|
خودکفایی ایران در تأمین تجهیزات پدافند هوایی
فرمانده کل ارتش گفت: پدافند هوایی با تکیه بر جوانان و استفاده از ظرفیتهای داخلی در حوزههای موشکی، راداری، ارتباطی، اطلاعات و شناسایی و بخشهای مربوط به مراقبت از آسمان کشور نیازهای خود را تامین میکند و وابستگیای به خارج از کشور ندارد. امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی افزود: پدافند هوایی خط مقدم دفاع است و لازم است هر چه بیشتر در راستای ارتقای توان و آمادگی رزمی این بخش مهم از نیروهای مسلح تلاش شود.
ارسال به دوستان
وزارت خارجه فرانسه با انتشار بیانیهای مداخلهجویانه به صدور حکم روحالله زم اعتراض کرد
خروس بیمحل
زم در جلسه دوم دادگاهش به همکاری با سرویس امنیتی فرانسه اعتراف کرده بود
گروه سیاسی: برخورد قضایی با متهمان امنیتی دوتابعیتی در سالهای اخیر باعث تلاشهای گسترده دولتهای غربی برای اثرگذاری بر سرنوشت پرونده آنها شده است. در همین زمینه روز گذشته، یک روز بعد از آنکه سخنگوی قوهقضائیه خبر از صدور حکم اعدام روحالله زم داد، وزارت خارجه فرانسه با انتشار بیانیهای مداخلهجویانه به این بهانه بار دیگر ادعاهای خود را درباره فریبا عادلخواه مطرح و به حکم اعدام روحالله زم اعتراض کرد.
به گزارش «وطن امروز»، وزارت خارجه این کشور در بخشی از این بیانیه با اشاره به اتهاماتی که علیه فریبا عادلخواه، مجرم دوتابعیتی ایرانی- فرانسوی مطرح شده است، ادعا کرد: ما این تصمیم مقامات ایران را که تنها به خاطر اهداف سیاسی و بدون وجود هرگونه مدرک یا شواهد جدی بر نگه داشتن خانم فریبا عادلخواه پافشاری میکنند، محکوم میکنیم. وزارت خارجه فرانسه در ادامه با تاکید بر اینکه ما درباره اطمینان حاصل کردن از آزاد شدن هموطنمان هنوز هم مصمم هستیم، به حکم صادرشده برای روحالله زم نیز واکنش نشان داد و با بیان اینکه این حکم را ضربهای جدی به آزادی بیان و آزادی مطبوعات در ایران میداند، آن را محکوم کرد.
اظهارات مداخلهجویانه وزارت خارجه فرانسه درباره احکام صادر شده برای ۲ مجرم ایرانی با واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان مواجه شد. سیدعباس موسوی در این زمینه با بیان اینکه رسیدگی و صدور احکام درباره جرائم اتباع ایرانی در یک فرآیند دادرسی عادلانه و در چارچوب مقررات و حقوق شهروندی در جمهوری اسلامی ایران در صلاحیت محاکم قضایی ایران است، گفت: خانم عادلخواه و روحالله زم متناسب با جرائم ارتکابی محکوم شدهاند و در حال گذراندن محکومیت خود هستند. رویکرد مداخلهجویانه دولت فرانسه در زمینه مسائل داخلی ایران مسأله جدیدی نیست و پیش از نیز بارها از این طریق سعی بر تاثیرگذاری بر تصمیمات دستگاه قضایی کشورمان داشتهاند. پیش از این مهرماه سال گذشته نیز وزارت خارجه فرانسه مواضعی اینچنینی در زمینه بررسی پرونده فریبا عادلخواه مطرح کرده بود که با واکنش مقامات داخلی کشورمان مواجه شد. موسوی مهرماه سال گذشته نیز با اشاره به اینکه «تابعیت مضاعف» اتباع ایرانی وفق قوانین جمهوری اسلامی ایران به رسمیت شناخته نشده است و فریبا عادلخواه به عنوان یک شهروند ایرانی شناخته میشود، خبر از رسیدگی به پرونده او در چارچوب قوانین دادرسی عادلانه کشور داده بود. وی دی ماه سال گذشته نیز در پاسخ به پرسشی درباره اقدام وزارت خارجه فرانسه در فراخواندن سفیر کشورمان در پاریس و بیانیه آنها گفته بود: بیانیه وزارت خارجه فرانسه درباره یک تبعه ایرانی، اقدامی مداخلهجویانه بوده و درخواست فرانسه را فاقد مبنای حقوقی میدانیم، زیرا فرد مورد نظر تبعه ایران است و به اتهام «ارتکاب اعمال جاسوسی» بازداشت شده است و وکیل ایشان از جزئیات پرونده اطلاع داشته و پرونده وی توسط قوهقضائیه در دست بررسی است.
