|
پوتین: بلاروس با فشارهای خارجی مواجه است
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در نطق تلویزیونی درباره تحولات بلاروس صحبت کرد و بار دیگر به مداخلات کشورهای خارجی در امور این کشور واکنش نشان داد. پوتین در اظهارات خود گفت بلاروس در حال حاضر با فشارهای بیسابقهای از سوی طرفهای خارجی روبهرو است.
ارسال به دوستان
تلاشهای آمریکا برای ایجاد آشفتگی و بحران سیاسی در عراق از طریق شایعهپراکنی و نشر اکاذیب علیه حشدالشعبی شدت گرفته است
فتنه آمریکا و نزاع عراقی - عراقی
از آنجا که آمریکا توان و مشروعیت مقابله با نیروهای عراقی را ندارد با اتخاذ رویکرد سیاسی- امنیتی به دنبال فتنهانگیزی و در مقابل هم قراردادن نیروهای عراقی است
گروه بینالملل: حدود ۲ هفته بعد از آنکه اخباری پیرامون تعطیل شدن سفارت آمریکا در عراق از سوی دولت ترامپ مطرح شد، تحولات مشکوکی در راستای متهم جلوه دادن جریانهای مقاومت به عنوان عامل مشکلات فعلی عراق رقم خورد. در ادامه این سناریو عصر دوشنبه در پی وقوع حمله راکتی مشکوک در بغداد، پایگاههای خبری، شبکههای اجتماعی و حسابهای توئیتری وابسته به آمریکا و سعودی طی یک عملیات هماهنگ، تلاش کردند این حمله مشکوک را به گروههای مقاومت مردمی منتسب کنند و دیروز هم مصطفی الکاظمی اعلام کرد دولت عراق با چالشی جدی به نام سلاح بیضابطه مواجه است. این مواضع و فشارها مستقیما تضعیف بسیج مردمی عراق را به عنوان خط اول مبارزه با داعش در عراق هدف قرار داده و در پس پرده به دنبال کمرنگ کردن حساسیتها درباره مصوبه پارلمان برای اخراج نظامیان آمریکایی است. در این بین نخستوزیر فعلی عراق از زمان انتصاب به این سمت با رویکردهای سیاسی و یکجانبه، عملا مسائل اساسی مثل بهبود وضعیت معیشتی مردم، مقابله با فساد اداری، اصلاح برخی ساختارها و آمادهسازی کشور برای انتخابات را که در جریان اعتراضات سال 2019 به عنوان مطالبه جدی مردم مطرح شده بود، بر زمین نهاده و با برجسته کردن برخی بحثهای حاشیهای عملا کشور را درگیر منافع آمریکا کرده است.
* چرایی مرتبط کردن جنایت الرضوانیه به نیروهای مقاومت
به گزارش «وطن امروز»، در پی حمله راکتی دوشنبه به نزدیکی فرودگاه بغداد که منجر به اصابت 2 راکت به یک خانه مسکونی نزدیک فرودگاه و کشته شدن 5 نفر از اعضای یک خانواده ۷ نفره از جمله ۲ مادر و ۳ کودک در منطقه رضوانیه شد، گروههای مقاومت و حشدالشعبی ضمن محکومیت این فاجعه خواستار شناسایی و محاکمه عاملان آن شدند. این در حالی است که برخی جریانهای رسانهای به دنبال این هستند نیروهای وابسته به بسیج مردمی عراق را مسؤول این فاجعه معرفی کنند. در همین ارتباط «ابوالاء الولایی» دبیرکل گروه مقاومت اسلامی «کتائب سیدالشهدا» گفت: هدف از مرتبط کردن جنایت علیه منزل مسکونی یکی از خانوادههای منطقه الرضوانیه در غرب بغداد به مقاومت، شرمسار کردن و در تنگنا قرار دادن آن در میان افکار عمومی است. وی طی پستی در توئیتر نوشت: جنایات بمباران بیهدف منازل شهروندان و غیرنظامیان اقدامی زشت و شرعا حرام است و از آن زشتتر تلاشهای مستمر برای مرتبط کردن این جنایات به مقاومت با هدف شرمسار کردن و در تنگنا قرار دادن آن در مقابل افکار عمومی است. دبیرکل کتائب سیدالشهدا در ادامه نوشت: تحقیق فوری و شناسایی جنایتکاران و تحویل آنها به عدالت یک خواسته ملی است.
