|
دشمنان هزینه بیثبات نشان دادن ایران را پرداخت خواهند کرد
سردار سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید گفت: به عنوان فرمانده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا(ص) از میدان رزمایش نیروی دریایی سپاه اعلام کرده و به دشمنانمان هشدار میدهیم به طور قطع هزینه بیثبات نشان دادن ایران را پرداخت خواهند کرد. وی افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با استفاده از تمام ظرفیتها و مؤلفههای قدرت، در زمان و مکان مناسب، پاسخ محکم و قوی به تهدیدات و اقدامات بیثباتساز دشمن خواهد داد.
ارسال به دوستان
پس از 7 سال تلاش دولت روحانی برای نزدیکی به غرب حالا ظریف میگوید: رویکردهای غربی نمیتواند درک درستی از وقایع جهان ارائه کند
بنبست تئوریک
گروه سیاسی: وزیر امور خارجه در اظهار نظری گفته است نظم نوین دنیا دیگر غربگرایانه نخواهد بود. محمدجواد ظریف در حالی از «آینده شرقی» جهان سخن میگوید که در طول 7 سال گذشته، نظریه «توسعه برونزا بر مبنای اعتمادزایی برای غرب» مبنای تئوریک سیاست دولت بوده است.
به گزارش «وطن امروز»، وزیر امور خارجه در گفتوگوی اینستاگرامی با مخاطبان بینالمللی که به همت دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد، به بیان دیدگاههای خود درباره مسائل مختلف جهان و منطقه پرداخت. ظریف در حالی در این گفتوگو اذعان کرد آینده دنیا دیگر کاملا غربی نخواهد بود که طی 7 سال گذشته، «تبعیت از استانداردهای هژمونی غرب» اساس گفتمان سیاست خارجی دولت بوده است؛ نظریهای که باعث شد ابتدا کدخدایی آمریکا پذیرفته شود و سپس حل همه مشکلات کشور موکول به توافق با غرب شود.
ظریف در گفتوگوی اینستاگرامی خود تلاش کرد به سوالاتی پیرامون «کاهش نسبی قدرت کنشگران سنتی و افزایش نسبی قدرت کنشگران نوظهور، پایان نقشآفرینی انحصاری قدرتهای بزرگ، پایان هژمونی و تحول در جغرافیای قدرت و بازگشت جهان غیرغربی به مدار تاریخ» پاسخ دهد. وی در این گفتوگو با تاکید بر اینکه «نظم نوین دنیا دیگر غربگرایانه نخواهد بود»، اظهار داشت: معتقدم رویکردهای غربی نتوانست به ما درک درستی از وقایع جهان ارائه دهد. نظم نوین جهانی دیگر کاملا غربی نخواهد بود. ظریف افزود: پس از پایان جنگ سرد برخی تلاش کردند آینده جدیدی بسازند و تحولات آینده را نهتنها پیشبینی، بلکه تجویز میکردند. ابرقدرتها اشتباه محاسباتی داشتند و اعلام نظم نوین جهانی به وسیله رئیسجمهوری وقت آمریکا، موضوع حکمرانی جهانی و قرن نوین آمریکایی و اعلام پیروزی بر عرشه ناو جنگی آمریکایی در سی و چند سال گذشته، تلاشهایی برای نسخهپیچی آینده بود. وزیر امور خارجه با تصریح بر اینکه «اگر میخواهیم بدانیم چه میگذرد و از اتفاقات سوء جلوگیری کنیم، باید بدانیم کجاییم و به کجا خواهیم رفت»، اظهار داشت: یادمان باشد ترامپ گفت ۷ تریلیون دلار برای برپایی نظم نوین جهانی هزینه کردیم و شکست خوردیم.
* سیاست خارجی برجامی و غفلت از دنیای غیرغربی
اظهارات محمدجواد ظریف مبنی بر روند تغییر هژمونی جهانی از غرب به دنیای غیرغربی، واقعیت مهمی است که در نظام محاسباتی دولت یازدهم و دوازدهم مورد غفلت قرار گرفت؛ غفلتی که زمینه فرصتسوزیهای متعددی در عرصه بینالملل شد.
