|
همسانسازی حقوق بازنشستگان در سالهای بعد هم اجرا میشود
نایبرئیس هیاتمدیره تامین اجتماعی با اشاره به اینکه اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان در سالهای بعد نیز ادامه دارد، گفت: متناسبسازی روی حداقل دستمزد انجام میشود. علی حیدری درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی اظهار داشت: همسانسازی حقوق بر مبنای مشارکت افراد در پرداخت حق بیمه و اینکه در سالهای فعالیت خود حداقل حقوق یا بالاتر را دریافت میکردهاند، صورت میگیرد و در مجموع اجرای قانون متناسبسازی به عدالت و اصول نزدیکتر است.
ارسال به دوستان
چند ماه پس از آغاز شیوع کرونا مدافعان سلامت خسته شدهاند و شمار شهدای این مجاهدت نیز افزایش یافته است
به کادر پزشکی رحم کنیم
تعداد مبتلایان کرونا در کشور به 314786 و شمار قربانیان به 17617 نفر رسید
اسدالله خسروی*: کرونا یا بیماری «کووید-19» در حالی در پیک موج دوم خود قرار دارد که تاکنون 6 هزار نفر از کادر درمان کشور به این بیماری مبتلا شده و بیش از 140 نفر از آنها هم در راه دفاع از حفظ سلامت مردم، دعوت حق را لبیک گفتهاند؛ حالا کادر درمان از فرط خستگی با شرایط سختی دست و پنجه نرم میکند.
به گزارش «وطن امروز»، کادر درمان کشور خطشکن نبرد با کرونا شده و 6 ماهی است که برای حفظ سلامت جامعه و جان هموطنان مبتلا به ویروس کرونا با این بیماری مهلک و هزار رنگ میجنگد، نبردی سخت و سهمگین که پرستاران و پزشکان با قبول این وظیفه سنگین با کمترین تجهیزات سپر بلا شدهاند. آنها این روزها با تمام توان پای کار ایستادهاند و مشقتها و سختیها را به جان میخرند. در چنین شرایطی اما مقامات بهداشتی و درمانی کشور نگران نیروهای خدوم پرستاری و پزشکیاند، چرا که آنها خستهاند و جایگزین چندانی هم ندارند و از طرفی نیازمند افزایش انگیزه برای جلوگیری از فرسایش روحی و جسمی هستند. بالا بودن آمار ابتلای کادر درمانی به ویروس کرونا حکایت از این دارد که حافظان سلامت مردم در شرایط مساعدی قرار ندارند و با به خطر انداختن سلامتی خود، برای نجات جان بیماران کرونایی تلاش میکنند. خدمات بیمنت و انساندوستانه کادر پزشکی و پرستاری به بیماران کرونایی تا جایی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی از زحمات پزشکان و پرستاران در راه مبارزه با کرونا تشکر کردند.
* جهاد کادر درمان
کارکنان شرکتی وزارت بهداشت اخیرا در میزگردی به موضوعاتی مانند نداشتن امنیت شغلی، نداشتن بیمه، ناکافی بودن حقوق برای گذران زندگی، قراردادهای کارگری و عدم تحقق وعدههای مسؤولان اشاره کردند. محمد پاکمهر، نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این میزگرد به تشریح وضعیت شیوع بیماری کرونا در کشور پرداخت و گفت: واقعا کادر درمان در برابر ویروسی که نه تشخیص و درمان و دارو و واکسن دارد و نه کاملا قابل پیشگیری است، ایثار میکنند؛ مثلا در یک خانواده وقتی فردی به کرونا مبتلا میشود اعضای خانواده بسیج میشوند که او را از محیط خانه دور کنند و به بیمارستان میبرند، زیرا جان بقیه به خطر میافتد اما این