* محکومیت فاجعه رضوانیه توسط گروههای عراقی
ائتلاف الفتح: ائتلاف «الفتح» در پارلمان عراق طی بیانیهای ضمن محکوم کردن این حمله از دولت خواست عاملان این «جنایت فجیع» را شناسایی کند. در ادامه این بیانیه آمده است که ائتلاف الفتح در این لحظه دشوار وضعیت امنیتی، چنین اقداماتی را از سوی هر طرفی که باشد، محکوم میکند، زیرا جان افراد بیگناه و صلح و امنیت جمعی و تقدس ملی را هدف قرار میدهد.
جنبش النجباء: اکرم الکعبی، دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی النجباء هم خواستار تشکیل کمیتهای برای تحقیق درباره جنایت مشکوک بغداد شد. دبیرکل مقاومت اسلامی النجباء در پیامی نوشت: ۲ روز پیش نسبت به اقدامات خصمانه و فریبکارانه شیطان بزرگ هشدار داده بودیم؛ اقداماتی از قبیل برافروختن فتنه و درگیری که در راستای اهداف سوء آمریکا دنبال میشوند. وی در همین راستا، خواستار تشکیل کمیته حقیقتیاب با محوریت دستگاه قضایی عراق شد و افزود: خواستار تحقیقاتی شفاف و واضح هستیم تا ملت عراق از نقش پلید دشمنان آگاه شود.
ائتلاف دولت قانون: نوری المالکی، رهبر ائتلاف دولت قانون عراق هم با صدور بیانیهای حمله موشکی به منطقه الرضوانیه بغداد را محکوم کرد. در این بیانیه آمده است: این حمله نشان میدهد دشمنان عراق به اقدامات خرابکارانه خود علیه شهروندان عراقی و امنیت آنها ادامه میدهند.
* نقش سفارت آمریکا در توطئه در عراق
«صباح الطایی» تحلیلگر سیاسی عراقی با هشدار درباره تلاشهای آمریکا برای ایجاد آشفتگی و بحران سیاسی در این کشور از طریق شایعهپراکنی و نشر اکاذیب گفت: اینکه سفیر آمریکا از بغداد به کردستان عراق منتقل شده، دروغی است که ملت عراق همگی به آن پی بردند. الطایی در مصاحبه با وبگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد سفر الکاظمی به واشنگتن نتایج عکس برای عراق داشت و احتمال دارد طرحی در حال اجرا باشد که هدف آن تضعیف حشدالشعبی و اتهامزنی به آن باشد. الکاظمی دیروز در واکنش به فاجعه الرضوانیه بر چالش جدی عراق درباره سلاح بیضابطه تاکید کرد. الکاظمی گفت: «امروز دولت عراق با چالشی جدی به نام سلاح بیضابطه رو به رو است». در همین ارتباط الطایی افزود اکثر طرفهای سیاسی و ملت عراق بخوبی میدانند حشدالشعبی توانست طرح واشنگتن برای وارد کردن داعش به عراق را ناکام گذاشته و بر آن پیروز شود و همین امر باعث شده حشدالشعبی به هدف نخست مزدوران آمریکا در عراق تبدیل شود. این تحلیلگر سیاسی تصریح کرد: اینکه «متیو تولر» سفیر آمریکا، بغداد را ترک کرده و به اربیل منتقل شده و سفارت نیز تعطیل شده است، یک دروغ و تنها برای محک زدن واکنش طرفهای سیاسی درباره چنین اتفاقی و تلاش برای اعمال فشار بر دولت بغداد جهت مقابله با حشدالشعبی و متهم کردن آن به هدف قرار دادن سفارت آمریکاست.
