|
تداوم آلودگی هوا در کشور تا نیمه آبانماه
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: بر اساس پیشبینیهای انجام شده تا نیمه آبانماه در کشور با جو پایدار و آلودگی هوا مواجه هستیم اما انتظار میرود پس از آن نفوذ سامانههای بارشی به مناطق مختلف ایران بیشتر شود. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا گفت: از روز چهارشنبه (۷ آبان) تا اواسط هفته آینده شرایط پایداری جو را در کشور خواهیم داشت که سبب آلودگی هوا در شهرهای صنعتی و پرجمعیت میشود.
ارسال به دوستان
«وطنامروز» از مطالبات وزارت بهداشت برای مهار کرونا گزارش میدهد
سلامت منتظر دولت
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا: برنامههای جامعی برای قطع زنجیره انتقال کرونا وجود دارد ولی دولت همراهی نمی کند
گروه اجتماعی: بررسی اظهارات مسؤولان وزارت بهداشت نشان میدهد دولت توجه چندانی به بسیاری از برنامههای این وزارتخانه برای مقابله با کرونا نمیکند.
به گزارش «وطن امروز»، ۴ روز بعد از انتقادات کمسابقه وزیر بهداشت از اجرا نشدن برنامههای وزارت بهداشت، رهبر انقلاب سلامت را اولویت کشور و وزارت بهداشت را محور برنامههای مقابله با کرونا دانستند. بررسی اظهارات سعید نمکی نشان میدهد دولت در حوزه تامین مالی، پرداخت سهم وزارت بهداشت از مبلغ برداشتی از صندوق توسعه ملی، استخدام نیروی انسانی و سیاستگذاری برای قطع زنجیره انتقال «کووید-19» اختلاف شدیدی با وزارتخانه بهداشت دارد. وزیر بهداشت از همان تیرماه و بعد از مخالفت گسترده برای بازگشاییها، اعلام کرد تحت فشار است. سعید نمکی اواسط تیرماه گفت: ما میدانستیم بازگشاییها آمارها را بالا میبرد؛ این جهل ما نبود، این ضعف اقتصاد ما بود که ما را به زانو درآورد. اگر بیشتر از این به ما فشار بیاید من هم مجبورم حرفهایی بزنم که خارج از اندیشه بعضیها است.
جالب اینکه وی 29 مهرماه بار دیگر تهدید کرد ناگفتهها را خواهد گفت. قطعا مخاطب نمکی بدنه دولت است. بازخوانی اظهارات وی نشان میدهد وزارت بهداشت در حوزه تصمیمگیری و اجرا اختلافنظر بسیاری با بدنه دولت دارد.
وزیر بهداشت هفته پیش گفته بود: یکی از دردهای درونم این است که نمیتوان اپیدمی را با خواهش جمع کرد، طرف بمب ویروس است و وقتی به او میگوییم چرا ماسک نزدی، میگوید به کرونا اعتقاد ندارم! چند وقت است داریم التماس میکنیم اما کدام یک از پروازهای ما منطبق با پروتکلهای بهداشتی است؟ نمیدانم چه کسی باید اینها را حل کند. چند ماه است که داریم خواهش میکنیم؟ چقدر من و همکارانم باید التماس کنیم؟ کجای دنیا وزیر بهداشت و پرسنل بهداشت و درمان دارند التماس میکنند.
وزیر بهداشت اضافه کرد: در کشورهایی که در جمع کردن اپیدمی توفیق حاصل کردند، وزیر بهداشت مینویسد و میخواهد و همه مکلف به اجرا هستند، اینجا وزیر بهداشت تمنا میکند، خواهش میکند و زانو میزند اما کسی گوش نمیدهد. کدام یک از اتوبوسهای ما منطبق با اصول پروتکلهای بهداشتی است؟ در تهران اعلام کردهایم داخل شهر منبع توسعه ویروس است چرا که با جهشهایی که ویروس داشته، قدرت سرایتش ۱۰ برابر شده است. گفتند تا پایان اردیبهشت اتوبوس اضافه میشود اما یک اتوبوس هم اضافه نشد. اعلام شد هر کس ماسک نزند جریمه میشود، من 4-3 روز قبل در خیابان تماشا کردم که ۴۰ درصد افرادی که در اتوبوس بودند ماسک نزدهاند، آیا میتوان به این صورت عفونت را جمع کرد؟ فقط من و همکارانم باید ته رودخانه جنازه و زخمی جمع کنیم؟ کرونا بیماریای است که نه دارو دارد و نه واکسن و فقط راهش پیشگیری و فاصلهگذاری است. از عالمترین دانشمند ویروسشناس بپرسید این ویروس چه زمانی تمام میشود، میگوید نمیدانم. بپرسید چه زمانی دارو پیدا میکند، میگوید نمیدانم، اما میگوید یک چیز را میدانم که این ویروس با پیشگیری قابل کنترل است. پیشگیری هم شامل فاصلهگذاری، ماسک، شستن دست و... است.