نکته قابل توجه در این زمینه وسعت یافتن دامنه دخالتهای دولتهای اروپایی و در راس آنها دولت فرانسه، در امور داخلی و قضایی کشورمان است، به گونه ای که اگر تا پیش از این دولت این کشور با ورود به پرونده افرادی همانند فریبا عادلخواه که مجرمی دوتابعیتی و دارای تابعیت این کشور بوده است، تلاش برای تحت تاثیر قرار دادن برخورد قضایی کشورمان را داشت، ورود فرانسویها به پرونده روحالله زم نشان از وسعت پیدا کردن دامنه دخالتهایشان دارد. ارتباط دادن حکم صادر شده برای زم که فعالیتهای آشکار کانال تلگرامی او در بسط و ترویج خشونت، امری غیرقابل انکار است، به مسأله آزادی بیان و مطبوعات، حکایت از مداخله دولت این کشور در زمینه امنیت ملی کشورمان دارد.
لازم به ذکر است غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوهقضائیه در نشست خبری روز سهشنبه خود ضمن اشاره به صدور حکم اعدام روحالله زم، درباره وضعیت محکومیت فریبا عادلخواه گفته بود: درباره این رای تجدیدنظرخواهی شده و پرونده به دادگاه تجدیدنظر رفته است و اخیرا دادگاه تجدیدنظر حکم دادگاه بدوی را تایید کرده و او به لحاظ ارتکاب جرائم امنیتی که اجتماع و تبانی در جهت اقدام علیه امنیت کشور بوده، به تحمل ۵ سال حبس محکوم شده است.
* راز همدلی فرانسه
حمایت تمامقد وزارت خارجه فرانسه از روحالله زم در حالی که وی تابعیت این کشور را ندارد، نشان از وجود ارتباطی قوی و سازمانیافته میان این مجرم امنیتی و دولت و دستگاههای اطلاعاتی- امنیتی فرانسه دارد. پیش از این در جریان دومین دادگاه بررسی اتهامات روحالله زم هم به مباحثی پیرامون همکاری و پوشش حداکثری زم توسط دستگاههای اطلاعاتی این کشور اشاراتی شده بود. زم در دادگاه مذکور در زمینه مهاجرت خود به فرانسه گفته بود: «سال ۹۱ بود که از مالزی به ترکیه رفتم و ۳ ماه در آنجا بودم. سپس از طریق یکی از دوستانم که سال ۸۸ با او آشنا شده بودم، به سفارت فرانسه در ترکیه مراجعه کردم و در آنجا با سفیر فرانسه صحبت کردم. از آنها درخواست ویزا کردم که آنها به من ویزای فرانسه دادند. تقریبا شهریور ۹۱ بود که وارد فرانسه شدم؛ من در مالزی ازدواج کرده بودم، لذا با دختر و همسرم به فرانسه رفتیم». وی در پاسخ به سوال قاضی در زمینه همکاری با دستگاههای اطلاعاتی فرانسه گفته بود: «پس از مکالمه روحانی و مکرون از پلیس فرانسه با من تماس گرفتند و گفتند در خطر ترور هستی و 6 یا 7 جلسه طول کشید تا من را بشناسند و حدود 4 یا 5 ماه این رفت و آمدها ادامه داشت و ایمیل دادند که گزارشات را درباره اخبار خودت ارسال کن. گزارشات را ارسال کردم. حفاظت نامحسوس گذاشتند تا اینکه آدرس خانه، تلفن، کارتهای بانکی و مشخصاتم در سایتهای داخلی منتشر شد. پس از آن آدرس را به پلیس دادم و ۲۴ ساعت بعد خانه من را عوض کردند و تیم حفاظت سنگینی قرار دادند و هر ۲ ماه یکبار با من قرار میگذاشتند. تعیین وضعیت حفاظت میکردند و به من گفتند بعد از مکرون سنگینترین تیم حفاظت برای تو است».
