|
بازدید کیم جونگ اون از مقبره پدربزرگ
روزنامه رسمی کرهشمالی نوشت کیم جونگ اون دیروز در قصر خورشید به پدربزرگ خود ادای احترام کرد. این دیدار در حالی انجام شده که رسانههای کرهشمالی ماه آوریل درباره دیدار رهبر این کشور از مقبره پدربزرگش به مناسبت روز تولد او خبری منتشر نکرده بودند. سالگرد تولد پدربزرگ کیم جونگ اون، به عنوان بنیانگذار کرهشمالی یکی از رویدادهای بسیار مهم در این کشور به شمار میرود.
ارسال به دوستان
کاخ سفید با ارسال نامه رسمی، تهدید ترامپ مبنی بر خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت را عملی کرد
جهانینسازی
ادعای ترامپ در خصوص رفتار غیر استاندارد سازمان جهانی بهداشت در حالی مطرح شده که وی بارها به دلیل اظهارات جنجالی درباره «کووید-۱۹» مورد انتقاد کارشناسان قرار گرفته است
احسان تقدسی*: ترامپ و نمادها ترامپ به تنهایی مهمترین سند برای بیتعهدی و بیتفاوتی آمریکا به تعهدات بینالمللی است. تعهدات بینالمللی دولتهای دنیا به سازمانهای بینالمللی یا قراردادهای دوجانبه و چندجانبه یکی از مهمترین اصول جامعه بینالملل پس از جنگ دوم جهانی بود که با وجود فراز و نشیبهای فراوان، بالاخره رعایت میشد. بعد از پایان جنگ سرد، آمریکاییها هر زمان که میخواستند به این تعهدات بیتوجهی میکردند یا آن را بازیچه سیاستهای خود قرار میدادند اما لااقل در حد کلام هم که شده بود، خود را متعهد به آداب گذشتگان وانمود میکردند. در دوره ترامپ اما همین ظاهر هم رعایت نمیشود. او حتی به «نماد»ها هم بیتوجه است. ترامپ در کوران رقابتهای ریاست جمهوری سال 2016 بارها از لزوم انزواگرایی آمریکا یا به عبارتی مشغول بودن آمریکا به مشکلات خود و رهاکردن تعهداتی که از نظر وی بیهوده است، سخن گفته بود. این تعهدات، گسترهای به بزرگی تعهد به امنیت اروپاییها در چارچوب ناتو، تعهد به سازمانهای بینالمللی، حضور سربازان آمریکایی در اقصی نقاط دنیا از جمله ژاپن، کرهجنوبی و... را در بر میگرفت. ترامپ حالا از بخشی از این توافقات خارج شده و هوای خارج شدن از برخی دیگر را در سر میپروراند و برای برخی دیگر برنامهای برای باج گرفتن از متحدان سنتی آمریکا دارد که «اگر حمایت ما را نیاز دارید، خودتان پولش را بدهید...». تا اینجای ماجرا جذاب است اما داستان اصلی آمریکا آنجا آغاز میشود که خروج آمریکا از سازمانهای بینالمللی اگرچه در کوتاهمدت این سازمانها را با بحران مالی مواجه میکند اما در بلندمدت رقبای بزرگی مثل چین یا حتی روسیه و احتمالا کشورهای ثروتمندتر اروپا خیلی زود جای آمریکا را پر میکنند و آمریکا در عمل نفوذ سنتی خود در دنیا را بیش از گذشته از دست خواهد داد. در نهایت اینکه خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت را دلیلی بر ادامه افول آمریکا در دنیا باید دانست؛ داستانی که بعد از جنگ سرد شروع شد ولی با بزک دولتهای مختلف آمریکا کمتر به چشم میآمد و ترامپ تنها هنرش عریان کردن این حقیقت بوده است. ***
گروه بینالملل: خبر خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت در حالی به طور رسمی از سوی مقامات این سازمان تایید شد که دنیا به شکل جدی درگیر شیوع «کووید- 19» و تلفات جانی ناشی از آن است. تضعیف این سازمان در این مقطع زمانی علاوه بر اینکه انتقادهای جدی را به عملکرد ایالاتمتحده برانگیخته، عملا منجر به انزوای بیش از پیش آمریکا نیز خواهد شد.
