|
اتفاق نظر واشنگتن و سئول درباره عادی بودن وضعیت اون
خبرگزاری یونهاپ، در گزارشی به نقل از یک منبع دیپلماتیک که نامش را فاش نکرد، نوشت نمایندگان آمریکا و کرهجنوبی طی تماس تلفنی ارزیابیهای خود را درباره وضعیت شبهجزیره کره و دیدگاهها حول همکاریهای آتی برای دستیابی به پیشرفت واقعی در فرآیند هستهایزدایی کامل شبهجزیره کره و برقراری صلح پایدار، به اشتراک گذاشتند.نمایندگان آمریکا و کرهجنوبی در این تماس تلفنی ارزیابی کردند هیچ نشانه غیرعادی درباره وضعیت کیم وجود ندارد.
ارسال به دوستان
لوموند: آمار قربانیان کرونا 3 تا 4 برابر عدد اعلام شده توسط دولت فرانسه است
ویروس دروغ در پاریس
دیروز واشنگتنپست افشا کرد حداقل 12 بار به ترامپ درباره کرونا هشدار داده شده بود
گروه بینالملل: آمار مبتلایان به کرونا در دنیا دیروز به عدد 3,079,972 رسید. تعداد تلفات این بیماری در دنیا هم دیروز به 212,265 نفر و آمار بهبودیافتگان از این بیماری هم به عدد 928,995 رسید. تعداد کیسهای فعال کرونا تا عصر دیروز 1,938,712 نفر گزارش شد که حدود 3 درصد از این آمار یعنی 56,278 نفر در مرحله خطرناک این بیماری هستند.
در میان کشورهای دنیا آمریکا همچنان با 1,010,507 مبتلا و 56,803 جانباخته همچنان در رتبه اول درگیرترین کشورهای دنیا با کروناست. دیروز رئیس موسسه سنجش و ارزیابی دانشگاه واشنگتن پیشبینی کرد که در بهترین حالت ۷۴ هزار آمریکایی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست خواهند داد. اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، آلمان و انگلیس در رتبههای دوم تا ششم این لیست قرار گرفتهاند.
* اپیدمی دروغگویی به فرانسه رسید
اپیدمی کرونا در غرب در حالی است که حالا تردیدهای رسانهها و شهروندان این کشورها نسبت به صداقت دولتهایشان درباره ارائه آمار کرونا افزایش یافته است.
اپیدمی دروغگویی کرونایی در اروپا و آمریکا در حال پیشی گرفتن از خود کروناست. بعد از افشاگری ایندیپندنت درباره پنهانکاری در آمار تلفات کرونا در انگلیس، حالا روزنامه فرانسوی لوموند در گزارشی آمار تلفات کرونا در فرانسه را 3 یا 4 برابر رقم اعلام شده توسط دولت این کشور اعلام کرد. آمار تلفات کرونا در فرانسه تا عصر دیروز 23,293 نفر بود که اگر گزارش لوموند را مبنا قرار دهیم رقم مرگومیر کرونا در این کشور اروپایی به یک افتضاح مدیریتی بزرگ تبدیل میشود. روزنامه فرانسوی لوموند این استدلال را بر اساس آمارهای به دست آمده از مرگومیرهای ناشی از این بیماری در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای فرانسه گزارش داده است. مطالعه جدیدی که یک اندیشکده اروپایی انجام داده نشان میدهد بین 30 تا 40 درصد از بیماران مبتلا به کرونا بعد از ورود به بخش مراقبتهای ویژه و وصل شدن به دستگاه تنفس مصنوعی جانشان را از دست میدهند. این رقم چندین برابر آمارهایی است که جروم سالومون، از مقامهای وزارت کشور فرانسه در این باره ارائه کرده است. فرانسویها هم مانند انگلیسیها و آمریکاییها، بیماران فوتشده بر اثر کرونا را با یک بیماری دیگر کدگذاری میکنند تا آمار تلفات کشورشان پایین بماند.
سالومون اوایل ماه آوریل گفته بود نرخ مرگومیر در بخش مراقبتهای ویژه فرانسه تنها 10 درصد است اما برآوردهای اندیشکده شبکه پژوهش اروپا نشان میدهد آمار واقعی بین 30 تا 40 درصد است.
