|
دستور عمرانخان برای تنظیم بازار آرد
عمرانخان، نخستوزیر پاکستان خواستار تهیه و توزیع آرد گندم با قیمت مناسب و منطقی در سراسر این کشور شد. وی این موضوع را در نشستی با موضوع بررسی چالشهای تأمین قند، شکر و آرد و قیمت آن در این کشور مطرح کرد. وی در این نشست گفت: روند واردات گندم برای تهیه آرد باید شتاب گرفته و در کنار بخش دولتی، بخش خصوصی نیز باید در این زمینه وارد عمل شده تا آرد مورد نیاز مردم در بازار تأمین شود.
ارسال به دوستان
اتخاذ راهبرد «سکوت مبهم» در ۴۸ ساعت گذشته توسط حزبالله لبنان باعث افزایش ترس و اضطراب صهیونیستها شده است
چه بزنیم، چه بترسانیم!
گروه بینالملل: کسی نمیداند غروب دوشنبه در مرز اسرائیل و لبنان دقیقا چه شد و چه اتفاقی افتاد اما هر چه بود در کمتر از 3 ساعت تبدیل به مضحکهای بزرگ برای صهیونیستها شد.
صهیونیستها بنا بر اعتمادی که به کلام سیدحسن نصرالله دارند، یقین دارند انتقام خون شهید اخیر حزبالله که در بمباران سوریه توسط صهیونیستها شهید شد، حتمی است و فقط بر سر زمان و مکان این انتقام اختلاف نظر دارند. عصر دوشنبه نخستین چیزی که موجب حساسیت و ترس عجیب و غریب صهیونیستها شد، قطع همه ارتباطات با سیم و بیسیم میان ردههای مختلف نظامی در شمال سرزمینهای اشغالی بود. تصور سربازی را بکنید که در مرزهای لبنان در حال گشتزنی است و ناگهان متوجه میشود نه موبایلش و نه بیسیمش کار نمیکند. این قطع ارتباط اندکی بیشتر طول نکشید اما همین زمان کوتاه برای اشتباهات تکراری صهیونیستها و «خودزنی» آنها کافی بود.
کسی نمیداند اخلال در سامانههای ارتباطی اسرائیل چرا و چگونه اتفاق افتاده است. نه حزبالله حاضر به اطلاعرسانی در این باره است و نه اسرائیلیها جرات میکنند این موضوع را در سطح رسانهای بیان کنند تا بر افتضاح دوشنبه شبشان اضافه نشود.
از بعد از جنگ 33 روزه لبنان تا همین چند سال پیش تنها نگرانی صهیونیستها توان موشکی حزبالله بود که حالا همه یقین دارند همه سرزمینهای اشغالی را در بر میگیرد. حضور کماندوهای حزبالله در جنگ سوریه سبب شد توان رزمی حزبالله و تجربه جنگی نیروهای آن چندبرابر شود به گونهای که حالا تئوریسینهای نظامی اسرائیل اذعان دارند در حال حاضر توان رزمی حزبالله چندبرابر توان رزمی نیروهای اسرائیلی است. از همه اینها که بگذریم، انگار آرامآرام باید به ظهور قدرتی جدید در زمینه جنگهای الکترونیک و سامانههای ارتباطی هم اذعان کنیم.
یک روز پس از حادثه امنیتی در منطقه مزارع شبعا که در ابتدا با مانور رسانهای صهیونیستها به عنوان تبادل آتش معرفی شد و ساعتی بعد حزبالله در بیانیهای کوتاه وقوع هر نوع درگیری از جانب این جنبش را تکذیب کرد، واکنشها و تحلیلها پیرامون این اتفاق نشان داد با وجود تلاش صهیونیستها برای سرپوش گذاشتن بر این گاف امنیتی، آنها بازنده اصلی این حادثه بودند، چراکه علاوه بر ساکنان سرزمینهای اشغالی، برخی مقامات نظامی سابق و کارشناسان نظامی و رسانهای، سران این رژیم و شخص نخستوزیر را مسؤول این بحران میدانند.