وزیر بهداشت گفت: ما این ضعف را که ضعف بزرگی است، داریم. یعنی ضعف عدم حمایت از اجرای پروتکل و ضعف عدم ایستادن مقابل پروتکلشکن و قانونشکن و برخورد با آنها. عده زیادی از مردم گوش میدهند اما عدهای هم گوش نمیدهند.
اظهارات وزیر بهداشت نشان میدهد دولت در اجراییات و حتی تصمیمگیری برای اعمال محدودیتهای بیشتر مشکلات بسیاری دارد. اما مهمترین گلایه وزیر این بود که به دستورات این وزارتخانه توجه چندانی نمیشود تا جایی که وی باید التماس کند. مقام معظم رهبری در جلسه اخیر ستاد مقابله با کرونا به طور مستقیم به این مساله اشاره کردند و وزارت بهداشت را محور تصمیمگیری در این باره دانستند.
* پوستاندازی مدیریتی برای مقابله با کرونا در کشور
کارشناسان معتقدند اگر دولت دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا را به خوبی اجرا کند مسیر عبور از بحران بیماری «کووید-19» آسان میشود. عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: وزارت بهداشت برنامههای اصولی و دستورالعملهای کارشناسیشدهای را برای مهار بیماری «کووید-19» به مسؤولان اجرایی کشور ارائه کرده است که دولت باید سفت و سخت آن را اجرا کند. مینو محرز در گفتوگو با «وطن امروز» به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اجرای تصمیمگیریها برای مقابله با بیماری «کووید-19» با محوریت وزارت بهداشت اشاره کرد و اظهار داشت: وزارت بهداشت قبلا پیشنهادهایی به دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا برای جلوگیری از شیوع گسترده این ویروس ارائه کرد اما دولت در اجرای آنها ضعیف عمل کرد. وی با بیان اینکه پس از دیدار اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا با رهبرانقلاب، تصمیمات با محوریت وزارت بهداشت انجام میشود و دورکاری نیمی از کارکنان دولت همچنین محدودیتهایی در برخی استانها اعمال شده است، افزود: چنانچه از ابتدا وزارت بهداشت محور اصلی تصمیمات قرار میگرفت اکنون به چنین روزی دچار نمیشدیم و چهبسا زنجیره شیوع این ویروس در کشور قطع میشد، چرا که متولی سلامت و بهداشت مردم وزارت بهداشت و درمان است و با پوستاندازی مدیریتی و همکاری مردم میتوان بر این بیماری غلبه کرد. عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیردار ایران خاطرنشان کرد: در ماههای پیش به دلیل وجود تصمیمات چندگانه متاسفانه سیاستگذاریهای وزارت بهداشت در مدیریت این بیماری به حاشیه رفت و چه بسا خیلی از برنامهها و پیشنهادهای مدیران این وزارتخانه برای مهار بیماری «کووید-19» شکل اجرایی به خود نگرفت. محرز با بیان اینکه دولت باید در اجرای رعایت همگانی پروتکلهای بهداشتی برای مهار ویروس کرونا با قدرت وارد عمل شود، افزود: هر اقدامی در جهت مهار بیماری «کووید-19» باید با هماهنگی دستگاهها و البته با محوریت وزارت بهداشت و درمان انجام شود تا نتیجه کار بخوبی حاصل شود. عضو ستاد ملی مقابله با کرونا به ناکارآمدی دولت آمریکا در مهار بیماری «کووید-19» و آمار بسیار بالای جانباختگان در این کشور اشاره کرد و افزود: کشوری که مدعی پیشرفته بودن است به دلیل بیتوجهی دولت و شخص رئیسجمهورش به تبعات چنین بیماری مرگباری، اکنون بالاترین آمار جانباختگان و مبتلایان را در بین کشورهای دنیا داراست. محرز با بیان اینکه بهرغم ایجاد محدودیتها همچون تعطیلی تالارها، رستورانها، اماکن ورزشی و... اما بعضا مشاهده میشود که برخی از این صنوف هنوز فعالیت میکنند، گفت: در چنین شرایطی است که دولت باید سفت و سخت با خاطیان برخورد کند. وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود جریمه خاطیان بدون ماسک و ایجاد محدودیتها همچنان برخی ماسک نمیزنند یا از قوانین و مقررات سرپیچی میکنند، گفت: مسؤول اجرایی کشور دولت است، بنابراین دولت باید با هر فردی که پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای فیزیکی را رعایت نمیکند طبق مقررات برخورد جدی و او را جریمه کند.