گفتنی است هفته گذشته نشریه انگلیسی فایننشال تایمز با استناد به آمارهای دفتر ملی آمار انگلیس (ONS) فاش کرد با احتساب بیمارانی که خارج از بیمارستانهای این کشور بر اثر ابتلا به کرونا جان باختهاند، شمار قربانیان ویروس کرونا در انگلیس به بیش از 41 هزار نفر میرسد؛ این رقم بیش از 2 برابر آمار رسمی اعلامشده از سوی مقامات بخش بهداشت و درمان انگلیس تا روز انتشار گزارش فایننشالتایمز (چهارشنبه 22 آوریل) است.
* کمبود غذا در مناطق فقیرنشین فرانسه
فاجعه بزرگتر برای دولت فرانسه اینکه کرونا سبب شده دسترسی به مواد غذایی برای اقشار آسیبپذیر فرانسوی سختتر از همیشه شود. خبرگزاری آسوشیتدپرس به شرح وضعیت هزاران نفر در منطقه «کلیشی سو بوآ» واقع در حومه پاریس پرداخته که برای دریافت بستههای میوه، سبزیجات و صابون رایگان ساعتها در صف میایستند. کلیشی سو بوآ که سال 2005 صحنه تظاهراتهای شدید بود تنها 23 کیلومتر با شهر پاریس فاصله دارد اما با تصاویر ساختمانهای نیمهکاره، جوانان بیقرار و ساکنان فقیرش گویی هزاران کیلومتر آنسوتر از پایتخت فرانسه قرار گرفته است.
با این حال، اعطای بستههای کمک غذایی شاید سادهترین و قابل حلترین مشکل در مناطقی از این دست در حومه شهرهای بزرگ فرانسه باشد. رؤسایجمهور فرانسه یکی پس از دیگری در حل معضلات این مناطق و شکاف طبقاتی گسترده در این کشور ناکام ماندهاند. برخی ساکنان میگویند آنها قبل از تعطیلی فرانسه به دلیل شیوع کرونا در روز 17 مارس هم تنگنای اقتصادی را به معنای واقعی کلمه احساس کردهاند. الیور کلین، شهردار کلیشی سو بوآ میگوید: احساس میکنم بحران اجتماعی با قرنطینه رو به افزایش است. شاهد آن هستیم شمار زیادی از افراد نیازمند غذا هستند.
* واشنگتن پست: به ترامپ 12 بار درباره کرونا هشدار داده شده بود
آمریکا همچنان به واسطه تلفات بالا پرخبرترین کشور دنیا در حوزه کروناست. خبر اطلاع قبلی ترامپ از احتمال شیوع این ویروس در آمریکا هم برای آمریکاییها در حال تبدیل به خاطره است. ترامپ از سویی میگوید به محض اطلاع از شیوع کرونا در کشورش برای مقابله با آن دستورات لازم را صادر کرده است، از سوی دیگر اما تاکنون چند گزارش مفصل در سطح رسانههای مطرح آمریکایی درباره اطلاع زودهنگام ترامپ از شیوع کرونا در آمریکا منتشر شده که دولت آمریکا همچنان مشغول تبعات آن است. روزنامه آمریکایی واشنگتن پست هم دیروز دوباره اطلاعات جدیدی در این باره منتشر کرد. این روزنامه به نقل از مقامات کنونی و سابق دولت آمریکا نوشت: دونالد ترامپ در ماههای ژانویه و فوریه بارها درباره خطرات شیوع کرونا هشدار دریافت کرده بود اما به آنها توجهی نکرد.
به گفته مقامات کنونی و سابق آمریکا که نامی از آنها برده نشده، این هشدارها که تعداد آنها بیشتر از 12 بار است، زمانی که ترامپ هنوز خطرات همهگیری کرونا را دستکم میگرفت، در خلاصه گزارش طبقهبندی شده روزانه درباره مهمترین موضوعات جهانی و تهدیدات امنیتی گنجانده شده بود.
این مقامات به واشنگتن پست گفتند از آنجا که رئیسجمهور اغلب گزارشهای روزانه را نمیخواند و از اینکه مجبور شود آنها را بشنود هم عصبانی میشود، نتوانست کشور را برای مقابله با یک همهگیری بزرگ آماده کند.