به گزارش «وطن امروز»، شبکه 10 تلویزیون رژیم صهیونیستی دیروز با ارائه روایت جدیدی از حادثه روز دوشنبه تلاش کرد تمام تقصیرها را گردن یک دختر نظامی 19 ساله صهیونیست بیندازد که ظاهرا او نخستین گلوله را شلیک کرده است. بر اساس روایت این شبکه رژیم صهیونیستی، این دختر نظامی جوان که سابقه چندانی در فعالیتهای نظامی ندارد مدت کوتاهی بود که به پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی در مزارع شبعا منتقل شده و در حال نگهبانی بود که تصور کرده گروهی مسلح به سوی پایگاهشان در حال حرکت هستند. به گزارش این شبکه، تمام حوادثی که مربوط به درگیری نظامی و شلیکها بوده پس از این اشتباه اتفاق افتاده است. این رسانه اما درباره اخباری که اکثر رسانههای صهیونیستی از اصابت یک فروند موشک کورنت به یک عراده تانک مرکاوا یا خودروی زرهی صهیونیستها منتشر شد، گزارشی نداد. این رسانه در حالی دست به انتشار این گزارش زده است که نخستوزیر رژیم صهیونیستی در نشست خبری 3 دقیقهای که ساعتی پس از وقوع این حادثه برگزار کرد، گفت: «این یک حادثه امنیتی ساده نیست». نکته جالب توجه اینکه در این نشست خبرنگاران حق نداشتند سوال بپرسند و همین مسأله شک و شبهات را درباره صحت و سقم روایت صهیونیستها افزایش داد. علاوه بر این نتانیاهو به همه وزرای صهیونیست دستور داد به این مسأله نپردازند. پایگاه اطلاعرسانی شبکه صهیونیستی کان هم در بخش عبریزبان خود نوشت: ظاهرا آنچه نخستوزیر بنیامین نتانیاهو به آن حادثه امنیتی بزرگ اطلاق کرده هیچ پایه و اساسی نداشته و در این درگیری(!) هیچ یک از 2 طرف حتی زخم هم برنداشتند و به گروهی که ارتش درباره آن سخن گفت هیچ آسیبی نرسید.
* جنگ روانی حزبالله
به اعتراف رسانههای صهیونیستی اگر درایت حزبالله در انتشار بیانیه نبود سناریوی متوهمانه صهیونیستها موجب وقوع جنگ میشد. حزبالله لبنان در حالی دوشنبهشب با انتشار بیانیهای کوتاه بر عدم تبادل آتش با صهیونیستها و در راه بودن پاسخ عملی این جنبش در انتقام خون شهید علی کامل محسن تاکید کرد که از زمان وقوع حادثه تا انتشار بیانیه، ساکنان مناطق مرزی در سرزمینهای اشغالی در وضعیت هشدار و اضطرار به سر میبردند. حضور صهیونیستها برای مدت طولانی در پناهگاهها در کنار وضع قانون منع آمدوشد و قطع ارتباطات تلفنی به دلیل هک زیرساختهای ارتباطی در آن بازه زمانی سبب شد نگرانیها از موضع حزبالله بیشتر شود و انتشار این بیانیه عملا منجر به دست برتر حزبالله در جنگ روانی و شکست مفتضحانه این رژیم در حادثه روز دوشنبه شد. از دیروز رسانههای رژیم صهیونیستی بتدریج درصدد سرپوش نهادن بر گاف بزرگ امنیتی- نظامی خود در شمال فلسطین اشغالی برآمده و تلاش میکنند به نحوی رژیمشان از این موضع بغرنجی که در آن گرفتار شده خارج شود. رژیم صهیونیستی در سطوح سیاسی و امنیتی، متخصصان، کارشناسان و تحلیلگران زیادی را روانه تلویزیون کرده است تا بتواند از این ماجرا روایت خود را تقویت کند ولی ساکنان اراضی اشغالی هیچ اعتمادی به اظهارات سران این رژیم ندارند.
* واکنش مقامات لبنانی و مقاومت به اتفاقات دوشنبه
در پی وقوع حادثه امنیتی دوشنبه، «میشل عون» رئیسجمهور لبنان دیروز در سخنانی در جلسه شورای عالی دفاع این کشور تجاوزات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان را محکوم کرد.
