائل شرعی در حد ظرفیت صحنهای غیرمسقف، با رعایت فاصله مطمئن و با چینش صندلی و علامتگذاری محدوده هر صندلی برای جلوگیری از جابهجایی آنها و رعایت سایر نکات بهداشتی، تنظیم و مدیریت شود. توصیه میشود زائران صندلیهای تاشو همراه داشته باشند. از مفروش کردن صحنها خودداری شود.
- بوسیدن و لمس کردن در و دیوار و مانند آنها ممنوع است.
همچنین در شیوهنامه فرهنگستان علوم پزشکی درباره بازگشایی مساجد آمده است:
- با توجه به اینکه همه مساجد فضای مناسب غیرمسقف در اختیار ندارند، در این مرحله منحصراً فضای مسقف یا شبستان مساجدی بازگشایی شود که از تهویه مناسب ویژه مبارزه با کرونا برخوردار باشند.
- در صورت اقامه نماز جماعت، فاصله یک متر از طرفین و یک متر و 80 سانتیمتر بین صفوف رعایت شود.
- ورود به مسجد و خروج از آن طوری کنترل و تدبیر شود که از هر نوع ازدحام جلوگیری شود.
- در این مرحله از راهاندازی واحدهایی مانند سالن اجتماعات، موزه و کتابخانه خودداری شود.
ارسال به دوستان
با حضور رئیس دفتر مقام معظم رهبری رزمایش همدلی برکت و ایجاد 180 هزار شغل توسط ستاد اجرایی فرمان امام(ره) برگزار شد
رزمایش اشتغالزایی
* محمد مخبر: طرح اشتغالزایی در 550 نقطه کشور و 228 شهرستان با اولویت بیکارشدگان ناشی از کرونا آماده اجراست
گروه اجتماعی: رزمایش همدلی برای مبارزه با کرونا با همکاری مردم و گروههای جهادی ادامه دارد. به گزارش «وطن امروز»، ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد برکت در کنار مردم مدتهاست رزمایش همدلی برای مقابله با تبعات شیوع ویروس کرونا آغاز کرده و بار مسؤولیت دولت را تا حدودی بسیاری سبک کرده است. توزیع بستههای غذایی و تولید اقلام بهداشتی و همچنین جبران بیکاری و ایجاد اشتغال برای آسیبدیدگان کرونایی از جمله اقدامات ستاد اجرایی فرمان امام است. رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) دیروز در حاشیه برگزاری آیین رزمایش همدلی ایجاد ۱۸۰ هزار شغل با اولویت بیکارشدگان ناشی از کرونا گفت: ۳۵۰ میلیارد تومان بسته غذایی و بهداشتی در ماه رمضان میان آسیبدیدگان از کرونا در سراسر کشور توزیع میشود. محمد مخبر افزود: از اواخر سال ۹۷ و طی سال ۹۸ با جرای ۴۱ هزار طرح، در حدود ۱۶۵ هزار شغل از سوی این ستاد و بنیاد برکت در کل کشور ایجاد شده است. وی افزود: در این رابطه در ۲۸ استان و ۶ هزار روستا این طرحها ثابت شد که به دنبال شغلهای ایجاد شده در زمینه دامداری ۱۰ درصد گوشت کشور افزوده شده و در زمینه تولید عسل، لبنیات و قالی اتفاقات خوبی شکل گرفته است. مخبر گفت: در دورهای که سیل سال ۹۷ در برخی مناطق کشور به وقوع پیوست با حضور در مناطق سیلزده و اهدای پتو و آب و دام سبک به سیلزدگان در امر اشتغالزایی، ستاد و بنیاد برکت حضوری چشمگیر داشتند. در این رابطه ۱۳ هزار شغل تعهد کرده بودیم برای ۶ استانی که دچار سیل شده بودند که باید اذعان کرد تاکنون بیش از ۱۷ هزار شغل در این مناطق ایجاد شده است. رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) افزود: برای دوره پساکرونا همانند حضور فعال در دوره وقوع سیل، یکسری خدمات و کارهای تولیدی در بخش دارو، تجهیزات و درمان انجام شده است. برای مثال در این رابطه اکنون نهتنها به خودکفایی رسیدهایم، بلکه میتوانیم صادرات هم داشته باشیم و در منطقه در این رابطه نظیر نداریم. وی گفت: درباره تولید ماسک ظرفیت روزانه 4 میلیون ماسک صنعتی را ایجاد کردهایم که اکنون روزانه یک و نیم میلیون تولید میشود و بتدریج به ظرفیت اسمی خواهیم رسید. در زمینه اکسیژنساز، پد پزشکی، و داروهای ضدویروس نیز کارهای بسیار بزرگی انجامشده و درباره کیتهای تشخیص با همکاری دانشگاه شهید بهشتی فعالیتهای اساسی شده است. مخبر اظهار داشت: در بخش درمان هم روی سلولدرمانی، پلاسمادرمانی و تولید سرم تا این لحظه به نقاط خوبی رسیدهایم. تیم تحقیقاتی درباره تولید واکسن تشکیل شده و در مرحله کنونی میتوان ادعا کرد از دنیا عقب نیستیم و پابهپای عمده کشورها که در جهت تولید واکسن قدم برداشتهاند و در برخی موارد جلوتر از آنان در حرکت هستیم. وی گفت: برای پساکرونا 2 اتفاق افتاده که در بخش نخست رزمایش همدلی از سوی بنیاد برکت طرحریزی شد و در این رابطه یک میلیون بسته غذایی شامل برنج، روغن، مرغ و حبوبات تهیه شده و در چند روز آینده در سراسر استانها توزیع میشود که هر بسته در حدود ۱۲۰ هزار تومان خواهد بود و یک میلیون بسته بهداشتی ضمیمه این بسته غذایی خواهد شد و به نیازمندان و آسیبدیدگان از کرونا اهدا خواهد شد. مخبر افزود: در مجموع ۳۵۰ میلیارد تومان در این طرح هزینه خواهد شد که به مناسبت فرارسیدن ایام ماه مبارک رمضان در کل کشور و در بین واجدان شرایط که از کرونا آسیبدیدهاند، با محوریت ائمه جمعه و کمیته امداد امام(ره) اعطا میشود. وی گفت: در بخش دوم بحث اشتغال کسانی که از کرونا آسیب دیدهاند نیز در دستور کار این ستاد قرار گرفته و در این رابطه ۶۰ هزار طرح شناسایی و آسیبشناسی شده و ۶۲۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری برای آن در نظر گرفتهایم و طی یک سال این طرح به انجام خواهد رسید. مخبر افزود: این طرح در ۵۵۰ نقطه کشور و ۲۲۸ شهرستان آماده اجراست و در حال جمعآوری اطلاعات هستیم و در رابطه با آسیبهای کرونا برای شرکتهای دانشبنیان زیرمجموعه ستاد ۲۲۰ میلیاد تومان بودجه در نظر گرفته شده و برای ۴۰ هزار طرح متوسط و کوچکی که در سال ۹۸ آسیب دیدهاند بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است. به گفته وی، برای بنگاههای متوسط و بزرگی که از کرونا آسیب دیدهاند نیز از سوی بانک پارسیان مبلغ ۱۵ هزار میلیارد تومان و بانک کارآفرین 3 هزار میلیارد تومان اعتبار تامین شده که با نرخ سود ۱۸ درصد به شرکتهای سهامدار و زیرمجموعه اعطا خواهد شد. وی گفت: ستاد برای سامانبخشی به کولبران زحمتکش 3 استان مرزی کشور یک سال برنامهریزی کرده و در این رابطه 3 هزار طرح و ۹ هزار شغل از سوی ستاد در نظر گرفتهایم و امید است با همکاری استانداریها بتوان بزودی این طرحها را اجرا و اشتغالزایی خوبی برای این زحمتکشان برقرار کرد.
* رسیدگی به محرومان و نیازمندان باید در اولویت قرار گیرد
رئیس دفتر مقام معظم رهبری هم در این مراسم گفت: در قضیه کرونا بسیاری از شغلها تعطیل شدند، از این رو رسیدگی به وضعیت محرومان و کسانی که نیازمند هستند باید در اولویت قرار گیرد.
محمد محمدیگلپایگانی اظهار داشت: ملت ایران در قضیه کرونا در یک امتحان الهی بزرگ شرکت کرد و با یاری خداوند متعال از این آزمون الهی موفق بیرون آمد. وی گفت: ستاد اجرایی فرمام امام(ره) و بنیاد برکت در این قضایا خوب درخشیدند و به نظام اسلامی آبرو و حیثیت دادند و باید در این راه کارها و فعالیتهایی که انجام شده بیشتر به مردم اطلاعرسانی شود.