به گزارش «وطن امروز»، سرانجام پس از چند ماه تهدید از سوی ایالاتمتحده، دولت آمریکا با ارسال درخواست رسمی خود به سازمان ملل متحد اعلام کرد از سازمان جهانی بهداشت خارج میشود. سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد سهشنبهشب تأیید کرد ایالاتمتحده کتبا به این نهاد اعلام کرده که بنا دارد از سازمان جهانی بهداشت خارج شود. «باب منندز» سناتور دموکرات ایالت نیوجرسی هم شامگاه سهشنبه اعلام کرد «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا رسما این کشور را از سازمان جهانی بهداشت خارج کرد. وی در پیامی در توئیتر نوشت: «کنگره اطلاعیهای دریافت کرد که رئیسجمهور [آمریکا] در بحبوحه همهگیری (ویروس کرونا) واشنگتن را از سازمان جهانی بهداشت خارج کرد». منندز در ادامه این پیام توئیتری با ناهماهنگ و هرج و مرج توصیف کردن نحوه واکنش دولت ترامپ به شیوع ویروس کرونا، نوشت: « تصمیم رئیسجمهور برای خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت بیماران آمریکایی را رها و این کشور را تنها خواهد کرد».
* سازمانی که قربانی باجخواهی آمریکا از چین شد
6 هفته قبل ترامپ در ادامه خروج سریالی از پیمانها و نهادهای بینالمللی، با متهم کردن سازمان جهانی بهداشت به عدم استقلال عمل در برابر چین، تهدید به لغو عضویت آمریکا در این نهاد جهانی کرده بود. رئیسجمهور آمریکا آن زمان گفته بود معتقد است سازمان جهانی بهداشت تحت سیطره چین است و در جریان شیوع ویروس جدید کرونا با حمایت از پکن موجب گمراهی آمریکا و جهان شده است. این سازمان اما ادعاهای ترامپ مبنی بر کمک سازمان جهانی بهداشت به دولت چین برای انتشار اطلاعات نادرست درباره ویروس کرونا را رد کرد. تضعیف سازمان جهانی بهداشت از سوی آمریکا در حالی رقم میخورد که چندی قبل «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل تاکید کرده بود «تلاشهای این سازمان مستقل برای پیروزی در جنگ با کرونا کاملا حیاتی است».
* نحوه خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت
آمریکا به عنوان بزرگترین حامی مالی این سازمان، هر سال بین 400 تا 500 میلیون دلار در اختیار این سازمان قرار میداد. 116 میلیون دلار از پول پرداختی سهمیه تعیینشده توسط سازمان ملل متحد برای آمریکا به عنوان یک عضو این آژانس و 400 میلیون دلار کمک داوطلبانه آمریکا بود. این عدد ۱۵ درصد بودجه سالانه این سازمان بود. بودجه سازمان جهانی بهداشت ترکیبی از حق عضویت کشورها و کمکهای داوطلبانه است و بر اساس ثروت آنها محاسبه میشود. روند جدایی آمریکا به عنوان بزرگترین حامی مالی این سازمان دستکم یک سال طول خواهد کشید. استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در همین ارتباط تاکید کرد: ایالاتمتحده در نامه خود اعلام کرده بنا دارد ظرف یک سال از زمان نامه یعنی روز ششم جولای سال آینده (۲۰۲۱) عضویت خود در سازمان جهانی بهداشت را لغو کند. در حال حاضر آمریکا متعهد به پرداخت بیش از 200 میلیون دلار کمک ارزیابی شده به سازمان جهانی بهداشت است. ایالات متحده هنگام عضویت در این سازمان به سال 1948، با تصویب قانونی در کنگره به دولت این اختیار را داد که در صورت صلاحدید و با اعلام قبلی به فاصله یک سال از این نهاد خارج شود و در این مدت تمام تعهدات خود از جمله حق عضویت را پرداخت کند.