«حسان دیاب» نخستوزیر لبنان هم در جلسه شورای عالی دفاع این کشور گفت که دشمن دست به اقدام نظامی خطرناک زده و در صدد تغییر مأموریت نیروهای یونیفل و قواعد درگیری است. وی همچنین به اعمال فشار بر لبنان و تهدید به کاهش تعداد نیروهای یونیفل در صورت عدم تغییر در مأموریت یونیفل اشاره کرد.
دفتر اطلاعرسانی کمیتههای مقاومت فلسطین هم دیروز به تحولات در مرزهای جنوبی لبنان واکنش نشان داد. در بیانیه این دفتر بر حق حزبالله، مقاومت فلسطین، سوریه و ایران در پاسخ به هر گونه تجاوز به سرزمینهای عربی و اسلامی تأکید شده است. جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نیز در بیانیهای حمایت کامل خود از لبنان، سوریه و مقاومت را اعلام کرد.
* نهادهای امنیتی اسرائیل تهدید حزبالله را جدی میگیرند
روزنامه صهیونیستی معاریو، در ارتباط با احتمال پاسخ حزبالله به اقدامات رژیم صهیونیستی گزارش داد نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی تهدید حزبالله را جدی میگیرند. این گزارش که پس از انتشار بیانیه حزبالله در رابطه با اتفاقات دوشنبه منتشر شد، حاکی از این است که صهیونیستها در آمادهباش کامل هستند. معاریو با اشاره به وعده حزبالله برای انتقام خون شهید علی کامل محسن نوشت: پاسخی دیگر در راه است، از این رو حالت آمادهباش تا چند روز دیگر در مرزهای شمالی برقرار است. در همین ارتباط، روزنامه اورشلیم پست نیز تأکید کرد نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی تهدیدهای حزبالله را بسیار جدی گرفته و به دلیل نگرانی از اینکه طی روزهای آینده پاسخ دیگری در راه باشد، در حالت هشدار هستند.
* نصرالله ثابت کرده به حرفش عمل میکند
«آویگدور لیبرمن» وزیر سابق خارجه رژیم صهیونیستی و رئیس حزب «اسرائیل بیتنا» هم به فلج شدن منطقه شمالی سرزمینهای اشغالی از ترس واکنش حزبالله لبنان اشاره کرد. این مقام صهیونیست گفت: «متاسفانه نصرالله ثابت کرد به حرفی که میزند عمل میکند و چشم در برابر چشم و دندان در برابر دندان». لیبرمن در ادامه گفت: «یکی از نیروهای حزبالله در دمشق از دست رفت و حالا کل شمال (سرزمینهای اشغالی) فلج شده است». «کوبی ماروم» از نظامیان بازنشسته رژیم صهیونیستی و از فرماندهان بلندپایه در جبهه شمال هم درباره انتقام حزبالله گفت: «حزبالله قواعد درگیری تازهای تحمیل کرده و قواعد بازی را تغییر داده است. این زمان برای تغییر وضعیت، غیرعقلانی و غیرقابل پذیرش است... اسرائیل نمیتواند در جبهه شمالی با گروهی مقابله کند که یک دولت را به طور کامل در ترس فرو میبرد». «عمیرام لوین» فرمانده اسبق منطقه شمال در ارتش رژیم صهیونیستی نیز در اظهاراتی با اشاره به تحولات منطقه گفت: «حادثه امنیتیای که روز دوشنبه اتفاق افتاد، شرمآور و مدیریت آن ناموفق بود و این نصرالله است که دستور کار را به اسرائیل دیکته میکند».
