|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از حال و هوای انتشار آثار متأثر از کرونا
«کتاب» علیه کرونا
عباس اسماعیلگل: این روزها که همه فعالیتهای فرهنگی و هنری کشور متاثر از بحران جدیدی به نام کرونا شده است، برخی نویسندهها و ناشران کشور تصمیم گرفتند به جای خانهنشینی، تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کنند و با پرداختن به موضوعات مرتبط با شرایط کرونایی، آثاری را همسو با این حال و هوا روانه بازار نشر کردهاند، البته بسیاری هم این روزها آثار مختلفی را در دست تهیه و انتشار دارند که طی روزها و ماههای آینده روانه بازار نشر خواهد شد. در میان آثار منتشرشده مرتبط با ویروس کرونا، کتابهای متنوعی به چشم میخورد؛ از انتشار کتاب «در وصف مدافعان سلامت» گرفته تا کتاب «درباره مراقبتهای حرفهای بهداشتی در پیشگیری از بیماری کرونا» در سبد متنوع کتابهای کرونایی وجود دارد. در ادامه این گزارش به 6 اثر کرونایی که بیشتر از سایر آثار مورد اقبال مخاطبان قرار گرفته است پرداختهایم.
* «من هم کرونا گرفتم»
رمان «من هم کرونا گرفتم» نوشته روحالله حسینی که بتازگی توسط نشر لوگوس چاپ شده، درباره یک قهرمان بوکس است که سالها پیش، این ورزش را به شوق ادبیات و نوشتن کنار گذاشته اما در حال حاضر در جدال مرگ و زندگی بر اثر بیماری کروناست و زندگی گذشته و آینده خود را از نظر میگذراند. این داستان از طریق راوی اولشخص روایت میشود.
شخصیت اصلی رمان که در کتابخانه شخصی خود در قرنطینه به سر میبرد، هم باید با بیماری مبارزه کند و هم با تناقضات فردی، اجتماعی، سیاسی و فلسفی ذهنش.
نویسنده کتاب، در رشته ادبیات فرانسه تحصیل کرده و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران است. او علاوه بر کتاب پژوهشی «بحران مدرنیته و مدرنیته در بحران» و مجموعهمقالات «فایده ادبیات»، مجموعه داستان «موج و دریاها» و داستان «کهکشانها، تو و خدا و من» را نیز در کارنامه دارد. از حسینی، مقالاتی هم به زبانهای فارسی و فرانسوی منتشر شده است.
* اولین کتاب تصویری با موضوع مدافعان سلامت
نخستین کتاب عکس با موضوع مدافعان سلامت کاری از هاشم عرفانمنش، مسؤول انجمن عکس سازمان بسیج هنرمندان شیراز توسط انتشارات نسل روشن منتشر شده است.
این کتاب دارای ۳ فصل است که در فصل اول عکس پزشکان و پرستاران به نمایش گذاشته شده، در فصل دوم تصاویر پرتره از کادر درمان اعم از پزشکان، پرستاران و نیروهای خدماتی که در بیمارستانهای شهید فقیهی، شهید چمران و بیمارستان حضرت علیاصغر(ع) بودند قرار داده شده است و در فصل سوم به سپاسگزاری مردم نسبت به فداکاریها و مجاهدتهای کادر درمانی کشور پرداخته است.
از دیگر ویژگیهای این کتاب این است که تمام عکسهای آن در سطح شهر شیراز گرفته شده که ۳ ماه به طول انجامیده است. در مجموع عکسهای این کتاب ۹۰ عکس است.
* داستانکهای «کلمات علیه کرونا»
نشر «سرای خودنویس» ۲۳۷ داستانک برگزیده در مسابقه کلمات علیه کرونا را در قالب کتاب «کلمات علیه کرونا» روانه بازار نشر کرده است، این کتاب شامل داستانکهای برگزیده مسابقهای است که نشر سرای خودنویس در بهار ۱۳۹۹ با عنوان «کلمات علیه کرونا» برگزار کرد و آثار برگزیده هیأت داوران در قالب کتاب چاپ و منتشر شد.