***
دکتر حسین آجورلو در گفتوگو با «وطن امروز» تبیین کرد
بازی سیاسی - امنیتی آمریکا برای ماندن در عراق
رخدادهای یک هفته گذشته و مواضعی که مقامات عراقی بویژه نخستوزیر این کشور اتخاذ کردهاند، نشان میدهد آمریکاییها وارد فضای جدیدی در تقابل با نیروهای مقاومت و بسیج مردمی شدهاند. در همین ارتباط دکتر حسین آجرلو، کارشناس غرب آسیا در گفتوگو با «وطن امروز» در پاسخ به این سوال که دلیل وقوع این رویکرد و رخدادهای پس از آن چیست؟ گفت: درباره جنایت فجیعی که روز دوشنبه در منطقه الرضوانیه عراق رخ داد و منجر به کشته شدن ۵ نفر از شهروندان عراقی شد، تنها چیزی که در حال حاضر و در شرایطی که عامل و پشتیبان این فاجعه مشخص نشده میتوان گفت این است که جریان رسانهای غرب در عراق با بهرهبرداری و مصادره به نفع جریان سیاسی خود در جنگ روایتها، جریان حشدالشعبی و مقاومت را مقصر جلوه داد. دلیل اینکه چرا این اتفاق مشکوک در مقطع زمانی فعلی رخ داده را باید در یک سناریو و ماتریسی دید که به دنبال تطهیر آمریکاییها و فراموش کردن بحث خروج نظامیان آن از عراق است.
کارشناس غرب آسیا افزود: در رابطه با عراق و رویکرد آمریکاییها درباره این کشور باید این مساله همواره مدنظر باشد که آنها عراق را نه به لحاظ نظامی و نه سیاسی ترک نخواهند کرد. دلیل آن هم جایگاه ویژه عراق در معادلات ژئوپولیتیک و ژئواستراتژیک نظام بینالملل و منطقه غرب آسیاست. از این جهت هر تهدیدی از سوی مقامات آمریکایی برای بستن سفارت و امثالهم در عراق محدود به اظهارات و نقشههای سیاسی است. مقامات آمریکایی که از سال گذشته تاکنون تحت فشار مصوبه پارلمان و مطالبات مردمی با درخواست اخراج نظامیانشان از این کشور مواجه هستند، بعد از سفر نخستوزیر کاظمی به آمریکا، به دلیل توافقاتی که شکل گرفت این فشار را دوچندان حس کردند. از آنجا که آمریکاییها در صحنه نظامی- امنیتی به شدت تضعیف شده و توان و مشروعیت مقابله با نیروهای عراقی را ندارند، با اتخاذ رویکرد سیاسی- امنیتی در صحنه عراق به دنبال نهادینه کردن این گزاره هستند که خروجشان از عراق محدود به نظامیانشان نخواهد بود.
مدیر گروه مطالعات غرب آسیا در مؤسسه ابرار معاصر گفت: آمریکا با مطرح کردن بستن سفارتش در عراق به دنبال این است مصوبه پارلمان و راهبرد مقاومت را درباره اخراج نظامیانش کمرنگ کند و اجرای این مطالبه را به منزله پایان همکاری سیاسی و اقتصادی عراق و آمریکا معرفی کند. در این چارچوب نخستوزیر عراق هم به همراه برخی گروههای سیاسی با برجسته کردن نیازهای عراق به آمریکا خواسته یا ناخواسته به بازیگری در این صحنه میپردازند. آجورلو در پاسخ به این پرسش که چرا مصطفی الکاظمی به نقشآفرینی در این صحنه پرداخته است؟ گفت: واقعیت این است که نخستوزیر عراق در روزهایی که باید به مسائلی مثل انتخابات یا بهبود وضعیت اقتصاد و حتی مسائل مربوط به بهداشت و کرونا بپردازد، ترجیح میدهد ضعف عملکردش را در لوای اقداماتی از این دست پوشش دهد. این در حالی است که به لحاظ تکنولوژیک و نیازهای اقتصادی عراق در دوره آقای عبدالمهدی با چین قرارداد مبسوطی تنظیم کرد که از سوی دولت فعلی نادیده گرفته شده است. این یعنی این بازی چندان هم ناخواسته و از روی عدم شناخت فضای سیاسی- بینالمللی نیست.
