|
ارسال 5 هزار بسته بهداشتی مقابله با کرونا برای جانبازان
رئیس هیأت امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران گفت: بنا بر دستور وزیر بهداشت در حال حاضر 5 هزار بسته اقلام بهداشتی جهت مقابله با بیماری کرونا برای جانبازان نخاعی و شیمیایی سراسر کشور در این نهاد در حال بستهبندی و ارسال است. به گزارش فارس، مهدی یوسفی افزود: بسیاری از جانبازان نخاعی و شیمیایی داروهایی مصرف میکنند که تضعیفکننده سیستم ایمنی بدن آنها محسوب میشود که هیات امنا در این راستا با دستور مقامعالی وزارت بهداشت تمهیداتی را در نظر گرفته است.
ارسال به دوستان
پلیس برای اجرای طرح اجباریشدن ماسک در مترو به کمک شهرداری تهران آمد
سلامت اجباری
گروه اجتماعی: اولین روز اجباری شدن زدن ماسک در مترو و اتوبوس با نظارت مأموران نیروی انتظامی و همراهی مردم سپری شد.
مشاهدات میدانی خبرنگار «وطنامروز» نشان میدهد اجباری شدن زدن ماسک در مترو بیش از سایر وسایل نقلیه عمومی مورد توجه مسؤولان قرار گرفته است تا جایی که مأموران نیروی انتظامی از ورود مسافرانی که ماسک همراه نداشتند، جلوگیری میکردند. مسافرانی که قصد استفاده از مترو را داشتند برای ورود به قطار غیر از تهیه بلیت باید ماسک نیز تهیه میکردند. در اغلب ایستگاههای مترو در کنار باجههای بلیتفروشی میز فروش ماسک تعبیه شده بود تا مسافران برای ورود به مترو مانعی نداشته باشند؛ هر ماسک به قیمت 2000 تومان و هر بسته 7 عددی به قیمت 10000 تومان به شهروندان فروخته میشد. حضور پلیس مترو و نظارت نیروی انتظامی موجب شد تقریبا همه مسافران مترو با ماسک به محوطه اصلی وارد شوند و در قطار نیز اکثر قریب به اتفاق از ماسک استفاده میکردند.
البته در اتوبوسها مانند مترو نظارت دقیق نبود و اگر شهرداری میخواهد مانند مترو طرح اجباری شدن استفاده از ماسک اجرا شود، باید بیش از پیش نظارت کند.
* حضور پلیس مترو؛ ضامن اجرای طرح اجباری شدن ماسک
سرهنگ سعید عطاءاللهی، رئیس پلیس متروی پایتخت درباره اجرای مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر لزوم استفاده از ماسک توسط مسافران مترو و چگونگی نظارت بر اجرای این طرح اظهار داشت: پلیس مترو نیز به همراه سایر عوامل انتظامات در ورودی گیتها مستقر شده و برای حفظ سلامت مسافران و اجرای فاصلهگذاری اجتماعی، اجرای طرح جدید را در دستورکار دارد.
رئیس پلیس متروی پایتخت تصریح کرد: حضور مسافران با ماسک در مترو اجباری شده و عوامل انتظامی نسبت به کنترل مسافران موارد لازم را اجرا میکنند و از ورود مسافرانی که ماسک به صورت نداشته باشند، ممانعت به عمل میآورند.
سرهنگ عطاءاللهی اعلام کرد: اگرچه داشتن ماسک از سوی بسیاری از مسافران رعایت شده و استقبال خوبی از طرح مذکور در ایستگاههای صادقیه، امام خمینی(ره)، تئاتر شهر و انقلاب داشتیم اما افرادی نیز بودندکه ضمن ابراز بیاطلاعی، پس از مشورت و توجیه توسط عوامل مترو نسبت به تهیه ماسک از غرفههای فروش ماسک اقدام میکردند.
وی گفت: پایانه جنوب ایستگاهی بود که بیشترین تعداد مسافران را داشت که از اجباری بودن ماسک ابراز بیاطلاعی میکردند، چرا که این دسته از مسافران از شهرستانها به تهران مراجعه کرده بودند که خوشبختانه بعد از صحبت، مشاوره و راهنمایی نسبت به تهیه ماسک اقدام کرده و سپس وارد قطارهای مترو شدند.