یک نمونه از مواردی که بخوبی ابعاد هزینههای کشور به خاطر بیتوجهی به ظرفیت کشورهای غیرغربی را نمایان کرد، مساله چندی پیش فروش بنزین به ونزوئلاست. در اوج سیاستهای فشار حداکثری دولت آمریکا علیه ایران و اعمال قدرت ایالاتمتحده در جلوگیری از فروش نفت و محصولات پتروشیمی ایران، جمهوری اسلامی توانست با صادرات بنزین به ونزوئلا از فشار تحریمها بر کشور بکاهد. بنا به نظر برخی کارشناسان، استفاده از ظرفیت عظیم ارتباط با کشورهای ضدامپریالیست آمریکای لاتین «غفلت بزرگ» دولت یازدهم بود که میتوانست طی سالهای گذشته ضریب فشار تحریمها علیه ایران را کاهش دهد اما با بیمهری دولت مواجه شد.
توان بالای تکنولوژیک ایران از نظر صدور خدمات فنی برای بازسازی توان اقتصادی و کشاورزی ونزوئلا (که از ارکان مهم استقلال یک کشور است) میتواند بازار این کشور را به هدف اصلی صادرات کالا و خدمات ایرانی تبدیل کند؛ فرصتی که دولت طی سالهای گذشته آنچنان که باید و شاید به آن توجه نشان نداد و تنها در ماههای پایانی دولت و با شدت گرفتن سیاست فشار حداکثری آمریکا توانست نظر دولت حسن روحانی را به خود جلب کند.
اگر تقویت و تعمیق روابط تجاری و صنعتی میان ایران و ونزوئلا به عنوان 2 کشوری که تحت شدیدترین نظامهای تحریمی آمریکا قرار گرفتهاند و پروژه تحریم اقتصادی در خدمت هدف سیاسی براندازی حاکمیت آنها قرار گرفته است، از ابتدا در دستورکار دولت قرار میگرفت، میتوانست به مثابه یک پادزهر، فشارهای اقتصادی بر هر دو کشور را کاهش دهد. در شرایطی که تلاش آمریکا و تحریمهای تجاری معطوف است به بستن شاهراههای مراوده اقتصادی کشورهای تحریم شده، ارتباطاتی از قبیل مراودههای تهران و کاراکاس که با واسطههایی غیر از ارزهای رایج انجام میشود، میتواند کمکی دوجانبه برای هر دو کشور به شمار رود. سخنان «الیوت آبرامز» مسؤول امور ونزوئلا در دولت آمریکا در ابتدای اردیبهشتماه سال جاری مبنی بر آنکه ایران در ازای کالاهایی که برای ونزوئلا فرستاده، 9 تن طلا دریافت کرده است (فارغ از صحت یا کذب آن) میتواند نمودی از اهمیت انکارناپذیر رواج چنین تعاملاتی در بلوک کشورهای تحریم شده باشد.
نه تنها ونزوئلا و کشورهای آمریکای لاتین، بلکه چین و روسیه نیز در لیست غفلتهای دیپلماتیک دولت جا دارند. دولت حسن روحانی که همه تلاش خود را در نیمه اول عمر خود معطوف به بهبود رابطه با آمریکا و کشورهای اروپایی کرد، در اواخر نیمه دوم عمر کاریاش با «دوست» خواندن چین و روسیه، از این دو کشور خواست از تامین حداقل منافع ایران در توافق برجام که قرار بود با لغو تحریمهای تسلیحاتی تامین شود، حمایت کنند.
حسن روحانی در جلسه 21 خرداد سال جاری با اشاره به تلاش آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران اظهار داشت: از ۴ کشور دائم شورای امنیت توقع داریم در برابر این توطئه ایستادگی کنند و در برابر این توطئه به خاطر منافع و ثبات جهان و منافعی که در توافق هستهای مدنظر منطقه و جهان بود، بایستند. بویژه از ۲ کشور دوست خود یعنی روسیه و چین توقع داریم در برابر این توطئه ایستادگی کنند.