* رهبر دموکراتها: کنگره باید درباره کمبود تجهیزات و کیت تست کرونا تحقیق کند
چاک شومر، رهبر دموکراتهای سنای آمریکا دقیقا بر همان جایی دست گذاشته است که ترامپ آن را به عنوان نقطه قوت دولتش در روزهای اخیر بیان کرده است. داستان کمبود تجهیزات پزشکی و کیت تست کرونا در 2 ماه گذشته داستان تکراری مدیریت کرونا در آمریکا بوده است و با وجود برگزاری چندین تظاهرات توسط کادر درمان آمریکا، انگار انگیزهای برای حل آن توسط دولت ترامپ وجود ندارد. همینها باعث شد رهبر دموکراتهای سنا خواستار تحقیقات درباره چرایی آن شود، اگرچه بعید است با وجود اکثریت جمهوریخواه سنا، این تحقیقات اساسا به جایی برسد.
چاک شومر، رهبر دموکراتها در سنای آمریکا که سناتور ایالت نیویورک است، با انتقاد شدید از کمبودهای موجود در این کشور برای مقابله با ویروس کرونا، بر لزوم تحقیق کنگره درباره عملکرد دولت تاکید کرد. وی که بیشترین تلفات ویروس کرونا در آمریکا در ایالت او رخ داده است، از رهبر اکثریت جمهوریخواهان و حزب جمهوریخواه انجام تحقیق درباره کمبودها و نقایص موجود در مقابله با کرونا را خواستار شد. شومر با صدور بیانیهای خواستار انجام تحقیقات کنگره درباره کمبودهای موجود در مقابله با ویروس کرونا و عملکرد دولت شد. او در این بیانیه خطاب به رهبر اکثریت جمهوریخواه سنای آمریکا تصریح کرد: حالا که میچ مککانل تصمیم گرفته هفته آینده مجلس سنا بازگشایی شود، او باید به روسای کمیتههایش دستور دهد که فورا نظارت دقیق و مورد نیاز بر نحوه عملکرد دولت ترامپ در قبال همهگیری بیماری «کووید-19» را شروع کنند. رهبر دموکراتهای سنا افزود: حداقل باید جلسات استماع علنی برگزار شود تا توضیح داده شود که چرا ایالات متحده تست کافی برای تعیین ابتلا به ویروس کرونا ندارد. شومر در پیامی توئیتری هم در این باره نوشت: آمریکاییها دارند میمیرند و شغلهایشان را از دست میدهند و ما به اندازه کافی تست [ابتلا به کرونا] نداریم.
* انتقاد از عملکرد کرونایی در پنتاگون
انتقاد از مدیریت کرونایی در آمریکا اگرچه تا دیروز منحصر به انتقاد از عملکرد دولت در ارتباط با غیرنظامیان بود اما حالا پنتاگون هم به واسطه سوءمدیریت کرونایی زیر تیغ انتقادات رفته است. در همین ارتباط 10 سناتور حزب دموکرات در مجلس سنا، در نامهای به پنتاگون، نحوه پاسخگویی مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا به بحران کرونا را از همگسیخته و کند خواندند. به نوشته پایگاه دیفنسوان، این سناتورها گفتهاند که مارک اسپر مسؤولیت مقابله با ویروس کرونا را به فرماندهان ردهپایین در پنتاگون سپرده، سربازان آمریکایی و خانوادههای آنان را سردرگم کرده و اولویت را به جای سلامتی این سربازان، افزایش توانایی نظامی آنان برای مبارزه قرار داده است.
در میان قانونگذارانی که این نامه را امضا کردهاند، نامهای الیزابت وارن، ریچارد بلومنتال و مازی هیرونو به چشم میخورد که همگی عضو کمیته خدمات مسلح مجلس سنای آمریکا هستند. سناتورهای دموکرات در این نامه پاسخ به 10 پرسش را در مدت 2 هفته خواستار شدند. از جمله این سؤالات تعداد حقیقی سربازانی که به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، برنامهریزی برای آزمایش پرسنل نظامی و دسترسی به نتایج آزمایش سربازان و خانوادههای آنان در خارج از مکانهای درمانی در پنتاگون بوده است.