مسابقه «کلمات علیه کرونا» از ۲۶ اسفند ۹۸ تا پایان فروردین ۹۹ با هدف تبدیل تهدید کرونا به فرصت کشف استعداد داستانکنویسی برگزار شد تا علاقهمندان به نویسندگی، روزهای قرنطینه و همهگیری ویروس کرونا را با اضطراب و درگیری فکری کمتری سپری کنند و لحظات خانهنشینی خود را به نوشتن داستانک بپردازند.
قالب کتاب «کلمات علیه کرونا» در ۱۰۴ صفحه از سوی نشر سرای خودنویس در ۲ نسخه کاغذی و الکترونیکی منتشر شد.
* رمان عاشقانه «دوران کوران»
در میان آثار کرونایی، رمانهای عاشقانه از محبوبیت بالایی نزد مخاطبان برخوردارند، به طوری که از رمان جدید «دوران کوران» نوشته سیدحسامالدین رایگانی استقبال خوب و مناسبی شده است. این رمان که توسط انتشارات «کتابستان معرفت» منتشر و راهی بازار نشر شده است داستانی عاشقانه را در روزگار شیوع کرونا دربر میگیرد و حقایقی از کادر درمانی و فضای بیمارستانهایی را تصویر میکند که با کرونا میجنگند. این حقایق در برخی فرازها با تخیل نویسنده تلفیق شده است.
کتابستان معرفت اعلام کرده این کتاب را در راستای قدردانی از زحمات کادر درمانی کشور و تولید آثار ادبی مرتبط با مسائل روز چاپ کرده است و به مخاطبانی هم که این کتاب را به دست میگیرند گفته «این کتاب را بخوانید و پس از آن، هر چه میتوانید رعایت نکنید!»
نویسنده برای تالیف کتاب جدید خود به بیمارستانهای مسیح دانشوری، بعثت و بقیهالله رفته و ضمن گفتوگو با کادر درمانی ازجمله پزشکان و پرستاران، رمان خود را نوشته است. بستر زمانی داستان «دوران کوران» ۲ ماه ابتدایی شیوع کروناست.
* «دوران کروناویروس» منتشر شد
کتاب «دوران کروناویروس: جهان در بحران تاج پنجگرمی» نوشته محمدعلی نویدی در ۱۹۰ صفحه توسط انتشارات «دایره دانش» منتشر شده است. نویسنده کتاب را در 3 بخش تنظیم کرده است؛ نخست بخش مطالعات تطبیقی و مقایسهای است که پیشگفتار کتاب را شامل میشود. در این بخش نویسنده با مقایسه دوران کروناویروس و عصر طاعون، وبا، تیفوس، ایدز و آنفلوآنزا، به بحث و بررسی و تحلیل تفاوتها و تشابههای این دوران پرداخته است و تجربه مشترک این اعصار اپیدمی و بیماری همهگیر و جهانی را، برای بشر قرن بیستویکم یادآوری کرده و در ادامه فرق دوران شیوع «کووید- ۱۹» در قرن حاضر را با شرایط و اوضاع قرون بیماریهای واگیر، بررسی کرده است. در این کتاب 40 مقاله و مطلب کوتاه «طبق روش تفکر اثربخش» آمده است. موضوع مقالات و مطالب کتاب، مقولات مرتبط با انسان و زندگی است؛ مانند امیدواری، مدیریت ذهن، اندیشهورزی در کارها و امور زندگی، همکاریها و همبستگیهای اجتماعی و.... در قسمت پایانی این بخش هم به دوران «پساکرونا» پرداخته شده که شامل ۱۰ مقاله میشود.
نویسنده در این بخش آمار روزانه ایران و جهان را رصد و دستهبندی کرده و مطالعهای تطبیقی را سامان داده است. این کتاب به عنوان نخستین منبع مربوط به دوران کروناویروس، میتواند بهمنزله یک کتاب مرجع و رفرنس تلقی شود.
