|
عرصه ملی قابل وقف نیست
مدیرکل دفتر حقوقی سازمان امور جنگلها با بیان اینکه پلاکهای منتهی به قله دماوند تماما ملی است، گفت: عرصه کوه دماوند به عنوان مرتع و جزو اراضی ملی بوده و قابل تملک خصوصی نیست. عرصهای که مالکیت خصوصی نداشته باشد قابل وقف نیست و در صورتی که به اشتباه سندی به نام اوقاف صادر شده باشد با کارگروه تعاملی در سازمان جنگلها و اوقاف این مشکل رفع خواهد شد. رضا افلاطونی در گفتوگو با ایسنا گفت: طبق سوابق موجود در سازمان جنگلها، پلاکهای منتهی به قله دماوند مرتع بوده و جزو اراضی ملی است.
ارسال به دوستان
افزایش آمار مرگ و میر در پایتخت؛ نزدیک به نیمی از جانباختگان کرونایی کشور، پایتختنشینان هستند
تهران قرمز شد
تعداد مبتلایان کرونا در کشور به 296273 و شمار قربانیان به 16147 نفر رسید
شیوع گسترده ویروس کرونا و افزایش آمار مرگومیر در تهران، پایتخت را از وضعیت هشدار خارج و وارد وضعیت قرمز کرد. به گزارش «وطن امروز»، کلانشهر تهران با بیش از 10 میلیون نفر جمعیت شرایط مساعدی ندارد. ظرفیت تختهای کرونایی در بیمارستانهای این شهر پر شده و کادر پزشکی خسته است. روز به روز بر آمار مبتلایان و بستری بیماران «کووید-19» در پایتخت اضافه میشود. در چنین شرایطی اما هنوز ادارات با ظرفیت کامل کار میکنند و محدودیتهای جدید برای کاهش شیوع این بیماری اعمال نمیشود. قرار است کنکور برگزار و مراسم ایام محرم و صفر نیز با شرایط خاصی برپا شود. البته وزیر بهداشت به صراحت اعلام کرده است برگزاری مراسم پرجمعیت در محرم ممنوع میشود. این در حالی است که سیما ساداتلاری، سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته گفت: در 24 ساعت گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۶۶۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۶۸۷ نفر از آنها بستری شدند تا مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۲۹۶ هزار و ۲۷۳ نفر برسید. به گفته وی، متاسفانه از ظهر دوشنبه تا ظهر سهشنبه، ۲۳۵ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۶ هزار و ۱۴۷ نفر رسید. همچنین ۳۹۰۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. وی همچنین در تشریح استانهای در وضعیت قرمز و زرد اعلام کرده است: در حال حاضر ۱۵ استان در وضعیت قرمز و ۱۱ استان در شرایط هشدار قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه استان تهران هم از لحاظ وضعیت کرونایی به استانهای قرمز کشور اضافه شد، گفت: تهران به عنوان پرجمعیتترین و پرترددترین استان کشور برای اولینبار بعد از خیز اول بیماری در وضعیت قرمز قرار گرفت. گفتنی است طبق گزارشات موجود حدود نیمی از جانباختگان کرونایی متعلق به تهران هستند.
* هر خانه یک حسینیه باشد
در شرایطی که تهران در وضعیت قرمز به سر میبرد، معاون بهداشت وزیر بهداشت از جلسات تصمیمگیری برای چگونگی برگزاری مراسم اعیاد قربان و غدیر و ایام محرم و صفر خبر میدهد و میگوید قطعا مراسم امسال به شکل قبل نخواهد بود و کاملا محدود خواهد بود تا مراسمی با کیفیت مناسب و توام با سلامتی برگزار شود. علیرضا رئیسی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره آخرین تصمیمها برای چگونگی برگزاری مراسم عرفه، اعیاد قربان و غدیر و عزاداری ماههای محرم و صفر میگوید: درباره مراسم روز عرفه، اعیاد قربان و غدیر و عزاداری ماههای محرم و صفر پروتکلها در حال آماده شدن است. چندین نظر وجود دارد اما اگر مراسمی هم برگزار شود اصلا و به هیچ وجه به شکل قبل نخواهد بود و کاملا محدود خواهد بود. وی تاکید کرد: نظر قاطع وزارت بهداشت این است که برگزاری مراسم پرجمعیت در محرم ممنوع باشد، بویژه در محیطهای سربسته که قاطعانه و محکم با آن مخالفت میکنیم. رئیسی درباره پیشبینی افزایش ۶۰ درصدی آمار ابتلا به کرونا با برگزاری کنکور و مراسم محرم، گفت: پیشبینیهای زیادی وجود دارد و بسیاری مسائل را همه میتوانند پیشبینی کنند. در همین جمع اگر ماسک نداشته باشند و ۲ نفر هم مبتلا باشند، میتوان پیشبینی کرد که ۶۰ درصد افراد مبتلا میشوند.
