|
شورای نگهبان صحت انتخابات دور دوم مجلس را تأیید کرد
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در صفحه شخصی خود در توئیتر، نوشت: صحت انتخابات مرحله دوم در حوزههای دهگانه انتخابیه به تایید شورای نگهبان رسید و مراتب به وزارت کشور اعلام شد. مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار بود ۲۹ فروردین امسال برگزار شود اما بهدلیل شرایط کرونایی، این انتخابات در حوزههای دهگانه جمعه ۲۲ شهریورماه برگزار شد.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در سخنانی به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس مبانی مدیریت امامخمینی(ره) در فرماندهی جنگ را تبیین کردند
فرمانده روحالله
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح دیروز در ارتباط تصویری با مراسم تکریم و تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس و مقاومت، با اشاره به پیروزی درخشان و واضح ملت ایران در دفاع مقدس گفتند: این واقعیت، نتیجه رهبری و فرماندهی شگفتانگیز امام خمینی، حضور همهجانبه قشرهای مختلف مردم و اقدامات و ابتکارات عقلایی مدافعان اسلام و انقلاب در این حماسه تاریخی بود که باید مراقب تلاش دشمنان در تحریف واقعیات این قطعه از هویت برجسته ایرانیان باشیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب همچنین با ابراز تأسف شدید از جانباختن روزانه حدود ۱۵۰ نفر بر اثر کرونا، مردم را به رعایت کامل و مستمر دستورالعملهای بهداشتی فراخواندند.
فرمانده کل قوا، تکریم و تجلیل از پیشکسوتان و رزمندگان دفاع مقدس را وظیفه حتمی ملی و توصیه مؤکد اسلام خواندند و افزودند: برای درک عظمت کار این عزیزان و همرزمان شهیدشان باید عظمت میدان دفاع مقدس و چرایی و چگونگی این قطعه مهم از تاریخ ایران را بخوبی درک و فهم کرد.
ایشان صدام جاهطلب را تنها ابزاری در دست قدرتهای بزرگ بویژه آمریکا برشمردند و افزودند: طرفهای اصلی نبرد با ملت ایران یعنی «آمریکای ضربهخورده از انقلاب اسلامی، قدرتهای نگران از ظهور یک هویت جدید اسلامی- ایرانی در منطقه، ناتو و کشورهای اروپای غربی و شرقی»، صدام را به حمله تحریک کردند تا نظام و انقلاب اسلامی را در هم بکوبند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به انتشار اسناد توافقهای آمریکا و صدام قبل از آغاز جنگ افزودند: در طول سالهای جنگ نیز کمکهای نظامی، اطلاعاتی و مالی غرب و شرق به رژیم بعثی از طریق امارات، کویت، عربستان و دیگر مسیرها ادامه داشت.
رهبر انقلاب علاوه بر موضوع تحریک دشمنان، اوضاع داخلی ایران را نیز در تشجیع صدام به حمله مؤثر دانستند و افزودند: وضع نامناسب ارتش از لحاظ امکانات و فرماندهی در سال آغاز جنگ، نوپدید بودن سپاه و کمبود شدید امکانات دفاعی، واقعیاتی بود که دشمن از آنها اطلاع داشت و همین مسائل نیز آن را به آغاز جنگ، بیشتر تحریک کرد.
حضرت آیتالله خامنهای پس از تشریح چگونگی آغاز جنگ تحمیلی ۸ ساله به بررسی مستند عوامل و نکات مهم دفاع جانانه و پیروزمندانه ملت ایران در مقابل دشمنان پرداختند.
ایشان در این زمینه، رهبری و فرماندهی امام خمینی(ره) را از آغاز تا پایان دفاعمقدس بسیار حساس و شگفتانگیز برشمردند و افزودند: امام از همان آغاز، ابعاد و حجم واقعی کارزار را شناخت و با درایتی اعجابانگیز اعلام کرد این جنگ، نبرد ۲ کشور همسایه نیست، بلکه دشمنان انقلاب اسلامی و ملت ایران، در پشت صدام در مقابل نظام اسلامی صفآرایی کردهاند.