* واکنشها به تصمیم دولت آمریکا
ادعای ترامپ در رابطه با اینکه سازمان جهانی بهداشت در زمان مناسب متوجه همهگیری کرونا نشده یا رفتاری جانبدارانه به نفع چین داشته در حالی مطرح شده است که دونالد ترامپ بارها با اظهارات جنجالی خود مثل پیشنهاد دیوانهوار تزریق مواد ضدعفونیکننده به مبتلایان کرونا یا اعلام چندین باره پایان بحران کرونا در آمریکا، انتقادات جدی کارشناسان حوزه بهداشت و مقامات سیاسی کشورها را برانگیخته است. کارشناسان بهداشت و درمان عمومی آمریکا و دموکراتها تأکید دارند ترامپ با نادیده گرفتن این مسأله که روند افزایشی شیوع کرونا به یک معضل تبدیل شده، تنها به بدتر شدن اوضاع کمک میکند. در تازهترین واکنشها به اقدام ترامپ، نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان این کشور تصمیم ترامپ برای خروج از سازمان جهانی بهداشت را «اقدامی از سر بیعقلی کامل» خواند، زیرا این سازمان هماهنگکننده مبارزه جهانی با ویروس «کووید-19» است. پلوسی در توئیتر خود نوشت: در حالی که جان میلیونها نفر در خطر است، رئیسجمهور ترامپ [با این اقدام] تلاشهای بینالمللی برای شکست این ویروس را به خطر انداخته است. جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۰ ریاستجمهوری آمریکا نیز در واکنش به اعلام خبر خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد در روز نخست ریاستجمهوری خود، آمریکا را به سازمان جهانی بهداشت باز خواهد گرداند. وی در پیامی توئیتری نوشت: «زمانی که آمریکا در تقویت بهداشت جهانی نقش داشته باشد، آمریکاییها ایمنتر خواهند بود. در روز نخست به عنوان رئیسجمهور، بار دیگر به سازمان جهانی بهداشت خواهیم پیوست و رهبری در عرصه جهانی را بازمیگردانیم».
* عادت ترامپ به خروج از پیمانها
فهرست بلندبالای پیمانشکنیهای ترامپ، آنقدر طولانی است که باعث شده تردیدهای زیادی درباره سیاستهای او، در بین سایر سیاستمداران و رهبران جهان شکل بگیرد و آمریکای دوران ترامپ را به نماد دولت غیر قابل اعتماد تبدیل کند.
این کشور با خروج از سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل (یونسکو) با این ادعای ترامپ که این سازمان «سوگیریهای ضداسرائیلی» دارد، روند یکجانبهگرایی را آغاز کرد و در ادامه بودجه کمک به برنامه مشترک سازمان ملل در زمینه اچآیوی (ایدز)، صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) - که بشدت بر برنامه واکسیناسیون کودکان تاثیرگذار است - برنامه زیستمحیطی سازمان ملل، برنامه توسعه و زنان سازمان ملل و سازمان آب و هوایی جهانی را کاهش داد. دولت ترامپ همچنین آمریکا را از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج کرد. کاهش کمکهای آمریکا به سازمان کمک و امداد سازمان ملل برای آوارگان فلسطین هم از جمله اقدامات آمریکا در دوره ترامپ بود. این نهاد سازمان امدادی اصلی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی است و آمریکا اعلام کرده به طور کامل از آن خارج میشود. همچنین دسامبر 2017 آمریکا خروج خود را از موافقتنامه جهانی در امور مهاجران که سال 2016 از سوی تمام 193 عضو سازمان ملل امضا شده بود اعلام کرد.