وی همچنین گفت: درباره مراسم محرم چند فاکتور وجود دارد؛ آیا محیطی که در آن مراسم برگزار میشود، سربسته است یا در محیط باز است؟ آیا محیطی که فضای بسته است، تهویه مناسب دارد یا خیر؟ جمعیتی که در آنجا حضور دارند و مدت زمان حضور چقدر است؟ در فضای سربسته بیش از 2 ساعت صلاح نیست که جمعیت حضور داشته باشد. اگر در یک فضایی که در حالت عادی تراکم ۱۰۰ درصد است، در این شرایط باید حداکثر ۲۵ درصد باشد و حتما باید تعداد افرادی که در این فضا قرار میگیرند، بهجای ۱۰۰ نفر ۲۵ نفر باشند. در فضای باز هم مراسم نباید تماشاچی داشته باشد. در عین حال معمولا در این مراسم افراد مختلف از جاهای مختلف حرکت میکنند و در یکجا جمع میشوند. این هم مورد تایید ما نیست و ممنوع است و مردم نباید به هم بپیوندند و در یک جا جمع شوند.
* تمدید محدودیتها در تهران تا پایان هفته آینده
محدودیتها در پایتخت دوباره تمدید شد. فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به شرایط سخت و شکننده شهر تهران به لحاظ شیوع کرونا گفت: تمام تجمعات و برپایی نمایشگاه در تهران اقدامی پرمخاطره تلقی میشود. علیرضا زالی با اشاره به شیوع گسترده پاندمی کرونا تاکید کرد: برپایی هرگونه نمایشگاه در تهران ممنوع است. وی ادامه داد: همچنین با توجه به تمدید محدودیتهای اعمال شده توسط ستاد کرونای استان تهران، این محدودیتها حداقل تا پایان هفته آینده برقرار و بر همین اساس برگزاری نمایشگاه، مجمع عمومی و تجمعات ممنوع اعلام شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیس ستاد اجرایی حضرت امام(ره):
جلوی واردات یک میلیارد دلار محصولات کشاورزی را میگیریم
ورود پرقدرت ستاد اجرایی حضرت امام به حوزه استراتژیک کشاورزی و تأمین امنیت غذایی و مشارکت با بخش خصوصی برای برطرف کردن کمبودها، منشأ خیر فراوانی برای کشور بوده و باعث جهش تولید و جلوگیری از خروج ارز شده است. به گزارش «وطن امروز»، آیین بهرهبرداری از فاز اول بزرگترین مجتمع صنعتی پرورش و اصلاح نژاد ۸۰ هزار راسی دام سبک کشور و کلنگزنی پروژه کارخانه لبنی با ظرفیت ۱۲ هزار تن کره و ۴۰ هزار تن شیر خشک در سال با حضور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در فشافویه تهران برگزار شد. رئیس ستاد اجرایی فرمان امام گفت: براساس برنامهریزیهای انجام شده، قصد داریم در مدت ۳ سال جلوی واردات یک میلیارد دلاری محصولات کشاورزی و دامی را بگیریم. به گزارش «وطن امروز»، محمد مخبر در این مراسم، با عرض تسلیت شهادت امام محمدباقر(ع) اظهار کرد: ستاد اجرایی در یک سال ۴۰ هزار طرح را با ظرفیت ۱۶۵ هزار شغل ایجاد کرده که این حجم از فعالیت فقط با روحیه جهادی حاصل میشود. رئیس ستاد اجرایی فرمان امام اشتغال را مهمترین اولویت کشور عنوان کرد و گفت: در بنیاد برکت ۶۰ هزار طرح را امسال هدفگذاری کردهایم که ۸۰ درصد آن در زمینه دامداری است. وی افزود: شایسته کشورمان نیست ۹۰ درصد در زمینه دانههای روغنی و کره وابسته به واردات باشیم. مخبر با اشاره به فعالیت ستاد اجرایی در بخش کشاورزی و تأمین امنیت غذایی، گفت: براساس برنامهریزیهایی که انجام