* ترس تلآویو از حزبالله
در همین حال روزنامه رایالیوم با اشاره به اتفاقات دوشنبه نوشت: رژیم صهیونیستی در مقابله با حزبالله با مشکل مواجه شده است و درباره ترس و نگرانی این رژیم همین نکته کافی است که هزاران صهیونیست که در سواحل «البصه» در نزدیکی مرزهای شمالی حضور داشتند، پنهان و شمار زیادی نیز از منطقه متواری شدند. همچنین رسانههای رژیم صهیونیستی از پیام وحشتزده این رژیم به حزبالله خبر دادند. روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت نوشت تلآویو از طریق مقامهای بینالمللی این پیام را به حزبالله داده که نمیخواهد حادثه امنیتی دوشنبه به جنگ تمام عیار تبدیل شود. رژیم صهیونیستی برای حفظ آبرو ادعا کرده است آمادگی دارد در صورت وخیم شدن اوضاع، «ضربه سختی» وارد کند و دولتهای سوریه و لبنان را مسؤول آن میداند. با آنکه حزبالله در بیانیهای هر نوع درگیری با صهیونیستها را تکذیب کرد اما رسانههای اسرائیلی همچنان تلاش کردند با شاخ و برگ دادن به دروغهای خود، آن را باورپذیر کنند. این در حالی است که بررسی کامنتهایی که در ذیل گزارش میدانی یکی از رسانههای صهیونیست درباره حادثه امنیتی دوشنبه ثبت شده، خود بیانگر آن است که حتی مخاطبان اصلی رژیم صهیونیستی یعنی جامعه این رژیم هم این دروغها را باور نمیکنند. همین مساله باعث شد روزنامه یدیعوت آحارانوت بیانیه حزبالله را هم در صفحه خود درج و به نقل از حزبالله تأکید کند این دشمن وحشتزده و فرسوده است که با خود درگیر شده است!
* تمسخر نتانیاهو در فضای مجازی
نکته جالب توجه پس از اتفاقات روز دوشنبه، کامنتهای ساکنان مناطق اشغالی در این باره بود که عموما در چارچوب تمسخر نتانیاهو رقم خورد. این کامنتها عمدتا در ذیل گزارش رسانههای صهیونیست درج شده است. در یکی از این کامنتها آمده است: «عجب پیروزی موفقیتآمیزی... من بیشتر حزبالله را قبول دارم، وقتی تظاهرات در داخل [فلسطین اشغالی] انجام میشود، باید چنین صدایی در اینجا شنیده شود». کاربر دیگری نوشت: «کار خودت است بنیامین نتانیاهو!» به رغم محدودیتهایی که صهیونیستها درباره اظهارنظر کارشناسان و مقامات پیرامون این درگیری وضع کردند ولی «یوسی یهوشواع» تحلیلگر امور نظامی روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارانوت در صفحه توئیتر خود نوشت: چه کسی این باند «خرابکار» 4-3 نفره را در روشنایی روز برای انجام یک عملیات میفرستد؟ آن هم زمانی که ارتش اسرائیل در آمادهباش و آمادگی کامل قرار دارد؟ وی ادامه داد: «چگونه ارتش اسرائیل نتوانسته افراد این باند را بکشد؟... نشست خبری نتانیاهو و گانتس، چیزی اضافه نکرد. چرا هیچ ویدئویی از این عملیات نمیبینیم؟ چه اتفاقی آنجا رخ داد؟»
ارسال به دوستان
هشدار نخستوزیر اسبق عراق درباره سیاست نزدیکی دولت فعلی به سعودی
نوری المالکی: عربستان تاب تحمل دولت شیعی در عراق را ندارد
گروه بینالملل: اعلام تمایل مصطفی الکاظمی برای نزدیکی به عربستان و حتی اعلام عربستان به عنوان نخستین مقصد سفر خارجی- اگر چه به علت وخامت حال شاه سعودی این سفر لغو شد- سبب شد سیاستمداران کهنهکار عراق که سابقه سالها کار سیاسی و بینالمللی دارند، با حساسیت بیشتری به این روابط بنگرند.
نوری المالکی، نخستوزیر اسبق عراق این روزها جزو معدود رهبران عراقی است که به صراحت درباره عملکرد سعودیها در عراق سخن میگوید. وی که حالا رئیس ائتلاف «دولت قانون» است، با اشاره به اینکه در دوران نخستوزیریاش تلاش کرد منازعه مذهبی و سیاسی ریاض با بغداد را متوقف کند، گفت: سعودیها بغداد را مرکز خلافت عباسی میدانند و تاب تحمل حکومت شیعی را ندارند.
