|
استدلالهای دکتر محمد مرندی و رسوا شدن شبکه ملکه
بیبیسی ناکاوت شد
شبکه خبری بیبیسی روز گذشته در ارتباط تصویری با دکتر سیدمحمد مرندی، استاد شرقشناسی دانشگاه تهران سعی کرد با سوالهای جهتدار از وضعیت مدیریت کرونا در ایران، عملکرد نظام در این بحران را مخدوش جلوه دهد که با واکنش دکتر مرندی ناکام ماند. به گزارش «وطن امروز»، دکتر مرندی در پاسخ به این سوال مجری بیبیسی که چرا دولت ایران آمار واقعی کرونا را مخفی میکند؟ گفت: اجازه بدهید رک بگویم، آن کسی که دروغ میگوید، بیبیسی فارسی است. من با مسؤولان عالیرتبه وزارت بهداشت ارتباط گرفتم، آنها تاکید کردند اطلاعات بیبیسی درباره آمار جانباختگان کرونا جعلی است. آنچه مخفی میشود و از سوی رسانهها کتمان میشود، این است که آمریکا مانع مبارزه ایران با ویروس کرونا میشود. کرهجنوبی 8 میلیارد دلار از داراییهای ایران را بلوکه کرده و در مبارزه ایران با کرونا اختلال ایجاد کرده است؛ اینها حقایقی است که کتمان میشود. مرندی در واکنش به پافشاری مجری بیبیسی بر آمار غلط دولت ایران درباره کرونا گفت: شما چیزی در سایت انگلیسی خود نوشتهاید که امیدوارم آن را پاک نکنید. اگر کسی الان به این سایت مراجعه کند، میبیند شما نوشتهاید ایران به علت برگزاری انتخابات مجلس، ورود کرونا به ایران را با تاخیر اعلام کرد. این دروغ است، چرا که نخستین مورد ابتلا به کرونا در ایران 2 روز قبل از انتخابات مجلس اعلام شد که اتفاقا همین موضوع هم باعث کاهش شدید مشارکت در انتخابات شد. دکتر مرندی در ادامه در پاسخ به این سوال که از عملکرد دولت در برخورد با کرونا راضی هستید یا خیر؟ گفت: آنچه من از آن راضی نیستم، این است که بیبیسی فارسی که ابزار پروپاگاندای غرب علیه ایران است، وقتی معاون وزیر بهداشت کرونا گرفت، تلاش کرد همین موضوع را نشانه ناکارآمدی دولت نشان دهد و مردم را مایوس و ناامید کند، در حالی که وقتی نخستوزیر انگلیس کرونا گرفت و تا دم مرگ رفت، بیبیسی فارسی هیچ چیز نگفت. بیبیسی فارسی اخیرا یک روحانی را دعوت کرده تا از مردم بخواهد به تجمعات بپیوندند. بیبیسی فارسی دروغ میگوید و بهتر است بیبیسی از بیبیسی فارسی فاصله بگیرد. ارسال به دوستان
عصر دیروز رخ داد
انفجار مهیب در بیروت
منابع محلی دیشب از 10 کشته و بیش از 150 مجروح خبر دادند
روز گذشته رسانههای خبری از وقوع انفجار مواد محترقه در انبار شماره 12 بندر بیروت خبر دادند. خبرگزاری المیادین از شنیده شدن چندین صدای انفجار خبر داد. به گزارش المیادین، در این انبار محمولههای ترقه و فشفشه نگهداری میشده است. منابع امنیتی اعلام کردند این حادثه تروریستی نبوده و بعد از وقوع آتشسوزی در انبار، انفجار رخ داده است. تا زمان تنظیم این خبر، از تعداد تلفات جانی ناشی از این حادثه خبری مخابره نشده بود اما شدت انفجار حاکی از حجم وسیع تخریب و خسارات و تلفات احتمالی است. با وجود اینکه شبکه الجزیره قطر گزارش داد که این انفجار در نزدیکی منزل سعد الحریری، نخستوزیر سابق لبنان روی داده است، خبرگزاری المیادین اعلام کرد محل انفجار فاصله زیادی با منطقه اشرفیه و بیتالوسط، محل استقرار «سعد الحریری» دارد و حال وی خوب است. ارسال به دوستان
«وطنامروز» گزارش می دهد تأسیس فروشگاه ایرانی «مگاصیص» در کاراکاس با واکنشهای جهانی و عصبانیت آمریکا مواجه شد
فرمول ضد تحریم
* سفیر اسبق ایران در ونزوئلا: روحانی، دوستان ایران را به یک لبخند اروپاییها فروخت
گروه سیاسی: انتشار تصاویر صف طولانی خودروهایی که در انتظار ورود به نخستین فروشگاه ایرانی در پایتخت ونزوئلا بودند، در کنار واکنشهای متعددی که در روزهای گذشته مطرح شده پیامآور یک راه جدید و آغاز مسیری با نیت تقویت مناسبات اقتصادی میان بلوک تحریمیها بود.
به گزارش «وطن امروز»، تاسیس فروشگاه ایرانی «مگاصیص» در کاراکاس را میتوان گامی رو به جلو در راستای پیگیری مجدد سیاستهای ایران برای گسترش حوزه نفوذ در کشورهای آمریکای لاتین دانست. روز هشتم مردادماه بود که خبر تاسیس این فروشگاه روی خروجی خبرگزاریهای داخلی و خارجی قرار گرفت؛ خبری که از یکسو رسانههای ضدانقلاب سعی در وارونهنمایی آن و کلیشهسازی بر مبنای «کمک به محرومان ونزوئلا» کردند و از سوی دیگر رسانههای جهانی از آن به عنوان یک گام دیگر برای تقویت مناسبات ایران و ونزوئلا یاد کردند. در همین زمینه عیسی رضایی، مدیرعامل شرکت اتکا که شرکت مگاصیص از زیرمجموعههای آن است، یکی از دلایل تاسیس این فروشگاه در ونزوئلا را این دانست که دستکم ایران میتواند با کشورهای دوست خود که تحت تحریم قرار میگیرند مراودات تجاری داشته باشد، چون برخی از کالاهای موجود در ایران مورد نیاز ونزوئلاست و برخی از اقلام موجود در ونزوئلا در ایران کاربرد دارد. تاسیس این فروشگاه که مساحت آن ۶ هزار مترمربع است و ۲ هزار و ۵۰۰ قلم کالای ایرانی را نیز در معرض فروش قرار داده است، آن هم تنها ۲ ماه پس از ارسال محموله بنزین ایران به ونزوئلا توسط ۵ نفتکش، پیامی آشکار برای آغاز سیاستهای هجومی در مواجهه با تحریمهای آمریکا دارد؛ سیاستی که شاید نشانی از آن را بتوان در نامگذاری این فروشگاه پیدا کرد. «مگاصیص» نام روستایی از توابع دشت آزادگان استان خوزستان است که در سالهای دفاعمقدس بارها بین طرف ایرانی و عراقی دست به دست شد و نهایتا تبدیل به نمادی از مقاومت شهر به شهر مردم ایران در مقابل تجاوز دشمنانش شد.
* خشم آمریکا از بلوک تحریمیها
اما گام جدید همکاری و مبادله تهران- کاراکاس آن هم در شرایطی که هنوز فضای گمانهزنیها پیرامون ارسال 5 محموله نفتی ایران به ونزوئلا گرم بود، با واکنش سریع آمریکا مواجه شد و مایکل کوزاک، دستیار وزیر خارجه آمریکا در دفتر امور نیمکره غربی در واکنش به راهاندازی این فروشگاه، آن را اتحادی میان کشورهای رانده شده توصیف کرد و گفت: واقعا شگفتزده میشوم اگر بدانم ونزوئلا میتواند این اندازه از ایران سود ببرد. ایران میخواهد به ونزوئلا جنس بفروشد، آن هم در زمانهای که این کشور برای خریدن چندان پول ندارد.
اظهارات کوزاک در حالی است که مقامات آمریکایی پس از موفقیت ایران در ارسال نفتکشهایش به ونزوئلا و ناکامی آمریکا در متوقف کردن آنها، بارها از نگرانی خود بابت گسترش روابط و مبادلات میان ایران و ونزوئلا سخن گفته بودند. در همین زمینه اوایل تیرماه بود که استیون منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا در بیانیهای گفت کشورش تلاش خواهد کرد از مبادله میان ایران و ونزوئلا جلوگیری کند. در بخشی از این بیانیه با اشاره به اینکه وزارت خزانهداری آمریکا هر کسی را که از تلاش ایران برای دور زدن تحریمهای آمریکا حمایت کند و رفتارهای بیثباتکننده این کشور در سراسر دنیا را تقویت کند، هدف قرار خواهد داد، آمده بود: حمایت ایران از رژیم فاسد و مستبد ونزوئلا غیرقابل قبول است و دولت از اختیارات خودش برای جلوگیری از آن استفاده خواهد کرد. مضاف بر این بیانیه، وزارت خزانهداری آمریکا ملوانان 5 نفتکش ایرانی را نیز به لیست تحریمهای خود اضافه کرده بود.