ارسال به دوستان
رئیس مجمع نمایندگان طلاب در گفتوگو با «وطن امروز»:
به دنبال تحول در حوزه هستیم
مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم اولین دوره فعالیت خود را تیرماه 68 آغاز کرد؛ مجمعی که کارویژههای گوناگونی دارد، از پیگیری دغدغهها و مطالبات طلاب تا انتقال انتقادات و پیشنهادهای حوزویان به مسؤولان کشور. به بهانه آغاز هشتمین دوره مجمع طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، حجتالاسلام والمسلمین سیداکبر حسینینژاد، رئیس این مجمع در گفتوگو با «وطن امروز» به تشریح فعالیتهای مجمع نمایندگان طلاب پرداخت.
***
* لطفا تشریح بفرمایید انگیزه تاسیس مجمع نمایندگان طلاب حوزه علمیه قم چگونه شکل گرفت؟
سفارشهای مکرر حضرت امام خمینی(ره) و بویژه منشور روحانیت ایشان، سبب شد جامعه مدرسین جهت پیگیری و اجرای فرامین امام راحل اقدام به تشکیل ستادی کند، لذا آن ستاد به ریاست وقت جامعه مدرسین، مرحوم آیتالله مشکینی(ره) اقدام به برگزاری انتخابات نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم کرد تا نمایندگان منتخب، نظرات و پیشنهادات و ایدههای خود را محضر مراجع عظام تقلید، رهبر کبیر انقلاب و جامعه محترم مدرسین و مرکز مدیریت حوزه علمیه ارائه و در مقابل منویات ایشان را به طلاب و فضلا ارائه کنند. در واقع مجمع نمایندگان طلاب رابط بین طلاب و آن بزرگواران بود.
* بد نیست گریزی بزنیم به نامه حضرت امام خمینی به طلاب که معروف شد به منشور روحانیت؛ این منشور را چگونه ارزیابی میکنید؟
دشمن برای ضربه زدن به انقلاب، برای قم و حوزه علمیه برنامه داشت. دشمن قصد داشت پروژه نفوذ در حوزه را در پیش بگیرد و به همین خاطر، امام راحل این خطر را جدی دیده بودند و اقدام به ابلاغ منشور روحانیت جهت پیشگیری از نفوذ دشمن در بین طلاب کردند. برای همین است که تمام طلاب و بزرگان حوزه همیشه باید منشور روحانیت امام خمینی(ره) را به عنوان اساسنامه حوزه و سند بالادستی در نظر داشته باشند، چرا که بنده یقین دارم اگر به هشدارهای امام راحل(ره) که در این منشور مهم آمده توجه نکنیم، ضربه خواهیم خورد.