نوری المالکی در گفتوگویی تلویزیونی با اشاره به ضرورت تقویت روابط بغداد با همه کشورهای جهان به استثنای رژیم صهیونیستی بر اساس منافع ملی عراق، درباره رویکرد سعودیها در قبال عراق، طرح تجزیه جو بایدن، اقدامات آمریکا در عراق و ضرورت اتکا به حشدالشعبی در چالشهای فرارو توضیح داد. مالکی در این مصاحبه درباره دیدارهای وزرای کابینه عراق با شخص او گفت: این دیدارها و تبادل اطلاعات و نظرات میان ما، چرا برای برخی مایه تعجب است؛ در حالی که ما تجربه حکومت داریم و این دیدارها برای استفاده از این تجارب است و همه دولتها با هم مرتبط هستند و هر دولت و هر وزیری مکمل دیگری است. وی افزود: یک مسأله وجود دارد که باید جلوی آن گرفته شود و آن این است که نخستوزیری که بعد میآید، همه دستورات نخستوزیر سابق را لغو و حتی همه وزرا، معاونان، مدیران کل و... را تغییر میدهد و این اشتباه است. دولت نباید تنها برای یک مقطع زمانی محدود به 3 سال تشکیل شود، بویژه اگر تشکیل آن روند پیچیدهای را پشت سر گذاشته باشد. نخستوزیر پیشین عراق ادامه داد: دولتهایی که پس از سقوط رژیم سابق روی کار آمدند، بهای میراث بد این رژیم در روابط با کشورهای جهان را پرداخت میکنند. این امر سادهای نیست که ما اختلافات با سوریه، ایران، ترکیه، سعودی، ایالاتمتحده و سایر کشورها را به پایان برسانیم.
وی درباره روابط بغداد - ریاض گفت: زمانی که من پست نخستوزیری را تحویل گرفتم، به نخستین کشوری که سفر کردم عربستان سعودی بود. انتظار داشتم منازعه مذهبی و سیاسی را متوقف کنم اما موفق نشدم. سعودی با ما مشکل مذهبی دارد. مقامات سعودی معتقدند بغداد پایتخت خلافت عباسی است و شیعه نباید بر آن حکومت کند. نخستوزیر پیشین عراق تصریح کرد: مشکل با عربستان سعودی بر سر این است که میخواهد مانند جمال عبدالناصر، تصمیمگیری عربی را به انحصار خود درآورد اما صلاحیتهای لازم را ندارد. همین امر موجب مشکلاتش با عراق، قطر، ترکیه و سایر کشورها شده است، زیرا سعودی شایستگی این امر را ندارد. مالکی گفت: عربستان سعودی همچنان در امور منطقه دخالت میکند؛ همانگونه که در یمن، سوریه، لبنان و سایر کشورهای منطقه شاهد آن هستیم. تصمیمگیری عربی، امروز فراتر از آن است که عربستان بخواهد به تنهایی آن را در دست بگیرد و کشورهای عربی خود دارای حاکمیت و اراده هستند و تصمیمات خود را دارند.
نخستوزیر پیشین عراق گفت: امیدواریم دولت کنونی فضای حاکم بر روابط ما با عربستان را آرام کند اما احتمالا این امر محقق نخواهد شد، زیرا مطالبات ریاض از بغداد با منافع عراق در تعارض است. وی درباره لغو سفر الکاظمی به ریاض که در رسانهها دلیل آن بستری شدن «ملکسلمان» شاه سعودی در بیمارستان اعلام شد، گفت: من نمیتوانم درباره لغو سفر الکاظمی به عربستان و اینکه آیا این امر برخاسته از یک موضع بوده یا به دلیل بیماری شاه سعودی، قضاوتی کنم.