* واکسن فعلی کرونا ماسک است
عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا، از ماسک به عنوان واکسن حال حاضر مقابله با ویروس «کووید-۱۹» نام برد.
رضا ملکزاده با اشاره به روند رو به افزایش موارد ابتلا به کرونا در خانوادهها، به مهر گفت: با توجه به در پیش بودن روزهای سرد سال، اگر نخواهیم پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیریم، باید منتظر افزایش تلفات کرونا در کشور باشیم. وی در ادامه خطر انتشار ویروس در فضاهای بسته را گوشزد کرد و افزود: با سرد شدن هوا، در و پنجرهها بسته میماند و همین مسأله میتواند به انتشار و انتقال ویروس در فضاهای بسته منجر شود. لازم است در محیطهای سربسته حتما از تهویه مناسب استفاده شود، ضمن اینکه باید پنجرهها را در زمانهای مختلف باز نگه داشت تا به جابهجایی هوای سالم محیط بسته کمک کند. عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا، با تاکید بر گسترش فعالیت مراکز ۱۶ ساعته برای خدمت به بیماران کرونایی، گفت: تسریع انتقال افراد مشکوک به کرونا به مراکز ۱۶ ساعته، میتواند از افزایش موارد ابتلا و انتقال ویروس به دیگران جلوگیری کند.
ملکزاده در ادامه به افرادی که بیماری زمینهای دارند، هشدار داد و گفت: بیماران قلبی، دیابتی، سرطانی، دیالیزی و کسانی که فشارخون دارند و همچنین افراد بالای ۶۵ سال، باید بیشتر از دیگران مراقب کرونا باشند. وی با عنوان این مطلب که زمان نابودی این ویروس به طور دقیق مشخص نیست، گفت: آنچه مسلم است اینکه حداقل تا یک سال آینده باید با این ویروس زندگی کنیم.
ملکزاده با اشاره به اینکه برای دسترسی به واکسن این بیماری فعلا باید منتظر ماند، افزود: بهترین واکسن در حال حاضر، استفاده صحیح از ماسک است. این ماسک میتواند ما را تا حدود زیادی در مقابل این ویروس محافظت کند، به شرطی که همراه با ماسک، پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی را هم رعایت کنیم.
***
[تعداد فوتیهای روزانه دوباره اوج گرفت]
جدیدترین آمارهای کرونایی نشان میدهد روند افزایشی مرگومیر ناشی از «کووید-۱۹» همچنان ادامه دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت بعدازظهر دیروز (پنجم آبان ۹۹) به ارائه گزارشی از وضعیت کرونا در کشور پرداخت و اظهار داشت: در شبانهروز گذشته ۵۹۶۰ بیمار جدید کرونایی در کشور شناسایی شدند که با احتساب آمار قبلی، مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۵۷۴ هزار و ۸۵۶ نفر رسید. وی با اعلام اینکه از ظهر روز یکشنبه تا ظهر امروز (دوشنبه) ۳۳۷ بیمار کرونایی جان خود را از دست دادند، گفت: مجموع جانباختگان کرونا در کشور به ۳۲ هزار و ۹۵۳ نفر رسید. سیماسادات لاری با اعلام اینکه تاکنون ۴۵۹ هزار و ۲۵۰ نفر از بیماران کرونایی بهبود یافته یا از بیمارستانها مرخص شدهاند، افزود: حال ۴۹۸۲ نفر از بیماران «کووید-۱۹» وخیم است. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۷۵۳ هزار و ۳۵۷ مورد آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. لاری افزود: در حال حاضر استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویهوبویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحالوبختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز و استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستانوبلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت همچنین از اعلام وضعیت فوق قرمز کرونا در ۴۳ شهرستان کشور خبر داد. سیماسادات لاری درباره وضعیت کرونا در استانهای کشور، گفت: ۱۷۵ شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارند ولی ۴۳ شهرستان را فوق قرمز و بحرانی