* ترجمه دیگری از کتاب ژیژک درباره کرونا
در میان آثار کرونایی، بازار ترجمهها در این حوزه هم حسابی گرم است و کتاب جدید «اسلاوی ژیژک» که موضوعش اپیدمی ویروس کرونا در جهان است، در حال حاضر با 2 ترجمه برای چاپ در بازار نشر ایران آماده عرضه شده است. اقبال از این کتاب به نحوی است که از اردیبهشتماه تاکنون 3 مترجم برای ترجمه کتاب وارد عمل شدهاند. هوشمند دهقان، مترجم آثار فلسفه و ادبیات، آخرین مترجمی است که این کتاب را ترجمه کرده و توسط انتشارات صدای معاصر به چاپ رسانده است. کتاب ژیژک «عالمگیر!» نام دارد و عنوان فرعیاش هم «کووید-19 جهان را تکان میدهد!» است. این متفکر معاصر در کتاب جدیدش درباره اپیدمی ویروس کرونا نوشته است و اثرش یک مقدمه، ۱۰ فصل و یک ضمیمه دارد.
ارسال به دوستان
سالار عقیلی چراغ کنسرت آنلاین را روشن نگه داشت
«چه بگویم» در تالار وحدت
همزمان با دور تازه برگزاری کنسرتهای آنلاین، این بار سالار عقیلی اجرای زندهای را به صورت مجازی پیش روی مخاطبان قرار داد.
به گزارش «وطن امروز»، یکی از نکات قابل توجه برپایی کنسرتهای آنلاین توسط هنرمندان مختلف، تنوع ژانرهای موسیقایی این هنرمندان است اما همگی، کنسرتهای آنلاین خود را در این شرایط سخت کرونایی به خاطر حفظ روحیه مخاطبانشان برگزار کردند. البته ناگفته نماند با اوجگیری مجدد شیوع ویروس کرونا، دیگر خبری از برگزاری کنسرتهای آنلاین نبود تا اینکه سالار عقیلی، حاضر شد در این شرایط سخت به عنوان سردمدار موج جدید برگزاری کنسرتهای آنلاین، پیشقدم شود و جمعه سوم مردادماه کنسرت آنلاین خود را از طریق اپلیکیشنهای رسمی کشور در تالار وحدت برگزار کند.
خواننده موسیقی ایرانی که چندی پیش همراه با همسر و فرزندش ماهور، تجربه یک کنسرت مختصر خانگی را از سر گذرانده بود، پس از مدتها همراه با یک ارکستر کمحجم متناسب با روزهای کرونایی، در تالار وحدت اجرای آنلاین خود را با حمایت یک اپلیکیشن و به کارگردانی رضا موسوی برگزار کرد. توضیح اینکه اپلیکیشن یادشده پیش از این میزبان کنسرت آنلاین همایون شجریان و ارکستری به رهبری بردیا کیارس بود اما این برنامه به دلیل حجم گسترده مخاطبان لحظاتی با اختلال مواجه شد.
عقیلی قبل از اجرای برنامه کنسرت آنلاین خود خطاب به مخاطبان گفت: از نظر حس و حالی برای من سخت است که بخواهم بدون تماشاگر کنسرت اجرا کنم. نخستینبار است که این کار را انجام میدهم ولی مخاطبان همیشه در قلب من هستند. «مرا رها کن» نخستین قطعه این کنسرت بود که عقیلی آن را به همراه نوازندگی شریعتزاده اجرا کرد. این در حالی است که بعد از اجرای این قطعه ارکستری متشکل از مونیکا لوران، سانوآ عندلیبی، علی جعفریپویان، سهراب برهمندی، احساس شامی، داوود منادی و فردین لاهورپور با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و ماسکهای روی صورت به صحنه آمدند تا عقیلی را برای اجرای قطعات بعدی همراهی کنند.
«وطنم»، «چه بگویم»، «پیدایم کن»، «مادر»، «سرو زیر آب»، «تنها میمانم»، «ایران» و اجرای یک ملودی خراسانی از جمله قطعاتی بود که در کنسرت جمعه سوم مردادماه پیش روی مخاطبان قرار گرفت. این خواننده در معرفی قطعه «مادر» بیان کرد: قرار بود این آهنگ را بهمنماه در هتل اسپیناس پالاس تهران اجرا کنم ولی به خاطر کرونا نتوانستیم اجرا برویم. حالا امشب این آهنگ را تقدیم همه مادران میکنم.
