|
عمره مفرده پس از بازگشایی کنسولگریهای ایران در عربستان انجام میشود
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: بازگشایی عمره و اعزام زائران به سرزمین وحی پس از بازگشایی کنسولگریهای جمهوری اسلامی ایران در عربستان انجام خواهد شد. علیرضا رشیدیان در گفتوگو با ایرنا درباره شرط اعزام زائران پس از بازگشایی کنسولگریهای ایران در عربستان خاطرنشان کرد: زائران ایرانی نباید بدون پشتیبانی و حمایت کشور به عمره مفرده اعزام شوند. رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: کارگزاران جمهوری اسلامی پشتیبان و حامی زائران بیتالله الحرام در هر زمانی هستند.
ارسال به دوستان
مسعود مردانی در گفتوگو با «وطن امروز»: تهران کانون شیوع کرونا در کشور است
تهران بایدتعطیل شود
محدودیتها ایجاد نشود، راهروی بیمارستانها هم پر میشود
اسدالله خسروی: با وجود اینکه مسؤولان دولتی اعتقاد دارند کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم موجب شیوع بیسابقه کرونا در کشور شده است اما نظام سلامت از کمکاری و بیتدبیری دولتیها در مواجهه با بحران «کووید-19» سخن میگوید.
به گزارش «وطن امروز»، حسن روحانی هفته گذشته از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و کاهش استفاده از ماسک توسط مردم گله کرد و به دنبال آن سخنگوی دولت و سایر مسؤولان دولتی اعلام کردند کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی موجب شیوع گسترده کرونا شده است؛ این بدان معناست که دولت، ملت را مقصر اصلی شیوع کرونا میداند در حالی که نظام سلامت کشور سیاستها و بیتدبیریهای دولت را در کنار کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی، علت اصلی بحرانی شدن اوضاع اعلام میکند.
در همین ارتباط سخنگوی دولت دیروز بر این موضوع تاکید و از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی گله کرد. علی ربیعی گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح کشور به 62 درصد و استفاده از ماسک به ۵۸ درصد کاهش پیدا کرده است و در صنوف و مراکز عمومی هم کاملا پروتکلها اجرا نمیشود.
وی ادامه داد: روز شنبه اختیار وسیعتری به استانها برای اعمال محدودیتهای متناسب با شرایط دادیم و در کنار آن بررسی قضایی برخورد با افرادی که از ماسک استفاده نمیکنند در دستور کار ستاد ملی مقابله با کرونا قرار گرفت. ما پیش از این برای مراکزی مثل ادارات و پاساژها که باید رعایت میکردند دستورالعملهایی داشتیم و به تناسب آن مجازاتهایی به دلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در نظر گرفته شده بود؛ این بار هم درباره افرادی که از ماسک استفاده نمیکنند باید تدابیری اندیشیده شود.
این جملات سخنگوی دولت بدان معناست که دولت قرار است برای کسانی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند مجازاتهایی در نظر بگیرد. با توجه به اینکه خود دولت یکی از عوامل بیتوجهی مردم به پروتکلهای بهداشتی است، مشخص نیست دولت با چه سازوکاری میخواهد مردم را جریمه کند. چگونه و با چه متر و معیاری دولت میخواهد کسانی را که پروتکلها را رعایت نمیکنند شناسایی کرده و مهمتر آنکه چه مجازاتهایی در نظر گرفته شده و چه ضمانتی برای اجرای آن وجود دارد؟ به عنوان مثال، دولت فردی را که ماسک نمیزند چگونه میخواهد مجازات کند، در حالی که خود اجازه فعالیت به وی را داده و محدودیتی برای ترددش در نظر نگرفته است.