* تشدید بیاعتمادی به ترامپ در موضوع کرونا
در آمریکا به سخنان دولتمردان اطمینانی نیست. این را نظرسنجیهای دوران کرونا میگوید. این بیاعتمادی وقتی نوبت به ترامپ میرسد بیشتر از بقیه سیاستمداران آمریکایی میشود.
نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد شمار کسانی که به دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در موضوع کرونا اعتماد دارند از سایر سیاستمداران و کارشناسان در این حوزه کمتر است. این نظرسنجی که مشترکا توسط پایگاه خبری هیل و مؤسسه افکارسنجی هریسایکس انجام شده، نشان میدهد میزان اعتماد مردم به آنتونی فوچی مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی، جو بایدن نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری، برنی سندرز نماینده مجلس سنای آمریکا، آندرو کومو فرماندار نیویورک و مایک پنس معاون رئیسجمهور آمریکا از دونالد ترامپ بیشتر است. طبق این نظرسنجی 63 درصد از شرکتکنندگان گفتهاند به آنتونی فوچی اعتماد دارند که از هر مقام دیگری بیشتر است. بعد از فوچی، بایدن و سندرز با 53 و 52 درصد قرار دارند. همچنین 51 درصد به کومو و 47 درصد به پنس اعتماد دارند.
***
[پکن: آمریکاییها درباره کرونا وقیحانه دروغ میگویند]
ماجرای تنش کرونایی آمریکا و چین از ابتدای شیوع کرونا در آمریکا آغاز شد، چه آنکه تا پیش از آن ترامپ حتی از عملکرد چینیها در مقابله با کرونا تقدیر هم کرده بود. در 2 ماه گذشته ترامپ و پمپئو نزدیک به 10 بار چینیها را به گسترش این ویروس یا پنهانکاری آماری متهم کردهاند. چینیها هم هر از گاهی به اتهامات مطرح شده از سوی آمریکاییها پاسخ دادهاند. دولت چین از آمریکا خواست به جای متهم کردن این کشور به نشر اطلاعات گمراهکننده درباره ویروس کرونا به برخی سؤالات پیرامون این ویروس پاسخ دهد. وزارت خارجه چین در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر نوشت: چین همواره در برابر کارزار اطلاعات گمراهکننده ایستادگی میکند. ما قربانی اطلاعات گمراهکنندهایم نه تولیدکننده آن. طرح اطلاعات گمراهکننده و اتهامپراکنی به هیچ عنوان به جای همکاری بینالمللی علیه این بیماری همهگیر پیشنهاد نمیشود و باید به کل رد شود. وزارت خارجه چین لحظاتی بعد توئیت دیگری منتشر کرد و نوشت: تردیدهای فزایندهای درباره نحوه مدیریت آمریکا در موضوع «کووید-19» وجود دارد، به عنوان مثال اولین عفونت کرونا چه زمانی در آمریکا اتفاق افتاد؟ دولت آمریکا چیزی را پنهان میکند؟ چرا آنها میخواهند دیگران را مقصر معرفی کنند؟ مردم آمریکا و جامعه بینالمللی از دولت آمریکا جواب میخواهند. همچنین گنگ شوانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، در یک نشست خبری با اشاره به اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا مبنی بر اینکه چین باید در قبال آسیبهایی که بر اثر شیوع ویروس کرونا در جهان وارد آمد پاسخگو باشد، عنوان کرد: سیاستمداران آمریکایی درباره شیوع بیماری کرونا وقیحانه دروغ میگویند. شوانگ دیروز (سهشنبه) در نشست خبری اعلام کرد: آمریکاییها یک هدف دارند و آن شانه خالی کردن از زیر بار مسؤولیتهایی است که آنان در مقابله با ویروس کرونا و اقدامات پیشگیرانه در مقابله با این بیماری دارند. آنها در نهایت قصد دارند توجه مردم [جهان] را نیز پرت کنند.
ارسال به دوستان
پس از جلسه مصطفی الکاظمی و هادی العامری مطرح شد
احتمال معرفی کابینه عراق با 15 وزیر
پس از بروز اختلافنظر در نحوه تشکیل کابینه و معرفی وزرا که ناشی از رفتار دوگانه نخستوزیر مکلف عراق با احزاب بود، مصطفی الکاظمی با حضور در منزل هادی العامری به بحث و تبادل نظر پیرامون انتخاب وزرا پرداخت. بر این اساس احتمال دارد کابینه عراق در مرحله اول با 15 وزیر معرفی شود.