پرستار است که از بیمار کرونایی استقبال و از او مراقبت میکند و دائما با بیمار در تماس و ارتباط است. پاکمهر اضافه کرد: این بیماری اضطراب زیادی در جامعه ایجاد کرده است اما کادر درمان با قوت و انگیزه کار خود را میکند. در جلسهای به آقای نمکی گفتم میشود کارمندی در یک استانی مانند خراسان شمالی یا سیستانوبلوچستان فوقالعاده ویژه را دریافت کند ولی گروهی دیگر از همکاران بهداشت و درمان این فوقالعاده را دریافت نکنند؟
وی ادامه داد: در مواجهه با ویروسی که اینطور اثر کشندگی بالایی دارد، مدافعان سلامت اینگونه جانشان را تقدیم میکنند. آمار مبتلایان جامعه پزشکی، پرستاری و سایر فعالان حوزه درمان کم نیست، بنابراین نسبت به خدمات شایستهای که این گروه انجام میدهند، دادن فوقالعاده ویژه حق قانونی آنهاست و چیز اضافهای نیست. اگر پاداشهایی مازاد بر حقوقشان در نظر گرفتیم آن موقع میتوانیم بگوییم در برابر خدمات شایسته و ایثارگریهای آنها کاری برای آنها انجام دادهایم. تبدیل وضعیت برای بالا بردن نشاط مدافعان سلامت بسیار خوب است، از طرفی قشر فارغالتحصیل رشتههای پیراپزشکی از دانشگاههای متعدد را داریم که در شرایط کرونایی امروز بیکار هستند و نیروهای فعلی نمیتوانند جوابگوی شرایط خاص کرونایی باشند. پاکمهر ادامه داد: این وضعیتی که دارد ادامه مییابد، خستگی در کادر پزشکی ایجاد میکند. اینکه یک پرستار در چند ماه مداوم، لوازم مقابله با کرونا از جمله کلاه، گان و ماسک و... را بپوشد و در 24 ساعت 8 ساعت شیفت و حتی بالاتر داشته باشد، کار سادهای نیست. خیلی از پرستاران ما اوایل شیوع ویروس خانواده را نمیدیدند و در قرنطینه بودند، زیرا 50 درصد مبتلایان فاقد علامت هستند و 30درصد علائمی دارند که با داروهای خفیف و متوسط کنترل و درمان میشود. حدود 15 تا 20 درصد افراد علائم جدی دارند که 10 درصد آنها بستری میشوند که از بستری شدهها هم 5 درصد کارشان به سیسییو میرسد که نیمی از آنها دچار علائم حاد شده و فوت میکنند. پرستاران که این لباس مخصوص را به تن میکنند برای چند ماه متوالی در مبارزه با این بیماری خسته میشوند؛ جنگ هم که بود نیروی بسیجی پس از چند ماه یک تجدید قوا میشد و پس از مدتی به میدان برمیگشت. پرستاران ما دائم شیفت هستند، ما چه انگیزهای برای سر پا نگه داشتن آنها پیشبینی کردیم؟ بنابراین باید به خواستههای آنها بخوبی رسیدگی شود و زحمات آنها فراموش نشود؛ رسیدگی به امور مالی و ثبات شغلی و نیازهایی که دارند، چرا که آنها با مرگ دست و پنجه نرم میکنند.
* ضرورت افزایش انگیزه کادر درمان و جلوگیری از فرسایش روحی و جسمی آنها
همچنین چندی پیش فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، با ارائه پیشنهاداتی، خواستار اجرای سیاستها و اقداماتی از سوی وزیر بهداشت در جهت افزایش انگیزه و جلوگیری از فرسایش روحی و جسمی پرستاران شد.
وی در نامهای خطاب به سعید نمکی، به ارائه پیشنهادهایی برای افزایش انگیزه و جلوگیری از فرسایش روحی و جسمی پرستاران به عنوان سربازان خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا پرداخت.