بسیاری از متخصصان بهداشتی اعلام کردهاند هیچ چیز مانند ایجاد محدودیتها و رعایت مسائل بهداشتی نمیتواند زنجیره شیوع کرونا را قطع کند اما مسؤولان دولتی همچنان به این هشدارها توجه نمیکنند. با توجه به اوضاع بد اقتصادی، دولت باید مشوقها و تدابیری برای خانهنشینی موقت مردم در نظر بگیرد اما عدم توجه دولت به معیشت مردم موجب شده است ملت برای جبران عقبماندگی اقتصادی خود، بدون توجه به پروتکلها به فعالیت بپردازند. برای قطع شدن زنجیره کرونا در کشور، کارشناسان سلامت اعتقاد دارند باید دولت بار دیگر فعالیت در شهرها و ترددهای بینشهری را محدود کند.
در این باره عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: وضعیت شیوع ویروس کرونا در تهران به حدی بحرانی است که اگر محدودیتهای اجتماعی و اقدامات بازدارنده برای جلوگیری از رشد فزاینده ابتلا به این ویروس کشنده برقرار نشود، هفته پیش رو شاهد پر شدن فضای راهروی بیمارستانها از مبتلایان کرونا خواهیم بود. دکتر «مسعود مردانی» در گفتوگو با «وطن امروز»، درباره بیتوجهی مسؤولان نسبت به وضع محدودیتها برای جلوگیری از افزایش آمار مرگومیر و مبتلایان به بیماری «کووید-19» تصریح کرد: آمار بستریشدگان، مبتلایان و جانباختگان کرونایی در کشور بویژه کلانشهر تهران بشدت رو به افزایش است، طوری که بیمارستانها به سختی مبتلایان بدحال را پذیرش میکنند، چرا که تختی برای بیماران کرونایی در مراکز درمانی باقی نمانده است. عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا بر اعمال مجدد محدودیتها در کلانشهر تهران و برخی استانها تاکید کرد و افزود: محدودیتهایی نظیر کنترل ترددها، تعطیلی مراکز شلوغ و پرتردد، ایجاد دورکاری و تجدیدنظر در استفاده مردم از حملونقل عمومی (مترو، اتوبوس و تاکسیها) راهکاری است که چنانچه عملی نشود باید منتظر روزهای سخت برای کادر درمان و افزایش آمار مرگومیر بود. وی در ادامه خاطرنشان کرد: وضعیت اپیدمی کرونا به حدی است که تعطیلی یک هفتهای شهر تهران به عنوان کانون انتشار کرونا نباید دور از انتظار باشد، چرا که اگر مسؤولان و تصمیمگیران نسبت به این پدیده شوم بیتوجه باشند و کنترلی اتفاق نیفتد، بیتردید راهروی بیمارستانها در هفتههای آینده پر از بیماران «کووید-19» میشود.
* پیشبینی افزایش فوتیهای ناشی از کرونا در روزهای آتی
رشد بالای میزان ابتلا و مرگ به علت ویروس کرونا ناشی از بیتوجهی مسؤولان به ایجاد محدودیتها و همچنین کمتوجهی برخی شهروندان به اصول بهداشتی است. عضو کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا با اشاره به روند صعودی این بیماری در کشور، گفت: با توجه به افزایش موارد ابتلا در شرایط فعلی، انتطار داریم موارد مرگ ناشی از کرونا نیز طی هفتههای آتی زیاد باشد. دکتر احسان مصطفوی در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به سوالی درباره پیشبینی نمودار موارد ابتلا و مرگ ناشی از کرونا در کشور طی روزهای آتی با توجه به روند کاهشی رعایت پروتکلهای بهداشتی، گفت: زمانی که درباره تحلیل روند بیماری کرونا صحبت میکنیم، این تحلیل میتواند هم درباره موارد ابتلا و هم درباره موارد مرگ گزارش شود. موارد ابتلا هم متاثر از موارد سرپایی و بستری گزارش شده است. در حال حاضر روند افزایشی، در هر ۲ مورد ابتلا و مرگ در اکثر استانهای کشور مشاهده میشود. وی افزود: واقعیت این است که در یکی دو هفته اخیر مداخله جدی و تاثیرگذاری انجام نشده است که انتظار داشته باشیم طی روزها و هفتههای آینده، تغییر روند جدی ببینیم. اگر مداخلات جدی مانند افزایش محدودیتها، نظارتهای جدیتر و حتی تعطیلی اماکن و مشاغل مختلف صورت گیرد، آثار آن بر موارد بستری و مرگ در ۲ تا ۳ هفته بعد قابل انتظار است. مصطفوی ادامه داد: در شرایط فعلی و با سردتر شدن هوا و افزایش حضور مردم در تجمعاتی که در محیط سربسته اتفاق میافتد، احتمال افزایش موارد بیماری در مقایسه با فصول گرم سال وجود دارد.