* بحران کرونا و از پس پرده بیرون افتادن عجز غربیها
مواجهه دولتهای غربی با بحران کرونا بسیاری از پیشفرضهای ذهنی در رابطه با غرب را اصلاح کرد. ضعف دولتهای انگلیس و آمریکا در تامین امکانات لازم برای کادر درمانی کرونا و استفاده از کیسههای زباله به عنوان پوشش محافظ برای پرستاران، این سوال جدی را برای افکار عمومی ایران مطرح کرد که چگونه 7 سال حل مشکلات کشور به توافق و رابطه با کشورهایی گره خورده که از حل مسائل اساسی کشور خود عاجزند؟
بنا بر نظر برخی کارشناسان، ویروس کرونا توانست روند انتقال قدرت از غرب به شرق را سرعت دهد و در این بین چین، تبدیل به نمادی برای این انتقال قدرت شده است.
چندی پیش کیشور محبوبانی، دیپلمات برجسته و استاد دانشگاه ملی سنگاپور در گفتوگویی درباره این انتقال قدرت از غرب به شرق گفت: همهگیری «کووید-۱۹» اساسا جهات اقتصادی جهانی را تغییر نمیدهد، بلکه تنها تغییری را که از قبل آغاز شده است سرعت میبخشد، یعنی حرکت از جهانیسازی آمریکامحور به جهانیسازی چین محور.
وی ادامه داد: همانطور که در کتاب جدیدم تحت عنوان «آیا چین برنده شده است»، مطرح کردم، آمریکا ۲ گزینه دارد. اگر هدف اصلی آمریکا حفظ برتری جهانی باشد، مجبور است در یک رقابت ژئوپلیتیک با حاصل جمع صفر از نظر اقتصادی و سیاسی با چین شرکت کند. حال اگر هدف آمریکا بهبود رفاه مردم این کشور باشد که شرایط اجتماعیشان رو به وخامت گذاشته است، باید با چین همکاری کند. مشاور خردمند پیشنهاد میکند همکاری، گزینه بهتر است. با این حال، با توجه به فضای سیاسی سمی آمریکا در قبال چین، امکان موفقیت رویکرد مشاور خردمند وجود ندارد.
با کنار هم نهادن پازلهای گفته شده، میتوان به این استنباط رسید که دولتهای یازدهم و دوازدهم در گفتمان تئوریک سیاست خارجی خود به یک پارادوکس درونی رسیدهاند. دولت حسن روحانی از یک سو حل ریشهای مشکلات کشور را در عادیسازی روابط با غرب میبیند و گشایش اقتصادی کشور را در بازشدن راه تعامل اقتصادی با آمریکا و اروپا جست و جو میکند و از سوی دیگر نمیتواند واقعیت مهم جهانی در افول هژمونی اقتصادی و سیاسی غرب را انکار کند.
به هر ترتیب باید اذعان کرد بنا بر نظر برخی کارشناسان با افزایش روز به روز مولفههای قدرت کشورهای غیروابسته به غرب، ساختمان تئوریک گفتمان «غربگرایی» که ریشههای آن به زمان مشروطهخواهی نیز میرسد، ترک برداشته است.
ارسال به دوستان
مرحله نهایی چهاردهمین رزمایش بزرگ و مشترک پیامبر اعظم(ص) سپاه روز گذشته آغاز شد
مشق تاکتیک تهاجمی دریایی
گروه سیاسی: مرحله نهایی چهاردهمین رزمایش بزرگ و مشترک پیامبر اعظم(ص) با مشارکت نیروی دریایی و نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با رمز مقدس «یا علیبن ابیطالب(ع)» از صبح دیروز (سهشنبه) در منطقه عمومی استان هرمزگان، غرب تنگه هرمز و خلیج فارس تا عمق کشور، در عرصههای زمین، هوا، دریا و فضا آغاز شد.