محمدیگلپایگانی افزود: ایجاد شغل و اشتغالزایی در این امتحان الهی از سوی ستاد و بنیاد برکت بخوبی نقش خود را پیدا کرد و این ویژگی در فرهنگ اسلامی ملت ایران بخوبی هویداست.
***
[گزارشی از فعالیت کانون جهادی محیا و گروه جهادی پزشکی حامی در ایام کرونایی]
گروههای جهادی را میتوان بازوان رزمایش همدلی ایرانیان در ایام بحرانی کرونا دانست. همزمان با اعلام رسمی وجود کرونا گروههای جهادی تصمیم گرفتند مانند بحرانهای قبلی پا به میدان بگذارند و منتظر تصمیمگیریهای دولتمردان و مسؤولان نمانند. در ابتدا با توجه به نگرانی مردم نسبت به نبود مواد ضدعفونیکننده، تیم داروسازی در همان روزهای آغازین شروع به تولید الکل و ژل ضدعفونیکننده کرد که طی این پروسه حدود 3 هزار لیتر ژل و مواد ضدعفونیکننده تولید شد و در استانهای مختلف به دست مردم رسید. تیم نیروی انسانی جهت فعالیت بهتر در بیمارستانها و توزیع مناسب نیرو با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، گروه درمانی امام رضا و گروه جهادی طبیب به اعزام نیروی پزشکی و غیرپزشکی پرداخت و در بیمارستانهای بهارلو و ضیاییان به فعالیت خود ادامه داد. با توجه به اینکه استان قم و گیلان در شرایط سختی به سر میبردند و این 2 استان دچار کمبود نیروی انسانی شده بودند با همکاری گروه جهادی آسیه به این دو استان نیروی پزشکی، پیراپزشکی و غیرپزشکی اعزام و شبانهروزی خدمات پزشکی و خدماتی ارائه شد. این 2 گروه جهادی با توجه به اینکه کادر درمان به خاطر کمبود وسایل محافظتی در معرض خطر بودند، تصمیم به تولید گرفتند. در این بین افراد غیرپزشکی که دلشان با کادر درمان بود اما نمیدانستند چه کنند، شروع به ساخت شیلد بیمارستانی و خیاطها شروع به دوخت کاورهای بیمارستانی کردند. تا این لحظه حدود ۱۵هزار شیلد و حدود 800 کاور بیمارستانی و 350 کلاه و پاپوش تولید و در نقاط مختلف کشور توزیع شده است.
ارسال به دوستان
تصویر هالیوود از پایان دنیا چگونه با چالش معنا مواجه شد
تغییر آخرالزمان
گروه فرهنگ و هنر: ویروس کرونا تصویری را که هالیوود از نظم سرمایهداری ساخته بود، برهم زد. هالیوود تابعی از نظم سرمایهداری است و در عمده بازنماییهایی که دارد تلاش میکند کاپیتالیسم را توجیه کند. «کرونا» حالا تلاشهای گسترده هالیوود در همه این سالها را با یک چالش جدی مواجه کرده است. کرونا دارد همه ادعاهای هالیوود را راستیآزمایی میکند و هر روز از حقیقتی تازه که پشت پرده اغواگرایانه سینما پنهان شده بود، رونمایی میکند. قهرمانپردازیهای هالیوود و منجینمایی سینمای آمریکا بیش از همیشه، در روزگار کرونا و منفی شدن قیمت نفت (برای نخستینبار در تاریخ) سوالبرانگیز شده است. حتی توجیهات آخرالزمانی و هالیوود نیز به چالش کشیده شده است. طی روزهای اخیر، ماهنامه آمریکایی (wired) که با سیاست «چگونگی تأثیر فناوریهای جدید و در حال رشد بر فرهنگ، اقتصاد و سیاست» منتشر میشود، سر مقالهای را با عنوان «این آخرالزمانی نیست که به دنبال آن هستید» (This Is Not the Apocalypse You Were Looking For) منتشر کرد. این مقاله به افول نظام سرمایهداری و تمدن غرب در مواجهه با چالش کرونا پرداخته است. آن فرهنگ غنی و تمدن آرمانی که غرب ترسیم کرده بود، به اذعان این ماهنامه فقط در هالیوود و رمانها یافت میشود. نویسنده مقاله با طرح این سوال که آیا نباید در مواجهه با چالشها آمادگی بیشتری داشته باشیم، مینویسد «هیچ کدام از اینها ما را برای واقعیت جدید آماده نکردهاند». بر اساس آنچه تسنیم از این مقاله در گزارش خود آورده است، در این مقاله، درباره تفاوت آنچه درباره آخرالزمان از طریق هالیوود به جامعه آمریکا ارائه شده بود، با حقیقتی که در حال تحقق است بحث میشود؛ حقیقتی تلخ که جامعه را آماده رویارویی با پایانی سخت و سهمگین میکند. در این مقاله نام فیلمهایی همچون پس فردا (The Day After Tomorrow)، زامبیلند (Zombieland)، مرده متحرک (The Walking Dead)، فرزندان انسان (Children of Men) و آخرین ما (The Last of Us) مورد اشاره قرار میگیرد: «همان داستانهای تکراری؛ ما را به این عقیده میرساند که آینده نابود میشود و زمانی نزدیک همه چیز به هم میریزد و چیزی نخواهد ماند و کاری نمیتوانیم درباره آن انجام دهیم!»
نویسنده در این این مقاله میافزاید: کروناویروس ناگهان همه چیز را تغییر داد. خیزش عظیم و هراسناک به راه افتاد؛ این مسأله به این معناست که هیچ چیز نمیتواند به حالت عادی بازگردد؛ با آنچه تصور میکردیم بسیار متفاوت است. من انتظار (جنگ جهانیZ ) World War Z داشتم. من از سال 2003 در لباس ماتریکس Matrix هستم. مثل سالهای قبل در ماتریکس لباس پوشیدهام. من انتظار نداشتم با جورابهای زیبا و لباس راحتی، هزاران مایل از خانه فاصله داشته باشم و با هراس و هوس یک فنجان چای بنوشم. این آخرالزمان کمترِ «دنی بویل» (Danny Boyle) و بیشترِ «داگلاس آدامز» (Douglas Adams) است.
اشاره این مقاله به تفاوت معنای آخرالزمان و فاجعه قابل تامل است: فاجعه ویرانی کامل است و چیزی از آن نمانده است. «آخرالزمان»- بویژه در معنای کتاب مقدس- به معنای زمان بحران و تغییر است؛ از حقایق پنهان آشکار. وقتی درباره پایان هر رویدادی صحبت کردیم، انتظار هیچ مکاشفهای را نداشتیم. ما انتظار نداشتیم آنقدر احمقانه، شیرین و بسیار غمانگیز باشد. دلیلش آن است که سرمایهداری دیرینه همیشه فرقه مرگ بوده است. سرمایهداری هرگز فضایی برای تصور آیندهای که شامل چندین دهه تلاش برای خدمت به بدهیهای مادامالعمر نیست، نداشت. سرمایهداری این را از ما میخواهد. سرمایهداری نمیتواند آیندهای فراتر از خود تصور کند. ناتواناییهای ذهنی کوچک نمیتواند با قربانی کردن افراد فقیر و آسیبپذیر مشکلی را حل کند. آنها در مواجهه با یک بحران، با خشونت نمیتوانند آن را حل کنند.
پیشتر درباره دوگانه تصویر برساخته شده و بحران حقیقی در نظم سرمایهداری در روزنامه نوشتهایم. سرمایهداری حتی وقتی شرایط را به نفع خود نمیبیند و «بحران والاستریت» باعث آبروریزی در آمریکا میشود، تجویزی که دارد این است: همینی که هست! «In time» را در بحبوحه همین بحران والاستریت میسازند که فیلم مهمی است. پاسخها در نظام بازار از پیش مشخص است، البته نظام سرمایهداری مرزهای اخلاقی مشخصی دارد اما خط قرمزی جز حفظ نظام سرمایهداری ندارد، چرا که پای «پول» در میان است. «In time» یعنی خریدن زمان برای زندگی بیشتر و کمک به حفظ نظام سرمایهداری! حالا اما همین حداقل هم، در روزگار کرونایی به امری دست نیافتنی تبدیل شده است. مقاله ماهنامه آمریکایی (wired) در این باره تاکید مهمی دارد: از نظر ثروتمندان، بسیاری از اقدامات اقتصادی لازم برای جلوگیری از این ویروس به قدری غیرقابل تصور است که ترجیح میدهد میلیونها نفر از دنیا بروند. این مسأله فراتر از اخلاق و بیش از حد غیرقانونی و اشتباه است؛ وادار کردن افراد بیمار و مسری به کار برای نجات والاستریت، همه ما را در معرض خطر قرار میدهد.
