|
۶۰ درصد اشتغالزایی کمیته امداد در روستاها و مناطق محروم اتفاق میافتد
معاون اشتغال کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: ۶۰ درصد اشتغالزایی این نهاد در مناطق محروم و روستاها اتفاق میافتد که حدود 5/1میلیون نفر را شامل میشود. حجتالله عبدالملکی اظهار داشت: تقویت اقتصاد خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد میتواند در فقرزدایی تاثیر بسزایی داشته باشد، به همین جهت سعی میشود با ایجاد زیرساختهای لازم، زمینه اشتغال آنها فراهم شود.
ارسال به دوستان
کارشناسان و جامعه پزشکی نسبت به تبعات بازگشایی مدارس در اوجگیری بیماری «کووید-۱۹» هشدار دادند
زنگ کرونا!
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در گفتوگو با «وطن امروز»: حضور دانشآموزان در مدارس در مناطق قرمز، شیوع کرونا را در کشور گسترده میکند
مدارس کشور در شرایط سخت کرونایی در حالی بازگشایی شد که کارشناسان بهداشت معتقدند دولت خود نیز در این زمینه دچار سردرگمی شده است، چرا که هیچ تضمینی برای سلامت دانشآموزان وجود ندارد.
به گزارش «وطن امروز»، مراسم بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید که با چاشنی کرونا همراه بود، بالاخره 15 شهریور با اصرار دولت برگزار شد؛ بازگشاییای که بر حضوری بودن دانشآموزان در همه مناطق کشور تاکید شده بود اما شخص رئیسجمهور، خود حاضر نشد حضوری به صورت نمادین زنگ یک مدرسه را برای آغاز سال تحصیلی جدید به صدا درآورد(!)
گلهمندی اولیا از وضعیت بد برنامهریزی وزارت آموزشوپرورش از یک طرف و ترس از ابتلای دانشآموزان به ویروس کرونا از طرف دیگر، نگرانیهایی را در این شرط برای اولیا ایجاد کرده است تا جایی که خیلی از دانشآموزان روز اول بازگشایی به مدرسه نرفتند.
در همین حال کارشناسان بهداشت و جامعه پزشکی هم بیش از همه نگران بازگشایی مدارس هستند، چرا که بخوبی میدانند با آغاز سال تحصیلی جدید و رفتن 14 میلیون و 500 هزار دانشآموز به مدرسه، احتمال شیوع گسترده ویروس کرونا در سراسر کشور وجود دارد و از آنجا که کادر پزشکی خسته است، مشکلات فراوانی بر جامعه پزشکی و خانوادهها تحمیل میشود.
در این باره عضو علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: رفتن دانشآموزان به مدرسه مخاطرات خود را دارد، مگر اینکه همه پروتکلهای بهداشتی را بشدت رعایت کنند که البته بعید به نظر میرسد.
دکتر مسعود مردانی با بیان اینکه ۲ کشور سنگاپور و فرانسه سال تحصیلی جدید را زودهنگام برگزار کردند اما پس از مدت کوتاهی به دلیل شیوع گسترده کرونا مجبور به تعطیلی مدارس شدند، تصریح کرد: هر چند نباید آموزش در یک کشور تعطیل شود اما دولت در این چند ماه باید زیرساختهای آموزش مجازی را بخوبی ایجاد میکرد تا نیازی به حضور دانشآموزان در مدارس برای تحصیل نباشد. وی در ادامه با بیان اینکه هر چند در این زمینه اقداماتی انجام شده است اما کافی نیست، افزود: سازمان جهانی بهداشت دستورالعمل و شروط تحصیل و آموزش را اعلام کرده است. به طور مثال مدارس و مراکز آموزشی باید تمام پروتکلهای بهداشتی و خودمراقبتی را رعایت کنند؛ از ضدعفونی ساعت به ساعت کلاسها تا مراقبت از دانشآموزان برای جلوگیری از ابتلای آنها به ویروس کشنده کرونا.