به گزارش «وطن امروز»، مصطفی الکاظمی با حضور در منزل هادی العامری، رئیس ائتلاف فتح درباره تغییر نام نامزدهای وزارتی به بحث و تبادل نظر پرداختند. این جلسه پس از اعتراض جریانهای اکثریت پارلمان بویژه 2 ائتلاف فتح و سائرون به رفتار دوگانه نخستوزیر مکلف در مواجهه با احزاب سیاسی و انتخاب وزرا برگزار شد. یکی از موضوعاتی که تعامل نخستوزیر مکلف با فراکسیونهای شیعی را برای انتخاب برخی وزرای پیشنهادی الکاظمی با مشکل روبهرو کرده، پافشاری گروههای سنی و کرد به سهمیه انتخاباتیشان است. گروههای شیعی نیز معتقدند یا باید انتخاب وزرا به صورت مساوی از سوی همه فراکسیونها و طیفها انجام شود یا توزیع وزارتخانهها طبق سهمیه هر گروه سیاسی اجرا شود. الکاظمی در مرحله اول حدود 15 وزیر را به پارلمان معرفی خواهد کرد و وزرایی که برای انتخاب آنها رایزنیهای بیشتری باید انجام شود در مراحل بعدی معرفی میشوند. مطابق قانون اساسی عراق، الکاظمی با همین تعداد نفرات میتواند فهرست خود را تسلیم پارلمان کرده و در صورت کسب رای اعتماد، کار دولت خود را آغاز کند.
پس از این جلسه برخی منابع از معرفی کابینه عراق تا پنجشنبه هفته جاری خبر دادند. «مشعل الجبوری» نماینده پارلمان عراق درباره جلسه کاظمی با رئیس جریان فتح گفت: الکاظمی به فراکسیونهای شیعه اعلام کرده احزاب سنی و کرد انتخاب وزرا را بر عهده وی گذاشتهاند و او نیز حزببازی و توزیع وزارتخانه در میان فراکسیونها را رد میکند. این اظهارنظر کاظمی در حالی است که از زمان مکلف شدن وی به نخستوزیری، احزاب سنی و مقامات اقلیم کردستان با رایزنی فشرده درصدد مشخص کردن سهم خود از کابینه برآمدند. نمونه بارز این امر هم شکاف در ائتلاف اکثریت سنی و ظهور یک جریان جدید تحت عنوان مناطق تازه آزاد شده با هدف به چالش کشیدن جریان حامی محمدالحلبوسی است که سبب شده نخستوزیر مکلف دچار چالش جدی شود. در همین رابطه ریاض المسعودی، نماینده ائتلاف سائرون گفت: مصطفی الکاظمی، نخستوزیر مکلف عراق باید کابینهای را معرفی کند که مطابق معیارها و شروطی باشد که با آن توافق شده است. این معیارها شایستگی، استقلال و شفافیت هستند. وی افزود: مدت زمانی که در قانون اساسی برای تشکیل دولت تعیین شده وارد هفته سوم شده است و الکاظمی تنها چند روز برای معرفی کابینهاش مهلت دارد. المسعودی گفت: نخستوزیر مایل است وزارتخانههای امنیتی مثل وزارت دفاع و کشور و همچنین وزارتخانههای نفت، دارایی، برق، بهداشت و خارجه جزو گزینههایش باشد اما به شرطی که گروههای سیاسی در تعیین وزرای آن مداخله نکنند. چالشها پیرامون تشکیل کابینه جدید عراق در حالی وارد هفته سوم خود شده است که این کشور علاوه بر بحران کرونا، درگیر مشکلات اقتصادی و امنیتی است و اصلیترین وظیفه دولت جدید برگزاری انتخابات پارلمانی خواهد بود.