برخی از این پیشنهادات شامل تدوین آییننامه مصوب کشوری در بالاترین سطح حاکمیتی با هدف تامین مطالبات مادی و معنوی پرستاران اعم از قوانین یا خواستههای معوق و نیز لحاظ سازوکارهای مناسب در قالب شیوهنامه تشویقی پرستاران، تصویب حرفه پرستاری به عنوان یکی از مشاغل حاکمیتی، اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، بسترسازی عاجل شرایط استخدام پرستاران شرکتی، قراردادی و سایر پرستاران دانشآموخته غیرشاغل در سهمیه استخدامی سال جاری، تسری قانون ایثارگران به پرستارانی که به عنوان مدافعان سلامت در حین خدمترسانی به مددجویان به بیماری «کووید-۱۹» مبتلا میشوند، تمهید بسته حمایت مالی متناسب با کرامت پرستاران که در خط مقدم مبارزه با بیماری قرار دارند به گونهای که مشوقهای مالی مشمول رقم درخور و افزایشدهنده روحیه خدمتی از بعد مالی باشد، اتخاذ تمهیدات لازم توسط شهرداری تهران به منظور تخصیص سهمیه ترافیک در سال جاری به صورت رایگان، تدوین بستههای حمایت بیمهای شامل بیمه درمانی پرستاران و بیمه عمر، استخدام و بهکارگیری پرستاران تعدیل شده که از قضا واجد تبحر و تجربه کافی هستند، همسانسازی پرداختی به کارکنان درمانی نیروهای مسلح، مشخصا تسری افزایش ۵۰ درصدی مزایای اعمال شده در بخش کشوری به بخش لشکری و تدوین شیوهنامه منسجم و عملیاتی جهت استفاده از دانشجویان پرستاری دانشکدهها در مراکز درمانی است که متاسفانه هنوز به خیلی از این پیشنهادها جامه عمل پوشانده نشده است.
* ۱۷۰ شهرستان کشور در وضعیت قرمز کرونایی
درباره آمارهای کرونایی نیز سخنگوی وزارت بهداشت دیروز با بیان اینکه مجموع بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور به ۳۱۴ هزار و ۷۸۶ نفر رسید، گفت: متأسفانه طی ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند. دکتر سیما ساداتلاری گفت: از دیروز تا امروز ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 2 هزار و ۷۵۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۵۶۰ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۳۱۴ هزار و ۷۸۶ نفر رسید. وی افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۷ هزار و ۶۱۷ نفر رسید. لاری با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون ۲۷۲ هزار و ۵۳۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ترخیص شدهاند، ادامه داد: ۴۱۳۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. به گفته وی، تاکنون 2 میلیون و ۵۶۰ هزار و ۳۷۴ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.
* خبرنگار
***
[هشتگ «تعویق کنکور» ترند شد]
پس از آنکه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در صحن علنی درباره نگرانی مردم از برگزاری کنکور در شرایط کرونا و دغدغه سلامت فرزندانشان صحبت کرد، حالا هشتگ «تعویق کنکور» در توئیتر ترند شده است. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در صحن علنی درباره نگرانی خانوادهها پیرامون سلامت فرزندانشان در صورت برگزاری کنکور گفته بود: «نگران رعایت نشدن پروتکلهای دقیق بهداشتی در کنکور سراسری هستیم. متاسفانه به وعدههای دادهشده در برگزاری کنکور دکتری عمل نشد و بیتوجهیهای تاسفآوری در برگزاری آن کنکور وجود داشت که خود نیازمند بررسی دقیقتر و پیگیری است. این کوتاهیها، نگرانی مردم درباره برگزاری کنکور سراسری را بیشتر کرده است و بسیاری از نمایندگان، شنونده نگرانیهای والدین درباره سلامت فرزندان خود بودهاند». وی اعلام کرده بود: «به نظر میرسد تعویق زمان کنکور تا گذشتن از دوران پیک کرونا و خنکتر شدن هوا که امکان استفاده از ماسک به مدت چند ساعت را میسر کند، ضروری باشد».