عضو علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن ایراد به برنامهریزی وزارت آموزش و پرورش و بیتوجهی بدنه دولت به شیوع ویروس کرونا گفت: در مناطقی که وضعیت از حیث شیوع کرونا قرمز است نباید هیچگونه تجمعی صورت گیرد یا مدرسهای باز باشد، این در حالی که روز شنبه با بازگشایی مدارس در سراسر کشور محدودیتی در این زمینه به چشم نمیخورد.
مردانی با بیان اینکه وضعیت کشور اکنون از حیث جولاندهی ویروس کرونا بسیار نامناسب است، افزود: به نظر میرسد وزارت آموزشوپرورش باید در برنامههای آموزشی خود تجدیدنظر کند و مدارس را در مناطقی که وضعیت قرمز دارند تعطیل کند و از طریق فضای مجازی به دانشآموزان آموزش دهد، چرا که حضور دانشآموزان در مناطق قرمز شیوع کرونا را تشدید میکند.
عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا همچنین گفت: والدین به هیچ عنوان دانشآموزی را که تب، سرفه، آبریزش بینی، عطسه، گرفتگی بینی یا علائم دیگر شبیه سرماخوردگی دارد، به مدرسه نفرستند. مردانی همچنین افزود: روند بستری نسبت به قبل کاهش یافته که دلیل عمده آن، استفاده عمومی از ماسک است. او افزود: کاش سفرها هم انجام نمیشد تا شرایط بهتری داشتیم. مردانی به والدین توصیه کرد: به هیچ عنوان دانشآموزی را که تب، سرفه، آبریزش بینی، عطسه، گرفتگی بینی یا علائم دیگر شبیه به سرماخوردگی دارد، به مدرسه نفرستید. متخصص بیماریهای عفونی افزود: اگر در خانوادهای یک نفر مبتلاست، دانشآموز سالم آن خانواده نیز نباید به مدرسه برود، چون میتواند ناقل خاموش ویروس باشد. وی درباره اینکه چگونه دانشآموزان میتوانند سفیر سلامت باشند نیز گفت: بچهها میتوانند با کمک مربیان دلسوز و آموزشهای لازم سفیر سلامت باشند.
همچنین محمدرضا محبوبفر، جامعهشناس و عضو انجمن علمی آموزش و بهداشت و ارتقای سلامت ایران در گفتوگو با «وطن امروز» در این باره گفت: مدیریت و کنترل بیماری کرونا متاسفانه از سوی دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا رها شده است. نمونه آن بازگشایی مدارس است که در این زمینه هم دولت و هم ستاد ملی مقابله با کرونا دچار یک نوع سردرگمی شدهاند. وی با بیان اینکه حدود 80 درصد مبتلایان به کرونا در کشور یا به هیچ وجه علامتی ندارند یا از علائم بسیار خفیفی برخوردارند، افزود: بیشتر ناقلان ویروس کرونا کودکان و نوجوانان هستند و اگر دانشآموزان در این شرایط کرونایی در مدارس حاضر شوند، کرونا بشدت گسترش مییابد و به خانه تک تک مردم خواهد رفت که این رویه باعث رشد آمار مرگومیر، بستری و فوتشدگان خواهد شد.
این کارشناس بهداشتی در ادامه خاطرنشان کرد: متاسفانه با توجه به برگزاری کنکور سراسری در کشور، رفتن به مسافرت در ایام تعطیل و همچنین افزایش ترددها هنگام بازگشایی مدارس، بیتردید آمار مرگومیر کرونایی در ماههای پیش رو افزایش خواهد یافت.