رئیس پلیس متروی پایتخت در پاسخ به دیگر پرسش فارس که آیا در اجرای این طرح با مقاومت افراد مبنی بر عدم استفاده از ماسک مواجه بودید یا خیر، اظهار داشت: بالاخره افرادی هستند که خواسته یا ناخواسته در برابر برخی عوامل مقاومت کنند؛ البته اکثریت شهروندان مراعات کرده و تعداد انگشتشماری از افراد که حاضر به استفاده از ماسک نبودند، مانع از عبورشان از گیتها شده و اعلام کردیم بعد از تهیه ماسک امکان استفاده از مترو را دارند.
وی اظهار امیدواری کرد با راهاندازی غرفههایی که ماسک را با قیمت ارزانتر در اختیار مردم قرار میدهند، بتوان شرایط استفاده از ماسک را در راستای حفظ سلامتی افراد سهل کرد.
زهرا نژادبهرام، عضو شورای شهر تهران اجباری شدن استفاده مسافران حملونقل عمومی از ماسک و دستکش را اقدامی درست و بجا عنوان کرد و به «وطن امروز» گفت: البته بستر این کار باید فراهم شود. به طور مثال برخورد با بینظمان و افرادی که نسبت به اجرای پروتکلهای بهداشتی و رعایت اصول بهداشتی بیتوجهند باید از سوی پلیس ایستگاهها البته با حفظ احترام انجام شود. نژادبهرام همچنین به توزیع ماسک ارزانقیمت در مبادی ورود مسافران به خطوط مترو و ایستگاههای بیآرتی اشاره کرد و افزود: این اقدام درستی است تا مسافران بهانهای برای استفاده نکردن از ماسک نداشته باشند و از طرفی کمک میکند با رعایت اصول بهداشتی همگانی زنجیره این بیماری قطع شود.
* ۹۰ درصد مردم هنوز به کرونا مبتلا نشدهاند
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تاکید دارد برای مقابله با کروناویروس سلاحی جز رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در دست نداریم و این در حالی است که با توجه به بازگشاییهای اخیر، بسیاری به اشتباه تصور میکنند از قدرت شیوع این ویروس کاسته شده و از این رو چندان به رعایت پروتکلهای بهداشتی توجه نمیکنند. به گزارش «وطن امروز»، رفع محدودیت ترددها، بازگشایی مراکز خرید، پاساژها و آغاز فعالیت مشاغل و کسب و کارها باعث شد تا خیلیها به گمان اینکه ویروس کرونا ضعیف شده است، پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند. غافل از اینکه ویروس کرونا همچنان میتازد و با قدرت انتقال بالایی که دارد باعث مرگ هموطنانمان در کشور میشود. کارشناسان حوزه بهداشت و درمان معتقدند؛ این ویروس مرموز و ناشناخته به این زودیها از بین نمیرود، چرا که دارویی برای آن کشف نشده است. همه کارشناسان تاکید دارند؛ بهترین راه درمان یا رهایی از ابتلا به ویروس کرونا خودمراقبتی، رعایت اصول بهداشتی و از همه مهمتر توجه به فاصلهگذاری اجتماعی است تا از این طریق زنجیره انتقال کرونا قطع شود. رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: طبق آمار، در آلودهترین شهرهای کشور در سختترین شرایط، کمتر از ۱۰ درصد مردم به این عفونت مبتلا شدند، یعنی ۹۰ درصد مردم هنوز به این ویروس مبتلا نشدهاند. محمدمهدی گویا اظهار کرد: حدود 3 هفته است که وارد مرحله حمله به ویروس کرونا شدهایم. زمانی که همهگیری این ویروس آغاز شد، ما از سلامت مردم دفاع میکردیم، یعنی بیماری مراجعان به بیمارستان سریعا تشخیص داده و درمان مورد نظر برای آنها انجام میشد. وی افزود: بیماری «کووید- ۱۹» درمان قطعی و تاییدشدهای ندارد و واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس نیز وجود ندارد.