* پاییز و زمستان سختی در پیش داریم
«آسانگیری و عادیپنداری، بزرگترین آفت مبارزه با «کووید-۱۹» است». این جمله اظهارات معاون وزارت بهداشت است که تاکید دارد در صورت عدم توان خرید ماسک حتما از ماسک پارچهای استفاده شود، چرا که روزهای پرخطری در راه است. معاون کل وزارت بهداشت ضمن هشدار نسبت به اینکه پاییز و زمستان سختی در پیش داریم، در عین حال با انتقاد از قیمتهای متفاوت ماسک در سطح کشور، بر لزوم ترغیب مردم جهت استفاده از ماسک پارچهای تاکید کرد. دکتر ایرج حریرچی، درباره وضعیت کرونا در کشور گفت: متاسفانه در تهران و اکثر استانهای کشور وضعیت قرمز و هشدار وجود دارد و ماههاست که آمار مرگومیر ناشی از کرونا ۳رقمی شده و اکنون نیز با شیب فزاینده، مرز ۱۷۰ مرگ روزانه را رد کرده است. وی در ادامه افزود: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، اکنون وقت مداخله رسیده و باید در تمام کشورها مداخلات جدی در تمام سطوح استراتژیک انجام شود. همه اقدامات از جمله تمهیدات بهداشتی و پیشگیرانه، استفاده از ماسک، فاصلهگذاری اجتماعی، آزمایشهای متناوب از افراد مشکوک و ردیابی و شناسایی بیماران، مراقبت و درمان بیماران باید انجام شود و همه اینها باید در یک مجموعه به همپیوسته و منظومهای انجام شود. اگر هر یک از این موارد ناقص باشد، سیستم دچار مشکل شده و در سال دوم اپیدمی نهتنها مرگها ۲ برابر میشود، بلکه احتمال گسترش بیشتر این ویروس در اکثر کشورهای جهان وجود دارد. حریرچی بیان کرد: این بیماری دیگر تهدیدی برای یک رده سنی خاص نیست، حتی دیده شده در جوانترها عوارض عمیق و وخیمی نیز گزارش شده است. وی با بیان اینکه آسانگیری و عادیپنداری، بزرگترین آفت مبارزه با «کووید-۱۹» است، تصریح کرد: متاسفانه این موضوع دامنگیر مردم و مسؤولان است و نباید تصور شود این بیماری به پایان رسیده است، بلکه برعکس، این ویروس تمام عزم خود را جزم کرده تا انسان را بیمار کند و در هر تجمعی که بیش از ۲ نفر حضور داشته باشند و پروتکلها و فاصلهها را رعایت نکنند، از طریق صحبت کردن، سرفه، عطسه و حتی غذا خوردن در مکانی سربسته منتقل میشود.