اعلام کردیم که تعداد بستریشدگان و وضعیت شیوع در آنها با شاخصهایی که محاسبه میشود، بسیار بیشتر است. وی افزود: در استانهایی که پتانسیل این را دارند کانون انفجاری باشند، مانند تهران، دماوند و ورامین مانند اسفند ۹۸ باید محدودیت بیشتری لحاظ شود و اگر از طرف هموطنان همکاری نشود، ممکن است شهرستانهای بیشتری دچار این وضعیت خطرناک شوند. البته اعمال محدودیتهای جدی قطعا کسبوکار و زندگی روزمره مردم را دچار اخلال خواهد کرد. سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه گفت: به دلیل محدودیتهایی که در شهرهای قرمز یا بحرانی ایجاد شده، کمیته مرکزی نظارت بر آنها تشکیل شده که متشکل از تمام اصناف است و امنیت نظامی و اجتماعی را رعایت میکند اما لازم است خود مردم هم این مساله را جدی بگیرند. در حال حاضر در تهران کارکنان ۵۰ درصد دور کار هستند و اگر مساله بیماری بحرانیتر شود ممکن است تصمیم جدیتری بگیریم.
ارسال به دوستان
تعدیل یا حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی؛ راهکار ریشهای خروج از بحران انسولین
انسولین هست زیاد هم هست
گروه اجتماعی: وزارت بهداشت سرانجام اعلام کرد با توزیع انسولین دولتی در داروخانهها پرونده کمبود انسولین در کشور بسته میشود.
به گزارش «وطن امروز»، با وجود اعلام گمرک مبنی بر افزایش میزان واردات انسولین به کشور نسبت به سال گذشته اما همچنان شاهد مشکلات نیازمندان به انسولین هستیم. به گفته بسیاری از کارشناسان، عدم مدیریت برای توزیع انسولین موجب ایجاد چنین مشکلاتی شده است.
محمدرضا شانهساز، رئیس سازمان غذا و داروی ایران در اوایل هفته جاری گفت: محموله جدید انسولین قلمی وارد کشور شده و از امروز(دیروز ۵ آبان) توزیع آن شروع میشود. یک محموله هم از یک کمپانی دیگر بزودی وارد کشور میشود. تلاش میکنیم تعداد رقبای خارجی عرضهکننده انسولین قلمی را در کشور زیاد و قیمت تمامشده آن را در ایران ارزان کنیم تا قیمت آن (از نظر یورویی) در سطح قیمت کشورهای دیگر به ایران عرضه شود.
وی ادامه داد: مشکلی که از گذشته وجود داشته، این است که انسولین قلمی از طرف کمپانی عرضهکننده، از نظر نرخ یورویی خیلی گرانتر از کشورهای دیگر به ایران عرضه میشود. کمپانیهای تولیدکننده انسولین نباید این دارو را در زمانی که ایران در شرایط تحریم است، گرانتر بفروشند، بنابراین با اقدامات انجامشده و ایجاد رقابت بین کمپانیهای عرضهکننده انسولین به بازار ایران، قیمت یورویی واردات آن را کاهش دادهایم و از این پس محمولههای انسولین وارداتی با قیمتی حدود نصف قیمت قبلی وارد کشور میشود و به طور قطع قیمت آن برای مصرفکننده و بیمهها نیز کاهش مییابد.
دولت سعی دارد با تخصیص انسولین قلمی بر اساس کد ملی به کمبود این دارو پایان دهد اما دکتر اکبر عبداللهی اصل، مدیرکل اسبق داروی سازمان غذا و دارو حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را تنها راهکار ریشهای خروج از بحران فعلی میداند.
دکتر عبداللهیاصل، استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیرکل اسبق داروی سازمان غذا و دارو در گفتوگو با «وطن امروز»، در ارتباط با علت کمبود انسولین در کشور گفت: در فهرست رسمی دارویی کشور، انسولینهای کوتاهاثر رگولار، اسپارت و گلولیزین، انسولینهای متوسطالاثر مثل انپیاچ و انسولینهای طولانیاثر مثل دتمیر و گلارژین وجود دارد. پایه انسولین مصرفی کشور همگی وارداتی بوده و فقط انسولینهای رگولار و انپیاچ، قدیمیتر بوده و به صورت ویال توسط یکی دو شرکت داخلی به بازار ارائه میشوند. انسولینهای کوتاهاثر جدید و انسولینهای طولانیاثر توسط ۲ شرکت نوونوردیسک و سنوفی به صورت قلم تزریقی به کشور وارد میشوند.