ارسال به دوستان
آغاز توزیع 100 هزار بسته معیشتی در سراسر کشور
آیین بستهبندی و توزیع اقلام کمک معیشتی برای آسیبدیدگان ناشی از ویروس کرونا با حضور محمدرضا یزدی فرمانده سپاه محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ و کریم همتی رئیس جمعیت هلال احمر صبح دیروز در استادیوم 12 هزار نفری آزادی تهران برگزار شد.
به گزارش «وطن امروز»، رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به همراهی ۷۰ هزار داوطلب با این جمعیت و آغاز توزیع 100 هزار بسته معیشتی در سراسر کشور اعلام کرد: در زمان توزیع بستههای معیشتی باید عزت نفس نیازمندان حفظ شود. کریم همتی در مراسم عملیات آمادهسازی و بستهبندی ۱۱۰۰ بسته معیشتی برای نیازمندان استان تهران و ۲۰ هزار بسته بهداشتی برای بیماران خاص و سرطانی در استان تهران که صبح دیروز در محل ورزشگاه ۱۲ هزار نفری آزادی برگزار شد، گفت: از ابتدا قول دادیم حدود ۲۵۰ هزار بسته معیشتی را برای آسیبدیدگان از کرونا و ۵۰۰ هزار بسته بهداشتی را برای بیماران خاص، صعبالعلاج و سرطانی آماده و توزیع کنیم که هماکنون توزیع ۱۰۰ هزار بسته معیشتی در سراسر کشور آغاز شده و تا به حال ۴۰۰ هزار بسته بهداشتی نیز توزیع شده است. رئیس جمعیت هلال احمر با تأکید بر کمک خیرین برای حمایت از نیازمندان، گفت: اگر همه آنچه را که جمعآوری کردیم بین نیازمندان توزیع کنیم باز هم پاسخگوی همه افراد نیازمند نیست، بنابراین دست ما به سوی کسانی که توانمند هستند و میتوانند به نیازمندان کمک کنند، دراز است تا با استفاده از این سفره مؤمنانه و کریمانه بتوانیم به هموطنان کمک کنیم. وی همچنین گفت: ۷۰ هزار امدادگر، نجاتگر، داوطلب و جوان هلال احمری از ابتدای شیوع کرونا در زمینه جمعآوری اقلام بهداشتی، معیشتی و بستهبندی و توزیع آن میان نیازمندان حضور داشتند که قدردان زحمات آنها هستیم.
ارسال به دوستان
ادامه سیر کاهش ابتلا به «کووید - 19» در ایران
به آمارها امیدوار باشیم؟
گروه اجتماعی: وزارت بهداشت همچنان آمارهای امیدوارکننده در کنار هشدارهای شدید منتشر میکند و طبق جدیدترین آمارها برای نخستینبار بعد از 2 ماه آمار روزانه مبتلایان به کرونا به زیر850 نفر رسید. به گزارش «وطن امروز»، در سال جدید فقط 4 روز نرخ ابتلای روزانه به «کووید-19» زیر هزار نفر بوده است؛ دوم فروردین 996 مورد، 8 اردیبهشت991 مورد، 11 اردیبهشت 983 مورد و طبق اعلام سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته نیز 802 مورد ابتلا ثبت شد. کیانوش جهانپور درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: از ظهر جمعه تا ظهر شنبه بر اساس گزارش آزمایشگاهها و دانشگاههای علوم پزشکی ۸۰۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شد و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به «کووید-19» در کشور به ۹۶ هزار و ۴۴۸ نفر رسید. رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت ادامه داد: در طول ۲۴ ساعت گذشته ۶۵ بیمار دیگر مبتلا به «کووید-19» در کشور جان خود را از دست دادند و به این ترتیب از زمان شیوع این بیماری در کشور تاکنون ۶۱۵۶ نفر جان باختهاند. جهانپور بیان کرد: بر اساس این گزارشها تاکنون ۷۷ هزار و ۳۵۰ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در کشور بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شدهاند که حدود ۸۰ درصد مبتلایان است و از نظر بهبودیافتگان همسطح آلمان هستیم. ۲۷۸۷ نفر از این بیماران نیز در وضعیت شدید این بیماری و به نوعی بحرانی تحت مراقبت قرار دارند که امیدواریم شفا پیدا کنند. وی گفت: تاکنون ۴۸۴ هزار و ۵۴۱ آزمایش تشخیص «کووید-19» در ۱۲۶ آزمایشگاه کشور انجام شده است. جهانپور افزود: اگر توفیقی در مدیریت کرونا بوده، مرهون همکاری مردم و مراعات اصول بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی بوده و ادامه این روند نیازمند همکاری مداوم مردم است.