* در یکی از دیدارهایی که اعضای مجمع نمایندگان طلاب با رهبر حکیم انقلاب داشتند، ایشان بر انقلابی ماندن حوزه تأکید داشتند و این مسأله را مطالبه کردند؛ مجمع نمایندگان طلاب چه فعالیتهایی در این زمینه داشته است؟
یکی از خاطرات شیرینی که مجمع نمایندگان طلاب دارد، دیدارهایی است که با رهبر معظم انقلاب داشته است، مخصوصا آخرین دیدار ما با ایشان که ۲۵ اسفند ۱۳۹۴برگزار شد و فرمایشات مهمی را خطاب به اعضای مجمع نمایندگان طلاب مطرح کرده و بر انقلابی ماندن حوزه تاکید کردند.
بنده بعد از این دیدار، خدمت آیتالله یزدی رئیس جامعه مدرسین، آیتالله حسینیبوشهری مدیر وقت حوزههای علمیه و اعضای شورای عالی حوزه رسیده و خدمت این بزرگان عرض کردم که مخاطب سخنان رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالی، فقط مجمع نمایندگان طلاب نبوده است، بلکه مخاطب این مطالبه تمام شما عزیزان هستید که حوزه باید انقلابی بماند و باید در این زمینه کار عملیاتی شده و به همایش و نشست بسنده نشود.
در این راستا، هماهنگیهایی بین شورای طرح و برنامه حوزههای علمیه و مجمع نمایندگان طلاب انجام شد و نزدیک به ۲ ماه روی سخنان امام راحل(ره)، منشور روحانیت و سخنان رهبر حکیم انقلاب مدظلهالعالی، فعالیتهای مناسبی انجام گرفت و سیاستها و راهکارهای انقلابی ماندن حوزههای علمیه تدوین و در شورای عالی حوزههای علمیه بررسی و تصویب شد.
به نظر بنده، این مسأله، یکی از بزرگترین تحولها در حوزه بود که شورای عالی حوزههای علمیه، مطالبات حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری مدظلهالعالی از حوزه را به تصویب رساند و سپس برای اجرا به تمام مدیران حوزههای علمیه سراسر کشور ابلاغ کرد.
تصویب و ابلاغ طرح مطالبات امام راحل و مقام معظم رهبری مدظلهالعالی از حوزههای علمیه، از طرحهای بسیار مهمی بود که همانند آن را تا آن روز در حوزه نداشتیم.
خوشبختانه فضای حوزههای علمیه، شورای عالی حوزه و مسؤولان حوزه انقلابی است و الحمدلله بخشهایی از این مصوبات اجرایی شده است و باید جهت اجرایی کردن تمام مصوبات بیش از پیش تلاش کنیم.
بنده اعتقاد دارم اگر همین مصوبه شورای عالی حوزههای علمیه مطالبه شود، بحث تحول حوزه و انقلابی ماندن حوزههای علمیه بسیار سرعت خواهد گرفت. این برای نخستینبار است که سخنان امام راحل و مقام معظم رهبری مدظلهالعالی به صورت دستورالعمل و آییننامه درآمده و ابلاغ شده است.
* آیا مجمع نمایندگان طلاب بحث مطالبه از مسؤولان را نیز در دستور کار دارد؟
بله! مجمع نمایندگان جهت تحقق این مطالبه بسیاری از مسؤولان کشور را به مجمع عمومی نمایندگان طلاب دعوت کرده و آنان را مورد سوال و پرسش قرار میدهد. در این رابط از مسؤولانی مانند «آیتالله آملیلاریجانی، رئیس وقت قوهقضائیه»، «آیتالله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه»، «حجتالاسلام والمسلمین منتظری، دادستان کل کشور» و «حجتالاسلام والمسلمین واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی» دعوت به عمل آمد و نمایندگان طلاب و فضلا به بیان سوالات، پیشنهادات و انتقادات خود پرداختند.