وی در ادامه عوامل زیر را به عنوان علتهای کمبود انسولین در کشور عنوان کرد:
1- سیاستهای تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی و اعمال فشار و ایجاد بروکراسی زیاد برای محدود کردن این نوع ارز مصرفی درباره انسولین
2- انعقاد قرارداد یک شرکت داخلی برای انتقال فناوری تولید قلم از چین و فشار به وزارت بهداشت برای محدود کردن واردات
۳- خروج انسولین از کشور به علت تفاوت قیمت بیش از ۵ برابری در کشورهای همسایه (قاچاق معکوس)
۴- رخنه جریانی در وزارت بهداشت که قلم انسولین را کالای لوکس میداند و معتقد است دیابتیها باید از داروها و سرنگهای نیم قرن پیش استفاده کنند.
* تخصیص انسولین با کد ملی تفاوتی ایجاد نمیکند
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در رابطه با تخصیص انسولین با کد ملی، اظهار کرد: در مدیریت یارانه در زنجیره تأمین پرداخت، در ابتدای زنجیره، اتلاف منابع به مراتب بیشتری دارد نسبت به وقتی که یارانه به انتهای زنجیره (بیمار) پرداخت میشود.
وی عنوان کرد: وزارت بهداشت این قانون بدیهی را رها کرده و یارانه خود به صورت ارز ۴۲۰۰ تومان را در ابتدای زنجیره تأمین پخش میکند و بعد با ابزارهای نظارتی مختلف بیماران را تحت فشار میگذارد. هماکنون اکثریت بیماران دارو را با دفترچه بیمه دریافت میکنند و بین دفترچه آنها و کد ملیشان ارتباط یکبهیک برقرار است؛ اگر قرار بود کد ملی مانع قاچاق شود تا الان دفترچه مانع این کار شده بود.
* بیمهها مکمل سیاست تعدیل ارز ۴۲۰۰ تومانی
عبداللهیاصل در ادامه گفت: قطعا حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی یا تعدیل آن به نرخهای نزدیکتر به بازار آزاد، راهحل بهتری است ولی تبعات زیادی درباره کاهش بهرهمندی رانتخواران از این نوع ارز وجود دارد و آنها با هر ابزاری سعی میکنند با مظلومنمایی و دلهرهپراکنی در نهادهای قانونگذاری که وااسفا داروی بیماران گران میشود، این اتفاق نیفتد. وی ادامه داد: نیاز کشور به انسولینهای گلارژین و اسپارت در حدود ۲۰ میلیون عدد است که در حدود ۱۰۰ میلیون دلار ارزبری دارد. اگر مابهالتفاوت ارز آزاد و دولتی را حساب کنیم، دولت فقط برای انسولین مبلغ ۲۵ هزار میلیارد ریال یارانه میدهد. در صورت آزادسازی نرخ ارز و تخصیص مابهالتفاوت به بیمهها اگر چه قیمت این دارو از ۳۵۰ به ۱۵۰۰ هزار ریال تغییر مییابد ولی بیمهها امکان پوشش ۱۴۵۰ هزار ریال از این قیمت را دارند؛ فقط کافی است بیمه روش پوشش خود را تغییر دهد؛ این کار یک بار در سال ۹۲ افتاده و بیمهها روش سازگاری با آن را دارند.
* تولید در انتظار حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: وقتی قیمت ارزی واقعی شد، برای تولیدکنندگان واقعی نیز این فرصت فراهم میشود که با قیمتهای واقعیتر با رقبای خود در بازار رقابت کنند. هماکنون با حمایت ارزی غلط قیمت این دارو پایینتر نگه داشته شده و تولیدکنندگان واقعی چون حدود ۵۰ درصد از هزینههایشان قابل پوشش با ارز ۴۲۰۰ تومانی است و بقیه مطابق تورم عمومی جامعه، امکان تولید قلم را ندارند. عبداللهیاصل گفت: در حال حاضر تولید قلم انسولین در کشور با قیمت زیر یک میلیون ریال هیچ توجیهی ندارد، در حالی که وارداتی آن با فشار نرخ ارز پایین نگه داشته شده است لذا کاملا مشخص است افرادی که به دنبال ثبات نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی هستند، نه دلشان به حال تولید واقعی میسوزد و نه مصرفکننده بلکه آنها واردکنندگان مواد اولیه چینی هستند که با بیشاظهاری قیمت ارزی، عملا سود خود را از مابهالتفاوت نرخ ارزی میبرند.