***
چطور این غذا از گلویم پایین برود؟!
45 روزی میشد صمد [شهید ستار (صمد) ابراهیمیهژیر] رفته بود. زندگی بدون او سخت میگذشت. این انتظارها آنقدر کشدار و سخت شده بود که یک روز بچهها را برداشتم و پرسانپرسان رفتم سپاه. آنجا با هزار مصیبت توانستم خبری از او بگیرم. گفتند: «حالش خوب است». نمیدانم چقدر گذشت که یک شب یک نفر پتو را آرام از رویم کشید. سایهای بالای سرم ایستاده بود، با ریش و سیبیل سیاه. چراغ که روشن شد، دیدم صمد است. دستم را روی قلبم گذاشتم و گفتم: «ترسیدم. چرا در نزدی؟!» خندید و گفت: «خانم! به در زدم، نشنیدی. قفل در را باز کردم، نشنیدی. آمدم تو صدایت کردم، جواب ندادی. چه کار کنم. خوب برای خودت راحت گرفتهای خوابیدی». رفت سراغ بچهها. خم شد و تا میتوانست بوسشان کرد. نگفتم از سرشب خوابهای بدی دیدم. نگفتم ترس برم داشته بود و از ترس گوشهایم را گرفته بودم و صدایش را نشنیدم. پرسید: «آبگرمکن روشن است؟!» بلند شدم و گفتم: «این وقت شب؟!» گفت: «خیلی خاکی و کثیفم. یک ماه میشود حمام نکردهام». رفتم آشپزخانه، آبگرمکن را روشن کردم. دنبالم آمد و شروع کرد به تعریف کردن که عراقیها وارد خرمشهر شدهاند. خرمشهر سقوط کرده. خیلی شهید دادهایم. آبادان در محاصره عراقیهاست و هر روز زیر توپ و خمپاره است. از بیلیاقتی بنیصدر گفت و نداشتن اسلحه و مهمات. پرسیدم: «شام خوردهای؟!»، گفت: «نه، ولی اشتها ندارم». کمی از غذای ظهر مانده بود. برایش گرم کردم. سفره انداختم. یک پیاله ماست و ترشی و یک بشقاب سبزی که عصر صاحبخانه آورده بود، گذاشتم توی سفره و غذایش را کشیدم. کمی اشکنه بود. یکی دو قاشق که خورد، چشمهایش قرمز شد. گفتم: «داغ است؟!» با سر اشاره کرد که نه و دست از غذا کشید. قاشق را توی کاسه گذاشت و زد زیر گریه. با نگرانی پرسیدم: «چی شده؟! اتفاقی افتاده؟!» باورم نمیشد صمد اینطور گریه کند. صورتش را گرفته بود توی دستهایش و هقهق گریه میکرد. گفتم: «نصف جان شدم. بگو چی شده؟!» گفت: «چطور این غذا از گلویم پایین برود. بچهها توی مرز گرسنهاند. زیر آتش توپ و تانک این بعثیهای از خدا بیخبر گیر کردهاند. حتی اسلحه برای جنگیدن ندارند. نه چیزی برای خوردن، نه جایی برای خوابیدن. بد وضعی دارند طفلیها». دستش را گرفتم و کشیدمش جلو. گفتم: «خودت میگویی جنگ است دیگر. چارهای نیست. با گریه کردن تو و غذا نخوردنت آنها سیر میشوند یا کار درست میشود؟! بیا جلو غذایت را بخور». خیلی که اصرار کردم، دوباره دست به غذا برد.
برگرفته از کتاب «دختر شینا» خاطرات قدمخیر محمدیکنعان
ارسال به دوستان
اداره آمار انگلیس: تلفات «کووید-19» بیشتر از آمار دولت است
آمار جانسون دروغ از آب درآمد
* با احتساب هزار و 662 مرگ بر اثر کرونا در خارج از بیمارستان، آمار واقعی تلفات 41 درصد بیشتر از آمار رسمی اعلامشده بوده است
اداره آمار ملی انگلیس اعلام کرد با احتساب هزار و 662 مرگ بر اثر «کووید-19» خارج از بیمارستان، آمار واقعی تلفات 41 درصد بیشتر از آمار رسمی اعلام شده در هفته منتهی به 10 آوریل بوده است. آمار قربانیان کروناویروس در انگلیس و ولز ۴۱ درصد بیشتر از آمار رسمی بوده که دولت انگلیس در هفته منتهی به ۱۰ آوریل اعلام کرد. اداره آمار ملی انگلیس در گزارشی تلفات خارج از بیمارستان را به حساب آورده و آن را هزار و ۶۶۲ مرگ بر اثر کرونا ثبت کرده است. مرگهای بیمارستانی در همین دوره معادل ۸ هزار و ۶۷۳ مورد بوده است. اسکاینیوز گزارش داد از بیمارانی که خارج از بیمارستان جان خود را از دست دادهاند، هزار و ۴۳ نفر در مراکز نگهداری از سالمندان و بیماران خاص بودهاند که این رقم در مقایسه با ۲۱۷ موردی که هفته قبل از آن گزارش شده بود، افزایش قابل توجهی داشته است. در همین دوره ۴۶۶ نفر در خانه شخصی خود فوت شدند. لیز کندال، وزیر مراقبتهای اجتماعی دولت در سایه حزب کارگر گفت: این ارقام نشاندهنده «تلفات وحشتناک» ویروس کرونا در میان افراد سالمند و ناتوانی است که در آسایشگاهها زندگی میکنند. وی افزود: این ارقام تنها بخش سطحی بحران اضطراری در مراقبتهای اجتماعی را نمایان میکند، زیرا با تاخیر ۱۱ روزه منتشر شده است. این مقام انگلیسی تاکید کرد: دولت باید آمار تلفات کرونا خارج از بیمارستان از جمله در آسایشگاهها را روزانه منتشر کند تا در جریان مقیاس واقعی مشکل قرار بگیریم. این مسأله در مقابله با شیوع ویروس ضروری است تا اطمینان حاصل شود سیستم مراقبت اجتماعی منابع مورد نیاز را در دسترس دارد و همچنین بتوان تجهیزات حفاظت شخصی و تستهای تشخیص برای مراقبت از کارکنان حوزه سلامت را تامین کرد.
در همین حال، مقام ارشد خدمات بهداشت ملی انگلیس اعلام کرد در برخی بیمارستانهای این کشور به دلیل کمبود تجهیزات محافظتی، کارکنان لباسهای محافظتی یکبار مصرف خود را با آب 60 درجه سانتیگراد میشویند تا دفعات بعد نیز از آن استفاده کنند. به نوشته پایگاه ایندیپندنت، کریس هاپسون، رئیس تدارکات خدمات بهداشت ملی انگلیس در این باره میگوید بیمارستانها نمیتوانند به تعهدات حکومت انگلیس اعتماد کنند؛ حکومت انگلیس قول داده است تجهیزات محافظت شخصی در راه هستند. وی در ادامه گفت: هیچ اعتمادی نیست که 400 هزار لباس محافظتی روز دوشنبه از ترکیه به دست ما برسد. به نوشته پایگاه این روزنامه انگلیسی، رئیس تدارکات خدمات بهداشت ملی انگلیس گفت: حداقل این اطمینان وجود دارد که صرفهجویی مدنظر گرفته شود و بعضی لباسهای محافظتی را که بعد از شسته شدن با درجه حرارت بالا، خاصیت ضدآب بودن خود را از دست نمیدهند، دوباره استفاده کرد. هاپسون به رادیو بیبیسی انگلیس گفت: هیچ شکی نیست که در این زمان به ما اعتماد نکنند اما ما لباسهای محافظتی کم داریم. مقاماتی که میتوان به آنها اعتماد کرد، هر کاری که بتوانند انجام خواهند داد که این مشکل را حل کنند. وی در ادامه گفت: در خدمات بهداشت ملی انگلیس برخی از کسانی که میتوان به آنها اعتماد کرد، وقت گذاشتهاند که متوجه شوند آیا میتوان با حفظ ایمنی، لباسهای ضدآب و با قابلیت محافظت بالا را برای کارکنانی که به طور مستقیم با ویروس کرونا مقابله میکنند، شست و یک بار دیگر از آن استفاده کرد؟ وی در این باره گفت: اگر شما لباسهای محافظتی را با آب 60 درجه سانتیگراد بشویید، این اطمینان وجود دارد که میتوان از آن بار دیگر استفاده کرد. چیزی که این افراد متوجه شدهاند این است که میتوان 3 بار این کار را انجام داد و این لباسها همچنان خاصیت ضدآب خود را حفظ خواهند کرد. هاپسون همچنین گفت: این مسأله ایدهآل نیست و ما در حال صرفهجویی هستیم. ما نیازمند تجهیزاتی هستیم که پایداری بیشتری داشته باشند.