توجه به این موضوع تا جایی است که وزیر اسبق آموزشوپرورش نیز با انتقاد از بازگشایی مدارس گفته است: اگر قرار باشد آموزش ادامه پیدا کند باید مجازی باشد، مگر اینکه وزارت بهداشت اعلام کند ویروس کرونا ریشهکن شده است. مرتضی حاجی با انتقاد از بازگشایی مدارس و عدم رعایت پروتکلها، معتقد است: سن و سال دانشآموزان بویژه در مقطع ابتدایی به گونهای است که آنها چندان نمیتوانند با دقت نظر پروتکلها را رعایت کنند، از طرفی امکانات مدارس نیز به این صورت نیست که هر چه در پروتکلهای ستاد ملی مقابله با کرونا آمده، توسط مدارس رعایت شود. وی افزود: من در این باره پیامی برای وزیر نوشتم که بازگشایی حضوری مدارس از نظر من توجیهی ندارد و موجب اضطراب پدر و مادرها و هم خدای نکرده باعث افزایش ابتلا به بیماری میشود. امکان آموزش غیرحضوری وجود دارد و من فکر میکنم آموزشوپرورش در مورد این تصمیم باید تجدیدنظر کند. حاجی در ادامه گفت: اگر قرار باشد آموزش ادامه پیدا کند، باید مجازی باشد، مگر اینکه وزارت بهداشت اعلام کند ویروس کرونا ریشهکن شده است اما اگر بیماری وجود داشته باشد و وزارت بهداشت اعلام کند احتمال ابتلا و شیوع بیماری وجود دارد، منطقیترین کار این است که برای دانشآموزان محیطی امن فراهم شود و آن محیط امن در مدرسه برای بچهها قابل فراهم شدن نیست، مگر اینکه حضور دانشآموزان در مدارس را اختیاری کنند. وی ادامه داد: من این موارد را در یادداشتی خطاب به وزیر آموزشوپرورش نوشتم و عنوان کردم که اگر من فرزندی در سن تحصیلی داشتم، هرگز نمیگذاشتم به مدرسه برود. حتی برای مدرسه رفتن نوهام نیز به فرزندانم گفتم این کار را نکنند، زیرا دانشآموزان دبستانی کودک هستند و دائما میخواهند بدوند و با دوستانشان بازی کنند. حاجی با بیان اینکه کودکان به راحتی نمیتوانند پروتکلها را رعایت کنند، گفت: این دانشآموزان، بزرگسال نیستند که یادشان بدهیم فاصلهشان با دیگران کمتر از یک متر نشود، زیرا دائما حرکت میکنند و در یک نقطه ساکن نیستند. این خیلی خوشخیالانه است که فکر کنیم بچهها در این سن به حرف ما گوش میدهند و پروتکلها را رعایت میکنند.
وزیر اسبق آموزشوپرورش خاطرنشان کرد: نکته دیگر هزینه تامین اقلامی مانند ماسک برای خانوادهها است. به افراد در سطوح مختلف جامعه نگاه کنید، هر کسی بخواهد به داروخانه برود و ماسک تهیه کند، باید مبلغ ۳ هزار تومان پرداخت کند، البته برخی بیشتر از این هم میدهند و حتی بستههای ۵۰ عددی ماسک ۲۴۰ هزار تومان میشود. یک خانواده از طبقه ضعیف چگونه میتواند این ماسک را تهیه کند؟ با چه پولی تهیه کند؟ آیا دولت و آموزشوپرورش گفته به همه ماسک رایگان آن هم به تعداد میدهد؟ کودکان نمیتوانند ساعتها یک ماسک را روی صورت نگه دارند و حداقل روزی ۳ ماسک نیاز است. وی در واکنش به عدم حضور رئیسجمهور در مدرسه برای نواختن زنگ آغاز تحصیلی آن هم در حالی که دانشآموزان مکلف به حضور در مدرسه شده بودند، گفت: اگر خطری بچهها را تهدید نمیکند، طبیعتا آقای رئیسجمهور را هم تهدید نمیکند، چرا ایشان باید مجازی آغاز سال تحصیلی را اعلام کند ولی دانشآموزان در صف بایستند و به کلاس درس بروند. قاعدتا ایشان باید خودشان هم به مدرسه میآمدند و نشان میدادند فضا را امن کردهاند و مشکلی برای حضور دانشآموزان در مدرسه نیست.