* ۴۰۷۹ نفر در وضعیت شدید بیماری «کووید-19»
وضعیت 4079 نفر از مبتلایان کرونا در بیمارستانها وخیم گزارش شده است و با توجه به آمار بستریها در هفتههای اخیر این احتمال وجود دارد شمار جانباختگان بیماری «کووید-19» در کشور همچنان بیش از 200 نفر در هر شبانهروز باشد. سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته از شناسایی ۳۶۷۷ مورد جدید «کووید-19» در کشور خبر داد. سیماسادات لاری گفت: بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳ هزار و ۶۷۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۸۴۷ نفر از آنها بستری شدند. وی گفت: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۴۵۳ هزار و ۶۳۷ نفر رسید. وی ادامه داد: متاسفانه در طول شبانهروز گذشته ۲۰۷ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۲۵ هزار و ۹۸۶ نفر رسید. لاری گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۷۸ هزار و ۷۲۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: ۴۰۷۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
* استاندار تهران: امکان لغو طرح ترافیک تهران وجود ندارد
استاندار تهران با اشاره به اینکه امکان لغو طرح ترافیک تهران با توجه به فصل پاییز و پدیده وارونگی هوا وجود ندارد، گفت: فعلا دورکاری کارمندان استان تهران مطرح نیست. به گزارش مهر، انوشیروان محسنیبندپی در جمع خبرنگاران درباره ارائه پیشنهاداتی به وزیر کشور برای اعمال محدودیتهایی در رابطه با مدیریت بحران استان تهران گفت: این پیشنهادات امروز چهارشنبه در کمیته مطرح میشود و شامل این است که بتوانیم ضمن تقویت نظارتها هم خدمتدهنده و هم خدمتگیرنده از حفاظت فردی مثل ماسک برخوردار شوند و نحوه نظارتها و مجازاتها و چگونگی اجرا بررسی و اقدام شود. استاندار تهران با بیان اینکه دورکاری لغو نشده و فقط برای کسانی که بیماری زمینهای دارند این امکان فراهم است، عنوان داشت: در حال حاضر برای کارمندان استان تهران دورکاری مطرح نیست و تنها دستگاههایی که امکان دورکاری دارند یا افراد در معرض خطر میتوانند از دورکاری استفاده کنند. محسنیبندپی بیان داشت: با ورود به فصل پاییز و پدیده وارونگی هوا طرح ترافیک را نمیتوان لغو کرد و اگر چه سلامت جامعه برای ما اولویت اول و دوم و سوم است اما باید درباره مسائل تمام جوانب در نظر گرفته شود.
***
[واکسن ایرانی کرونا تا ماه آینده روانه بازار میشود]
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران از احتمال تولید واکسن کرونا طی یک ماه آینده در ایران خبر داد. «حسین کیوانی» متخصص ویروسشناسی بالینی از کانادا که هماکنون به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاههای تهران، علوم پزشکی تهران و علوم پزشکی ایران مشغول فعالیت است، در بخشی از گفتوگوی خود با میزان، خبر مهمی را مطرح کرد. او با اشاره به فعالیت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در زمینه تولید واکسن کرونا، اعلام کرد: «این آمادگی وجود دارد که دانشمندان ایرانی تا یک ماه آینده تا یک میلیون دوز واکسن کرونا را تولید کنند».
ارسال به دوستان
راهبرد اساسی مبارزه با شیب فزاینده کرونا
بازگشت خانهنشینی
میکائیل دیانی*: ایران در وضعیت بحرانی قرار گرفته است و بیشتر استانهای کشور در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند. آمار ابتلا به کرونا در ۲ هفته اخیر با شیب تندتری به نسبت تمام دوران 7 ماه و ۷ روزه درگیری ما با این بیماری در حال افزایش است. میزان ابتلای روزانه حالا روی نوار 3500 نفر است و حداقل 1500 نفر در روز در بیمارستانها بستری میشوند. ظرفیت بیمارستانها - بویژه در کلانشهرهای با وضعیت قرمز مانند پایتخت- تکمیل شده است و کادر درمان بعد از 7 ماه مجاهدت حالا بشدت خستهاند، از سویی همین بازه اخیر میزان ابتلای کادر درمان به کرونا رشد داشته است. این شرایط به ما میگوید باید تغییری در سیاستها و تصمیمگیریهای کلان کرونایی رخ دهد، محدودیتها جدیتر شود و اقداماتی انجام شود تا زنجیره انتقال کرونا قطع یا حداقل کند شود. اما چه تصمیماتی میتواند این مهم را رقم بزند؟ نگاهی به اقدامات کشورهای موفق در مواجهه با کرونا و اقداماتی که کشورمان در بازه اواسط اسفند98 تا اواخر فروردینماه 99 انجام داد میتواند به تصمیمگیران در رسیدن به یک راهحل درست کمک کند.