ترامپ همچنین از چندین توافق دیگر از جمله توافقنامه تغییرات اقلیمی پاریس، معاهده آسمانهای باز، توافقنامه تجاری مشارکت بین کشورهای حاشیه اقیانوس آرام (تیپیپی)، توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا)، برجام و توافق با کوبا که بعد از احیای روابط دیپلماتیک بین آمریکا و کوبا در دوران باراک اوباما امضا شده بود، خارج شد. ترامپ همچنین دستور به بستن دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین در واشنگتن داد که از زمان امضای توافق اسلو در سال 1993 در واشنگتن حضور دیپلماتیک داشت.
*دبیر گروه بینالملل ارسال به دوستان
سیدحسن نصرالله خطاب به آمریکا:
حزبالله هرگز تسلیم نخواهد شد
سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان با بیان اینکه مقاومت هرگز در برابر آمریکا تسلیم نخواهد شد، تصریح کرد: پیروزیهای مقاومت بویژه در جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ منجر به شکست پروژه آمریکایی در منطقه از گذرگاه لبنان شد. مهمترین محورهای سخنرانی سیدحسن نصرالله به شرح زیر است:
* ما در آستانه سالگرد جنگ 33روزه هستیم و یاد پیروزیهای بهدستآمده را که منجر به شکست پروژه آمریکایی در منطقه از دروازه لبنان شد، گرامی میداریم.
* آنچه در لبنان در سطح اقتصادی در حال رخ دادن است نیازمند همکاری، همبستگی و تعهد همگانی است. هر فردی که به دنبال حل این بحران است باید به فکر کل لبنان باشد نه یک منطقه یا روستای خاص، زیرا پیامدهای این بحران همگان را در بر میگیرد و باید بر اساس اندیشه بشردوستانه، ملیگرایانه، اخلاقمدارانه و دینی انجام شود.
* برخی متأسفانه اینگونه وانمود میکنند که ما به دنبال وارد کردن لبنان به محورهای خاص هستیم. ما به دنبال قطع اکسیژن (راه نفس کشیدن) هیچ کسی نیستیم و تمام ملاحظات خود را با هدف خروج لبنان از این بحران سخت کنار میگذاریم.
* شنیدم برخی شخصیتها میگویند که ما (مقاومت) میخواهیم لبنان را به یک الگوی ایرانی تبدیل کنیم، ما هرگز چنین حرفی نزدیم، ما درخواست کردیم به ما کمک کنند اگر نه آنها هم به ارز احتیاج دارند.
* وقتی ایرانیها حاضر میشوند مواد پتروشیمی را با لیره لبنان به ما بفروشند در واقع ایثار و فداکاری میکنند. الگوی اقتصادی ایران نمونه بدی نیست چون توانست از تحریمها عبور کند و به خودکفایی برسد. لبنان از عناصر و ظرفیتهای این الگو بیبهره است و لزومی هم ندارد برای هراسافکنی این مسائل را مطرح کنیم.
* ایران با وجود همه تحریمها و فشارها و محاصره 40 سال دوام آورد. هیچ کشور دیگری نمیتوانست دوام بیاورد.
* هر کشوری در جهان که آمادگی کمک به لبنان را داشته باشد باید با آن تعامل داشته باشیم، درهایش را بکوبیم و به دنبال یافتن ظرفیتهای همکاری با آن باشیم.
* نباید فعالیتهای عمومی (کشور) معطل نتایج مذاکره با صندوق بینالمللی پول یا تحولات منطقه باشد و گزینههای دیگری را بررسی نکند (فعالیتهای عمومی کشور نباید فلج شود).
* کارایی طرح همکاری با چین از واکنش خشن آمریکاییها و حملاتی که به این گزینه صورت گرفت، مشخص شد. آمریکاییها حمله وحشیانهای را علیه گزینه چینی با هدف هراساندن لبنانیها و ممانعت از همکاری آنها با چین انجام دادند.