***
[سفارت آمریکا در عراق لانه جاسوسی و وجودش اهانت است]
«عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهور جهان عرب در مقالهای به تهدیدات آمریکا علیه عراق برای تعطیلی سفارتش در بغداد پرداخت و نوشت: اینکه مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا با برهم صالح، رئیسجمهور عراق و مصطفی الکاظمی، نخستوزیر این کشور تماس گرفته و تهدید به تعطیلی سفارت آمریکا در صورت استمرار شلیک موشکها کند، اوج وقاحت و باجخواهی و نقض آشکار عرف دیپلماتیک است. وی افزود: ما نمیدانیم چگونه صالح و کاظمی این جسارت پمپئو را پذیرفته و با او سخن میگویند، رفتار پمپئو به گونهای بوده که گویی نماینده عالی آمریکاست و صالح و کاظمی به عنوان کارمندان یا اتباع دولت آمریکا هستند، حال آنکه عرف و پروتکلهای دیپلماتیک چنین است که یک وزیر، وزیر همتای خود را مخاطب قرار دهد اما اینکه رئیسجمهور یک کشور دارای تمدن ۸ هزار ساله را تهدید کند، این یک اهانت و نقض تمام عرفهاست. به نوشته روزنامه «رأیالیوم»، عطوان با اشاره به اینکه ما موافق حملات موشکی به سفارتخانههای خارجی چه در عراق و چه هر کشور دیگری نیستیم، نوشت: البته به شرط آنکه سفارتخانهها به عرف دیپلماتیک پایبند بوده و در امور داخلی کشور میزبان دخالت نکنند اما سفارت آمریکا به لانه جاسوسی و کانون توطئه علیه یک کشور عربی مسلمان که همچنان در آشوب، فساد مالی و بیثباتی ناشی از تهاجم و اشغالگری آمریکا به سر میبرد، تبدیل شده است.
ارسال به دوستان
شورای امنیت از برگزاری جلسه در ارتباط با مناقشه میان آذربایجان و ارمنستان خبر داد
تداوم درگیریها در قرهباغ
گروه بینالملل: درگیریها پیرامون مناقشه قرهباغ بین نیروهای آذربایجان و ارمنستان در حالی ادامه دارد که ۲ طرف قصد عقبنشینی از مواضع خود را ندارند. روز گذشته وزارت دفاع منطقه خودمختار قرهباغ اعلام کرد روز دوشنبه 26 نفر از سربازان آن خودمختاری در درگیری با نیروهای ارتش جمهوری آذربایجان کشته شدند. قرهباغ که کنترل آن دست ارمنیهاست، مورد مناقشه ارمنستان و آذربایجان است و هر ۲ کشور یکدیگر را به آغاز حملههای مرزی و انجام حملات هوایی و توپخانهای متهم میکنند. به گزارش «وطن امروز»، «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان پیشتر گفته بود نیروهای ارتش جمهوری آذربایجان روز شنبه به منطقه قرهباغ حمله کردند و همزمان وزارت دفاع آذربایجان اعلام کرد نیروهای این کشور به حملات طرف ارمنی پاسخ دادند. از سوی دیگر، وزارت دفاع ارمنستان هشدار داد که در صورت لزوم از همه نوع تسلیحات نظامی، از جمله جنگندههای سوخو30 و موشکهای بالستیک اسکندر برای پاسخگویی به حملات جمهوری آذربایجان استفاده خواهد کرد. وزارت دفاع آذربایجان نیز با انتشار تصاویر هوایی از انهدام تانک و خودروهای زرهی ارمنستان در درگیریها هشدار داد که در صورت ادامه حملات از سوی ارمنستان، نیروهای جمهوری آذربایجان نیز حملات متقابل انجام خواهند داد. بر اساس آخرین اخبار از درگیریها، نیروهای ارتش جمهوری آذربایجان با پیشروی در بخشهایی از منطقه مورد مناقشه کنترل تعدادی از روستاهایی را که پیش از این از دست داده بودند به دست آوردند. این سنگینترین درگیری میان ۲ طرف از سال 2016 است و نگرانیها را درباره ثبات در منطقه قفقاز جنوبی که کریدور خطوط لوله حامل نفت و گاز به بازارهای جهانی است، افزایش داده است.