* ایران و ونزوئلا: ادامه میدهیم
کنار هم قرار دادن مواضع و اقدامات اخیر ایران و ونزوئلا نشان از یک راهبرد بلندمدت برای تقویت بیش از پیش مبادلات 2 کشور با نیت تضعیف نظام تحریمهای آمریکا دارد. روز گذشته روبن داریو مولینا، معاون وزیر خارجه ونزوئلا در حوزه آسیا، خاورمیانه و اقیانوسیه در گفتوگویی با شبکه هیسپان تیوی با اشاره به افتتاح فروشگاه ایرانی مگاصیص در کاراکاس، پایتخت ونزوئلا، آن را گامی مهم در جهت توسعه روابط تجاری ونزوئلا و ایران در برابر تحریمهای ناعادلانه ایالات متحده آمریکا دانست. وی با بیان اینکه این اقدام در راستای تحکیم روابط بین ۲ کشور در ۲۱ سال اخیر صورت گرفته است، تاکید کرد: مگاصیص همزمان با تشدید تحریمهای آمریکا در مقابل ونزوئلا در بحبوحه همهگیری ویروس کرونا گشایش یافت و این بسیار حائز اهمیت است، چرا که تجارت باید در جهت خدمت به انسانها و به همین ترتیب در راستای منافع ۲ کشور باشد. عیسی رضایی، مدیر پروژه فروشگاه یادشده با ارائه بیش از 2 هزار و 500 محصول ایرانی در کنار تولیدات خاص ونزوئلا، بار دیگر حمایت جمهوری اسلامی ایران را از ونزوئلا نشان داد. در قسمتی دیگر از مصاحبه، مولینا با دفاع از حق ایران و ونزوئلا برای دریانوردی آزادانه در آبهای بینالمللی به منظور معاملات تجاری، تاکید کرد که این تجارتها هماهنگ با قوانین تجاری بینالمللی صورت میپذیرد: «ایران و ونزوئلا از حقوق بینالمللی خود مبنی بر دریانوری آزادانه برای حملونقل محصولاتشان دفاع میکنند... کشتیهای ایرانی کاملا منطبق با قوانین سازمان جهانی دریانوردی عمل کردهاند و این موضوع به طور حتم، باعث گسترش روابط تجاری ۲ کشور خواهد شد». وی در ادامه گفت: ایران ماه مه (اردیبهشتماه) با ارسال ۵ نفتکش حامل سوخت و فرآوردههای دیگر، باعث تعدیل مشکل کمبود حاد بنزین در این کشور آمریکای جنوبی و تسکین رنجهای ملت ونزوئلا بر اثر تحریمهای شدید دولت دونالد ترامپ شد. پس از این اقدام، دولت آمریکا که به دنبال خنثی کردن پیوند تجاری رو به رشد تهران- کاراکاس بود، تهدید کرد تحریمهایی علیه بنادر، شرکتهای حملونقل دریایی و تسهیلکنندگان ارسال سوخت ایران به جمهوری بولیواری اعمال خواهد کرد.
پیش از این علی ربیعی، سخنگوی دولت نیز در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک با اشاره به آغاز مبادلات جدید میان ایران و ونزوئلا گفته بود: روابط تجاری ایران و ونزوئلا بر اساس قوانین بینالمللی، نیازهای 2 کشور و با در نظر گرفتن همه شرایط دوطرفه صورت گرفته و در آینده نیز بر همین منوال خواهد بود. شیوه مبادله اعم از ارسال کالا و دریافت بهای آن بر اساس توافق 2 کشور انجام میشود و بسته به شرایط گوناگون ممکن است تغییراتی در آن اعمال شود. اگر در آینده دولت و مردم ونزوئلا همچنان نیاز به کالاهایی داشته باشند که جمهوری اسلامی ایران قادر به تامین آنها باشد، به طور جدی مورد رسیدگی قرار خواهیم داد. تهدیدهای آمریکا تاثیری بر اراده ما برای انجام تجارت آزاد و قانونی میان ۲ کشور نخواهد گذاشت.
* بازی ضدتحریم
پیش از این، در زمانی که حرکت 5 نفتکش ایرانی برای ارسال 5/1 میلیون لیتر بنزین به ونزوئلا تبدیل به یکی از مهمترین سرخطهای اخبار جهانی شده بود، «وطن امروز» در گزارشی با عنوان «برد - برد واقعی در بلوک تحریمیها» به لزوم بهرهبرداری حداکثری ایران از دیگر کشورهای تحریمشده توسط آمریکا و تشکیل یک بلوک تحریمی با مبادلات حداکثری در زمینههای اقتصادی اشاره کرده بود. در پیش گرفتن سیاستهای هجومی دربرابر نظام تحریمهای آمریکا همانند ارسال نفتکش، تاسیس مگاصیص و... فراتر از حجم رقم مبادلات میتواند حامل پیامهای مختلفی باشد که از جمله آنها تضمین دادن به سایر دولتهای مستقل و نزدیک به ایران برای انجام مبادلات دوطرفه است. مضاف بر این، تاثیر چنین اقداماتی در اعتبارزدایی از نظام تحریمی آمریکا میتواند اثرات میانمدت و بلندمدت زیادی در فضای جهانی داشته باشد. مبادله بنزین- طلا میان ایران و ونزوئلایی که هر دو در موقعیت تحریمی قرار داشتند پیامآور آغاز یک بازی جدید ضدتحریمی از سوی بلوک تحریمیها بود. افزایش نفوذ اقتصادی ایران در بازارهای آمریکای لاتین فراتر از دستاوردهای اقتصادی میتواند یک مانور اقتدار سیاسی نیز از سوی کشورمان به شمار برود. آغاز به کار دولت حسن روحانی و سیاست چرخش به غرب او که باعث افول محسوس روابط گسترده میان ایران و کشورهای آمریکای لاتین شد، زمان و ظرفیت بزرگی را در سالهای اخیر از کشورمان گرفت، با این حال بنبست کامل سیاست خارجی در مواجهه با آمریکا و اروپا، بار دیگر بارقههایی از امید برای احیای جایگاه ایران در بازارهای آمریکای لاتین را به وجود آورده است که تاسیس مگاصیص میتواند به عنوان یک آغاز برای آن به شمار رود.
***
روحانی، دوستان ایران را به یک لبخند اروپاییها فروخت
عبدالرضا مصری*: متاسفانه دولت روحانی یکسره به سمت اروپاییها غش کرد. پروسه طولانیای طی شد تا دولت روحانی کمکم از این حالت خارج شود و به ظرفیت تعامل و ارتباط با کشورهایی که سالها سابقه ارتباط نزدیک با آنها را داشتهایم، توجه کند. دولت دکتر روحانی بسیاری از کشورهای دوست ما را ناامید کرد، حتی کشوری مثل چین که تا قبل از دولت حسن روحانی روابط نزدیک و گرمی با آن در شرایط سخت و دشوار کشور داشتیم، در دوره روحانی مورد بیمهری قرار گرفت. دوستان ما دیدند که این دولت همه آنها را با یک لبخند اروپاییها فراموش کرد. دولت تازه دارد متوجه میشود که ارتباط با همان کشورهای دوست چه ظرفیت عظیمی در حل مسائل اقتصادی کشور داشته است. چرا دولت از تجربیات دیگر دولتهای جمهوری اسلامی استفاده نکرد و از آنها درس نگرفت؟ چرا باید هر دولتی سر کار میآید یک راه طولانی را طی کند تا به همان تجربیاتی برسد که دولت قبل به آن رسیده بود؟ دولت روحانی توفیق زیادی برای همکاری با کشورهای دوست و کشورهای آمریکای لاتین پیدا کرد. امید این دولت، غربیها بودند که آنها هم هیچ قدمی برای ایران برنداشتند. شما خاطرتان هست که اوایل برجام هر روز یک سری هیأتهای 40-30 نفره از کشورهای اروپایی به ایران میآمدند و به مذاکره و رایزنی با مسؤولان میپرداختند؛ خروجی آن همه رفتوآمد برای کشور چه شد؟ بعد از آن همه رفتوآمد چند دستگاه خودروی رنو به ما فروختند و دولت فرصت سرمایهگذاری را از قرارگاه خاتم گرفت و به شرکت شل واگذار کرد، آنها هم بعد از مدتی به یک اشاره آمریکا کار را رها کردند و رفتند. با این جهتگیری سیاست خارجی دولت، نهتنها به نقطه اول بلکه به بسیار قبلتر از همانجایی که شروع کردیم، رسیدهایم.
کشورهای آمریکای لاتین ظرفیتهای بسیار بالایی برای همکاری و توسعه روابط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارند. اگر از نفت آنها چشم بپوشیم چون نیازی به آن نداریم، حوزههای مختلفی هست که میتواند مورد استفاده ما قرار بگیرد؛ صنعت گردشگری، صنایع چوب، تولید میوههای استوایی و معادن تنها بخشی از این ظرفیتها است. به طور مثال در ونزوئلا قهوه تولید میشود در حالی که در کشور ما نمیشود، از آن طرف ما تولید چای داریم و ونزوئلاییها ندارند.
در حوزه دریایی، ونزوئلا یک موقعیت فوقالعاده استراتژیک در دریای کارائیب دارد که مناسبات و همکاری با این کشور در این حوزه دریایی فوقالعاده برای ایران میتواند موثر و مفید فایده باشد.
در حوزه ساختار سیاسی ما نقاط مشترکی وجود دارد، اصلیترین این نقاط موضع ما نسبت به دشمنیهای آمریکاست. جهتگیری مسؤولان دولت ونزوئلا بعد از آقای چاوز به سمت قشر مستضعف و فقرا معطوف شد. در واقع ما از حیث گفتمان عدالتخواهی نیز با ونزوئلاییها مشترکیم. بعد از تغییراتی که چاوز در حکومت ونزوئلا ایجاد کرد، این کشور از حیاط خلوت آمریکا بودن خارج شد و در برنامهریزیهای خود معطوف به همکاری با کشورهای مستقل شد. در این بین دوستی و همکاری گرمی بین ایران و ونزوئلا ایجاد شد. ونزوئلاییها بسیاری از پروژههای خود را بدون مناقصه به جمهوری اسلامی ایران واگذار کردند، در حالی که اگر مناقصه برگزار میشد معلوم نبود ما برنده باشیم یا نه. بسیاری از پروژههایی هم که به ایرانیها دادند به خاطر کیفیت کار ما نبود، بلکه صرفا به خاطر همان رابطه دوستی بود، مثلا ونزوئلا میتوانست بهترین خودروها را از کشورهای اروپایی خریداری کند ولی این فرصت را به شرکتهای خودروسازی جمهوری اسلامی داد.
بسیاری از پروژههای ساختمانسازی در ونزوئلا را به جمهوری اسلامی داد که الحق والانصاف شرکتهای ما هم آنجا خوش درخشیدند و به تعهدات خود بخوبی عمل کردند. به عنوان مثال یکی از شرکتهای ساختوساز ما یک شهرک کامل برای ونزوئلاییها ساخت و تحویل داد که بسیار هم خوب عمل کرد.
زمانی هم که آمریکاییها بنزین را برای کشور ما تحریم کردند، این ونزوئلا بود که تشدید تحریمها و فشارهای آمریکا را برای خود خرید ولی به ایران بنزین صادر کرد.