ارسال به دوستان
اظهارنظر تأملبرانگیز رئیسجمهور آمریکا درباره درسهای کرونا
ترامپ: در بحران کرونا یاد گرفتیم وابسته نباشیم
گروه بینالملل: آمار مبتلایان کرونا در آمریکا تا عصر دیروز به 792,938 نفر رسید و تلفات این کشور هم 42,518 نفر شد. تعداد کل مبتلایان به کرونا در دنیا 2,496,999 نفر و آمار تلفات دنیا هم 171,241 نفر شد.
اگرچه قیمت نفت در آمریکا برای نخستینبار در 2 ماه گذشته توانست اخبار کرونا را کنار زده و لااقل فعلا یکهتاز خبرها باشد اما رسانههای آمریکایی دیروز در کنار اخبار نفت، روایت وضعیت کرونا در کشورشان را به عنوان کشور پیشتاز کرونا همچنان مورد توجه قرار دادند.
* ترامپ: در کرونا یاد گرفتیم به کشورهای دیگر اعتماد نکنیم و مستقل باشیم
رئیسجمهور آمریکا در کنفرانس خبری روزانه خود گفت: «آمریکا چیزی که از بحران کرونا یاد گرفته این است که هرگز به کشور خارجی اعتماد نکند». این شاید تنها جمله راست ترامپ در 2 ماه گذشته باشد. این جمله ترامپ تکمله اظهارنظر برخی تئوریسینهای غربی درباره پایان جهانیسازی و وابستگی متقابل هم میتواند باشد.
وی که در کنفرانس خبری روزانه کاخ سفید صحبت میکرد، تاکید کرد با هدف مقابله با شیوع ویروس کرونا، مردم آمریکا همچنان باید دستورالعملهای فاصله اجتماعی را رعایت کنند. رئیسجمهور آمریکا اضافه کرد: دولت فدرال همچنان به تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز ایالتهای مختلف ادامه خواهد داد و بسیار ضروری است کمکهای پزشکی در اسرع وقت به مکانهایی که به آن نیاز دارند برسد. ترامپ در این کنفرانس خبری گفت: در این بحران چیزی که یاد گرفتیم این بود که هرگز به کشور خارجی اعتماد نکنیم و در زنجیره تامین مواد مورد نیاز بویژه در زمینه دارویی به خارج کشور وابسته نباشیم. وی اضافه کرد دولت آمریکا به فشارها بر کنگره برای تصویب طرح حمایت از کسبوکارهای کوچک ادامه خواهد داد.
رئیسجمهور آمریکا همچنین اعلام کرد در پی شیوع ویروس کرونا دستور اجراییای را امضا خواهد کرد که بر اساس آن مهاجرت به آمریکا به صورت موقت ممنوع میشود. دونالد ترامپ در صفحه توئیتر خود نوشت: با توجه به حمله دشمن نامرئی و همچنین لزوم محافظت از شغلهای شهروندان آمریکای بزرگ ما، من دستور اجرایی را امضا خواهم کرد تا مهاجرت به ایالات متحده به صورت موقت متوقف شود. هنوز معلوم نیست آیا ترامپ سایر ملتها را در جریان تصمیم خود گذاشته است یا نه اما تلاشهای قبلی او برای محدود کردن مهاجرت به آمریکا باعث آشفتگی و سردرگمی مسافران در فرودگاههای آمریکا شد. ترامپ همچنین مشخص نکرد چه زمانی تصمیم خود را عملی خواهد کرد و تا چه زمانی ادامه خواهد یافت.
* شکایت اتحادیه پرستاران نیویورک از مقامات این ایالت
در حالی که ترامپ مدعی تامین تجهیزات پزشکی برای همه ایالتها شده است، اعتراضات گاه و بیگاه کادر درمان آمریکا به کمبودهای پزشکی نشان از وخامت و سخت بودن شرایط برای آنها دارد.
دیروز اتحادیه ملی پرستاران آمریکا اعلام کرد اعضای این سازمان در اعتراض به کمبود تجهیزات بهداشتی و حفاظتی مقابل کاخ سفید تجمع برگزار خواهند کرد.
اتحادیه ملی پرستاران، بزرگترین اتحادیه پرستاری در آمریکا در بیانیه مطبوعاتی خود اعلام کرد اعضای این سازمان برنامهریزی کردهاند نام پرستارانی را گرامی بدارند که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختهاند، همچنان که بیمارستانها در سراسر این کشور تقلا میکنند تا ماسک، دستکش و سایر تجهیزات برای کارکنان خود تهیه کنند.
در این بیانیه تأکید شده است که پرستاران روز سهشنبه مقابل کاخ سفید اعتراض خواهند کرد تا خواستار تولید انبوه تجهیزات محافظتی برای حمایت از کارکنان بهداشتی در بیمارستانها شوند.
در همین حال، اتحادیه پرستاران نیویورک- به عنوان درگیرترین ایالت آمریکا- شکایتی را علیه مقامهای این ایالت و ۲ بیمارستان به خاطر شرایط ناامن کاری و کمبود تجهیزات حفاظتی مطرح کرده است. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کنگره، اتحادیه پرستاران نیویورک شکایتی را علیه اداره بهداشت و سلامت و 2 بیمارستان این ایالت در محاکم قضایی طرح کرده است. در این شکایت اتحادیه پرستاران نیویورک اعلام کرده است که مقامهای بهداشت و سلامت و مدیران 2 بیمارستان، جان و سلامتی پرستاران و پرسنل بهداشتی و پزشکی را به خطر انداختهاند. اتحادیه پرستاران نیویورک تاکید کرده است که برخی پرستاران و پرسنل بخش بهداشت و درمان در این ایالت به تجهیزات حفاظت شخصی برای مقابله با ویروس کرونا و تماس با بیماران کرونایی دسترسی ندارند و برخی پرستاران بدون آموزشهای کافی از سوی بیمارستانها استخدام و مشغول به کار شدهاند. در این شکایت آمده است: برخی پرستاران و پرسنل بخش بهداشت و درمان مثل پرستاران باردار که بیشتر در معرض خطر هستند، از شرایط ایمن شغلی برخوردار نیستند. پت کین، مدیر کل اتحادیه پرستاران نیویورک در اینباره گفت: بیش از 70 درصد پرستاران عضو این اتحادیه در معرض ویروس کرونا قرار داشتهاند ولی اکثر آنها تحت آزمایش قرار نگرفتهاند. این شکایت با هدف حفاظت از پرستاران، بیماران و جامعه ما مطرح شده است.
* کاهش دستمزد کادر درمان در ۶ ایالت آمریکا
این روزها در همه دنیا دستمزد کادر درمان به واسطه فشار کار و از خودگذشتگی آنها بیشتر شده است. در آمریکا اما انگار وضعیت برعکس است. شبکه خبری سیبیاسنیوز گزارش داد کادر درمان در دستکم ۶ ایالت آمریکا در بحبوحه شیوع بیماری همهگیر جهانی کرونا با کاهش دستمزد مواجه شدهاند. این اتفاق در شرایطی رخ داده که بیمارستانها در سراسر آمریکا به دلیل شیوع کرونا گرفتار چالشهای مالی عمده شدهاند. بنا بر این گزارش، کارکنان در بیمارستانهای دستکم 6 ایالت آمریکا به شبکه خبری «سیبیاس» گفتهاند همزمان با کاهش ساعات کار پزشکان و پرستاران در هفته، کارفرمایان دستمزد این کارکنان را هم تا 40 درصد کاهش دادهاند. کاهش ساعات کار و حقوق برای این افراد به معنای آن است که پزشکان و پرستاران حاضر در خط مقدم مبارزه با این بیماری همهگیر جهانی، با استرسهای بیشتری نسبت به حالت معمول مواجه هستند. دکتر لسلی سیمون، پزشک بیمارستان «مایو» واقع در ایالت مینهسوتا در گفتوگو با شبکه خبری سیبیاس گفته است: تعداد پرسنل اتاقهای اورژانس ناکافی است و این جان مردم را در معرض خطر قرار میدهد.