***
[شهدای سلامت از امتیازات افراد «در حکم شهید» برخوردار میشوند]
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: شهدای سلامت موضوع «آییننامه تعیین مصادیق و امتیازات شهید خدمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» با حفظ عنوان «شهید خدمت» از مزایا و امتیازات افراد «در حکم شهید» برخوردار میشوند. سعید اوحدی با اشاره به تدوین و ابلاغ «آییننامه اختصاصی تعیین مصادیق و امتیازات شهید خدمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» گفت: بعد از گردش کار وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خدمت مقام معظم رهبری، موضوع شهدای حوزه سلامت در جلسه شورای عالی امنیت ملی تصویب شد و به تأیید معظم له رسید و حسب تبصره ۳ مصوبه فوق، آییننامه اجرایی شهید خدمت با مزایای «در حکم شهید» توسط ستاد ملی مدیریت کرونا تدوین و در تاریخ۴/5/۹۹ تصویب شد و به تأیید رئیسجمهور محترم رسید و در تاریخ ۷/5/۹۹ توسط رئیس سازمان اداری و استخدامی ابلاغ شد. معاون رئیسجمهور افزود: شهدای خدمت موضوع «آییننامه تعیین مصادیق و امتیازات شهید خدمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» با حفظ عنوان «شهید خدمت» از مزایا و امتیازات افراد «در حکم شهید» موضوع ماده ۳ آییننامه تعیین و احراز مصادیق عملی شهید، از حکم شهید و سایر مصادیق ایثارگری مصوبه هیات وزیران برخوردار میشوند. مصادیق شهدای خدمت پس از تشکیل پرونده و بررسی در کمیته استانی به کمیته ملی پیشنهاد و پس از احراز نهایی در کمیته ملی تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار میگیرند. وی افزود: پزشکان و فعالان عرصه سلامت در این برهه تاریخی کشورمان با تأسی به فرهنگ ایثار و شهادت در عرصه خدمت حضور دارند و تلاشهای ماندگار فعالان حوزه درمان هرگز فراموش نمیشود. وظیفه همه ما نیز رعایت دستورالعملهای بهداشتی است تا انشاءالله شاهد برطرف شدن بیماری کرونا از کشور باشیم. به گزارش ایرنا، از زمان شیوع کرونا در 6 ماه گذشته بیش از ۶ هزار نفر از کادر درمان کشور به بیماری «کووید-۱۹» مبتلا شده و بیش از ۱۴۰ نفر از آنها در مسیر حفظ سلامت مردم شهید شدهاند.
ارسال به دوستان
اخبار
عضو شورای شهر تهران خبر داد
اتصال برق کولر آبی جرقه اصلی حادثه کلینیک سینامهر
زهرا صدراعظم نوری با اشاره به اینکه اتصال برق کولر آبی در حیاط کلینیک سینامهر عامل اولیه بروز این حادثه دلخراش بوده است، گفت: بهرهبرداران باید پاسخگوی خسارتهای جانی و مالی باشند.
عضو شورای شهر تهران علت آغاز حادثه کلینیک سینامهر را اتصال برق کولر آبی موجود در سقف کاذب پارکینگ مجموعه اعلام کرد که منجر به آتش گرفتن کولر و فرو ریختن سقف کاذب شده بود.
بر اساس این گزارش، اتصال برق کولر موجود در سقف کاذب پارکینگ مجموعه منجر به آتشسوزی کولر و فرو ریختن سقف کاذب شده است که بر اثر این ریزش، مواد الکلی و اشتعالزای موجود در محل آتش گرفته و نهایتاً به ۲ کپسول اکسیژن سرایت کرده و باعث انفجار آنها شده است. این موارد کاملاً قطعی بوده و از جانب تمام کارشناسان اعم از آتشنشانی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان علت اصلی حادثه مشخص شده است. زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون بهداشت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در گفتوگو با مهر در این باره همچنین گفت: بر اساس بررسیهای انجام گرفته توسط تمام گروههای کارشناسی، عامل اولیه آتشسوزی همان اتصال برق کولری بوده که بر سقف کاذب پارکینگ نصب شده بود.
***
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خبر داد
معرفی صادرکنندگان و واردکنندگان بدهکار به مراجع ذیصلاح
طبق گفته حجتالاسلام والمسلمین درویشیان، پیگیری وصول بدهیها و جرایم مالیاتی بالای هزار میلیارد تومان از دستورکارهای ویژه سازمان بازرسی کل کشور است. رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به بخشنامه اخیر بانک مرکزی مبنی بر پیشنهادات سازمان بازرسی برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات، ادامه داد: لیست هزار و ۴۰۸ صادرکننده حقیقی و حقوقی با تعهدات ارزی معوقه به ارزش مجموعاً ۲۰ میلیارد یورو تهیه و طی نامهای به دادستان کل کشور اعلام شد. حجتالاسلام والمسلمین درویشیان یادآور شد: فهرست ۵۰۰ نفره از اشخاص حقیقی و حقوقی که بالاترین میزان تعهدات ارزی در زمینه واردات را داشتند و مدت تسویه حساب آنها منقضی شده نیز به استناد ماده ۱۰ قانون تعزیرات حکومتی جمعاً به مبلغ ۱۰ میلیارد یورو به وزارت دادگستری اعلام شد. رئیس سازمان بازرسی کل کشور پیگیری وصول بدهیها و جرایم مالیاتی بالای هزار میلیارد تومان را از دستورکارهای ویژه این سازمان عنوان کرد و از وصول بدهی و جرایم مالیاتی یک بدهکار بزرگ به ارزش هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان خبر داد.