همه این فرصتهای اقتصادی را بگذارید در کنار مردمی که از نظر فرهنگی بسیار خونگرم و بامحبت هستند و به ایران علاقهمندند. به علت وابستگی نهادینهشده در ساختارهای نظام حکمرانی ونزوئلا به آمریکا، با وجود تغییراتی که برای رهایی از این وابستگی در دولت چاوز انجام شد، اکنون در بحبوحه افزایش فشارهای آمریکا بر ونزوئلا، مردم برای تهیه مایحتاج و کالاهای روزانه خود با مشکلاتی مواجه شدند که افتتاح فروشگاه «مگاصیص» توسط ایران در ونزوئلا، اقدام مناسبی برای کاستن از این مشکل بود. فروش و صادرات بنزین هم که اخیرا انجام شد، اقدام مثبت دیگری بود که در راستای گسترش همکاریها با ونزوئلا انجام شد.
به هر ترتیب هنوز هم ظرفیتهای عظیمی در حوزه اقتصادی، تجهیزات نظامی و عملیات عمرانی و مهندسی در ونزوئلا وجود دارد که توجه ویژه به این بخشها میتواند آوردههای مهم و اثربخشی برای هر ۲ کشور داشته باشد که البته محتاج توجه ویژهتری از سوی مسؤولان دولتی و دستگاه دیپلماسی است.
* سفیر اسبق ایران در ونزوئلا
ارسال به دوستان
به کادر پزشکی رحم کنیم
* چند ماه پس از آغاز شیوع کرونا مدافعان سلامت خسته شدهاند و شمار شهدای این مجاهدت نیز افزایش یافته است
اسدالله خسروی*: کرونا یا بیماری «کووید-19» در حالی در پیک موج دوم خود قرار دارد که تاکنون 6 هزار نفر از کادر درمان کشور به این بیماری مبتلا شده و بیش از 140 نفر از آنها هم در راه دفاع از حفظ سلامت مردم، دعوت حق را لبیک گفتهاند؛ حالا کادر درمان از فرط خستگی با شرایط سختی دست و پنجه نرم میکند.
به گزارش «وطن امروز»، کادر درمان کشور خطشکن نبرد با کرونا شده و 6 ماهی است که برای حفظ سلامت جامعه و جان هموطنان مبتلا به ویروس کرونا با این بیماری مهلک و هزار رنگ میجنگد، نبردی سخت و سهمگین که پرستاران و پزشکان با قبول این وظیفه سنگین با کمترین تجهیزات سپر بلا شدهاند. آنها این روزها با تمام توان پای کار ایستادهاند و مشقتها و سختیها را به جان میخرند. در چنین شرایطی اما مقامات بهداشتی و درمانی کشور نگران نیروهای خدوم پرستاری و پزشکیاند، چرا که آنها خستهاند و جایگزین چندانی هم ندارند و از طرفی نیازمند افزایش انگیزه برای جلوگیری از فرسایش روحی و جسمی هستند. بالا بودن آمار ابتلای کادر درمانی به ویروس کرونا حکایت از این دارد که حافظان سلامت مردم در شرایط مساعدی قرار ندارند و با به خطر انداختن سلامتی خود، برای نجات جان بیماران کرونایی تلاش میکنند. خدمات بیمنت و انساندوستانه کادر پزشکی و پرستاری به بیماران کرونایی تا جایی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی از زحمات پزشکان و پرستاران در راه مبارزه با کرونا تشکر کردند.
* جهاد کادر درمان
کارکنان شرکتی وزارت بهداشت اخیرا در میزگردی به موضوعاتی مانند نداشتن امنیت شغلی، نداشتن بیمه، ناکافی بودن حقوق برای گذران زندگی، قراردادهای کارگری و عدم تحقق وعدههای مسؤولان اشاره کردند. محمد پاکمهر، نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این میزگرد به تشریح وضعیت شیوع بیماری کرونا در کشور پرداخت و گفت: واقعا کادر درمان در برابر ویروسی که نه تشخیص و درمان و دارو و واکسن دارد و نه کاملا قابل پیشگیری است، ایثار میکنند؛ مثلا در یک خانواده وقتی فردی به کرونا مبتلا میشود اعضای خانواده بسیج میشوند که او را از محیط خانه دور کنند و به بیمارستان میبرند، زیرا جان بقیه به خطر میافتد اما این پرستار است که از بیمار کرونایی استقبال و از او مراقبت میکند و دائما با بیمار در تماس و ارتباط است. پاکمهر اضافه کرد: این بیماری اضطراب زیادی در جامعه ایجاد کرده است اما کادر درمان با قوت و انگیزه کار خود را میکند. در جلسهای به آقای نمکی گفتم میشود کارمندی در یک استانی مانند خراسان شمالی یا سیستانوبلوچستان فوقالعاده ویژه را دریافت کند ولی گروهی دیگر از همکاران بهداشت و درمان این فوقالعاده را دریافت نکنند؟
وی ادامه داد: در مواجهه با ویروسی که اینطور اثر کشندگی بالایی دارد، مدافعان سلامت اینگونه جانشان را تقدیم میکنند. آمار مبتلایان جامعه پزشکی، پرستاری و سایر فعالان حوزه درمان کم نیست، بنابراین نسبت به خدمات شایستهای که این گروه انجام میدهند، دادن فوقالعاده ویژه حق قانونی آنهاست و چیز اضافهای نیست. اگر پاداشهایی مازاد بر حقوقشان در نظر گرفتیم آن موقع میتوانیم بگوییم در برابر خدمات شایسته و ایثارگریهای آنها کاری برای آنها انجام دادهایم. تبدیل وضعیت برای بالا بردن نشاط مدافعان سلامت بسیار خوب است، از طرفی قشر فارغالتحصیل رشتههای پیراپزشکی از دانشگاههای متعدد را داریم که در شرایط کرونایی امروز بیکار هستند و نیروهای فعلی نمیتوانند جوابگوی شرایط خاص کرونایی باشند. پاکمهر ادامه داد: این وضعیتی که دارد ادامه مییابد، خستگی در کادر پزشکی ایجاد میکند. اینکه یک پرستار در چند ماه مداوم، لوازم مقابله با کرونا از جمله کلاه، گان و ماسک و... را بپوشد و در 24 ساعت 8 ساعت شیفت و حتی بالاتر داشته باشد، کار سادهای نیست. خیلی از پرستاران ما اوایل شیوع ویروس خانواده را نمیدیدند و در قرنطینه بودند، زیرا 50 درصد مبتلایان فاقد علامت هستند و 30درصد علائمی دارند که با داروهای خفیف و متوسط کنترل و درمان میشود. حدود 15 تا 20 درصد افراد علائم جدی دارند که 10 درصد آنها بستری میشوند که از بستری شدهها هم 5 درصد کارشان به سیسییو میرسد که نیمی از آنها دچار علائم حاد شده و فوت میکنند. پرستاران که این لباس مخصوص را به تن میکنند برای چند ماه متوالی در مبارزه با این بیماری خسته میشوند؛ جنگ هم که بود نیروی بسیجی پس از چند ماه یک تجدید قوا میشد و پس از مدتی به میدان برمیگشت. پرستاران ما دائم شیفت هستند، ما چه انگیزهای برای سر پا نگه داشتن آنها پیشبینی کردیم؟ بنابراین باید به خواستههای آنها بخوبی رسیدگی شود و زحمات آنها فراموش نشود؛ رسیدگی به امور مالی و ثبات شغلی و نیازهایی که دارند، چرا که آنها با مرگ دست و پنجه نرم میکنند.
* ضرورت افزایش انگیزه کادر درمان و جلوگیری از فرسایش روحی و جسمی آنها
همچنین چندی پیش فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، با ارائه پیشنهاداتی، خواستار اجرای سیاستها و اقداماتی از سوی وزیر بهداشت در جهت افزایش انگیزه و جلوگیری از فرسایش روحی و جسمی پرستاران شد.
وی در نامهای خطاب به سعید نمکی، به ارائه پیشنهادهایی برای افزایش انگیزه و جلوگیری از فرسایش روحی و جسمی پرستاران به عنوان سربازان خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا پرداخت.
برخی از این پیشنهادات شامل تدوین آییننامه مصوب کشوری در بالاترین سطح حاکمیتی با هدف تامین مطالبات مادی و معنوی پرستاران اعم از قوانین یا خواستههای معوق و نیز لحاظ سازوکارهای مناسب در قالب شیوهنامه تشویقی پرستاران، تصویب حرفه پرستاری به عنوان یکی از مشاغل حاکمیتی، اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، بسترسازی عاجل شرایط استخدام پرستاران شرکتی، قراردادی و سایر پرستاران دانشآموخته غیرشاغل در سهمیه استخدامی سال جاری، تسری قانون ایثارگران به پرستارانی که به عنوان مدافعان سلامت در حین خدمترسانی به مددجویان به بیماری «کووید-۱۹» مبتلا میشوند، تمهید بسته حمایت مالی متناسب با کرامت پرستاران که در خط مقدم مبارزه با بیماری قرار دارند به گونهای که مشوقهای مالی مشمول رقم درخور و افزایشدهنده روحیه خدمتی از بعد مالی باشد، اتخاذ تمهیدات لازم توسط شهرداری تهران به منظور تخصیص سهمیه ترافیک در سال جاری به صورت رایگان، تدوین بستههای حمایت بیمهای شامل بیمه درمانی پرستاران و بیمه عمر، استخدام و بهکارگیری پرستاران تعدیل شده که از قضا واجد تبحر و تجربه کافی هستند، همسانسازی پرداختی به کارکنان درمانی نیروهای مسلح، مشخصا تسری افزایش ۵۰ درصدی مزایای اعمال شده در بخش کشوری به بخش لشکری و تدوین شیوهنامه منسجم و عملیاتی جهت استفاده از دانشجویان پرستاری دانشکدهها در مراکز درمانی است که متاسفانه هنوز به خیلی از این پیشنهادها جامه عمل پوشانده نشده است.