* جلسه شورای امنیت درباره قرهباغ
به دنبال تشدید درگیریها میان نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قرهباغ که تاکنون دهها کشته و زخمی بر جای گذاشته است، اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در یک نشست اضطراری که به درخواست آلمان و فرانسه برگزار میشود، به بحث و تبادل نظر درباره درگیری نظامی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان میپردازند. در همین ارتباط سازمان ملل در واکنش به ادعای مقامات ارمنستانی مبنی بر اعزام نیروهای شبهنظامی توسط ترکیه به منطقه مورد مناقشه قرهباغ برای حمایت از آذربایجان، اعلام کرد که این سازمان نمیتواند مستقلا گزارشها درباره دخالت ترکیه در دور جدید تنشهای نظامی در منطقه قرهباغ کوهستانی را تایید یا تکذیب کند. استفان دوجاریک در این باره توضیح داد: «ما هیچ اطلاعاتی درباره صحت این ادعا و بسیاری دیگر از ادعاها که مطرح میشود، نداریم. ما هیچ راهی هم برای بررسی آنها نداریم».
* ادامه واکنشهای جهانی به مناقشه قرهباغ
دولت چین در واکنش به درگیری نیروهای آذربایجان و ارمنستان، حفظ صلح و ثبات در منطقه را به نفع همه کشورهای منطقه از جمله آذربایجان و ارمنستان دانست. در همین حال کشورهای منطقه از جمله ازبکستان نسبت به این مناقشه و پیامدهای آن ابراز نگرانی کردند. از سوی دیگر کشورهای افغانستان و پاکستان حمایت خود را از جمهوری آذربایجان در این جنگ اعلام کردند.
ارسال به دوستان
ترامپ دیروز خبر معاونشدن دخترش را تکذیب کرد
برگزاری اولین مناظره ترامپ - بایدن
گروه بینالملل: نخستین مناظره انتخاباتی جو بایدن و دونالد ترامپ بامداد امروز برگزار شد و عملا امکان پرداختن به آن در شماره امروز چهارشنبه روزنامه فراهم نبود. با این حال اما حواشی انتخابات آمریکا همچنان بر متن این انتخابات غلبه دارد. دموکراتها هم دیروز تلاش فراوانی کردند تا خبر فرار مالیاتی ترامپ در چند سال گذشته را در صدر اخبار آمریکا نگه دارند. یکی از موضوعاتی که کارشناسان دموکرات در تلویزیونهای آمریکایی دیروز به آن پرداختند، یادآوری جزای فرار از مالیات در قوانین آمریکا بود که به گفته یکی از کارشناسان سیانان 5 سال زندان است. به عبارت دیگر ترامپ اگر به عنوان رئیسجمهور انتخاب نشود، قضات آمریکایی میتوانند وی را به دلیل فرار مالیاتی تحت پیگرد قرار داده و به زندان بیندازند. با توجه به کینهای هم که دموکراتها از وی به دل گرفتهاند بعید است بایدن تلاشی برای آزادی وی انجام دهد، بلکه برعکس به احتمال فراوان خود مشوق چنین دادگاهی خواهد بود.