* شرط بازگشایی اقتصاد آمریکا؛ انجام روزانه ۲۰ میلیون آزمایش کرونا
در گیرودار مشکلات کرونا در آمریکا، نتایج گزارش جدید یک گروه علمی در هاروارد نشان میدهد ایالات متحده برای اینکه بتواند تا اواسط تابستان بهطور کامل فعالیتهای اقتصادی و تجاری را بازگشایی و شرایط عادی زندگی روزمره را فراهم کند، روزانه به بیش از 20 میلیون آزمایش ویروس کرونا نیاز دارد. بر اساس این گزارش، آمارهای ارائهشده درباره نیاز آمریکا به آزمایش ویروس کرونا در این تحقیق جدید بسیار بیشتر از ارقامی است که سایر کارشناسان بهداشتی اعلام کردهاند. اسکات گاتلیب، کمیسر سابق سازمان غذا و داروی آمریکا در اینباره گفت: آمریکا هر هفته به 3 میلیون آزمایش ویروس کرونا نیاز دارد تا بتواند اقتصادش را مجدداً بازگشایی کند. نتایج یک تحقیق دیگر دانشگاه هاروارد نیز نشان میدهد که آمریکا باید تا اواسط ماه مه روزانه 500 تا 700 هزار آزمایش ویروس کرونا انجام دهد تا بتواند مجدداً اقتصادش را بازگشایی کند. این در شرایطی است که پیش از این «پل رومر» برنده جایزه نوبل اقتصاد نیز گفته بود که آمریکا روزانه به 20 تا 30 میلیون آزمایش کرونا نیاز دارد تا بتواند اقتصادش را مجدداً بازگشایی کند.
گزارش جدید هاروارد افزود: تأمین روزانه 20 میلیون آزمایش ویروس کرونا هزینهای بالغ بر 15 میلیارد دلار در ماه خواهد داشت.
* سیانان: ترامپ برای سیستم ایمنی آمریکا خطرناک است
آنچه از سوءمدیریت کرونایی دولت ترامپ در 2 ماه منتشر شده، یک محور کلی داشته است: ترامپ اعتقادی به کمبودهای تجهیزاتی کادر درمان کشورش ندارد. بالاتر به اعتراضات کادر درمان در آمریکا اشاره شد اما گزارش دیروز سیانان ترامپ را صراحتا برای سیستم درمانی آمریکا خطرناک توصیف کرد. این برای نخستینبار در طول تاریخ آمریکاست که اقدامات یک رئیسجمهوری خطری برای سیستم بهداشتی این کشور توصیف شده است.
پایگاه اینترنتی شبکه آمریکایی سیانان در گزارشی نوشت: وقتی سال ۲۰۱۶ پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات مقدماتی آمریکا نشانهای دال بر بیمار بودن سیستم سیاسی آمریکا دانسته شد، کسی تصور نمیکرد این استعارههای پزشکی تا این حد در شرایط امروز معنادار شود. اما حالا با گذشت بیش از ۳ سال از ریاستجمهوری ترامپ و مواجهه با بحرانی بیسابقه در شکل یک همهگیری مرگبار، او نشان داده که مانند یک ویروس بیماریزا خطرناک است. در ادامه این مطلب آمده است: ترامپ وقت خود را در دفتر کارش صرف ضعیف کردن سیستم ایمنی کشور یا موسساتی میکند که او را تحت نظر دارند و در شرایطی که به آن موسسات بیش از هر زمان دیگری نیاز است، آمریکا را به سمت فاجعه پیش میبرد.
این شبکه افزود: ترامپ قدرت بدون مسؤولیت میخواهد. تناقضات برای او امتیاز محسوب میشود، مثل ادعایی که مطرح میکند و میگوید از همهگیری باخبر بوده وقتی در واقعیت هفتهها میگفت کسی نمیتوانسته شیوع کرونا را پیشبینی کند. خب! کدام یک درست است؟ آیا ترامپ خبر داشته و هیچ اقدامی نکرده و بهرغم هشدارهای کارشناسان، بیتوجه بوده است؟ به نظر میرسد که او حتی از تجهیزات پزشکی ضروری و کمکهای فدرال برای اهداف سیاسی خود استفاده میکند. او با انتشار توئیتهای بیمارگونهاش درباره آزادسازی ایالتها- البته آنهایی که به دست دموکراتها اداره میشوند- در حال تهییج برای به راه انداختن جنگی فرهنگی بسیار شبیه به جنگی مدنی است. این شبکه افزود: یک روز بعد از آنکه ترامپ دستورالعمل خود برای بازگشایی اقتصاد فلجشده آمریکا را اعلام کرد، در توئیتر با کلماتی که این روزها هوادارانش برای نشان دادن اعتراض خود به محدودیتها از آنها استفاده میکنند، نوشت: میشیگان را آزاد کنید! ویرجینیا را آزاد کنید! مینهسوتا را آزاد کنید! هواداران ترامپ بدون توجه به قوانین قرنطینه و فاصلهگذاری اجتماعی در ایالتهای کنتاکی، فلوریدا و مینهسوتا دست به تظاهرات زدند و به اعلام حمایت از آغاز فعالیتهای مشاغل پرداختند. سیانان نوشت: متاسفانه ترامپ توانایی مدیریت بحران را ندارد. مستبدان در شناسایی مشکلاتی که میتواند برایشان قدرت بیشتری بیاورد خوب عمل میکنند اما در راهحل افتضاح هستند، زیرا تا زمانی که در قدرت هستند اصلا به آن توجهی ندارند. انتخابات سال ۲۰۱۶ نشان داد نامزدی که راهحلهای بدی ارائه میکند به نامزدی که مشکلات را انکار میکند برتری دارد. پس دموکراتها باید به دنبال یافتن راهحلهای بهتر باشند؛ راهحلهای واقعی، قبل از آنکه نتیجه سال ۲۰۱۶ تکرار شود.
* نگرانی مردم آمریکا از دخالت دولت در حریم خصوصی
نتایج یک نظرسنجی جدید نشان میدهد بیش از ۷۰ درصد مردم آمریکا نگران از دست رفتن حریم خصوصیشان در بحبوحه شیوع بیماری کرونا هستند. در این نظرسنجی که پایگاه خبری هیل و موسسه نظرسنجی هریسایکس آن را روزهای 6 و 7 آوریل انجام دادهاند 74 درصد شرکتکنندگان گفتهاند نگران از دست رفتن آزادیهای فردی خود هستند. پایگاه خبری هیل نوشت 83 درصد شرکتکنندگان در این نظرسنجی هم گفتهاند از احتمال ابتلا به بیماری کرونا نگرانند.
دومین نگرانی مهم در میان جامعه آماری این نظرسنجی، از دست رفتن آزادیها بوده است. مقامهای مراکز نظرسنجی در هفتههای گذشته هشدار دادهاند دولت آمریکا ممکن است به بهانه شیوع این بیماری آزادیهای فردی افراد را نقض کند. او گفته چالش کنونی این است که دولتها باید بین رصد شهروندان از طریق گوشیهای همراه و عدم دخالت در آزادیهای فردی آنها توازن ایجاد کنند.
* افزایش مبتلایان به کرونا در پنتاگون
وزارت دفاع آمریکا از ابتدای شروع کرونا در این کشور تلاش گستردهای را برای سانسور آمار نظامیان مبتلا به این بیماری انجام داده است. در همان روزهای ابتدای شیوع این بیماری در دنیا، اخباری از ابتلای سربازان آمریکا در عراق، افغانستان و کشورهای حاشیه خلیجفارس منتشر شد. پنتاگون همچنان متهم به کمگویی آمار تلفات در میان نظامیان است. با این حال پنتاگون دیروز اعلام کرد تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این وزارتخانه به ۵۳۳۵ نفر افزایش یافته که ۳۴۳۸ نفر از آنها پرسنل نظامی هستند. نیروی دریایی آمریکا بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا را دارد. بر اساس آخرین آمار ۱۲۴۰ نفر از نیروی دریایی آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
***
[آمار جانسون دروغ از آب درآمد]
اداره آمار ملی انگلیس اعلام کرد با احتساب هزار و 662 مرگ بر اثر «کووید-19» خارج از بیمارستان، آمار واقعی تلفات 41 درصد بیشتر از آمار رسمی اعلام شده در هفته منتهی به 10 آوریل بوده است. آمار قربانیان کروناویروس در انگلیس و ولز ۴۱ درصد بیشتر از آمار رسمی بوده که دولت انگلیس در هفته منتهی به ۱۰ آوریل اعلام کرد. اداره آمار ملی انگلیس در گزارشی تلفات خارج از بیمارستان را به حساب آورده و آن را هزار و ۶۶۲ مرگ بر اثر کرونا ثبت کرده است. مرگهای بیمارستانی در همین دوره معادل ۸ هزار و ۶۷۳ مورد بوده است. اسکاینیوز گزارش داد از بیمارانی که خارج از بیمارستان جان خود را از دست دادهاند، هزار و ۴۳ نفر در مراکز نگهداری از سالمندان و بیماران خاص بودهاند که این رقم در مقایسه با ۲۱۷ موردی که هفته قبل از آن گزارش شده بود، افزایش قابل توجهی داشته است. در همین دوره ۴۶۶ نفر در خانه شخصی خود فوت شدند. لیز کندال، وزیر مراقبتهای اجتماعی دولت در سایه حزب کارگر گفت: این ارقام نشاندهنده «تلفات وحشتناک» ویروس کرونا در میان افراد سالمند و ناتوانی است که در آسایشگاهها زندگی میکنند. وی افزود: این ارقام تنها بخش سطحی بحران اضطراری در مراقبتهای اجتماعی را نمایان میکند، زیرا با تاخیر ۱۱ روزه منتشر شده است. این مقام انگلیسی تاکید کرد: دولت باید آمار تلفات کرونا خارج از بیمارستان از جمله در آسایشگاهها را روزانه منتشر کند تا در جریان مقیاس واقعی مشکل قرار بگیریم. این مسأله در مقابله با شیوع ویروس ضروری است تا اطمینان حاصل شود سیستم مراقبت اجتماعی منابع مورد نیاز را در دسترس دارد و همچنین بتوان تجهیزات حفاظت شخصی و تستهای تشخیص برای مراقبت از کارکنان حوزه سلامت را تامین کرد.