* بانک مرکزی (لبنان) مجبور است میلیاردها دلار را بهدلیل نیاز کشور به مواد پتروشیمی پرداخت کند، حال اگر به برادران خود در ایران بگوییم که این محصولات نفتی را با لیره لبنان به ما بفروشند چقدر ارز در بانک مرکزی ذخیره خواهد ماند؟
* فعالیت سازمانیافته میتواند امیدبخش لبنانیها باشد و پیامی قوی برای آمریکاییها و کسانی که به دنبال محاصره لبنان هستند و قصد خفهکردنش را دارند باشد؛ لبنان گزینهها، مسیرها و دروازههای دیگری هم دارد، شما نمیتوانید به آن گرسنگی دهید و قادر به براندازی و نابودی کشور نیستید.
* از پیششرطهای زندگی عزتمند برای هر ملتی آن است که کشوری تولیدکننده باشد، کشاورزی و صنعت برای هر ملتی مانند آب و اکسیژن است. تبدیل لبنان به یک کشور تولیدکننده مسؤولیتی است که هم بر عهده دولت و هم بر دوش ملت است.
* ما در حزبالله لبنانیها را دعوت به ورود به عرصه احیای بخشهای صنعت و کشاورزی میکنیم، این امر شرط اساسی بقا و زندگی آبرومندانه ما خواهد بود. ما در حزبالله تصمیم به مقابله با جنگ فروپاشی و گرسنگی گرفتهایم، حزبالله با تمام امکانات، توانمندیها، دوستان و متحدانش در قلب این تقابل قرار خواهد گرفت.
* خطاب به جامعه مقاومت: طی دهههای گذشته ما شعار «هر جا که باید باشیم حاضریم» را سر دادیم و دستاوردهایی را محقق کردیم و همواره در این کار برتر بودیم.
* سفیر آمریکا در لبنان طوری رفتار میکند که گویی حاکم نظامی لبنان است. طی چند ماه اخیر از زمانی که این (خانم) سفیر جدید آمریکا تشریف آورد به جای آنکه به توافقنامههای بینالمللی و نقش (پروتکل مربوط به) سفرا پایبند باشد بهنحوی با لبنانیها رفتار میکند که گویی حاکم نظامی یا سفیرکبیر است.
* انتصاب در وزارت دارایی چه ارتباطی به سفیر آمریکا دارد که او بگوید «فلانی بیاید یا فلانی نیاید؟» و اینکه «باید شما فلان شخص را منصوب کنید و او معاون رئیس بانک مرکزی یا رئیس کمیته نظارت بر بانکها باشد؟» این مردم لبنان و پارلمان هستند که مشخص میکنند دولت بماند یا باید برود.
* حزبالله یک حزب لبنانی است که هم محبوبیت زیادی دارد و هم در فرآیند سیاسی کشور مشارکت دارد اما هر روز این سفیر به آن حمله و از بدترین واژهها برای توصیف آن استفاده میکند، در حالی که دولت لبنان ساکت است؛ نه کلمهای، نه حرفی، و خطرناکتر آنکه این فرد لبنانیها را علیه یکدیگر تحریک میکند.
* تصمیم قاضی لبنانی در قبال سفیر آمریکا (که هرگونه مصاحبه رسانهها با وی را ممنوع اعلام کرد) بیانگر وجود قضاتی شجاع و وطنپرست در کشور است.
* نمایندگان فراکسیون وفاداری به مقاومت دادخواستی را به وزارت خارجه لبنان تقدیم خواهند کرد تا سفیر آمریکا به این وزارت فراخوانده شود تا به وی نسبت به تعهد به چارچوبهای روابط دیپلماتیک و قوانین بینالمللی تذکر داده شود.
* خطاب به سفیر آمریکا: شما نماینده دولتی جنگطلب هستی که منابع و خیرات را به یغما میبرد و در سایه آنچه در ایالتهای آمریکا رخ میدهد و تبعیضنژادیهای انجامشده، حق نداری خود را در جایگاه معلم، استاد یا نصیحتکننده قرار دهی.
* خطاب به آمریکاییها: سیاستی که شما علیه لبنان به کار میبرید از تنشآفرینی گرفته تا محاصره و تحریم نمیتواند حزبالله را تضعیف کند بلکه آن را تقویت میکند و این شما، متحدان و نفوذتان است که تضعیف میشود.