* شیوه محاسبه آمار فوتیهای کرونا در ایران
درباره آمار کروناییها سوالات بسیاری وجود دارد؛ اینکه آیا کسانی که فقط بستری میشوند جزو آمار بهبودیافتگان محسوب میشوند یا افراد کرونایی بدون هیچ علامت و بهبودیافته هم جزو آمارها به حساب میآیند؟ آیا بیماران مشکوک به کرونا در صورت فوت کردن هم جزو آمار قربانیان محسوب میشوند؟ ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت درباره شیوه محاسبه آمار فوتیهای کرونا در کشور بیان کرد: کشورهای مختلف پروتکلهای مختلفی در این زمینه دارند. هر بیماری که تست مثبت کرونا داشته باشد، چه بستری بوده باشد و چه بستری نباشد، جزو آمار محسوب میشود. در کشور انگلستان، بیماران کرونا مثبتی که خارج از بیمارستان یا منازل یا مراکز نگهداری سالمندان بودند، جزو آمار به حساب نمیآمدند. در ایران اگر کسی تست مثبت داشته و فوت کرده باشد، جزو آمار محسوب میشود. در برخی کشورهای اروپای غربی هرکسی که تست کرونا مثبت دارد و فوت میکند و بیماری زمینهای دیگری مثل دیابت یا قلبی و عروقی یا پرفشاری خون دارد، از آمار حذف میشود. در ایران اگر علت اصلی فوت کرونا باشد، همان کرونا اعلام میشود. در نتیجه آمار ایران از نظر فوت کرونا بسیار شفافتر است. اگر کسی تست مثبت نداشته باشد اما مشکوک بوده هم میگوییم با رعایت احتیاط دفن شود. حریرچی درباره آمار بهبودیافتگان کرونا نیز گفت: بهبودیافتگان کرونا نیز کسانی هستند که تست مثبت در سرپایی یا بیمارستان دارند و حالشان خوب میشود و میتوانند به فعالیت عادی بازگردند که این افراد در آمار بهبودیافتگان اعلام میشوند.
ارسال به دوستان
اخبار
همدلی برای تهیه تجهیزات سرمایشی در فصل گرما
با نزدیک شدن به فصل گرما نیاز به امکانات سرمایشی بویژه در استانهای جنوبی به مسالهای حیاتی تبدیل شده است. در روزهای اخیر که رزمایش همدلی و مواسات در کشور جنبه عمومیتری پیدا کرده است، امیدها به گشایش مشکلات گروههای مستضعف و محروم توسط نیکوکاران نیز بیشتر است.
به گزارش «وطن امروز»، به نظر میرسد وسائل و تجهیزات سرمایشی برای افراد محروم در نقاط گرمسیر نیز میتواند بخشی از این رزمایش همدلی باشد، چرا که با شدت گرفتن گرما بویژه در استانهای جنوبی شرایط زندگی برای هموطنان سختتر و سختتر میشود. از سوی دیگر افزایش قیمت وسایل سرمایشی باعث شده برخی خانوادهها نتوانند براحتی این تجهیزات را تامین کنند و از همین رو شرایط سختی داشته باشند.
یکی از فعالان جهادی در خوزستان که فعالیتهای گستردهای در محلات محروم و مستضعف حاشیه اهواز دارد، درباره مضیقه کولر در این ایام به خبرنگار ما گفت: محلات فقیر و کم برخوردار در حاشیه اهواز که با توجه به مخاطرات و بلایای طبیعی و غیرطبیعی و بویژه ماجرای سیل، از سال گذشته با مشکلات عدیده دست و پنجه نرم میکنند، این روزها برای تهیه کولر و وسایل سرمایشی شرایط سختی را پشت سر میگذارند.