***
[حضور دانشآموزان با توجه به شرایطشان در مدارس اختیاری است]
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه دانشآموزان از لحظه ورود به مدرسه تا بازگشت به منزل تحت نظارت هستند، گفت: اگر خانوادههایی به دلیل نگرانی شدید یا احتمال بیماریهای زمینهای تصمیم بگیرند فرزندشان در کلاس حاضر نشوند، مدیران مدارس آنها را با سایر روشهای آموزشی راهنمایی میکنند لذا حضور دانشآموزان با توجه به شرایطشان اختیاری است. علیرضا کمرئی در برنامه «در انتهای الوند» درباره بازگشایی مدارس با اشاره به اینکه هماکنون با شرایط خاصی مواجه هستیم، درباره وضعیت آموزشی سال تحصیلی جدید گفت: بهرغم اینکه در این مدت بیشتر فعالیتهای آموزشی در فضای مجازی انجام شده اما آموزشهای حضوری نیز که یکی از اهداف مهم ماست و تاثیرگذاری بیشتری دارد، جریان خواهد داشت. وی ادامه داد: با توجه به مباحث حفظ سلامت جامعه و رعایت اصول بهداشتی، تصمیم گرفتیم مدارس بازگشایی شوند، البته ستاد ملی مبارزه با کرونا این مجوز را از ۲ ماه پیش صادر کرده بود. به هر حال قوانینی که اتخاذ شده و رعایت پروتکلهای بهداشتی بسیار سختگیرانه اجرا خواهد شد. دانشآموزان از لحظه ورود به مدرسه تا بازگشت به منزل تحت نظارت هستند. برای تمام گروههای سنی باید این نظارت اتفاق بیفتد ولی برای بچههای گروه سنی پایینتر نیازمند توجه و دقت بیشتری هستیم و خوشبختانه مدیران در این مورد کاملا توجیه شدهاند و دریافت خوبی از موضوع دارند. گروه جمعیتی کلاسها به یکسوم تقلیل پیدا کرده و فاصلهگذاری یک متر و نیم در کلاس و سایر نقاط مدرسه باید رعایت شود. به گفته معاون آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش، از ۲ ماه پیش ترکیبی از آموزش حضوری و غیرحضوری پیشبینی شده بود و مدارس به اعتبار تاثیری که در جریان تعلیم و تربیت دارند، دایر خواهند بود.
ارسال به دوستان
آمار جانباختگان کرونا افزایش یافت
وضعیت نامشخص کرونا در روزهای آتی
آمار فوتیهای ناشی از بیماری «کووید-19» دیروز به نسبت روزهای قبل افزایش یافت. به گزارش «وطن امروز»، شمار جانباختگان کرونایی در کشور هماکنون به بیش از 22 هزار نفر رسیده و بیش از 3700 بیمار مبتلا به این ویروس کشنده وضعیت جسمانی مناسبی ندارند. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز آخرین موارد ابتلا و فوتی ناشی از کروناویروس در کشور طی ۲۴ ساعت را اعلام کرد. سیماسادات لاری گفت: بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یکهزار و ۹۹۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۹۰۵ نفر از آنها بستری شدند. وی گفت: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۳۸۶ هزار و ۶۵۸ نفر رسید. به گفته لاری، متاسفانه در طول این ۲۴ ساعت، ۱۳۹ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۲۲ هزار و ۲۹۳ نفر رسید.
لاری ادامه داد: خوشبختانه تاکنون ۳۳۳ هزار و ۹۰۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. وی افزود: ۳۷۲۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
* خروجی بیماران کرونایی فعلا از ورودیها بیشتر است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در حال حاضر خروجی بیماران کرونایی از بیمارستانها و مراکز درمان بیشتر از ورودی آنهاست اما به دلیل سفرهای اخیر مشخص نیست شرایط در روزهای آتی به چه شکل باشد. «جلیل کوهپایهزاده» درباره وضعیت بیماران کرونایی بیمارستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: طبیعتا در حال حاضر شیب ملایم و رو به پایینی را شاهد هستیم اما به دلیل روزهای شلوغی که در تعطیلات اخیر پشت سر گذاشتیم، امکان دارد شرایط پیچیدهتر شود. در حال حاضر شرایط بیمارستانی ما آرام است، البته بعضی بیماران ما همچنان بدحال هستند و از طرفی مراجعه بیماران کرونایی در جای خود است اما نسبت به چند هفته پیش شرایط بهتر شده است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به میزان ورودی و خروجی بیماران کرونایی در بیمارستانها به ایلنا گفت: در حال حاضر خروجی بیماران کرونایی از بیمارستانها و مراکز درمان بیشتر از ورودی آنهاست، به این دلیل که هر روز را با شیب کم ابتلا سپری میکنیم اما اصلا مشخص نیست در روزهای آتی شرایط به چه صورت خواهد شد، چون هنوز نتایج سفرهای مردم معلوم نیست.