***
فرمانده مرزبانی با حمایت از کولبران:
بحث کولبران از قاچاقچیان جداست
فرمانده مرزبانی ناجا گفت: برخی مدعی هستند مرزبانان با کولبران مقابله میکنند، این در حالی است که این اظهارات کذب است و کولبران مورد حمایت مرزبانان هستند. سردار احمدعلی گودرزی با بیان اینکه بحث کولبران با قاچاقچیان در مرزها متفاوت است، اظهار داشت: برخی افراد با اظهارنظرهای غیرکارشناسی در حق مرزبانان بیمهری میکنند و ادعا دارند مرزبانان نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با کولبران مقابله میکنند که این اظهارات و نظرات کذب محض است و این عزیزان همواره مورد حمایت مرزبانان هستند. وی ادامه داد: کولبر واقعی، در زمان، مسیر تردد و همچنین کالای مشخص از مبادی رسمی ورود و خروج میکند، این در حالی است که آن دسته از افرادی که به صورت غیرمجاز و غیرقانونی قصد وارد کردن کالای قاچاق به کشور را دارند، قاچاقچی محسوب میشوند و برخورد با آنان خواسته مرزنشینان است. فرمانده مرزبانی ناجا تصریح کرد: مرزبانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ضمن احترام به کولبران و حمایت از آنان، اعلام میدارد مرزبانان در کنار مرزنشینان با اقتدار از مرزهای ایران اسلامی حراست میکنند و تحت هیچ شرایطی اجازه ورود کالای قاچاق و غیرمجاز به کشور را به قاچاقچیان نمیدهند.
***
ملارد و دماوند دارای بیشترین ساختوساز غیرمجاز در تهران
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران گفت: بیشترین ساختوساز غیرمجاز استان تهران مربوط به 2 شهرستان ملارد و دماوند است. محمد تقیزاده در تشریح روند رسیدگی به ساختوسازهای غیرمجاز در استان تهران، گفت: بیشترین ساختوسازهای غیرمجاز مربوط به ملارد و دماوند است و البته بیشترین تخریب و اجرای احکام کمیسیونهای ماده 100 و 99 نیز در همین 2 شهرستان بوده است. قطعا استانی همچون تهران با توجه به اینکه در حوزه اشتغال و سکونتگاهی جذب مهاجر زیادی دارد؛ لذا ساختوسازهای غیرمجاز نیز در آن مشاهده میشود. وی افزود: البته نوع ساختوسازهای غیرمجاز نیز در شهرستانهای مختلف تهران متفاوت است به شکلی که در دماوند و فیروزکوه و... ساختوسازهای ویلایی و باغات است و در جنوب استان تهران مثل شهرستان ری با هدف ساخت انبارها برای بارانداز کالاها ساختوسازهای غیرمجاز اتفاق میافتد. در حقیقت ری به دلیل نزدیکی به تهران مورد ساختوساز برای انبارها و سولههای کارخانجات و شرکتهایی قرار میگیرد که دفتر مرکزی آنها در تهران است.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» قصه سدمعبر و برخورد مأموران را روایت میکند
دور زدن قانون سد معبر !
فاطمه عسکرنیا: سالهای سال است طرحهای مختلف انضباط شهری در کلانشهر تهران اجرا میشود اما هیچگاه نتایج مطلوبی که مدیران شهری از آن به عنوان اهداف اجرای این طرحها یاد میکنند حاصل نمیشود؛ از طرح جمعآوری و ساماندهی دستفروشان در معابر شهری گرفته تا سد معبر واحدهای کسب! اما واقعا علت نافرجامی طرحهای انضباط شهری در تهران چیست؟ نبود قانون یا عملکرد خلاف قانون ماموران سد معبر؟
نوروزی، از کسبه خیابان استاد معین میگوید: «هر روز کسبه این خیابان باید سر موضوعی با ماموران انضباط شهری درگیری داشته باشند؛ درگیریهایی که اغلب با پرداخت مبلغی یا کالایی به ماموران فیصله مییابد».