* خطاب به آمریکاییها: حزبالله تسلیم نخواهد شد، مقاومت تسلیم نمیشود و سیاستهای شما نتیجهبخش نخواهد بود، پس دست از این بازی و وقتکشی بردارید.
ارسال به دوستان
دور دنیا
مهمترین افشاگریها علیه ترامپ در کتابی جدید
رسانههای آمریکا به انتشار برخی بخشهای مهم کتابی افشاگرانه علیه خانواده دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا که توسط یکی از برادرزادههای او نوشته شده پرداختند. مری ترامپ نوشته هنگامیکه ترامپ دانشآموز دبیرستان بوده به کسی پول داده تا در آزمون ورودی کالج شرکت کند. او همچنین نوشته نمره بالایی که این فرد کسب کرد به دونالد ترامپ کمک کرد بتواند به عنوان دانشجوی مقطع کارشناسی وارد دانشگاه مطرح پنسیلوانیا شود. ترامپ اغلب با لحنی غرورآمیز از دانشگاهی که در آن درس خوانده سخن گفته و بارها خودش را فردی نابغه توصیف کرده است. زمانی که دونالد ترامپ کارزارش را برای انتخابات ریاست جمهوری آغاز کرد، خواهرش «ماریان ترامپ باری» که یک قاضی بازنشسته فدرال است به اینکه او برای ریاستجمهوری مناسب باشد شک داشت. مری ترامپ به نقل از عمهاش، ماریان ترامپ نوشته است: «او دلقک است. این اتفاق نخواهد افتاد». مری ترامپ به عنوان یک روانشناس بالینی نوشته که عمویش واجد تمام ۹ ملاک تشخیصی برای اختلال شخصیت خودشیفته است. با این حال، او نوشته که حتی این برچسب هم دربرگیرنده تمام مشکلات روانشناختی او نیست.
***
ممنوعیت پرواز 34 خلبان دیگر پاکستانی
سازمان هواپیمایی کشوری پاکستان مجوز پرواز 34 خلبان دیگر شرکت ملی هواپیمایی پاکستان (PIA) را به حالت تعلیق درآورد. بر اساس اعلام سازمان هواپیمایی کشوری پاکستان، مجوز پرواز این افراد تا پایان روند تحقیق درباره مجوزهای جعلی خلبانان این شرکت هواپیمایی، معلق باقی خواهد ماند. اتحادیه اروپایی نیز هفته گذشته از اعضای خود خواست مانع پرواز خلبانان پاکستانی تا تعیینتکلیف مجوزهای آنان شوند. ماه گذشته مقامات پاکستانی اعلام کردند مانع پرواز و فعالیت 262 خلبان حاضر در خطوط هواپیمایی این کشور خواهند شد که علت آن نیز شک و تردید درباره صحت مجوزهای داده شده به این افراد بود.
***
اعتراف ژوزف نای به پایان نظم جهانی لیبرال
ژوزف نای، استاد دانشگاه آمریکایی و تئوریپرداز نظریه «قدرت نرم» (جنگ نرم) در یادداشتی به پایان نظم جهانی لیبرال اعتراف کرده و برای دنیای بعد از آن برنامههایی ارائه داده است. نای در این یادداشت در پایگاه پراجکت سندیکت نوشته است: بسیاری از تحلیلگران میگویند نظم جهانی لیبرال با ظهور چین و انتخاب دونالد ترامپ به ریاستجمهوری آمریکا به پایان رسید. اما اگر جو بایدن در انتخابات نوامبر ترامپ را شکست دهد، آیا او باید برای احیای این نظم تلاش کند؟ احتمالا خیر، بلکه باید آن را [با نظمی دیگر] جایگزین کند. نای در ادامه نوشت: منتقدان بدرستی میگویند نظم آمریکایی ایجادشده بعد از سال ۱۹۴۵ نه جهانی بود و نه همیشه لیبرال. بیش از نیمی از دنیا (بلوک شوروی و چین) از آن کنار گذاشته شده بود و بسیاری از دولتهای مستبد عضو آن بودند. او در پایان خاطرنشان کرد: «اگر بایدن انتخاب شود، مسألهای که او با آن مواجه خواهد بود بازگرداندن یا بازنگرداندن نظم جهانی لیبرال نخواهد بود. مسأله این خواهد بود که آیا آمریکا قادر خواهد بود با متحدان نزدیکش در جهت ارتقای دموکراسی و حقوق بشر کار کرده و همزمان با طیف وسیعتری از کشورها برای مدیریت سازمانهای قانونمحوری که وجود آنها برای مقابله با تهدیدهای فراملی مانند تغییرات جوی، بیماریهای همهگیر، حملات سایبری، تروریسم و بیثباتی اقتصادی ضروری هستند همکاری کند».