در مرحله نهایی این رزمایش یگانهای موشکی، شناوری و پهپادی نیروی دریایی سپاه و یگانهای موشکی، پهپادی و راداری نیروی هوافضای سپاه به اجرای عملیات و سناریوهای رزمایش میپردازند. همچنین عملیات تهاجمی موشکی، شناوری و پهپادی علیه مواضع دشمن فرضی، عملیات مینریزی آفندی و قطع خطوط مواصلاتی شناورهای دشمن فرضی، عملیات رزم موشکی توسط بالگرد و شلیک موشکهای ساحل به دریا، در مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم(ص) سپاه به اجرا درمیآید.همچنین در جریان برگزاری مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم ۱۴ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یگانهای مختلف سطحی، تکاوری، غواصی، موشکی و... سپاه انهدام و مقابله با ناو هواپیمابر آمریکایی را تمرین کردند. در این تمرین یگانهای موشکی و شناورهای تندرو با اجرای آتش به وسیله راکتاندازها و موشکهای کروز و همچنین بالگردهای نیروی دریایی سپاه نیز با شلیک موشک کروز مقابله با ناو آمریکایی را تمرین کردند. در بخش دیگری از این تمرین، غواصان و تکاوران دریایی نیروی دریایی سپاه نیز عملیات انهدام پل فرماندهی ناو را تمرین کردند.در این رزمایش برای نخستینبار عملیات رصد منطقه رزمایش با استفاده از تصاویر ارسالی از ماهواره نور انجام میشود. سردار سرتیپ پاسدار عباس نیلفروشان، معاون عملیات سپاه و سخنگوی رزمایش مشترک پیامبر اعظم۱۴، ارتقای آمادگیهای رزمی در تمام سطوح، تمرین و حصول اطمینان از اجرای طرحهای عملیاتی، افزایش سطح هماهنگی در اجرای عملیات مشترک و تمرین دفاع و آفند جنگ الکترونیک و پایداری ارتباطات چندلایه را از اهداف مهم رزمایش پیامبر اعظم۱۴ توصیف و تصریح کرد: تأمین خطوط مواصلاتی هوایی و دریایی و تداوم پشتیبانیهای آمادی، تمرین ستادی سناریوهای مختلف و نیز طرحریزی منعطف و سریع همراه با بازی جنگ دوطرفه از دیگر اهداف برگزاری این رزمایش بزرگ است. وی عمقبخشی به دفاع با بهرهگیری از توان عظیم نیروی مردمی و بسیج دریایی را از وجوه تمایز رزمایش بزرگ پیامبر اعظم(ص) ۱۴ عنوان و اظهار کرد: در طرحهای دفاعی سپاه روح تهاجم و آفندی با بسیج مردمی شکل میگیرد و پایانناپذیری دفاع با حضور مردم در معرکههای جهاد معنا پیدا میکند. سردار نیلفروشان طرحریزی مدرن بر اساس جنگهای ترکیبی و شبکهمحور متناسب با دکترین تهاجمی سپاه، استفاده حداکثری از توان و تجهیزات مختلف سیگنالی، اپتیکی و با سرنشین و بدون سرنشین برای اشراف اطلاعاتی و اجرای رزمایش در شرایط جنگ بیولوژیک را از دیگر ویژگیهای رزمایش پیامبر اعظم۱۴ عنوان کرد و گفت: در این رزمایش دفاع ضدموشکی بالستیک و کروز انجام شده و از برخی تجهیزات و سلاحهای غافلگیرکننده مانند موشکهای برد بلند بالستیک با قابلیت اصابت به اهداف شناوری متجاوز در دوردست استفاده میشود.