رهبر انقلاب، آوردن ملت به صحنه دفاعمقدس را تشخیص حیاتی امام راحل عظیمالشأن دانستند و افزودند: امام با درک عمیق خود، مانند اصل انقلاب، ملت را وسط میدان کارزار همهجانبه آورد، چرا که فهمید صرف حضور نیروهای مسلح نمیتواند مسأله را حل کند.
ایشان شخصیت بینظیر، نفوذ معنوی، صداقت و معصومیت در بیان حقایق و واقعیات و نگاه تیزبین را از دیگر ویژگیهای فرماندهی امام در 8 سال دفاع مقدس برشمردند و افزودند: امام با قاطعیتی فوقالعاده و بینظیر، فرمان میداد و کارها را پیش میبرد که تأکید بر شکست حصر آبادان و آزادسازی خرمشهر و سوسنگرد از نمونههای این قاطعیت عجیب است.
ایشان موضعگیریهای هوشمندانه به اقتضای شرایط مختلف جنگ را از دیگر ویژگیهای امام خواندند و با ذکر نمونههایی افزودند: دادن روحیه به ملت و تحقیر دشمن در هنگام لازم، جلوگیری از آفت مخرب غرور در پیروزیها و دلگرمی دادن و تفقد رزمندگان در مواقع مورد نیاز از جمله روشهایی بود که این پدر مهربان و مدیر معنوی، آگاه و مسلط بر میدان به کار میگرفت و دفاع مقدس را هدایت میکرد.
رهبر انقلاب با ابراز تأسف از غفلتی که در نوشتهها و مباحث مربوط به دفاع مقدس درباره نقش امام خمینی وجود دارد، افزودند: باید در این زمینه کار جدی و گسترده شود.
ایشان سپس با تأکید بر مراقبت از تلاش دشمن برای تحریف واقعیات دفاع مقدس، به بیان نکاتی درباره ابعاد شگرف و عظیم این پدیده پرداختند.
«پیروزی درخشان و روشن ملت ایران در جنگ تحمیلی» نخستین نکتهای بود که حضرت آیتالله العظمی خامنهای به آن اشاره کردند و گفتند: هدف دشمن از به راه انداختن جنگ، ساقط کردن نظام اسلامی، سلطه مجدد بر ایران و تجزیه کشور بود اما یک وجب از خاک ایران را نتوانستند اشغال کنند و یک قدم هم نتوانستند جمهوری اسلامی و ملت ایران را به عقب برانند.
ایشان با اشاره به شکستهای مداوم ایران در جنگهای یکی دو قرن اخیر در دوره قاجار و پهلوی و تحقیر سران ایران در آن دوران، افزودند: ملت ایران در دفاع مقدس توانست در مقابل قدرتهای شرق و غرب و کشورهای وابسته به آنها بایستد و با سربلندی پیروز شود و بر همین اساس این دفاع پیروزمندانه، بخشی از هویت ملی ایران است.
رهبر انقلاب اسلامی در نکته بعدی، دفاع مقدس را از ابتدا تا انتها یکی از «عقلانیترین و مدبرانهترین حرکات ملت ایران» برشمردند و گفتند: برخی تلاش دارند با استناد به خطایی که در یک جمعی صورت گرفته، دفاع مقدس را به بیتدبیری متهم کنند، در حالی که این دفاع از همان شروع کار یعنی همکاری ارتش و سپاه و انتخاب تاکتیکهای مبتکرانه و شجاعانه و انجام اقدامات بزرگ و شگفتآور در عملیاتها تا پایان جنگ و قبول قطعنامه، همه مبتنی بر عقلانیت و تدبیر بود.
«شکل گرفتن یک مدل جدید از حضور مردمی و بروز استعدادها در دفاع مقدس» سومین نکتهای بود که حضرت آیتالله خامنهای به آن اشاره کردند و افزودند: این مدل بینظیر و بیسابقه در جهان بهگونهای بود که هر فردی اعم از رزمنده ۱۴ ساله تا پیرمرد ۷۰ ساله یا دختر دانشآموز دبستانی و بانوان محترم در پشت جبهه یا پزشک و جراح و کشاورز و کارمند و دانشجو و شاعر و انواع قشرها و صنوف مختلف، هر یک جایگاه خود را در این شبکه عظیم مردمی پیدا میکردند و مشغول دفاع و خدمت میشدند.