عبداللهیاصل اینگونه به انتقاد از مواضع مخالفان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت: در آزادسازی نرخ ارز فشار نقدینگی به واردکنندگان وارد میشود و صنعت با توجه به اینکه سهم کمتری از ارز دولتی دارد، مشکل نقدینگی کمتری دارد لذا باید به مدافعان ارز رانتی گفت شما که تا دیروز در ظاهر طرفدار تولید بودید چرا حالا سنگ واردکنندگان را به سینه میزنید، اتحادیه آنها تا حالا چندین بار اعلام کرده که خواهان آزادسازی نرخ ارز است.
* این تجربه موفقیت خود را اثبات کرده است
وی در ادامه به این شبهه منتقدان که «بار مالی افزایش قیمتها بر دوش مصرفکننده خواهد بود»، پاسخ داد: با توجه به اینکه این تجربه یک بار سال ۹۲ موفقیتآمیز بوده، با تخصیص مابهالتفاوت ارزی به بیمه و پوشش پلکانی بیمه مثل سال ۹۲ این امکان وجود دارد که فرانشیز تغییر نکند.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، وضعیت ۱۰ میلیون نفر از جمعیت کشور در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را اینگونه تشریح کرد: مهم این است که از این ۱۰ میلیون نفر چند نفر بیمار هستند. هزینه آدمهایی که بیمه نیستند مثل تورم سایر کالاهای مصرفیشان بالا میرود. همین الان که دارو نیست مگر بیماران پول داروهایی که بهصورت قاچاق تهیه میکنند را از بیمه میگیرند؟ برخی از مخالفان حذف ارز دارو یا تعدیل آن بحران بیمهای را هر چند وقت یکبار دستاویزی برای انتقادات خود میکنند. عبداللهیاصل درباره این بهانهجوییها گفت: عدم تخصیص مابهالتفاوت نرخ به بیمهها تنها ریسک آزادسازی است که در صورت هوشیاری مجلس به عنوان مدافع منافع مردم با یک مصوبه قابل انجام است و دولت نمیتواند سلیقهای عمل کند.
وی ادامه داد: تأمینکنندگان اصلی داروی کشور شامل صنایع داروسازی و شرکتهای واردات ثبتی دارو از کانال سندیکاهای خود بارها اعلام کردهاند منافع حاصل از آزادسازی ارز را به مضرات وجود آن ترجیح میدهند.
ارسال به دوستان
اخبار
افزایش 15 تا 20 برابری فوتیهای ناشی از کرونا در پایتخت
عضو شورای شهر تهران از افزایش 15 تا 20 برابری فوتیهای ناشی از کرونا در پایتخت طی هفتههای اخیر نسبت به اردیبهشتماه خبر داد و گفت: کارشناسان معتقدند آلودگی هوا میتواند یکی از دلایل این موضوع باشد. سید محمود میرلوحی در گفتوگو با فارس، درباره موضوع آلودگی هوا در پایتخت اظهار داشت: هر ساله در ۳ ماه آبان، آذر و اردیبهشت وارونگی دما اتفاق میافتد و عمده هوای ناسالم و خطرناک را در این ۳ ماه شاهدیم. وی افزود: در حال حاضر علاوه بر موضوع کرونا معضل آلودگی هوا نیز دردسرساز شده و هر دوی این مشکلها ریه شهروندان را نشانه گرفته و این مسأله بویژه برای افرادی که گرفتار بیماریهای زمینهای هستند حادتر است. عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در حال حاضر تعداد فوتیهای ناشی از کرونا در پایتخت به 150 الی 160 نفر رسیده که نسبت به اردیبهشتماه سال جاری که تعداد فوتیها به دلیل ابتلا به کرونا حداکثر 9 نفر بود 15 تا 20 برابر شده است. برخی کارشناسان معتقدند ارتباط آلودگی هوا و کرونا با یکدیگر میتواند از دلایل افزایش فوتیها باشد.