در همین حال، مقام ارشد خدمات بهداشت ملی انگلیس اعلام کرد در برخی بیمارستانهای این کشور به دلیل کمبود تجهیزات محافظتی، کارکنان لباسهای محافظتی یکبار مصرف خود را با آب 60 درجه سانتیگراد میشویند تا دفعات بعد نیز از آن استفاده کنند. به نوشته پایگاه ایندیپندنت، کریس هاپسون، رئیس تدارکات خدمات بهداشت ملی انگلیس در این باره میگوید بیمارستانها نمیتوانند به تعهدات حکومت انگلیس اعتماد کنند؛ حکومت انگلیس قول داده است تجهیزات محافظت شخصی در راه هستند. وی در ادامه گفت: هیچ اعتمادی نیست که 400 هزار لباس محافظتی روز دوشنبه از ترکیه به دست ما برسد. به نوشته پایگاه این روزنامه انگلیسی، رئیس تدارکات خدمات بهداشت ملی انگلیس گفت: حداقل این اطمینان وجود دارد که صرفهجویی مدنظر گرفته شود و بعضی لباسهای محافظتی را که بعد از شسته شدن با درجه حرارت بالا، خاصیت ضدآب بودن خود را از دست نمیدهند، دوباره استفاده کرد. هاپسون به رادیو بیبیسی انگلیس گفت: هیچ شکی نیست که در این زمان به ما اعتماد نکنند اما ما لباسهای محافظتی کم داریم. مقاماتی که میتوان به آنها اعتماد کرد، هر کاری که بتوانند انجام خواهند داد که این مشکل را حل کنند. وی در ادامه گفت: در خدمات بهداشت ملی انگلیس برخی از کسانی که میتوان به آنها اعتماد کرد، وقت گذاشتهاند که متوجه شوند آیا میتوان با حفظ ایمنی، لباسهای ضدآب و با قابلیت محافظت بالا را برای کارکنانی که به طور مستقیم با ویروس کرونا مقابله میکنند، شست و یک بار دیگر از آن استفاده کرد؟ وی در این باره گفت: اگر شما لباسهای محافظتی را با آب 60 درجه سانتیگراد بشویید، این اطمینان وجود دارد که میتوان از آن بار دیگر استفاده کرد. چیزی که این افراد متوجه شدهاند این است که میتوان 3 بار این کار را انجام داد و این لباسها همچنان خاصیت ضدآب خود را حفظ خواهند کرد. هاپسون همچنین گفت: این مسأله ایدهآل نیست و ما در حال صرفهجویی هستیم. ما نیازمند تجهیزاتی هستیم که پایداری بیشتری داشته باشند.
ارسال به دوستان
تراژیکترین شب تاریخ نفت جهان، بامداد سهشنبه با سقوط قیمت نفت وستتگزاس به منفی 37 دلار رقم خورد
بلای سیاه
* قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران به 16 دلار و 68 سنت رسید
گروه اقتصادی: قیمت نفت آمریکا سقوط وحشتناکی را در 2 شب گذشته تجربه کرد و در بهترین حالت قیمت آن به 5 دلار رسید.
به گزارش «وطن امروز»، قربانی جدید ویروس منحوس کرونا نفت وستتگزاس است. بامداد سهشنبه به وقت ایران خبر شوکهکننده فروش نفت با قیمت منفی 37 دلار توسط رسانهها به جهان مخابره شد؛ خبری که آن را میتوان گویای ورود اقتصاد جهان به دوران رکود سخت قلمداد کرد. مطمئنا شرایط فعلی در روزهای آینده قربانیان بیشتری خواهد داشت و در بلندمدت نظم کنونی اقتصاد جهان دستخوش تغییر خواهد شد. کرونا به دنیا نشان داد نفت برای همیشه نمیتواند یک درآمد پایدار و قابل اتکا باشد، البته این موضوع چندین سال است با توجه به تحریمهای ایالات متحده علیه ایران برای مسؤولان کشورمان روشن شده و شاید بتوان گفت حالا کرونا آمریکا را تحریم نفت کرده است. اگر بخواهیم در بعد جهانی به این اتفاق بینظیر نگاه کنیم نکته قابل توجه آنجاست که جهان در ابتدای مسیر رکود سخت قرار دارد و در روزهای آینده باید شاهد ریزش شاخصهای بورس، کاهش تولید، بیکاری فراگیر، کاهش ارزش پول و از این دست اتفاقات باشیم؛ اتفاقاتی که میتواند علت رویدادهای ساختارشکنانه مانند حمله به مراکز خرید، تدوین بودجه کشورها بر اساس کرونا و... باشد.
* چرا نفت وستتگزاس سقوط کرد؟
یکی از مشکلات قیمتگذاری نفت در آمریکا موضوع مخازن ذخیرهسازی و انتقال نفت است. این مشکل موجب میشود بهای شاخص وست تگزاس یا اصطلاحا نفت آمریکا تحت تأثیر قرار بگیرد و بر همین اساس، تفاوت قابل توجهی با نفت برنت داشته باشد.
مراکز نفتی آمریکا در مناطق خشک واقع شده و احتیاج به هزینه حمل برای رسیدن به کشتی و صادرات دارد، از سوی دیگر امکان مسدودی چاههای نفت هم وجود ندارد، یعنی هزینههای چنین اقدامی بسیار زیاد است. دلیل اینکه بامداد سهشنبه قیمت نفت وستتگزاس روند نزولیتری به خود گرفت، سررسید قراردادهای آتی وستتگزاس در آینده نزدیک است. خریداران به دلیل اینکه با مشکل ذخیرهسازی نفت مواجه هستند، ترجیح میدهند قرارداد خرید خود را با قیمت پایینتری به فروش برسانند. در چنین شرایطی که خریدار نمیتواند نفت را دریافت کند یا دقیقتر اگر بخواهیم بگوییم هیچ سناریویی برای نفت دریافت کرده ندارد، در موقعیت فروش قرار میگیرد و چون این درخواستهای فروش توسط اکثر خریداران مطرح میشود (ایجاد صف فروش)، قیمت نفت سقوط میکند. روز گذشته قراردادهای آتی نفتخام وستتگزاس با تاریخ سررسید ماه مه بیش از ۱۰۰ درصد سقوط کرد. پس از این سقوط، قیمت هر بشکه از این نفت به منفی 63/37 دلار رسید. اتفاقی که در طول تاریخ بیسابقه بوده است. نفت خام وستتگزاس یا «WTI»، نوعی نفت سبک است. قراردادهای آتی با تاریخ انقضای (۱۹ مه) نیز با کاهش ۲۰ درصدی (تقریبی) به رقم 43/20 دلار به ازای هر بشکه رسید. ماه گذشته، اوپک و روسیه تنشهای نفتی خود را حل کرده و توافق کردند از ابتدای ماه مه (اردیبهشت) تولید نفت را به میزان 7/9 میلیون بشکه در روز کاهش دهند اما در حال حاضر به نظر میرسد تمام اطمینانی که از این توافق در بازار نفت ایجاد شده بود، بر باد رفته است.