وی حین اجرای قطعه «تنها میمانم» به عنوان تیتراژ سریال «برادر جان» از بازی علی نصیریان بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون در این مجموعه قدردانی و برای او آرزوی سلامتی کرد.
از نکات جالب توجه این اجرای زنده که نسبت به دیگر اجراهای زنده بیشتر به چشم آمد نحوه چیدمان ارکستر بود که این بار برخلاف سایر اجراهای زنده روزهای کرونایی پشت به صندلیهای تالار وحدت طراحی شده بود تا حال و هوای خالی از تماشاگر تالار بیشتر به چشم مخاطبان فضای مجازی بیاید.
ارسال به دوستان
«سید شجاع» عرضه اینترنتی میشود
مستند سینمایی «سید شجاع» با موضوع روایت یک قهرمان و فرمانده لشکر فاطمیون عرضه اینترنتی میشود. به گزارش «وطن امروز»، این مستند به کارگردانی سیدحسن یوسفی روایت فرمانده لشکر فاطمیون است که از ۱۷ سالگی مجاهدت را آغاز کرده و در 4 جنگ که شیعه در آن مدافع بوده، شرکت کرده است. این مستند با همکاری خانه مستند انقلاب اسلامی و سازمان اوج درباره تاریخچه و دلیل جنگ در افغانستان و علت مهاجرت افغانها به ایران است و در نهایت به سیدشاهزاده مجاهد افغانی میپردازد که از سال ۵۷ در افغانستان اسلحه به دست گرفته و تاکنون در جنگهایی مانند ایران و عراق و جنگ سوریه شرکت کرده، جانباز شده است و به امور مجاهدان جانباز افغان در ایران میپردازد. مستند سینمایی «سید شجاع» سال ۱۳۹۵ و در مدت زمان ۴۵ دقیقه ساخته شده و هماکنون در سایتهای نمایش آنلاین فیلم نظیر فیلیمو، عماریار و فیلمگردی در دسترس علاقهمندان به سینمای مستند قرار گرفته است.
ارسال به دوستان
یک پردیس اختصاصی برای دانشجویان تئاتر
مدیر تالار محراب با اشاره به اینکه چند پلاتوی جدید در این مجموعه تئاتری احداث میشود، اعلام کرد از این پس تالار محراب مانند یک پردیس تئاتری میزبان دانشجویان تئاتر خواهد بود. به گزارش مهر، مهرداد کورشنیا گفت: ما در شهر تهران ۵ هزار دانشجو داریم که به علاوه افرادی که فارغالتحصیل شدهاند، همچنین کسانی که پشت کنکور هستند و هنرجویان مؤسسههای خصوصی در زمینه تئاتر جمعیتی حدود ۱۰ هزار نفر در پایتخت میشوند. وی اظهار کرد: با توجه به محدودیت سالنهای حرفهای برای پاسخگویی، امکان استفاده از این سالنها برای دانشجویان تئاتری فراهم نیست. در سوی دیگر سالنهای خصوصی نیز باید هزینههای خود را تأمین کنند، به همین خاطر پرداخت هزینههای تمرین و اجرا در سالنهای خصوصی نیز برای دانشجویان خیلی سخت است. کورشنیا با اشاره به مطالعات انجام شده در تالار محراب، یادآور شد: در شرایط فعلی و با توجه به تعداد بالای دانشجویان تئاتری، بخش دولتی میتواند با سوبسیدهای خود از این هنرمندان حمایت کند. با توجه به اینکه تالار محراب نیز مجموعهای دولتی است به فکر فراهم کردن شرایطی برای حمایت از نسل جوان تئاتری افتادیم.