ارسال به دوستان
اخبار
توزیع بستههای معیشتی ۳۰۰ هزار تومانی بین خانوارهای محروم
معاون بنیاد مستضعفان از توزیع ۵۰۰ هزار بسته معیشتی ۳۰۰ هزار تومانی میان خانوارهای محروم و نیازمند کشور در مرحله دوم طرح «کمکهای مؤمنانه» خبر داد. محسن منصوری با اعلام این خبر در تشریح جزئیات آن اظهار کرد: در مرحله دوم طرح کمکهای مومنانه، بنیاد مستضعفان با تخصیص ۱۵۰ میلیارد تومان، توزیع این بستههای معیشتی را همزمان با دهه نخست محرم آغاز کرد. معاون بنیاد مستضعفان افزود: بر اساس برنامهریزی انجامشده، این اعتبار برای ۵۰۰ هزار خانوار نیازمند و محروم در نظر گرفته شد و توزیع آن در قالب بستههای معیشتی به ارزش ۳۰۰ هزار تومان و همچنین کارتهای خرید ۳۰۰ هزار تومانی آغاز شده است. وی با بیان اینکه این حمایتهای معیشتی توسط گروههای مردمی و جهادی به دست خانوارهای هدف میرسد، گفت: در توزیع این بستههای حمایتی، اولویت با خانوارهای محروم ساکن در مناطق مرزی و کمبرخوردار است. لازم به ذکر است، در مرحله قبلی کمکهای مومنانه نیز ۵۰۰ هزار بسته حمایتی در مناطق حاشیهای تهران و البرز توزیع شد.
***
آغاز تولید سیمکارتهای دانشآموزی
بنا بر اعلام مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزشوپرورش، سیمکارتهای دانشآموزی بزودی در مراکز اپراتورها قابل دریافت خواهد بود. به گزارش «وطن امروز»، محمود حبیبی درباره توزیع سیمکارتهای دانشآموزی گفت: فرآیند تولید سیمکارتهای دانشآموزی آغاز شده و اپراتورها پای کار آمدند و مکلف شدند سیمکارتی به نام سیمکارت شاد را برای استفاده ایمن در فضای مجازی ارائه دهند تا از این طریق از دلنگرانیهای خانوادهها هم کاسته شود. وی با بیان اینکه سیمکارتهای دانشآموزی تنها به فضاهای مورد تایید آموزشوپرورش دسترسی خواهند داشت، گفت: این سیمکارت خاص استفاده کودکان و نوجوانان در فضای مجازی خواهد بود. قاعدتا این سیمکارتها آن دسته از مخاطراتی را که شامل استفاده کنترل نشده از فضای مجازی است، نخواهند داشت. وی ادامه داد: تلاش ما این است که دانشآموزان به محتواهای نامناسب دسترسی پیدا نکنند، همچنین سیاستهایی که وزارت آموزشوپرورش در نظر دارد، روی این سیمکارتها اعمال خواهد شد. همچنین هیچ محدودیت سنی برای دریافت سیمکارتهای دانشآموزی وجود ندارد.
***
کشف ۴ تن توتون و تنباکوی قاچاق در تهران
جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ از کشف بیش از ۴ تن توتون و تنباکوی قاچاق به ارزش ۲ میلیارد تومان در مرکز تهران خبر داد. سردار حمید هداوند اظهارکرد: در پی دریافت خبری مبنی بر دپوی مقادیر زیادی توتون و تنباکو در انبار یک واحد صنفی در حوالی دروازه شمیران، بررسی موضوع در دستور کار ماموران معاونت نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ قرار گرفت. وی افزود: در بررسیهای اولیه ماموران صحت خبر تایید و هویت مالک انباری نیز شناسایی شد. جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ تصریح کرد: در ادامه تیمی از ماموران معاونت نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت عمومی تهران به نشانی اعلامی اعزام و موفق شدند مالک انباری را دستگیر کنند. هداوند اضافه کرد: در بررسیهای انجام شده از داخل انباری ۴ تن توتون و تنباکوی فاقد فاکتور و مجوزهای قانونی و گمرکی کشف و متهم در همان تحقیقات اولیه به جرم انتسابی معترف شد.