* توافق بیموقع
سید محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران در اوپک درباره سقوط تاریخی قیمت نفتخام آمریکا گفت: بازار منتظر رسیدن ماه مه و اجرای توافق نماند و این نشان داد شرایط بازار نفت بدتر از آن چیزی است که اوپکپلاس فکر میکرد. وی درباره دلایل سقوط قیمت نفت خام آمریکا گفت: عرضه زیادتر از حد تقاضا و تکمیل شدن ظرفیت انبارها به طوری که هزینه ذخیرهسازی از قیمت خود نفت در آمریکا بیشتر شده، از دلایل این افت تاریخی قیمت است. وی افزود: چاههای عملیاتی که در مناطق محصور در خشکی هستند، برای ذخیرهسازی مجبورند نفت تولیدیشان را به خلیج مکزیک بفرستند و در عین حال محدودیت حملونقل از طریق خطوط لوله هم وجود دارد؛ در واقع هم هزینه انتقال بشدت افزایش یافته و هم جایی برای ذخیره و انبار نیست، از این رو تولید نفت به صرفه نیست. خطیبی در پاسخ به اینکه در این شرایط چرا تولید نفت در آمریکا مثل کانادا متوقف نمیشود؟ گفت: در آمریکا اگر چاه نفتی را تعطیل کنند، باید به مقدار قابل توجهی جریمه پرداخت کنند، برای همین تولید نفت ادامه مییابد، حتی اگر نفت را مثل زباله رد کنند. نماینده اسبق ایران در اوپک تصریح کرد: یک راهحل، خرید نفت آمریکا توسط دولت آمریکاست که میتواند صرف افزایش سطح ذخایر استراتژیک شود. بنا بر این گزارش، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در کنفرانس خبری روز دوشنبه خود در کاخ سفید اعلام کرد با توجه به کاهش بیسابقه قیمت نفت، آمریکا ذخایر استراتژیک نفت خود را پر و 75 میلیون بشکه را به این ذخایر اضافه خواهد کرد. با این حساب، خرید نفت توسط دولت آمریکا میتواند راهکاری برای حل این مسأله باشد، چرا که این سقوط قیمت مربوط به قیمت نفت خام تحویلی در ماه مه بوده و قیمت شاخص نفتی برای تحویل در ماه ژوئن، با چنین افتی مواجه نشده است. این اتفاق نشان میدهد اوپکپلاس، بسیار دیر به فکر ترمیم بازار افتاده و اگر در ماه مه نیز شاهد عملیاتی شدن بیش از 80درصد از تعهد کاهش 10 میلیون بشکهای عرضه توسط اوپکپلاس و دیگر کشورهای تولیدکننده نفت جهان نباشیم، بازار نفت بیش از پیش آشفته خواهد شد. قیمت نفت ایران هم از این اتفاقات در امان نبود و بهای هر بشکه نفت سنگین کشورمان به 68/16 دلار رسید.
***
[چین ذخیرهسازی نفت خود را 2 برابر کرد]
در هیاهوی اتفاقات اخیر بازار نفت، چین برگ برنده خود را با افزایش ذخیرهسازی رو کرد. رویترز طی گزارشی نوشت: چین در 3 ماهه نخست امسال به جای کاهش واردات نفت، رقم ورودی به مخازن راهبردی را تقریبا 2 برابر کرده است؛ در حالی که حتی مخازن نفتی آمریکا هم در حال پر شدن است، این اقدام از توانایی منحصر به فرد این کشور خبر میدهد. با توجه به اینکه شیوع ویروس کرونا مصرف داخلی نفت در چین را کاهش داده است، این کشور به جای کاهش واردات، در 3 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال 2019، ذخیرهسازی نفت خام را تقریبا 2 برابر کرده است. چین آمارهای رسمی مقدار ورودی به ذخایر راهبردی و تجاریاش را منتشر نمیکند اما میتوان با تفریق مقدار نفت خام پالایش شده پالایشگاهها از مجموع نفت در دسترس هم از واردات و هم تولید داخلی، رقمی برآورد کرد. براساس آمارهای گمرک چین، این کشور در 3 ماهه نخست امسال روزانه 2/10 میلیون بشکه نفت وارد کرده است. با توجه به اینکه مجموع نفت در دسترس در این 3 ماهه 94/13 میلیون بشکه در روز بوده، تولید داخلی هم 74/3 میلیون بشکه در روز بوده است. همچنین ظرفیت پالایشگاه برای 3 ماهه نخست امسال در چین معادل 96/11 میلیون بشکه در روز بوده است و این بدان معناست که 98/1 میلیون بشکه نفت در روز توسط پالایشگاهها پالایش نشده است. انجام محاسبات مشابه برای 3 ماهه نخست سال گذشته، واردات 83/9 میلیون بشکه در روز، تولید داخلی 84/3 میلیون بشکه در روز و پالایش 6/12 میلیون بشکه در روز توسط پالایشگاهها را نشان میدهد. در این میان 07/1 میلیون بشکه در روز باقی میماند. این ارقام نشان میدهد چین تقریبا ورود نفت به ذخایر خود را در 3 ماهه نخست 2020، دو برابر کرده است. چین این اقدام را با هدف مدیریت خسارت وارده بر مصرف ناشی از شیوع ویروس کرونا که بیشتر این کشور را در نوعی قرنطینه فرو برده، انجام داده است. بر اساس این گزارش، دیگر کشورهای واردکننده نفت به آسانی، توانایی انتقال نفت وارداتی به ذخایر خود را به میزانی که چین میتواند، ندارند به این معنی که آنها مجبورند میزان واردات را کاهش دهند. حتی کشورهایی با مخازن تجاری و راهبردی بزرگ نظیر آمریکا هم خواهند فهمید که حجم نفت در دسترس بسیار زیاد است و طی چند هفته و نه چند ماه، نفت در دسترس از میزان فضایی که برای ذخیرهسازی وجود دارد، بیشتر خواهد بود. توانایی چین در 2 برابر کردن ورودی به مخازن خود یعنی تقریبا 2 میلیون بشکه در روز در یک بازه زمانی 3 ماهه، نهتنها یک طرح و مدل نیست بلکه منحصر به فرد است. مقدار ورودی نفت به مخازن ذخیرهسازی چین در سطح 2 میلیون بشکه در روز، 25درصد بیشتر از کل مصرف نفت انگلستان، ششمین اقتصاد جهان است.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از دلایل حمله ترامپ به ایران در ماجرای مدیریت کرونا در آمریکا
پادشاه بیشوالیه در کاخ سفید
ثمانه اکوان: هر روز بر تعداد مبتلایان و آمار کشتهشدگان ویروس کرونا در آمریکا اضافه میشود. ترامپ وعده داده بود با تمام توان با این ویروس مقابله کند. همراهی بیشائبه کنگره با او نیز هیچ راه فرار از زیر بار مسؤولیتش برای او باقی نگذاشته است.
او وعده داده بود همه مردم به آسانی میتوانند به تستهای کرونا دسترسی داشته باشند. فرمانداران ایالتها میتوانند به میزان نیاز درخواست تجهیزات بهداشتی و درمانی از دولت فدرال بدهند. کمکهای مالی در راه است. او خودش چکهای 1200 دلاری را برای مردم آمریکا امضا کرد تا نامش را در تاریخ مقابله با این بیماری همهگیر برای همیشه ثبت کند. اما هیچ کدام از این اقدامات فایده نداشت. «او دیر جنبیده بود». دقیقا یک ماه دیر بیدار شده بود و حالا زمان برای مقابله با بیماری را از دست داده است.
زندگی در دنیای رویایی که او در هماهنگی کامل با ایالتهاست و فرمانداران مانند شوالیهها از پادشاهشان در کاخ سفید اطاعت میکنند، دیگر در شلوغی قبرستانهای نیویورک و کنده شدن گورهای دسته جمعی برای مردم معنایی ندارد. رسانهها هر روز در کنفرانسهای خبری به او یادآوری میکنند که «پادشاه» ایالات متحده نیست و ایالتها هر کدام به فکر نجات مردم خودشان از این بحران هستند و به صورت جداگانه و به دور از چشم دولت فدرال از کشورهای دیگر تجهیزات پزشکی و درمانی سفارش میدهند. آنها از چشمانتظاری برای رسیدن کمکهای دولت فدرال خسته شدهاند. فرمانداران جلوی دوربینهای تلویزیونی ظاهر میشوند و از دروغهای ترامپ ابراز انزجار میکنند. مردم از سیاستهای چندگانه دولت فدرال و دولتهای محلی در قرنطینه و بازگشایی فعالیتهای اقتصادی سردرگم شدهاند. آمریکا گیج شده است، مردم در حال دست و پنجه نرم کردن با فرشته مرگند و ترامپ به دنبال کسی میگردد تا همه تقصیرها را گردن او بیندازد و اعلام کند از 100 نمره، به عملکرد خودش نمره 120 میدهد! رسانهها که طی 3 سال گذشته این اخلاق ترامپ را بخوبی شناختهاند، هشدار داده بودند که ترامپ در نهایت به سمت نشانه گرفتن یک قربانی بیگناه برای ماجرای کرونا میرود تا خودش را از این باتلاق نجات دهد. آنها بیان کرده بودند که خط خطی کردن متن سخنرانی و استفاده از کلمه «ویروس چینی» یا «ویروس ووهان» به جای ویروس کرونا در متن سخنرانی یک کار بیدلیل یا از روی لجبازی کودکانه نیست و کاخ سفید نقشهای جدی برای ادامه ماجرای کرونا در سر دارد. حالا هم به نظر میرسد واشنگتن وارد فاز بعدی اجرایی کردن نقشه ترامپ شده است.