* وکیل سابق ترامپ: داستان مالیات آغازی بر پایان او است
«مایکل کوهن» وکیل سابق دونالد ترامپ و کارچاقکن دیرینهاش که کینه عمیقی از ترامپ دارد هم در مصاحبه جدیدی گفته است رئیس سابقش در حال بیاثر کردن دروغها در موشکافی معاملات مالی خود است. کوهن در مصاحبهای با یاهونیوز به دنبال انتشار اطلاعاتی درباره اظهارنامه مالیاتی ترامپ در نیویورکتایمز گفت: بزرگترین ترس رئیسجمهور این است که در نهایت به خاطر خودداری از پرداخت مالیات درآمد فدرال برای حدود یک دهه، با جریمه یا مجازات دیگری مواجه شود. وی به این خبرگزاری گفت: بزرگترین ترس او این است که در نهایت با یک صورتحساب مالیاتی عظیم، مجازاتهای کلاهبرداری، جرایم و احتمالا تقلب مالیاتی روبهرو شود. کوهن ادامه داد: سوابق مالی دونالد ترامپ، برای درک عمق فساد و جرائم وی، مانند نرمافزار «روزتا استون» عمل میکند. هر چه بیشتر گشوده شود، آن هم گشودهتر خواهد شد. به همین دلیل هم هست که ترامپ به سختی جنگیده تا این موضوع را پنهان نگه دارد. وکیل سابق ترامپ همچنین گفت افشاگریهای جدید از اظهارنامههای مالیاتی رئیسجمهوری آمریکا میتواند آغازی بر پایان او باشد.
* ایوانکا معاون پدرش میشود؟
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا دیروز در آستانه نخستین مناظره خود با جو بایدن به انتشار برخی اخبار درباره تعیین دخترش به عنوان معاون رئیسجمهور واکنش نشان داد. پیشتر رسانههای آمریکایی از قبیل سیانان گزارش داده بودند رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۱۶ قبل از پیروزی در انتخابات قصد داشته دخترش ایوانکا را به عنوان معاون خود معرفی کند. «ریک گیتس» معاون رئیس سابق ستاد انتخاباتی ترامپ این مساله را در کتابی که قرار است بزودی چاپ شود فاش کرده است. مطابق ادعاهای این کتاب، ترامپ درباره معاونی که قصد داشته انتخاب کند گفته است: فکر میکنم معاونم باید ایوانکا باشد. نظرت درباره اینکه ایوانکا معاونم شود چیست؟ گیتس نوشت: همه ما اینقدر از ترامپ شناخت داشتیم که دهانهایمان را ببنیدیم و نزنیم زیر خنده. ترامپ در ادامه گفته است: ایوانکا هم باهوش است و هم فهمیده و هم زیبا، مردم هم دوستش خواهند داشت. انتشار این خبر و جنجالها در آمریکا سبب شد دونالد ترامپ در پیام توئیتری دیروز خود به آن واکنش نشان دهد. ترامپ در این پیام نوشت: «رسانه اخبار جعلی، سیانان حالا دارد واقعا این گزارش را منتشر میکند که من میخواستم با دخترم ایوانکا به عنوان معاون رئیسجمهور در انتخابات 2016 رقابت کنم». رئیسجمهور آمریکا افزود: «این خبر غلط و کاملا مسخره است. این افراد سیانان انسانهای مریض هستند». تکذیب توئیتری خبر تلاش ترامپ برای تعیین دخترش به منصب معاونت ریاستجمهوری در شرایطی انجام شده که از ابتدای ریاستجمهوری او، به دلیل عضویت دختر و دامادش به عنوان مشاور او در کاخ سفید، بارها درباره حضور اعضای خانواده ترامپ در مناصب مهم دولتی انتقاد شده است.