در بحران شیوع کرونا ۳ کشور کرهجنوبی، تایوان و سنگاپور، بهترین عملکرد را در مقابله با شیوع این بیماری داشتهاند. بخشی از این موفقیت به واسطه تجربههای قبلی این کشورها و ایجاد زیرساختهای مناسب در مواجهه با یک ویروس همهگیر بوده است. به عنوان مثال، کرهایها بستر وسیع آزمایش و تشخیص بیماران و نرمافزار موبایلی ردیابی ناقلان و بیماران را با تکیه بر تجربه درسآموزشان در سال ۲۰۱۵ و در مواجهه با ویروس مرس ایجاد کردند. این اتفاقات تا حدودی برای تایوان پس از شیوع سارس در 17 سال پیش نیز رخ داد. اما علاوه بر توسعه زیرساختهای درمانی در کشورهای جنوب شرق آسیا، تصمیمات آنی این کشورها نیز در مدیریت شیوع کرونا موثر بوده است. تعطیلی ادارات و دورکاری کارمندان، متوقف کردن سفرهای پروازی، مقررات سختگیرانه بهداشتی و دستورالعملهای گسترده درباره قرنطینه افرادی که وارد کشور میشدند و عدم اجازه تردد خودروها در محورهای بینشهری تصمیماتی بود که سرعت شیوع کرونا در تایوان را کند کرد. سنگاپوریها نیز که در همسایگی چین به سر میبرند تشدید کنترلهای مرزی و محدودیتهایی برای مسافران را اعمال کردند. در فرودگاههای سنگاپور، دفاتر کاری، سینماها و مراکز خرید حرارت بدن مسافران و شهروندان اندازهگیری میشد و پس از آن یک دوره قرنطینه جدی در این کشور برای جلوگیری از شیوع برقرار بود. در این کشور شهروندان همچنین میتوانند از اپلیکیشنی روی گوشیهای همراه خود استفاده کنند که با استفاده از آن میتوان پی برد چه کسی بیش از نیم ساعت در فاصله کمتر از ۲ متری فردی مبتلا ایستاده یا به سر برده است. علاوه بر این کشورها که از ابتدا مواجهه جدی با کرونا داشتند، کشورهای اروپایی که با موج جدید کرونا مواجه شدهاند نیز دوباره بر افزایش محدودیتها تاکید کردهاند. انگلیس که در روزهای اول به «مصونیت گلهای» معتقد بود اما بعد از چند هفته افزایش شدید کرونا از این سیاست عقبنشینی کرد و به محدودیتهای فزاینده گرایید، حالا در موج دوم و شیب صعودی مجدد کرونا در این کشور، بر بازگرداندن محدودیتها تاکید دارد. فرانسه نیز که بعد از موج اول و کاهش آمار مبتلایان کرونا شرایط را کمی عادی کرده بود، حالا دوباره محدودیتها را افزایش داده است. دولت فرانسه روز چهارشنبه هفته گذشته شهرهای مارسی و اکس آن پروانس در جنوب کشور و همچنین گوادلوپ و آنتیل در سرزمینهای فرادریایی فرانسه را در «منطقه هشدار حداکثری» قرار داد و دستور تعطیلی کامل رستورانها و کافهها را صادر کرد. در شهرهای کوچکتر نیز تدابیر بهداشتی علیه شیوع ویروس کرونا تشدید شده است. برگزاری نمایشگاه شهر سنت اتین نیز یک روز پیش از آغاز فعالیت خود، لغو شد و ۲۲۰ غرفهای که بتازگی برای این نمایشگاه برپا شده بود، روز پنجشنبه جمعآوری شد. این وضعیت در دیگر کشورهای اروپایی هم ادامه دارد و کشورهای این قاره دوباره به سمت محدودیتهای فزاینده پیش میروند.