ارسال به دوستان
اخبار
بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه
تعهد قوی به استقلال سوریه
روسای جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه در یک بیانیه مشترک بر تعهد قوی خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه و همچنین اهداف و اصول منشور ملل متحد تاکید کردند. به گزارش فارس، نشست مجازی سران روند آستانه روز گذشته برگزار شد. حسن روحانی، ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان بعد از اتمام این جلسه مجازی در یک بیانیه مشترک تاکید کردند: منازعه سوریه هیچ راهحل نظامی نداشته و تنها از طریق روند سیاسی سوری- سوری با تسهیلگری سازمان ملل وفق قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل قابل حلوفصل خواهد بود. رؤسای جمهوری ۳ کشور همچنین عزم خود را برای مقابله با دستورکارهای جداییطلبانه با هدف تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و نیز تهدید امنیت ملی کشورهای همسایه ابراز کردند. در بخش دیگری از این بیانیه بر ضرورت توجه به مسأله شیوع کرونا در سوریه نیز توجه و تاکید شده است: همهگیری ویروس کرونا در سوریه میتواند نظام سلامت و شرایط اجتماعی، اقتصادی و انسانی سوریه را با چالش جدی مواجه کند. رؤسایجمهوری ایران، روسیه و ترکیه تحریمهای یکجانبه مغایر حقوق بینالملل بشردوستانه و منشور ملل متحد را بویژه در شرایط همهگیری «کووید-19» مردود دانستند. در این راستا، روسای جمهوری ۳ کشور بر ضرورت حیاتی فراهم کردن دسترسی بشردوستانه سریع، امن و بلامانع در سراسر سوریه برای تسکین آلام مردم این کشور تأکید کردند و از جامعه بینالملل بویژه سازمان ملل و نهادهای بشردوستانه آن خواستند به دور از تبعیض، سیاسیکاری و پیششرط، کمکهای خود به تمام سوریها را افزایش دهند.
***
پیام قالیباف به رؤسای مجالس کشورهای جهان
ضرورت مقابله با الحاق کرانه باختری فلسطین
محمدباقر قالیباف در پیامی به روسای مجالس کشورهای جهان تاکید کرد: انتظار میرود پارلمانها نقش فعالی در مقابله با الحاق کرانه باختری فلسطین ایفا کنند. به گزارش خانه ملت، رئیس مجلس در پیامی به روسای مجالس جهان تاکید کرد: بیتردید رفتارهای غیرانسانی و ناقض حقوق بشر رژیم صهیونیستی به تشدید بحران در منطقه بویژه در سرزمینهای اشغالی انجامیده و تهدید جدی علیه صلح و امنیت جهان به شمار میرود. وی خاطرنشان کرد: مایلم در آستانه سیام ژوئن روز بینالمللی بزرگداشت پارلمانتاریسم از شما بخواهم ضمن محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی در تداوم اشغال سرزمینهای فلسطینی از جمله قدس، جولان و بخشهایی از کرانه باختری، بیش از پیش به حمایت از حقوق مردم مظلوم فلسطین مبادرت ورزید. قالیباف افزود: انتظار میرود پارلمانها نقش فعالی در مقابله با الحاق کرانه باختری فلسطین ایفا کنند، زیرا امروز ملت فلسطین بیش از هر زمان دیگری به حمایت آزادیخواهان جهان جهت مقابله با سیاستهای توسعهطلبانه رژیم اشغالگر قدس نیاز دارد.