دادهایم، قصد داریم در مدت 3 سال جلوی واردات یک میلیارد دلار محصولات کشاورزی و دامی را بگیریم که هماکنون ۲۵ درصد جلوتر از برنامههایمان هستیم. در بخش دیگری از این مراسم، حشمتالله عسگری، معاون استاندار تهران گفت: اینکه ستاد اجرایی فرمان امام در مسألهای مداخله کرده که دغدغه تمام مردم است، نشان از توجه مدیریتی این مجموعه به امنیت غذایی دارد. وی افزود: ورود پرقدرت ستاد به حوزه استراتژیک کشاورزی و تأمین امنیت غذایی و مشارکت با بخش خصوصی برای برطرف کردن کمبودها، منشأ خیر فراوانی برای کشور بوده و باعث جهش تولید و جلوگیری از خروج ارز شده است. معاون استاندار تهران تاکید کرد: ستاد اجرایی فرمان امام درک زیادی از سرمایهگذاری دارد و وظیفه خود میدانم از ریاست این مجموعه تشکر کنم. عسگری افزود: ما معتقدیم اگر قرار باشد تورم مدیریت شود و بیکاری و آسیبهای اجتماعی به حداقل برسد، فقط با توسعه ظرفیتهای تولیدی ممکن است و اگر کسی در این حوزه کار کرد میتواند بگوید در راستای دغدغههای نظام قدم برداشته است.
***
ساخت 179 طرح پل و راهسازی بنیاد برکت در مناطق محروم
بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام ۱۷۹ طرح پل و راهسازی را در مناطق محروم کشور به بهرهبرداری رسانده است یا در دست اقدام دارد. معاون عمرانی و طرحهای زیربنایی بنیاد برکت ضمن بیان این مطلب افزود: ۱۷۹ طرح پل و راهسازی را در مناطق محروم و کمتر برخوردار ۱۳ استان کشور در دست اقدام داریم که از این تعداد ۶۰ طرح تکمیل شده و مابقی در درست انجام است. محمد مهجوری ادامه داد: ۶۰ شهرستان و روستاهای تابعه در این ۱۳ استان تحت پوشش فعالیتهای عمرانی و زیربنایی بنیاد برکت در حوزه ساخت پل و راه قرار دارند. همچنین ۱۸ طرح پل و راهسازی نیز آماده افتتاح است. به گفته معاون عمرانی و طرحهای زیربنایی بنیاد برکت، استانهای خوزستان، سیستانوبلوچستان، کهگیلویهوبویراحمد و لرستان بیشترین سهم را از پروژههای پل و راهسازی این بنیاد دارند. معاون عمرانی و طرحهای زیربنایی بنیاد برکت از اجرای ۴۷ هزار و ۸۰۰ پروژه عمرانی توسط این بنیاد در کشور خبر داد.
***
عملیات پلیس برای دستگیری مجرمان پایتخت
فرمانده انتظامی تهران بزرگ از دستگیری ۶۳۵ مجرم و سارق در پایتخت خبر داد. سردار حسین رحیمی در جریان اجرای سیوهفتمین مرحله از طرح رعد، با بیان اینکه در این مرحله از طرح رعد ۲۷۳ حکم قضایی به اجرا درآمد، گفت: در مجموع عملیاتهای انجامشده ۶۳۵ مجرم اعم از سارق منزل، خودرو، اماکن عمومی و... دستگیر شدند و ۲۲ باند نیز منهدم شد. رحیمی در ادامه از کشف بیش از ۸۳۰۰ مورد اموال مسروقه نیز خبر داد و گفت: ارزش ریالی اقلام کشفشده تا به این لحظه بالغ بر 5/12 میلیارد بوده است. فرمانده انتظامی تهران بزرگ با بیان اینکه در این مرحله از طرح به بیش از ۸۰۰ پرونده سرقت در پایتخت رسیدگی شد، گفت: کشف ۱۰۸ دستگاه خودرو و ۷۶ موتوسیکلت سرقتی از دستاوردهای طرح رعد ۳۷ است. به گفته رئیس پلیس پایتخت، از متهمان دستگیرشده در این مرحله از طرح رعد ۱۲ قبضه سلاح جنگی و ۳۷ قبضه سلاح سرد و تعدادی فشنگ کشف و ضبط شده است.