* فاصله ۵ درصدی ترامپ با بایدن پیش از مناظره اول
دیروز در آستانه نخستین مناظره انتخاباتی آمریکا نظرسنجیها از پیشتازی جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در برابر دونالد ترامپ، رئیسجمهور کنونی این کشور حکایت داشت. این نظرسنجی که بهصورت مشترک توسط وبگاه هیل و مؤسسه تحقیقاتی هریس انجام شده و نتایج آن شامگاه دوشنبه منتشر شد، نشان میدهد بایدن با اختلاف ۵ درصدی در سطح ملی و کل ایالتهای آمریکا از ترامپ پیش است. به نوشته هیل، بر اساس این تحقیق، بایدن پیش از برگزاری نخستین مناظره انتخاباتی، از حمایت ۴۵ درصدی مردم آمریکا برخوردار بوده و ترامپ نیز با ۴۰ درصد آرا، پشت سر او قرار داشته است. پیش از این نظرسنجیهای ۲ دانشگاه آمریکایی نشان میداد بایدن با اختلاف ۱۰ درصدی در سطح ملی و کل ایالتهای آمریکا از ترامپ پیش است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
افشاگری درباره زندانهای بحرین
علی حسین الحاجی، بازداشتی بحرینی بخشی از تخلفات کادر پزشکی درمانگاه زندان مرکزی «جو» و تبانیشان با مدیریت زندان را فاش کرد. ابتسام الصائغ، فعال حقوقی بحرینی به نقل از الحاجی که به ۱۰ سال زندان محکوم است، گفت: بازداشتیها در این زندان از درمان محرومند، کادر پزشکی در تبانی با وزارت کشور بحرین از معاینه بازداشتیهای شکنجه شده خودداری میکنند و بازداشتیها با اهمال عمدی این کادر روبهرو هستند. الصائغ ادامه داد: قوانین بینالمللی، حق مراقبتهای بهداشتی را تضمین کرده اما بازداشتیهای زندان جو فاقد اختیار هستند و مراقبتهای بهداشتی آنها بسته به موافقت طرفهای اجرایی دارد؛ این طرف اجرایی، وزارت کشور است که بر زندانها در بحرین نظارت دارد. وی افزود: سازمانهای حقوق بشری محلی باید از وزارت کشور بخواهند وضعیت بد کنونی در درمانگاه زندان جو را سروسامان دهد، زیرا زندگی بازداشتیها را در معرض خطر قرار داده است. کادر پزشکی در این درمانگاه با مقامات در اجرای سیاست تنبیه جمعی علیه بازداشتیها همراه شده است. سیاست وزارت کشور در تمایز میان بازداشتشدگان، عدم توزیع دارو و امتناع از انتقال افراد به درمانگاههای خارج از زندان به این شرایط بیشتر دامن زده است.
***
معارض عربستانی:
آلسعود عربستان را اشغال کرده است
حمزه الشاخوری از معارضان و فعالان سیاسی عربستانی با بیان اینکه عربستان به دست آلسعود اشغال شده است، گفت: هیچ گروهی همچون معارضان حس میهندوستی ندارند اما مناسبتی که آلسعود به نام «روز ملی» جشن میگیرد، ارتباطی به عربستان ندارد. الشاخوری به شبکه احرار گفت که آلسعود در طول دههها و قرنهای گذشته علیه ساکنان شبهجزیره عربی از طوائف و گروههای مختلف دست به انواع جنایتها زده و از قرن هجدهم میلادی که در عربستان بر مسند قدرت تکیه زده، روی خون و اجساد ساکنان عربستان بنا شده است. معارض عربستانی تأکید کرد آلسعود در طول سالهای حکمرانی خود، عربستان را نابود کرده و ثروتش را به تاراج برده و با هویت دینی و تاریخی و فرهنگیاش به جنگ برخاسته است. به گفته وی، دولت سعودی با جذب روحانیون همسو با خود، آنها را بر منبر رسول خدا گماشت و از زبان آنها مدام القا میکند این حکومت باید پابرجا بماند، چرا که به ادعای آنها توانسته دستاوردهای بزرگی برای عربستان به ارمغان بیاورد و ثبات و امنیت را برقرار کند.