فارغ از این تجربهها اما تجربه موفق کشور خودمان در فاصله اواسط اسفند تا اواسط خرداد را میتوان بازخوانی کرد. در موج اول کرونا در حالی که تنها 43 نفر مبتلا و 8 نفر فوتی ثبت شد در تاریخ سوم اسفندماه 98 برای جلوگیری از شیوع بیماری تمام مدارس و دانشگاههای کشور تعطیل شد. این اتفاق شیب ابتلا به کرونا را کم کرد اما پس از آن در پایان هفته اول فروردینماه 99 با اعلام ۲۹۲۶ ابتلا و ۱۴۴ جانباخته کرونایی، خانهنشینی عمومی و ایجاد محدودیتهای ترافیکی و رفت و آمدی از در خانه از سوی ستاد کرونا اعلام شد و در ادامه آن در هفته دوم فروردین، محدودیتهای بیشتری از قبیل تعطیلی ادارات، برخی مشاغل و عدم تردد بین شهری اعلام شد. این محدودیتها نتیجه خود را ۲ ماه بعد نشان داد به طوری که شیب کرونا از اواسط اردیبهشت سرازیری شد و در خرداد تا 34 مورد فوتی و حدود 1500 مورد ابتلا رسید. در آن بازه زمانی طرح ترافیک برداشته شده بود و ازدحام جمعیت در حملونقل عمومی- بویژه مترو- کاهش محسوسی داشت؛ حال آنکه مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا «مترو» و «اتوبوس» را اکنون کانون انتشار ویروس مرگبار کرونا میداند.
رشد فزاینده آمار بیماران کرونا در هفتههای اخیر و تجربههای 7 ماهه به ما میگوید که افزایش محدودیتها اعم از «ممنوعیت تردد بینشهری و مسافرت»، «دورکاری کارمندان»، «قرنطینه خانگی و عدم تردد از در خانه» و «غیرحضوری کردن کامل مدارس و دانشگاهها» به مدت ۲ تا ۳ هفته متمادی و در مرحله بعد «برداشتن طرح ترافیک و کاهش ازدحام جمعیتی در مترو و اتوبوس» میتواند تا حدی از فشار موجود بکاهد.
* خبرنگار
ارسال به دوستان
اخبار
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور هشدار داد
وجود ۴۰۰ ساختمان مشابه پلاسکو در تهران
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از وجود ۴۰۰ ساختمان مشابه پلاسکو در تهران خبر داد. اسماعیل نجار در مانور مشترک مدیریت بحران استان تهران با اشاره به بروز ۱۷۰ هزار حریق در کشور به صورت سالانه، گفت: زحمت اطفای این حریق برعهده آتشنشانان است؛ امروز آتشنشانان با آمادگی جسمی و دانشی که کسب کردهاند به همراه امکانات و تجهیزات فراهم شده، جایگاه ویژه و قابل تقدیری را کسب کردهاند. وی تاکید کرد: باید از پلاسکو درس بگیریم؛ در حالی که در تهران ۴۰۰ ساختمان شرایط مشابه پلاسکو را دارند باید همه به نکات ایمنی توجه کنیم. حادثه پلاسکو روح و روان ملت را دچار آشفتگی کرد. در بخش دیگری از این مراسم داوری، مدیر عامل سازمان آتشنشانی شهرداری تهران ضمن تقدیر از برگزاری مانور مشترک ستاد مدیریت بحران استان تهران، گفت: در روزهای سخت حادثه پلاسکو تلاشها و کمکهای آتشنشانان از سراسر استان برای کمک را فراموش نمیکنیم و قدردان این کمکها هستیم. وی افزود: بیتردید موضوع ایمنی شهرها باید در دستور کار قرار گیرد.
***
جمعیت ایران «میانسال» شده است!
متأسفانه آمارهای رسمی نشان میدهد کشور وارد میانسالی جمعیت شده است. از اوایل دهه ۹۰ جمعیت گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال ۱۰ درصد کاهش و در مقابل گروه سنی ۳۰ تا ۶۴ سال یا میانسال بیش از ۱۰درصد افزایش داشته است. به گزارش تسنیم، بر اساس آمارهای موجود متأسفانه ساختار سنی کشور در حال تغییر است به طوری که ایران از اوایل دهه 90 وارد مرحله میانسالی جمعیت شده است. طی سالهای 1385 تا 1395 جمعیت گروه سنی 15 تا 29 سال با سیر کاهشی محسوس حدودا 10 درصدی همراه بوده و در مقابل جمعیت گروه سنی 30 تا 64 سال (میانسال) در همین دوره بیش از 10 درصد افزایش داشته است. به عبارت دیگر جمعیت گروه سنی 30 سال به بالا روند افزایشی خود را با سرعت بیشتر ادامه داده است. گفتنی است، تاکنون به طور مشخص هیچ بودجهای در کشور به مساله استراتژیک جمعیت اختصاص داده نشده است.