***
حرکت جدید قانونگذاران آمریکایی علیه ترکیه
گروهی از قانونگذاران جمهوریخواه و دموکرات آمریکا در تلاشند پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) را از خرید قطعات جنگنده «اف-35» ساخت ترکیه منصرف کنند. به نوشته وبگاه «دیفنس نیوز»، 4 قانونگذار آمریکایی در نامهای خطاب به «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا از وی خواستند خرید قطعات جنگنده اف-35 ساخت ترکیه را متوقف کند. این قانونگذاران بر این باورند برنامه پنتاگون در خرید قطعات اف-35 ساخت ترکیه تا سال 2022 در تضاد با فشارهای آمریکا بر آنکارا بابت خرید سامانه روسی «اس400» است. این در حالی است که تولیدکنندگان ترکیه در ساخت بیش از 900 قطعه از جنگنده پیشرفته اف-35 شرکت دارند. آمریکا سال 2019 به طور رسمی ترکیه را از یک برنامه چندملیتی به دلیل خرید سامانه دفاع موشکی اس400 ساخت روسیه بیرون و برنامه آموزش خلبانان ترک را متوقف کرد و بر اساس «قانون دفاع ملی 2020» ارسال جنگنده اف-35 به ترکیه متوقف شد. به نوشته دیفنسنیوز، قانونگذاران آمریکایی به اسپر گفتهاند تداوم خرید قطعات اف-35 ساخت ترکیه، نقض قانون دفاع ملی 2020 و پیام واضح دیپلماتیک آن به ترکیه درباره عواقب گام برداشتن به سوی سامانههای دفاعی و فناوری روسیه است.
***
تمسخر دکتر فائوچی توسط ترامپ
دونالد ترامپ اعلام کرد با تحلیل آنتونی فائوچی، دانشمند ایمنیشناس و عضو ستاد بحران کرونا در کاخ سفید مبنی بر خطرناک بودن وضعیت بیماری «کووید-19» در ایالاتمتحده «مخالف» است. دکتر فائوچی، رئیس مؤسسه ملی حساسیتها و بیماریهای عفونی آمریکا اخیرا با تأکید بر اینکه اروپا از نظر مهار کرونا در وضعیت بسیار بهتری از آمریکا قرار دارد، گفته بود: «وضعیت فعلی واقعا خوب نیست... ما هنوز در وسط موج اول قرار داریم، یعنی در موقعیتی حساستر». ترامپ روز سهشنبه بشدت به این سخنان واکنش نشان داد. وی فائوچی را که عضو ستاد بحران کرونا در کاخ سفید است، «دانشمندی بسیار محترم» خواند و در عین حال گفت: «من فکر میکنم ما از وضعیت خوبی برخورداریم. من با او موافق نیستم». وی سپس با لحنی کنایهآمیز گفت: دکتر فائوچی اولش میگفت «ماسک نزنید» و حالا میگوید «باید ماسک بزنید». او حرفهای زیادی زده است. ما کار خوبی انجام دادهایم. فکر میکنم در ۲، ۳ یا ۴ هفته آینده موقعیت خوبی خواهیم داشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|