قصهای را که نوروزی مطرح میکند همسایههای واحد کسب او هم تایید میکنند و میگویند: «متاسفانه شهرداری از سد معبر تا امور مربوط به مغازه اعم از تابلو، کرکره و... به کسبه سخت میگیرد. این سختگیریها و فشارها آنقدر زیاد است که گاه کسبه ترجیح میدهند به جای بالا و پایین رفتن از پلههای شهرداری و درگیریهای اداری با پرداخت مبلغی به این افراد، پرونده خود را ببندند».
نوروزی که در پاسداران هم دارای واحد کسب است، میگوید: «سد معبر تنها دلیل دعوای ما و شهرداری نیست، بلکه این سختگیریها درباره تابلوها نیز وجود دارد. از طرفی اعلام میکنند نصب فلان تابلو تخلف است اما وقتی حاضر میشویم مبلغی را به درخواست خودشان به عنوان حقالسکوت پرداخت کنیم دیگر قانون فراموش میشود». جالب آنجاست که معمولا هزینه عوارض تابلو در فرآیند قانونی شهرداری از هزینهای که این افراد طلب میکنند، کمتر است و تنها پروسه آن زمانبر است.
* یک واحد شهری دستور میدهد شهرداری جریمه میکند
به گفته او، «مغازههای دارای جواز کسب باید برای نصب تابلوهایشان با توجه به موقعیت مکانی که دارند مبالغ هنگفتی را به ماموران شهرداری پرداخت کنند تا اجازه فعالیت داشته باشند».
آقای دیانی، یکی دیگر از کسبه شهر تهران که حوالی بازار مشغول کار است هم از این وضعیت اظهار گلایه میکند. او میگوید: «سد معبر جرم است اما اگر در ازای سد معبر مبلغی را به ماموران شهرداری پرداخت کنیم دیگر جرم نیست!» او میگوید:«سازمان زیباسازی با ابلاغ نامهای از کسبه درخواست کرد تابلو و کرکره مغازهها را تغییر دهند اما همین که کسبه مشغول این کار شدند ماموران خدمات شهری شهرداری مانع اجرای طرح شدند و خیلی راحت اعلام کردند اگر قرار است اجازه دهیم کارتان انجام شود و مثلا کرکره تمیزتری را نصب کنید؛ باید فلان مبلغ پرداخت کنید! چندی پیش یکی از کاسبان همسایه ما برای اینکه بتواند کار قفسهبندی مغازه خود را کامل کند 200 هزار تومان به ماموران درخواستکننده پول داد. ما دیگر اجازه ندادیم برای تغییر تابلو هم این مبلغ را از ما دریافت کنند و نامهای را که برای کسبه درباره شرایط و ضوابط تغییر تابلو آمده بود به شهرداری منطقه 12 بردیم و با طرح شکایت، خواستار رسیدگی به این وضع شدیم».
او با اشاره به ماهیت فعالیت واحدهای صنفی در بازار میگوید: «اغلب واحدهای صنفی در بازار بعد از فروش محصولات خود باید برای لحظهای کوتاه کالای فروختهشده را بعد از انتقال از انبار مقابل واحد کسب خود قرار دهند تا خریدار نسبت به جابهجایی آن اقدام کند، این در حالی است که ماموران خدمات شهری شهرداری با تهیه عکس از این وضعیت نسبت به اعمال جریمه یا درخواست مبلغی برای صرف نظر از پروندهسازی اقدام میکنند. واقعا تا کی باید این ظلم را تحمل کنیم؟» یکی دیگر از کسبه بازار میگوید: «در ایام عید این درخواستها بیشتر هم میشود و کسبه از آنجا که نمیخواهند خود را درگیر امور اداری و شهرداری کنند تن به این خواستههای ناعادلانه میدهند».
از واحدهای کسب که بگذریم قصه دریافت حقالسکوت به ازای کاسبی در خیابان هم موضوع دیگری است که فروشندگان میوه در وانتبارها درباره آن سخن میگویند. یکی از مالکان این وانتبارها میگوید: «ما برای فعالیت در محلهایی که مستقر میشویم، هزینهای را به شهرداری پرداخت میکنیم. چیزی مانند سرقفلی، اگرنه کسی به ما اجازه نمیدهد سر چهارراهها فعالیت کنیم».