ایشان خاطرنشان کردند: در این مدل گسترده حضور مردمی، استعدادهای مهمی ظهور مییافت و به عنوان مثال یک جوان روستایی از کرمان تبدیل به حاجقاسم سلیمانی شد، یا یک افسر جوان تبدیل به فرماندهای مجرب و توانا همچون شهید صیاد شیرازی و شهید بابایی شد، یا از یک روزنامهنگار داوطلب در کوران حوادث جبهه، نابغه اطلاعاتی مثل شهید باقری ساخته شد.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: امروز هم اگر همت شود و نگاه صحیح به مسائل و مردم وجود داشته باشد، میتوان از این مدل بینظیر استفاده کرد. البته بحث جنگ با بحث اقتصاد متفاوت است ولی صاحبان فکر میتوانند در بررسیها و پژوهشهای خود، این مدل را به عنوان ابزار اقتدار ملی در نظر بگیرند.
حضرت آیتالله خامنهای نقشآفرینی مردم و گروههای مختلف در پشت جبهه را بخش دیگری از این مدل عظیم مردمی دانستند و گفتند: کمکهای مالی مردمی، آذوقهرسانی به جبههها، رسیدگی به مجروحان، بدرقه و تشییع باشکوه شهیدان در شهرها، حمایتهای فرهنگی- تبلیغاتی و مقابله با عملیات روانی دشمن، پذیرایی و اسکان جنگزدگان در شهرها و مقاومت مردم در شهرهایی که آماج حملات موشکی رژیم بعث بودند، نمونههایی از این نقشآفرینیهاست.
ایشان بروز عالیترین فضایل اخلاقی و معنوی و تعالی روحی در میان رزمندگان را یکی از فصلهای درخشان کتاب قطور دفاع مقدس برشمردند و افزودند: شرح حالهایی که از برخی رزمندگان نوشته شده، وصیتنامه شهدا، فضایل اخلاقی همچون صدق و صفا، اخلاص، تواضع، خدمت به دیگران، ایثار، فداکاری، سحرخیزیها و عبادتهای عارفانه، بیاعتنایی به زیورهای دنیوی و رفتارها و حالات مادران در اعزام جوانان خود به جبهه و استقبال از فرزندان شهیدشان، همه به برکت اسلام و ایمان عمیق دینی بود که در دوران دفاع مقدس تجلی و بروز یافت.
«سرمایهسازی دفاعمقدس برای کشور» نکته بعدی بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند و گفتند: یکی از این سرمایهسازیهای ارزشمند، «امنیت» است که به برکت دفاع مقدس به دست آمده، زیرا دفاع ملت ایران نشان داد هزینه تعرض و تجاوز به کشور بسیار بالاست و هر متجاوزی با پاسخ کوبنده مواجه میشود، بنابراین متجاوز قبل از هر اقدامی تأمل خواهد کرد و آن را به صرفه نخواهد دانست.
ایشان «روحیه خودباوری» و «حرکت به سمت نوآوریهای فنی و علمی» را یکی دیگر از سرمایههای دوران دفاعمقدس دانستند و افزودند: در همان دوران و هنگامی که شهرهای ایران هدف موشکهای دشمن بود و هیچ کشوری به ما موشک و تجهیزات نمیداد، شهید طهرانیمقدم و دوستانش، صنایع موشکی را پایهگذاری کردند و توانایی کنونی موشکی، نتیجه همان روحیه خودباوری و حرکت علمی آن زمان است.
رهبر انقلاب اسلامی جرأت انجام کارهای به ظاهر نشدنی و ارتقای سرمایه انسانی کشور را از جمله سرمایههای دوران دفاع مقدس برشمردند و گفتند: یک نمونه از سرمایههای انسانی دوران دفاع مقدس، شهید سلیمانی بود که در عرصه منطقه و دیپلماسی، اقدامات شگفتآوری انجام میداد و هنوز ملت ایران از گستره فعالیتهای این شهید عزیز اطلاع کافی ندارد.