او همچنین درباره شدت گرفتن مشکلات در ایام کرونایی افزود: با توجه به اینکه وضعیت شغلی برخی افراد در حاشیه شهر اهواز بعد از ماجرای کرونا به مخاطره افتاده است، عملا امکان مالی تهیه تجهیزات سرمایشی نیز وجود ندارد. به همین دلیل یکی از پیشنهادات ما برای اینکه این مشکل حداقل برای بخشی از نیازمندان مرتفع شود، این است که بخشی از کمکهایی که در مسأله رزمایش همدلی و مواسات تجمیع میشود، به این موضوع اختصاص پیدا کند.
***
جمعآوری کودکان خیابانی بزودی آغاز میشود
استاندار تهران گفت: با هماهنگیهای انجام شده بزودی جمعآوری کودکان کار و خیابانی و نگهداری آنها بر اساس پروتکلهای جدید بهداشتی آغاز میشود. انوشیروان محسنیبندپی در گفتوگو با فارس، درباره جمعآوری معتادان متجاهر اظهار داشت: استدلال ما این است که با توجه به شیوع ویروس کرونا بهترین مکان برای افرادی که معتاد هستند و بیماری زمینهای دارند محیطهایی است که در آن تجمع وجود ندارد. وی افزود: به عنوان مثال در کهریزک و زندانها با توجه به شرایط حفاظتی کمترین شیوع را شاهد بودهایم و بنابراین نسبت به جمعآوری معتادان متجاهر که عمدتا دارای بیماریهای زمینهای هم هستند، اقدام شده تا جلوی گسترش ویروس کرونا را بگیریم. این افراد 14 روز در قرنطینه میمانند و تست کرونا میدهند. تاکنون حدود 300 معتاد متجاهر از استان تهران جمعآوری شده و این روند همچنان ادامه دارد. وی افزود: اگر تست اولیه این معتادان هم منفی باشد در مکانی 14 روز نگهداری خواهند شد و افرادی که تست کرونای آنها مثبت باشد به مراکز درمانی مشخص شده اعزام میشوند. وی بیان داشت: در مرحله بعدی جمعآوری کودکان کار و خیابانی در نظر گرفته شده که سازمان بهزیستی با رعایت پروتکلهای ابلاغی وزارت بهداشت باید نسبت به تأمین زیرساختهای لازم جهت نگهداری کودکان کار و خیابانی اقدام کند.
***
سیمکارتهای دانشآموزی آماده واگذاری است
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزشوپرورش از طرح ساخت یا وارد کردن تبلت دانشآموزی و آماده شدن سیمکارتهای دانشآموزی با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد. به گزارش فارس، علی الهیارترکمن در برنامه سیمای خانواده، با اشاره به مشکلات سامانه «شاد» درباره مناطقی که دسترسی به اینترنت ندارند، اظهار کرد: در این مناطق از طریق شبکههای تلویزیون استانی، رادیویی، ارسال جزوه و درسنامه بین دانشآموزان، تدریس انجام میشود و در جاهایی که طبق پروتکلهای وزارت بهداشت سفید اعلام شده است با پیشبینی استانداردهای بهداشتی، کلاسهای حضوری برگزار میشود.
وی افزود: مشکل نداشتن تلفن همراه برای دانشآموزان جهت ورود به سامانه شاد را شاید نتوانیم در کوتاهمدت حل کنیم اما برای بازه میانمدت میتواند حلوفصل شود و در این راستا تمهیداتی را پیشبینی کردهایم. وی ادامه داد: با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ساخت یا وارد کردن تبلتهای دانشآموزی در حال رایزنی و همکاری هستیم.
***
برخورد پلیس فتا با هنجارشکنان در فضای مجازی
رئیس پلیس فتای ناجا گفت: در صورت وقوع موارد مجرمانه در فضای مجازی و انتشار محتوای هنجارشکنانه در تضاد با اخلاقیات حاکم بر فرهنگ جامعه، با هنجارشکنان برخورد میکنیم. سردار وحید مجید اظهار داشت: در پی شیوع ویروس کرونا در کشور و به دنبال آن رعایت توصیههای بهداشتی مبنی بر پرهیز از ترددهای غیرضروری و در خانه ماندن و با توجه به روی آوردن هموطنان به فضای مجازی به منظور سپری کردن ساعاتی که در منزل هستند، متاسفانه شاهد رواج ناهنجاریهای اخلاقی در این فضا و بالطبع سوءاستفاده مجرمان از این شرایط به وجود آمده هستیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|