* سردار سلامی: از تهاجم به استراتژی دفاع میرسیم
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه برگزاری مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم۱۴ سپاه که از صبح دیروز (سهشنبه) در منطقه عمومی خلیجفارس و تنگه هرمز آغاز شده است، اظهار کرد: سیاستهای ما برای صیانت از منافع حیاتی ملت عزیز ایران دفاعی است، به این مفهوم که ما از ابتدا به هیچ کشوری تهاجم نخواهیم کرد اما در تاکتیک و عملیات کاملا تهاجمی هستیم. وی با تاکید بر اینکه فضای عمل ما در سطح راهبردی دفاعی است اما در سطوح عملیات و تاکتیک سراسر تهاجم هستیم، اظهار کرد: آنچه امروز در این رزمایش در سطح نیروهای هوافضا و دریایی به نمایش درآمد سراسر تهاجمی بود. سرلشکر سلامی با بیان اینکه در سطح عملیات و تاکتیک هجومی هستیم و ابتکار عمل را به دست میگیریم، گفت: تهاجم به واحدهای شناوری دشمن در صورتی که بخواهند تعرضی به منافع ما داشته باشند، با ترکیبی از عملیات تهاجم موشکی و رزم واحد شناوری در سطح دریا همراه با مینریزی آفندی توسط شناورهای هجومی در این رزمایش به نمایش درآمد. سرلشکر سلامی با تاکید بر اینکه از تاکتیکهای هجومی به استراتژی دفاع میرسیم، اظهار کرد: به منظور تمرین سطوح رزمی در عملیاتهای مشترک بین نیروهای چندگانه سپاه و اطمینان یافتن از صیانت مقتدرانه از منافع حیاتی ملت عزیز ایران، این رزمایشها را برگزار میکنیم. وی در ادامه تصریح کرد: ترکیبی از مهارت و فن درست، تکنیک صحیح به کارگیری تجهیزات و تاکتیکهای ابتکاری مبتنی بر خلاقیت و نوآوری در میدان عمل، فضای رزمایشهای ما را شکل میدهد تا در شرایط واقعی با ابهام مواجه نباشیم. فرمانده کل سپاه در پایان سطح رزمایشهای سپاه را وسیع، نزدیک به واقعیت و با سناریوپردازی بر اساس دشمنان واقعی عنوان و اظهار کرد: توسعه تجهیزات و تسلیحات ما منطبق بر تهدید و شناخت واقعی از نقاط ضعف و قوت دشمن است؛ دکترین دفاعی ما بر پایه تولید تجهیزات بومی بوده و در هر رزمایش نسبت به رزمایش قبل کیفیت تجهیزات بهروز شده و تجهیزات تولید جدید را در معرض آزمایش قرار میدهیم و آن را در میدان واقعی به کار میگیریم.
* واکنش نیروی دریایی آمریکا به رزمایش سپاه پاسداران
چند ساعت پس از اعلام خبر آغاز مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم 14، نیروی دریایی ارتش آمریکا به برگزاری مرحله نهایی رزمایش بزرگ دریایی و موشکی پیامبر اعظم(ص) واکنش نشان داد. خبرگزاری فرانسه روز گذشته به نقل از یک سخنگوی نیروی دریایی ارتش آمریکا نوشت: «رزمایش ایران در خلیج فارس اقدامی غیرمسؤولانه و بدون ملاحظه است». یک سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی بحرین هم روز دوشنبه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته که آمریکا قصد درگیری با ایران را ندارد. آسوشیتدپرس به نقل از این سخنگو که اشارهای به نامش نشده نوشت: «ما به توانایی نیروی دریایی [آمریکا] برای دفاع از خودمان در برابر تهدیدات دریایی اطمینان داریم». وی در ادامه اضافه کرد: «درباره اینکه ایران از ساختن این ماکت [ناو هواپیمابر] یا استفاده از آن در یک رزمایش چه چیزی میخواهد به دست بیاورد، نمیتوانیم صحبت کنیم». این سخنگو در ادامه اضافه کرد: «ما دنبال درگیری نیستیم اما آمادهایم از نیروها و منافع آمریکا در برابر تهدیدهای دریایی در منطقه دفاع کنیم».