* ۱۷۰ شهرستان کشور در وضعیت قرمز کرونایی
درباره آمارهای کرونایی نیز سخنگوی وزارت بهداشت دیروز با بیان اینکه مجموع بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور به ۳۱۴ هزار و ۷۸۶ نفر رسید، گفت: متأسفانه طی ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند. دکتر سیما ساداتلاری گفت: از دیروز تا امروز ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 2 هزار و ۷۵۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۵۶۰ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۳۱۴ هزار و ۷۸۶ نفر رسید. وی افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۷ هزار و ۶۱۷ نفر رسید. لاری با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون ۲۷۲ هزار و ۵۳۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ترخیص شدهاند، ادامه داد: ۴۱۳۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. به گفته وی، تاکنون 2 میلیون و ۵۶۰ هزار و ۳۷۴ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.
* خبرنگار
***
[هشتگ «تعویق کنکور» ترند شد]
پس از آنکه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در صحن علنی درباره نگرانی مردم از برگزاری کنکور در شرایط کرونا و دغدغه سلامت فرزندانشان صحبت کرد، حالا هشتگ «تعویق کنکور» در توئیتر ترند شده است. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در صحن علنی درباره نگرانی خانوادهها پیرامون سلامت فرزندانشان در صورت برگزاری کنکور گفته بود: «نگران رعایت نشدن پروتکلهای دقیق بهداشتی در کنکور سراسری هستیم. متاسفانه به وعدههای دادهشده در برگزاری کنکور دکتری عمل نشد و بیتوجهیهای تاسفآوری در برگزاری آن کنکور وجود داشت که خود نیازمند بررسی دقیقتر و پیگیری است. این کوتاهیها، نگرانی مردم درباره برگزاری کنکور سراسری را بیشتر کرده است و بسیاری از نمایندگان، شنونده نگرانیهای والدین درباره سلامت فرزندان خود بودهاند». وی اعلام کرده بود: «به نظر میرسد تعویق زمان کنکور تا گذشتن از دوران پیک کرونا و خنکتر شدن هوا که امکان استفاده از ماسک به مدت چند ساعت را میسر کند، ضروری باشد».
***
[شهدای سلامت از امتیازات افراد «در حکم شهید» برخوردار میشوند]
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: شهدای سلامت موضوع «آییننامه تعیین مصادیق و امتیازات شهید خدمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» با حفظ عنوان «شهید خدمت» از مزایا و امتیازات افراد «در حکم شهید» برخوردار میشوند. سعید اوحدی با اشاره به تدوین و ابلاغ «آییننامه اختصاصی تعیین مصادیق و امتیازات شهید خدمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» گفت: بعد از گردش کار وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خدمت مقام معظم رهبری، موضوع شهدای حوزه سلامت در جلسه شورای عالی امنیت ملی تصویب شد و به تأیید معظم له رسید و حسب تبصره ۳ مصوبه فوق، آییننامه اجرایی شهید خدمت با مزایای «در حکم شهید» توسط ستاد ملی مدیریت کرونا تدوین و در تاریخ۴/5/۹۹ تصویب شد و به تأیید رئیسجمهور محترم رسید و در تاریخ ۷/5/۹۹ توسط رئیس سازمان اداری و استخدامی ابلاغ شد. معاون رئیسجمهور افزود: شهدای خدمت موضوع «آییننامه تعیین مصادیق و امتیازات شهید خدمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» با حفظ عنوان «شهید خدمت» از مزایا و امتیازات افراد «در حکم شهید» موضوع ماده ۳ آییننامه تعیین و احراز مصادیق عملی شهید، از حکم شهید و سایر مصادیق ایثارگری مصوبه هیات وزیران برخوردار میشوند. مصادیق شهدای خدمت پس از تشکیل پرونده و بررسی در کمیته استانی به کمیته ملی پیشنهاد و پس از احراز نهایی در کمیته ملی تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار میگیرند. وی افزود: پزشکان و فعالان عرصه سلامت در این برهه تاریخی کشورمان با تأسی به فرهنگ ایثار و شهادت در عرصه خدمت حضور دارند و تلاشهای ماندگار فعالان حوزه درمان هرگز فراموش نمیشود. وظیفه همه ما نیز رعایت دستورالعملهای بهداشتی است تا انشاءالله شاهد برطرف شدن بیماری کرونا از کشور باشیم. به گزارش ایرنا، از زمان شیوع کرونا در 6 ماه گذشته بیش از ۶ هزار نفر از کادر درمان کشور به بیماری «کووید-۱۹» مبتلا شده و بیش از ۱۴۰ نفر از آنها در مسیر حفظ سلامت مردم شهید شدهاند.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از نوآوری برنامه «چاپ اول» در تولیدبرنامههای صبحگاهی سیما
صبحانه خبری
* سردبیر برنامه «چاپ اول»: به دنبال خبرخوانی در شبکه خبر نیستیم
عباس اسماعیلگل: چند سالی میشود اغلب شبکههای سراسری تلویزیون باکسی ویژه را برای پخش برنامههای صبحگاهی اختصاص میدهند، برنامههایی که این روزها اکثرشان به لحاظ فرم شبیه هم هستند و حتی بسیاری مواقع پیش آمده که از نظر ارائه محتوا هم رویه یکسانی دارند به طوری که بسیاری از مخاطبان تصور میکنند سازندگان فنی و محتوایی این برنامههای صبحگاهی یک تیم واحد است.
اما اگر به سالهای دورتر نگاه کنیم، آن زمانی که هنوز تولید و پخش برنامه صبحگاهی برای شبکههای مختلف به مد تبدیل نشده بود، محمدرضا شهیدیفرد 15 سال پیش با اجرای برنامه صبحگاهی «مردم ایران سلام» از شبکه ۲ سیما، پیشرو سبک جدیدی از برنامهسازی در کنداکتور صبحگاهی بود. برنامه صبحگاهی «مردم ایران سلام» با اجرای محمدرضا شهیدیفرد و جواد آتشافروز دارای ساختاری متفاوت از برنامههای صبحگاهی تلویزیون در آن زمان بود و در ادامه برنامهای چون «صبح بخیر ایران» از شبکه یک هم فضای با انرژی و شادی را برای مخاطبان خود به وجود آورده بود و گزارشهای خاطرهانگیز و دوستداشتنی اقبال واحدی برای مخاطبان «صبح بخیر ایران» هم انرژی بسیاری به ارمغان میآورد. در مجموع باید گفت این 2 برنامه آن زمان در حافظه مخاطبانشان ماندگار شدند چون ایدههای درست در کنار مدیریت و اجرای درست این ایدهها، در این ۲ برنامه وجود داشت. اساسا سردبیری در اینگونه برنامهها به معنی واقعی کلمه معنا پیدا میکرد و خروجی ارائهشده به مخاطب، خروجی هدفمند و قابل دفاعی بود.
اگر به پرمخاطبترین برنامههای صبحگاهی ۲ دهه اخیر تلویزیون نگاه کنیم، به چند نکته اساسی پی میبریم، نخست آنکه هر کدام از این برنامهها از یک مزیت خاص نسبت به رقبای خود بهرهمند بودند. به عنوان مثال یکی از برنامهها به پرداختن متفاوت به اخبار روز متمرکز بود، یکی دیگر تمرکز خود را روی ایجاد حس و حال شاد برای مخاطب میگذاشت و دیگری بر مباحث تخصصی و دغدغهمند تاکید میکرد. نکته دیگر اینکه عموم برنامههای صبحگاهی تلویزیون که این سالها در تلویزیون پرمخاطب شدند، در کنار ایدههای درست، به توانایی مجریان در برقراری ارتباط با مخاطب نیز وابسته بودند.
از اجرای منضبط و خوشریتم محمدرضا شهیدیفرد در «مردم ایران سلام» تا چهره شدن علی ضیا در «ویتامین ث»، تنها نمونهای از تاثیر مجریهای کاربلد در پیشبرد اهداف برنامههای صبحگاهی است. البته در این میان بیانصافی است که از نقش پررنگ رضا رشیدپور در درخشش «حالا خورشید» بگذریم. در مجموع باید گفت در کنار ایدههای تازهای که اتاق فکر این برنامهها از آن بهرهمند بودند، حضور مجریان توانمند نیز بخوبی تاثیرات خود را نمایان میساخت.
اما برنامههای صبحگاهی که طی چند سال اخیر قارچگونه در شبکههای سراسری تلویزیون روی آنتن میروند هیچ رنگ و بویی از برنامههایی که درباره آنها صحبت شد ندارند و مخاطب شاهد برنامههایی کاملا شبیه به هم و کلیشهای در چند شبکه تلویزیونی است؛ برنامههایی که طبیعتا با توجه به زمانی که پخش میشوند باید رویکرد انرژیبخش داشته باشند و پرانرژی اجرا شوند و مخاطبی را که قرار است پس از دیدن این برنامه کارش را آغاز کند با انرژی و امید بدرقه کنند. این برنامههای صبحگاهی اما ایجاد حاشیههای عجیب و غریب را چاشنی کار خود قرار میدهند و با این همه هر روز یکی از برنامههای صبحگاهی تلویزیون حاشیهای تازه ایجاد میکند؛ حاشیهای که گویا قرار است باعث بیشتر دیده شدن برنامه شود اما در نهایت نتیجهای جز خلق دردسرهای تازه برای تلویزیون و بیاعتبار کردن این رسانه ندارد.
از سوی دیگر باید گفت برخی مدافعان روند فعلی برنامههای صبحگاهی با مقایسه شیوه اجرای برخی نمونههای خارجی با این برنامهها، از این میگویند که آن برنامهها به این دلیل محبوب و پرمخاطب شدهاند که در اجرای ایدههای خود آزادند و هر کاری دلشان میخواهد میکنند، این در حالی است که برنامهسازی مفهومی صفر و یکی نیست که اگر الگوی اجراشده در فلان کشور را به همان شکل داخل رسانهای در کشور دیگر ببریم، منجر به همان نتایج شود؛ برنامهسازی ناظر به مخاطب، باورها و نیازهای آن انجام میشود و طبعا برنامهسازی برای مخاطب ایرانی در رسانه ملی نیز باید تابع همین نگاه باشد.