* گزارش کنند برخورد میکنیم
درست است همیشه شهرداری در برابر قصه اخذ رشوه و حقالسکوت از کسبه در مواردی که ذکر شد موضع سخت گرفته و میگیرد اما تلاش کردیم در گفتوگو با مدیرعامل شرکت شهربان شهر تهران، نظر وی را هم در این باره جویا شویم. سیدامیر فتاحیان قاطعانه میگوید: «چنین اتفاقاتی به خاطر سکوت کسبه رخ میدهد، افرادی که با چنین مواردی برخورد میکنند موضوع را صریحا به حراست شرکت شهربان از طریق شماره 137 اطلاع دهند». او بیان میدارد: «تاکیدمان بر انعکاس گزارشهای مستند کسبه از چنین رفتارهایی در قالب فیلم و عکس است. اگر کسی چنین امکانی نداشت صبورانه پذیرای شکایات هستیم و قول میدهیم کمیته انضباطی قاطعانه با متخلفان برخورد کند». فتاحیان البته برای اینکه مخالفت خود را با چنین رفتارهایی در مجموعه شهرداری اعلام کند، ادامه میدهد:«اولا قاطعانه اعلام میکنیم چنین رفتاری از سوی ماموران رخ نمیدهد و اگر هم رخ داده یا بارها تکرار شده علتش تن دادن کسبه به این امر و سکوت آنها در برابر چنین رفتارهایی است. اگر کسبه تن به این درخواستها ندهند موارد احتمالی تخلف هم حذف خواهد شد». مدیرعامل شرکت شهربان شهر تهران میگوید: «ما وظیفه داریم به شکایات واصله از مردم رسیدگی کنیم و شهروندان حق دارند این شکایات را تا حصول نتیجه مطلوب پیگیری کنند».
فتاحیان در ادامه با اظهار گلایه از کسبهای که نسبت به اشغال معابر اقدام میکنند، اظهار میدارد: «متاسفانه بخش قابل توجهی از معضل سد معبر ما در شهر تهران به خاطر بیتوجهی کسبه به حقوق شهروندان است؛ کسبهای که با قرار دادن وسایل و محصولات خود راه را بر شهروندان اعم از معلولان، سالمندان، کودکان و حتی مردم عادی میبندند. ما نیاز داریم با همکاری وزارت صمت، سازمان بازرگانی و اصناف این معضل شهری را ساماندهی کنیم».
از واحدهای صنفی که بگذریم، دستفروشان هم مجبورند در معابر داد و ستدهایی با برخی ماموران خدمات شهری داشته باشند تا بتوانند به کسب درآمد در حاشیه خیابانها ادامه دهند. محمدی از دستفروشان خیابان ولیعصر که سابقه حضورش در این راسته به 15 سال میرسد، میگوید: «این راسته در دست چند نفر دلال است که هر روز مبلغی را از دستفروشان میگیرند و از این مبلغ سهم ماموران سد معبر را پرداخت میکنند». او میگوید: «ساماندهی دستفروشان خیابان ولیعصر یک شوآف است که هر ازگاهی مدیران شهری اجرا میکنند اما نمیتوانند این کار را ادامه دهند، چون دستفروشان قشر ضعیفی هستند که چارهای جز این کار ندارند و مجبورند برای ادامه حیات حتی مبالغی را به عنوان رشوه یا زیرمیزی یا حقالسکوت پرداخت کنند».
مدیرعامل شرکت شهربان تهران در این باره هم میگوید: «به جای خرده گرفتن به این موضوع باید چارهای اساسی برای دستفروشی اندیشید. باید نشست و فکر کرد که دستفروشی حاصل چیست؟ حاصل فقر است! چالشی که برخورد با آن همراه با تبعات اجتماعی بسیار است، لذا نمیتوان انتظار داشت در جامعهای که اقتصاد ضعیفی دارد، برخورد با دستفروشی با قوت و قدرت دنبال شود. او درباره فعالیت دلالها هم میگوید: ما هم قبول داریم 70 درصد افرادی که در نقاب دستفروشی در تهران فعالیت دارند واقعا نیازمند نیستند، عدهای دلال و عدهای هم دنبال کسب سود هستند. تنها 30 درصد از جمعیت مذکور دستفروش واقعیاند که این افراد هم به جای باج دادن به دلالان دستفروش به اسم ماموران شهرداری، بهتر است در فضاهای تعبیه شده برای استقرار این اقشار فعالیت کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|