ارسال به دوستان
تولید 31 فیلم در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، از تولید ۳۱ فیلم پویانمایی جدید در این مجموعه خبر داد. به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، هنرمندان و چهرههای پیشکسوت هنر انیمیشن ایران در کنار چهرههای جوان این عرصه کار ساخت ۳۱ فیلم پویانمایی را آغاز کردهاند تا طی ماههای آینده فیلمهای جدید کانون به علاقهمندان ارائه شود. به گفته محمدرضا کریمیصارمی، معاون تولید کانون، از این تعداد قرارداد ۲۳ فیلم بسته شده است و ۵ انیمیشن نیز در مرحله عقد قرارداد و ۳ فیلم دیگر نیز در حال بررسی نهایی است. در این میان دوازدهمین دوره جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران نیز در راه است و بیشتر کارگردانها تلاش میکنند آثار خود را برای نمایش در این رقابت بینالمللی آماده کنند. این جشنواره در صورت بهبود وضعیت شیوع کرونا در اسفند ۱۳۹۹ در تهران برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
سیمافیلم سریال کرونایی میسازد
مرکز سیمافیلم نخستین سریال کرونایی را که برادران محمودی خواهند ساخت به مرحله نگارش درآورد. بهرنگ ملکمحمدی، مدیر گروه فیلم و ســریال مرکز سیمافیلم گفت: این سریال که نگارش آن اسفندماه آغاز شده است، توسط برادران محمودی (جمشید و محمود) ساخته خواهد شد؛ آنها پیش از این سریالهای مخاطب پسندی مانند «سایهبان» را ساختهاند. وی درباره ساخت این مجموعه تلویزیونی گفت: با آغاز شــیوع ویروس کرونا در جهان و تاثیراتی که بر زندگی و رفتارهای اجتماعی تمام ســاکنان کره زمین گذاشته، ایده نوشتن برای ســاخت ســریالی با این موضوع همراه مصداقهایی مربوط به ایران مطرح شـد و با تاکید رئیس سازمان درباره پرداختن به ابعاد مختلف این مساله، از اسفندماه سال گذشته نگارش آن توسط برادران محمودی آغاز شد. ملکمحمدی بیان کرد: فضای سریال «همدل» که در دوران شــیوع ویروس کرونا روی میدهد، روایت ۳ قصه موازی مربوط به یک پرســتار، پسر یک تاجر و یک گروه جوان محقق است که خط ســیر داستانی مربوط به کرونا را دنبال میکند. سریال «همدل» در 15 قسمت تولید و از اسفند روانه آنتن میشود.
ارسال به دوستان
جشنواره فیلم مقاومت، بینالمللی شد
تکریم جهادگران در بخش ویژه «مدافعان سلامت»
عظیمیمیرآبادی، دبیر شانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» در نشست این جشنواره بینالمللی گفت: این جشنواره برای نخستینبار تحت عنوان جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» برگزار میشود. به گزارش «وطن امروز»، عظیمی با اشاره به لزوم شناساندن و عرضه مطلوب جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» به مجامع و مراکز هنری و فرهنگی منطقه، ادامه داد: جشنواره امسال در همه بخشها از جمله فیلم سینمایی، مستند کوتاه و بلند، فیلم کوتاه، پویانمایی بلند و کوتاه، نماهنگ و فیلمنامه به صورت بینالمللی برگزار خواهد شد که البته تاکنون سینماگران خارجی استقبال خوبی از این جشنواره داشتهاند و بیش از یکهزار اثر در بخشهای مختلف به دبیرخانه ارسال شده است. وی گفت: بخش ویژه شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» به موضوع مدافعان سلامت اختصاص دارد. این بخش با همکاری وزارت بهداشت و به منظور تکریم و پاسداشت ایثارگریهای کادر درمان در جبهه مقابله با کرونا برگزار میشود. عظیمی همچنین به برگزاری بخش سیدالشهدای مقاومت در جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» اشاره کرد و گفت: در این بخش آثار با محوریت حاجقاسم سلیمانی، شهدای مدافع حرم و شهیدان بدون مرز دریافت میشوند. ارسال به دوستان