او که تا حالا «دموکراتهای کار انجام نده» یا رسانههای «فیک نیوز» را علت اصلی نظرات منفی مردم راجع به عملکرد منفی خود در جریان شیوع کرونا میدانست، حالا برای توجیه عملکرد خود، دیگر کشورها مانند چین و ایران را به دروغگویی درباره آمار کشتهها و مبتلایان به ویروس کرونا متهم میکند. او همچنین بیان کرده است که تعداد تلفات کرونا در آمریکا نسبت به چین و اروپا پایینتر است و آنها آمار را پنهان میکنند!
صداقت آمریکایی مدنظر ترامپ اما به اندازه همان ادعاهای گمراهکننده قبلی او دروغ است. آنطور که رسانههای آمریکایی بیان کردهاند، از آغاز شیوع کرونا در این کشور یعنی از یک ماه گذشته تاکنون، رئیسجمهور آمریکا دستکم 26 مورد ادعای دروغ را به صورت منظم در کنفرانسهای مطبوعاتی، سخنرانیها و پستهای توئیتریاش تکرار کرده است. تعداد تکرار این ادعاها به قدری است که نمیتوان آنها را برشمرد اما اگر گزارش تعدادی از رسانههای آمریکایی مانند آتلانتیک، سیانان یا واشنگتنپست درباره این دروغها را بررسی کنیم، به چند محور اصلی در این دروغها میرسیم که به قرار زیر است:
1- جدی گرفتن بیماری از ابتدای مطرح شدن آن در جهان توسط دولت آمریکا
2- بالا بودن خسارت جانی و مالی تعطیلی آمریکا در مقایسه با بازگشایی سریع این کشور
3- مقصر دانستن دولت چین در بروز بیماری در آمریکا
4- مقصر دانستن دولت اوباما در بروز بیماری و دموکراتها در مدیریت بحران
5- فراهم بودن کامل شرایط تست همگانی مردم برای تشخیص بیماری
6- پرداخت کامل هزینههای درمان بیماران توسط بیمههای خصوصی
7- فعال شدن به موقع دولت آمریکا برای مقابله با بیماری «کووید-19»
8- اعتراف تمام دانشمندان در سراسر دنیا به اشتباه بودن قرنطینه شهرها
9- کشف سریع واکسن در آمریکا
10- فراهم بودن تجهیزات درمانی در تمام بیمارستانهای آمریکا و ارسال تجهیزات توسط دولت فدرال.
نکته جالب توجه در این زمینه اما رکوردهای قابل توجه ترامپ در دروغهای دوران کرونا است که توسط برخی سایتهای حقیقتیاب در آمریکا دنبال و ثبت شده است. یکی از این سایتها با نام Politifacts نمودار یک را از میزان این دروغها به دست آورده است.
اظهارات جنجالی ترامپ بر این اساس طی سالهای 2015 تا هماکنون مورد بررسی این سایت قرار گرفته و از بین 796 اظهارنظر که به پیشنهاد مردم توسط متخصصان این سایت مورد بررسی قرار گرفته است، تنها 231 مورد درست یا نیمه درست بودهاند و باقی این اظهارات همگی غلط بوده یا به کلی دروغ بودهاند.
شاخص جالب توجه در این نمودار شاخص آخر است با نام «دروغ جهنمی» که اشاره به ادعاهای غلطی دارد که نهتنها غیرواقعی هستند، بلکه مضحک نیز هستند. از نمونه این ادعاها میتوان به ادعای چند روز پیش ترامپ اشاره کرد که در دعوا با فرمانداران ایالات مختلف آمریکا بیان کرده بود به عنوان رئیسجمهور آمریکا «قدرت کامل» برای بازگشایی آمریکا را در دست دارد.
یکی دیگر از ادعاهای مضحک او ابتدای ماه آوریل یعنی حدود 2 هفته پیش این بود که گفته بود هماینک در ایرلاینهای مختلف آمریکا تستهای سریع کرونا از مسافران گرفته میشود و حتی در قطارها نیز به هنگام پیاده و سوار شدن مسافران از آنها تست گرفته میشود!
اگر آمار ادعاهای غلط و دروغگوییهای ترامپ را بر این اساس با هم جمع ببندیم متوجه میشویم او در 69 درصد صحبتهایش از ادعاهای دروغین و غلط استفاده کرده است و حالا اصرار دارد بیان کند آمار دولتهای ایران و چین از تعداد مبتلایان به کرونا فریبکارانه و دروغ است.
اما علت اصلی این صحبتها غیر از تلاش برای منحرف کردن افکار عمومی از مسأله اصلی که ناتوانی دولت او در مدیریت این بحران است، چیست؟
نگاهی به نمودارها و آمارهای مرتبط با بیماری «کووید-19» در آمریکا میگوید این کشور هنوز به مرحله رد کردن اوج بیماری نیز نرسیده است و صحبت از بازگشایی کشور هنوز بسیار زود است. در زیر به چند نمونه از این آمارها اشاره شده است.
نمودار 2 نشاندهنده تعداد مرگومیر روزانه در تمام آمریکاست که باز هم همچنان روند افزایشی را نشان میدهد.
در عین حال نمودار 3 نشان میدهد 57 درصد مردم آمریکا بشدت از مسأله تأثیر منفی کرونا بر اقتصاد کشورشان بیمناک هستند و 30 درصد دیگر نیز در این باره نگرانی دارند.
در نمودار 4 نیز نشان داده شده است که با وجود نگرانیها، مردم آمریکا درباره اینکه آیا دولتشان میتواند این بحران را بخوبی مدیریت کند، دچار دودستگی عمیقی هستند. تا جایی که 49 درصد مردم کارآمدی رئیسجمهور و دولت را تا به این جای کار در این باره مورد تأیید قرار نداده و 4/47 درصد نیز از او حمایت میکنند.
اما مهمترین نموداری که دولت ترامپ را به تصمیم «نان در برابر جان» رسانده است، نمودار 5 است که نشاندهنده میزان بیکاری در دوران کروناست.
در طول 4 هفته گذشته بیش از 22 میلیون آمریکایی در سراسر این کشور فرمهای بیکاری را پر کرده و عملا از کار خود بیکار شدهاند. برای ترامپ که در صحبتهای خود بزرگترین دستاورد دوران ریاستجمهوریاش را پایین آوردن تاریخی نرخ بیکاری میدانست و قصد داشت از این مسأله برای انتخابات ریاستجمهوری 2020 نیز استفاده کند، این مسأله بدترین اثر کرونا برای آمریکا بوده است و به همین دلیل او سعی دارد با بازگشایی دوباره اقتصادکشور نرخ بیکاری را تا زمان انتخابات ریاستجمهوری تا حد زیادی کاهش دهد. او همچنین پرداخت چکهای کمک به مردم در زمان کرونا را به تأخیر انداخت تا امضای خودش را روی آنها بگذارد تا بلکه بتواند از این طریق برای انتخابات ریاستجمهوری نیز تبلیغاتی وسیع برای خودش انجام دهد. همه اینها نشان میدهد تمام تقلاهای او در این چند روز و اتهامزنیهای او به سایر کشورها برای بهتر نشان دادن اوضاع آمریکا در مقابل سایر کشورهای جهان برای بازگشایی فوری اقتصاد آمریکا در جهت کاستن از حجم فشار اقتصادیای است که بر مردم و دولت این کشور تحمیل شده است و طبق معمول همیشه، ترامپ سعی دارد به غیر از دموکراتها، دولت اوباما و دولت چین، این بار با ادعاهایی واهی علیه ایران، از زیر بار مسؤولیت خود در قبال مردمش شانه خالی کند!
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|