ارسال به دوستان
اخبار
لزوم برگزاری عزاداری محرم با رعایت پروتکلهای بهداشتی
آیتالله العظمی مکارمشیرازی در دیدار حجتالاسلام والمسلمین قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، با اشاره به گزارش ارائهشده از سوی وی، خاطرنشان کرد: شکی نیست ما اصولی داریم که به هیچ وجه نمیتوانیم آنها را رها کنیم؛ از جمله آنها مسأله عزاداری محرم و صفر است. وی با تاکید بر لزوم تدبیر مناسب در این خصوص، اظهار داشت: اگر این امور را رها کنیم اسباب دردسر است، اگر بخواهیم عمل کنیم باید به شکلی باشد که هم پروتکلهای بهداشتی رعایت شود و هم از جنبههای معنوی و مذهبی غافل نشویم؛ همانگونه که درباره نماز جمعه هم این دستور داده شده است. آیتالله مکارم شیرازی تصریح کرد: اگر ضابطه و معیاری در این باره نداشته باشیم، مشکلاتی پیش خواهد آمد، بنابراین قطعا باید متولیان امر در این خصوص توجه کافی و لازم را داشته باشند تا هم دغدغههای مذهبی و دینی مردم مورد توجه قرار گیرد و هم پروتکلهای بهداشتی و سلامت آنان حفظ شود. وی با تاکید بر اینکه به هیچ قیمت نمیتوان جلوی برگزاری مراسم عاشورا را گرفت، افزود: در زمان رضاخان با عاشورا چه کردند؟ اما همه دیدند که کاری از پیش نبردند. مرجع تقلید شیعیان ورود روحانیت به مسائل اجتماعی از جمله کمک آنان به مدافعان سلامت را ستود و تاکید کرد: در شرایط حساس و خطیری که بسیاری، از بیماران و مبتلایان کرونایی فراری بودند، ورود روحانیت و طلاب به این عرصه و کمک به بیماران و حتی غسل و کفن و دفن مرحومان، تأثیر بسیار زیادی در جامعه گذاشت و این خود بهترین نوع تبلیغات تأثیرگذار است.
***
محکومیت قطعی ۱۱ اخلالگر در بازار
سخنگوی قوهقضائیه روز گذشته در نشست خبری مجازی با خبرنگاران و اصحاب رسانه گفت: قوهقضائیه برخورد با متخلفان این حوزه را در دستور کار قرار داده است و هفته گذشته ۱۱ نفر از اخلالگران نظام ارزی و کسانی که با قاچاق عمده ارز و طلا و خرید و فروش غیرمجازشان مرتکب اعمال مجرمانه شده بودند، در شعبه سوم ویژه رسیدگی به اخلالگران اقتصادی محکومیت قطعی پیدا کردند. غلامحسین اسماعیلی افزود: قوهقضائیه با لحاظ شرایط اقتصادی فعلی کشور در مجازات مرتکبین این گونه جرائم عزم و اراده قوی دارد. وی در پاسخ به سوال خبرگزاری ایسنا درباره آخرین وضعیت پرونده روحالله زم که به اعدام محکوم شده است، گفت: درباره رأی این پرونده فرجامخواهی شده و پرونده به دیوان عالی ارسال شده و در دیوان عالی به شعبه ارجاع شده و منتظریم قضات محترم شعبه مربوط در دیوان عالی کشور نسبت به رسیدگی به این فرجامخواهی اقدام کرده و اظهارنظر نهایی درباره این پرونده را اعلام کنند، تاکنون رأیی از دیوان عالی کشور در این باره صادر نشده است. وی در پاسخ به سوالی درباره دستگیری 2 تبعه سوئدی گفت: اصل موضوع صحت دارد و 2 نفر از اتباع کشور سوئد به جرم قاچاق مواد مخدر و در حالی که محمولههای مواد مخدر داشتند توسط ضابطان قضایی دستگیر شدهاند. پرونده در فرآیند رسیدگی است. این افراد در بازداشت به سر میبرند و برابر ضوابط و مقررات قانونی که درباره بازداشت اتباع خارجه است، از طریق وزارت امور خارجه بازداشت اتباع را به دولت و سفارت آنها اعلام کردیم و آنها میتوانند از امتیازات سایر زندانیان مانند ملاقات برخوردار شوند. هنوز دادگاه رای صادر نکرده و منتظریم دادگاه رأی خود را صادر کند.