حضرت آیتالله خامنهای «آشنایی بیشتر ملت ایران با ذات و واقعیت تمدن غرب» را از دیگر نکات 8 سال دفاع مقدس دانستند و افزودند: در تاریخ معاصر ایران عناد و خباثت دولتهای غربی در حق ملت ایران چندبار آشکار شده اما این دولتها با حمایت کامل از حکومت فاسد، ضدبشری و دیکتاتوری صدام، ادعاهای حقوق بشری و انسانی خود را عملا لگدمال کردند و ماهیت خود را بروز دادند که این شناخت عمیق خیلی مهم است و باید در همه تصمیمات ما نقش داشته باشد.
ایشان «بروز تواناییها و ظرفیتهای ملت ایران برای جهانیان» را از دیگر نکات تأملبرانگیز دفاع مقدس برشمردند و افزودند: دفاع مقدس در اوج حملات رسانهای دشمنان ایران، خود به یک «رسانه رسا و صدای بلند» تبدیل شد و با نشان دادن شجاعت، وحدت، همت و مقاومت ملی ایرانیان، برای این ملت در جهان ارزش و وجهه درست کرد.
رهبر انقلاب اسلامی دفاعمقدس را تابلویی عظیم و درخشان در پیش روی ملت ایران خواندند و افزودند: جنگ پدیدهای سهمگین و خشن است اما با وجود همه مشکلات و ضایعات آن، دفاع مقدس برای ملت ایران برکات، بشارتها، پیشرفتها و طراوتهایی به ارمغان آورد.
حضرت آیتالله خامنهای ادبیات جهاد در قرآن را بشارتآمیز و در نفی ترس و اندوه دانستند و گفتند: نظیر همین ادبیات درباره مقاومت وجود دارد و قرآن تأکید میکند اگر استقامت کنید، ترس و اندوه که ۲ آفت بزرگ برای یک ملت است، از شما برداشته خواهد شد.
ایشان کارهای انجامشده درباره دفاع مقدس را باارزش اما کم دانستند و خاطرنشان کردند: هر چه از زمان دفاع مقدس دورتر میشویم، باید به معرفت آن نزدیکتر شویم، چرا که دستهای تحریفگر در کمین هستند.
رهبر انقلاب اسلامی ادبیات دفاعمقدس را به سرچشمهای جوشان تشبیه کردند و با تأکید بر تولید متون فاخر ادبی به عنوان منابع غنی برای خلق آثار هنری و همچنین لزوم شخصیتپردازی از شهیدان و رزمندگان جنگ گفتند: موضوع یادوارههای دفاعمقدس نیز مسأله مهم دیگری است که از ایجاد فاصله نسلی در مقوله جهاد و مقاومت جلوگیری میکند.
حضرت آیتالله خامنهای مدافعان حرم را نمونهای درخشان از تداوم برکات دفاعمقدس و استمرار روحیه جهاد در نسل جدید برشمردند و افزودند: حضور همزمان رزمندگانی از ملیتهای مختلف ایرانی، سوری، عراقی، لبنانی و افغانستانی در صف واحد، از حقایق و پدیدههای حیرتانگیز زمان ما است.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش پایانی سخنانشان با تقدیر از تلاشهای فداکارانه و دائمی کادر درمان و مسؤولان در مقابله با کرونا، از فوت روزانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ نفر از هموطنان بر اثر کرونا ابراز تأسف کردند و افزودند: علاج این واقعه تأسفبار به دست خود مردم و در گرو رعایت اصول بهداشتی مثل فاصلهگذاری، استفاده از ماسک و شستن دستهاست.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای درباره مسأله اربعین نیز گفتند: ملت ایران عاشق امام حسین و زیارت اربعین هستند اما قضیه راهپیمایی اربعین صرفا متوقف به صلاحدید مسؤولان ستاد ملی مقابله با کروناست که تاکنون با انجام آن مخالفت کردهاند، بنابراین همه باید تابع و تسلیم باشند.
ایشان با انتقاد از حضور برخی افراد در مرزها برای اظهار ارادت به امام حسین(ع) گفتند: اظهار ارادت باید از منازل انجام شود، همچنان که در روز اربعین چند زیارت وارد است و مردم میتوانند با خواندن آنها، به پیشگاه حضرت سیدالشهداء(ع) شکوه کنند که ما آرزوی حضور داشتیم اما با این وضع مقدور نشد تا انشاءالله آن حضرت عنایت و کمکی بفرمایند.