***
عضو شورای شهر تهران:
دلمان از دولتی که خودمان روی کار آوردهایم «خون» است!
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه مردم مشاهده کردند که یک انتقاد بحق با عنوان ساختوساز در محله جماران چه عواقبی داشت و باعث جلوگیری از ورود شهردار تهران به جلسات هیات دولت شد، گفت: دلمان از دولتی که خودمان روی کار آوردهایم «خون» است. حجت نظری دیروز در جریان دویستوسیوچهارمین جلسه شورای شهر تهران اظهار کرد: اقدامها و جراحیهای زیادی در شهر صورت گرفته است که اینگونه اقدامات در سالهای آینده خود را نشان خواهد داد اما باید اذعان کرد در انجام برخی از این اقدامها نیز مؤثر عمل نکردهایم که یکی از آنها مطالبه مردم در ارتباط با آلودگی هواست و باید گفت شهرداری اختیار و توان مقابله با مافیای دیزلی را ندارد. وی تصریح کرد: بنده بارها به همراه خانوادهام از مترو و اتوبوس و وسایل نقلیه عمومی استفاده کردهایم و از فرسودگی ناوگان حملونقل عمومی مطلعم و میدانم فرسودگی یعنی چه اما چه بگویم که دلمان از دولتی که خودمان روی کار آوردهایم خون است. نظری خاطرنشان کرد: مردم مشاهده کردند که یک انتقاد بحق با عنوان ساختوساز در محله جماران چه عواقبی داشت و در کنار جلوگیری از ورود شهردار تهران به جلسات هیأت دولت، دنبال لغو محدودیت ارتفاع محله جماران رفتند!
***
افزایش خطر سکته مغزی در ایام کرونا
متخصص مغز و اعصاب با اشاره به عوارض عصبی ویروس کرونا اظهار کرد: ویروس کرونا همانند هر عامل میکروبی و ویروسی میتواند به سیستم اعصاب مرکزی و محیطی حمله کند. سیدحسین آقامیری خاطرنشان کرد: این ویروس از طریق عروق خونی یا هماتولوژیک میتواند در سیستم عصبی و مغز عوارض جبرانناپذیری ایجاد کند. عضو هیأت علمی دانشگاه ادامه داد: «کووید-۱۹» از طریق مجاورتی به شکلی که سیستم تنفسی فوقانی و سینوسها را درگیر کند، از قاعده جمجمه میزبان خود عبور کرده و به مغز میرسد. آقامیری توضیح داد: در دوره پاندمی ویروس کرونا، دیده شده مبتلایان جوان بدون هیچ ریسک فاکتوری بعد از ابتلا به کرونا دچار سکتههای مغزی شدهاند و نکته اینجاست که غالبا این سکتهها عروق بزرگ خونی را نیز درگیر کرده است.