***
خودکفایی ارتش در تولید قطعات بالگردی
فرمانده نیروی زمینی با اشاره به ارتقای سطح کیفی هوانیروز ارتش گفت: در گذشته حجم زیادی از بالگردها زمینگیر و برد موشکها پایین بود، حتی امکان پرواز در شب را نداشتند اما امروز با تدابیر فرماندهی معظم کل قوا حفظهالله تعالی و همت فرماندهان، مسؤولان و کارکنان، تمام این نقایص برطرف شده است. امیرسرتیپ کیومرث حیدری تصریح کرد: نتیجه نهایی دیدگاه فرمانده هوانیروز به فرمایشات مقام معظم رهبری این است که امروز صنایع «یا علی» هوانیروز نهتنها قطعات بالگردی را تأمین میکند، بلکه قطعات مورد نیاز صنعت «پنها» را نیز تأمین میکند به نحوی که امروز توان دفاعی و رزمی هوانیروز به 82 درصد رسیده است که در حوزه بالگردی در سطح بسیار بالایی قرار دارد. وی افزود: امروز موشکهایی که استفاده میکنیم ساخت متخصصان داخلی هوانیروز است که نسبت به گذشته ارتقای بسیار چشمگیری داشته است. تمام بالگردهای هوانیروز نیز آماده پرواز برای رزمایشها و مأموریتهای مختلف هستند. خلبانان ما پرواز در شب را بخوبی انجام میدهند و تمام این پیشرفتها به علت وجود وحدت کلمه در بین فرماندهان، کارکنان و مسؤولان هوانیروز است.
***
نماز عید قربان در تهران برگزار نخواهد شد
سیدباقر پیشنمازی، رئیس ستاد نماز جمعه تهران ضمن اشاره به تداخل عید سعید قربان با روز جمعه گفت: طبق دستورات دین مبین اسلام، اگر در تقویم، عید سعید قربان و عید سعید فطر با روز جمعه تداخل داشته باشد نماز عید جایگزین نماز جمعه میشود و 2 اجتماع همزمان برگزار نمیشود. رئیس ستاد نماز جمعه تهران بیان کرد: بر این اساس نماز عید قربان جمعه ۱۰ مردادماه به دلیل حفظ سلامت شهروندان و رعایت پروتکلهای بهداشتی در تهران برگزار نخواهد شد.
ارسال به دوستان
رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا پس از سفر به کشورهای غرب آسیا، برای پیگیری طرح تمدید تحریم تسلیحاتی ایران راهی انگلیس میشود
تور عربی- غربی هوک
گروه سیاسی: رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا قصد دارد با عزیمت به انگلیس، رایزنیها پیرامون طرح تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را در دیدار با بوریس جانسون پیگیری کند.
به گزارش «وطن امروز»، هر قدر روزشمار آمریکاییها به 18اکتبر (27مهر)، موعد پایان تحریم تسلیحاتی ایران نزدیکتر میشود، تحرکات دیپلماتیک مقامات این کشور برای پیش بردن طرح پمپئو با نیت تمدید این تحریمها و ممانعت از برقرار شدن امکان خرید و فروش تسلیحات از سوی ایران هم بیشتر میشود.
در همین زمینه برایان هوک، رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا و نماینده ویژه رئیسجمهور این کشور در امور ایران پس از سفر اخیرش به کشورهای منطقه، قصد دارد با عزیمت به انگلیس، رایزنیها پیرامون این طرح را در آنجا نیز پیگیری کند. وزارت خارجه آمریکا بامداد سهشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد که هوک هفته جاری برای دیدار با مقامات انگلیسی از جمله «بوریس جانسون» نخستوزیر این کشور، به لندن سفر میکند. بر این اساس، وی روز گذشته سفر اروپایی خود را با عزیمت به کشور استونی آغاز کرد تا در ادامه سفرهای اخیرش به تونس، قطر و کویت، این بار از متحدان اروپایی واشنگتن بخواهد به طرح پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران رأی مثبت دهند.