***
۳ کشته بر اثر سقوط بالابر در ایستگاه در حال ساخت مترو
سخنگوی آتشنشانی تهران از مرگ ۳ نفر در پی سقوط بالابر در یکی از ایستگاههای در حال ساخت مترو در تقاطع خیابان آزادی و نواب خبر داد. سیدجلال ملکی در گفتوگو با تسنیم با اعلام خبر سقوط مرگبار بالابر در ایستگاه در حال ساخت مترو در تقاطع خیابان آزادی و نواب اظهار کرد: ساعت 10:22 صبح دیروز یک مورد حادثه سقوط بالابر در تقاطع خیابان آزادی و نواب به سامانه 125 آتشنشانی تهران اعلام شد که بهسرعت آتشنشانان ۲ ایستگاه آتشنشانی به محل حادثه اعزام شدند. وی با اشاره به حضور آتشنشانان در مدت زمان 150 ثانیهای در محل حادثه افزود: در محل مذکور پیمانکار و کارگران در حال کار بودهاند که یک دستگاه بالابر متعلق به پیمانکار در حالی که بنا بر اطلاعات اولیه ۳ نفر در آن حضور داشتند، به پایین سقوط کرده بود.
ارسال به دوستان
کمدی شیطانی مکرون
علی آران: جوجهرجل کاخ الیزه، کارزار جدیدی را برای اثبات خود در قامت یک رهبر اروپایی آغاز کرده که مثل کمپینهای صورتی قبلیاش محکوم به شکست است. این بار او تلاش دارد با راهاندازی کارزار ضد اسلامی نمایش کاریکاتورهای موهن خاتم پیامبران، حضرت محمدمصطفی(ص) به بیلبوردهای شهری یک کمدی شیطانی را در رقابت با کمدی الهی دانته در پاریس روی پرده ببرد، با این حال به نظر میرسد محصول چنین حماقتی، نقش بستن تصویری کاریکاتوری از خود این پسر 42 ساله باشد که توهم ناپلئونی یا دوگلی زده است. آنهایی که امانوئل مکرون را به خاطر اعلان جنگش به مسلمانان فرانسه، دیکتاتوری فاشیست در هیبت آدولف هیتلر تجسم کردهاند، او را بیش از حد جدی گرفتهاند. شاید فراموش کردهایم که در موارد پیشین، مکر مکرون خیلی سریع به خودش بازگشته است: تقلای ناکام برای کشاندن ترامپ به کارزار محیطزیستی بینالمللی، برنامه شکستخورده جایگزینی ناتو با یک نیروی اروپایی در شراکت قرون وسطایی با آلمان و بعد لغو پیمان با مرکل، میانجیگری بیهوده بین دولتهای ترامپ و روحانی و اعلام فروپاشی سیاسی اتحادیه اروپایی با هدف رهبری فرانسه بر ویرانههای آن که دست آخر نتیجهای برای پاریس و شخص او نداشت جز اعتراف خود او به پایان لیبرالیسمی که تنها مزیت تاریخی فرانسویها بر اروپا بود و حالا دیگر نیست. در حقیقت رئیسبازیهای کمیک مکرون به سبک بازرس کلوزو بیش از آنکه منطق سیاسی داشته باشد، از بحران هویتی او ناشی میشود. در ۳ سالی که از ریاستجمهوریاش میگذرد، به هر دری زده تا خود را یک رهبر اروپایی و بینالمللی معرفی کند اما بهندرت کسی او را به عنوان یک رجل سیاسی جاافتاده و تاثیرگذار به رسمیت میشناسد. هنوز مضحکه شدن کسی که خود را «نجاتبخش لبنان» میخواند، در فضای مطبوعاتی و مجازی فرانسویها فراموش نشده است. وقتی در سفر سراسیمه بیروت بود به او کنایه میزدند: مانوئل، پسر! مواظب لبنانیها باش، آنها هنوز کرونا نگرفتهاند. هنوز جای تحقیر هفته پیش مکرون توسط ترامپ خوب نشده که او را نخستوزیر فرانسه خواند یا بازار داغ مضحکه کردن خودش و همسر سالخوردهاش که از شبکههای اجتماعی به اظهارات رسمی دیپلماتیک هم کشید. در حالی که مخالفان داخلی چپ و راست موسیو پرزیدنت به ژستهای اقتدارگرایانه او چنین طعنه میزدند که «طرف میخواهد بناپارت باشد اما هنوز مادرش او را این طرف و آن طرف میبرد»، ژائیر بولسونارو، رئیسجمهور برزیل هم دلش نیامد همتای فرانسوی خود را از