پیش از سخنان فرمانده کل قوا، سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان گزارشی از برنامهها و فعالیتهای انجامشده در زمینه حفظ و ترویج فرهنگ، آثار و ارزشهای دفاع مقدس گفت: وظیفه ما است آن دوران زرین و نقطه نورانی در کشور را زنده نگه داریم و با پاسداری از آن اجازه ندهیم دوران سراسر افتخار دفاع مقدس، تحریف و به فراموشی سپرده شود.
ارسال به دوستان
مدیریت مردمی؛ رمز شکست دشمن
سردار سیدمسعود جزایری*: مقام معظم رهبری در بخشی از سخنرانیشان به مساله «مردمی» بودن دفاعمقدس اشاره کردند و لزوم تسری این نوع مدل مدیریتی به سایر بخشهای حاکمیتی. این نکته مهم، ابعاد گسترده و مهمی دارد که از جهات مختلف میشود به آن ورود کرد. در مقطع جنگ تحمیلی یک اتفاق ویژه در جهان افتاد؛ 2 بلوک غرب و شرق که دارای تضادهای جدی پنهان و آشکار با هم بودند، به یک توافق نانوشته رسیدند و آن هم مقابله با پدیده انقلاب اسلامی بود. این مقابله چنان جدی شد که به رویارویی نظامی کشید.
باید به این واقعیت اشاره کرد که عده و عُده نیروهای مسلح که وظیفه دفع تجاوز عراق را داشتند، توان پاسخگویی به این حجم وسیع و سنگین تجاوز را نداشت؛ تجاوزی که رأس آن آمریکا بود و بلوک شرق و کشورهای همسایه و ارتجاع عرب هم از حمایت دشمن ما دریغ نمیکردند.
در برابر این هجمه ما 2 راه بیشتر نداشتیم؛ یا باید تسلیم میشدیم، یا راهبرد دفاع جدی و همهجانبه را در پیش میگرفتیم. آن راهی که مورد انتخاب حضرت امام به عنوان مدیر عالی انقلاب بود، راه دفاع و مقابله همهجانبه بود و تاکید کردند باید همه ظرفیتهای کشور برای این راه به کار گرفته شود. همین راهبرد «به کارگیری همه ظرفیتها»، شروع یک مدل خاص از مدیریت بود که با تکیه بر توان مردمی موجب حفظ تمامیت ارضی کشور شد.
به این نکته دقت بفرمایید که در ابتدای تجاوز عراق به کشور، اگرچه ارتش و نیروهای مسلح رسمی آن موقع حضور داشتند اما این مقدار توان برای دفع آن حجم وسیع حمله عراق کافی نبود. در همین ایام بود که شکلگیری بسیج آغاز شد. مفهوم بسیج که در ذهن آحاد مردم شکل گرفت، به کمک جبههها آمد و «دفاع مردمی» شکل گرفت. این دفاع مردمی در مقاطع مختلف کارساز شد و این حضور همهجانبه مردم ورق جنگ را به نفع کشور برگرداند. نتیجه دفاع مردمی این شد که دشمن خودش را با یک دفاع چند میلیونی مواجه دید و این دفاع چند میلیونی باعث شد دشمن به اهداف خود نرسد.
به نظرم اگر این مدل موفقی که از حضور آحاد مردم در عرصه دفاع نظامی داشتیم، در عرصههای دیگر هم وارد میکردیم، به موفقیتهای بسیار بیشتری میرسیدیم. ما امروز نیاز داریم در برابر دشمنی آمریکاییها، از این مدل مردمی استفاده کنیم که یقینا در نهایت به پیروزی جمهوری اسلامی خواهد انجامید.
اگر ارتباط معنادار دولت- ملت برگرفته از فرهنگ دفاعمقدس شکل بگیرد و شاهد حضور آگاهانه و با انگیزه مردم در عرصه فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، علمی و فناوری باشیم، قطعا میتوانیم دشمن را در همه عرصههای دشمنیاش شکست بدهیم؛ دشمنی که در دشمنی خود جدی است. آمریکا از بدو امر تا امروز لحظهای تردید در دشمنی خود نکرده است. حد یقف این دشمن، جایی است که احساس کند دیگر هر چه میزند، به در بسته میزند. این وضعیت، با حضور مردم در همه عرصهها قابل دستیابی است. به همین خاطر است که دولت باید آحاد مختلف مردم را با خود در همه عرصهها همراه کند.