***
جذب «سرباز طلبه» در آموزشوپرورش
بخشنامه جذب سرباز طلبه برای سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به استانها ابلاغ شد و بر اساس آن، اولویت خدمت وظیفه این افراد در آموزشوپرورش برای فعالیتهای پرورشی و فرهنگی و تدریس درس پرورشی است. به گزارش فارس، بخشنامه جذب سرباز طلبه برای سال تحصیلی 1400-1399 به استانها ابلاغ شد. در این بخشنامه آمده است: در اجرای مصوبه فرماندهی معظم کل قوا مبنی بر تسری مقررات خدمت وظیفه روحانیون در امور علمی، فرهنگی و تبلیغی در وزارت آموزشوپرورش و با توجه به مجوز مورخ ششم اردیبهشت 99 ستاد کل نیروهای مسلح و نامه شماره 1941 مورخ 13 خرداد 99 مرکز مدیریت حوزههای علمیه، در نظر است همانند سنوات گذشته جمعی از روحانیون، دوران خدمت وظیفه خود را در فعالیتهای آموزشی، پرورشی و امور فرهنگی به انجام برسانند.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» درباره استایلیستها و مدلهای فشن که در اینستاگرام جولان میدهند
میلیونرهای قبحشکن!
نازنین اکبرنیا: این روزها اینستاگرام پر شده از صفحات خوشرنگ و لعابی که ممکن است تماشای هر کدام از آنها، ساعتها وقت شما را بگیرد؛ از صفحات سلبریتیها گرفته تا بلاگرهایی که در زمینههای مختلف فعالیت میکنند. اینستاگرام به عنوان پرمخاطبترین شبکه مجازی در سراسر دنیا، تأثیر قابل توجهی بر فرهنگ جوامع داشته و به آرامی در حال تغییر سبک زندگی در بین افراد سطوح مختلف جامعه است. جلوههای بصری در اینستاگرام یکی از دلایل اصلی محبوبیت این شبکه اجتماعی است و روزانه اطلاعات زیادی در قالب عکس و ویدئو در این فضا مبادله میشود؛ از اطلاعات خصوصی افراد مشهور و عادی گرفته تا آموزش خانهداری، آشپزی، خودآرایی، دیزاین مو و ناخن، مدلهای لباس و.... فعالیت در این شبکه اجتماعی اما باعث تغییراتی در سبک زندگی جامعه امروزی شده که در این گزارش تلاش کردهایم به بخشهایی از آن بپردازیم.
به گزارش «وطن امروز»، این روزها افراد زیادی با عنوان بلاگر، کسبوکاری برای خود راه انداختهاند و از طریق خدمات ریز و درشتی که به مخاطبان ارائه میدهند یا تبلیغات برای اسپانسرهای خرد و کلان، درآمدزایی میکنند. البته در کنار این بلاگرها، هستند افرادی که به واسطه داشتن حامی مالی، فعالیت خود را توسعه دادهاند. با یک جستوجوی ساده در اینترنت براحتی میتوان با موضوعاتی که در اینستاگرام بیشتر مورد توجه قرار میگیرد، آشنا شد. در این میان «بیوتی بلاگر»ها و صفحات مد و استایل جایگاه ویژهای دارند و گاهی اوقات تعداد دنبالکنندگان این صفحات به چند میلیون نفر هم میرسد. فرقی نمیکند شما وارد کدام یک از این صفحات شوید؛ با یک بار کلیک روی موضوع، صفحه جستوجوی شما در مراحل بعدی پیشنهادهای مشابه و جذابتری برایتان ارائه خواهد کرد و شاید کمکم با دیدن این صفحات شما هم به فکر تغییر مد و استایل خود بیفتید؛ استایلهایی که با فرهنگ ایرانی- اسلامی قرابتی ندارد و بیشتر سبک زندگی غربی از دریچه اینستاگرام را ترویج میکند؛ آن هم بدون هیچ نظارت و پیگیری جدی! استفاده از مدلهای بیحجاب با تقلید از فرهنگ اروپایی و غربی در فضای اینستاگرام چه در حوزه مد و لباس و چه در حوزه آرایش و زیبایی، این روزها دیگر عادی شده و صاحبان برندهای مختلف برای توسعه کسبوکار خود به این روش رو آوردهاند؛ موضوعی که باعث جابهجایی نظام ارزشی در جامعه شده و بتدریج در حال تغییر فرهنگ جامعه است.