***
[اخبار متناقض درباره انفجار در پایگاه اسپایکر عراق]
پس از انتشار خبر مربوط به انفجار در پایگاه اسپایکر، گمانهزنیها پیرامون این حادثه بشدت تناقض داشت. در حالی که در خبرهای اولیه، حمله راکتی دلیل این انفجارها اعلام شد اما حالا برخی منابع از حمله پهپادی به این پایگاه خبر میدهند. به گزارش «وطن امروز»، شامگاه دوشنبه پس از انتشار خبر شنیده شدن صدای انفجارهای مهیب در پایگاه هوایی شهید «ماجد التمیمی» (اسپایکر سابق) در استان صلاحالدین عراق، برخی منابع اعلام کردند این پایگاه، هدف حملات راکتی قرار گرفته است اما شبکه تلویزیونی «الرشید» بغداد صبح دیروز در خبری فوری به نقل از یک منبع آگاه نوشت دلیل این انفجار، حمله پهپادی بوده و یک فروند پهپاد ناشناس، این پایگاه را در استان صلاحالدین هدف قرار داده است. برخی منابع خبری نیز مدعی حمله چندین پهپاد ناشناس به این پایگاه شدند. گروه اطلاعرسانی موسوم به «الاعلام الامنی» عراق در همان دقایق اولیه شنیده شدن صدای این انفجارها بدون اشاره به دلیل آنها اعلام کرد: ساعت ۲۳ شب ۲۷ ژوئیه ۲۰۲۰، ۲ انفجار در پایگاه شهید ماجد التمیمی در استان صلاحالدین روی داد و نیروهای آتشنشانی موفق به مهار آتش حاصل از این انفجارها شدند. این حادثه تلفاتی نداشت. پیش از انفجار در پایگاه هوایی ماجد التمیمی، اخباری درباره شلیک ۳ راکت به پایگاه «التاجی» در شمال بغداد جایی که نیروهای آمریکایی و عراقی حضور دارند، منتشر شد. ژوئن سال ۲۰۱۴ داعش پس از یورش به شهر تکریت، مرکز استان صلاحالدین و اشغال آن، بیش از ۲ هزار نفر از دانشجویان پایگاه نیروی هوایی اسپایکر را اعدام و در گور جمعی دفن کرد. در همان سال، «نوری المالکی» نخستوزیر وقت عراق در بازدید از این پایگاه نام شهید سرتیپ خلبان «ماجد التمیمی» را که در جریان نجات ایزدیهای تحت محاصره داعش از کوه سنجار سقوط کرد و به شهادت رسید، بر این پایگاه گذاشت.
ارسال به دوستان
دور دنیا
اعتراف پلوسی به وضعیت بد اقتصادی آمریکا
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از رهبران جمهوریخواه و مذاکرهکنندگان کاخ سفید خواست به دفترش بروند تا جمهوریخواهان ترغیب شوند سریعتر مذاکرات با دموکراتها را پیش ببرند. پلوسی گفت: اگر جمهوریخواهان برای خانوادههای شاغل اهمیت قائل باشند، این روند خیلی طول نخواهد کشید. نانسی پلوسی تاکید کرد: کودکان گرسنه هستند، خانوادهها از پس اجارهبها بر نمیآیند، بیکاری به اوج میرسد و جمهوریخواهان میخواهند دوباره متوقف شوند و تدریجی عمل کنند. از آنها برای حضور در دفترم و انجام این کار دعوت میکنم. ما بیش از ۲ ماه است که آماده گفتوگو هستیم.
***
ارمنستان: اوضاع در مرز جمهوری آذربایجان نسبتا آرام است
شوشان استپانیان، سخنگوی وزارت دفاع ارمنستان دیروز از وضعیت نسبتا آرام مرز کشور خود با آذربایجان خبر داد. استپانیان در صفحه اجتماعی فیسبوک خود نوشت: «تمام طول دوشنبهشب تا روز ۲۸ ژوئیه، مانند الان، مرز بین آذربایجان و ارمنستان نسبتا آرام مشاهده شده است». وی افزود: نیروهای آذربایجانی ۱۷ بار آتشبس را در بخشهای مختلفی از این مرز نقض کرده و به مواضع ارمنستان ۲۲۰ بار شلیک کردهاند». صحبتهای استپانیان در حالی مطرح شده که طی روزهای اخیر شدت تنشها کاهش یافته و ۲ طرف از آرام بودن شرایط در مرزها خبر دادهاند. تنشها میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان از ۱۲ جولای آغاز شد. آذربایجان ادعا میکند آغازگر این تنشها، حملات توپخانهای نظامیان ارمنی به نیروهای این کشور در ناگورنو- قرهباغ بوده است. ارمنستان نیز در مقابل ادعا میکند تنشها بعد از تلاشهای ارتش آذربایجان برای حمله به مواضع ارمنستان افزایش یافته است. نبرد ناگورنو- قرهباغ پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی از سال ۱۹۸۸ آغاز شد. قرهباغ، منطقهای در همسایگی ایران در ناحیه شمالی واقع شده و ریشه اختلاف این ۲ کشور بر سر مسائل «ارضی» است. به عبارت دیگر جمهوری آذربایجان و ارمنستان هر کدام این منطقه را جزئی از خاک خود میدانند. نبرد در این منطقه تاکنون صدها کشته و مجروح بر جا گذاشته است.