هوک روز دوشنبه در کنفرانسی خبری با بیان اینکه هنوز نشنیدهام که کسی بگوید منقضی شدن تحریم تسلیحاتی ایران، برای خاورمیانه خوب است، گفته بود: در سراسر جهان هیچ کس نمیخواهد رژیم ایران به سلاح هستهای دست یابد. هیچ کس نمیخواهد ایران همواره در جنگ با همسایگانش باشد. وی همچنین در گفتوگویی با روزنامه «الشرقالاوسط» درباره تحریم تسلیحاتی ایران مدعی شده بود: ما پروژهای داریم که تلاش میکنیم تمام اعضای دائم و غیردائم شورای امنیت به آن رأی دهند؛ مهم آن است که این تحریمها که از ۱۳ سال قبل آغاز شده و ۱۸ اکتبر آینده به پایان میرسد، تمدید شود. هوک در ادامه با طرح این اتهام که تمدید نشدن این موضوع به معنای افزایش خطر برای تمام ملتها و کشورهای منطقه و دوستان ما در خلیج فارس و جهان خواهد بود، مدعی شد: تمدید نشدن تحریم تسلیحاتی به معنای صادرات بیشتر سلاح از ایران به یمن، سوریه، عراق و لبنان و فرستادن سلاحهای ایرانی بیشتر برای حزبالله لبنان، حماس و مانند آنهاست. الشرقالاوسط در ادامه از هوک پرسید «گامهای آینده دولت آمریکا برای حمایت از این رویکرد سیاسی چیست؟» وی پاسخ داد: سفرهایی به تعدادی از کشورهای اروپایی و عربی خواهم داشت تا تهدیدات ایران برای کشورهای منطقه و ضرورت تمدید تحریم تسلیحاتی این کشور را توضیح دهم؛ به دلایل امنیتی و سیاسی جزئیات بیشتری ارائه نمیکنم اما این موضوع را با سفرای آمریکا در جهان برای توضیح تلاشهای آمریکا پیگیری میکنم تا اینکه شورای امنیت تحریم تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند، این در کنار دیگر تحریمهای وضع شده علیه ایران از جمله تحریمهای اقتصادی خواهد بود.
«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا هم سهشنبه هفته گذشته در حاشیه یک کنفرانس خبری با همتای انگلیسی خود گفته بود: با نخستوزیر انگلیس درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران صحبت کردم. وی روز یکشنبه هم مدعی تضمین تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل در ماه اکتبر شده بود. با این حال قمار پمپئو برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران به چیزی فراتر از موافقت دستکم 9 عضو شورای امنیت نیاز دارد و آن هم ممانعت از وتو شدن قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای جلوگیری از انقضای این تحریمهاست. در حالی قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار منع فروش، عرضه یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط از سوی ایران است که این قطعنامه همچنین کشورها را از فروش، عرضه یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط به ایران، مگر در صورت موافقت کمیتهای در شورای امنیت منع میکند. «چین» و «روسیه» به عنوان 2 عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل در ماههای گذشته مواضع تندی نسبت به طرح آمریکا از خود نشان دادهاند و در شرایطی که نزاع میان واشنگتن و پکن به بالاترین سطح خود در سالهای گذشته رسیده است، امکان همراه کردن این رقیب شرقی برای آمریکا امری محال به حساب میآید. اواسط خرداد سال جاری «سرگئی لاوروف» و «وانگ یی» وزرای خارجه روسیه و چین در نامهای رسمی به ۱۳ عضو شورای امنیت و «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل، تلاشهای آمریکا علیه ایران را به دلیل خروج یکجانبه این کشور از توافق هستهای و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مردود و غیرقابل قبول دانسته بودند و پیام عدم عقبنشینی مقابل درخواست آمریکا را صادر کرده بودند. با این حال افزایش تحرکات دیپلماتیک آمریکا در ماههای اخیر و دیداری که هوک با کشورهای عربی در روزهای گذشته داشته است را میتوان به عنوان بخشی از سناریوی آمریکا برای به میدان آوردن همسایگان ایران در راستای ممانعت از انقضای تحریمهای تسلیحاتی کشورمان دانست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|