***
فرمانده ناجا: عزاداران حسینی در مرزهای ایران و عراق تردد نکنند
فرمانده نیروی انتظامی گفت: هر سال مراسم اربعین حسینی با حضور پرشور مردم برگزار میشد اما به دلیل شیوع ویروس کرونا و پیشگیری از آن به زائران محترم توصیه میشود در مرزها تردد نداشته باشند. به گزارش ایسنا، سردار حسین اشتری در حاشیه رونمایی از چند کتاب با موضوع دفاعمقدس، درباره حضور مردم در مراسم راهپیمایی اربعین حسینی(ع) گفت: به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا در کشور و مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا تمام مرزها بسته است و هیچگونه ترددی در آنها صورت نمیگیرد. وی ادامه داد: امیدواریم با ریشهکن شدن ویروس کرونا این توفیق نصیب ما شود تا در سالهای آینده خدمتگزار زائران اباعبداللهالحسین(ع) باشیم. فرمانده نیروی انتظامی تاکید کرد: توصیه ما این است که زائران محترم به سمت مرزها نیایند، چرا که با ممانعت همکاران ما در نیروی انتظامی مواجه میشوند، البته بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری و اعلام رسمی برگزار نشدن مراسم راهپیمایی اربعین حسینی بحمدالله مردم همکاری خوبی داشتند و هیچگونه ترددی در مرزها صورت نگرفته است.
***
قبر در بهشتزهرا(س) رایگان است
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه زمین مربوط به قبر در بهشتزهرا(س) رایگان است، گفت: فروش مقبرههای خانوادگی در بهشتزهرا(س) متوقف شده است. حسن خلیلآبادی در گفتوگو با فارس، درباره شرایط تدفین و تغسیل متوفیان کرونا در بهشتزهرا(س) اظهار داشت: در حال حاضر نسبت به ماههای قبل آمار فوتیهای ناشی از کرونا افزایش یافته ولی با این وجود مشکل خاصی در زمینه تدفین مبتلایان به کرونا وجود نداشته است. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مشکل تأمین قبر نیز وجود ندارد، گفت: هنوز برخی از قطعات در بهشتزهرا(س) خالی است و شرایط بحرانی نیست، البته ظرفیت بهشتزهرا(س) در فاز اولیه آن تکمیل شده ولی ۲ فاز دیگر در حال حاضر هنوز جای خالی برای تدفین دارد. خلیلآبادی گفت: حداکثر تعداد طبقات در قبرهای بهشتزهرا(س) ۵ طبقه است و قیمت قبرها نیز براساس مصوبات شورای شهر و نه خارج از این مصوبه دریافت میشود. به عبارتی میتوان گفت که پول زمین قبر از خانواده متوفیان دریافت نمیشود و هزینه اخذ شده بابت کفن و دفن، خودروی حمل متوفی و خدمات و نگهداری بهشتزهرا(س) است.
***
مقرره پرداخت پاداش درآمدی به کارکنان شهرداری مشهد ابطال شد
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مقرره پرداخت پاداش درآمدی به کارکنان شهرداری مشهد و همچنین مقرره تمدید آن را باطل کرد. با شکایت سازمان بازرسی کل کشور از شورای اسلامی شهر مشهد و درخواست ابطال مصوبات این شورا درباره پرداخت پاداش ویژه درآمدی به کارکنان شهرداری مشهد، موضوع در دستور کار هیأت عمومی دیوان عدالت اداری قرار گرفت. به گزارش میزان، پس از بحث و بررسی در این مورد رای به ابطال مصوبات شورای اسلامی شهر مشهد با موضوع پرداخت پاداش ویژه درآمدی به آن دسته از کارکنانی که در تحقق بهینه درآمدهای عمومی موثر بودهاند، داده شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|