***
نیویورکتایمز:
نشست شورای امنیت، انزوای آمریکا را بیشتر آشکار کرد
روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی به نقل از دیپلماتها و تحلیلگران، نتیجه تلاش آمریکا در شورای امنیت برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را شکست آمریکا و بیانگر انزوای آن تلقی کرد. به گزارش ایسنا، نیویورکتایمز در گزارشی درباره جلسه دیروز شورای امنیت سازمان ملل نوشت: مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا خواستار تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران شد اما درخواست او با وجود چین و روسیه که این درخواست را آشکارا رد کردند و متحدان نزدیک آمریکا که در این باره تردید داشتند، با استقبال مواجه نشد. نیویورکتایمز به نقل از دیپلماتها در این گزارش مطرح کرده است: این پیشنهاد آمریکا نتیجهای جز شکست در شورای امنیت سازمان ملل در بر ندارد و حتی ممکن است به قدر کافی مورد حمایت واقع نشود که بتوان آن را به رای گذاشت. گزارش نیویورکتایمز میافزاید: تحلیلگران بر این باورند مقاومت در برابر درخواست پمپئو نه فقط از جانب رقبایی همچون چین و روسیه، بلکه از سوی متحدان مهم واشنگتن، بیانگر انزوای رو به گسترش و تاثیر رو به افول آمریکاست. این روزنامه در بخش دیگری از گزارش خود به نقل از هنری رم، تحلیلگر ارشد گروه اوراسیا در زمینه ایران نوشت: این نشست مثالی واضح از انزوای واشنگتن درباره مسأله ایران و همچنین مثالی برای شکست آمریکا در ۳ سال گذشته در زمینه قانع کردن دیگر اعضای توافق هستهای به پشتیبانی از رویکردش بود.
***
وصول ۱۲ هزار میلیارد تومان از بدهکاران بانکی
سخنگوی قوهقضائیه با بیان اینکه در دوره اخیر مدیریت قوهقضائیه در بخشهای مختلف بویژه در حوزه حقوق عمومی و معوقات بانکی ورود جدی کردیم، گفت: این موضوع در بخش قضایی و غیرقضایی دنبال میشود. در همین رابطه ارقام قابل توجهی از مطالبات بانکها با بهرهگیری از وثایق و اموال و املاک وصول شده است. به گزارش «وطن امروز» به نقل از رادیو گفتوگو، غلامحسین اسماعیلی افزود: دادگاههایی که در شعب ویژه قضایی رسیدگی جرائم اقتصادی دنبال میشود مربوط به بانکهاست. خردادماه ۱۲ هزار میلیارد تومان از بدهی یکی از گروههای بدهکار بانکی را با پیگیری وصول کردیم. این موضوع در پروندههای مختلف در حال انجام است. اسماعیلی با اشاره به اینکه آنچه از سوی بانک مرکزی اعلام میشود جزو اولویتهای کاریمان است، گفت: در سال اخیر و سال گذشته مجموعه مدیریت بانک مرکزی هم ورود کرده است؛ در زمینه بدهیها و افرادی که ارز دریافت کردند و همچنین افرادی که صادرات کردند و ارز صادراتی را وارد نکردند. در زمینه بیتالمال و حقوق عمومی تلاش میکنیم و تا الان موفقیتهای زیادی داشتهایم. وی بیان کرد هر جا به ما موضوعی اعلام شود، رسیدگی میکنیم.
ارسال به دوستان
حوزه انقلابی نباشد آسیب میبیند
حجتالاسلام الیگودرزی*: براساس قانون، شورای عالی حوزههای علمیه 2 وظیفه مهم را بر دوش دارد: یک: سیاستگذاری حوزه شامل هدفگذاری و تنظیم و تصویب برنامههای بنیادی و کلان نظام تربیتی و علمی حوزه 2: انتخاب مدیر ارشد حوزههای علمیه کشور در راستای تحقق شایسته سیاستها و رسالتهای حوزه.
با توجه به این 2 تکلیف اساسی و نیز بر حسب شرایط کنونی و پیش رو در جهان، منطقه و ایران اسلامی، این پرسش مطرح میشود که چه انتظاراتی میتوان از هشتمین شورای عالی حوزههای علمیه داشت؟ شورای سیاستگذاری حوزه تاکنون کارنامه نسبتا خوبی از جمله تصویب رشتههای متنوع و جامع علمی مورد نیاز امروز کشور و جهان و حمایت از آن ارائه کرده است اما آیا آنچه تاکنون انجام شده متناسب با رسالت و مأموریت حقیقی و فراگیر این شوراست؟
بسیار واضح و روشن است که تا وصول به هدف عالی و نیازهای واقعی جامعه دینی، فاصله زیادی وجود دارد. یعنی اعضای محترم شورای جدید با تکالیف بسیار سنگین و فوق آنچه تصور میشود روبهرو خواهند بود.