***
انفجار خونین مین در افغانستان
در انفجار یک مین در ولایت دایکندی ۱۴ غیرنظامی جان باختند. طارق آرین، سخنگوی وزارت کشور افغانستان با تایید این خبر گفت: این انفجار دیروز در منطقه دشت سلیمان شهر کجران ولایت دایکندی رخ داده است. گلآقا سجادی، سخنگوی فرماندهی پلیس دایکندی نیز درباره این انفجار گفت: این واقعه حوالی ساعت 9 صبح دیروز در روستای «کاریز» شهرستان کجران رخ داده است. وی افزود: این انفجار 14 کشته بر جای گذاشت که شامل 7 زن، ۵ کودک و ۲ مرد میشود. به گفته او، در این انفجار ۳ کودک نیز زخمی شدهاند. سخنگوی فرماندهی پلیس دایکندی گفت این رویداد ناشی از برخورد یک خودروی لندکروز با یک حلقه مین کنارجادهای بوده است. به گفته وی، این خودرو 17 سرنشین داشته و از روستای کاریز به سمت مرکز کجران در حرکت بوده است.
***
آتشسوزی مهیب در کالیفرنیا
در پی تداوم آتشسوزیها در ایالت کالیفرنیا، گاوین نیوسام، فرماندار این ایالت در «ناپا»، «سونوما» و «شاستا» اعلام وضعیت اضطراری کرد. روزنامه آمریکایی «لسآنجلس تایمز» در این باره گزارش کرد تلفات جدیدترین دور از آتشسوزیهای کالیفرنیا روز دوشنبه افزایش یافت و 3 مورد فوتی در شهر شاستا و تخریب چندین ساختمان در این منطقه گزارش شد و هزاران نفر نیز مجبور به ترک خانههای خود شدند. گزارش رسانههای آمریکایی حاکی از آن است که آتش موسوم به «گلس فایر» (Glass Fire)، بیش از ۶۶ هزار جریب از اراضی شهرهای ناپا و سونوما را سوزانده است و آتش موسوم به «زاگ فایر» (Zogg Fire) نیز ۳۱ هزار جریب از مناطق شهر شاستا را دربرگرفته است.
***
ساف: دبیرکل اتحادیه عرب فوراً استعفا کند
صائب عریقات، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) به اظهارات اخیر احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در ارتباط با توافق سازش امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد. اخیرا دبیرکل اتحادیه عرب در اظهاراتی توافق عادیسازی روابط بین امارات و رژیم صهیونیستی را ستوده و در عین حال مدعی شده بود که این توافقنامه باعث توقف طرح الحاق اراضی فلسطین شده که این یک اتفاق مهم است. عریقات در واکنش به این ادعا گفت ابوالغیط آشکارا نگرش «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در قبال توافق بحرین و امارات با تلآویو را تأیید کرده است و این بدان معناست که او با قرار گرفتن قدس شرقی اشغالی، مسجدالاقصی و کلیسای «رستاخیز» تحت حاکمیت تلآویو موافق است. وی افزود: «این به معنای چراغ سبز نشان دادن به آن دسته کشورهای عربی است که به دنبال سازش مجانی با اسرائیل و ایجاد ائتلاف امنیتی و نظامی با آن هستند یا به عبارتی دقیقتر، ابوالغیط خود بخشی از نقض میثاق، تصمیمات و طرح صلح عربی شده است». طبق این گزارش، عریقات با بیان اینکه احمد ابوالغیط اعتبار خود را از دست داده و دیگر نمیتواند دبیرکل اتحادیه عرب باشد، بر لزوم استعفای فوری او تأکید کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|