* فرار از قانون برای ولنگاری بیشتر
الهه عبدی از طراحانی است که در اینستاگرام فعالیت دارد. او تئاتر خوانده اما ۲ سالی میشود کار طراحی لباس انجام میدهد. الهه پیش از این در تهران مشغول فعالیت بود، حالا اما برای توسعه کسبوکارش به کاشان آمده است؛ شهری که به گفته خودش در زمینه مد پایدار موفقیتهای زیادی برای برند او به همراه داشته است. او این روزها با استفاده از الیاف طبیعی و رنگرزی سنتی کاشان لباسهایی ترکیبی از سنت ایران و افغانستان را با برند خودش تولید کرده و از طریق صفحهای که در اینستاگرام دارد، به نقاط مختلف کشور ارسال میکند. عبدی در گفتوگو با «وطن امروز» میگوید: «برای تولید لباسهای سنتی از خانمهای مهاجر افغان کمک میگیرم؛ به این صورت که لباس سادهای را که تولید کردهایم به آنها میدهم و آنها با سلیقه شخصی خودشان طرح رنگ را انتخاب کرده و گلدوزی میکنند». این طراح لباس از مدلهای خانم با حجابهای نامتعارف برای تبلیغاتش استفاده میکند و با انتشار عکسهای مختلف آنها در اینستاگرام به دنبال جذب مشتری است. او فعلا فقط فروش اینترنتی دارد اما با همراهی گروهی از همکارانش یکی از تیمچههای قدیمی کاشان را مرمت کردهاند تا استودیوی محل کار و فروش حضوری هم داشته باشند و این درحالی است که وی تاکنون برای ثبت برند لباس خود اقدام نکرده است. عبدی در این باره توضیح میهد: «در فضای مجازی هر چه تبلیغات بیشتر و پررنگتر باشد فروش هم بالاتر میرود و کارها بیشتر دیده میشود. برند ما از اول روی پای خودش ایستاده؛ آن را ثبت نکردم، چون به نظرم ضرورتی برای این کار وجود نداشت. راستش را بخواهید نگران پروسه اداری هم بودم، چون با فعالیتی که در فضای مجازی دارم، قطعا برای ثبت برند با مشکلاتی مواجه میشوم».