این تکلیف زمانی سنگینی خود را نشان میدهد و بیش از هر زمانی قلوب تصمیمسازان و تصمیمگیران را تسخیر میکند که 3 مطلب در نظر گرفته شود: مطالبات مردم انقلابی ایران، رشد جریانهای مقاومت در منطقه و بیداری، عدالتخواهی و مطالبهگری جهانی. این نکته را هم باید مدنظر داشت که تولید علوم انسانی- اسلامی قابل عرضه و پاسخگو نیز یکی از برجستهترین و اساسیترین تکالیف انباشته شورای سیاستگذاری حوزه است. شورای عالی جدید حوزه با هوشمندی و اراده راسخ و با تدبیر همهجانبه، باید متفاوت و پویاتر از قبل کمر همت ببندد و مواظبتهای ویژهای را در کانون توجه و اقدام عملی خود قرار دهد. در همین راستا چند نکته را متذکر میشوم.
- ضرورت تعبد عقلایی و بدون وقفه به همه ابعاد و جزئیات رهنمودهای ولی امر مسلمین. جامعاندیشی، دوراندیشی و عمقنگری آن حکیم فرزانه در بستر تفکرات و در بند بند نظراتشان به طور پیوسته در طول انقلاب برای همگان شفاف و آرامبخش بوده است و با شناخت دقیق و جامعی، زوایای مصالح مکشوف و غیرمکشوف و پیدا و پنهان حوزه و جهان اسلام را مد نظر داشته و با آگاهی کامل به نتایج توجه به نظرات مراجع تقلید و سایر بزرگان - ادامالله عزهم- ارائه طریق کردهاند.
- شناسایی و شناخت آسیبها و خسارتهای ناشی از کمتوجهی برخی عناصر صادق، دلسوز و مؤثر حوزوی که فاقد تحلیل درست از تکالیف دقیق، ظریف، جامع و پیچیده امروز پیش روی حوزه هستند و نیز برگزیدن راهکار اصلاح این مهم.
- شناسایی و مواظبت جدی نسبت به دستهای مرموز پنهان و آشکاری که به بهانههای مختلف و با سوءاستفاده از عناوین ارزشمندی چون «استقلال حوزه»، «تراث سلف صالح» «جایگاه مرجعیت» و ... با شیطنتهای نرم خاص خود و با گرفتن قیافهای دلسوزانه تلاش میکنند با پوشش دفاع شکلی و با بیانات شعارگون، احساسبرانگیز و شبههآفرینی، زمام اداره حوزه و حوزویان را به دست آورند. این جریان، عناوین مذکور را منطبق با هواهای نفسانی خود و همسو با جریانهای انحرافی سیاسی و اجتماعی موجود در کشور، تأویل و تفسیر به رأی میکنند؛ تا شاید از این رهگذر بتوانند ارتباط وثیق و کارآمد حوزه و نظام را با موانع جدی مواجه کرده یا دستکم بین حوزه و نظام فاصله و جدایی بیندازند. با کمی تأمل در آسیبشناسی حوزه و چرایی عدم وصول همهجانبه حوزه به اهداف والای خود در تأمین همهجانبه نیاز بشر و اداره جامعه اسلامی، به این نکته خواهیم رسید که یکی از علتهای آسیبپذیری، عدم توجه کافی و وافی به بعد انقلابیگری در روند برنامههای حوزه است. حرکت جهادی و افتخارآمیز طلاب و فضلای انقلابی در متن جامعه و بویژه جلوهنمایی این حرکت جهادی در بحرانها و ضرورتهایی چون سیل، زلزله و کرونا، به وضوح این مهم را به اثبات میرساند.
* عضو هیات رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|