طی سالیان گذشته، چه در داخل کشور و چه پیرامون ما، غائلههای بزرگی به راه افتاد که جز با حضور مردم خنثیسازی آن ممکن نبود. ما در ابتدای انقلاب با غائله خلق مسلمان، خلق عرب، اتفاقاتی در کردستان و احزابی مثل کومله که مزدوران آمریکا بودند، مواجه شدیم. در همین سالهای گذشته با فتنه 88 مواجه شدیم؛ فتنه بزرگی که آمریکاییها 20 سال برایش برنامهریزی کرده بودند، خب! این فتنه و غائلههای سالیان گذشته که اشاره کردم را چه کسی حل کرد؟ کسی جز مردم؟ هر گاه مردم با هدف مشخص وارد میدان شدند، غائلهها فروکش کرد.
همین مدل حضور مردمی در دفاعمقدس در مقاومت منطقه هم جاری شد که آثار بسیار زیادی را از خود به جا گذاشت. اگر جریانات بسیج مردمی در کشورهای همسایه که مورد هجوم آمریکا و مزدورانش قرار گرفت نبود، بیتردید نیروهای مسلح این کشورها توان تقابل با دشمن و دفع غائله را نداشتند. اگر در برخی از این کشورها، حضور سازمانیافته مردم نبود، چه بسا آمریکاییها هم نفوذ بیشتر و هم اقدامات خصمانه بیشتری علیه این کشورها انجام میدادند.
* معاون سابق فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح
ارسال به دوستان
اخبار
مادر شهید ابراهیم همت دار فانی را وداع گفت
حاجیه «نصرت همت» مادر شهید حاج محمدابراهیم همت یکشنبهشب پس از ۳۷ سال دوری در ۹۱ سالگی به فرزند شهیدش پیوست و دار فانی را وداع گفت. سردار شهید همت، فرمانده لشکر ۲۷ محمد رسولالله غروب ۱۷ اسفند ۱۳۶۲ در عملیات خیبر جزیره مجنون در خاک عراق بر اثر اصابت ترکش گلوله توپ به شهادت رسید. سرلشکر محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح، سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری مسؤول قرارگاه فرهنگی- اجتماعی بقیهالله الاعظم، دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پیامهای جداگانهای درگذشت مادر شهید همت را به خانواده ایشان تسلیت گفتند.
***
رئیس قوه قضائیه:
بخشی از مشکلات امروز ناشی از چشم دوختن به لبخند خارجیهاست
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه بخشی از مشکلات امروز کشور ناشی از چشم دوختن به لبخند یا خشم خارجیهاست، اظهار داشت: داشتن روحیه جهادی و کار انقلابی گرهگشاست؛ ممکن است برخی به لفظ نگویند ولی عملا امیدشان به نتیجه انتخابات فلان کشور باشد. گره زدن رفع مشکلات داخلی به مسائل خارجی اشتباه راهبردی است. آیتالله سیدابراهیم رئیسی در جلسه صبح دیروز شورای عالی قوهقضائیه با انتقاد از بدعهدی آمریکا در نقض قوانین بینالمللی و حقوق معاهدات، سیاستهای سردمداران کاخ سفید را شکستخورده دانست و با تأکید بر مطالبهگری از اروپاییها، به اروپاییها نیز توصیه کرد به جای سخنرانی و صدور بیانیه، به تعهدات خود عمل کنند. رئیس قوهقضائیه همچنین عادیسازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی را «نمایش حقارت حکام خودفروخته» این کشورها توصیف کرد و گفت این اقدام ذلتبار سودی برای این کشورها ندارد و تنها راهبرد کارآمد امروز، «مقاومت فعال و مقتدرانه در برابر دشمنان» است. وی مهمترین موضوع برای دستگاه قضا را مصالح مردم و دفاع از حقوق عامه و عمل به موازین قانونی و شرع در اجرای عدالت عنوان کرد و خطاب به کسانی که دنبال فضاسازی علیه نظام و سیستم قضایی هستند، متذکر شد هیچ حد و مرز و مانعی نمیتواند خللی در مسیر دستگاه قضا به وجود آورد.