* نابسامانی حوزه مد و لباس
فعالیت غیرقانونی در حوزه مد و لباس با برندهایی که صاحبانشان ناشناخته هستند در کنار عرضه پوشاک قاچاق در فضای مجازی و نبود نظارت جدی در این حوزه، موضوعی است که اعتراض دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور را هم برانگیخته است. کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور سال 1385 با مصوبه مجلس شورای اسلامی تشکیل شد و برای اینکه این کارگروه در ترویج فرهنگ ایرانی- اسلامی موفق عمل کند، سازمانها و نهادهای مختلفی از جمله وزارت آموزشوپرورش، صداوسیما، وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف و... موظف شدند برای رسیدن به این هدف، همکاریهای لازم داشته باشند. دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اما از کمکاریهایی که در این حوزه وجود دارد میگوید و اینکه در سالهای گذشته همکاری قابل توجهی در این بخشها شکل نگرفته است. «سیدهمرضیه شفاپور» در این باره در گفتوگو با «وطن امروز» تأکید میکند: «مد و لباس حوزهای است که از همه طرف مورد هجمه قرار میگیرد و کسی هم حمایتی از آن نمیکند. پوشش و لباس جزو نیازهای اصلی انسان محسوب میشود اما یک بعد فرهنگی هم دارد که بسیار حائز اهمیت است». او با تأکید بر اینکه در حال حاضر نابسامانیهای زیادی در این حوزه وجود دارد و این موضوع به فعالیت در فضای مجازی هم کشیده شده، خاطرنشان میکند: «افراد مختلفی به عنوان بلاگر در حوزه مد و لباس فعالیت میکنند که شامل طراحان لباس، مدلها و... هستند. البته من اسم اینها را بلاگر نمیگذارم! این افراد تاثیرگذاران فضای مجازی هستند که فارغ از اینکه مورد وثوق ما باشند یا نه، در این فضا فعالیت میکنند و تاثیرگذاری زیادی هم در جامعه دارند. حالا اینکه بتوانیم از ظرفیت این تاثیرگذاران فضای مجازی در چارچوب قانون بهره گرفته و از این ظرفیت در راستای توسعه و ترویج فرهنگ ایرانی- اسلامی استفاده کنیم، بستگی به توان خودمان دارد».
* درآمدهای چند ده میلیونی از فروش برهنگی!
به نظر میرسد اصطلاح «تأثیرگذاران» فضای مجازی مناسبترین تعبیر برای فعالان این حوزه باشد، زیرا ارائه تصویری از زندگی روزمره کاربران در کنار استفاده از سبک مد و استایلهای جدید، باعث شده انتظارات مردم از سبک زندگی خود و آنچه در زندگی به آن دسترسی دارند افزایش یابد. به عقیده کارشناسان، اینستاگرام به ترویج «مصرفگرایی» و «مدگرایی» بویژه در بین نوجوانان و جوانان منجر شده و نسل جوان به دلیل زمان زیادی که در فضای مجازی سپری میکنند، بیشترین تأثیرپذیری را از سبک زندگی در اینستاگرام دارند. مردم اما از چرخه مالیای که در زیر پوسته اینستاگرام برای این بلاگرها وجود دارد خبر ندارند. مریم مدلی است که 100هزار دنبالکننده و ماهانه بیش از 100 میلیون درآمد دارد. او میگوید بخشی از درآمدش حاصل مدل شدن برای برندهایی است که لباسشان را از طریق اینستاگرام عرضه میکنند و بخشی دیگر نیز محصول تبلیغاتی است که میگیرد و منتشر میکند. به یکی از این بلاگرها در دایرکت پیام میدهم و قیمت تبلیغات را میپرسم: «استوری: ۱ میلیون، پست: ۲ میلیون».
آنها اما درآمدشان برای عرضه چیست؟ لباسها و استایلهای پوششی که جز هنجارشکنی و قبحزدایی کارکرد دیگری ندارند. غرق شدن در سبک و سیاق زندگی مجازی و تأثیر انواع اطلاعات، تصاویر و محتوای غربی هنجارشکنانه و نامتعارف، باعث شده نسل جوان از زندگی واقعی فاصله بگیرد و حالا فعالیت آزاد صفحات مد و استایل هم امکان دسترسی آسان به پوشاک و مدهای نامتعارف را فراهم کرده است؛ موضوعی که شفاپور هم به آن اشاره میکند و با تأکید بر مشکلات مختلفی که در حوزه مد و لباس وجود دارد، قاچاق پوشاک و هجمههای فرهنگی را که از این طریق به کشور وارد میشود، یکی از آسیبهای بزرگ این بخش عنوان کرده و میگوید: «از یک طرف عرضه پوشاک قاچاق در سایتهای اینترنتی و فضای مجازی مشکلات زیادی به وجود آورده و از طرف دیگر بسیاری از برندها و طراحان لباس فکر میکنند اگر تحت نظارت کارگروه ساماندهی مد و لباس قرار بگیرند دچار محدودیت میشوند اما وقتی داریم میگوییم قانونمند شوید، منظورمان ایجاد محدودیت نیست».