اما در پایان ذکر این نکته خالی از لطف نیست که در میان برنامههای صبحگاهی شبکههای مختلف صداوسیما که در یکی دو سال اخیر روی آنتن میروند، شبکه خبر سیما هم وارد گود شده است و 10 روزی میشود که برنامه صبحگاهی «چاپ اول» را روی آنتن میبرد، با این تفاوت که برنامه کمترین شباهتی به لحاظ فرم و محتوا نسبت به سایر برنامههای صبحگاهی شبکههای مختلف دارد که به همین بهانه با مهدی خانعلیزاده، سردبیر این برنامه به گفتوگو نشستیم.
***
سردبیر برنامه «چاپ اول» در گفتوگو با «وطنامروز»:
به دنبال خبرخوانی در شبکه خبر نیستیم
* آقای خانعلیزاده در ابتدا لطفا درباره نحوه شکلگیری طرح و ایده برنامه «چاپ اول» توضیح میدهید؟
زمانی که مشغول نوشتن طرح برنامه شبکه خبر بودیم، مدام به این موضوع توجه میکردیم که قرار است در میان برنامههای پرتعداد صبحگاهی شبکههای مختلف چه رویکرد جدیدی ارائه دهیم که بتوانیم مخاطبان شبکه خبر را راضی کنیم. بر همین اساس ذهنیت اولیه خود را بر این پایه استوار کردیم که «چاپ اول» قرار است برنامه صبحگاهی شبکه خبر باشد و باید برای این مهم با مختصات شبکه خبر بخوبی آشنا باشیم و مهمتر آنکه یک بینشی نسبت به مخاطبشناسی داشته باشیم.
در واقع باید گفت «چاپ اول» صرفا یک برنامه روتین صبحگاهی نیست بلکه بهتر است بگوییم برنامه شبکه خبر سیما در صبح است که با توجه به این ذهنیت چارچوب برنامه را چیدیم.
* درباره اینکه میگویید «چاپ اول» صرفا یک برنامه صبحگاهی نیست، بیشتر توضیح میدهید؟
از آنجا که تمام تلاش عوامل سازنده برنامه این است که از همه کلیشههای مطرح برنامههای صبحگاهی سایر شبکهها دوری کنیم، در وهله اول تصمیم گرفتیم مقوله خبر را بیش از سایر برنامههای صبحگاهی تلویزیون جدی بگیریم، زیرا «چاپ اول» برنامه شبکه خبر در صبح است و مخاطبی که ساعات اولیه صبح شبکه خبر را انتخاب میکند مسلما تشنه شنیدن اخبار است.
* خب! پخش اخبار را سایر بخشهای خبری شبکه خبر هم انجام میدهند، برنامه «چاپ اول» چه مزیتی نسبت به بخشهای خبری شبکه دارد؟
از آنجا که مسؤولان شبکه خبر به دنبال ایجاد فضایی متفاوت و خلاقانه در برنامه صبح شبکه بودهاند، تصمیم گرفته شد برنامه «چاپ اول» روی آنتن برود. در این برنامه به هیچ وجه به دنبال خبرخوانی رایج سایر برنامهها نیستیم و وجه سرگرمکننده برنامههای صبحگاهی هم برایمان اهمیت ندارد زیرا هدفگذاری این برنامه چنین فضایی را نمیطلبد.
یکی از نکات قابل توجه برنامه «چاپ اول» استقبال غیرقابل پیشبینی مخاطبان از این برنامه است؛ از آنجا که تنها 10 قسمت از برنامه روی آنتن رفته اما بازخوردهای برنامه در رسانهها و فضای مجازی بالا بوده است.
شاید باورش سخت باشد اما برنامه طی چند روز اخیر با چنان حجم بالای پیامک مخاطبان مواجه شده است که کمتر کسی از عوامل پیشبینی چنین اقبالی را میکرد. اما از آنجا که در این برنامه به دنبال آن هستیم که خط خبری روز کشور را مدیریت و جهتدهی کنیم، این اقبال برای بنده مساله عجیبی نیست و خوشبختانه تاکنون در 4 – 3 قسمت از برنامهای که تازه اول راه است، توانستهایم در موضوعات اقتصادی و سیاسی خط خبری گستردهای ایجاد کنیم.
* پس با این اوصاف باید گفت رویکرد برنامه شما به اخبار، یک نگاه آسیبشناسانه با محوریت پرداختن به پروندههای روز است.
در «چاپ اول» نهایت تلاش خود را کردهایم که به ارائه و مرور اخبار مهم روز کشور با یک ارزش افزوده بپردازیم که برنامه از حال و هوای خبرخوانی فاصله بگیرد. برای رسیدن به این مهم، میزهای تخصصی مختلفی را در حوزههای سیاسی، اقتصادی، ورزشی، اجتماعی و فرهنگی ایجاد کردهایم که هر کدام از این میزها، مسؤولانی دارد که خودشان مجری - کارشناس هستند. هر کدام از آنها هم از تجربه اجرا در سایر برنامهها بهرهمند هستند و هم نسبت به حوزه میز خود اشراف کامل اطلاعاتی دارد.
البته در این میان نباید از نقش 3 مجری اصلی برنامه «چاپ اول» در مدیریت برنامه غافل شد؛ المیرا شریفیمقدم، محمدرضا سلمانی و سینا هوشمندی 3 مجری اصلی «چاپ اول» هستند که در این میان شریفیمقدم و محمدرضا سلمانی از مجریان باسابقه شبکه خبر هستند و سینا هوشمندی هم به عنوان چهرهای جدید به دنبال تزریق انرژی به مخاطبان صبحگاهی است.
در مجموع یک تعامل بینظیر میان مسؤولان میزها با مجریان اصلی برنامه ایجاد شده است که این اتفاق ریتمی منظم و دلنشین را به برنامه تزریق کرده است.
* یکی از ویژگیهای خاص برنامه «چاپ اول» وجود آیتمهای مختلف است، تولید این حجم از آیتم بهصورت روزانه کار سختی نیست؟
قطعا کار دشواری است، بویژه از آنجا که اغلب آیتمها بر پایه اخبار روز کشور استوار است، به لحاظ زمانی وقت کمی برای تولید آیتمها داریم اما با مدیریت درست عوامل برنامه تاکنون به هر سختی که شده آیتمهای مورد نظر را به برنامه رساندهایم بهطوری که روزانه 8 آیتم برای برنامه یک ساعت و 45 دقیقهای به پخش میرسانیم، به همین خاطر برنامه از ریتم بالایی برخوردار است. در مجموع باید گفت ما به هیچ وجه قصد نداریم برنامه را به یک جنگ تفریحی صبحگاهی تبدیل کنیم و با تولید و پخش میزهای مختلف به دنبال جذب حداکثری مخاطبانی هستیم که ضمن پیگیری اخبار، مطالبهگیری و دغدغهمندی هم برایشان اهمیت دارد.
* و سخن پایانی...
برنامه «چاپ اول» به کارگردانی مهدیار عقابی، تهیهکنندگی احسان فروغی و سیدمهدی حسینی و همراهی تمام عوامل با رویکردی نو و خلاقانه به دنبال ایجاد فضایی متفاوت در برنامهسازی است و بیانصافی است که در پایان از همراهی متفاوت مدیر شبکه خبر یادی نکنیم. مهندس بوالی روزانه چندین ساعت وقت خود را صرف این برنامه میکند و هر روز پس از برنامه بهصورت حضوری یا آنلاین با عوامل اصلی برنامه جلسه چند ساعته میگذارد و درباه جزئیات برنامه هم نکات خود را بازگو میکند اما انصافا وی اعتماد وصفناپذیری به عوامل «چاپ اول» دارد و این حجم از تمرکز یک مدیر شبکه برای یکی از برنامهها، سابقه نداشته است.
ارسال به دوستان
همزمان با خروج نیروهای فدرال از پورتلند و آزادی عمل بیشتر خبرنگاران، تصاویر جدیدی از شدت خشونتها علیه معترضان منتشر شد
جهنم پورتلند
انتشار تصاویر جدید از جراحات و آسیبهای وارده به معترضان در پورتلند نشان می دهد تظاهرات در این شهر شباهت بسیاری به جنگ شهری دارد
گروه بینالملل: «صورتهای ورم کرده»، «استخوانهای شکسته» و «دست و پاهای باتوم خورده» نخستین تصویری است که این روزها از پورتلند به دنیا مخابره میشود. اعتراضاتی که ۲ ماه و اندی پیش در اعتراض به قتل سیاهپوست 46 ساله آمریکایی از مینیاپولیس شروع شد و ترامپ امیدوار بود یک هفتهای بتواند آن را کنترل کند، حالا نه فقط سرکوب نشده، بلکه در حال تبدیل شدن به بخش جدیدی از هویت جامعه آمریکاست. دولت آمریکا که تا ۳ ماه دیگر باید انتخابات ریاستجمهوری را برگزار کند، حالا در فجیعترین شکل ممکن و جلوی دوربینها مشغول خلق «جهنم» در شهرهایی است که معترضان حضور دارند. دولتی که در مواجهه با دیگر دولتها بویژه آنها که «بله قربان گو»یش نیستند از واژه «حق اعتراض» استفاده میکند، خود در مواجهه با معترضان از هیچ کاری رویگردان نیست. انتشار تصاویر خشونتآمیز رویه رسانهها نیست ولی چه میشود کرد که در توصیف وحشیگری دولت آمریکا در برخورد با معترضان راهی جز این نیست.