چنین کنایههایی بینصیب بگذارد که در واقع اشارهشان به «بریژیت» همسر مکرون است که 25 سال از خودش بزرگتر است. آخرین پرده از ژانر طنز بشدت محبوب و مضحکه رئیسجمهور فرانسه را رجبطیب اردوغان همین چند روز پیش به نمایش گذاشت. رئیسجمهور ترکیه که خود به خاطر سیاستهای ضد و نقیضش به ملانصرالدین آک سارای مشهور شده، اوایل هفته مکرون را فردی گمراه خوانده بود که «به خاطر رفتارش با صدها میلیون انسان معتقد به مذهبی دیگر باید معاینه روانی شود». بعد از آنکه مکرون مدعی آزادی بیان این طعنه همتای ترک را برنتابید و سفیر فرانسه را از آنکارا فراخواند نیز بار دیگر با درخواست رجب پاشا برای «معاینه مغزی» خود مواجه شد که او را بیش از پیش برافروخته کرد. جالب اینکه رئیسجمهور خام فرانسه، با حمله به مسلمانان تحت عنوان مبارزه با آنچه «تروریسم اسلامی» خوانده، حمایت بزرگترین مخالفان سیاسی داخلیاش یعنی حزب راستگرای جبهه ملی را کسب کرده که همیشه توسط خود او، حامیان لیبرالش و جریانهای سیاسی اصلی فرانسه و اروپا، «افراطی» خوانده شدهاند. در شرایط عادی تبریک دیروز مارین لوپن، رهبر نزدیکترین جریان فرانسه به نئونازیها به مکرون میتوانست به معنای مرگ حزب سیاسی حاکم بر پاریس باشد اما ظاهرا شرایط مکرون در بحران پساکرونا اصلا عادی نیست. جالبتر اینکه منابع سیاسی غرب از جمله اچای هلییر، تحلیلگر برجسته مسائل جهان اسلام در بنیاد کارنگی آمریکا، ژست فاشیستی مکرون در فرانسه علیه مسلمانان را از مدتی قبل پیشبینی کرده بودند. او 10 روز پیش از حمله منجر به قتل معلم فرانسوی در حومه پاریس توسط نوجوان 18 ساله چچنی که بهانهای برای اسلامستیزی اخیر رژیم فرانسه شده، در مقالهای برای فارین پالیسی نوشته بود: مکرون از اقبال روزافزون جامعه کشورش به راستگرایان افراطی جبهه ملی وحشت کرده و تلاش میکند مواضعی افراطی شبیه لوپن اتخاذ کند تا توجهات را از او به سمت حزب لیبرال «به پیش» جلب کند! حالا شاهد به تحقق پیوستن آن پیشبینی به مسخرهترین شکل ممکنش هستیم. این دلقک دیکتاتور رئیس همان رژیمی است که به اسم دموکراسی در امور هر کشور دیگری دخالت کرده و میکند. او در حالی لعن و نفرین سکولارترین دولتهای اسلامی و عربی را به جان خریده که در همان حال مدعی نجات لبنان با اکثریتی مسلمان هم هست. جدا از اینکه پلیس فرانسه هنوز هیچ مدرکی دال بر ارتباط ارگانی قاتل نوجوان معلم فرانسوی با گروههای تکفیری ارائه نداده است، جای این سوال وجود دارد که آیا اصرار ساموئل پاتی برای توهین به مقدسات دانشآموزان مسلمان خود ناقض قانون «آزادی بیان» در این کشور بوده یا خیر؟ قانونی که مشخصا توهین به یک شخص یا عقیدهاش بدون دادن فرصت کافی دفاع به او را ممنوع کرده است. دموکراسیخواهی مستبدانه و بیمارگونه مکرون ما را به یاد تصویری میاندازد که حساب شبکه آرتی در اینستاگرام منتشر کرد و اصرار رئیسجمهور فرانسه برای برگزاری انتخابات شهرداریها در اوج تعطیلیهای دوران قرنطینه را زیر سوال برد. آرتی با قرار دادن تاج پادشاهی بر سر مکرون و نسبت دادن عنوان امپراتور به او چنین به دموکراسی فرانسوی طعنه زده بود: «دموکراسی میتواند خیلی از اقدمات را انجام دهد اما ارزشهای آن در برابر کرونا مصونیت نمیآورد».
به همین ترتیب ژست دیکتاتورمآبانه هم نمیتواند باعث شود جهان یک دلقک را جدی بگیرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|