منوچهر محمدی پیشنهاد داد برای حل مسائل سینماداران کمیته بحران تشکیل شود
مگر قرار است جشنواره فجر برگزار شود؟
تهیهکننده سینما که مدیر ۲ مجموعه سینمایی «پردیس زندگی» و «مگامال» نیز هست، گفت: ما هنوز سینما را با روشهای سال ۹۸ و سالهای قبلتر که ترکیبی از تصمیمهای دولت و صنف بود اداره میکنیم. منوچهر محمدی افزود: با توجه به وضعیت سینماها باید هر چه سریعتر یک کمیته بحران تشکیل شود، چون با این روند چارهای جز بسته شدن سالنهای سینما نمیماند، البته وقتی میگویم کمیته بحران، منظورم این نیست که فقط یک اسم باشد، بلکه باید کمیتهای دارای اختیار و منابع مالی باشد. به گزارش ایسنا، وی تاکید کرد: سینمادارها قطعا راضی به بستن سالنها نیستند اما وقتی استقبال نشود و فیلمی هم نداشته باشیم چارهای جز تعطیلی نیست. محمدی درباره وضعیت فیلم «چپ، راست» که تهیهکنندگی آن را برعهده داشته است و اینکه آیا آن را اکران میکند یا منتظر برگزاری جشنواره فیلم فجر میشود؟ گفت: این فیلم روزهای پایانی مراحل فنی خود را میگذراند و تا چند هفته آینده آماده ارائه برای دریافت پروانه نمایش خواهد بود اما درباره جشنواره سوال اول این است که آیا مگر قرار است جشنواره فجر برگزار شود؟ ارسال به دوستان
در برنامه «هفت» مطرح شد
«خیانت»؛ اصل آثار نمایش خانگی
کارشناس برنامه «هفت» گفت: نمایش خانگی کاری با دستمزدها کرد که سینما و تلویزیون ضرر زیادی متحمل شدند. ذائقه مخاطب ایرانی عادت کرده بود به سریالهای مجانی. به گزارش «وطن امروز»، هفتادویکمین قسمت برنامه سینمایی «هفت» با حضور لطفالله سیاهکلی، نماینده مجلس و سیدمحمد حسینی، کارشناس فرهنگی روی آنتن رفت. سیاهکلی، نایبرئیس کمیسیون فضای مجازی و رسانه مجلس درباره چالشهای جدید نمایش خانگی و وضعیت بلاتکلیف این حوزه بیان کرد: اگر سریالسازی در تخصص ارشاد بود، موفق میشد ولی نمایش خانگی خیلی از اصول خانوادگی را زیر سوال برده است. مثلا خیانت در همه جای دنیا خیانت است و نباید جزو اصول سریالها باشد. وی اضافه کرد: با این حال ممیزیهای رسانه ملی باید با ممیزیهای نمایش خانگی فرق داشته باشد، چون بسیاری از مطالب را نمیشود در تلویزیون بیان کرد. اگر ما بین ممیزیهای رسانههای نوین، تلویزیون و سینما فرق قائل نشویم اشتباه دیگری را انجام دادهایم. اگر واقعا رسانه ملی بخواهد در این زمینه ورود کند باید با یک تیم متخصص وارد شود. نباید خانواده، جایگاه مادر و... را فروخت تا پول درآورد. باید به زندگی واقعی مردم نزدیک شویم. سیدمحمد حسینی، کارشناس فرهنگی هم در ادامه این بحث افزود: آنچه در فرآیند سپردن نظارت بر محتوای شبکه نمایش خانگی به ارشاد سپرده شد مرتبط با قانون بود. در واقع بر اساس مصوبه سال ۶۱ ابلاغ شد. اینکه فضای انتشار در ارشاد خوب نیست، حرف درستی است اما اینکه این حوزه از ارشاد گرفته شود به نظر من نیاز به بررسی دارد. وی گفت: اینکه اساسا نظارت درستی بر نمایش آثار خانگی صورت نگرفته کاملا بدیهی است اما این دلیل کافی و کاملی نیست برای گرفتن این بخش از دست وزارت ارشاد، زیرا ارشاد یک شخص نیست، بلکه یک مجموعه است که برخی مدیران آن از تلویزیون به ارشاد آمدهاند. سوال جدیتر اینکه آیا رفتنش [نمایش خانگی] به سمت تلویزیون مشکل را حل میکند یا یک پیچیدگی جدید را به وجود میآورد؟ حسینی تصریح کرد: ناگفته نماند نمایش خانگی با دستمزدها کاری کرد که سینما و تلویزیون ضرر زیادی متحمل شوند. از آن طرف ما با یک حجم وحشتناکی از هزینهها مواجهیم که با ورود پولهای کثیف بیشتر شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|