به گزارش «وطن امروز»، وبسایت اورگانین در گزارشی به تحولات اخیر در شهر پورتلند ایالت اورگان آمریکا پرداخته و با انتشار تصاویری خشونت نیروهای فدرال و پلیس آمریکا علیه معترضان به نژادپرستی و تبعیض نژادی را به تصویر کشیده است. در این گزارش که با عنوان «سوختگی، جراحات خونین و استخوانهای شکسته، صدماتی است که به معترضان در اعتراضات پورتلند وارد آمده است»، منتشر شده، تصاویری هولناک از خشونت نیروهای امنیتی آمریکا علیه معترضان دیده میشود. پورتلند یکی از شهرهایی است که در ۲ ماه اخیر بیشترین میزان درگیری بین نیروهای امنیتی و مردم معترض در آن گزارش شده است. از زمان آغاز تظاهراتها در آمریکا، پلیس به خشونتهای بیاندازهای برای مقابله با معترضان متوسل شده و از روشهای مختلف برای سرکوب اعتراضات استفاده کرده است. بسیاری از تحلیلگران گفتهاند توسل نیروهای پلیس به این تاکتیکهای خشن و بیرحم در تظاهراتها یکی از عوامل تشدید اعتراضها و دامن زدن به خشونتهای بیشتر بوده است. نهادهای رسمی آمریکا تاکنون هیچ گزارش جامع و منسجمی از آمارهای مربوط به شمار افراد کشته و زخمیشده در این تظاهراتها ارائه نکردهاند. اما بر اساس تصاویر انتشاریافته از پورتلند، اخبار غیررسمی، آمار کشتهها و زخمیهای ۲ ماه گذشته را دهها نفر عنوان کرده است. ترامپ در هفتههای گذشته با اعزام نیروهای امنیتی ضدشورش به پورتلند که البته نام و نشان خاصی هم نداشتند باعث شد درگیریها و خشونتها در این شهر بشدت افزایش یابد. اعزام این نیروها حتی از سوی سازمان ملل نیز مورد سوال قرار گرفته و استفاده از این نیروها را منافی امنیت عمومی و حقوق بشر اعلام کرده بود. در همین حال مسأله پوشش اخبار و نحوه برخورد با رسانهها در پورتلند از سوی نیروهای امنیتی هم مسألهساز شده است. در همین ارتباط چندین نفر از قانونگذاران در کنگره از معاون سابق وزیر امنیت داخلی آمریکا در امور تحلیل و اطلاعات خواستند به دنبال انتشار گزارشهایی مبنی بر اینکه وزارت امنیت داخلی به طور فعالانه گزارشهای اطلاعاتی را درباره خبرنگاران و روزنامهنگارانی که استقرار نیروهای فدرال در شهر پورتلند ایالت اورگان را پوشش میدهند، جمعآوری کرده است، پاسخگو باشد. سناتورهایی که همگی اعضای کمیته اطلاعاتی سنا هستند، در بیانیهای گفتند: ما بشدت نسبت به نقش و عملیات وزارت امنیت داخلی و بویژه دفتر تحلیل و اطلاعات در رابطه با اعتراضات در پورتلند، نگران شدهایم. علاوه بر پورتلند، اعتراضات این هفته در نیویورک، نیومکزیکو، لسآنجلس، شیکاگو، سندیگو، تگزاس و نیوجرسی نیز دنبال شد. اعتراضات در شهر نیوبرونزویک در ایالت نیوجرسی با هدایت گوین کار، مادر اریک گارنر که 6 سال قبل توسط مأموران پلیس به قتل رسید، برگزار شد. معترضان در این تظاهرات با در دست داشتن پلاکاردهایی، شعارهایی را در مخالفت با رفتارهای خشونتآمیز و نژادپرستانه پلیس آمریکا سر دادند. اریک گارنر 17 جولای 2014 میلادی توسط مأموران پلیس نیویورک به قتل رسید. گارنر در زمان کشته شدن، غیرمسلح بود.
* اعتراض معلمان آمریکایی به بازگشایی فیزیکی مدارس
علاوه بر تظاهرات اعتراضی علیه نژادپرستی، گروهی از معلمان آمریکایی هم در برخی ایالتها به تصمیم برخی فرمانداران برای ادامه برگزاری کلاسها به صورت حضوری اعتراض کردند. به نوشته خبرگزاری رویترز، این معلمان شعارهایی را روی اتومبیلهای خود نوشته یا پلاکاردهایی را با پیامهای مختلف در دست گرفتند و به همراه دیگر کارکنان مدرسه در خیابانها کاروان به راه انداختند. معلمان آمریکایی خواستار ادامه برگزاری کلاسها به صورت آنلاین هستند تا زمانی که آزمایشها روی کرونا نشان دهد کلاسها برای بازگشت دانشآموزان امن است و مدارس نیز پرستاران و مشاوران بیشتری را به کار بگیرند. معلمان در شهرهای شیکاگو، میلواکی و فیلادلفیا در این اعتراضات بوقهای اتومبیل خود را به صدا درآوردند. تظاهراتکنندگانی نیز در خارج از اتاق بازرگانی شهر لسآنجلس به راهپیمایی پرداختند. در ایالت کانکتیکت نیز حدود ۴۰۰ اتومبیل با تشکیل یک کاروان به تظاهرات پرداختند. بنا بر اعلام دانشگاه «جان هاپکینز»، با شناسایی ۴۷ هزار مبتلای جدید به کرونا در آمریکا، مجموع مبتلایان به کرونا به مرز 4.713.000 نفر و شمار فوتیها با افزایش۵۵۷ نفری به 155.398 نفر رسید. ایالت کالیفرنیا با ۵۲۲ هزار مورد ابتلا و 9560 قربانی، به کانون کرونا در آمریکا تبدیل شده است.
* ترامپ: حق دارم رأیگیری پستی را متوقف کنم
همزمان با تداوم خشونتها و اعتراضات در آمریکا، ترامپ همچنان به دنبال بازی با افکار عمومی و پیگیری منافع شخصیاش است. روز گذشته رئیسجمهور آمریکا مدعی شد این حق را دارد که ایالتها را با وجود شیوع ویروس کرونا از اجرای رأیگیری پستی باز دارد. رأیگیری پستی ایده دموکراتها برای دوران کروناست و ترامپ معتقد است در این روش امکان تقلب زیاد است. به نوشته وبگاه «نیشن»، رئیسجمهور آمریکا که بشدت با برگزاری انتخابات به صورت پستی مخالف است، خطاب به خبرنگاران گفت: «با اینکه این حق را دارم که یک فرمان اجرایی برای متوقف کردن این اقدام، امضا کنم اما هنوز به آن مرحله نرسیدهایم». وی در ادامه افزود: «اما خواهیم دید چه خواهد شد. ما از ایالت نوادا شکایت میکنیم که البته کارهایش انجام شده و احتمالا فردا پرونده آن را تشکیل میدهیم». اظهارات ترامپ در حالی مطرح شده که روز گذشته «استیو سیسولاک»، فرماندار دموکرات ایالت نوادا، طرحی را به امضا رساند که بر اساس آن هر یک از رأیدهندگان در این ایالت برگه رأی را برای انتخابات ماه نوامبر از طریق پست دریافت خواهند کرد و دیگر لازم نیست برای این منظور درخواستی بدهند. ترامپ نیز در پاسخ به اقدام وی در پیامی توئیتری نوشت: «در کودتایی شبانه، فرماندار نوادا با پارتیبازی امکان برنده شدن در ایالت را از جمهوریخواهان سلب کرد. اداره پست هرگز نمیتواند از پس حجم آرای پستی بدون آمادگی برآید». رئیسجمهور آمریکا در ادامه پیام خود ضمن تهدید فرماندار نوادا، نوشت: «[فرماندار نوادا] در حال سوءاستفاده از کووید (بیماری کووید-۱۹) است تا از این ایالت سرقت کند. در دادگاه تو را خواهم دید». ترامپ که پیش از این نیز بارها از رأیگیری پستی انتقاد کرده بود در پیامی توئیتری به صورت ضمنی خواستار تعویق زمان برگزاری انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا شد. این در حالی است که «مارک میدوز» رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید روز یکشنبه گفت انتخابات ریاستجمهوری آمریکا طبق برنامه، روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) برگزار خواهد شد.
* انتقاد شدید پلوسی از بیتوجهی به وضعیت مردم
در حالی که ترامپ سرگرم برنامههای انتخاباتی است، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از بیتفاوتی نمایندگان حزب جمهوریخواه آمریکا نسبت به وخامت اوضاع در این کشور با توجه به همهگیری ویروس کرونا انتقاد کرد. «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و از اعضای حزب دموکرات این کشور در گفتوگو با شبکه خبری «سیانان» گفت: «کشور ما در وضعیت اضطراری قرار دارد. مردم در حال رنج کشیدن هستند اما جمهوریخواهان درخواستها برای کمک را نادیده میگیرند». پلوسی در گفتوگویی دیگر با شبکه خبری «اماسانبیسی» نیز گفت: «در سراسر کشور، خانوادهها ساعتها در صف غذا برای کودکانشان میایستند. جمهوریخواهان نیز با امتناع از کمکرسانی، عدم همدلی با مردم را نشان میدهند». رئیس مجلس نمایندگان آمریکا چندی قبل نیز با انتقاد از عملکرد ترامپ در کنترل این بیماری همهگیر گفت: به نظر من نام جدید ترامپ، «آقای بدترکُن اوضاع» است.