***
[پشتپرده درخواستها برای عقبنشینی حشدالشعبی از الانبار]
«کریم علیوی ابوکوثر المحمداوی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق، درخواست برخی طرفهای سیاسی مبنی بر عقبنشینی نیروهای سازمان حشدالشعبی از صحرای الانبار را خالی کردن مرزها دانست و از قصد بازگشت داعش به الانبار خبر داد و به طرفهای مقابل هشدار داد از طرحهایی که موجب تداوم تزلزل و بیثباتی در کشور میشود، پرهیز کنند. وی طی بیانیهای که نسخهای از آن در پایگاه خبری «المعلومه» منتشر شد، گفت: پشتپرده تکرار درخواست برخی طرفهای سیاسی سنی مبنی بر عقبنشینی یگانهای سازمان حشدالشعبی از «القائم» و مرزهای سوریه، اهداف امنیتی قرار دارد. المحمداوی افزود: از جمله این اهداف، تداوم بیثباتی و ناامنی در این مناطق از طریق خالی ماندن مرزها و عدم نظارت و حمایت امنیتی بر آنهاست که تاکنون مسؤولیت آن بر گردن ارتش و سازمان حشدالشعبی بود. وی تصریح کرد: تکرار چنین مطالبهای جدید نیست، بلکه هر بار که اختلافات سیاسی در کشور حاکم میشود، چنین درخواستهایی به عنوان برگههای فشار سیاسی طرح میشود که آمریکا را به باقی ماندن در عراق و داعش را به بازگشت به مناطق صحرایی [الانبار] ترغیب میکند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
حزبالله با فشار اقتصادی امتیاز نمیدهد
شیخ نعیم قاسم، معاون حزبالله لبنان، واشنگتن و تلآویو را در بروز وضعیت فعلی لبنان و بحران اقتصادی این کشور دخیل دانست و ضمن اعلام اینکه فشار اقتصادی منجر به امتیازدهی حزبالله نمیشود، هشدار داد به نفع واشنگتن و تلآویو است وضع به نقطه بحرانی نرسد. طرفهایی هستند که خواستار ساقط کردن دولتند اما شرایط این اجازه را به آنها نخواهد داد. دولت قوی، ثابتقدم و منسجم است و گامهای عملی برای قرار دادن کشور در مسیر درست را آغاز کرده است.
***
سازمان ملل: برای ۷۰۰ میلیون فقیر در جهان ۹۰ میلیارد دلار نیاز است
مقام ارشد امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد یک بودجه ۹۰ میلیارد دلاری میتواند باعث تامین درآمد، غذا و تدابیر بهداشتی- درمانی ویژه دوران شیوع کرونا برای ۷۰۰ میلیون نفر از آسیبپذیرترین و فقیرترین مردم جهان شود؛ این مبلغ تنها معادل یک درصد از 8 تریلیون دلاری است که ۲۰ کشور ثروتمند اول جهان به عنوان بستهای برای حمایت از اقتصاد جهانی به کار گرفتهاند. مارک لوکاک، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و امدادرسانی در اظهاراتی ویدئویی گفت، اکثر کارشناسان معتقدند اوج شیوع بیماری «کووید-۱۹» هنوز دامن فقیرترین بخشهای جهان را نگرفته است اما این اوج ممکن است طی 3 تا 6 ماه آینده رخ دهد. او هشدار داد، حدود ۷۰۰ میلیون نفر معادل ۱۰ درصد از جمعیت جهان در طبقه آسیبپذیرترینها قرار دارند.
***
5 ابر قدرت حاکم بر جهان در سال ۲۰۵۰ میلادی
«در ۳۰ سال آینده، اغلب قدرتهای اقتصادی جهان کشورهایی خواهند بود که امروز جزو کشورهای در حال توسعه هستند، کشورهایی که از قدرتهای فعلی مثل آمریکا، ژاپن و آلمان پیشی خواهند گرفت». بسیاری از اقتصاددانان در یک مورد همنظرند؛ اینکه بازارهای در حال رشد امروز، ابرقدرتهای اقتصادی فردا خواهند بود. شرکت خدمات حرفهای بینالملل (PwC) در گزارشی با عنوان «جهان در سال ۲۰۵۰» پیشبینی کرده در 30 سال آینده 6 کشور از 7 اقتصاد بزرگ جهان اقتصادهای نوظهور امروز باشند، کشورهای نیجریه، برزیل، هند، مکزیک و چین از جمله کشورهایی هستند که پتانسیل بالایی را برای رسیدن به این جایگاه دارند. در مقابل، قدرتهای اقتصادی امروز به رتبههای پایینتر خواهند رفت؛ آمریکا از رتبه ۲ به ۳، ژاپن از رتبه ۴ به ۸ و آلمان از رتبه ۵ به ۹. بر اساس این گزارش، طی 3 دهه آینده حتی اقتصادهای نسبتا کوچکتری مانند ویتنام، فیلیپین و نیجریه نیز جهشی قابل ملاحظه در ردهبندی اقتصادها خواهند داشت.