شفاپور تصریح میکند: «باید این را به خاطر داشته باشیم که فعالیتهای حوزه مد و لباس در فضای مجازی با جدیت دنبال میشود و اگر برندهایی به صورت غیرقانونی فعالیت داشته باشند، دیر یا زود توسط مراجع قانونی پیگیری شده و صفحات آنها مسدود میشود؛ پس بهتر است صاحبان برندها و طراحان به دنبال گرفتن مجوزهای لازم باشند. البته باید ابتدا مزایای فعالیت در بستر قانون برای فعالان این حوزه تشریح شود، برای همین به دنبال گرفتن مجوزهای لازم برای تشکیل جلسه با تأثیرگذاران این حوزه در بخشهای مختلف هستیم. در گذشته هم در جشنوارههای مختلف از برخی برندهایی که در فضای مجازی فعالیت غیرقانونی داشتند برای حضور در مراسمهای رسمی دعوت کردیم و اکثر آنها بعد از حضور در فضای حقیقی به دنبال گرفتن مجوزهای لازم بودند». این کار مزایای زیادی هم برای صاحبان برندها دارد؛ برای مثال مالکیت معنوی آثارشان ثبت شده و کد شیما دریافت میکنند، علاوه بر این از مالیات هم معاف شده و میتوانند در کنار فعالیت در فضای مجازی، در فضای حقیقی و رویدادهای مهم ملی و بینالمللی هم حضور داشته باشند.
* چرخه بزرگ اقتصادی صنعت مد و لباس
عکاسی مدلینگ یکی دیگر از موضوعاتی است که در این حوزه مورد توجه قرار گرفته و کاربران عادی در کنار فعالان این حوزه به انتشار عکسهای مختلف میپردازند و به نظر میرسد این روزها اینستاگرام همه را به مدل تبدیل کرده است و البته برای بعضیها سود خوبی هم دارد!
پژمان یکی از عکاسانی است که در زمینه عکاسی مدلینگ فعالیت دارد. او در گفتوگو با «وطن امروز» میگوید: تعرفه عکاسهای مدلینگ متفاوت است، از 10 هزار تومان داریم تا 100 و 150 هزار تومان. بعضیها برای صفحه شخصیشان عکس میگیرند و بعضیها هم برای کسبوکاری که دارند. گاهی با سالنهای زیبایی برای عکاسی از مدلهای عروس به صورت پروژهای قرارداد میبندیم که هزینه مدل بر عهده خودشان است.
او نمونه کارها را در صفحه شخصی اینستاگرامش که بیش از 110 هزار دنبالکننده دارد هم منتشر کرده و درباره اینکه بیشتر عکسها برخلاف قوانین و فرهنگ جامعه هستند، توضیح میدهد: «بالاخره ما هم از این راه درآمد کسب میکنیم، تا به حال هم مشکلی پیش نیامده و کسی هم معترض نشده است». او البته میگوید جزو کمدرآمدهاست و افرادی که استودیو و امکانات خوبی دارند، درآمدهای بالایی از عکاسی مدلینگ کسب میکنند.
با وجود بیقیدیای که این عکاس به آن معترف است، اردیبهشتماه امسال بود که معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا با تأکید بر ناهنجاریهای برخی کاربران در فضای مجازی، اعلام کرد: «کشف حجاب در فضای مجازی به علت اینکه در زیرمجموعه ناهنجاریها قرار میگیرد، تخلف محسوب میشود». بر اساس تأکید این مقام انتظامی، در فضای مجازی هیچ تفاوتی میان افراد پرطرفدار و افرادی که فالوئرهای کمتری دارند، وجود ندارد. هر شخصی که در فضای مجازی مرتکب تخلف شود و موارد فوق را رعایت نکند به عنوان مجرم شناخته خواهد شد.
«طراحها» و «مزوندارها»، «سرمایهگذاران»، «استایلیتها»، «مدلها»، «استودیوها و عکاسهای مدلینگ» و حتی «مانکنهای خیابانی» حالا یک صنعت اقتصادی یکپارچه و زنجیرهای پرسود را تشکیل میدهند که درآمد خود را از ایجاد ناهنجاری و قبحشکنی در جامعه کسب میکنند و اینستاگرام بستری است که آنها با دیده شدن در آن کار خود را توسعه میدهند.
* خبرنگار
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|