***
[ابعاد جدید جنگ چین و آمریکا]
بعد از قوت گرفتن احتمال اخراج خبرنگاران چینی از خاک ایالات متحده در پی امتناع واشنگتن از تمدید روادید آنها، وزارت خارجه چین دیروز رسما از اقدام متقابل خبر داد. به نوشته خبرگزاری رویترز، «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین طی نشست خبری گفت از تمدید نشدن روادید خبرنگاران چینی مستقر در ایالات متحده، بعد از تصویب قانون محدود کردن روادید خبرنگاران چینی به ۹۰ روز توسط واشنگتن در ماه مه مطلع است. ونبین در ادامه توضیح داد: «ما از آمریکا میخواهیم سرکوب سیاسی رسانههای چین و خبرنگارانش را متوقف کند یا اینکه مجبور خواهیم شد اقدامات مناسب و ضروری را برای حفاظت از منافع مشروع خود انجام دهیم». به نوشته وبگاه «سیجیتیان»، وی با تایید احتمال مشمول شدن خبرنگاران آمریکایی مستقر در هنگکنگ ذیل اقدام تلافیجویانه پکن، اظهار داشت: «اینکه خبرنگاران آمریکایی در هنگکنگ را هدف بگیریم، ذیل قدرت دیپلماتیک دولت مرکزی [چین] قرار دارد». آمریکا از تاریخ 11 مه ویزای خبرنگاران چینی را به مدت 90 روز با امکان تمدید محدود کرده است. هنوز مشخص نیست چه تعداد خبرنگار چینی تحت تاثیر این سیاست قرار گرفته یا چه تعداد از آنها در صورت پایان مهلت ویزا مجبور به ترک خاک آمریکا هستند. چین نیز در اقدامی متقابل در سال جاری میلادی خبرنگاران 3 نشریه نیویورکتایمز، والاستریتژورنال و واشنگتنپست را از این کشور اخراج و تهدید کرده است هرگونه اقدام دولت آمریکا علیه خبرنگاران چینی را تلافی خواهد کرد. دیپلمات چینی سپس به موضوع تصمیم آمریکا برای تحریم شرکتهای نرمافزاری چینی و به صورت خاص نرمافزار شبکه اجتماعی تیکتاک پرداخت و این اقدام واشنگتن را «زورگویی آشکار» توصیف کرد. در همین ارتباط روزنامه چاینادیلی دیروز در مطلبی نوشت پکن با سرقت از شرکت فناوری این کشور از سوی آمریکا موافقت نخواهد کرد و به اقدام واشنگتن در مجبور کردن شرکت «بایتدنس» برای فروش اپلیکیشن تیکتاک به شرکت مایکروسافت زیر قیمت واقعی آن واکنش نشان خواهد داد. در مطلب چاینادیلی آمده است: زورگویی آمریکا به شرکتهای فناوری چین نتیجه نگرش حاصل جمع صفر سیاست «آمریکا در اولویت قرار دارد» است و چارهای برای چین جز قبول شکست یا نبرد خونین در حوزه فناوری باقی نگذاشته است. به گفته این روزنامه، چین در صورت اجرایی شدن سیاست زورگویانه آمریکا، راههای بسیاری برای پاسخ خواهد داشت.
ارسال به دوستان
جهل نتیجه جعل
دکتر عباس سلیمینمین*: درباره بیانات روز عید قربان حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای، رهبر حکیم انقلاب اسلامی درباره جریان تحریف که سعی در واژگون نشان دادن واقعیتها و حقایق کشور با هدف ضربه زدن به روحیه مردم و ارائه آدرس غلط برای رفع مشکلات دارد، یک موضوع بسیار مهم این است که جریان تحریف بویژه به نسل جوان ـ که خاطرات چندانی از وقایع انقلاب اسلامی نداردـ میخواهد القا کند ما منشأ دشمنی مستکبران عالم هستیم و جمهوری اسلامی موجب شد آمریکاییها ایران را تحت فشار قرار دهند. در واقع میخواهد این موضوع را جا بیندازد این ماییم که مقصریم نه آمریکایی که 40سال است شدیدترین مظالم را علیه ملت ایران روا میدارد.
1- جریان تحریف علاقه فراوانی به غرب دارد و تلاش میکند تحریمها علیه ملت ایران موثر واقع شود؛ این جریان اگر چه ایرانی است ولی نگاه جهانوطنی دارد، یعنی بیشتر تعلق خاطر به جهانی که آمریکا در رأس آن است، دارد و نه به وطن خود؛ ایران. جهانوطنیها مدتهاست به عنوان ابزاری در خدمت غرب عمل میکنند.
مختصات دیگر این افراد که مسائل را جعل میکنند و تلاش دارند با دادههای غلط در تحلیل، جامعه را منحرف کنند، این است که مسائل را کاملا وارونه جلوه میدهند، به این معنا که وقتی احساس میکنید به شما ظلم شده، به گونه دیگری عمل میکنید، تا اینکه فکر کنید خودتان منشأ ظلم هستید. در نوع اول، چون خودتان را مظلوم مییابید، طبیعتا در برابر ظالم مقاومت میکنید و دوست ندارید در ظلم ظالم شریک باشید، در اسلام صریحا روایت داریم اگر مظلومی ظلم ظالم را تایید کند یا در برابر آن ایستادگی نکند، در ظلم او شریک است. طبعا ایران برای اینکه چنین حالتی پیش نیاید، در برابر ظلم مقاومت میکند اما اگر واقعیتها به جامعه دگرگون عرضه شود به طوری که افکار عمومی احساس کند این جمهوری اسلامی بود که به دنیای استکبار و آمریکاییها ظلم کرد و نخستینبار خودمان تعدی کردیم و آنچه امروز به ما تحمیل میشود پاسخی به ظلم ماست؛ در این حالت مقاومت نمیکند. در صورت موفقیت جریان تحریف در القای این موضوع به جامعه، افکار عمومی میخواهد بهگونهای عمل کند که کشوری که ظلم دیده از ما راضی باشد، بنابراین سعی در همراهی با آن کشور خواهد داشت.
2- مابهازای این مسأله در جامعه فعلی این است که امروز برخی تلاش میکنند بگویند ضدیت آمریکا با ما بعد از ماجرای تسخیر لانه جاسوسی آغاز شد و میگویند این ما بودیم که به سفارت آمریکا- که برابر با خاک آن کشور است- تعدی کردیم، پس ما ظالم هستیم و ظلم کردیم و آنچه آمریکاییها انجام میدهند نیز پاسخ به ظلم ماست. با این قبیل القائات نادرست، جوانان طبیعتا احساس میکنند آمریکاییها اگر امروز ما را شدیدا تحریم میکنند به خاطر این است که یک جا مظلوم واقع شدند و حالا دارند به مظلوم واقع شدنشان پاسخ داده و واکنش نشان میدهند. چنین افرادی طبعا در برابر تحریمها مقاومت نمیکنند چون آمریکا را در این مسأله محق میپندارند، در حالی که واقعیت به گونه دیگری است.
سفارت آمریکا سال 32 کانون هماهنگی کودتا در کشور بود و حتی به روایت بسیار محتمل، فضلالله زاهدی در سفارت آمریکا پنهان شد و آنها میدانستند او مهره داخلی کودتاست و ممکن بود دستگیر شود.
3- بعد از انقلاب اسلامی هم جوانان احساس کردند سفارت آمریکا بار دیگر کانون این هماهنگی شده، چرا که فتنههای مختلف در اقصی نقاط کشور از تجزیهطلبی گرفته تا اختلافات شدید وجود داشت؛ جوانان شاهد این بودند و میدیدند سفارت آمریکا این هماهنگیها را به عمل میآورد و برای همین در واکنش به یک ظلم، سفارت آمریکا را تسخیر کردند تا نتواند دوباره کودتایی را علیه ملت ایران به انجام برساند و یک بار دیگر برای ربع قرن ملت ما را به اسارت درآورد.
این تفاوت دارد که به جوان ایرانی گفته شود آمریکا قبل از تسخیر سفارتش در تهران هیچ موضع ضدایرانی نداشته و موضع ضدایرانی آن کشور از این مقطع شروع شد که جوانان ما بیدلیل سفارت این کشور را تسخیر کردند و دشمنی آمریکا را علیه ملت ایران برانگیختند، تا اینکه شما بدانید سفارت آمریکا قبلا کانون کودتا بوده، کودتای موفقی هم صورت گرفته که ملت ایران 25 سال در پی آن کودتا چپاول شده و یک بار دیگر هم قرار بود این کودتا با هماهنگی و مرکزیت سفارت آمریکا صورت بگیرد و جوانان نگذاشتند. در این صورت، جوان ایرانی نگاه متفاوتی به موضوع خواهد داشت.
4- عدهای که سعی میکنند واقعیتها را تحریف کنند، هرگز به جوانان نمیگویند در جنگ اول جهانی، همین غربیها کل ایران را- و نه فقط سفارت ما را!- اشغال کردند. انگلیس تمام کشور را در جنگهای اول و دوم جهانی اشغال کرد، بدون اینکه از ما کسب رضایت کند.
جریانی که امروز سعی میکند غرب را مظلوم جلوه دهد، هرگز در تحلیلهای خود نمیگوید اینان بارها کل کشور ایران را اشغال کردند ولی همیشه سعی میکند اقدامات غرب را توجیه و آن را از جنایاتش تبرئه کند. چرچیل درباره اشغال ایران میگفت: ما هرگز به قانون پایبند نیستیم و اگر ببینیم جایی لازم است در دفاع از کشورها عمل کنیم، لازم نمیدانیم قانون را رعایت کنیم چون هدفمان حمایت از کشورهای کوچک است، به این دلیل برای مقطعی هیچ ایرادی بر ما وارد نیست که قوانین را زیر پا بگذاریم!
جریان تحریف از آنجا که غربگراست، هرگز غرب را تخطئه نمیکند. با آنکه درباره اشغال لانه جاسوسی آمریکا حق را به ایالات متحده میدهد، در یک تناقض آشکار، امروز که میبینیم پلیس آمریکا- و نه مثلا دانشجویان آنها- به کنسولگری چین حمله کرد، جریان تحریف، آمریکا را تخطئه نمیکند که چرا به خاک چین تعدی میکنی؟ این جریان که معتقد است کنسولگری و سفارت، خاک یک کشور است، حالا که پلیس آمریکا به آنجا حمله کرده، چرا هیچ صدایی از او در مطبوعات غربگرای ایران درنمیآید که این اقدام ناقض حقوق بینالملل است؟!
اینجا تفاوت فاحش وجود دارد و دانشجویان ما به عنوان یک نهاد مدنی در واکنش به کودتای آمریکایی که در شرف تحقق بود، دست به این کار زدند.
5- در قضایای سال 58، یک نهاد مدنی(دانشجویان) اقدامی انجام داد ولی اینها بعد از 41 سال هنوز آن را رها نمیکنند و جریان داخلی آنها مرتب میگوید کار دانشجویان غیرقانونی بود و نباید صورت میگرفت و به همین دلیل آمریکاییها با ما ضدیت پیدا کردند، در حالی که بعد از تسخیر سفارت، مدارک مهم و معتبری کشف و ثابت شد سفارت آمریکا، سفارت نیست بلکه کانون فتنهگری است. جریان تحریف مرتب در ذهن جوانان امروز میخواند ما منشأ برانگیختن ناراحتی آمریکا بودیم و ما موجب شدیم آمریکاییها از ما دلخور شده و ما را تحت فشار قرار دهند و این ماییم که مقصریم نه آمریکا!