***
آوارگی داخلی در سال ۲۰۱۹ رکوردی تاریخی زد
در سال ۲۰۱۹ در مجموع 8/50 میلیون نفر در سراسر جهان در کشور خود آواره شدند که بالاترین آمار آوارگان داخلی در تاریخ و ۱۰ میلیون بیشتر از سال ۲۰۱۸ است. آمار منتشر شده از سوی مرکز نظارت بر آوارگی داخلی شورای مهاجران نروژ تا پایان سال ۲۰۱۹ نشان میدهد 7/45 میلیون نفر در نتیجه خشونت در ۶۱ کشور در داخل کشور خود آواره شدهاند. 1/5 میلیون نفر نیز در ۹۶ کشور به دلیل بلایای طبیعی آواره شدهاند. به گزارش روزنامه گاردین، الکساندرا بیلاک، مدیر مرکز نظارت بر آوارگی داخلی شورای مهاجران نروژ اظهار کرد، امیدوار بوده مسأله آوارگی داخلی در سال جاری میلادی توجه بیشتری را در سطح جهان به خود اختصاص دهد اما شیوع «کووید-۱۹» تمرکز جهانی را به خود معطوف کرد. وی اظهار کرد، اکنون برای ارزیابی کامل تاثیرات ویروس کرونا بر آوارگی و تلاشها برای رفع این مشکل بسیار زود است اما نگران تامین سرمایه در این حوزه است.
***
کودتای حفتر سرپوشی بر شکستهای مکرر او است
شورای عالی دولت لیبی (نهاد پارلمانی مشورتی) در بیانیهای، «خلیفه حفتر» فرمانده شبهنظامیان شرق لیبی موسوم به «ارتش ملی لیبی» را «جنایتکار» اعلام کرد. این شورا اعلام کرد اقدام اخیر حفتر در حاکم اعلام کردن خود، کودتاست و «کودتای حفتر جنایتکار علیه روند دموکراسی، در راستای استمرار کودتاهای شکستخورده و سرپوش گذاشتن بر شکستهایش است». در این بیانیه آمده است اظهارات حفتر چیز جدیدی نیست بلکه استمرار کودتای شکستخورده او و سرپوش گذاشتن بر شکستهای مکرر وی است. اشاره شورا به کودتای حفتر، عملیات نظامیای است که از فروردین سال گذشته به فرماندهی حفتر علیه غرب لیبی آغاز شده و هدفش اشغال طرابلس، پایتخت و مقر دولت وفاق ملی لیبی است.
***
آمادگی «رامالله» برای لغو توافقهای قبلی با تلآویو
«محمد اشتیه» نخستوزیر دولت تشکیلات خودگردان در اظهاراتی مطبوعاتی به اقدامات جدید رژیم صهیونیستی مانند بلوکه کردن بیش از 100 میلیون دلار از بودجه تشکیلات خودگردان و تصمیم برای الحاق کرانه باختری واکنش نشان داد. وی اعلام کرد: درباره همه این اتفاقات، پیام روشن است. از نظر ما وضعیت فعلی نمیتواند ادامه داشته باشد، رئیس (محمود عباس) این موضوع را روی میز قرار داده است؛ ما در آستانه مرحله جدیدی قرار داریم که مربوط به همه چیز حتی زندگی فرزندانمان میشود. اشتیه تأکید کرد: ما در برابر تصمیمی قرار داریم که فقط تصمیم صرف نیست بلکه اجرای آن هم هست. اسرائیلیها آینده دولت فلسطین را تضعیف میکنند و میخواهند تشکیلات را خارج از چارچوبی که ملت فلسطین میخواهد تحت سلطه درآورند، ما این را قبول نخواهیم کرد. نخستوزیر تشکیلات خودگردان تأکید کرد: این موضوعات ما را در برابر تصمیمی سرنوشتساز و مربوط به همه قرار میدهد که باید با آن مقابله کنیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|