***
سردار حاجیزاده:
مزیت رفع تحریمهای تسلیحاتی صادرات سلاح ایرانی است
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه اگر تحریمهای تسلیحاتی برداشته شود، راه صادرات باز میشود، گفت: ما امروز در بحث تأمین تسلیحات مورد نیاز کشورمان، به خارج نیاز نداریم و خودکفا هستیم. سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در حاشیه آیین تجلیل و تکریم یک میلیون پیشکسوت دفاعمقدس که در موزه انقلاب اسلامی و دفاعمقدس برگزار شد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره برنامه ایران در واکنش به تحریمهای تسلیحاتی آمریکا، اظهار داشت: برنامه جمهوری اسلامی ایران با گذشته هیچ فرقی نخواهد کرد؛ امروز ما خودکفا هستیم و اگر تحریمها برداشته شود، راه صادرات باز میشود. وی ادامه داد: ما در بحث تأمین تسلیحات مورد نیاز کشورمان به خارج نیاز نداریم و خودکفا هستیم. فرمانده نیروی هوافضای سپاه افزود: برداشته شدن تحریمهای تسلیحاتی ایران چند مزیت دارد که نخستین مزیت آن برای ما به دست آوردن یک پیروزی سیاسی است، دومین مورد در رفع تحریمهای تسلیحاتی نیز باز شدن دست ایران برای صادرات است که در واقع روی آمریکاییها با این کار کم میشود. وی در پاسخ به سوالی درباره تهدیدات ترامپ و پاسخ ایران به این تهدیدات، گفت: ترامپ در گذشته امتحان خود را در مقابله با ایران پس داده؛ آنها این حرفهای بیمعنی را بارها بیان کردهاند، مانند گذشته که اعلام کرده بودند قرار است ۵٢ نقطه ایران را بزنند و ما هم دیدیم چگونه این کار را انجام دادند(!) آنها مانند گذشته، نمیتوانند هیچ غلطی بکنند.
***
«ظریف» به روسیه میرود
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان پنجشنبه (سوم مهرماه)، برای دیدار با مقامات روسیه به مسکو سفر میکند. سفر ظریف به مسکو برای ادامه رایزنیها بین ایران و روسیه انجام میشود. رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان پیش از این، ۳۱ تیرماه سال جاری به مسکو سفر کرده بود تا علاوه بر ارائه پیام رئیسجمهوری کشورمان به ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه، درباره برجام، تحولات منطقهای و تبادل نظر درباره مسائل بینالمللی و آینده توافق ۲۰ ساله ایران و روسیه که سال آینده به پایان میرسد، با همتای روس خود گفتوگو کند.
***
اسناد جدیدی از همکاری خانواده پهلوی با رژیم بعث عراق در جنگ تحمیلی منتشر شد
سواری پالانیها به صدام
رسانه عراقی اعلام کرد بر اساس اسناد سرویس اطلاعات رژیم بعثی، خانواده محمدرضا پهلوی در 8 سال دفاعمقدس به صدام کمک میکردند. به گزارش ایسنا، شبکه عراقی الاتجاه اعلام کرد: اسناد به دست آمده از سرویس اطلاعات رژیم سابق عراق نشان میدهد خانواده پهلوی و برخی نزدیکانشان در جریان 8 سال دفاعمقدس از رژیم بعث حمایت کردهاند تا به ایران حمله کند. بر اساس این اسناد، خانواده محمدرضا پهلوی بعد از اینکه از ایران فرار کردهاند به همراه نزدیکان تیمور بختیار، رئیس پیشین ساواک و شاپور بختیار، نخستوزیر پیشین ایران به صدام کمک کردند تا جنگ به سود او به پایان برسد. این اسناد همچنین نشان میدهد برخی جنگندههای آمریکایی و فرانسوی که در زمان محمدرضا شاه خریداری شده بودند با موافقت فرح پهلوی به رژیم بعث عراق تحویل شدهاند تا شهرهای ایران را مورد هدف قرار دهد. برخی گزارشهای امنیتی عراقی نشان میدهد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، برخی نزدیکان تیمور بختیار واسطه میان رژیم بعث و خانواده پهلوی بودند و در جنگ ایران و عراق از صدام حمایت میکردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|