طبیعی است جوانی که آن زمان را درک نکرده، تحت تأثیر این جعلیات میگوید چرا باید به این وضع ادامه دهیم؟ ما باید با آمریکاییها مذاکره و حتی از آنها عذرخواهی هم بکنیم. مشخص است که جعل چقدر مسأله را متفاوت میکند. جعل و تحریف - که متأسفانه زیاد هم هست - منشأ این میشود که فرد در برابر ظلمِ فاحش مقاومت نکند و با اینکه میبیند آمریکاییها دارو و قطعات هواپیما را تحریم کردهاند- که کارهایی ضدانسانی است- ولی میگوید آمریکا حق دارد چون به او اینطور القا شده که مقصر این تخاصم، ایران است. با موفقیت این جعلها طبیعی است جوان ما بگوید برویم سر تعظیم فرود بیاوریم، چون ما کار غلطی انجام دادیم. وقتی کسی کار اشتباهی انجام میدهد، برای عذرخواهی پیشقدم میشود و طبیعی است نوع مواجهه جوان امروز تحت تاثیر این وارونهسازی تغییر کند. پس باید به برخی جوانانی که میگویند چرا مذاکره نمیکنیم یا خودمان را مقصر این دشمنی میدانند، حق بدهیم. به این جوانان گفته نمیشود اینطور نیست و آمریکاییها سالها قبل از آن، کشور ما را اشغال، کودتا، چپاول و ظلمهای فراوان کردند و این برای همین 4 دهه قبل است.
اگر بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جوانان چنین اقدامی انجام دادند به خاطر این بود که یک بار آمریکا را بخشیدند ولی آنها از روز 23 بهمن 57 بحث تجزیهطلبی را در کردستان کلید زدند و نیروهای نظامی دوران شاه را در مرز با ترکیه به رهبری «آریانا» جمع کردند و در مرز پاکستان هم نیروهایی را سازماندهی کردند.
ملت ایران بعد از پیروزی انقلاب سعی کرد ارتباط جدیدی را شکل بدهد؛ ما هرگز رابطهمان را با آمریکا- به رغم این همه جنایتی که در حق ملت ایران روا داشته و کودتا کرد و با تشکیل ساواک ملت ما را شکنجه کرد و ایرانیان را به اسارت گرفته بود- قطع نکردیم. ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از باب رأفت وارد شدیم و بخشیدیم و گفتیم امیدواریم آمریکاییها گذشته را جبران کنند ولی نهتنها گذشتهشان را جبران نکردند بلکه فتنهگریهای خود را با قوت و شدت بیشتری ادامه دادند. وقتی دانشجویان این صحنه را مشاهده کردند به این تحلیل درست رسیدند که آمریکاییها سفارت خود را در اختیار یک کودتای دیگر قرار دادهاند و اسناد هم گواه این بود.
6- امروز نباید گذاشت واقعیتها جعل شود و اگر جعل صورت بگیرد، منجر به جهل میشود و رفتار متناسب با این جهل را شاهد خواهیم بود. اگر میخواهیم رفتار ملت با واقعیتها تطبیق داده شود، باید روی تبیین و روشن شدن تاریخ سرمایهگذاری کرده و نگذاریم عدهای با هدایت بیگانه در ایران تاریخ مسلم را جعل کنند؛ کاری که همین الان هم آن را انجام میدهند. امروز این یک وظیفه مهم است که باید تلاش کرد جلوی تحریف تاریخ گرفته شود.
* مورخ / مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران
ارسال به دوستان
زندگی #فقط_به_عشق_علی
سیدمهدی حسینی: پویش «#فقط_به_عشق_علی» فضای مجازی را پر کرده است. در این گزارش روایتی از زیباییهای این پویش و ایدههای خلاقانه مردمی برای کارهای خیر در ایام عید غدیر را بخوانید.
عجله داشتم و خیلی دیرم شده بود. یعنی دوباره خواب مانده بودم و احتمالاً امروز هم قرار بود با توپ و تشرهای سردبیر عزیزمان(!) روبهرو بشوم. بهترین راه این بود که موتور بگیرم و سریعتر به تحریریه روزنامه برسم. دواندوان به سر کوچه آمدم و در خیابان اصلی دست بلند کردم، یک طرح ویو آبیرنگ جلو پایم ترمز زد. جوان سبزه و خوش برخوردی بود، سلام کرد. من هم با عجله و کمی هم عصبانی، همینطور که روی ترکَش پریدم، گفتم: «برو ... برو» و بعد آدرسی از مرکز شهر را به او گفتم و پشتبندش گفتم: «چند میبری؟ 20 تومن بیشتر نمیدمها!». خندید و دسته گاز را چرخاند. در ذهنم فقط کلماتی را که قرار بود برای عذر دیر رسیدنم سمبل کنم مرور میکردم که با تکانی که به خاطر ترمز زدنش بود به خودم آمدم. گفت: «رسیدیم!»، اصلاً نفهمیده بودم که کی رسیدیم. گفتم: «چقدر میشه؟»، گفت: «فقط به عشق علی آوردمت، برو صلوات بفرست». یک لحظه خشکم زد، چی؟ فقط به عشق علی چی هست؟ پیاده شده بودم، با دست به چراغ موتورش اشاره کرد، کاغذی چسبانده بود و هشتگی را در کنار عبارت «کرایه رایگان» دستنویس کرده بود. بله! سوژه گزارش امروزم جور شده بود: #فقط_به_عشق_علی.
وقتی در رسانههای اجتماعی مثل اینستاگرام هشتگ #فقط_به_عشق_علی را جستوجو کنید با انبوهی از مطالبی روبهرو میشوید که همه بوی کار خیر و نوعدوستانه میدهد. البته نه مثل خیلی از خیریهها که نام و نشانشان بیشتر از کارهای خیر به چشم میخورد، بلکه کارهای خوبی که همه را مردم خودشان انجام دادهاند و در فضای مجازی منتشر کردهاند. برایشان فرقی ندارد کار خیر بزرگ باشد یا کوچک، افراد زیادی را شامل شود یا یک نفر یا اصلاً برای هیچکس، فقط ممکن است کار خیری برای رضای خدا باشد. بعضی کارشان کمک مادی بود ولی بعضی نه، کمک معنوی یا حتی یک لبخند. بعضیها به نیازمندان کمک میکنند، مثلا یک نفر عکسی از بسته ارزاقی گرفته و زیرش نوشته: «#فقط_به_عشق_علی به نیازمندان همسایه کمک میکنم» یا نوجوانی تصویری از کتاب و دفترش را گذاشته و نوشته: «به همکلاسیام که درسش ضعیفتر است #فقط_به_عشق_علی کمکِ درسی میدهم». جایی دیگر عکسی از چند دخترخانم با حجابی که مورد تأیید گشت محترم ارشاد نیست، منتشر شده که بستههای ماسک را در دست گرفته و روی مقوایی نوشتهاند: «#فقط_به_عشق_علی با کرونا مبارزه میکنیم».
سراغ توئیتر که بروید (البته با فیلترشکن، که خدا ما را ببخشاید!) و روی این هشتگ کلیک کنید، میبینید آنجا چه غوغایی است. هشتگ «#فقط_به_عشق_علی» به یکی از بالاترین هشتگهای فارسی رسیده. کلی از شاخها و غیرشاخها با این هشتگ توئیت زدهاند و همه یککلام فقط میگویند: «بیایید در ایام عید غدیر کار خوبی انجام دهیم». آنجا هم توفانی از انواع کارهای خیر به راه است که با این هشتگ منتشر شده.
به صفحه اصلی این پویش که نگاهی بیندازیم متوجه میشویم امسال، سومین سال پویش #فقط_به_عشق_علی است. از ابتدا با کوشش چند جوان فعال اجتماعی و رسانهای شروع شده و حالا بعد از 3 سال دبیرخانهای مردمی دارد و خیلی از افراد مشهور یا اصطلاحاً سلبریتیها هم از همه رقمشان به این پویش پیوستهاند. کسانی مثل آقای احسان کرمی، خانم مژده لواسانی، آقای رسالت بوذری، آقای رضا هلالی، حاج آقای ریاضت، شاعران و هنرمندان و حتی سرتیپ پوردستان از امیران ارتش. در این صفحه شعار پویش انجام یک کار خوب در روزهای عید قربان تا غدیر و البته انتشار هرچه بیشتر این سنت در فضای مجازی با هشتگ #فقط_به_عشق_علی است. در این صفحه حدیثی از حضرت محمد مصطفی (ص) آورده شده است که میفرمایند: «عید غدیر برترین عید امت من است» و از امام صادق(ع) نقل شده است «ثواب عمل خیر در روز غدیر معادل ثواب 80 ماه است». بر اساس احادیثی از این دست، هدف این پویش این است که با کارهای خیر در این روز که روز کار نیک است، عید غدیر به شیرینترین و بزرگترین روز برای مردم تبدیل شود.
به این فکر میکردم که چقدر جالب و البته مهم؛ ما که در جامعهای با تضادها و نظرات متعارض زندگی میکنیم، یکی اهل حجاب و ریش است، یکی اهل موهای هایلایت و تتو، یکی اصولگرا و انقلابی، یکی اصلاحطلب و افراطی یا هر چیز دیگر، با اینکه قرار نیست مثل هم باشیم یا مثل هم زندگی و فکر کنیم اما در یک نقطه مشترکیم؛ همه عاشق امام علی(ع) هستیم و فقط به عشق او کار خیر میکنیم.
من که صبح با اعصابی نسبتاً مگسی از خانه بیرون زده بودم، با هدیهای که آن دوست موتورسوارم به من داد، آرامش پیدا کردم و روزم با نام و یاد امیرالمؤمنین(ع) پیوند خورد و زیبا و شیرین شد. بیایید هر کداممان، هر که و هر جا هستیم، در ایام عید غدیر کار نیکی انجام دهیم، آن را در فضای مجازی منتشر کنیم و دیگران را هم به این سنت حسنه دعوت کنیم. بیایید یک روز هم که شده #فقط_به_عشق_علی زندگی کنیم.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|