ارسال به دوستان
ستاد اجرایی فرمان حضرت امام برای به صفر رساندن بیکاری در مناطق محروم همچنان تلاش میکند
مهاجرت معکوس در پی ایجاد مشاغل پربرکت
رویکرد خدماترسانی و فعالیت بیوقفه بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام علاوه بر تامین نیاز محرومان مناطق کمبرخوردار، موجب اقدامات وسیعی در راستای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال در این مناطق شده است. به گزارش «وطن امروز» ساخت مسکن، مسجد، مدرسه و امور زیربنایی از یک طرف و حرکت در مسیر ایجاد اشتغال و توجه به توانمندسازی محرومان از سوی دیگر، موجب شده است تا ستاد اجرایی فرمان حضرت امام تمام توان خود را برای رفع محرومیت در مناطق کمبرخوردار به کار گیرد. اکنون نیز فعالیتهای اشتغالزایی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام در روستای گردشگری «منزلاب» استان سیستانوبلوچستان باعث شده تا نرخ بیکاری در این روستا به صفر برسد. مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام ضمن بیان این مطلب، اظهار داشت: ورود بنیاد به روستای گردشگری منزلاب و ایجاد مشاغل خرد و خانگی در قالب طرحهای اشتغالزایی اجتماعمحور موجب شده تا این روستا به عنوان روستای بدون بیکار در استان سیستانوبلوچستان انتخاب شود. امیرحسین مدنی افزود: بنیاد برکت از ابتدای سال جاری 52 طرح اشتغالزایی اجتماعمحور را در روستای منزلاب راهاندازی کرده که ایجاد 100 فرصت شغلی را به همراه داشته است. همچنین بهرهبرداری از 50 طرح منجر به ایجاد 100 شغل دیگر نیز تا پایان سال در دستور کار قرار دارد. مدیرعامل بنیاد برکت در تشریح اقدامات اشتغالزایی این بنیاد در منزلاب گفت: از آنجا که منزلاب به عنوان منطقه هدف گردشگری در استان سیستانوبلوچستان انتخاب شده است، تلاش کردیم که مشاغل ایجاد شده در این روستا زنجیره تامین صنعت گردشگری را تکمیل کند. مدنی ادامه داد: بر این اساس، علاوه بر حمایت و پرداخت تسهیلات به 3 مرکز بومگردی؛ مشاغلی همچون پرورش مرغ، دام سبک و صنایع دستی در روستا راهاندازی شد که محصولاتش در صنعت گردشگری و مراکز بومگردی قابل فروش باشد. وی خاطرنشان کرد: مشاغل برکت در روستای منزلاب عمدتا در رستههایی همچون خدمات گردشگری، پرورش طیور، دام سبک، مشاغل فنی و خدماتی و صنایع دستی از جمله بافت گلیم، سوزندوزی و حصیربافی است. مدیرعامل بنیاد برکت تصریح کرد: با بهرهبرداری از 50 طرح اشتغالزایی دیگر برکت در منزلاب، این روستا تا پایان سال به خودکفایی کامل در معیشت خواهد رسید. مدنی با تاکید بر اینکه 40 درصد تسهیلات اشتغالزایی به زنان منزلاب پرداخت شده است، بیان کرد: به تمام روستاییان متقاضی اشتغال که دارای شرایط حداقلی بودهاند، تسهیلات پرداختهایم. وی درباره اثرات اشتغالزایی بنیاد برکت در منزلاب نیز توضیح داد: طرحهای اشتغالزایی بنیاد علاوه بر ارتقای معیشت و سطح زندگی، رونق کسبوکار را نیز به دنبال داشته بهطوری که پذیرش گردشگر در این روستا با وجود شیوع کرونا، با افزایش 10 درصدی مواجه بوده است. مدنی تصریح کرد: یکی از اهداف بنیاد برکت از اشتغالزایی در روستاها، بازگرداندن جوانان و خانوادههایی است که مهاجرت کرده و در حاشیه شهرها ساکن شدهاند. وی با اشاره به تفاهمنامه ۳ ساله میان ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و استانداری سیستانوبلوچستان، گفت: در قالب این تفاهمنامه، 24 هزار طرح با ظرفیت ایجاد اشتغال 74 هزار شغل و با اعتبار 60 هزار میلیارد ریال در مناطق محروم استان ایجاد میشود. مدیرعامل بنیاد برکت اظهار کرد: تاکنون 10 هزار و 653 طرح در سیستانوبلوچستان اجرا شده است و امسال نیز اجرای 7500 طرح دیگر را در این استان متعهد شدهایم.
مدنی افزود: 50 درصد طرحهای اجتماعمحور انجام شده در سیستانوبلوچستان در حوزه تامین پروتئین از دام سبک، 9 درصد در زمینه دام سنگین، 8 درصد در زمینه طیور، 5 درصد در حوزه دانشبنیان و 9 درصد در حوزه صنایع دستی بوده است.
وی در پایان بیان کرد: در امور زیربنایی و فرهنگی نیز یکهزار و 512 طرح با اعتباری بالغ بر 10 هزار میلیارد ریال در استان عملیاتی شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|