***
توافق هنگکنگ با انگلیس، کانادا و نیوزیلند تعلیق شد
به دنبال اقدامات ضدچینی و فشار کشورهای غربی بابت تصویب لایحه امنیت ملی هنگکنگ، دولت چین از تعلیق توافق هنگکنگ با 3 کشور انگلیس، کانادا و نیوزیلند در زمینه همکاری جهت مقابله با جرائم و استرداد مجرمان خبر داد. وزارت خارجه چین دیروز اعلام کرد دولت محلی هنگکنگ توافق دوجانبه خود با انگلیس، کانادا و نیوزیلند در زمینه استرداد مجرمان و مقابله با جرائم را به حالت تعلیق درآورد. وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری در جمع خبرنگاران ضمن اعلام این خبر به انتقاد تند از مواضع انگلیس، کانادا و نیوزیلند درباره هنگکنگ پرداخت و مخالفتشان با تصویب قانون امنیت ملی هنگکنگ را دخالت آشکار در امور داخلی چین خواند. تعلیق توافق هنگکنگ با این ۳ کشور غربی بعد از آن صورت گرفت که انگلیس، کانادا و نیوزیلند به صورت جداگانه اعلام کردند در اعتراض به تصویب قانون امنیت ملی هنگکنگ، توافقات دوجانبهشان با هنگکنگ در زمینه استرداد مجرمان و مقابله با جرائم را تعلیق کردهاند.
***
دفاع روسیه از استقرار سامانه اس۴۰۰ در قطب شمال
نیکلای کورچونف، نماینده روسیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، استقرار سامانه اس۴۰۰ در قطب شمال را تضمینی برای امنیت ملی کشور خود دانست. کورچونف در مصاحبهای گفت: استقرار سامانه موشکی اس۴۰۰ در جزایر شمالگانی روسیه یک اقدام منطقی است که به طور انحصاری برای دفاع ملی لازم است و نباید نگرانی ایجاد کند. وی در ادامه درباره استقرار سامانه اس۴۰۰ در این جزایر گفت: پس از ایجاد میدان راداری یکپارچه بر فراز قلمرو کشورمان، این اقدام نیز متداوم و با ثبات است. کورچونف افزود: سامانه اس۴۰۰ تنها برای دفاع است. استقرار آن در هر جایی نباید نگرانی ایجاد کند. اگر کسانی از این بابت نگرانند، قصد حمله به شیء یا ناحیهای را که قرار است اس۴۰۰ از آن محافظت کند نداشته باشند.
***
هشدار رهبر طالبان به آمریکا
مولوی هبتالله رهبر طالبان دیروز پیامی را به مناسبت عید قربان صادر کرد. وی بر مذاکرات بینالافغانی برای آزادی زندانیان تأکید کرد و گفت این مساله سبب اعتماد و کوتاهکردن مسیر برای رسیدن به صلح میشود.
هبتالله با اشاره به توافق دوحه نیز گفت طالبان در این باره مسؤولیت خود را به جا آورده است. رهبر طالبان از طرفهای داخلی خواست تا موانع را از سر راه شروع مذاکرات بینالافغانی بردارند. وی درباره خروج نیروهای خارجی هم گفت در این قسمت پیشرفت خوبی صورت گرفته است. وی تأیید کرد نیروهای خارجی از ۵ پایگاه خارج شدهاند.
به گفته وی، براساس توافقنامه دوحه باید تمام نظامیان و کارمندان غیردیپلماتیک آمریکا و متحدانش از افغانستان خارج شوند و کارمندان همه نهادهای نظامی و غیرنظامی آمریکا باید به توافقنامه صلح وفادار باشند و از اظهارات و تبلیغات ناموجه خودداری کنند و برای پایان این جنگ طولانی، موانع ایجاد نکنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|